Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Tegnap teljesen reálisan értékelt MZ/X.

Most már ő is tudja, amit nem lehet elégszer hangsúlyozni: DIKTATÚRÁBAN NEM LEHET SZAVAZÁSSAL LEVÁLTANI A DIKTÁTORT! A DIKTÁTOROKAT CSAK MEGBUKTATNI LEHET!

Ilyen ellenszélben nem lehet a partra jutni.
A propaganda győzött.
A propaganda nagyon veszélyes. Sok választópolgárhoz csupán ez jutott el.

Hogy most mi lesz?!? A dk és jobbik már nyíltan támadta MZ/X-et.

Megint sok magyar ember fogja elhagyni a hazáját...

A diktátor miatti külhoni magyarok és a fővárosiak nagyon döntő többsége nem kér a diktátorból.
Máshol viszont elkeserítő a helyzet. Tudom, hogy a maguk kénye-kedve szerint írták át a választói körzeteket és a választási törvényt, de akkor is elkeserítő a helyzet.
2014-ben 46%, 2018-ban 48%, 2022-ben 53%... Az agymosottak aránya nő.

Gattyán 100 nap alatti 1%-a nem rossz teljesítmény, de csak Pesten ismerik, így nehéz.
A pénze megvan, az agya is, karizmatikus embernek mondják, akik ismerik. Aki akart olvashatott róla, gyakorlatilag a nulláról kezdte. Nem született politikus.

Viszont ha megalapulna a magyar sportfogadók pártja, akár többséget is szerezhetne.


Ami szemet szúró, hogy az egyéni választókerületekben vidéken két kerületben nem kormánypárti jelölt győzött, talán 75 helyből 73 a FIDESZ jelöltjéé! Azért ez a 134 főből elég jelentős mandátum szám.
A legnagyobb diadalokat – bőven 60% - felett ott értek el, ahol EU-s regionális szinten is a legnagyobb a szegénység, a szegregáltság, a gazdasági elmaradottság.
Pl.: ormánság, BAZ és Szabolcs, Nógrád, részben Jászság, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád.

Számomra nyilvánvaló, hogy az üzenetek nem jutnak el az emberekhez:
- legszegényebbek között lévő EU-s állam
- népességre vetítve az egyik legnagyobb EU-s pénzfelvevő ország
- az előzőből fakadóan következik, hogy a legkorruptabb államszervezet – pl a kormány elutasítja az Európai Ügyészségbe való belépést (elszámolások az EU-s pénzek felhasználásáról).

OK – nem megy át az üzenet!
Viszont, hiába sír a szomszéd néni, hogy alig 100.000 ft a nyugdíja – elmegy szervezett vonattal a Békemenetre (kap egy ebédet), és azt mondja, hogy csak a FIDESZ! A saját életükön nem veszik észre az emberek, hogy valami nem stimmel – az m1-et meg elhiszik.

Bocsi korrigálok
Budapesten kívül 82 kerület volt, amiből 2 nem kormánypárti
S nézem, hogy 135 - azaz abból 80 delegált így lett meg.

Még egy utolsót a témához:

Ne várjatok megváltást egy olyan ellenzéktől amely tagjainak nincs annyi gerince, hogy a vereség ellenére is oda álljon a színpadra Péter mellé. Legalább annyit megérdemelt volna. Bezzeg ha nem így alakult volna, akkor verték volna le egymást...ennyit az összefogásról.

Fel a fejjel, az élet megy tovább.  :cya:

Idézetet írta: Sound Dátum április 04, 2022, 12:29:13Bocsi korrigálok
Budapesten kívül 82 kerület volt, amiből 2 nem kormánypárti
S nézem, hogy 135 - azaz abból 80 delegált így lett meg.

88-18lett az egyéni, bpen kivul ahol 2-16, 86-2.

#1131 április 04, 2022, 18:08:00, LosGabos
Elemzés arról, hogy miért lett a majdnem valamiből semmi.

Hosszú, de tárgyilagos és nem részrehajló egyik irányban sem. Összefoglalja amiről itt írunk, de sok új is van benne.

https://24.hu/belfold/2022/04/04/valasztas-2022-orban-viktor-fidesz-marki-zay-peter-ellenzek-ketharmad-elemzes/

"Ha egymás mellé tesszük a sót, a vizet, a lisztet és a kovászt, azt még nem hívjuk kenyérnek."

Idézetet írta: Milán Dátum április 04, 2022, 12:30:31Még egy utolsót a témához:

Ne várjatok megváltást egy olyan ellenzéktől amely tagjainak nincs annyi gerince, hogy a vereség ellenére is oda álljon a színpadra Péter mellé. Legalább annyit megérdemelt volna. Bezzeg ha nem így alakult volna, akkor verték volna le egymást...ennyit az összefogásról.

Fel a fejjel, az élet megy tovább.  :cya:

MZP maga kérte, hogy a családja, a hét gyermeke és felesége álljanak csak fel a színpadra, hogy ezzel üzenjenek: ne költözzenek el a csalódottak az országból, így tehát ,,szó sincs arról, hogy senki se állna ki mellettem".

                                                                                      by portfolio

Idézetet írta: sleve Dátum április 04, 2022, 18:05:47MZP maga kérte, hogy a családja, a hét gyermeke és felesége álljanak csak fel a színpadra, hogy ezzel üzenjenek: ne költözzenek el a csalódottak az országból, így tehát ,,szó sincs arról, hogy senki se állna ki mellettem".

                                                                                      by portfolio

Ha valóban így volt, akkor ok, de egy közös fotó a végén? Jöhetett volna, nem?  ;)

Gyorsan sorba véve a felvetéseket, pár gondolat hozzájuk.
Külföldi beavatkozás: A választások előtt Nyugat a lehetőségeikhez mérten mindent megtett. EU-s pénzek áramlását lassították, Orbán egyedül maradt, dokumentumfilmekkel segítettek, amiket külföldi sajtóban is bemutattak, EBESZ-megfigyelőket küldtek és még lehetne pár dolgot mondani. Legálisan ennél többet nem tehet az EU (és USA). Máskülönben, mikor fordult elő olyan, hogy Nyugat ennél jobban beavatkozott volna az ország életében? Ez maximum akkor lenne indokolt, ha megtámadna minket egy EU-n kívüli ország.

Gazdasági csőd és belső lázadás: Reális a recesszió, gazdaság óriási mértékű hanyatlása is benne (komolyabb helyzetet vízionálnak, mint 2008-ban), de őszintén, melyik kormány bukott bele Európában hasonlóba az elmúlt 30 évben? Egyik sem, esélytelen, hogy ebből egy belső lázadás jöjjön létre, erre ne is alapozzon senki. Ciprasz rémlik valakinek? Ő volt az, akivel a görög káoszt és gazdasági válságot azonosítják (tüntetések, rongálások a pocsék gazdasági helyzet miatt), viszont szintén ő az, akire úgy tekintenek, mint a csodálatos államférfi, aki megoldotta a dolgokat. Tüntetések voltak, koalíciós partnerek hagyták el, de Ciprasz kitartott. Varufakiszt (pénzügyminiszter) belebukott, de Ciprasz nem.

Elfogy a támogatottság 4, 8 vagy 12 év múlva: Nem, nem fogy el. A rendszer úgy lett kitalálva, hogy túlélje Orbán. Van egy réteg, akit a létminimum alatt tartanak, illetve ezekhez nevelnek ki újakat (gyenge oktatási rendszerrel), így gyakorlatilag az idősek helyett, majd érkeznek a fiatal tanulatlan szavazók, akiknek kis munkát adnak, kis plusz pénzt, kész is a szavazás. A fiatal értelmiség elhagyja az országot, míg a másik "értelmiség" Fidesz-hívő lesz, hiszen szüleik jól élnek a rendszer miatt, nincsen gondjuk. Az elmúlt 32 évben nem volt olyan szavazás, ahol 72% felett lett volna a részvétel. Az ország 30%-a nem akar a választáson szavazni, ezt tudomásul kell venni. Van egy 30-40%, aki a Fideszre (vagy Mi Hazánkra) szavaz, így mit is akar az ellenzék? Van egy dolog, amit Putyin tökéletesen alkalmazott Oroszországban, Orbán pedig átvett: félelem érzete. Mindig félünk valamitől: migráns, Soros, Brüsszel, Gyurcsány, háború, szó szerint mindentől. Mi van akkor, ha félünk? Bekapcsol az ösztön, menekülni a félelem elől, meg kell szabadulni a félelemtől. Ez a másik retorika, amivel választást lehet nyerni, ennek a kettőnek a kombinációja (biztos szavazóréteg, ami rendszerint 2,3-2,8 millió fő, illetve félelem) a biztos nyerés receptje. A társadalomból mindig 20-40% mesterségesen a szegénységben lesz tartva, ez pedig biztos szavazóbázis.


Először a Fidesz is meglepődött, hogy mennyivel nyertek, de tudják ők is: ez egy élethosszig tartó sikert eredményezhet. A magyar nép nem harcos, Nyugatnak meg innentől nem feltétlen érdeke többet tenni az érdekünkben. Ez a hajó elment, végleg. Lehet áltatni magunkat, de ha reálisan nézzük, akkor felesleges. És itt nem azért ment el a hajó, mert a Fidesz nyert, hanem a kétharmad miatt. Azzal sem árt tisztában lenni, hogy egy komoly gazdasági recesszió mit hoz magával (elég megnézni Detroit példáját). Erről bővebben lehet olvasni az interneten, eléggé sok forrás van hozzá, ahogyan arról is, hogy mit jósolnak 2022 második felére. Ha csak a fele lesz igaz annak, amiket írnak, ott már a 14. havi nyugdíj sem segít majd, reméljük, nem lesz igazuk.

Mindenkinek kitartást, neheze még csak most jön!

Győzelem! Győztünk. Igeeeeen! Megalázó vereség a baloldalnak.
- Így gondolkodik a többség. Az MH-sokat és Memósokat (Détárival) is idevehetjük, ők is jól szerepeltek. A kétfarkúak is. A nem összefogásosok összesen 66%-ot tettek ki...
Az egyesült bal kapott egy hatalmas gyomrost. Még gyakorlatilag teljes összefogással (és a Jobbikkal) is hatalmas vereséget szenvedtek. A helyzetük így nagyon nehéz. Persze ebből sem tanultak, semmi önkritikát nem gyakoroltak. Különösen Jakab nem. Ilyen személyi állománnyal, ahol miniszterelnök-jelöltnek képesek voltak egy MZP-t odatenni, nem is annyira meglepő ez. Teljesen amatőr volt ő is, nagyon rossz mondatokat mondott, amiket simán ki lehet használni, forgatni a politikában. A végén már az volt sok ember fejében, hogy háborúról vagy békéről választunk... A többi vezető politikusuk sem képviselt komoly minőséget... Gyurcsány, Jakab, Vadai, Karácsony, Fegyőr, stb. stb. Gyurcsány meg nagy ballaszt a baloldalon, főnyeremény a Fidesznek...

Az a baj kiderült, hogy az ellenzék sem nagyon akart nyerni. Az előválasztáson MZP beleköpött a levesukbe... Aztán Ferikevel még 2026-ban is lehet majd riogatni a népet ... A párizsi királyról is kiderült, hogy nagy bohóc 🤡🤡🤡.

Idézetet írta: MessiÁs Dátum április 04, 2022, 12:32:2788-18lett az egyéni, bpen kivul ahol 2-16, 86-2.

Csak egy kis érdekesség, Szegedet ugye masszívan nyerte az ellenzék, az egyik egyéni körzete most is onnan jött (Csongrád 1.)
Az én Csongrád 2-höz tartozó szavazókörömben azonban hiába kapott 50% fölött a momentumos srác, a 2011ben hozzárajzolt új választókörzeti beosztás szerint együtt szavaztam az 55-60+ %os fidesz győzelmeket hozó mórahalmi, zákányszéki, bordányi körzetekkel. :)
Ahogy a választókerületi felosztás kinéz 2011 óta. link



Gerrymandering at its best. Egyértelmű volt, hogy Szegeddel kezdeniük kell valamit, de meg se erőltették magukat a srácok, hogy kicsit hihetőbb, magyarázhatóbb legyen a dolog, esetleg össze is érjenek a kerületek határai? Szarnibele.  :D  ;D
A balos lakótelepekhez adni egy kis resztlit, hogy megálljon magában, a maradék szegedi szavazatokról meg majd gondoskodnak a fideszes falvakban, kisvárosokban, yeehaa.   :great:  :redchug:  :bash:  :cya:

Idézetet írta: McCart Dátum április 06, 2022, 17:40:49Csak egy kis érdekesség, Szegedet ugye masszívan nyerte az ellenzék, az egyik egyéni körzete most is onnan jött (Csongrád 1.)
Az én Csongrád 2-höz tartozó szavazókörömben azonban hiába kapott 50% fölött a momentumos srác, a 2011ben hozzárajzolt új választókörzeti beosztás szerint együtt szavaztam az 55-60+ %os fidesz győzelmeket hozó mórahalmi, zákányszéki, bordányi körzetekkel. :)
Ahogy a választókerületi felosztás kinéz 2011 óta. link



Gerrymandering at its best. Egyértelmű volt, hogy Szegeddel kezdeniük kell valamit, de meg se erőltették magukat a srácok, hogy kicsit hihetőbb, magyarázhatóbb legyen a dolog, esetleg össze is érjenek a kerületek határai? Szarnibele.  :D  ;D
A balos lakótelepekhez adni egy kis resztlit, hogy megálljon magában, a maradék szegedi szavazatokról meg majd gondoskodnak a fideszes falvakban, kisvárosokban, yeehaa.  :great:  :redchug:  :bash:  :cya:
Példa arra, amit korábban írtam:

Idézetet írta: csabax Dátum április 03, 2022, 13:58:17Tudomásom szerint a Fidesz átrajzolta a választási kerületeket. Természetesen a javára tette ezt a Fidesz. Ha jól tudom, akkor most már annyira torz ez a választási bohózat, hogy a Fidesz még abban az esetben is győzni fog, ha az ellenzék félmillió szavazattal többet szerzett.

Idézetet írta: csabax Dátum április 06, 2022, 17:55:59Példa arra, amit korábban írtam:


Már akkoriban 300 ezret emlegettek '14ben , az azóta jött listás határon túli levélszavazókkal simán lehet már félmilla is, az összes leadott szavazat 6-10%-a.