Sportfogadas.org

Sportfogadás tudástár => Sportfogadás naplók => Sportfogadás naplók archívuma => A témát indította: fcbayern Dátum január 01, 2012, 23:39:57

Cím: Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 01, 2012, 23:39:57
Üdv mindenkinek!

Úgy döntöttem, hogy ezentúl én is vezetem itt a fogadásaimat, hátha valaki tud belőle csemegézni. Már fogadok pár éve, eleinte csak a játék kedvéért, később aztán már komolyabban. Általában nem szokott gond lenni a tippjeimmel, amikor sikerült lenullázni magam az mindig azért volt mert idegből fogadtam/live fogadtam, szóval jöjjenek is a "szabályok", amikhez tartom magam:

- élő fogadás KIZÁRÓLAG visszabiztosításra
- kezdetben angol-német-spanyol bajnokságokra teszek, ezekben "naprakész" vagyok
- kerülöm a papírforma tippeket, 1,5-ös odds alatt semmire 2,00 alatt is csak tétvisszafizetős ázsiaira
- gólok számára nem fogadok, bárki bármit mond, az olyan mint a rulett

A tétek belövésére nincs általános szabályom, de vakmerő vagyok, és ha mindhárom bajnokság pörög (minimum 6-7 tipp), akkor egy hétvégén simán beforgatom a bank (10 000 jó magyar forint) 30-40%-át.  ;D  Az irodák közül a tipico-nál és a bet365-nél játszom, az oddsok is innen lesznek értelemszerűen. Felvezetésnek ennyi, lássuk akkor mink van holnapra. Angliában ezerrel pörög a bajnokság, úgyhogy ott néztem át a kínálatot.


QPR - Norwich   vendég   3,6x   400 Ft
Fulham - Arsenal   dönti   3,5x   400 Ft


Oldalakat tudnék írni indoklásként, de maradjunk csak annyiban, hogy a QPR ide kevés lesz, Van Persie pedig most nem fogja belőni a győztes gólt, hanem szép nagy dönci lesz a londoni derbin. A többi mérkőzésben semmi lehetőséget nem látok, így majd holnap folytatjuk a keddi tippekkel.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 02, 2012, 15:52:09
Most látom a két csapat kezdőit a Blackburn meccsén, és ezt a Dunn - Pedersen - Yakubu hármast elég jónak tartom, ráadásul nagyon nagy most a lelkesedés a házuk táján, itt a lehetőség hogy végre elrugaszkodjanak a kiesőhelyekről, szóval biztos ezer százalékon fognak égni a srácok. A hagyományosan hazai csapatnak számító Stoke-ban csak Etherington veszélyes a szélen, Crouch kicsit tompa szerintem. Összességében szoros meccset, hazai győzelmet érzek.

Blackburn - Stoke   1 góllal nyer a Bburn   4,33x   300 Ft
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 02, 2012, 20:27:04
Izgalmas napon vagyunk túl. A Fulham megérdemelten egyenlített, és óriási volt a nyomás, úgyhogy a góljuk után azonnal be is fogadtam őket 5,5x oddson 100 Ft-al, ami végül jó megérzésnek bizonyult, és +50 Ft pluszba hozta ki a meccset.
A Blackburn otthon megint kikapott, Crouch kicsinálta a tippemet.  :'(
A Norwich győzelmében nagy szerepet vállalt az, hogy kb. 50 percet emberelőnyben játszottak, és végül ha izzadságszagúan is, de behúzták a meccset.

a nap mérlege 1240-re 1940 nyeremény, +740.  :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: demi Dátum január 02, 2012, 20:36:35
Sok szerencset kivanok!
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: Dezmop Dátum január 02, 2012, 23:55:51
Csak igy tovább üdv a csapatban :cya:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 03, 2012, 08:06:57
Köszi mindenkinek!  ;)

Átnéztem kicsit a hétközi kínálatot, és találtam pár ígéretes meccset. Először is spanyol kupa lesz, amire nemigen szoktam ugyan fogadni, de a Realt meg a Barcát is olyan eszement alacsony oddson adják, hogy hülye lennék nem megtenni mindkettőt döncire a masszív Malaga és Osasuna ellenében 9x, és 11x szorzókon. (Szünet utáni első meccs, kitudja milyen kezdővel, kupa, meglepetésszag.)

Angoloknál nem egyszerűek ezek a mai meccsek. A Wigan - Sunderlandet abszolút lutrinak érzem, azt hanyagoljuk is. A Spurs - West Bromon megvárom a kezdőket, de valószínűleg megpakolom az x2-t, ha nem lesz túl sok hiányzó/rotálás a WBA kezdőjében. A City - Liverpool meccsen is mindenképp látni akarom, hogy kezd-e Gerrard, illetve mennyire lesznek felforgatott csapatok a nagy ünnepi hajtásban, de szerintem oda is megy egy DNB Liverpool 3,25x-ért.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 03, 2012, 20:45:35
A Tottenham nagyon acélos támadósorral áll ki, nem merek ellenük tenni, hanyagoljuk. A Pool-nál Gerrard még a padon sincs, ha jól látom, szóval arra se rakok inkább, meglátom meccs közben hogy alakulnak a dolgok.

Real Madrid - Malaga   dönti   9,00x   100 Ft
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 03, 2012, 21:14:58
Elveszett nagyon ez a Pool, mindjárt kapják a 2.-at is sztem, megy a bet:

Következő gól: City   1,8x   300 Ft
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 03, 2012, 22:34:45
Nabasszameg, Real - Malaga 0-2, még a végén egy x-re se lesz jó a Madrid  ;D Nem merem befogadni 2,7-en hazaira, mert a végén még tényleg vendég marad, és szétbasz az ideg...  :D

Edit: most kapcsoltam oda, kurvára nyom a Real, megteszem hazaira 4,33-on, 100 Ft-al, biztos, ami tuti.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 04, 2012, 00:03:03
Ez aztán őrült egy meccs volt, de végül ebből is jól jöttem ki a visszafogadásnak hála. Őrült tempóban ment előre a Real, és lehetett érezni, hogy vagy belövik, vagy megkontrázza őket a Malaga, és vége. A Malaga azonban nem tudta gyorsan végigvinni az ellentámadásait még a néhol kaotikus Madridi védelem ellen se, és bedarálták őket. Fantasztikus 2. félidő volt, üzenném minden Barca drukkernek, hogy ez a foci, nem az a vérunalmas tilitoli, amit Guardiola fiai leművelnek mindig.  :crazy:  +233 jött ezen a meccsen, meg még 240 a City góljával, így 473 Ft pluszban zártam a mai napot. Holnap is egész szép meccskínálat van, lehet csemegézek majd valamit.

Egyenleg:   11 213 Ft (+1213 Ft)
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 04, 2012, 08:58:56
Akkor a mai kínálatról: az angol meccseknél erősen szemezek egy Bolton DNB győzelemmel, a MU-ba meg meglátjuk visszatér-e Smalling-Rio meg előre Rooney, és annak függvényében döntök a kezdők ismeretében.  :ok: A spanyol kupát hanyagolom, majd nézem valamelyiket stream-en, hogy képbe kerüljek a csapatok újévi formájával.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 04, 2012, 20:50:36
Evertonban nincsen ott Fellaini - Coleman - Drenthe trió, így nem lesz aki kiszolgálja Donovant meg Sahát szerintem. A Bolton meg annyira mélyen van, hogy innen már csak felfelé vezet az út, és itt a lehetőség megtenni az első lépést.  ;D

Everton - Bolton   DNB vendég   5,5x   200 Ft

A MU meccsét nézem élőben, meglátom van-e valami fogadható.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: PaleeG Dátum január 04, 2012, 22:51:21
Bolton nyert szép volt! Csak így tovább!  :beerchug:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 04, 2012, 22:59:03
Köszi.  :ok: Mit ne mondjak, megint egy "tippmix-gyilkos" napon vagyunk túl. A Bolton meccséről: nem láttam ugyan, de állítólag Bogdánnak az év potyáját sikerült beszednie a másik kapus Howard kirúgásából kapott gólt valami módon...  :o De aztán felpörögtek a fiúk gondolom, és minden tiszteletem Cahill-nek, aki mielőtt elmegy a Chelsea-be, még teljes odaadással játszott, és győztes gólt szerzett.  :beerchug:

A Newcastle meccsre végül nem tettem, eléggé hullámzott a játék az elején, nem éreztem az erőt. Az MU szürke volt előrejátékban, a középpályások semmi értelmes labdát nem tudtak a csatárokhoz juttatni, ami 2-3 komoly helyzet volt, azok kimaradtak. Érdekes ez a Newcastle amúgy, nagyon magasan feltámadtak, agresszíven, zavarták a MU-t már a felezővonalnál is, sikerrel, másrészt ha a védő négyesüknél járt a játék, na ott már eléggé ingatagnak éreztem a helyzetüket. Ja, és k.rva jó kapusuk van!

+900-ban zártam a napot így ezzel az egyetlen tippemmel, soha rosszabbat. Holnap csak spanyol kupa lesz azt hiszem, meglátjuk lesz-e benne valami lehetőség.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 05, 2012, 15:56:20
Megnéztem ezt a két esti spanyol kupa meccset magamnak kicsit. A Cordoba meccsét hanyagolom inkább, de a Sevillában látok némi lehetőséget. Nevetségesen kicsinek tűnik a Valencia 1,66-os oddsa, szerintem még egy bajnoki meccsen, a legjobb csapatukkal sem jobbak ennyivel (tán semmivel) a Sevillánál.  ;D

A Valenciánál állítólag hiányzik az első számú kapus, valamint Maduro, és Canales is, a Sevillánál viszont nem lesz ott Kanouté és Perrotti, ELVILEG. Aztán majd meglátjuk, mindkét csapat a legjobb kezdőjét küldi-e pályára, vagy hiányoznak majd kulcsjátékosok, az sokat fog számítani.

Tekintve, hogy oda-visszavágós kupameccsről beszélünk, vendégre tenni tán kicsit bátor dolog lenne, mivel gondolom a Sevilla egy döncivel is elégedetten vonulna le a pályáról. Meglátjuk, mindenesetre figyelem majd a kezdőket, és követem stream-en a meccset, aztán lehet megteszem +0.5-ről vendégre 2,1-ért.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 05, 2012, 21:20:25
Cordoba - Espanyol   dönci   3,7x élő   200 Ft

Embermínuszban az espanyol, és nyom a Cordóba, nem fogják kihúzni még 30 percig.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 05, 2012, 22:39:34
Bet-at-home-nál volt maradék 2,75 euróm, gondoltam az már ne romoljon meg a számlámon, szóval tettem egy ilyet (képen)
Valencia vezet félidőben 2,85x-re, kb. 900 Ft-al átszámítva.

(Amúgy sántuljanak meg az Espanyol játékosai, hogy képesek voltak így összezuhanni, hogy 1 helyett 2 gólt kaptak, grr.  :crazy:)
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 05, 2012, 23:35:59
A szegényes kínálathoz, meg az Espanyol bénázásához képest egész jó napot zártam, kb. +1400 Ft lett a vége összességében.


Eredmény a kezdés óta:    +3500 Ft


Hétvégén spanyol bajnokik, meg FA kupa, ahol megpróbálok elcsípni majd 1-2 meglepit jópénzért.  :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 06, 2012, 14:14:53
Előzetes gondolatok a holnapi spanyol meccsekről:

Levante - Mallorca:   a hazaiaknál hiányzik a legnagyobb gólvágó Juanlu, de kétséges Del Horno, Koné és Javi Venta játéka is. Egyértelmű, hogy ők ezzel az őszi 4. helyükkel bőven erőn felül teljesítettek, és kizártnak tartom hogy a 7-8. helynél előrébb végezzenek. A kupameccsükön egy eléggé felforgatott csapattal kaptak ki 2. osztályú ellenfelüktől 2-1-re. A Mallorca siralmasan rajtolt, aztán az edzőváltás után egész rendesen összekapták magukat, bár még most is csak 3 pontra vannak a kiesőzónától, szóval nem lehetnek nyugodtak. Láttam őket a Sociedad elleni kupameccsükön, ahol az alapjátékosok fele a padon ült, így elég keveset is mutattak támadásban, és a védelmük se tűnt életbiztosításnak éppenséggel. Eléggé dönci szaga van ennek az egésznek, a meggyengült Levante támadósorral, és az immár teljes, sérültektől mentes kerettel felálló Mallorcával. A kezdőket természetesen megvárom, aztán lehet, hogy megteszem döntetlenre.


Santander - Zaragoza:   mindkét csapat hasonlóan szar őszt produkált, nagyon hiányoznak a gólok mindkét oldalon. A Santander elég masszív otthon, nem sok gólt kapnak, de a 8 meccsen lőtt 4 gól sem említésre méltó éppenséggel. A hétközi kupameccsen egy nagyon felforgatott csapattal, és tartalékos védelemmel felállva kaptak ki nagyon simán az alsóbb osztályú ellenfelüktől. A Zaragozától kirúgták az edzőt december végén, azóta nem játszottak tétmeccset, de gondolom hogy az újévet már a keretükhöz méltó eredményekkel és a kiesés elkerülésével akarják lehozni. Idegenben nyeretlenek eddig, ami nyilvánvalóan nem marad így még 19 fordulóig, itt a lehetőség tehát egy győzelemre egy igazi 6 pontos túlélési rangadón. (A hazaiaknál Papa Diop játéka kérdéses, a vendégeknél pedig Caceres fog hiányozni a védelemből). A kezdőcsapatokat megvárom, de szerintem 3,8x-on megy majd egy (1-gólos?) vendéggyőzelem.


Sociedad - Osasuna:   nagyon háromesélyes párharc, nobet-nek tűnik. A Sociedad 15. helye igazán irreális szerintem, volt szerencsém látni őket párszor focizni, és nagyon szép, technikás, gyors támadófocit játszanak, otthon pedig mindig 110%-ot nyújtanak. Az Osasuna meg idegenben is nagyon nehéz eset, csak a nagyok tudták elverni őket eddig kb. Ezen a 2,2-es oddson szerintem nem éri meg a hazaiakra tenni, lutrinak tűnik az egész meccs. Megpróbálom követni majd élőben, hátha ott már kitisztul a kép kicsit.


Real Madrid - Granada:   13-as odds a döncire, lehet rádobok egy kis aprópénzt, több szót ez a meccs nem érdemel, bármilyen más bet kizárva.


Malaga - ATMA:   utálom az Atleticót, mert mindig akkor játszanak kutyaütő módon/szenzációsan mikor épp nem arra fogadok...  :crazy:  Az őszi igen halovány teljesítmény után új edzőt hozott nekik a jézuska Simeone személyében, a keretük alapján minimum ez első 6-ban kéne lenniük, az ilyen Malaga szintű csapatokhoz még idegenben is győzelmi reményekkel kéne utazniuk ELMÉLETBEN. A Malaga stadionja igazi oroszlánbarlang, nem sokan távoztak onnan ponttal, pontokkal. Összefoglalva: a Malaga hazai mérlege annyira jó, hogy már csak romlani tud (fog is), az Atletico idegenben meg eddig olyan szánalmas eredményeket hozott össze, hogy innen már nyilvánvaló, hogy csak felfelé vezet az út. Aztán majd élőben követem a meccset, és várok valami megerősítést mielőtt megtenném vendégre 3,3-as oddsért.  :ok:


A holnapi FA kupa meccsekre nem akarok komolyabb összegben fogadni, egyedül ez a WBA - Cardiff böki a szemem, ahol a legjobb kezdőjével is elég gyenge játékot produkáló Albioniakat 1,8-on adják, amit igencsak keveslek, viszont a vendégek 4,8-as oddsa igazán megér egy próbát. (Vagy méginkább az egy gólos győzelmük 6,00x pénzért). Ha lesz legalább 2-3 fontosabb játékos aki hiányzik a hazaiaktól, akkor megy a vendégre egy kis summa.


Ennyi egyelőre, pénzt majd csak a mérkőzések előtt teszek fel rájuk, addig még elolvasok pár előzetest, kezdőket ellenőrzök, stb.



Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 07, 2012, 14:46:12
Ment 1 euró arra, hogy a Wolves lövi az első, és tán egyetlen gólt a Birmingham elleni meccsükön, live 51. percben 2,85x-ért.

Edit: az az ostoba gyapotszedő Ebanks Blake kihagyta a meccs helyzetét, az utolsó percben pedig a kapufán csattant a labda, így ez bukta, 0:0.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 07, 2012, 17:38:22
Swindon - Wigan 1:1-nél ment 1 euró arra, hogy a hazaiak lövik a következő gólt, jött is szépen. 2,6-os oddson 1,6 eurót nyertem vele.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 07, 2012, 18:06:07
Ahogy előzetesen gondoltam, ezek mentek végül:

Santander - Zaragoza   vendég 3,8x   1 euró
Levante - Mallorca   dönci   3,3x   1 euró

A Sociedad meccsén nézem stream-en, meglátom ki lehet-e hozni valamit belőle.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 07, 2012, 19:53:59
3 meccsen 1 gól, ütős egy kezdés :D :D

A Levante meccse tényleg egy büdös nagy döntetlen lett, ahogy azt sejtettem, ott jött +2,3 euró.  :ok:
A Zaragoza játéka viszont kilátástalan volt, egy pillanatig sem volt esélyük a győzelemre, örülhetnek hogy csak 1-el kaptak ki végül.


Összesítésben 1,9 euró pluszos eddig a nap, most pedig kapcsolunk a sport1-re, ahol hátra van még 2 spanyol bajnoki is!  :beerchug:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 08, 2012, 09:09:32
A tegnap esti maradék két meccs már fogadhatatlan volt, a Real meccse szóra sem érdemes, a Malaga meccsén meg úgy hullámzott a játék képe, hogy nem lehetett megmondani mi fog történni. (végül semmi se történt  ;D )
Akkor a mai meccsekről:

City - United:   mindkét oldalon sok a hiányzó, így egy kicsit nehéz tippelni. Ha a City a gyorspasszos, penge támadófociját tudja hozni, szerintem nem lehet kérdés a győzelmük, de inkább majd élőben teszek, ha jön az ihlet.

Vallecano - Sevilla:   A vendégek oddsát jónak érezném, ha nem lenne kérdéses Manu del Moral és Kanouté játéka is elöl, így kivárom a kezdők biztossá válását. A Sevilla nem rossz focival kapott ki a nagyon szép játékot mutató Valenciától a kupában. A Vallecano szinte minden valamire való csapattól kikapott, dehát a fene tudja mit hoz az új esztendő első meccse, maradjunk a live fogadásban.  :ok:

Getafe - Bilbao:   Két nagyon egyforma erőt képviselő csapat, igazi háromesélyes meccs. A Getafe kerete lassan kezd teljessé válni a sérültek-eltiltottak visszatérésével, a vendégeknél viszont fájó pont lesz a legfőbb gólvágó, Llorente hiánya. A kezdő sípszó előtt erre pénzt tenni szerintem lutri, majd ha látom, hogy alakulnak a dolgok.

Villareal - Valencia:   A hazaiak új edzővel kezdik az idényt, de José Molina szerintem nem tudja felszínre hozni ezt a süllyedő sárga tengeralattjárót. Továbbra is hiányzik a vezér, Rossi, valamint Catala. Teljesítményüket jól jellemzi a 18. helyük, és a szégyenletes 0 pontos kiesésük a BL-ből. Otthon elég könnyű sorsolással viszonylag sok pontot sikerült összehozniuk az ősszel, egyetlen pozitívumként. Nagy kérdés, hogy a Valencia mennyire lesz ott fejben a pályán, ugyanis hétközben a Sevillával lesz egy kupa visszavágójuk, ahol még bármi megtörténhet. (A bajnokságban előrébb úgyse juthatnak, a 3. helyért pedig szerintem nem lesz kihívójuk.) Semmi okom a kezdő sípszó előtt fogadni, ha utána is megtehetem, sokkal több infó birtokában.  :ok:

Betis - Gijón:   ahogy az 1,9-es odds is mutatja, hazai győzelem várható alapvetően. Azonban nem lepődnék meg ha 10 emberrel bekkelne az Gijón a meccs javarészében, és ikszen ragadnának a csapatok, így marad a live itt is.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 08, 2012, 18:54:19
Egy kis jelentés a mai eddigi fejleményekről:

A Getafe - Bilbao meccsen a 60. perc tájékán megtettem 2 euróval, hogy a Getafe lövi az első gólt, de persze kihagyták az adódó 2 ziccerüket is, így az elment.  :noway: Most a Villareal - Valenciát nézem, ami nagyon jó kis összecsapás, két igazán támadószellemű csapattalk, és eléggé lukas, lassú védelmekkel. 2-0-nál, a 30. perc tájékán 2,1x-es oddsal 2 eurót tettem arra, hogy lesz még gól a félidőben, és szerencsére a további 3-4 ziccerből egy be is ment, így ez jött. ezzel kemény 0,2 eurós pluszban vagyok ma, dehát még hátra van 2 és fél meccs, szóval jöhet még hozzá!  :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 08, 2012, 23:34:09
Nem is zárulhatott volna gyönyörűbben a mai nap, mint a Barca szopásával, ami szépen hozott egy 6,00x-os oddsot a papának.  :beerchug: :great: Ott 1 euróra jött vissza 6, amiből azért biztos ami rendőr, feltettem egyet visszabiztosítani az egyenlítő gól után, így +4 euró lett az egyenleg.

Végre egy csapat, akik őszinte, bátor focival rukkoltak ki a naaaagy Barca ellen is, nem ültek a tizenhatosukon, nem nézték végig ahogy 20x körbetologatják őket, hanem mentek, és harcoltak. Már csak a BL-ből ejtse ki őket valaki, és akkor karácsonyra már nem i is kérek mást.  ;D

Összesítésben +6,1 euróval zárult a hétvége, amivel együtt már kb. 5300 pluszban vagyok. Jó kezdés, reméljük következő héten is sikerül folytatni. :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 10, 2012, 10:57:44
No ma este ismét lesz mire fogadni, 3 meccsel folytatódik ugyanis a spanyol kupa, nézzük mik az előzetes gondolatok:

Mallorca - Sociedad   az odavágón a nagyrészt cserékkel felálló Mallorca igazságosnak mondható 0-2-es vereséget szenvedett baszkföldön. A Sociedad szépen, technikásan, gyors passzokkal építgette a támadásait, és picit jobb befejezéssel lehetett volna ez 3-4 gól is. Ezzel szemben a Mallorca elég keveset mutatott előrejátékban, a hétvégi bajnoki meccsükön viszont már jobb focival rukkoltak elő, és a helyzetek alapján is megérdemelték volna a 3 pontot. Valószínűleg tehát nyomni fog a Mallorca, a Sociedadtól viszont nagyon jó kis kontratámadásokat várok, szóval simán benne van a döntetlen vagy a vendég. Az biztos, hogy hazaira fogadni 1,9-ért hiba lenne, szóval nézem majd stream-en a meccset, és akkor fogadok, ha már lehet látni, hogy alakul a mérkőzés. (Amúgy mindkét csapat kerete teljes, nincsenek hiányzók, de meglátjuk kik kezdenek.)


Santander - Mirandes:   A Santander csalódást keltő 0-2-es vereséget szenvedett a Mirandes otthonában, majd a hétvégén a kevés helyzetükből 1-et belőve nyertek az edzőváltás után is eléggé elképzelés nélkül focizó csont utolsó Zaragoza ellen. A Mirandes képességeiről nehéz lenne véleményt mondani, de az odavágón mutatott játékuk tetszetős volt, bár lehetett volna akár 4-3 is a meccs vége, annyi helyzet és annyira lukas védelmek voltak. Itt se éri meg hazaira tenni 2,1-ért, gólokat érzek, és azt, hogy simán lehozza döncire a kiscsapat.


Malaga - Real Madrid:   Szegény Malagának sikerült leadni a 2-0-ás előnyüket egy félidő alatt, ami eléggé le is sújtotta őket ahogy az arcokat elnéztem. Hétvégén aztán egy elég középszerű meccset produkáltak az ATMA ellen, kevés igazi, kidolgozott gólhelyzettel, de gondolom a Real ellen már nagyon élesek lesznek, és bizonyítani akarnak. (szörnyen hiányzik azonban Joaquin, és Julio Baptista is az előrejátékukból.) A Madridról nem érdemes sokat mondani, lelépték a Granadát a hétvégén, és magabiztosan vezetik a bajnokságot. Ha a legjobb csapatukkal állnak fel (mást szerintem nem tehetnek, mert idegenben lőtt gólokkal simán kieshetnek), akkor ez lesz a nap legjobb mérkőzése, döntetlenre saccolnám ezt is, gólokkal. De nézem majd élőben, ott már jobban lehet majd látni, mi is a realitás.


ezek vannak tehát, mindegyiket nézem stream-en, vagy tévén, és live mennek a fogadások, ha látok valami elkapható meglepit.  :ok:




Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 10, 2012, 22:59:59
Egy gyors összegzés a történésekről:

A Santander ikszét megtettem, jött is, ott +4,4 euró,  :great:  aminek a javarésze azonban elment. 1 euróval vissza kellett biztosítanom, mert nem bírtam idegekkel az utolsó 10 percet, ahol futószalagon jöttek a helyzetek. Megtettem 5,5x-ön, hogy a Malaga lövi az 1. fi. első gólját a Madrid ellen, hát az a tipp igen simán ment el.  :noway: Ettől ezt még nem gondolom rossz betnek, viszont ami igazán nagy balgaság volt, az a tegnapi "Arsenal vezet a félidőben" fogadás szutykos 1,8-as oddson 2 drága euróval. Úgy elment mint a picsa, ostoba egy dolog volt.  :crazy:
Szóval kemény +0,4 euró a mérleg az utolsó 1,5 napra.


Kicsit szerintem emelem a téteket, mert így sose lesz meg a 450 euró kiforgatása, illetve ilyen 1-2 eurós téteket nem lehet normálisan visszafogadni sem élőben.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 11, 2012, 10:27:34
Van ma egy csomó meccsünk, úgyhogy nézzük is a kínálatot:

Tottenham - Everton:   A vendégeknél gyakorlatilag a fél keret sérült, és a Jagielka-Hibbert védőpáros nélkül elég bátornak tűnik megtenni döncire a meccset. A Spursnél "csak" Gallas, Parker, Ledley King sérültek, szóval elég jó kezdővel vághatnak neki a meccsnek. Motiváció biztosan lesz, hiszen lőtávolságba kerülhetnek a listavezető City mögött. Hazaira ezért a pöttöm oddsért természetesen nem teszünk, megpróbálom követni a meccset, és ha nem pörög túl nagy sebességen a Tottenham akkor lehet bepróbálok egy ikszet.

City - Liverpool:   A MU nagyon csúnyán megbundázta a városi rangadót, ha nincs az a nevetséges piros lap, akkor a City szétcincálja őket szerintem.  ;D A  hazaiaknál csak Balotelli sérült, dehát van ott még gólképes ember bőséggel. Úgy gondolom amúgy, hogy mindkét csapat komolyan fogja venni ezt a meccset, ha már ilyen közel vannak a szezon első megnyerhető kupájához, szóval a legjobb kezdők kiállítását várom. A Poolba visszatért Gerrard, lassan talán már csúcsformáját is visszanyeri, amire óriási szükség is lenne, mert a pár hete lejátszott City-Pool meccs nagyon sima volt, és a vörösök alig mutattak valamit a kapu előtt. Valószínűleg nobet, mert egy ikszre sem tartom jónak a Poolt, 2 alatti oddsokkal meg nem foglalkozok.

Levante - Alcorcón:   Fordított pályaválasztással 2-1-re nyert a kiscsapat, ma pedig szépen lehozzák döncire a meccset, és továbbcsúsznak - ez a megérzésem. A Levantéból hiányzik Juanlu-Javi Venta-Valdo-Nano, akik mind alapemberek, a felforgatott csapatuk meg pont annyira lesz képes, amennyire a hétvégén is volt - egy jó szar teljesítményt hoztak a Mallorca ellen, és erősen a levegőben lógott, hogy kikapnak. A döntetlen 3,9-ért ajándék, ment is rá 3 euró.

Espanyol - Cordóba:   Sajnos a hazaiak 1,4-es oddsa értékelhetetlen, főleg hogy a bajnokságban alig van a meg az 1gól/1meccs átlaguk, szóval könnyedén benne van egy döntetlen, és hogy a Cordóba ezzel a céllal is fog pályára lépni. Picit gyengébb tipp ugyan az előzőnél, de úgy érzem megéri bepróbálni ikszre (bár ahhoz jónagy mák kéne, hogy mindkettő bejöjjön, szóval lehet visszabiztosítok majd.), megy rá 2,2 euró 4,5x-ös oddson, mert az egy szerencsés szám.


Emeltem kicsit a téteken, úgyhogy értékelném, ha nem most kapnék ki egy rossz szériát  :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 13, 2012, 11:35:06
Nem volt időm írni mostanság, úgyhogy összefoglalom az eseményeket: a spanyol kupás döntetlenek nem jöttek, igazándiból egyik sem volt még igazán közel sem. A Levante nagyon simán nyert, a Cordóba pedig felzárkózott ugyan 0-3-ról 2-3-ig, utána viszont érthető mód leálltak, hiszen azzal az eredménnyel ők már továbbjutók lettek volna. Szóval ezekkel elment 5,2 euró, amit sikerült nullára visszahozni egyrészt a Pisti1987-től átvett kombival, másrészt egy City-Pool under 2,5 tippel, amit előben adtam fel 30. perc tájékán 0-1-nél. Ezután plusz 0,3-ban voltam, amihez még hozzájött 1,3 euró szintén egy Pisti1987-től lopott szelvénnyel, szóval 1,6 euró plusszal vágunk neki a hétvégének, összesítésben 1,5 hét alatt már 6000 Ft pluszban vagyok.


Hétvégén egész szép kis kínálat van, azonban csak vasárnap délután leszek gépközelben legközelebb, így visszafogadni, élőzni nem tudok majd szombati meccsekre, így próbáltam nem elszállni a tétekkel.


ATMA - Villareal   x2   2,2x   3,00 euró


Az ATMA a Malaga ellen elég halovány játékot mutatott, és úgylátszik ebben a naptári évben is alulteljesítenek majd, mindig bennük van a blama lehetősége. A Villareal nagyon szép támadófocival és óriási lelkesedéssel játszott a Valencia ellen, és ha sikerül kicsit stabilabbá tenni az elég ingatag védelmüket, akkor simán képesnek tartom őket, hogy nyerjenek ezen a meccsen.


Sevilla - Espanyol   dönci   3,6x   2,00 euró


A Sevilla szépen építgeti a támadásait, de a kapu előtt szörnyű, hogy mennyire impotensek. Mindig sikerül elbaszni az utolsó passzt, vagy rossz befejezést képesek választani. Plusz ugye kiestek hazai pályán a Valencia ellen a kupából is, ami biztos letörte őket némileg. Masszív csapat ez az Espanyol, és nagyon nagy ott most az öröm miután egy igen izgalmas meccs/párharc után tovább verekedték magukat a kupában is a Cordóba ellenében. 1,72x-vel adni a Sevillát nem reális, szerintem nem fognak tudni nyerni.


Chelsea - Sunderland   dönci   5,00x   2,00 euró

Egyértelműen a hétvége ajándéka ez az odds!  :ok:  A jópár fontos játékosát nélkülöző Chelsea nem fogja ezt olyan könnyen behúzni, mint ahogy az oddsok mutatják. Nincs Drogba, Sturridge játéka kérdéses, Torres meg kutyaütő, a védelmük meg igencsak gólképes. A Sunderland O'Neill érkezése óta végre kezdi azt a játékot nyújtani, amit ilyen játékosokkal illik is, nagyon nagy formában és jó légkörben fociznak a fiúk. Igazából jobban félek attól, hogy elverik a kékeket, és az fogja elvinni a szelvényem, dehát már csaknem. :D

Valencia - Sociedad   dönci   4,7x   1,00 euró

Ezt a tippet kicsit nehéz megindokolni konkrétumokkal. A Sociedad olyan verésbe szaladt bele a Mallorca ellen a kupában, (teljesen felforgatott védelemmel!), amilyenbe többet nem fognak ebben a szezonban. Idegenben elég karcsú mérlegük van, baszkföldön pörögnek ők igazán, de azért jó kis csapat ők, bárhol játszanak is. Mennek, támadnak, lelkesek, és biztos bizonyítani akarnak a kupás égésük után. Jó meccs lesz, gólokkal, és reméljük döntetlennel.

Granada - Vallecano   dönci   3,3x   2,00 euró

Ez a meccs akkora iksznek tűnik, hogy még. Ha lenne tipicon "döntetlen és under 2,5 gól", tuti megtettem volna. A Vallecano szinte alig mutatott valamit előrejátékban a fogalmatlan Sevilla ellen, két eléggé a semmiből érkezett góllal nyertek végül. A védelmük rendben volt, szervezettek voltak, küzdöttek. A Granada megkapta a várható ötösét a Realtól, dehát manapság ki nem kap tőlük egy párat, lényegtelen. Időtlen idők óta nem kaptak ki hazai pályán a srácok, most sem fognak, de biztosra veszem, hogy egy elég alacsony színvonalú meccsen, sok pontatlansággal, technikai hibával, csontzenével, pontosztozkodást láthatunk majd.

WBA - Norwich   x2   1,8x
Blackburn - Fulham   x2   1,45x   3 euróval ment a kettes kötés

A Blackburnnél jó nagy grimbusz van, a szurkolók állandóan tüntetnek az edző ellen, a játékosok önbizalma a béka segge alatt, a védelmük gyenge, a támadásuk meg egyetlen ember formájára van kihegyezve. Megeszem a kalapom ha megverik a masszív, és (ahogy az Arsenal ellen is láthattuk) kontrákból nagyon veszélyes Fulhamet. Valójában 1 gólos Fulham győzelmet várok, de ez így biztosabb.

A WBA meccsén alacsonynak tartom a 2,00-ás hazai oddsot, szerintem fikarcnyival sem jobbak ők a Norwichnál. Gólok lesznek, nem is kevés, és a kanárik nem távoznak üres kézzel.


Szóval összesen 13 eurót dobtam fel, 2-3 szelvénynek szerintem jönnie kéne minimum ha van egy kis szerencsém, és nem totál papírforma hétvégét láthatunk. ;D
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 15, 2012, 14:19:19
Beütött az első igazán szar nap tegnap, szinte semmi sem jött.  :crazy:
Az ATMA simán verte a Villarealt, és a Fulham is 3-at volt képes kapni a Blackburntől...  :bash:
A többi meccsen 1-1 gól hiányzott csak a megfelelő eredményekhez, semmi szerencsém nem volt. Így utólag csak a két angol tippemet bánom, azokat rosszul csináltam. Mindkettőt meg kellett volna tenni külön-külön a vendégcsapatok 1 gólos győzelmére, ami jobban fizet, és kisebb téttel is mehetett volna. Összesítésben -6,4 euró lett a szombati nap eredménye, ami igen gyalázatos.
Hazajöttem, gyorsan át is vettem Pisti1987 kézi meg röpi tippjét, és rádobtam egy 20 eurót, plusz olvastam előzetest a Newcaste - QPR meccsre, és szinte érzem, hogy 0-1 lesz a vége, és megindul picit felfelé a QPR az új edzővel.

Newcastle - QPR   DNB vendég   3,75x   3 euró


A többi meccset is követem, meglátom lesz-e valami fogadható.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 15, 2012, 23:26:25
Na, sikerült ezen az elátkozott hétvégén javítanom végül valamicskét a mérlegen, lássuk mi történt. A QPR-ben sok volt a hiányzó, Taarabt nélkül nagyon karcsú az előrejátékuk, az a tipp igen simán ment el. Később néztem stream-en ezt a Malagát, nem tűntek rossznak, megvoltak a helyzeteik, és mikor már épp fontolgattam, hogy megteszem őket, bekapták a gólt. Vártam picit, még mindig egész formásan tologatták a lasztit, gondoltam mostmár csak belövik a helyzeteiket, és megtettem őket 7,00x-es szorzón, hogy fordítanak. Hát, nem tették, kihagytak 2-3 kurva nagy ziccert, a végén beszenvedték az egyenlítő gólt, de ezzel kifújt.  :crazy:

Itt már kicsit éreztem, hogy kezd szétbaszni az ideg, szóval szüneteltettem is kicsit a fogadást. A Barca - Betist azonban nem tudtam kihagyni, ment 1 juró a döncire 12x-es oddson az első percekben. Izgalmas egy meccs volt, minden tiszteletem a Betisnek, amiért felálltak 0-2 után. De néztem a meccset, és úgy éreztem, hogy a 11 jurós "virtuális pluszomat" át kell tolnom a Barcára, mert nem fogják kihúzni a sevillai srácok. És ekkor történt az, ami még a hétvégén egyszer se: szerencsém volt, 1,5x-es oddson toltam rá a Barcára a tétet, kb. 20 mp-el azelőtt, hogy a Betis 10 emberre fogyatkozott...  :D A Barca persze behúzta (pföj, de rühellem őket...), amivel +4 euróba hozták azt a meccset. Emellett jött a Pisti1987-től lopott szeló is, így +11,7 euróban zártam a napot.


A hétvége eredménye:   +5,3 euró
Ezzel már +7500 jó magyar forintnál járunk 1,5 hét alatt, nameg a 75 euró bónusz is forog lassacskán.


Azért lássuk be, a hétvégi tippjeim igen gyalázatosan leszerepeltek, úgyhogy a hétközi kupameccseken jó volna visszatérni a nyerő vonalra.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 16, 2012, 04:45:38
Ma este lesz a PL zárómeccse, Wigan - City, nézzük mi lesz ebből. Úgy kezdtem el nézegetni, hogy kerestem a meglepetés lehetőségét, de bárhogy erőlködök, nem látok benne mást, csak vendéget. Az olajtól bűzlő City az utolsó 5 meccséből mindössze 1-et nyert meg, elmesélem hogyan. A MU elleni meccsüket elcsalták ahogy volt, egy jogtalan piros miatt 80 percig emberhátrányban fociztak, amúgy szépen. A Pool ellen pedig múlthéten a Carling Cup elődöntőjében tompák voltak mint a fakard, elég ráérősen, ötlettelenül terelgették a labdát, és még abból a kevés helyzetükből se lett semmi. Namármost biztos vagyok benne, hogy mivel feljött rájuk a MU pontegyenlőségre, ezért most végre összekapják magukat, és megindulnak felfelé a "hullámhegyen".

Képzeljünk el egy 11 emberrel játszó, 100%-on pörgő Cityt, és állítsuk szembe vele a Wigan védelmét, mit kapunk? Hendikeppel is vendég győzelmet 2,00-ás oddsért. Amúgy sem várok bunkerfocit az általában lelkes előrejátékot produkáló Wigantől, amiből aztán még kontragólokat is kaphatnak.

A tipp egyetlen komoly hibája, hogy a Wigan már 6 meccse nyeretlen, a legutóbb épp a szárnyait bontogató Sunderland ellen néztek bele egy négyesbe otthon, szóval csak idő kérdése, hogy elérjék a mélypontot, ahonnan már csak felfelé vezet az út. Reménykedjünk benne, hogy ez nem most lesz.

Kár lenne elsietni a tippet, megvárom a kezdőket, nagyon fontos lenne ugyanis, hogy Silva az első perctől fogva a pályán legyen pl. Belelesek a meccs első perceibe, aztán ha a várt forgatókönyv szerint zajlanak a dolgok, akkor mehet a hendis vendég
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: tonijani Dátum január 16, 2012, 09:14:59
szerintem a vendég sem biztos, a hendi meg öngyilkossság..... :great:
a city utoljára több mint 2 hónapja nyert idegenben
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 17, 2012, 21:38:51
No újra itt!  ;D  Tegnap a magyar kézi meccsen izgultam, így nem volt időm nézni a Wigan - City meccset, csak a 2. félidőtől. Ott már ugye vezetett a City, benne volt hogy lőnek még egyet, de lófasz oddsa volt, így nem tudtam mire fogadni. Ma Espanyol - Mirandes van, meccs előtt nem tettem semmit, aztán ahogy néztem stream-en a meccset, megláttam egy jókis oddsot


Mirandes to score 1st     4,00x


Ment 2 euróval. Támadott ugyan az Espanyol, de a Mirandes gyors kontráiban, pontrúgásaiban legalább annyi veszély volt, így a hazaiak 1,5x-ös oddsa egy vicc volt, ellen kellett fogadni.


Azóta be is esett a gól, 6 euró nyereség.  :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 17, 2012, 22:45:19
A bekapott gól után a 2. félidőre méginkább támadó szellemben jött ki az Espanyol, és nagyon kitámadtak. Kicsit úgy éreztem hiányzik a támadásaik "éle", viszont hátul szörnyen kinyíltak, és szervezetlenek voltak, így nem tudtam ellenállni, hogy betoljak még 1 eurót a Mirandes góljára.

Espanyol - Mirandes   2nd goal   Mirandes   5,00x

Nem mondom, hogy izgalommentesen, de belőtték a másodikat is, ezzel jött újabb 4 euró. Mivel ma már nincs mire fogadni, így zárhatjuk is a napot, 1,5 óra alatt csináltam 3 euróból 13-at.  ;D :D
Így már +10 500 Ft-nál tartunk kb. 2 hét alatt, jó kezdés.  :ok:

(Edit: jézusom bazmeg, 5 perc alatt egyenlített az Espanyol  :D Kibaszott jó kis visszavágónak nézünk elébe, alig várom!
és 3-2 a vége, ezt nem hiszem el  :o ;D)
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 18, 2012, 09:20:14
Átböngésztem a ma esti spanyol kupa kínálatot, nézzük mik lesznek itt:

Bilbao - Mallorca:   

Nekem mindig is a Bilbao volt a kedvenc spanyol csapatom, de amikor megláttam az 1,57x-es oddsukat a Mallorca ellen, csak pislogtam.  :o A Mallorca ugyan eléggé a hazai, saját kis szigetükön lejátszott meccsekre van kihegyezve, de akkor is, ez a két csapat nagyon hasonló játékerőt képvisel, és a formájuk is meggyőző. A vendégek az utóbbi időben jó játékkal hoztak le elég gyengus eredményeket: kikaptak a Sociedad otthonában egy olyan meccsen, amin abszolút partiban voltak, 0-0-on ragadtak a Levantéval, pedig egy rakat helyzetük volt a győztes gól megszerzésére, hazai pályán 6-1-re végezték ki a Sociedadot, és 0-3-as összesítésről fordítva továbbmentek a kupában, majd végül a Real ellen játszottak egy kimondottan színvonalas meccset.


Igazándiból annyira sok minden szól a Bilbao mellett, hogy szinte kötelező ellenük fogadni.  :D  [size=78%]Visszatért Llorente, instant csúcsformában, otthon idén is nagyon erősek, vagy 10 meccse veretlenek már, a hétvégén is szép játékkal lépték le a széthulló Levantét. Ja és még gólt sem kaptak idén! Ezek mind annyira szép sorozatok, hogy már csak az a kérdés, mikor szakadnak meg, én jön egy kis hullámvölgy.[/size]


Lényeges hiányzó egyik csapatban sincs (feltételezve, hogy a legjobb kezdőket küldik pályára), így pedig nincs akkora különbség a két csapat között, mint amit az oddsok mutatnak.


Óvatosabbak számára ajánlok egy +1-ről Mallorcát (ázsiai) 1,925-ért, bátrabbaknak x2-t 2,4-ért. Nem vagyok meggyőződve arról, hogy a Mallorca túlzottan nagy erőket fog mozgósítani a győzelem érdekében, szerintem ők boldogan folytatnák a párharcot a szigetükön egy dönciről is, így a vendég győzelem elég bátor tipp lenne. Végül egy döntetlent tettem, de követem majd élőben, és meglátjuk mi lesz belőle. Ment rá 3 euró 3,8-as oddson.

Real - Barcelona

Már megint egy El Clásicó, ami helyett a barátok köztöt is szívesebben nézném...  ;D  Kutya nagy háromesély, meccs előtt erre csak az tesz pénzt, aki az izgalomért fogad, mivel semmi értelmes odds nincsen, talán majd élőben, de ott is csak óvatosan.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 19, 2012, 23:27:24
Ez a tegnapi dönci viszonylag simán elment, igazából még 0-0-nál volt pár elfogadható kontrája a Mallorcának, de az utolsó passzok rendre rossz helyre mentek, és végül egy pillanatig sem volt kérdés a hazai. Megesik, 3,8x-as oddsot bukni nem szégyen  ;D A Real - Barcára sikerült megállnom, hogy tegyek bármit is élőben, lassacskán leszokom már arról, hogy az izgalom kedvéért fogadjak.  :ok:

Ma szemeztem a Valencia győzelmével a kupában, mert nagyon jó csapatnak tartom őket, a Levante meg legalább 6-8 helyezéssel áll jobban, mint ahová valók. Végül a meccs elején tettem egy ilyet:

Valencia - Levante   hazai   1,45x
                                 Valencia több szöglet   1,22x


Soha a büdös életben nem teszek többet szögletre, még egy ekkora hülye tippet...  :crazy:  6-3-al ment a Valencia a 85. percben, erre a 90.-re sikerült 6-6-ig felhozniuk ezt a fogalmatlan Levantét, és csak a hosszabbításban esett be még egy szöglet keserves nehezen... :bash:

Kötésben ment (tipicónál ilyet is lehet  :o ), 5 euróval, hozott 3,85-öt, ami fedezte a tegnapi buktát, és még némi nyereséget is termelt. Ezzel +10 750 Ft-on állunk 2012-ben.

Hétvégén már 3 bajnokság pörög teljes sebességen, úgyhogy lesz miből csemegézni, holnap meg is keresem a nyerőket. :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 20, 2012, 14:28:04
Hát végül csak nem tudtam megállni hogy ne fogadja kicsit a teniszre is, miközben nézem... Esküszöm ki fogom ilyenkor kapcsolni a gépet inkább  ;D Végülis pluszbe jöttem ki, de ez akkor is hülyeség, mindig ez hozza a vesztemet.

Tegnap Azarenkát tettem meg live 2:0-ra, az viszonylag simán lejött, ma pedig Dolgo meccsén éreztem úgy, hogy kizárt, hogy ezt bárki is 3 szettben bukja el, így arra is tettem egy kis pénzt. Aztán persze az ezeken befolyt 3,75 eurómból sikerült 3-at feltennem Dolgora, ami el is ment...  :noway:   
+0,75 a vége, de nem vagyok büszke rá.


Holnap dúskálunk a meccsekben, úgyhogy nézzük is elsőnek az angol bajnokságban mit várok:


A Norwichnak a védelme egész jónak mondható, főleg ha nem támadnak ki különösebben. Az előrejátékuk kisség gépies, hiányolom belőle a szikrát, nem lehetetlenség őket megfogni. A Chelsea-ben érezni az afrikai játékosok hiányát, a védelmük pedig továbbra sem tökéletes. Keveslem a kékek oddsát, simán érzek ide egy meglepit, de azért a döntetlennél nem merek tovább menni. Ehhez raktam még kötésben a Sunderland - Swansea meccset over 1,5 gólra. Igazából ezektől a csapatoktól egyenként is kitelik a 2 gól, a Swansea idegenben sem szokta ölni a focit, gólra törően játszanak, a védelmük is erősen gólképes. Nincs ezen mit magyarázni, jönni fog.


Norwich - Chelsea   dönci   3,8x
Sunderland - Swansea   over 1,5g   1,37x


3 euró ment rá, óvatos voltam.


A Fulham meccsén ikszet érzek, egy hiányzókkal felálló Newcastle ellen nem fognak tudni győzni. Ehhez csaptam még a Wolves - Villa meccsen egy óvatos under 4,5 gólt. Mindkét csapat támadójátéka igen karcsú, a védelmük viszont elfogadható, nem lesz itt még 3 gól se sztem.


Fulham - Newcastle   dönci   3,3x
Wolves - Villa   under 4,5g   1,1x


Ment rá 5 euró.


Ez a Blackburn a sírba visz, nem tudok kiigazodni rajtuk... Ha a Fulham elleni 10 emberrel kiharcolt győzelmük után sem kezdenek el eredményeket produkálni, akkor meghülyülök...  :D  Az Everton szégyen amit leművel ezzel a jókis keretével, dehát elöl nincs aki gólpasszt adjon, gólt lőjön, szürke középcsapattá silányultak. :( A hétvége legszarabb oddsa az ő 1,53-uk szerintem, szinte kötelező ellen fogadni.


Everton - Blackburn   DNB vendég   4,9x   3 euróval

A többi szombati meccset így, hogy nem tudom őket élőben követni nobet-nek érzem, de azért elmondom a véleményem róluk. A QPR lassan de biztosan javul az új edző keze alatt, de inkább ruletteznék, minthogy rájuk tegyek 2,00-ért egy kiesési rangadón.


A West Brom már nagyon mélyen van, a Stoke pedig túlzottan is szárnyal, a vendégek behúzzák 1 gólos különbséggel.


Angolokra ennyi, majd később beírom a német, spanyol meccsekről a gondolataimat, tippjeimet.

Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 20, 2012, 22:25:38
Tehát akkor a német és spanyol meccsek szombatra:

A németeknél első tavaszi forduló egy egész hosszú téli szünet után, úgyhogy csak egy kis aprópénzt tettem fel.

Hoffenheim - Hannover   1 góllal nyer a Hannover   5,00x   1 euró
Freiburg - Augsburg   1 góllal nyer az Augsburg   5,00x   1 euró

Nürnberg - Hertha   dönci   3,4x és
Sociedad - ATMA   over 1,5g   1,32x   kötésben   2 euróval   (4,49-es összodds)


Most nem akarnék oldalakat írni elemzésként, szóval csak röviden. A Hoffenheim az első pár jó szezonja után idén már elkezdett lefelé csúszni, a védelmük picit bizonytalanabb, a támadójátékuk pedig sokat gyengült. A Hannover nagyon masszív, jól szervezett csapat, és még úgy is jobbak ők itt egy góllal, hogy Ya Konan hiányozni fog a csatársorukból.


A Freiburg eladta az egyetlen épkézláb csatárát Cissét, amivel szerintem meg is ásták a saját sírjukat. Akik szeretik a hosszú távú fogadásokat, tudom ajánlani a kiesésüket 1,45-ért, ajándék. Az Augsburg őszinte támadófocit játszik, azért is kaptak nem kevés gólt a meccseiken, de itt most szerintem megnyerik 1-el, és elindulnak kifelé a kiesőzónából.


A Nürnberg meccsei mindig kérik a döntetlent, szerintem még az új edzővel érkező Hertha sem fogja tudni elvinni mind a 3 pontot tőlük. De azért afelől se legyen kétségünk, hogy a Nürnberg nem fogja meglőni a győzelemhez szükséges gólmennyiséget, ősszel is súlyos gólínség súlytotta őket.


A Sociedad - ATMA meccs nekem eléggé adja magát overbe, kontrából sebezhető, lassan visszazáró baszk védelem, és hát ATMA, akik sosem nyernek ha már az ember azt gondolná, hogy kezdenek formában lendülni.  ;D [size=78%] (Ld. a Villareal lelépése múlt héten.)[/size]
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 20, 2012, 22:27:47
Ja, egyik meccsre se fogok tudni élőzni, nem vagyok itthon szombaton, szóval reméljük nem kell őket "menteni".  ;D
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 22, 2012, 13:02:11
Na lássuk mi történt tegnap. A német tippek sajna nem ültek, a Hannover nem tudta begyötörni a győztes gólt, az Augsburg még a legjobb csatárát elvesztő Freiburgtól is képes volt kikapni egy kiesési rangadón, sokba lehet ez még nekik. Hogy a Fulham hogyan vert be 5 gólt a Newcastle-nek, az számomra rejtély, utána kell még néznem mi az öreg isten történt ott. Na meg a Wolves - Villa, nem értem ezt a sok gólt, jobban járnék, ha maradnék az 1x2 fogadásoknál. A Chelsea-s kombó lejött, de a 75. percben már nem igazán voltam nyugodt, látva az egyre komolyabb Chelsea helyzeteket, így biztosítottam 2 euróval inkább. Így 17 euróra 17,62 jött vissza, karcsú egy eredmény, reméljük ma tudom növelni.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 23, 2012, 11:49:25
Vasárnap kb. a fél napot végigaludtam a szombati buli után, szóval nem sok mindenre tudtam fogadni :D a Mallorcát tettem meg DNB-vel 3 euróra jött 4,2 profit, amiből 2-t feldobtam live 3,9-ért arra, hogy Bilbao lövi a 2. gólt is a Real elleni meccsükön, de nem volt szerencsém. Mindegy, +2,2 euró lett a nap mérlege, amivel már 11 600 Ft profitnál járunk kb. ebben az évben.  :ok:

Ma délután Afrikai bohóckodás van, nézem majd a meccset tv-ben, aztán meglátom, jön-e valami ihlet, bár nincs túl nagy bizalmam egyik gyapotszedő bagázs felé sem. Este aztán Villareal - Gijón lesz, és ha most nem nyer a Villareal, akkor tényleg soha. Meg kell szerezniük az első győzelmüket végre 2012-ben, miután már 3 hónapja (!) nem tudtak egyetlen bajnokit se behúzni. Nem tartom túl sokra ezt az Gijónt, főleg nem idegenben, úgyhogy szerintem az újabb 2 fontos visszatérőjével erősödő hazaiak nyerik a meccset. De persze semmi okom meccs előtt fogadni, ha majd az eseményeket látva is megtehetem.  ;D
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 24, 2012, 15:35:25
Tegnap végül hanyagoltam az afrikai meccseket, nem tettem semmit. Este néztem a Villareal meccsét, fontolgattam hogy megteszem hazaira mikor már 2,00 felett járt, de aztán végül beesett a gól, és lecsúsztam róla. Utána még belenéztem egy portugál meccsbe, 7-es oddson betettem 1 eurót az Olhanense győzelmére 0-0-nál, 15 perccel a vége előtt. Rögtön utána sikerült is kihagyniuk a meccslabdát, egy oldalról beívelt lasztit 11 méterről a kapusba lőtt valamelyik barbár...

Reggel nagyon éreztem, hogy jó nap lesz a mai, és hogy a Nadal meccsen kinéz valami profit. A 2. szettben úgy éreztem, hogy megindul a spanyol, és hozza a játszmát, de végül nagyon izgulós lett. 5-2-ről és tie break 4-1-ről is majdnem sikerült elbasznia, de végül lehozta, hála az égnek.  Ott kb. 21 euróra jött 31.

Elég lassan forog a bónuszom, szóval úgy gondoltam hogy "külsős tippeket" is beveszek, így összeszedtem pár fogadást megbízhatónak tűnő fórumról, meg "tippadó oldalról", blogokról. Az egyik valami kosár meccs volt tegnap, ami végül ha szűken is, de elment, vitte a kötést, ahol Nadal -1.5-el volt együtt. Egy másikon már csak valami lengyel kosár kéne 8,9 euróhoz, reméljük lejön. Van még két ilyen összevadászott szelvényem, az egyik Libertadores kupa, a másik pedig kosármeccsek, mindkettő 3 euróval ment, 2-es odds környékén.

Este Espanyol - Mirandes, kíváncsian várom, hogy a Mirandes mennyire bátor támadójátékkal rukkol vajon elő, mert az sokmindent eldönthet. Ha van merszük gyors, sok emberes támadásokat vezetni, akkor simán beeshet az over 2,5  de én nem szeretek gólra fogadni, szóval ezt hanyagolni fogom valószínűleg. Nézem majd élőben, meglátjuk, jön-e valami ihlet.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 24, 2012, 15:36:40
.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 24, 2012, 15:37:21
Lássuk akkor számszerűleg hogy állunk, a függőben lévő kombikat nem számítom most be. A kosár-tenisz kombimon 3,89 euró pluszom lett (simán lejött), a másik kosár-kosár kombi viszont bukott. Egy gólos szlovén vezetésnél kénytelen voltam megtenni a vereségünket, annyira ajándék odds volt rá, ami sajnos be is jött, ott 2,8 euró plusz volt. A délelőtti +5,5-es állás ezzel +8,7 euróra módosult, szóval eredményes napon vagyunk túl. Nagy összesítésben 14 300 Ft profitom van kb. 2012-ben, és még egy hónap se telt el.  :D :ok:


Holnap spanyol és angol kupameccsek, méghozzá jófélék! Először is Barca - Real, olyan oddsokkal, hogy csak pislogtam.  :o  Értem én, hogy egy ideje már nem szokott El Clásicót nyerni a Real, nade hogy 5,5-ös szorzóval menjen a győzelmük?!  ;D  Elmondom miért kell erre feltétlen fogadni: ad1: minden sorozat megszakad, a Barca sem fogja mindig behúzni a klasszikusokat
ad2: a real csak győzelemmel mehet tovább, kizárt, hogy ne győzelmi szándékkal, és a legjobb kezdővel lépjenek pályára
ad3: érzem, hogy Mourinho végre megtalálja az ellenszert a cigány Barca játékára, és nyernek.  ;D


Óvatos duhaj vagyok, és mivel minden rangadó "ikszről indul és általában úgy is marad", ezért dnb vendéget teszek, 3 euróval 4,05x-ön, ajándék.


A másik spanyol kupa meccs a Mallorca - Bilbao lesz. Ez 0-2-ről indul a szigetlakók szempontjából, tehát szinte lehetetlen helyzetből. (Amilyenből a Sociedadot is verték, na de azért az más tészta volt, egy összeomló baszk gárda ellen.) Olvastam elemzéseket, és bizony sok helyen felmerült, hogy a Mallorca ezen a mérkőzésen talán már a cserékkel áll fel, és a bajnokságra koncentrálnak, ahol nagyon kellenek az eredmények, ha nem akarnak májusig izzadni, hogy bent maradnak-é. A Bilbaonak viszont innentől a kupa a minden, hiszen ha itt tovább mennek, jön a Mirandes/Espanyol, ahol bármelyik csapat ellen jó esélyük van a döntőbe jutásra, ott pedig már minden megtörténhet.  :D  Nem igazán látok csábító oddsokat egyenlőre, nézem majd inkább élőben, és ott döntök.


Van itt még egy Liverpool - City összecsapásunk is, az is érdekes lesz. Ha a legjobb kerettel áll fel a City, és legalább 80%-on fognak pörögni, akkor ajándék a 2,7-es oddsuk. A Pool támadójátéka a semmi és a szar között vegetál, és az a sanda gyanúm, hogy az 1-0-ás előnyük tudatában bezony jó nagy bekkelést terveznek ők itt ma. Ezért nyilvánvaló, hogy DNB City a megfelelő választás 1,9-en. Keresek majd valami apróságot mellé, hogy összejöjjön a 2,00-es odds, aztán rádobok 3 eurót.


Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 24, 2012, 23:37:13
Nagyon érzem ma az erőt, úgyhogy be kellett szállnom a Mirandes - Espanyolba is. Már 0-1-nél is erősen fontolgattam hogy betolok 1 eurót 13-as oddson a hazaira, de addig filóztam rajta, míg 1-1 lett. Ezután nem lehetett kérdés, hogy meg kell tenni a hazaiakat, az Espanyol olyan szinten semmit nem csinált ezen a meccsen. Ment végül a 75. perc körül 4,5x-ös oddson 1,46 euró rájuk, és abszolút megérdemelten be is fejelték végül a továbbjutást érő gólt, kurva jó meccs volt. +5,6 euró jött ezen, +16 000 Ft körül járunk már januárban, ami 1-5 eurós tétekkel szép eredmény.  :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 25, 2012, 14:18:06
No találtam valami apróságot a DNB City tippemhez, amivel kijött a 2,00x-es szorzó, így rá is dobtam 5 eurót.

Hétvégén FA kupa lesz, amit én inkább hanyagolok. Csak a jóisten tudja, hol kezdenek majd a cserejátékosok, hol veszik komolyan, kik mennek újrajátszásra, stb.  :D Erre szerintem csak live érdemes fogadni, de nem leszek itthon szombaton, szóval kuka. Lesz viszont pl. spanyol bajnoki meccsünk, szombaton 4, illetve vasárnap délben még egy, nézzük ezeket.

Espanyol - Mallorca   

Az Espanyol már 6 meccse és kb. 2 hónapja veretlen otthon, csak az a kérdés, mikor szakad meg ez a szép sorozatuk. És mikor ha nem most, miután csalódást keltő játékkal az utolsó pillanatban estek ki a 3. ligás Mirandes ellen a kupából, nyert helyzetből?!  ;D
Az ellenfél a Mallorca lesz, hagyományos hazai csapat, de mostanában már jóideje nem távoztak üres kézzel a túráikról sem, feltűnően sok a döntetlenjük. Az Espanyolban várhatóan még mindig hiányozni fog 1-2 fontos ember, a szigetlakók kerete viszont teljes. Nem is akarom tovább boncolgatni, ez egyértelműen DNB vendég, 2.8-ért simán megéri.


Vallecano - Bilbao


Bármeddig is néztem ezt a meccset, nem tudtam 1x2 tippre jutni belőle. A Vallecano alapvetően támadószellemű csapat, nem túl megbízható védelemmel, amiből ráadásul eligazolt most télen az egyik kulcsember. Legutóbb egy teljesen nyílt meccsen kaptak ki a Mallorcától, de simán alakulhatott volna akár fordítva is, ha a helyzeteiket belövik. Imádom a Bilbaot mint csapatot, és a játékukat is, de ők tényleg otthon pörögnek igazán a fanatikus baszk közönség előtt. Legutóbb olyan játékkal kaptak ki a Real Madridtól, amivel a liga majd minden csapatát gólokkal verhették volna. És ami még szintén gond velük, hogy szerdán lesz kupameccsük Mallorcában, szóval még az a 90 perc is a lábukban lesz. Igazából az egyetlen nyilvánvaló dolog az over 1,5 gól, aminek egész elfogadható az oddsa is, ha lesz mihez kötni, berakom majd egy 2-es kombiba.


Real Madrid - Zaragoza


Én imádok meglepetésre tenni, de ez a meccs reménytelen. Volt "szerencsém" végignézni a Zaragoza meccsét a Levante és a Getafe ellen is, és hát egyikben sem volt sok köszönet. A védelmük még úgy ahogy állta ennek a két nem túl ütős csapatnak a halovány támadásait, de amit elöl műveltek, az bizony nagyon karcsú volt. Vajmi kevés elképzeléssel játszottak, sok rossz passzal, statikusan, igazi második ligás produkció volt. Ha valahol lehet fogadni a kiesésükre, tegyétek rá a házat (de legalább a nagyszobát  ;D ), mert ezt a csapatot már senki sem fogja tudni megmenteni. Hazaira 1,05-ös bohóc oddsért természetesen nem teszünk, NOBET az egész ahogy van.


Villareal - Barcelona


Utálom a Barcát, de itt sem merek ellenük tenni.  :'(  Néztem a Villareal meccsét a Granada ellen, és bizony még ez ellen a kiscsapat ellen sem állt éppenséggel biztos lábakon a védelmük, amit a katalánok gólokkal fognak büntetni. Az over oddsa is nevetséges, semmi fogadhatót nem látok ezen az összecsapáson.  :crazy:


Betis - Granada


A sevillai csapat jó formában van, otthon verték az Gijónt, jó játékkal kaptak ki a hajrában a Barcától, és jók voltak egy ikszre a városi derbin a Sevilla ellen is. Otthoni mérlegük vegyes, néha szép játékkal nyernek, néha meg képesek Levante - Sociedad - Vallecano szintű csapatok ellen kikapni, tehát rájuk semmiképp sem érdemes most tenni. A Granada idén 2 nehéz és egy nyerhető meccsét is elbukta, ki is rúgták az edzőt tegnap, és érkezett valaki akitől a megváltást várják. Rengeteg vereségük van idegenben, viszont a két győzelmüket pont a Bilbao-Sevilla kettőstől hozták el, mindkettő bravúr. 9 meccsből még nem ikszeltek a vendégek az útjaik során, ami kicsit dönci gyanússá teszi a dolgot, hajlok is rá 3,8-ért.  :ok:


Téteket majd csak péntek délelőtt teszek, hátha történik addig valami még ami befolyásolja a meccseket, majd akkor linkelem be a képeket a szelvényekről is. Később még átnéztem a Bundesliga kínálatot is, aztán leírom mit gondolok.

Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 26, 2012, 01:02:05
Sokminden történt ma, megpróbálom összefoglalni. Beesett egy külső forrásból átvett foci-kosár kombim 3,41 euró haszonnal, egy kosár-kosár kombi 3,37 euróval, a City kombi a kötött esemény miatt hozott 0,45 eurót, egy foci-foci kombi 3,59 euróval. Emellett volt egy másik kombim is, ahol egy török under 3,5-öt vártam, de miután az első félidő vége előtt hirtelen a semmiből beesett 2 gól is, visszafogadtam nullára inkább. Ez eddig a plusz, elment viszont 3 átvett kombi 2-2-3 eurókkal. A Real meccs push lett, élőben végül nem tettem ma semmit, igazából minden meccsre volt már előzetes tippem, amit vártam.


Mindent összeadva +3,82 euró lett csak a mai mérleg, mivel a két fő tippem tét vissza lett. A City meccsén még ennek is örülök, a Barca meccsét pedig inkább nem kommentálom, mert szétbasz az ideg.  :redchug:


Összesítés:   +17 000 Ft-on állunk 2012-ben, forog lassan a bónusz is, már csak 300 eurót kell kipörgetni.  :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum január 26, 2012, 14:30:25
Reggel élőztem egyet Nadal meccsén. Először megtettem őt 3,2-es oddson, mikor hátrányban volt, majd visszafogadtam Federert, mielőtt bebukta a 2. szettet, és felment az oddsa. Végül nyert Nadal, így még jött is 2,5 euró pluszban.  :ok:

Átböngésztem a péntek-szombati német meccseket is, és bizony most elég kevés igazán jó tippet találtam.  :'(  Végül inkább csak forgatási szándékkal tettem pár szelvényt óvatos, 3 eurós tétekkel.

A Hannovert Ya Konan hiánya és ez előző meccsen nyújtott igen karcsú támadójátéka miatt csak DNB-re mertem betenni, bedobtam mellé két over 1,5 gólt, olyan meccseken ahol az 5 is meglehet. :D  Megraktam én is ezt az Galata - Olympiakos meccset vendégre, mert elég sok helyen olvastam már, hogy nem szabad kihagyni.  ::)  Továbbra is tartom a véleményem, hogy a Granada ponttal távozik sevillából, azt is megpakoltam, valamint a kupában takaréklángon pislákoló Mallorcát is bevállaltam DNB-vel 2,9-en az Espanyol ellen. Emellett van még 2 összelopkodott szelvény, ahol csupán 1-1 esemény jött saját kútfőből, reméljük egyik már csak beesik.  ;D


Csatolok képet, hogy jobban áttekinthető legyen, mivan.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum február 03, 2012, 21:47:03
Újra itt!  :D
Múlt hétvégén csúful borultak szombati szelvények, így vasárnap már nem erőltettem a dolgot, pihentem kicsit. A hétközi angol meccsekkel aztán már visszatértem a fogadáshoz, a kisebb szorzókat is bevonva. Most részletesen már utólag nem írom le miket tettem, csatolok képet, azokon szerepelnek a dolgok. 42 euróra 57 jött vissza ott, a hétvégi -12-t javítva, +18 000 Ft-ra módosítva a 2012-es mérleget.




Picit belenéztem már a holnapi angol bajnoki programba, és formálódnak is a nyerő tippek:


Az Arsenal - Blackburn-ön 1,85-ért szerintem megéri megtenni hogy mindkét csapat lő gólt, de tartom magam ahhoz hogy nem teszek gólokra, így kihagyom. Az Arsenal bejátszotta a szokásos helyzetkihagyós mókáját a Bolton ellen, de amúgy szép, kombinatív játékot csináltak, a védelmükben pedig én sosem tudtam megbízni. A Blackburn hihetetlen szerencsétlen módon tudott kikapni 0-2-re a támadásban szinte semmit nem mutató Newcastle ellen. Egy szakajtóra való gólszerzési lehetőségük volt, szóval elég idegesek lehettek a meccs végén. Emiatt azt várom, hogy ők is támadnak, és szeretnék megmutatni, hogy ki akarnak ők mászni a kiesőzónából.


A Norwich egy bántóan sima meccsen kapott ki a csúcsformában játszó, előrejátékban brillírozó Sunderland ellen. A kanáriknak az egész meccshez igen kevés közük volt, és van egy olyan érzésem, hogy most egy kicsit megindulnak lefelé. A Bolton határozottan javuló formát mutat, lassan kezdik ők majd elfoglalni a táblázaton is a reális 10-12. helyüket. Erős háromesélyes meccs ugyan, de nem igazán látom mitől nyerne a Norwich, így szerintem egy DNB vendéget teszek 2,6x pénzért pár ojróval.  :ok:


A QPR adja a hétvége legjobb tippjét! A csapat mindig is próbált támadóan játszani, Taarabt-al szépen épülgettek is az akciók, de aztán a kapu előtt mindig sikerült rossz befejezéseket csinálniuk, azért van igen kevés lőtt góljuk. Az utolsó pillanatban azonban leigazolták Zamorát és a már első Villa elleni meccsén is pengésen, és vidáman focizó Cissét, nem lehet kérdés, hogy bent fognak maradni, Mark Hughes mester felhozza őket 13-16. helyre. Erre tenném fel a ház egyik felét, a másikat pedig arra, hogy a Wolvestól vagy kirúgják az edzőt 2-3 bukó után hamarosan (érik már...), vagy csont nélkül ki fognak zuhanni az első osztályból. Bármi is lesz, ide ők most kevesek lesznek a lelketlen, elképzelés nélküli focijukkal, sima hazai 1,9x-ért.

A többi meccset majd átnézem holnap, és leírom, mire jutottam, és miket tettem végül. :cya:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum február 04, 2012, 10:59:27
Ezeket szemezgettem még ki végül:

A Wigan már annyiszor menekült meg az utolsó pillanatban a kiesés elől, hogy idén biztos vagyok benne, hogy nem fog nekik összejönni. Most azonban egy döntetlenre jók lesznek a mindig remi gyanús meccseket játszó Everton ellen.

A Schalke 1,7-es oddsa ajándék a kb. egyetlen veszélyes játékosát (Allagui) nélkülöző Mainz ellen. A kékek elképesztő formában vannak, és még nem érzem, hogy pont itt szakadna meg a szép sorozatuk, olyan sima hazai lesz, hogy még. (A Mainz legutóbb hihetetlenül szerencsés körülmények között verte az öltözőben maradó Freiburgot, 5 perc után 2-0 volt és emberelőny, az a meccs szóra sem érdemes...)

A Wolfsburg igazolt egy rakat középszerű játékost összesen kb. 30 millió euróért (  ;D ), főleg a védelem megerősítésére, Magath mindig is szerette erre felépíteni a csapata játékát. A Gladbach csinálja majd a szokásos 1-2 passzos gyors kontrajátékát és nagyon masszív védekezését. Egyszer volt Budán kutyavásár, most nekik se megy be 3 helyzetből 3, hanem szépen ikszen ragadnak.  :ok:


A többi meccsre volt 1-2 under/over tippem, de azt NEMSZABAD, úgyhogy végül ellenálltam nekik.  :D  Az Arsenal meccsen, meg kb. mindenen amit adnak tv-ben, élőzök majd ha lesz mit. (Ja, a női tenisz tipp Titti-től lett lopva, reméljük nem az borítja a kombikat.  ;D )


Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum február 04, 2012, 18:11:14
Fú, hát kalandos egy napon vagyunk túl, ahol kellett némi ügyeskedés élőben, hogy pluszos legyen, nézzük sorban. A Bolton kiszopott a Norwich ellen, ezzel nem tudtam mit kezdeni, -5 euró. A Schalke most csak egy egyenlítésre volt jó 0-1-ről, így ott is buktam 5 eurót, de az már bizony nem sokon múlott.  :crazy:

A QPR megszerezte a vezetést, és be is húzták volna a fiúk szerintem, de aztán jött a kiállítás, és éreztem, hogy ebből baj lehet. Ekkor még nem fogadtam át, de beesett az egyenlítő gól azonnal a 2. félidő elején, és akkor át is toltam az egész "virtuális nyereményemet" (7 eurót) a Wolves-ra. Belőtték a vezető gólt, de vége nagyon izzadságszagú volt, így még a döncire is tettem 2 ojrót, biztos ami rendőr. Ennek kb. +4,5 euró lett a vége.

A Wolfsburg hozta a döncit, ahogy kell, de óvatos duhaj voltam, 4,5 eurót beáldoztam biztosításra a 70. perc tájékán. Így is +7,5 euró lett a vége.

A Wigan meccsén is állt a 0-0, amikor láttam, hogy már 2,05x az odds arra, hogy lesz gól a meccsen. Féltem, hogy valamelyik csapat szerez egy gólt, amit győztes gólnak véltem volna. Toltam rá 5 eurót, hogy minimum 0-ra hozza a döncis tippemet, de végül jól sült el. Gól volt, 2 is, a legjobb megoszlásban, 1-1 lett. Kösz srácok!  :beerchug:   +17 euró jött a papának.


Mindennek a tetejébe még feldobtam 13 eurót a Gilles Simon +1,5-re, amit Tittitől loptam, az is hozott +10 eurót.  :ok:





Csatoltam képet a live fogadásokról, hogy követhető legyen. 29 eurós nyereségnél tartunk tehát eddig, nézem még a 3 spanyol meccset live, hátha leesik valami ezeken is.




Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum február 04, 2012, 21:09:20
No még ezen a zseniálisan fordulatos Bilbao meccsen is sikerült nyernem egy kis aprót a maihoz. :D Még 0-0-nál éreztem, hogy itt bizony csak percek kérdése, és meg lesz az őrületes baszk nyomás eredménye, úgyhogy megtettem 2 euróval, hogy ők szerzik a félidő első gólját. Le is jött simán, hozott +2,5 eurót.  :ok:

Ezen a Real meccsen 0-1 után már azt hiszem nem lesz mit élőzni, és félek, hogy a Sociedad is a lukas védelmével áll ki, szóval lehet hogy az is rakhatatlan lesz...  :'(


A holnapi meccseket reggel átnézem majd, aztán kikeresem a nyerőket, és leírom miket tettem végül.  :ok:

2012-es mérleg:   +27 500 Ft
És közben a befizetésemre kapott 75 eurós bónusz (az kb. 25 000 jó magyar Ft) is forog szépen, már csak alig 200 eurót kell megforgatni, és akkor azt is hozzáadhatjuk majd a nyereséghez!  :ok: (Szerintem meg is lesz március eleje-közepére)
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: Zidane23 Dátum február 04, 2012, 21:21:43
Hello! Nézegetem a tippjeidet, igazából írtam pü-t de mivel nem válaszolsz kénytelen vagyok ide írni.
Nem lehetne azt, hogy amikor megfogadod akkor egyből nyomatod ide a tippet, vagy esetleg valami ilyesmi?
Van valami hely ahol felvehetem veled a kapcsolatot amúgy?
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum február 04, 2012, 21:50:31
Válaszoltam zidene23-nak személyesen, de ide is leírom a lényeget. Az élőben tett dolgokat nem igazán tudom beírni ide azonnal, fizikai képtelenség. :D Egyszerre 2-3 meccset követek stream-en, tévében, gondolkozok, számolgatok mit-hogy kéne, szóval mire beírnék valamit, lehet lemaradnék egy másik jó lehetőségről közben, vagy már úgysem tudná más megtenni  ;D  Akit tényleg foglalkoztat a dolog, írjon üzenetet, aztán adok msn címet, oda azonnal be tudom másolni, amit live teszek.  ;)
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum február 05, 2012, 09:08:18
Lássuk miből lehet ma csemegézni:

Chelsea - MU:    Itt érdemes kivárni a kezdőket, mert sok múlhat azon, hogy végül játszik-e Rooney-Nani a vörös ördögöknél. Ha igen, akkor szerintem jó a MU 2,7-es oddsa, DNB-vel minimum, rakok rá pár eurót.  :ok:  Ez a Chelsea nem bír el ennyi hiányzót, az utolsó 2-3 meccsükön értékelhetetlen produkcióval rukkoltak elő, és nem most fognak villantani szerintem.

A Newcastle-be visszatér előre Demba Ba és Demba Cissé, komoly erősítések lesznek, a vendégeknél valószínűleg nem lesz Albrighton  és Agbonlahor, szóval az N'Zogbia-Ireland duótól várják a támadások építését, és a befejezésnre is minőségi emberek vannak Bent és Keane személyében. Háromesély, de én már igazán várom, hogy a Villa elmozduljon erről a szánalmas 13. helyéről, mert ennyire pöpec kerettel ez nagyon gáz.  :crazy:  Aki szeret gólokra fogadni, az nyugodtan pakolja az over 1,5 gólt, simán le fog jönni.


A Freiburg - Bremen meccsen egyik csapatra sem merek tenni, állandóan hülye eredményeket hoznak... 2,25 a kiszámíthatatlan Bremen-re nekem kevés, a védelmük meg kész talány, mindig képesek beszedni 2-3 nevetséges gólt. Aki tesz gólokra, tolja az over 1,5-t, simán le fog esni. Én maradok a live-nál.


Ez a Lautern - Köln egy zseniális kis meccs. Igazi kiesési rangadó, ahol a kecskések 1993 óta nem tudtak nyerni! Imádjuk az ilyen sorozatokat, mert ma úgyis megszakad :D De most tényleg, mi ez a szarság, hogy 1,8x-on adják a hazai győzelmet, mégis miért? Két gyengus csapat, akik közül még tán pont a Lautern szarabb egy fokkal. A vendégek nagyon rég nyeretlenek idegenben, és hiányzik Podolski, akinek a helyére hirtelenjében igazoltak vkit a második ligából, meglátjuk beválik-e, de ez azért inkább a döntetlen felé viszi a dolgot. Tettem is rá 3 eurót.  :ok:


Gijón - Osasuna, ez a meccs nagyon döntetlenért kiált, a vendégek jó masszív védekezésből szoktak kiindulni, de elöl kicsit haloványak. Az Gijónba visszatér a legnagyobb gólvágó (7 góllal... :D) Barral, ez nekik pont elég lesz arra, hogy 0-1 után felálljanak, és döncire mentsék a meccset.  ;D  Kötésben a Bremen meccs over 1,5 góljával ment rá 3 euró.


A Sevilla a mezőnyben egész szépen szokta tologatni a lasztit, helyzetek is megvannak általában, de a kapu előtt szörnyű, hogy menyire szar megoldásokat tudnak választani. Az utóbbi idők szir-szar eredményei után már a levegőben lógott, hogy elküldik az edzőt, de végül még megkegyelmeztek neki. Szerintem ma este csomagolhat, mert nagy verésnek lesznek kis gazdái. :D  ;D  Nagyjából hasonló képességű csapat ez a Villareal is, bár ők még most is igencsak kiszámíthatatlanok. Dehát hiába, a hazaiak 1,75-ös oddsa akkor is egy vicc, ezt ellen kell fogadni, úgyhogy ment a DNB vendég 3,55x-ön 3 euróval.

A Zaragozának nem sok köze van ehhez a futball nevű játékhoz, úgyhogy már kezdhetnek barátkozni a második liga gondolatával. A védelmük egy jó középszerű, de támadásban nagyon szürkék, sok technikai hibával, rossz passzal, és kevés elképzeléssel fűszerezik az előre játékukat. A Vallecano szimpatikus csapat, szépen szoktak játszani, nem ölik a focit idegenben sem. Visszatér Pacheco a sérülése után, a támadásban pedig Piti és Javi Fuego lesz játékra fogható. Nyerni fognak a srácok, ment a DNB vendég 2,1x-ért, 3 ojróval.

Az ATMA - Valencia meccsen majd élőzök, előzetesen nem akarok rá tenni semmit se.

Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum február 05, 2012, 12:36:57
Még tegnap 1-0-ás barca vezetésnél bedobtam 1 eurót a döncire 20-as oddson a játék kedvéért. Hátha kiegyenlít a Sociedad és akkor a "virtuális" 19 eurót át lehetett volna tolni a Barcára szépen okosan. Dehát nem tették, sajna nem igazán mertek játszani, csak a 4-5 gólos verést akarták elkerülni.  :'(

Most viszont nézem az Gijón meccsét, és látszott, hogy alig van a laszti az Osasunánál, a hazaiak irányították a játékot, és egész jól támadgattak. Megtettem 2 euróval, 3,00x-as oddson hogy ők lövik a félidő első gólját. Be is verték szépen, 4 euró haszon. Jól indul a nap.  :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum február 05, 2012, 20:07:26
Hát a mai napon eddig nagyon ült minden tippem, úgyhogy összegezzünk egyet. Az Osasuna dönci - Bremen meccs over szelvényem lejött, de 2,33 eurót beáldoztam biztosításra, így 6,66 euró plusz a vége. Loptam két tenisz tippet a fórumról, abból az első bejött, a második elmaradt, ott 0,9 euró plusz van.


A Chelsea - MU meccsen az elején tettem egy vendéget, jött a kék gól, tettem egy x2-t 3 euróval, mert nem akartam elhinni, hogy a MU képes ettől a szar Chelseatől kikapni. Nem részletezem, óriási mákkal jött a döntetlen, +2,35 eurót hozva.


A Lautern meccs jól állt döncire, de sikerült az egyik baromnak kiállíttatni magát. Át is toltam a "lehetséges nyereményem" java részét a Köln-re, akik végül be is húzták. +4,6 euró a vége.

A Villareal izgalmas meccsen verte a Sevillát, 3,55-ös oddson gyönyörű tipp volt DNB-vel, jött is vele 7.65 euró, ebből 1 ment biztosításra a 80. perc táján. +6,55 euró a vége ennek is.


+25 eurónál járunk tehát eddig MA (kb. 7500 Ft), és van még 3 euróm a Vallecanó DNB győzelmén, plusz egy 11 eurót hozó kombim, ahova már csak egy ATMA - Valencia over 1,5 goal kéne.

Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum február 05, 2012, 21:37:56
Hát, ezt a Zaragoza meccset most elbasztam...  :'( Végül bejött a nagyon szép kis tippem, hogy nyer a Vallecano, de sajna a 60. perc táján nagyon kilátástalannak láttam a helyzetet 0-1-nél, és betoltam 3 eurót arra, hogy a maradék időben max. 1 gól lesz... Lett kettő, fordítottak a fiúk, de ez így csak +0,3 euró...  :(

Dobtam 2 eurót a Valenciára, vicc ez a 4,4-es oddsuk szerintem...
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum február 06, 2012, 16:47:33
A tegnapi nap elég szarul zárult, sikerült egyetlen gólnak sem beesnie a Valencia meccsén, ami vitte az 5 eurós kombimat, plusz 3 eurót, amivel biztosítottam még a teniszre (...), no meg kettőt a Valencia is, akik nem nyertek. (Ezt elbasztam, mert eredetileg DNB-be akartam, de tipicó-nál élőben már csak 1x2 van, basszák meg.) Ebből sikerült visszahozni élőben 2,6 eurót, egy under 1,5 goals szelvénnyel, amit félidő tájékán tettem. Ez -7,4 euró, amivel a hétvégi összesített kb. +5500 Ft.

Befizettem: 75 eurót, ehhez nyertem kb. 110 -et (33 000 Ft-ot), plusz még kaptam 75 euró bónuszt, amihez még 150 eurót kéne megforgatni, és kifizethető lesz az is. (Utána át is megyek máshova, mert nem győzött meg ez a hely.)

Tehát végülis 185 euró pluszban vagyok (+55 000 Ft), ezt jó lenne még 300-ig feltornázni ameddig kiforog a bónusz, és akkor elégedetten távozok.  ;D :ok: Elégedett vagyok amúgy az eddigiekkel, ahhoz képest, hogy csak 3-5 eurókkal játszadozom, elég szépen sikerült pár hét alatt feltornázni a bankomat. Nincs már túl sok kilengés, nem teszek élőben minden szarra, nincsenek elszállt tétek, szépen fegyelmezetten haladok.  ;)


A ma esti kínálattal nem tudok mit kezdeni, mert megyek kocsmázni haverokkal.  ;D  A Malaga és a Pool meccse is totál 3 esély amúgy, de ha valamire feltétlen tennem kéne, azt mondanám, hogy a spanyol meccs under 3,5 gól, az angol pedig over 1,5 gól, de ezek kis semmi oddsok, így nincs mára szelvényem.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum február 08, 2012, 18:51:43
Na, ma végre lesz mire fogadni. Elsőnek jön mindjárt egy hertha-gladbach kupameccs, nézem majd élőben, aztán meglátjuk mi lesz. Utána párhuzamosan lesz a Bayern meccse, meg a Barcelona - Valencia. A saját kedvenc meccsére nem szoktam fogadni, most sem fogok, viszont a másik meccsen kötelező tenni az x2-t, ment rá 3 euró 4,00x-es oddson.   ;D :D :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum február 09, 2012, 17:25:13
Este már nem volt erőm beírni mi történt a tegnapi meccseken, úgyhogy most összefoglalom:
a Hertha meccsét ahogy néztem, éreztem, hogy itt teljesen kizárt hogy 2-nél több gól essen le, tettem is egy undert 12 euróval. Simán meglett, 7,2 euró profit.
Cesc18-tól loptam egy Sharapovás tenisz tippet, ő le is hozta a magáét, utána meg úgy döntöttem, hogy nem várom ki a hozzá kötött másik tenisz meccset, hanem inkább "eladtam a szelvényt" (tipicónál ilyet is lehet  :o ), hozott 2 euró hasznot.
Este a Valencia meccsen viszonylag simán elment az x2-m. Igazából ha ott az elején abból az 1-2 helyzetéből bever egyet a valencia még 0-0-nál, akkor áttolhattam volna az egész nyereményt a barcára, de sajna semmi lehetőségem nem volt visszahozni a dolgot. Mindegy, belefér, 3 euró mínusz. Összesen tehát 6,6 euró haszonnal zártam a napot.

Egyenleg +116,6 euró (+ 75 euró a bónusz (pörgetés alatt)) (2012 jan. 1 óta)


Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum február 09, 2012, 18:33:49
szombaton megint nem leszek gépközelben, holnap pedig már nem lesz időm a meccseket böngészni, így már most beírom a tippeket. Kevesebb időm volt utánuk nézni, plusz élőzni sem fogok tudni, így óvatosabb tétekkel játszom csak őket.

Az angol kínálatból az Everton meccse annyira adja magát döncire, hogy nem merem megtenni, mert érzem, hogy csakazértis 12 lesz belőle.  :D A Blackburn - QPR nálam határozottan over 1,5 goals, csakúgy mint a Spurs - Newcastle, arra a házat is feltenném.  ;D A Fulham - Stoke egyértelműen under 3,5 goals, és erősen döntetlen szagú, de azt csak úgy szeretek tenni, ha tudok rá élőzni, szóval skip. Igazából amiben én látok lehetőséget az a Norwich a Swansea ellen, ott kinéz egy döntetlen, meg is fogadtam. A másik ajándék meg szerintem a Tottenham - Newcastle x2, 2,75-ös oddsért. Jó csapat a Spurs, szép játékkal, jó formában, jönnek az eredmények, de biztos, hogy nem nyerik meg a hátralévő 15-20 meccsüket a szezonban, a Newcastle simán megtréfálhatja őket, a vendéggyőzelem sem lepne meg. Már vasárnapi meccs ugyan, de szerintem a WBA elveri a szörnyű halovány Wolvest, mert ha nem, akkor nagyon hamar a kiesőzónában találhatják magukat. De ezt majd élőben.


Bundesliga:    A Leverkusen szerintem gólgazdag meccsen veri a Dortmundot, megraktam x2-re, és over 1,5 goal-ra. A Mainz - Hannover döntetlenért kiált, 3,6-os oddson be is próbálom. A Stuttgartra szerintem senki se tegyen, nem lesz az a meccs olyan sima mint amit az 1,8-as oddsuk mutat. Döntetlenre gondolnék itt is, de nem teszek rá, sok lesz a jóból.  ;D




Spanyolok:    Igazából csak a Betis - Bilbaóra van ötletem. A sevillai gárdának a Mallorca ellen sikerült egy olyan mutatót összehozni, hogy 6 db kapuralövés, amiből 0 (nulla) találta el a kaput. Ebből azért már sejthetjük, hogy miért vannak mindössze 1 ponttal a kiesőzóna fölött, és hogy az elég jól szervezett baszk védelem ellen nem lesz egy szakajtóra való helyzetük.  :D  A tipp DNB vendég, félek ugyan picit, mert túl jó formában is van talán a Bilbao mostanság, dehát csak legyűrik már a Betist. Az Espanyol szerintem szűken fogja verni ezt a fogalmatlan, de hátul azért nem rémesen ingatag Zaragozát, de ezt inkább hanyagolom.


Ezek vannak, csatoltam a szelvényeket is, hogy áttekinthető legyen.

Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum február 12, 2012, 23:10:03
A szombati karcsú teljesítmény után ma sikerült egy kis profitot is termelni, lássuk mi történt. Kb. fél eurós plusszal ment le a szombati nap, az under/over tippek szépen jöttek, plusz az egyik dönci is leesett, de azért ettől kicsit többet vártam.

Ma a Wolves - WBA meccsen megtettem a vendégeket vmikor a 60. perc táján 2 euróval, 3,5-ös oddson, jött is a gól hamarjában. Aztán eléggé a levegőben éreztem egy egyenlítést, így 1 eurót azért odatettem döncire is. Végül sima WBA győzelem lett, hozott 4 eurót.

Az Augsburg - Nürnbergen két kutyaütő csapat játszott, de úgy éreztem, hogy a vendégek benyomhatják a győztes gólt, tettem is őket 1 euróval 4,8-as oddson. Utána persze kihagytak 2-3 meccslabdát, úgyhogy megnyálazhatják a végit.

Nem szokásom nagycsapatokra fogadni, de 0-1-es álláson éreztem, hogy a Reálba kéne egy kis pénzt fektetni. Tettem egy kombit, ahol nyerettem őket, és több szögletet jósoltam nekik. Le is jött izgalommentesen, 20 eurós tétre adott 8,75 euró hasznot.

Még egy over 0,5 gól tippem volt a Vallecano meccsén, be is esett a szükséges 2. gól. Ehhez kötve, meg külön is megjátszottam a Raonic - Tsongát over 3,5 set-re, de ahogy nézem törölték, így maradt ez a kis 1,2 eurós profitka.

Ez kb. 13 eurós nyereséget jelent a hétvégére, amivel már +130 eurónál járok, nem számítva a 75 eurós bónuszt.

Hétközben BL, úgyhogy haladunk tovább szépen megfontoltan a meggazdagodáshoz vezető úton.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum február 13, 2012, 17:33:17
Ma este Sociedad - Sevilla, amire nehéz győztest jósolni. A Sevilla nagyon gyatra formában van, ki is rúgták az edzőt az előző bukó után, úgyhogy az új mesterrel törvényszerű lenne, hogy elkezdik ledolgozni a BL helyekhez képest 6 pontos hátrányukat. De a Sociedad otthon nem szokott senkinek sem lefeküdni, és bárhogy erőlködöm, nincs határozott látomásom, ki nyeri ezt a meccset, azt viszony határozottan érzem, hogy nem maradunk gólok nélkül. Az ítélet over 1,5 goals, amit megtettem kötésben a fórumról lopott Huta Galung - Ljubicic +1,5-ről Huta tippel, és rádobtam 3,95 eurót.


Holnap este meló miatt nem fogom látni a BL meccseket, de elmondom miket gondolok. Ha a Leverkusenben nem hiányozna Ballack és Sam, akkor azt mondanám, hogy összehoznak egy sokgólos döntetlent, így azonban fogadhatatlannak érzem a meccset. A másik párharcban szerintem kevés a Lyon 1,45-ös oddsa (uannyi mint a naaaagy Barcáé), a ciprusi pajtik nagyon szeretik a döncit, és itt is le fognak hozni egyet. Mivel nem tudok rá élőzni, így csak a játék kedvéért tettem rá 2 eurót.  :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum február 14, 2012, 23:43:48
A tegnapi kombi szépen lejött, hozott 4,5 eurót, így vágtunk neki a mai meccseknek. Az Apoel döncim elég simán elment a 2 eurómmal, a srácoknak igazából semmiféle támadószándékuk nem volt kb. még 1-0 után sem...  :crazy: Meghajolva Titti mester tenisz tudása előtt, átvettem a kombiját, rádobtam valami 8,5 eurót. Az első meccs lejött, de ez a Razzano nekem nagyon meredeknek tűnt, ahogy néztem, és inkább beáldoztam 2,5 eurót biztosításra, így végül 2 eurót hozott csak a szelvény pluszban.


A két holnap BL meccsre nincs igazán ütős tippem. A Zenit meccsén csodálkoznék ha nem under 3,5 gól lenne a vége, a Milan - Arsenalon meg illenék beesni legalább 2 gólnak. Utóbbi meccsen talán egy DNB Arsenal vállalható tipp 2,75x oddsért, de most nem érzem az erőt, szóval inkább nem fogadtam semmire. Csütörtökön Európa Liga, ott majd élőzök valami jót.  :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum február 15, 2012, 23:35:39
olyan vagyok, mint egy rossz drogos, ma sem bírtam végül fogadás nélkül... :D csináltam egy 3-as kötést a Milan meccs overével, valami snooker papírformával és egy fórumról átvett tenisz tippel, végül mindegyik be is jött, amivel hozott kb. +4 eurót.  :ok:


holnap európa liga, élőzök majd a meccseken, ha jön valami ihlet.  :cya:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum február 16, 2012, 12:29:29
Néztem ezt a Seppit a tv-ben, és első szett 1-4-nél úgy éreztem, itt lassan már jönni kéne valami fordulatnak, úgyhogy megraktam a srácot 4,1x-es oddson egy kis apróval. :D Első szettet meg is fordította szépen, aztán a második elején biztosítottam a Kolschreiber-re is, így végül az olasz győzelmével kb. 3 eurós nyereséggel zártam.  :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum február 16, 2012, 14:53:41
Gasquet nagyon jól játszott, Bogomolovban pedig nem sok lehetőséget láttam, úgyhogy tettem egy under 2,5 set-et, jött vele kb. 2 euró profit nagyon simán.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum február 16, 2012, 16:45:53
Nagyon ment a szekér, úgyhogy gondoltam nyerek még pár ojrót az esti Európa Liga kalandozásokhoz.  ;D Azarenka meccsét megraktam 2 szettes simára, két tételben összesen kb. 19 euróval, jött rajta 4 euró haszon.  :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum február 17, 2012, 09:11:59
Tegnap végül nem vittem túlzásba az Európa Liga fogadásokat, csak a Bilbao meccsét követtem igazából. Ott az első félidőben 0-0-nál a 20. perc tájékán nagyon éreztem, hogy be fog esni még az első gól a szünet előtt, tettem is rá 2,58 eurót, jött vele 2,71 pluszban. Volt viszont egy kisiklásom még délután, amikor megraktam +3,5-ről a Veszprémet, és persze jól beszoptam vele...  Képesek voltak döntetlen félidő után megint elengedni a Medvescsakot és egy siralmas végjátékkal sikerült a 2 gólos hátrányukból 4-et csinálni....  -3 euró ment rajta.

Az utóbbi napokban újabb 17 euróval gazdagodtam, amivel már +147 eurónál járok, plusz hamarosan kifizethető lesz a 75 eurós bónuszom is!  :ok:

Hétvégén megint bajnokik, el is kezdtem böngészni a szombati műsort, és van pár jó dolog a németeknél:

A Nürnberg meccse nagyon kéri a döntetlent, meg is tettem 3 euróval. A Köln Podolski nélkül nagyon defenzív, elöl pedig hiányzik az ötlet és a minőség, a hazaiak 19 db lőtt gólja pedig magáért beszél.

A Hoffenheimnél volt egy edzőcsere, és biztos vagyok benne, hogy győzelemmel szeretnének otthon rajtolni a fiúk. Ebben nagy segítség lesz Salihovic és Babel visszatérése a támadó gépezetbe. A Mainz kezd lassan egy kicsit erőre kapni, jót tett nekik Zidan érkezése, de szerintem itt egy szoros meccsen kiharcolt hazai győzelmet fogunk látni. Tipp: 1 góllal nyer a Hoffenheim 3,7x-es oddson 3 euróval.

A Herthánál is elküldték az edzőt, és olyan vesztő szériában vannak, ahonnan már szinte biztos, hogy jönnie kell egy győzelemnek ami kicsit megindítja őket felfelé. És hát ki ellen nyernének, ha nem a bajnok Dortmund ellen, akik meg sorra húzzák be a meccseiket?  ;D
Hogy valami ténnyel is alátámasszam a megérzésemet, a vendégeknél nem lesz Kagawa és Götze, ami nagy érvágás lesz az előrejátékban. De nem érdemes ezt túlragozni, 7,00x-es oddson kötelező bepróbálni a berlinieket, ment rá egy ojró.  :ok:

A Hamburg - Bremen over 1,5 lesz, majd keresek hozzá valamit kötésbe, és akkor megteszem azt is.

Átnézem még a spanyol bajnoki meccseket is, aztán kikeresem a nyerőket, az angoloknál viszont FA kupa van, amire én maximum csak élőben fogok fogadni, meccsek előtt még véletlen sem szabad.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum február 18, 2012, 15:26:47
Tegnap kibasztak velem a német fiúk, mert a Mainz már megint összehozott egy döntetlent, nyeh...  :crazy: -3 euró.
Ma egy Chelsea - Birmingham döncivel kezdtem a napot 5,2x-ért live a 10. perc tájékán. Sajnos nyuszi voltam és csak valami 1,3 eurót dobtam rá, de végül nagyon simán lejött a dolog, és még a 70. perces visszabiztosítással együtt is jött 4,5 euró pluszban. ;D

Mindjárt kezdődnek a Bundesliga meccsek, remélem ott is lesz valami jó kis fogadási lehetőség. :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum február 18, 2012, 17:23:12
Kutyák ezek a németek ma, nem akarják, hogy túl sokat nyerjek... :D  A Hertha simán verhette volna a picit tompa Dortmundot ha 0-0-nál belövi a 3-4 komoly helyzetéből az egyiket, bekaphatják. - 1 euró.
A Köln szerencsére 0-1-ről még ki tudott egyenlíteni, egyből ment is arra a meccsre az over 2,5 goals 2 körüli oddson a biztonság kedvéért. Be is verte a Nürnberg a győzes gólt, így ott kb. nullával tudtam kiszállni a döntetlenes tippemből, ma már ez is siker...  ;D


Na de fel a fejjel, van ma még 1 Bundesliga, meg 3 La Liga meccsünk, csak sikerül már valami komolyabb nyereséget termelni velük élőben.  :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum február 18, 2012, 23:06:47
Na, egy kis helyzetjelentés:

A Getafe - Espanyolon nagyon kiegyenlített volt a játék, igazából 50-50-nek éreztem, hogy ki szerzi az első gólt. De mivel a hazaiak oddsa 2 körül volt a vendégek még már 3,3-on (50. perc körül), így kötelező volt megtenni őket. 2 euróra jött 6,6 vagyis 4,6 euró haszon. :ok:
A Bayern meccsén az első félidőben jóval veszélyesebbnek tűnt a Freiburg, a München pedig igencsak tompa volt, így nem tudtam kihagyni hogy a Freiburg lövi az első gólt 4,3-as oddson. Rádobtam valami 1,9 eurót, akár jöhetett is volna, de végül nem jött.  ;D
A Sevilla félelmetes tempóban kezdte a meccset, és 2-3 ziccer után már nem tudtam ellenállni, hogy megtegyem a félidei vezetésüket 2,3-as oddson, 3 euróval támogattam meg őket. Simán le is jött, 3,9 euró profit. :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum február 21, 2012, 23:40:04
No, egy kis pihi után újra itt. Vasárnap eléggé felbasztam az agyam a Malaga meccsén, úgyhogy utána már csak félgőzzel fogadtam, 0 sikerrel
Úgy vágtam neki a vasárnapnak, hogy illenék már téteket emelnem, ha már egyszer ilyen szépen meghízott a bankom.  :ok:

Első ilyen emelt tétes fogadásom egy Bilbao - Malaga vendég volt 7,5 euróval élőben 3,6-os ajándék oddson. Aki nem látta volna annak elmesélem mi történt: a két belső védője nélkül felálló Bilbao az első 20-25 percben szinte a pályán sem volt, fáradtnak tűntek, és fejben mintha ott sem lettek volna (a hétközi orosz kiruccanásuk után várható is volt). Nagy ritkán vezettek 1-1 támadást, de Llorente hiányában azok sem voltak túl ígéretesek. Ezzel szemben a Malaga meglepően támadó szellemben lépett pályára, és igazán szépen, gyors, ügyes passzokkal építették fel a támadásaikat, amiket rendre sikerült is lövéssel lezárni. Persze mivel megfogadtam őket, ezért basztak belőni egyet, a szünetben aztán Bielsa mester érezte a bajt, be is hozta az egyik alap belső védőjét, meg Llorentét, onnantól pedig már kiegyenlített volt a mérkőzés. Jött aztán az első gól, amit villámsebesen követett még 2, és a Malaga már padlón is volt, úszott a 7,5 euróm, és éreztem, hogy szétbasz az ideg.  ;D


Ezt követte egy a 78. perc tájékán megrakott ATMA győzelem az Gijón ellen 1-1-ről, hát ezt utólag már bánom, nem volt egy bölcs gondolat. Ez újabb 2 eurót vitt. És ha már lúd, legyen kövér, este ismét adóztam a Barca gyűlöletem oltárán, és megtettem a Valenciát 12-es oddson 2 euróval. Be is lőtték a fiúk az elsőt, ekkor kb. 2-3 eurós haszonnal kiszálhattam volna az egészből egy élőzéssel, de mohó voltam, és reménykedtem, hogy csak nem alázzák már meg a bajnokság bronzvárományosát ezek a katalán kutyák. Hát tévedtem, a Valencia védelme kritikán alul teljesített, és nagyon csűful beleszaladtak a böllérkésbe.  :crazy:


Ma reggel aztán már éreztem, hogy kitisztult a fejem, és ismét képes vagyok valami nyerő szelvényt is tenni tán.  :D A Napoli győzelmét DNB-ben beraktam egy fórumról átvett tenisz papírformával, és megtettem 10 euróval. Be is jött a szelvény, egészen simán, +15 euró tiszta hasznot termelve.  :ok:


Ezekkel együtt végül sikerült +10,6 euróra menteni a hétvégi mérleget, amivel már kb. 159 eurós plusznál járok január 1 óta. (Plusz hamarosan ki lehet utalni a további 75 eurós első befizetés bónuszomat végre tipicótól, már csak vmi 90 eurót kell megforgatni.)
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum február 22, 2012, 09:22:08
Ma két érdekesnek ígérkező BL meccsünk is lesz, nézzük mit lehet rájuk fogadni. Itt ez a Marseille akik az Inter nyugdíjas alakulatát fogadják. Sajnos egyik bajnokságban sem vagyok otthon, így alig láttam játszani a csapatokat idén, így nekem vállalhatatlannak tűnik hogy egy francia csapatra tegyek 2,1-ért.  ;D

A másik meccsen a személyes kedvencem, a Bayern utazik Bázelbe. A tavaszi rajt óta kb. minden meccsét láttam a Münchennek, és meg kell mondjam, nem láttam őket még igazándiból jól játszani.  :crazy:  A Gladbach gyakorlatilag szétkontrázta a seggünket, a Lautern ellen két eléggé semilyen góllal nyertünk, a Freiburg ellen meg örülhettünk az 1 pontnak is, ha őszinte akarok lenni. Rossz ilyet mondani, de  1,55-ön egyszerűen nem szabad a fiúkra tenni, ez biztos. Valójában a jelenlegi formánkban az sem lepne meg, ha óvatoskodva játszanánk, és boldogan távoznánk egy döntetlennel is. A védelmünkből hiányozni fog van Buyten és Contento, plusz a csapat "agya" Schweini, aki védekezik, szervez, gólt lő, stb.

Mondom tehát mit érdemes tenni: óvatosaknak 1x vagy DNB 1, bátraknak sima hazai, vakmerőknek pedig egy gólos hazai győzelem, avagy végeredmény 1-0. Én végül a DNB hazait választottam 4,7-es oddson, ment rá 5 euró.  :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum február 22, 2012, 22:42:22
Hát, még sosem voltam ilyen szomorú egy nyertes szelvény után...  :'( A Basel sajnos megcsinálta azt, ami várható volt, 1-0-ra verték a Münchent, egész pontosan úgy, ahogy azt megjósoltam.  :crazy: Nem is mondok semmit, +18,5 euróval vigasztalódom.  :redchug:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum február 23, 2012, 10:11:02
A szombati meccseket sajnos megint nem igazán fogom tudni követni, és elemezni sem volt túl sok időm, így csak pár tippet játszok meg óvatos tétekkel.

A Chelsea győzelmét 1,25-ön adni a Bolton ellen, ez a hét vicce, kötelező ellen fogadni. Ment X2-be, hozzákötve egy Villareal - Bilbao over 1,5 goalt, 3 euróval. A Levanténak legutóbb megint nem jött ki a lépés, jóideje nyeretlenek már a fiúk, de most úgy érzem, hogy a hasonló képességű Espanyolt megverhetik, ment a DNB vendég 3,6-os oddson 3 euróval. Az utolsó tippem egy Norwich - MU döntetlen, a kanárik nem fogják odaadni mindhárom pontot a vörös ördögöknek.  :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum február 26, 2012, 16:56:03
Na, hát pontosan ezért kell élőzni mindig...  ;D A Norwichon a 92. percig állt a döncim, és simán visszafogadtam volna már a 75. perc tájékán ha itthon vagyok. Dehát ezért játszottam kis téttel, mert tudtam, hogy most nem lesz lehetőségem élőzni.
Három tippből egy jött le, de így is simán pluszos vagyok 9 euróra jött 10,8. +1,8 euró, ez is valami. A többi mai meccset már nézem élőben, aztán reméljük látok valami jó oddsot.  :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum február 26, 2012, 20:00:08
Két spanyol meccset néztem párhuzamosan, az egyiken egy 3,5x-ös, a másikon meg egy 4,5x-ös tippem jött be. Ennyi. ;D :ok:


A Valencia 1,8 körüli oddsát már meccs előtt is keveselltem az éppen formába lendülő Sevilla ellenében. Maga a meccs is kiegyenlítettnek tűnt, bárhogy alakulhatott, ebből következik, hogy kötelező volt megrakni a Sevillát, ment is rá 3,5 euró, visszajött kb. 16 euró.
A másik amit néztem az a Sociedad - Mallorca volt. Itt az első félidő második felére kicsit úgy tűnt, hogy elfogyott a Sociedad, és a 35. perc táján tettem egy félidőben Mallorca vezet-et, 1 euróval, 8-as oddson, poénból. Nem jött.  ;D  A második játékrészben aztán már látszott, hogy a Mallorcának nem sok támadószándéka van, a Sociedad viszont nagyon kinyílt, és kereste a győztes gólt. Úgy éreztem, h meg is fogják találni, ment rájuk 3 euró, visszajött 10,5 euró.


Mindkét meccsen biztosítottam a góljaim után, 2,25 eurót áldoztam be. Összesen tehát 16 eurós nyereséget termeltem, 2 óra alatt pöpec.  :D
Este még vár ránk egy ATMA - Barca, ahol szinte biztos vagyok benne, hogy már csak a Barca iránt érzett gyűlöletem miatt is teszek valamit ellenük élőben, és a végén persze úgyis bebukom.  :great:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum február 27, 2012, 17:19:02
Tegnap este végül sikerült még egy pár eurót nyernem a hétvégi összeghez. Az első félidőben szörnyen mélyen visszaállva bekkelt az ATMA és semmi támadószándékot nem mutattak. Az nyilvánvaló volt, hogy ezt nem lehet majd 90 percen át bírni a Barca ellen, így jónak tűnt az 1,45-ös oddsuk, mivel az első gól után úgy gondoltam hogy már csak a különbség lehet a kérdés. Ment rá valami 7 euró kb. A második félidőben aztán már értelmesebb játékkal jött ki az ATMA, fogtam is a fejem, hogy tudtam ilyen faszságot csinálni, de végül egy arcátlan Messi góllal bemákoltam a szelvényt.  ;D

Ezzel valami 3 euró jött pluszba, amivel már megvan a kerek 200 eurós profit január 1. óta, plusz még a 75 eurós bónusz is hamarosan kiutalható lesz végre.  :D  Végeredményben egy 75 eurós befizetésből sikerült kis tétekkel is 350 euróra felvinni a bankomat, pöpec. :ok: ;D
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum február 28, 2012, 17:06:44
Még a 15. perc tájékán ment egy under a Paks meccsére, 1,85x-ért, mivel nem igazán érzem én itt a gólokat. (Főleg majd az első után, szerintem az méginkább fékezi majd a dolgokat.)  Ment 5 euróval, eddig jók vagyunk.  ;D
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum február 28, 2012, 18:21:59
Ez az under olyan simán lejött, hogy nem is érdemes rá sok szót pazarolni.  ;D :ok:
Ezzel a könnyen szerzett 4,25 eurós nyereséggel sikerült visszatérni a nyerő szériámhoz, ami tegnap csúnyán megszakadt a lengyel meccsen. Valamikor a 25. perc táján 5,5x-ös oddson tettem valami 2,3 eurót arra, hogy a Górnik fog vezetni félidőben. Meg is jött a 45. percben a jóság, tizenegyest kaptak a fiúk, na mondom, ez meg is van. De persze kibasztak velem ezek a kutyaütők, mert odaállt a srác, és beleverte a kapusba, hogy szomorodna meg... :redchug: Ennyin ment el az 5,5x-ös oddsom, baszott is az ideg erősen...  :D
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum február 28, 2012, 22:01:25
Hát ez a brazil meccs, undorító nagy mákkal jött be az unalomból tett teljesen ostoba szelvényem...  :redchug: ;D
Ritkán teszek hülyeségeket, de akkor nem aprózom el.  1-0-ás állásnál valamikor a 20 perc táján csináltam egy 2-es kombit a brazilok győzelmével (1,07x-ért,  ;D ), meg azzal hogy nekik lesz több szögletük... Nem emlékszem ennyire szar szelvényre az elmúlt 2 hónapból, és nagyon bukóra is állt a dolog, de az utolsó percekben egy öngóllal lejött, és így hozott 2,5 eurót. :D :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum február 29, 2012, 10:24:33
Ma is lesz mindenféle barátságos, meg VB selejtezős meccsünk, követem majd őket élőben, aztán jó lenne ma is nyerni egy 10-20 eurót még az eddigiekhez.  :D  Majd megpróbálom beírni a live fogadásokat is idejében ha tudom, hátha hasznát veszi valaki.  :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum február 29, 2012, 11:20:03
Ó, hogy a kurvaisten verné meg a kenguruzabáló anyjukat...  :redchug: ;D  A szaúdiak egy piszok nagy bombával kerültek előnybe, aztán a 30. perc környékén érezhető volt, hogy az auszik nem szeretnének hátránnyal lemenni a szünetre, úgyhogy jónak tűnt a 4,8x-as odds félidei döncire. A hajrában aztán be is lőtték az egyenlítő gólt, de kb. 2 perccel később 46:44-nél képesek voltak kapni még egyet, hogy szakadnának meg...  :crazy:  szerencsére csak 2 euró ment el rajta, de akkor is mérges vagyok...  :bash:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum február 29, 2012, 12:05:36
Hna, csak belőtték az auszik a 2. góljukat végre...  :D Pedig az előbb már lőttek egyet, amit visszafújtak, de hogy miért azt csak a bíró tudja (meg a szaúdi olajmágnások...), szóval már féltem egy finom meleg bundától...  ;D  Lejött végül a nyilvánvaló, 1,8x-on tettem hogy ők lövik a meccs 4. gólját 9 euróval. Hozott kb. 7,5 eurót pluszban.  :ok:

(Edit: azóta már fordítottak 4-2-re, pöpec kis meccs  ;D )
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum március 02, 2012, 20:44:45
No, átnéztem a szombati Premier League kínálatot, és kiszemezgettem belőle 2 döntetlengyanús meccset, meg egy nagyon jó kis oddsot a Chelsea vereségére.  ;D Indoklást ide most nem írnék, de mindegyikhez találtok részletes elemzést a profilképem alatti földgömbre kattintva, a honlapomon, érdemes megnézni! :ok:


Stoke - Norwich   dönci   3,5x   3,5 euró
QPR - Everton   dönci   3,3x   3,5 euró
WBA - Chelsea   DNB hazai   2,9x   5 euró

Nem tudok rájuk élőzni majd, így csak kisebb tétekkel mentek. A spanyol és német bajnokságokból is mindjárt meglesznek a tippek, beírom őket még ma este.  ;)
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum március 02, 2012, 23:26:29
Hú, hát ez a mai nap izgalmasabban alakult, mint terveztem... Két Bundesliga2 meccsen is élőztem, nagyon jó kis 3-5 közötti oddsokat tettem, de az istennek sem akarták a csapataim gólra váltani a helyzeteiket, így négy tételben 20,5 euró mínuszt sikerült csinálnom...  :crazy:  (Utólag a 4-ből talán csak egy tippet mondanék rossznak, a többit játszani kellett.) A Porto meccsre a 2. félidőre kapcsolódtam be, éppen 2-1-re akalult az eredmény. Láttam hogy őrült egy meccs, helyzet helyzet után, hát gondoltam hátha fordít a Porto... :D Mitagadás jókora szerencsével, de végül tényleg nyertek, lejött a 12x-es odds és a 2,5 eurós tétemre 27,5 euró nyereséget termelt.  ;D :ok:


Kiforgott közben a bónusz is, így már kifizethető formában van 367 euró a számlámon, ennyit sikerült összehozni 75 euróból 2 hónap leforgása alatt. :D  Még pár hétig szerintem maradok a Tipicónál, utána valószínűleg visszatérek a Bet365-höz, de max a pénz felével, a másik felét készpénzzé teszem.  ;D


Holnapra még csináltam egy under-over 3-as kombit (úgyis elmegy, annyira papírformák...  ;D ), egy Mallorca - Osasuna döncit, meg egy DNB Malaga - Lautern meccs under 3,5 kombit. Téteket látjátok a képen, amit csatoltam.  :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: Lacibá Dátum március 03, 2012, 05:14:13
Idézetet írta: fcbayern Dátum március 02, 2012, 20:44:45
No, átnéztem a szombati Premier League kínálatot, és kiszemezgettem belőle 2 döntetlengyanús meccset, meg egy nagyon jó kis oddsot a Chelsea vereségére.  ;D Indoklást ide most nem írnék, de mindegyikhez találtok részletes elemzést a profilképem alatti földgömbre kattintva, a honlapomon, érdemes megnézni! :ok:


Stoke - Norwich   dönci   3,5x   3,5 euró
QPR - Everton   dönci   3,3x   3,5 euró
WBA - Chelsea   DNB hazai   2,9x   5 euró

Nem tudok rájuk élőzni majd, így csak kisebb tétekkel mentek. A spanyol és német bajnokságokból is mindjárt meglesznek a tippek, beírom őket még ma este.  ;)

Okos dolgokat olvastam a weblapodon, főleg az élő fogadások esetében ( ok, ez a második cikked amit sikerült elolvasni- biztosítás, átfogadás). Valami hasonlót szerettem volna kidolgozni- hosszú távra, és stabill képletre- de én a nulladik perctől kezdtem. Akárhogy tettem vettem a dolgokat, nem jött ki a 0 szaldó sem, lehet azért sem, mert annyira belebonyolodtam a dolgokba, hogy azt sem tudtam, hol vagyok >:( .
Kérdésem : a cikkedbe leírtak  alapján akkor kb. az utolsó percekben (15-20) érdemes fogadást kötni ? Mi történik akkor ha a sok várakozásban lekéssük a "momentumot" ?  (Bocsi, ha nagyon buta kérdéseket tettem fel ) 
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum március 03, 2012, 10:34:16
igen, ezekhez az ÉLŐ-s trükközésekhez kell némi logika, meg gyors észjárás, hiszen általában csak 1-2 perced van dönteni, és kitalálni a tétel. :D
Én az élő fogadásokban (ha nem biztosításról, vagy átfogadásról van szó), akkor legtöbbször a "félidő győztese", vagy a félidőben következő gólt lövi x csapat tippeket szoktam rakni 2,00-5,00 közötti oddsokon. Megpróbálom elmagyarázni, miért tartom én ezt jónak:

A mérkőzések első 5-10 perce legtöbbször tapogatózás, még be se melegedtek a csapatok, sok a rossz passz, technikai hiba, stb, ezért ritkán születik gól. Aztán 15-20 perc után általában már elég jól lehet látni hogy mit várhatunk az első játékrésztől. Egyszerűen csak a játék képét kell figyelni, és érteni a törvényszerűségeket. Ha látjuk hogy x csapat támad és dolgozza ki a helyzeteket, és szeretnének a szünetre már előnnyel vonulni, akkor érdemes arra fogadni, hogy nyerik a félidőt, vagy legalábbiks ők lövik a következőt. (Persze ehhez nem elég ha birtokolják a labdát, kellenek a jó ütempasszok, ügyes középpályások, és gólképes csatárok. És ami még nagyon fontos, hogy ne kontrázzák szét őket, tehát a labdaveszétések után is zárjanak vissza gyorsan, vagy az ellenfél rontson bele a kontráiba rendre.) Ez persze még csak az alap, az igazi lényeg ezután jön: az oddsok. Én pl. nem szeretek favorit csapatokra fogadni ilyen módon, még akkor sem ha a játék képe alapján lehetne, mert keveslem a 2-2,5 közötti oddsukat. Jobbszeretem a kontrázó kicsiket, akiknek a gólját, félidei vezetését 3-5x pénzért adják.

Válaszolva arra a kérdésedre, hogy mi történik, ha "lemaradunk" egy gólról, fogadási lehetőségről: a világon semmi, hiszen nem buktunk semmit, ha pedig nem fogadtam (addig) az adott gólra, akkor valószínűleg nem éreztem úgy, hogy megéri, így nem is bánkódom. Az első gól után elindul egy új meccs, új fogadási lehetőségekkel, sokszor a játék képe is változik, stb.

Vigyázni kell persze, mert a 25. perc után fogadni már eléggé veszélyes. Lehet hogy hiába várjuk a gólt, az 35-45. perc között néha annyira töredezetté válik a játék, hogy alig alakul ki folyamatos játék, helyzetek, amire szükségünk lenne. (Plusz mindig van egy csapat a kettő közül, aki boldogan menne a szünetre egy 0-0-al!)

(Ugyanezeket amúgy be lehet játszani a 2. félidőben is a 60-65 perc táján, de itt méginkább kell vigyázni. Az utolsó 20-25 percben már lesz kb. 5-6 csere, egy csomó időhúzás, fetrengés, játékmegszakítás, stb. ami miatt simán el tud telni az idő a "semmivel".)
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: Lacibá Dátum március 03, 2012, 10:52:07
Most lehet, hogy nagyon buta kérdéseket teszek fel ( elnézést, ha ez zavar).
Vegyük a Magyar-Bolgár meccset .
Mérkőzés előtt azt tippeltem, hogy mindkét csapat gól szerez, és ezért adtak egy 1,8-as oddsot.
Az első félidő közepe táján, néhány percel a magyar gól elött, 4x-et adtak a magyarokra és 6x-ot a bulgároknak ( félidő nyertese). Valahogy úgy éreztem, hogy benne van a levegőben a gól. Megfogadtam mindkettőre 2-2 euróval. Bejött a magyar gól, nyertem összességében 2 eurót.
Félidő után, mivel a mérkőzés előtt azt tippeltem, hogy mindkét csapat gól lő, megtettem az X-et, valami 4-es szorzóval. A játék képe is ezt mutatta. Ok, ez a mérkőzés bejött, de úgy érzem, hogy elkövettem egy stratégiai hibát :
- a mérkőzés elött azt tippeltem.

Kérdésem : mennyire lehet erőltetni az ilyen úgynevezett makacsságot ?
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum március 03, 2012, 11:00:01
Hát én elvből nem szeretek semilyen magyar csapatra/ellen fogadni, ezekkel én mingig csak szívtam az évek folyamán.  :D
Ha te az 1. félidő vége felé úgy érezted, hogy simán beeshet még 1 gól az első játékrészben, akkor két lehetőséged volt. Vagy azt mondod, hogy valószínűbbnek tartod az egyik csapat gólszerzését, és akkor őket teszed meg a félidő nyertesének ilyen 3-5 közötti oddson, vagy nem tudod eldönteni ki lövi a gólt vajon, de akkor meg fölösleges volt ilyen fogadást tenni, amit tettél. Akkor egyszerűbb lett volna a "félidő gólok száma over 0,5", így 1 fogadással tudtad volna tenni amit akartál a 2 különálló helyett.  :ok:
A második félidőben 1-0-nál alapvetően érdemes volt döntetlenre tenni, nagyon benne volt, hogy nem húzzuk ki. De ha csak azt veszem, hogy meccs előtt "mindkét csapat gólt lő" fogadást tettél, akkor nem kellett volna, hiszen x esetén már lett volna egy nyerő szelvényed.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: Lacibá Dátum március 03, 2012, 11:02:18
A másik kérdés : a bet365-nál azt írták nekem, hogy 100%-os bonúszt adnak, ha mobiltelefonról is játszok.
Tegyük fel, ha megjátszok 100e-t, akkor is visszakapom a pénzt, ha elbukom, vagy csak akkor kapom meg a pénzt ha nyerek is ?  ( lehet, hogy a kérdés nincs jó tpoikba írva)
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: Lacibá Dátum március 03, 2012, 11:08:06
Idézetet írta: fcbayern Dátum március 03, 2012, 11:00:01
Hát én elvből nem szeretek semilyen magyar csapatra/ellen fogadni, ezekkel én mingig csak szívtam az évek folyamán.  :D
Ha te az 1. félidő vége felé úgy érezted, hogy simán beeshet még 1 gól az első játékrészben, akkor két lehetőséged volt. Vagy azt mondod, hogy valószínűbbnek tartod az egyik csapat gólszerzését, és akkor őket teszed meg a félidő nyertesének ilyen 3-5 közötti oddson, vagy nem tudod eldönteni ki lövi a gólt vajon, de akkor meg fölösleges volt ilyen fogadást tenni, amit tettél. Akkor egyszerűbb lett volna a "félidő gólok száma over 0,5", így 1 fogadással tudtad volna tenni amit akartál a 2 különálló helyett.  :ok:
A második félidőben 1-0-nál alapvetően érdemes volt döntetlenre tenni, nagyon benne volt, hogy nem húzzuk ki. De ha csak azt veszem, hogy meccs előtt "mindkét csapat gólt lő" fogadást tettél, akkor nem kellett volna, hiszen x esetén már lett volna egy nyerő szelvényed.

hoppá- akkor több hibát is elkövettem
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum március 03, 2012, 17:39:53
Na hazaértem végre melóból, szóval  6-kor kezdődhet az élőzés a spanyol és német meccseken, úgyérzem ma nagy kasza lesz. :D ;D
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: Alk Dátum március 03, 2012, 17:58:00
Idézetet írta: fcbayern Dátum március 03, 2012, 17:39:53
Na hazaértem végre melóból, szóval  6-kor kezdődhet az élőzés a spanyol és német meccseken, úgyérzem ma nagy kasza lesz. :D ;D

Hajrá akkor!!  :D
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum március 03, 2012, 18:02:18
Nah, közben az angol-német meccsek véget értek, és eddig nagyon jók vagyunk. :D A WBA verte a Chelsea-t, a QPR meg hozta az ikszet, ezek összesen 17,5 euró nyereséget hoztak, amit csak a Stoke győzelme csúfít 3,5 euró mínuszkával.  ;D
(plusz jöttek az under-over tippek is eddig, az is pöpec.)
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: Lacibá Dátum március 03, 2012, 18:15:20
Idézetet írta: fcbayern Dátum március 03, 2012, 18:02:18
Nah, közben az angol-német meccsek véget értek, és eddig nagyon jók vagyunk. :D A WBA verte a Chelsea-t, a QPR meg hozta az ikszet, ezek összesen 17,5 euró nyereséget hoztak, amit csak a Stoke veresége csúfít 3,5 euró mínuszkával.  ;D
(plusz jöttek az under-over tippek is eddig, az is pöpec.)

Emelem kalapom. A QPR-nemcsak az ikszet hozta, hanem az U2,5-öt is.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum március 03, 2012, 18:18:47
Kizárt, hogy ezen a Vallecano meccsen innentől még 3 gól leessen, ment egy under 1,8x-as oddson, 5 euróval.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum március 03, 2012, 18:21:24
Tompa ez a Malaga nagyon, a Getafe vezetni fog félidőben. Ment 3,5x-ös oddson 5 ojróval.

(Edit: Beverték a fiúk a hajrában, 12,5 euró profit ütötte a markomat.  :ok:)
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum március 03, 2012, 18:29:40
A Racing már 2-0-ra vezet, a Rayonak meg nem sok köze van ma a játékhoz, 1,85x-ön ment egy Racing nyer 10 euróval.

(Edit: ez a meccs úgy elment, mint a szél, nagyon megszivatott a Racing.  :crazy: El is lehet könyvelni a 15 eurós mínuszt.)
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: Lacibá Dátum március 03, 2012, 18:30:18
Épp ezt akartam mondani én is.
Betnél 1,9
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: Lacibá Dátum március 03, 2012, 18:37:26
Palermo - Milan bunda meccs. Megvan az over 2,5.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum március 03, 2012, 20:05:46
Eddig nagyon durván jön kb. minden tippem amit mára tettem (meccsek előtt).  :D :ok:
A Malaga is fordított, hozták a kombimat, 10,5 euró nyereséggel.  8)
A másik meccs meg döntetlen lett, pont ahogy megjósoltam, az meg 8 euró profitot hozott.  ;D
Amúgy mindegyik meccshez írtam előzeteseket, amit megtaláltok a profilképem alatti földgömbre kattintva, a honlapomon.  :ok:
(A Mainz döntetlenjére dobtam 2 eurót, úgy látszik az nem akar lejönni, mínusz.)

A Barca meccse szinte biztos, hogy fogadhatatlan lesz, szóval majd a Sevilla - ATMA meccsel térek vissza. (Ott ha lesz legalább 2 gól, akkor az újabb 5 euró hasznot hoz a papának.)
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum március 03, 2012, 21:51:56
Átböngésztem a holnap délutáni meccseket (6 utániakat nem, azokra majd élőzök), és találtam két nagyon szép kis oddsot, amit nem szabad kihagyni.

Fulham - Wolves   DNB vendég   4,25x   3 euró
Zaragoza - Villareal   vendég   2,3x   5,61 euró


A Wolvesnál edzőcsere volt, és a múltkor ki is harcoltak 0-2-ről egy döntetlent a Newcastle ellen, így most biztos nagyon lelkesek lesznek, és szeretnének 3 ponttal távozni. Ami simán elő is fordulhat, a Fulham egy középcsapat, semmi több, Zamora távozásával pedig a támadójátékuk bizony komoly vérveszteséget szenvedett.

A másik mérkőzéshez írtam egy részletes elemzést is, megtaláljátok a honlapomon, a profilkép alatti kis földgömbre kattintva baloldalt.  :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum március 03, 2012, 23:30:29
Na beesett a 2. gól is a Sevilla meccsen, ahogy kell, így az under-overes kombim is lejött, kb. 5 euró nyereséggel.  :ok: Nincs semmi további ihletem erre a meccsre amúgy, szóval megyek inkább aludni a mai 32 eurós nyereséggel, ami barátok közt is 9-10 000 jó magyar forint.  ::)
Ezzel már 399 eurón állunk, (nem számítva a holnapi meccseket, amit tettem), lehet a hónap végéig még felviszem 500-ra, az úgyis olyan szép kerek.  :D ;D (75 eurós befizetésről kezdtem ugye.)
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum március 04, 2012, 16:10:28
Hát, ez a két db mára tett tippem bizony elég simán elment...  :o A Villarealnak 1-0-ról sikerült kiszopnia a bajnokság leggyengébb csapatától, ezt fel nem tudom fogni.  ;D A Wolves meg sajna nem hozza a meglepit, úgy látszik elvéreznek Londonban.  :( Mindegy, -8,5 euró, majd élőben javítunk a 18:00 utáni meccseken, és megpróbálom ezt a napot is azért átfordítani majd pluszosba.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum március 04, 2012, 17:54:02
Hoffenheim vezet félidőben, ment 5 euróval 2,8x-as oddson.

(Edit: lejött, 9 euró profitot hozott.  :ok:)
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum március 04, 2012, 18:23:55
Granada vezethet félidőben, bepróbálom kis téttel, 2,72 euróval.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum március 04, 2012, 19:10:32
A Granada nem vezetett, - 3 euró lett. Most tettem 3 eurót a döntetlenre 4,6x-os oddson.

(Edit: döntetlen sem lett, nem akarta az igazságot ez a Granada, újabb 3 eurót buktam rajtuk.)  :noway:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum március 04, 2012, 19:25:17
A 65. perc táján 0-1-nél megtettem a Köln meccsét döntetlenre 7,00x-es oddson 2 euróval. Volt a tippben kockázat bőven, de végül benyomták az egyenlítő gólt.  :ok: utána visszafogadtam 2 euróval a biztonság kedvéért, így végül 10 euró nyereséget könyvelhetünk el.   :beerchug:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum március 04, 2012, 21:53:37
Ezen a Real meccsen számomra semmi fogadható nem lesz, szóval zárhatom a napot. Gyenge kezdés után végül +4,5 euró nyereséggel zártam a napot, mindent figyelembe véve. Nem lettem milliomos ma sem, de legalább átléptük a 400 eurós határt, és immár 403,5 eurón állok.  :ok:


Holnap lesz valami lengyel meccs, este meg Levante - Betis, midkettőn élőzök majd valami jót.  :D
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum március 05, 2012, 14:30:55
Csináltam ma egy kis statisztikát az elmúlt 2 hónap fogadásairól, (szándékosan nem számítottam bele a biztosításokat, illetve semilyen olyan szelvényt, amihez másoktól vettem át tippet/tippeket), íme:

Összes fogadás:   147 db
Átlag odds:   3,93x
Eltalált: 59 db (40%)


Egységnyi (egyenlő) tétekkel átszámolva ha csak a saját tippjeimet játszom meg, akkor 147 egységre 232-t kaptam volna vissza, vagyis a megforgatott összeg 157%-át.  :o

Szerintem a valós helyzet ettől nem áll túl messze, mert legalább 600 eurót forgattam meg (bár ez csak becslés), és "csak" 250-el nőtt kb. a bankom (75+75-ről indulva lett 400 ugye). Ez már csak olyan 141%-os ROI, szóval egyértelmű, hogy egyrészt nem érdemes mások tippjeit megjátszanom, másrészt a tétjeimet érdemes lenne egységesebbre venni.   ::)  (Még az utóbbi időkben is ugráltam a 2 és 10 eurók között, ahogy épp éreztem.  ;D )

Egyébként a "sormintát" nézve, az idő előrehaladtával határozottan javult a "zöld" tippek aránya, ami szintén jó hír a jövőre nézve.  :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum március 06, 2012, 09:56:09
Tegnap sajna elmaradt a lengyel meccs, este meg teljesen kiment a fejemből, hogy a Levante is játszik, és leültem Trónok Harcát nézni.  ;D No mindegy, ma napközben lesz mindenféle meccs, meglátjuk akad-e valami jó kis odds, este meg Benfica - Zenit. A portugálokat szerintem kicsit túlértékelik a bukik ezzel az 1,7 körüli oddsukkal, szerintem döntetlen lesz a vége, és az oroszok kiharcolják a továbbjutást. Ment rá 7,5 euró 3,7x oddson.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum március 06, 2012, 10:40:12
Tokyo nagyon pöpecül támad, kellett tennem 5 eurót a félidei vezetésükre 4,5x-ös oddson.

(Edit: hát ezt bizony bemákoltam rendesen...  ;D A srácok a 46. perc legvégén rúgták be a vezető gólt, necces volt.  :D De csak az eredmény számít, az meg +17,5 euró lett.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum március 06, 2012, 12:53:06
Néztem stream-en ezt a Gamba - Steelers meccset, ami igen érdekesen alakult. 0-2 volt a vendégeknek, a Gamba ment az egyenlítésért nagy erőkkel, de még így is nagyobb veszély volt a vendégek kontráiban. Mikor már épp meg akartam fogadni, hogy a maradék 30 percet is ők nyerik, a tipicónál pont levitték 4,7x-ről 4,00x-re az oddsukat.  :'( bosszantott ugyan, de 4,00x-ért is jónak tűnt, bepróbáltam 3,5 euróval. Nem volt éppen izgalommentes, de lőttek a srácok még egyet, így 10,5 euró nyereséget könyvelhettem el ezen. (Ebből 2-et feldobtam gyorsan biztosítani, illetve egyet még elszórakoztam a Brisbane-en, mikor megraktam a döncit 15x-ös oddson.  :D ) +7,5 euró a vége tehát.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum március 06, 2012, 13:18:46
Valami Bunyodkor - Adelaide meccset nézek, és óriási ajándéknak éreztem a vendégek félidei vezetését 6,5x-ön, mivel elég tompa a bunyodkor. Egy szöglet előtt meg is tettem a dolgot, és persze azonnal be is fejelték a srácok a vezető gólt  ;D :ok: Nem hazárdírozok, biztosítottam 1x-re a félidőt, így végül vagy 0,6 eurót nyerek, vagy 13,5-öt  :D  soha ennél rosszabb kilátásokat.  ;D

(Edit: viszonylag simán megtartották az előnyüket a fiúk, így ez +13,5 euró tiszta nyereséggel zárul.)
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum március 06, 2012, 15:35:32
Ezen az Amkar Perm meccsen sikerült mindkét gólról lemaradnom, mindkettőt egy kicsit túl korán szerezték, még mielőtt rászántam volna magam a fogadásra...  ;D
Most valami Nasaf Qarshi FC - Al Jazira Club meccs lenne itt elvileg, de szakad a hó, és az egész pálya tiszta fehér, úgyhogy nem tudom elkezdik-e. Ha igen akkor nyomok rá nagy téttel egy under 3,5-öt szerintem, mert kétlem, hogy itt 4 gól leesne.  :ok:

(LOOOOL, lefújták a fehér labdákat valami piros festékszóróval, hogy lehessen látni őket, mekkora zsenik már  ;D)
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum március 06, 2012, 21:11:39
Ment 3,5 euró a Benfica félidei vezetésére 3,1x-es oddson.

(Edit: Izgalmas volt, de a harjában belőtték, hozott kb. +7 eurót ez is.   :ok:)
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: Thomka Dátum március 06, 2012, 21:44:32
Hali. Csak gratulálni akarok a naplódhoz! Nemrégóta kezdtem el figyelgetni, nagyon jól ráérzel a nagyobb szorzókra is. Gratula, csak igy tovább!  :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum március 06, 2012, 22:43:27
Idézetet írta: Thomka Dátum március 06, 2012, 21:44:32
Hali. Csak gratulálni akarok a naplódhoz! Nemrégóta kezdtem el figyelgetni, nagyon jól ráérzel a nagyobb szorzókra is. Gratula, csak igy tovább!  :ok:

Köszi, reménykedem én is, hogy így megy majd továbbra is, és meg sem állok 1000 euróig.  :D
A reggel tett Zenit döntetlen tippem nagyon elment, hihetetlen szar volt ez az orosz csapat.  :crazy: Elvittek 7,5 eurót (nem tudom miért raktam rá ilyen sokat... :-\ ), de ennek javarészét már a Benfica félidei vezetésével visszanyertem.


Összességében ma nagyon jöttek a dolgok, +38 euró a nap termése, ezzel már 442 eurón áll a bankom. (75 eurót fizettem be január 1-én.)
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum március 07, 2012, 08:11:25
Este BL meccsek, szóval ismét van mire fogadnunk. A Barca meccsével nem érdemes semmit se foglalkozni, arra fogadjon helyettem az, aki szereti a papírformákat.  ;D Az Apoel-ben azonban érzek némi lehetőséget. 1-0-ás hátrányból indulnak, tehát vagy 2 góllal kéne verniük a Lyont, vagy 1-0-ra, és tizikkel kiejteni őket (ez szerintem simán benne van.). Az első meccsen igazából 2-3 góllal kellett volna nyerni a Lyonnak, szépen támadtak, megvoltak a ziccereik a továbbjutáshoz is. Most azonban más lesz a helyzet, mennek Nicósiába, ahol a ciprusi srácok meg fognak halni a pályán a sikerért. Lényeg a lényeg, én úgyérzem, h ez a Lyon már nem az a Lyon akik uralták a francia bajnokságot, BL elődöntőt játszottak, stb, és ma könnye előfordulhat, hogy megtréfálja őket a fanatikus közönsége előtt játszó APOEL.  :ok:


APOEL - Lyon   továbbjutó: Apoel   5,00x    3,85 euró
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum március 07, 2012, 10:00:15
Na, mivel már ugye kiforgattam a bónuszt Tipicón, így én szerintem távozok is onnan hamarosan.  ;D  (Egy 5-10 000 Ft-ot azért hagyok majd bent, mert szoktak jó oddsaik lenni)  Nézelődtem, hogy van-e valami jó kis bónusz még, amit nem húztam be eddig, és akkor ráakadtam erre a Gamebookers nevű irodára.  :ok: 


10 000 Ft-os, 100%-os bónuszt adtak a befizetésemre, a kifizetéshez meg csak 6x kell megjátszanom a 10 000 Ft-ot, minimum 2-es oddson. (Minderre van 3 hónapom, szóval szezon végéig simán meglehet.) Eleinte szerintem kisebb tétekkel játszom majd náluk, hiszen kicsi bankról vágunk neki ismét, de lehet aztán nem lesz hozzá türelmem, és inkább hozzáadok még vagy 10-20 000 Ft-ot, hogy gyorsabban, nagyobb tétekkel lehessen forgatni.  :D
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum március 07, 2012, 22:55:26
Hazaértem, biztosítottam gyorsan az APOEL továbbjutását Lyonra is 1,67x-en nyomtam rájuk 1650 Ft-ot, ezzel kb. 0-ba hozná a másik tippet, ha a franciák mennek tovább. Ciprusi továbbjutásnál kb. 10 euró nyereségem lehet.

Edit: A ciprusi fiúk megcsinálták a nagyviccet, lehozták az 5,00x-ös oddsomat, kb. +10 euró tiszta profit még maradt is.  :D ;D :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: Lord Dátum március 07, 2012, 23:34:45
Szép volt bayern. Nálam te vagy a hónap tippmestere!  ;)
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum március 08, 2012, 00:08:23
Nem igazán szeretek az Európa Ligára fogadni, de most találtam 2 meglepit, amit nem tudtam kihagyni.  :D Fel nem foghatom, hogy a Valenciát miért adják ilyen alacsony oddson, szerintem a mindig sok gólos meccseket játszó PSV simán kijöhet akár nyertesen is ebből a meccsből. Ment rá egy DNB PSV tipp, egy Twente - Schalke over 1,5 goals-al kötésben, 500 jó magyar forinttal.  ;D

A másik amit senki nem tud nekem megmagyarázni, az a sótlan MU 1,5x-ös oddsa a Bilbao ellen, akik szíjjel fogják kontrázni a valagukat szerintem...  ;D De azért nem eszik olyan forrón a kását, kimákol egy döncit a Manchester, meg is nyomtam 4,00x-es oddson, dobtam mellé egy Liege - Hannover under 3,5 goalst, ami totál nyilvánvaló tipp.  :ok: Erre is ment 500 HUF. (Élőzni csak a meccsek vége felé tudod, addigra érek haza, szóval remélem addig állni fog még minden tippem.  :D )
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum március 08, 2012, 21:38:43
Trololol, már ezek a fika oddsos under/over tippek is elvitték a szelvényeimet, az milyen már...  ;D verjetek meg, ha mégegyszer erre a fostos európa ligára akarnék fogadni, maradok szépen a kis angol-spanyol-német bajnokiknál, azokban jó vagyok.  :ok: - 1000 Ft.

(A MU dönci, Liege under szelvény még elméletileg él, de ahhoz nem szabadna már gólnak esni a belgák meccsén 45 perc alatt...Lőttek.)
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum március 08, 2012, 23:00:43
Akkor most leírom a nap tanulságát:
1, Európa Ligára csak akkor fogadok, ha véletlen olyan párosítás van, ahol mindkét csapat a spanyol-angol-német ligákból van.  >:(
2, 3x-4x oddsokhoz nem kötök szaros 1,2x-es under/over-eket, a leghülyébb dolog a világon...  :crazy:
3, Ezt a Bilbaot DNB vendégre kellett volna megjátszani, nem döntetlenre, elrontottam. Lehetett sejteni, hogy ezen a meccsen sok gól lesz, márpedig a sok gól sosem kedvez a döntetlen esélyeinek. Így nyilvánaló, hogy vagy simán Bilbaó, v DNB Bilbao lett volna a jó tipp.  :bash:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum március 10, 2012, 21:01:40
Pár napja már nem volt időm vezetni a naplómat, és igazából keveset is fogadtam, még kevesebb sikerrel. Lássuk akkor sorban a dolgokat:
A Villa meccsére ikszet tettem, 1-0 lett egy utolsó pillanatos góllal, de szerencsére biztosítottam rá, így kb. nullszaldós lett. Malaga - Levantére egy ikszet próbáltam be meccs előtt, elment, az 1. félidő derekán egy Malaga vezetést éreztem a szünetre, az se jött...  :crazy: Mainzot is ikszre vettem, az sem jött. Az egyetlen dolog ami lejött az egy Gladbach - Freiburg x2 kombiban a Nürnberg meccs under 3,5 góljával. Mindezt összesítve sikerült valami 1800 Ft-ot buknom Gamebookersen, és úgy éreztem, hogy engem ez az iroda "kivet magából", annyira nem akar menni náluk a játék.  :D ;D Ki is léptem a picsába, majd forgatom a bónuszt, ha újra érzem az erőt.

A Sevilla meccs előtt el is döntöttem, hogy én most szépen belépek a tipico számlámra, és hülyére nyerem magam, mert ott minden be szokott jönni.  :ok: Dobtam is 15 eurót az Gijón félidei vezetésére 4,4x-es oddson, ajándék odds volt. Be is verték a fiúk a vezető gólt, aztán biztosítottam 3 euróval döncire is, de végül izgulósan ugyan, de lejött a szelvény. 15 euróra 66-ot kaptam vissza, ebből ugye kb. 7-et buktam el előtte Gamebookersen, 3-at a biztosításra áldoztam, így 41 euró a mai nap nyeresége. (Eddig!  ;D )
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum március 11, 2012, 09:04:21
A tegnapi sikeren felbuzdulva ma is inkább a tipiconál fogok játszani, élőzök orrvérzésig.  :D ;D
Így mérkőzéseke előtt csak egyetlen tippet tettem, a MU meccsét döncire 5,8x-as oddson 3 euróval, mert szerintem nem fogja tudni a valószínűleg kissé átalakított kezdővel nekivágó Manchester megverni a legjobb szériáját futó WBA-t.  :ok: A többi meccsen megpróbálok mindenhol élőzni, lássuk mik lesznek ezek:

Espanyol - Rayo Vallecano - ÉLŐ (a vendégek oldalán kinézhet valami jó odds.)
Swansea - Man. City - ÉLŐ           (A Swansea-től bátor focit várok, remélem lehet őket nyeretni majd.)
Bremen - Hannover - ÉLŐ            (Rég nyert már a Hannover, most meglehet nekik.)
Valencia - Mallorca - ÉLŐ             (Túl nagyot nyert hétközben a Valencia, lehet a Mallorca kibekkeli a meccset.)
Norwich - Wigan - ÉLŐ                (Ha az ilyen meccseken nem szerez pontot a Wigan, akkor ki fognak esni.)
Schalke - Hamburg - ÉLŐ            (Ez nagyon gólokért kiált, fogadook is majd rájuk)
Osasuna - Bilbao - ÉLŐ               (Meglátjuk a Bilbao melyik arcát mutatja majd. Szerintem iksz lesz amúgy.)
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum március 11, 2012, 11:36:10
Évek óta nem ruletteztem, de ez az ausztrál meccs nem igazán kötött le, úgyhogy gondoltam lejátszok pár pörgetést. Először benyomtam 4 eurót, 5 perc után 7-el távoztam is.  ;D  Kicsi pihi, befizettem 7-et, kivettem 15-öt. :D  (Ezt is kb. 5 perc alatt, annál tovább sosem szabad rulettezni, aranyszabály.) Utolsó körben pedig befizettem 5-öt, és kivettem 10-et kb. 5-10 pörgetés után.  8)  Ennyi, ilyenkor mindig abba kell hagyni, úgyhogy megyek ebédelni, aztán vároma déli spanyol meccset.  :ok: +15 euró a kis kitérőm eredménye.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: Wonder68 Dátum március 11, 2012, 15:48:33
Nagyon jó.. :ok:
Miket szoktál rakni ruletten?
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum március 11, 2012, 15:54:31
Áh, semmit, évente ha 1x-2x játszom össz, nem kísértem a szerencsém.  :D A lényeg csak annyi, hogy benyomok x összeget, triplázós dolgokkal felviszem duplájára, és ki is lépek rögtön. Maximum 10 perc, és csak live kaszinóban, engem egy algoritmus ne raboljon ki, akkor már inkább egy angyali mosolyú lány.  ;D
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum március 11, 2012, 17:00:54
Ez a nap sem indult könnyen, a Vallecano és a Hannover meccsein 7 eurót sikerült mínuszolnom, elment a WBA ikszem is, az még -3 euró volt, és akkor ezt  még megfejeltem egy Swansea félidő vezet tippel. Hát nem vezettek, -5 euró lett. :crazy:  (Ezekkel a seggére is vertem a ruletten nyert pénzecskémnek.)
Nah, de aztán jött a 2. félidő, mondom olyan a világon nincs, hogy a Swansea ne lője be a győztes gólt, ment is rá 10 euró 5,5x-ös oddson, és winning!  ;D  +42 eurót hozott, beleszámítva a biztosítást is a gól után.  :ok:


Kezdődik a Norwich - Wigan, meglátjuk ott lejön-e valami jó odds!  :D
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum március 11, 2012, 21:33:09
Az utóbbi időben már észrevettem magamon, hogy a kelleténél kicsivel több dologra kezdek fogadni, mert túl sok pénzem lett a számlámon, ami könnyelműséghez vezet nálam.  ::) Szóval úgy döntöttem, hogy megelégszem azzal az összeggel, ami jelenleg van a tipico accountomon, és igényeltem az egészet kiutalásra, 497 euró érkezik meg a számlámra pár napon belül elvileg. :ok: (kb. 145 000 Ft.)


Január 1-én 75 eurót fizettem be, adtak hozzá 75 bónuszt, és nyertem hozzá szépen, kis részletekben kb. 350 eurót az eltelt 2,5 hónap alatt.


Most Gamebookersen folytatom a kis 10 000 Ft-os befizetésemről, aztán megint kis lépésekben felépítem a bankot 50 000 környékére a szezon végéig. (Legalábbis ez a terv.  :D )
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: Alk Dátum március 17, 2012, 13:53:14
Idézetet írta: fcbayern Dátum március 11, 2012, 21:33:09
Most Gamebookersen folytatom a kis 10 000 Ft-os befizetésemről, aztán megint kis lépésekben felépítem a bankot 50 000 környékére a szezon végéig. (Legalábbis ez a terv.  :D )

Szia fcbayern! És folytatni fogod a naplód vezetését? Követtem, amíg mindketten itt voltunk egyszerre, és most hogy abba maradt, hiányolom. Szóval nem lenne rossz dolog.  ;D Üdv!  :)
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum április 24, 2012, 22:48:38
Mióta kivettem a nyereményemet tipicóról, sajnos semmi időm nem volt fogadni, meg kb. meccset nézni sem.  :redchug: Régebbről volt még egy kis pénzem bet365-ön, aztán gondoltam megnézem ezt a Chelsea meccset, hátha akad valami fogadnivaló. Akadt, 2-1-es állásnál 500 Ft-ot feldobtam a döncire 21x-es oddson, Torres meg (ki ha nem ő ) beverte a másodikat is, így egy laza 10 000 HUF profittal "tértem vissza"
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: jod076 Dátum április 24, 2012, 22:54:31
Idézetet írta: fcbayern Dátum április 24, 2012, 22:48:38
Mióta kivettem a nyereményemet tipicóról, sajnos semmi időm nem volt fogadni, meg kb. meccset nézni sem.  :redchug: Régebbről volt még egy kis pénzem bet365-ön, aztán gondoltam megnézem ezt a Chelsea meccset, hátha akad valami fogadnivaló. Akadt, 2-1-es állásnál 500 Ft-ot feldobtam a döncire 21x-es oddson, Torres meg (ki ha nem ő ) beverte a másodikat is, így egy laza 10 000 HUF profittal "tértem vissza"

:cya:

ezt szépen eltaláltad,nagy gratuláció érte  :great:
csak így tovább....  :)
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum április 25, 2012, 14:35:42
A tegnapi sikeres visszatérésen felbuzdulva ma úgy döntöttem, élőzök egy kicsit, úgyhogy kapóra jött a hétközi olasz forduló.
Novara - Laziót 15. perc táján megtettem a hazaiak félidei vezetésére 5,5x-ös oddson 1500 Ft-al. Meg is lett a vezető gól, aztán kb. még biztosítani sem volt időm, mivel 30 mp múlva már kapták is az egyenlítőt a középkezdésből...  :redchug:
Aztán a második félidőben úgy éreztem, igenis van potenciál ebben a Novarában, és amúgy is szerencsés napom lesz ma, úgyhogy nyerettem őket 4,5x-ös oddson 2000 Ft-al.  :D  Igazam is lett, jött a vezető gól, én meg fostam, úgyhogy azonnal biztosítottam 750 Ft-al még döncire, biztos ami rendőr.  ;D  Így összesítésben 4750 Ft haszonnal indul a nap, soha ennél rosszabb kezdést így reggel.  :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum április 25, 2012, 16:51:00
Hát, leszophat a Róma bő nyállal...  ;D 0-1-nél megteszem, hogy 1-1 lesz a végeredmény 3,5x-ös oddson 3000 Ft-al, bemákolnak egy gólt, minden pöpec, erre bazmeg nem kiszoptak a 93. percben?  :D :redchug: Még jó hogy ment 1-1 után egy over 2,5 gól, ami kihozta nullára az egész ügyletet...  :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum április 30, 2012, 01:26:26
Egész hétvégén egy fél darab meccset sem tudtam megnézni, úgyhogy most hajnalban úgy gondoltam, már csak az izgalom kedvéért is kéne valamit élőznöm.  ::)  Bet365-ön valami brazil meccset adtak, támadtak mint az őrült, védekezésről nem sok fogalmuk volt, na mondom, dögöljek meg, ha gól nélkül megy le az első félidő, feldobtam 4000-et az over 0.5 gólra 1,5x-ös oddson. Lejött, pont az a csapat rúgott gólt, akinek szinte momentuma sem volt, csak pár kósza kontrácska. Hát, szinte kínálta magát, hogy az ajándék 2000 Ft-omat feldobom a másik csapatra (Guarani vagy mi), DNB-vel 5,5x-ös oddson. Olyan simán lejött, hogy szinte már szégyellem magam, 3-1 a vége.  :D ;D  Összesen tehát ennek a kis éjjeli kalandomnak +11 000 Ft lett az eredménye, soha rosszabbat. :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum május 20, 2012, 16:53:28
Akkor folytassuk a naplómat hivatalosan is, jöjjenek a kínai szingliárustól érkező 101%-os tippek, amikkel mocskosul meggazdagszom.  :D ;D  A viccet félretéve: a tipicónál nyert nem kevés pénzemből 72 000 Ft-ot (nem tudom miért pont ennyit...), befizettem a bet365-re, és kicsit komolyabb tétes fogadásokat tervezek a nyári uborkaszezonra.  ;)


Az összes komolyabb bajnokság véget ért, így természetesen minden fogadásom ÉLŐ lesz. Lesznek itt északi bajnokságok, nagy vizen túli ligák, nem lesznek viszont albán, egyiptomi, és egyéb sunyi, bundagyanús meccsek.  :ok:  A meccsek kiválasztásánál a másik követelmény, hogy az esélyesebb csapat oddsa is 1,5 fölött legyen. Fontos még, hogy lehetőleg ne két gólképtelen csapat játsszon, és persze, hogy élőben közvetítsék (legalább stream-en). A két csapatról, és a bajnokságokról elenyészően kevés információm lesz, úgy gondolom azonban, hogy amit a két szememmel fogok látni élőben, az elég lesz ahhoz, hogy nyerő fogadásokat tegyek.


Lássuk akkor, mire fogok fogadni:
Mérkőzések 10-30. perce között döntetlen állásnál, x csapat félidei vezetésére, pontos félidei eredményre
Meccsek: 50-70. perce között, döntetlennél x csapat győzelmére/x vezetésénél y egyenlítésére, végeredményre


Ami ennél is fontosabb, mire nem fogok fogadni:
gólok számára, semmilyen formában
semmire aminek 2,00x alatt van az oddsa
úgy általában az esélyesebb csapatra bármilyen formában csak igen ritkán
ázsiai fogadás típust is csak ritkán fogok alkalmazni, számomra általában nem éri meg.


A téteket 1000-5000 közé tervezem, próbálom kerülni az idegből való tétemeléseket. Havonta 10-20k Ft nyereséggel kezdetnek elégedett lennék, a profitot 30 000 Ft-os részletekben fogom kiutalni a számlámra.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum június 13, 2012, 19:03:40
Gyarló módon megint elhanyagoltam a naplómat, nem volt erőm/időm napi szinten vezetni a történéseket.  ::) (túl sokat fifáztam  ;D )
72 000-ről indultam, az első pár (bemelegítő) fogadás elment, aztán elég szép tempóban haladtam felfelé, most pedig már majd'
110 000 Ft-nál járok.  :ok: EB-s tippjeim eddig nem annyira ültek, szerintem pár ezer mínuszban lehettem vele máig. A portugál meccsen úgy éreztem erősen érik a gól, úgyhogy megtettem a luzitánokat 0, -0.5-ről 5000 Ft-al 2,4x-es oddson félidőre. ;) A 30. perc táján még 500-at felnyomtam biztosításra, illetve meccs előtt ment 2000 arra, hogy 1-1 lesz a végeredmény, így összességében 4500 Ft nyereségem van.  :great:
Figyelem majd még a meccset, szerintem picit kinyílnak a dánok, a portugálok pedig őszinte focit fognak játszani a vezetésük tudatában is, és kontrákból lőnek 1-2-t.

Este német-holland, ahol figyelem majd a játék tempóját, és ha van lendület és gólszerzési szándék a csapatokban, akkor bepróbálok egy félidő over 1,5 goalt szerintem 3,5x körüli oddsért.  :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum június 13, 2012, 21:10:46
19-es odds Gomez papa góljával, gimme moooore! :D

(Edit: közben Super Mario bődületes hosszúba bevert góljával lejött a másik képen látható tippem is, ott 4500 Ft plusz, a goalcasten meg 9000 Ft, szóval
+13 500 a meccs mérlege!  :D :ok: )
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: psychocska Dátum június 13, 2012, 21:16:30
Kurva jól tolod ezeket, úgyhogy ne legyél lusta naplót vezetni! :beerchug:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: Lord Dátum június 13, 2012, 21:18:22
Hatalmas gratuláció érte, nagy megérzés volt. :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: Jaaas Dátum június 13, 2012, 21:29:37
Idézetet írta: psychocska Dátum június 13, 2012, 21:16:30
Kurva jól tolod ezeket, úgyhogy ne legyél lusta naplót vezetni! :beerchug:

Gratulálok, nagyon szép volt :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: Pozzato Dátum június 13, 2012, 21:42:17
Hatalmas respect és gratula hozzá :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum június 13, 2012, 23:17:13
régen írtam már komolyabb "elemzést" a tippjeimhez, úgyhogy most megteszem. Holnap olasz-horváttal indul a nap, lássuk mit is várok.  :D
A horvátoknak 3 pontjuk van, tehát logikusnak tűnne, hogy ők itt most valamilyen biztonsági játékkal rukkolnak ki az olaszok ellen, és kevés gólos meccset láthatunk majd, de valamiért nem így gondolom.

Egyrészt a matek miatt, megpróbálom ezt egyszerűen levezetni: szerintem az íreket mindenki megcsinálja, tehát az ellenük szerzett 3 pont az semmit se fog számítani a végelszámolásban. (Ráadásul egy olyan spanyol válogatottal játsszák a zárómeccset, akiknek valószínűleg nem lesz elég a dönci a végén, főleg ha csoport elsőséget terveznek.) Ad2: a horvátok védelme nem fog kibírni egy komolyabb nyomást, és az egész játékfelfogásuk, keretük elég valószínűtlenné teszi számomra, hogy ők bunkerfocit terveznének. Ad3: Az olaszok engem is megleptek az első meccsükön a szokásosnál őszintébb, támadóbb felfogású, látványosnak is mondható focijukkal.

Már az over 2,5 gól oddsa sem rossz, de én azt nem szeretem, így valószínűleg a következő lesz a forgatókönyv: mivel holnap kocsmában lesz jelenésem, ezért csak az első 10-15 percet fogom látni. Ha ez alatt van tempó, helyzetek, szándék a gólszerzésre, akkor teszek egy félidő over 1,0 gólt ázsiaiba, ennek az oddsa valahol 2,5-3 körül lesz, simán value lehet.

A spanyol - ír meccsről nem sokat érdemes beszélni, egyértelmű NOBET. Spanyolokra 1,25-ért tegyem helyettem valaki más, az írek meg vállalhatatlanok. Egyetlen megérzésem van csak, az hogy lesz öngól, 11x-es oddson, de pénzt nem teszek rá inkább.  ;D
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: Eich86 Dátum június 14, 2012, 13:19:24
Hallottam tegnap azon drukkoltál,hogy bukjam el a 480 ezres fogadásomat.Csak gratulálni tudok neked,ahhoz hogy mennyire szánalmas vagy.Mikor anno itt tiltást kaptál,mert reklámoztál vagy árultál valamit,akkor kussban voltál.Most meg visszatértél?? Bayernes létedre Bayernes ellen drukkolsz.Csak gratulálni tudok neked.Igazi magyar mentalitás.Sajnálom,hogy Gomez csalódást okozott neked,mert csak 2 gólig jutott.Nem írok neked 2oldalas levelet ,mert még azt sem érdemled meg,de ha már te kívántál nekem valamit ,akkor én is kívánok neked.Soha az életben ne nyerj annyit,amekkora tétekkel én fogadok ,sőt kívánom,hogy soha ne legyen annyi pénzed sem,mint amekkora tétekkel fogadok.Még ,akkor sem,ha gyógykezelésre kellene a pénz! További szép napot !
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: Jaaas Dátum június 14, 2012, 13:35:24
Idézetet írta: Eich86 Dátum június 14, 2012, 13:19:24
Hallottam tegnap azon drukkoltál,hogy bukjam el a 480 ezres fogadásomat.Csak gratulálni tudok neked,ahhoz hogy mennyire szánalmas vagy.

Ezzel teljes mértékben egyetértek :ok: (mármint nem azzal, h szurkolni kellett, h elbukd a fél milliódat, hanem azzal, h ez undorító volt, amennyiben igaz).

Idézetet írta: Eich86 Dátum június 14, 2012, 13:19:24
Soha az életben ne nyerj annyit,amekkora tétekkel én fogadok ,sőt kívánom,hogy soha ne legyen annyi pénzed sem,mint amekkora tétekkel fogadok.Még ,akkor sem,ha gyógykezelésre kellene a pénz!

Belegondolsz néha abba amit írsz, vagy csak írod? Úgy érzem magam, mintha erdő-irtáson lennék. Folyamatosan nő a tuskók száma :noway:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: Eich86 Dátum június 14, 2012, 13:37:41
Igen belegondolok! Aki nekem ilyet kíván ,annak én nem nyalom ki a seggét.És sajnálom,hogy ilyen úriemberek közé keveredtem ,mint ti! :) De nem offolom tele a Bayernes "barátom" naplóját! :)
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: vmlinuz Dátum június 14, 2012, 13:43:51
Idézetet írta: Eich86 Dátum június 14, 2012, 13:37:41
Aki nekem ilyet kíván ,annak én nem nyalom ki a seggét.
Hol irt ilyet? Most már igazán befejezhetnétek egymás basztatását a fórumon.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: Eich86 Dátum június 14, 2012, 13:45:04
A fórumnak a chatjén!
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: Milán Dátum június 14, 2012, 13:45:32
Nos, halljuk csak...ki mit kívánt? S hol. Eich86, várjuk a bizonyítékokat.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: Eich86 Dátum június 14, 2012, 13:47:42
A chaton írta tegnap este a Németország-Hollandia meccsen.Azon drukkolt,hogy bukjam el a fogadásomat.Nem tehetek arról,hogy irigy..  Én senki ellen nem drukkoltam itt és ezután sem fogok.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: ab_aevo Dátum június 14, 2012, 13:48:23
Idézetet írta: Milan Dátum június 14, 2012, 13:45:32
Nos, halljuk csak...ki mit kívánt? S hol. Eich86, várjuk a bizonyítékokat.

Milán bíró  :great:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: Eich86 Dátum június 14, 2012, 13:49:05
Érdekes most is csak hallgat és várja a fejleményeket...
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: hurkabalint Dátum június 14, 2012, 13:49:53
Bocsánat, hogy beleszólok, de valóban ezt kívánta este a chat-en az egyik illető a másiknak.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum június 14, 2012, 13:50:10
Come on me boooys, valóban kellemeset derültem volna 500k bedőlésén 1,03-as oddson, még ha emiatt pokolfajzat vagyok is, vagy ban lesz a jutalmam.  ;D (Igen, reklámoztam, a saját magam által fejlesztgetett oldalt, nem érzem főben járó bűnnek.)
Bayernesnek lenni meg nem vallás, ismerek Schalkénak szurkoló srácot is, aki tök jófej.  :D Az meg hogy mennyi pénzem van, azt csak a prostik tudnák megmondani, a fogadásra sajnálnék 10-20e Ft-oknál többet feltenni.  :redchug:

Amúgy köszönöm írásod, made my day!  :beerchug:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: vmlinuz Dátum június 14, 2012, 13:57:45
Nem kaptok olyan könnyen bant. De tényleg nincs értelme ezt húzni.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: Jaaas Dátum június 14, 2012, 13:59:33
Idézetet írta: Eich86 Dátum június 14, 2012, 13:47:42
A chaton írta tegnap este a Németország-Hollandia meccsen.Azon drukkolt,hogy bukjam el a fogadásomat.Nem tehetek arról,hogy irigy..  Én senki ellen nem drukkoltam itt és ezután sem fogok.

Tudom, az én véleményem nem perdöntő, de még csak lepkefingnyit sem ér. Amennyiben nem lett volna az első hozzászólásod zárómondata, teljesen megérteném a reakciódat, és elfogadnám azt. Remélem, tényleg csak a düh váltotta ki ezt Belőled, és lehiggadva ráeszmélsz, hogy nagyon aljas volt Tőled az a mondat. Mindenesetre megértem a problémádat, én sem mentem volna el emellett szó nélkül. Undorító dolog, amikor bárki azért drukkol, h a másiknak rossz legyen. Azonban azzal a bizonyos mondatoddal Te is ezt érted el. Ha lealacsonyodsz ilyen szintre, bármennyire is azt akarod látni, hogy ez csupán megtorlás, és különb vagy mint a Téged megtámadó fél, sajnos ez nem lesz igaz. Másrészről, ha megengedsz egy tanácsot: ne enged meg a környezetednek, hogy felidegesítsenek. Ilyen téteknél már nagyon számít a lelki állapot, ha ideges vagy, könnyebben fogsz rossz döntést hozni, az pedig a bank elvesztését fogja eredményezni. A bank pedig a sportfogadó egyik legfontosabb eszköze. Szard le az ilyet, fontosabb az, hogy a számlád duzzadjon. A legegyszerűbb, ha nem írod ki a téteket, csak a tippeket, és nem fog érni ilyen vagy ehhez hasonló atrocitás.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: Lord Dátum június 14, 2012, 14:07:45
Aki kicsit is ismeri fcbayernt, és szokta olvasni a hozzászólásait, vagy szokott vele beszélgetni chaten, azt tudhatja, hogy nem azt kívánta, hogy bukja el a másik fél a fogadását, szimplán viccesnek tartotta, hogy valaki több mint 400ezret hajlandó kockára tenni 14ezer forintnyi pluszért, főleg úgy, ha megnézzük, hogy milyen típusú fogadást tett az illető, és hogy mennyire "tuti" volt a tipp.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: Eich86 Dátum június 14, 2012, 14:12:44
Ezzel a hozzászólásoddal egyet kell,hogy értsek.  :ok: És annak kell örülnöm,hogy nem jött be neki amit kívánt! :)  Lord neked meg csak annyit,hogy jött a fogadás és a győztes fogadást nem kell megmagyarázni!
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: ab_aevo Dátum június 14, 2012, 14:16:50
Szerintem kössünk fogadásokat, holnap melyik topikban megy majd a balhé :D az elmúlt 3 napban mindig másikban ment.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: Eich86 Dátum június 14, 2012, 14:29:15
Egy jó oddszért ( 1,03) bármiben benne vagyok! :D
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum június 14, 2012, 17:53:57
Na, a terveknek megfelelően leutaltam az első 30 ezres profit-csomagomat, és végül 1 teljes hónap sem kellett hozzá.  :D :ok:
90 ezerről folytatjuk, meglátjuk mit hoz a játék, aztán lehet bepróbálok egy over 1.0 gólt félidőre ázsiaiba ha 2,5 körüli/fölötti oddson lehet megcsípni.  ::)
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum június 15, 2012, 08:13:08
Tegnap egész jó tempóban ment a játék az olasz meccsen, így rakni is akartam az overemet, de valamiért zárva voltak az alternatív ázsiai gólpiacok, és végül ráfanyalodtam egy over 0.5, 1 gól tippre, 3600 Ft-al.  :D A félidő további történéseit nem láttam sajnos, így nem tudom megmondani, mekkora szerencsével, de a fele végül nyertes lett, így hozott 1800 HUF profitot. :ok:

Kicsit még aznapos vagyok, de mindjárt átnézem a mai kínálatot, aztán beírom, ha tettem is valamit.  ;)
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum június 15, 2012, 09:47:01
Nehéz dió ez az ukrán-francia, a fene se tudja, mennyire fognak megszakadni a győzelemért az ukránok, így inkább az ázsiai piacokon néztem körül valami jó zsíros oddsért.  ;) Végül egy Ukrajna 0, +0.5 mellett döntöttem 2,1x pénzért, így még döntetlen esetén is nyer a tétem fele.  :ok: Betettem mellé oddsnövelőnek egy Pisti1987-től lopott röpi tippet, és így kötésben nyomtam fel rá kerek 3446 Ft-ot.  :D ;D
(Bátrabbak tehetik 1-0-ás végeredményre 9,5x-ért, vagy 1 gólos ukrán győzelemre 5,5x-ért.)

A másik meccsen szerintem elég vad képzelgés azt gondolni, hogy a svédeknek bármi esélye van továbbjutni, ha leikszelnek. Ha ezt ők nem így gondolják, és bekkelni fognak, akkor baszódjanak meg.  ;D Tippem amúgy nincsen a mérkőzésre, bár azt súgja a kisördög, hogy a svédek megérdemelten verik 1 góllal az angolokat.

Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum június 16, 2012, 22:23:50
Tegnap kibasztak velem az ukránok, úgyhogy ma már valami nyertes fogadást akartam tenni.  :redchug: Meccsek előtt nem raktam semmit se, nem voltak igazán csábító oddsok, a közvetítések közül pedig a cseh-lengyelt választottam. Első félidőben mentek eleinte a lengyelek, aztán visszább vettek, itt egy ponton majdnem meg is fogadtam őket, de végül keveseltem a 2,5-3 közötti oddsukat félidőre.  :crazy:

2. félidőben aztán az öltözőben maradtak a lengyelek teljesen, és érezhető volt, hogy fosnak a kieséstől a csehek, és lassacskán kezdenek támadgatni. Óvatos duhaj voltam azért, DNB-vel tettem csak meg őket 2,0x-es oddson. Kb. 5 perc múlva jött is a gól, sima 3000 Ft profit. :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum június 16, 2012, 22:57:41
Holnap szerintem megint élőben alkotok valamit, az mindig jobban megy.  ;D A dán - német sörmeccshez én nem igazán akarnék nyúlni, az ördög tudja mi fog ott történni. A hollandoknak van elméleti esélyük továbbjutni, amit szerintem maguk sem gondolnak komolyan, az első bekapott gól után meg végképp össze fognak esni. Én jónak tartom a portugálokat sokak véleményével ellentétben, és szerintem megcsinálják szépen a kis mélyföldi drogos bandát, amivel be is döcögnek a 8 közé okosba.  :D

Ezt várom, de nem látom értelmét fogadni a meccs kezdete előtt, ha megtehetem a 10-15. percben is, amikor lényegesen több információ fog rendelkezésemre állni, és persze jobb oddsok!  :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum június 17, 2012, 21:33:43
Már meg is van a mai nap első profitja élőzésből!  :great:
0-1-nél tettem a félidei döntetlent, mert nyomtak szépen a portuk, 4,33x-ért a hülyének is megérte, rápróbáltam 4000 Ft-al.  :D Hamar le is esett az egyenlítő gól, túl hamar is, szóval úgy döntöttem, hogy "2 felé osztom a profitomat", mert fene se tudja, mi lesz a maradék 15-20 percben. Over 2,5 félidei gólra feltoltam 7000-et biztosításként valami 2,2 körüli oddson, de maradt a dönci, így védül 11k össztétre jött 17 500 kb., laza 6500 nyereség. ;D :ok:

(Ja, tegnap egy brazil meccsen élőztem egy bátrat, de óriásit fordult váratlan mód a játék képe, és úszott is a tippem. Pedig már erősen fontolgattam az átfogadást, de túl sokat baszakodtam, így -3k lett a vége.)
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum június 17, 2012, 23:09:15
Tettem egy argentin meccsen élőben még egy nagyon szép szelvényt az előbb, 1-0-ás Rafaela vezetésre 4,00x-es oddson 2333 Ft-al, jött is egy tizi, belőtték, volt kb. 5 perc hátra a szünetig.  :ok: Hála az óvatosságomnak, visszabiztosítottam 1000 Ft-al 4,5x-es oddson az over 1,5 gólra, mivel ezek a faszlámák képesek voltak a 46. percben gólt kapni...  :crazy: Jól telibe baszták a csinos kis nyereményemet, és csak szaros 1000 Ft maradt meg kb. nyereségnek a 6k helyett..  :D ;D

Mindjárt kezdődik valami amerikai meccs (mármint a gömbölyű labdával), meglátom ott lesz-é valami vállalható odds.  ;)
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum június 17, 2012, 23:32:02
Amcsiknál kb. 5 perc alatt be is esett az első gól, nem tudtam még mire fogadni, visszakapcsoltam az argentin meccsre, ezek betegek, 2 gól esett le kb. 30 mp-en belül oda-vissza.  ;D Ebben a Racingban lehet amúgy fantázia 4,5x-en, legalább dnb-vel, figyelem a történéseket.

(Edit: olyan gyorsan beesett az 5. gól is, hogy nem volt lehetőségem semmit se fogadni, úgyhogy megyek inkább aludni, holnap éjszaka folytatjuk.  :ok: )
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum június 19, 2012, 12:36:42
Idézetet írta: fcbayern Dátum június 17, 2012, 23:09:15
Tettem egy argentin meccsen élőben még egy nagyon szép szelvényt az előbb, 1-0-ás Rafaela vezetésre 4,00x-es oddson 2333 Ft-al, jött is egy tizi, belőtték, volt kb. 5 perc hátra a szünetig.  :ok: Hála az óvatosságomnak, visszabiztosítottam 1000 Ft-al 4,5x-es oddson az over 1,5 gólra, mivel ezek a faszlámák képesek voltak a 46. percben gólt kapni...  :crazy: Jól telibe baszták a csinos kis nyereményemet, és csak szaros 1000 Ft maradt meg kb. nyereségnek a 6k helyett..  :D ;D

Mindjárt kezdődik valami amerikai meccs (mármint a gömbölyű labdával), meglátom ott lesz-é valami vállalható odds.  ;)

Az élő fogadások kedvelőivel most megosztom, milyen butaságot követtem el ennél a mérkőzésnél, és hogyan lehetett volna többet is kihozni belőle.  :ok: Ugye az alap fogadásom az 1-0-ás félidei vezetés volt, amihez le is esett a gól a 35. perc táján, eddig jók voltunk.  :ok: Itt aki szereti az izgalmakat, az végigizzadhatta volna a maradék 10 percet, hátha úgy marad a meccs, de a játék képe alapján talán nem is lett volna akkora vakmerőség. De mindegy, jobb szeretjük a biztos profitot mint az esetleges veszteséget, így visszafogadtam. És itt jön a hiba.

A gól pillanatában volt kb. 7000 Ft virtuális nyereményem, ebből ment 1000 az over 1,5 gólra 4,00x-es oddson. Ezzel az alábbiak szerint alakult át a dolog:

1-0-ás félidővel   +6000 Ft a mérleg
bármi mással   kb. +1000 Ft a mérleg - Ezeknek az összege, tehát a fogadások "értéke" 7000 Ft.

Mi lett volna ha mondjuk 2000 Ft-al fogadok vissza az over 1,5 gólra?

1-0-ás félidővel   +5000 Ft a mérleg
bármi mással   +5500 Ft a mérleg - Ezeknek az összege, vagyis értéke már 10 500 Ft!  ;)

A hátralévő nagyon kevés perc, és az addigi pazarló helyzetkihasználás nem ígért még 1 gólt félidőig, de ezzel együtt sem volt helyes "sajnálni" azt a +1000 Ft-al nagyobb visszafogadást, ami a másik oldal mérlegét +4500-al dobta volna meg. Ez hát a tanulság mára.  ;D
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum június 21, 2012, 22:53:26
Elég vegyesen alakultak az utóbbi napok, részben saját hibámból is. Hosszú idő után megint elcsábultam egy kis "élő ámokfutásra", és raktam teniszre, kosárra, amivel sikerült is buknom jópár ezret persze... :crazy:

Jött ma a portugál - cseh, meccs előtt semmit nem tettem. Eltelt kb. 5-10 perc, a csehek hajtottak, támadtak, gólt akartak szerezni, így jónak éreztem őket egy félidő DNB vezetésre. Aztán telt múlt az idő, és szép lassan átfordult a játék képe, éreztem is, hogy oldalt kell váltanom, átfogadtam tehát a portugálok félidei DNB vezetésére. (Tehát cseh vezetéssel buktam volna az 5000-emet, portu vezetéssel meg jött volna vagy 2000 profit.) Nem volt gól, tét vissza lett minden.

2. félidőben tovább nyomtak a portuk, egyre mélyebbre húzódtak a csehek, Baros nagyon magányos volt elöl, érett a vezető gól.
Raktam kb. 6500 Ft-al egy Portugália 0, -0.5-öt 1,65x-ön, ami ha nem is izgalommentesen, de lejött.  :ok: Ezzel a pár ezer profittal ismét kicsivel 90 000 Ft felett járok, úgyhogy célba lehet venni a 120k-t, amit augusztusig meg akarok csinálni.  ;D
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum június 22, 2012, 08:44:23
Vasárnap estig nem leszek internet közelben, úgyhogy a péntek-szombati meccsekre csak óvatos tippeket teszek így az élőzés lehetősége nélkül.  ::) A német - görögön annyira szar oddsok vannak, hogy arról beszélni sem érdemes, NOBET. A spanyol - francia párosítás oddsai viszont rögtön szemet szúrtak. 4,75x-el adni a francia válogatott győzelmét egy európa bajnokság negyeddöntőjében?  :D Nem, nincs a világon olyan csapat akivel szemben én ne tenném őket 4,75x-ön egy ilyen mérkőzésen.  ;D (És fordítva is igaz, senkire sem fogadnék ELLENÜK szaros 1,8x-ért.)

Már csak a fogadás formája és tétje volt kérdés, végül óvatos duhaj voltam, és egy Franciaország 0, +0.5 opciót választottam kb. 5500 Ft-al 2,425x-ös szorzón. (Döntetlen esetén kb. 4k, győzelmük esetén meg kb. 8k profit üti a markomat.)  :ok:

(Ritkán szoktam ilyet mondani, de szerintem kimondottan érdemes lehet over 1,5 gólra tenni, 1,43-as oddson igazán csábítónak tűnik.  :ok: )
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum június 22, 2012, 11:37:34
Most látom, hogy van egy jó kis ingyenes élő fogadási lehetőség bet365-nél az angol - olaszra, úgyhogy ki is hozzuk belőle amit lehet!  ;D :ok:
Meccs előtt kell BÁRMIRE tenni 3000 Ft-ot, és akkor kapunk egy ingyenes élő fogadási lehetőséget ugyanilyen értékben. (Ergó ha az élő fogadásunk vesztes, akkor visszaadják a tétet szépen.) No, mivel még csak odds kikötés sincsen a mérkőzés előtti fogadásra, ezért én arcátlanul megkerestem a legkisebb szorzót, miszerint nem lesz öngól, 1,03x-on nyomtam rá 3000 Ft-ot. :D Ha mégis lesz öngól egy EB negyeddöntőben akkor megbaszom az anyja hátán a bűnöst!  ;D

Ezzel a kis manőverrel lehet majd 3000 játékpénzzel tippelni egy bátrat, amivel be is próbálok majd valami 3 körüli/fölötti oddsot!  ;) :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum június 25, 2012, 12:03:11
Az utóbbi napok elég gyászosan alakultak, a franciák gyalázatos játékkal vitték el a szelvényemet, tegnap semmit se tudtam kihozni az olasz-angol élős promócióból, éjszaka meg még egyszer jól megerőszakolt fortuna. ;D   Valami ecuadori bajnokit néztem, esélyes oddsa 1,5 körül indul, a játék csapkodó, szellős védelmek, őszinte támadójáték, bárhol leeshet az első gól. Meg is raktam a vendégeket vagy 2000 Ft-al valami 7,00x körüli oddson félidei vezetésre. Kihagytak 1-2 ziccert, elment, benne van. Kezdődik a 2. félidő, ugyanaz zajlik kb., de már fáradt voltam, és inkább az alvásra szavaztam, pedig egy 3-5000 Ft-ot akartam rájuk tenni ilyen 8-9 körüli oddson. Természetesen be is esett hamarjában a vezető góljuk, amire még eggyel rátettek, és kb. szét is durrant az agyam, hogy mit hagytam ki...  :D

Ma aztán úgy döntöttem ideje tenni egy kísérletet a betclic megfejésére a 11 000 Ft-os ingyen első fogadásos promójuk keretében. ;D :ok:
Egyszeri és megismételhetetlen lehetőség, így nyilvánvaló hogy egy bátor de mégsem eszement tippet kell rakni ezzel a kis pénzecskével. Valójában nem is lehetett kérdéses, hogy a portugálokat játszom meg a spanyolok ellen, de mert ingyen pénz, ezért azt raktam végül, hogy pontosan 1 góllal fognak nyerni 5,5x-ös oddson, 50 000 Ft körüli lehetséges profittal.  :ok: ;)

(persze követem majd élőben, és valószínűleg nem leszek rest átbiztosítani másik irodánál, ha úgy alakulnak a dolgok.  :D )
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum július 03, 2012, 23:43:55
Ezzel az EB-vel egy jó kövér mínuszt sikerült összehoznom, bár ez várható volt.  ;D Legutóbb leutaltam ugye az első 30 ezres profit-csomagomat, no hát "abból" azóta sikerült kb. 18-at visszabukni.  :crazy:  Úgy döntöttem tehát, hogy az uborkaszezont inkább a komoly európai bajnokságokra (angol, német, spanyol) való alapos felkészüléssel fogom eltölteni, hogy aztán augusztustól zsírosra keressem magam ismét.  :D


Éppen ezért természetesen pár olyan statisztikát is összegyűjtöttem, amiket nem lehet ilyen formában megtalálni a Zinterneten, de mégis nagyon hasznosak lehetnek bárki számára. Ezek kis excel táblázatban vannak, magyarázatokkal, következtetésekkel. Ilyenekre kell gondolni, hogy:
- x csapat hány meglepetést játszott az idény folyamán (győzelmek és vereségek)
- x csapat meccseinek az eredményének az átlagoddsa (megmutatja melyik mennyire volt tippmix gyilkos)
- döntetlenek száma fordulónként (átlagosan is), tendenciák, tanácsok döntetlen vadászoknak
- azon csapatok listája akik otthon lényegesen erősebbek mint idegenben, vagy akiknél a hazai pálya előnye szinte súlytalan
- x csapat győzelmeinek hány %-a volt 1 gólos (ezt majd elmagyarázom, miért fontos)
Ezeken kívül elkészült már a Bundesliga összes csapatánál a tavalyi szereplés rövid értékelése, a hullámhegyek-völgyek bemutatása, formajavulások oka, minden csapatnál megállapítottam, hogy mi volt a legfőbb gond, mi a legnagyobb erősség, stb.


Egyelőre ezek vannak (nagyjából) készen, de van pár (nagyon jó  ;D ) ilyen kis stratégiás elmélkedésem is, amiket majd szintén meg akarok osztani itt, ha jók lesztek  :D Mára elég is ennyi kedvcsinálónak, majd jelentkezem holnap a többivel.  :ok:

Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum július 04, 2012, 11:26:41
A nagy bajnokságok rajtjára való ráhangolódást kezdjük egy kis "statozással" akkor, mégpedig a hazai pálya előnyéről.  ;)
Valamennyi ilyen kis statisztikai "szösszenetem" csak a német-angol-spanyol első osztályra korlátozódik, ezekben mozgok ugyanis otthonosan, és fogadni is (szinte) csak ezekre szoktam/fogok.  :ok:

A csatolt excel táblázatban azt próbáltam kideríteni, hogy melyek a "hagyományosan hazai" csapatok, és kik azok, akiknél a saját stadion, közönség nem túl sokat nyom a latba, vagy inkább pont, hogy teherként nehezedik rájuk, és gátolja őket a jó teljesítményben. Nem az tehát a cél csupán, hogy megállapítsam mely csapatok erősek otthon, mert az látszik a megszerzett pontok számából is, hanem inkább azoknak a gárdáknak a kiszemezgetése, akiknél jelentős kontraszt van a hazai és idegenbeli teljesítmény/játék/felfogás/taktika között.
Náluk az az általános felfogás, hogy a szezon elején kitűzött célhoz (bentmaradás, top10, esetleg EL indulás) szükséges pontok döntő többségét hazai pályán akarják megszerezni. Ennek megfelelően otthon szinte mindig győzelemre játszanak, és akár még top csapatok ellen is felvállalnak egy olyan bátor, támadó szellemű játékot, amit a kis/közép csapatok java része nem mer.  :ok:  Ez abban nyilvánul meg, hogy nem 0 csatárral kezdenek, a középpályán is többségben vannak a támadásokat segítő, "játszó" futballisták, a passzok direktek (hamar megpróbálják feljátszani a támadó harmadba), tempós, folyamatos játékra törekszenek, a széleket is meghúzzák ha szükséges, stb.

Náluk a stadionban is nagyon jó hangulat szokott uralkodni, és ha a szezon első 2-3 meccsét sikerrel veszik, akkor elkezd kialakulni a "bevehetetlen erőd" legendája az otthonukról, ami szintén segíti őket. Ez ez érem egyik oldala, vagyis ha ők otthon játszanak, akkor egyrészt 2,0x fölötti oddson könnyen lehet, hogy value rájuk fogadni az adott mérkőzésen, ellenük tenni viszont nagy merészség, csak valami nagyon zsíros szorzón lehet érdemes.

Az érem másik oldala azonban az idegenben mutatott játékuk, produkciójuk. Mivel szeretnek otthon játszani, és sikeresek is saját közönségük előtt, ezért az idegenbeli meccsek számukra kb. a "szükséges rossz" kategóriába tartoznak. Ezeken a mérkőzéseken ők szinte mindig úgy lépnek pályára, hogy 0-0-ról indul a meccs, és nem is bánnák, ha úgy végződne.  ;D Teljesen elégedettek szoktak lenni egy döntetlennel is (akár a táblázaton mögöttül lévő gárdák ellen is!), óvatos, defenzív játékkal rukkolnak elő, a prioritás az, hogy minél kevesebb gólt kapjanak. Egyértelműen kontrákra játszanak tehát főképp, egyesek bátrabb - gyorsabb ellentámadásokat vezetnek, míg mások azt is szépen óvatosan, kerülvén a kockázatos, hosszú indításokat, és az azzal járó labdavesztés kockázatát.


Idegenben tehát akár még náluk jóval kisebb játékerőt képviselő csapatoktól is képesek kikapni, és elég szép oddson lehet őket veretni ilyenkor.  :ok: (Logikus módon, rájuk fogadni pedig hazárdírozás, csak akkor tegyük ha nagyon szép a szorzó, és nagyon érezzük.  :D )


Ez a lényeg tehát nagyon lerövidítve, aki érti a dolog lényegét, az valószínűleg hasznát fogja tudni venni a táblázatnak. (Ott amúgy külön-külön az egyes csapatokhoz is fűztem még kommentárt.)  ;D
(Nagy csapatokat szinte sosem emeltem ki a táblázatban amúgy, mert ők általában hasonlóan teljesítenek saját pályájukon és a túráik során is.)


Ha nem tiszta a táblázat felépítése valakinek, írjon pm-et, vagy ide, és megpróbálom elmagyarázni mi micsoda.  :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: Winger Dátum július 04, 2012, 11:32:25
Engem érdekelne a táblázat, de nem találom  :D
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: Szotyori Dátum július 04, 2012, 11:33:51
Érdekes írás.sok sikert továbbra is!
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: hillandkimi Dátum július 04, 2012, 12:19:23
Elég jó leírás. Bár a Hertha kiesett...
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: Tomihmv Dátum július 04, 2012, 12:42:21
Jó, amit csinálsz, de szerintem, ha az első 4-5 fordulót megnézed ezekből a bajnokságokból reálisabb képet fogsz kapni a csapatokról, illetve az aktuális támadó ill. védekező felállásokról, mint, hogy a tavalyi eredményeket\játékot veszed alapul. Például: a Levantéra simán rá lehetett volna tavaly húzni, hogy kiesőjelölt, ha elemzel a bajnokság előtt, de elkapták a Realt és ez akkora pluszt adott nekik, hogy az EL-ig meg sem álltak. Sok helyen edzőváltás volt\lesz, illetve rengeteg játékos vált\váltott klubot a nyáron. Írtad, hogy a Bremen milyen focit játszott, na mármost ebből a csapatból 3 meghatározó játékos távozott eddig (Pizzaro\Marin\Wiese) és további 4 jó játékosnak lejárt a szerződése, akiknél nem lehet tudni, hogy lesz-e hosszabbítás vagy sem (Rosenberg\Boenisch\Borowski\Silvestre), helyettük még nem nagyon érkezett senki (Selassie, akinek volt 4 jó meccse az EB-n, de lehet, hogy ~40 meccsen nem nyújt ilyen teljesítményt, Sokratis a Genoaból és Petersen a Bayern kispadjáról). Edzőváltásokról meg például a Tottenhamnál elküldték Redknapp-et helyette meg jött AVB, aki lehet, hogy azt a szar focit erőlteti rá a Spursra, mint a Chelseare akart, de lehet, hogy azt, amit a Portónál. Ki tudja? És még csak most jön az átigazolási szezon java, közbe jöhetnek sérülések, anyagi gondok jobban kiteljesedhetnek (lásd: Rangers, akiknél még az sem biztos, hogy elindulhatnak a skót bajnokságban, de már pár játékos átigazolt az angol PL-be, bár a skót ligával nem foglalkozol) stb.
Nem bántó szándékkal írtam ezt, de gyakran 1 hét alatt teljesen megváltozik a csapatok teljesítménye, nemhogy 1 év alatt és sok helyen a pénz fog diktálni, hogy milyen helyezést tűznek ki célul. Sok csapat teljesen más céllal fog belevágni a küzdelmekbe idén, mint tavaly.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum július 04, 2012, 12:43:12
Idézetet írta: hillandkimi Dátum július 04, 2012, 12:19:23
Elég jó leírás. Bár a Hertha kiesett...

Éééés valóban!  ;D Csak tesztelni akartam, ki az aki figyel  :D Nagyon helyes amúgy, hogy kiestek, ilyen teljesítménnyel nincs is helyük a bundásban.  :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum július 04, 2012, 12:49:22
Idézetet írta: Tomihmv Dátum július 04, 2012, 12:42:21
Jó, amit csinálsz, de szerintem, ha az első 4-5 fordulót megnézed ezekből a bajnokságokból reálisabb képet fogsz kapni a csapatokról, illetve az aktuális támadó ill. védekező felállásokról, mint, hogy a tavalyi eredményeket\játékot veszed alapul.

Abszolút igaz, amit mondasz! Minden olyan statisztika ami a tavalyi évről készült, azoknál "mérvadó" leginkább, ahol kevés változást hoz/hozott az nyári átigazolási időszak, illetve lehetőleg az edző is a helyén maradt.  :ok:  Azért érdemes majd nagyjából belőni amúgy a friss keretek ismeretében, hogy melyik csapat hova várható, mert akkor helyén tudunk kezelni egy 0-2-3-as mérleget is mondjuk az első 5 forduló után. Ha ezt a csapatot mi top10-be várjuk, akkor egy szép győzelem, vagy max. egy edzőcsere után elkezdenek majd a "helyükre kerülni", és felkapaszkodnak oda, ahová várhatóak voltak.   ;)

Amúgy amikor már nagyjából lezárult az átigazolási piac, tervezem, hogy külön-külön minden egyes csapat kilátásairól írok egy kis szösszenetet, szóval nem marad itt ki semmi sem!  ;D :D
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: Tomihmv Dátum július 04, 2012, 14:54:19
Mondjuk az is igaz, hogy az első 5 meccsből sem szűrhető le sok minden, ha 1 kis csapat nagyobb csapatokkal játszik először, pl: Southampton utazik a Cityhez, majd fogadja a Wigant, és utána a Unitedet. Papírforma alapján a 2 nagytól kikapnak, és teljesen más felfogásban fognak játszani, mint a Wigan ellen. Ha a helyedben lennék, és mondjuk láttam volna ezen 3 bajnokság csapatai közül mindet legalább 7-10x játszani az elmúlt szezonban, és, ha még emlékszel is a játékosokra (szerintem elég a kezdőkre), inkább arra koncentrálnék rá, mert lehet, hogy a 3 bajnokságodon belül váltanak csapatot, illetve azon csapatokra, ahol nem volt jelentősebb játékos vagy edző távozás, ott a tavalyi évi játék is alapul szolgálhat.
A lényeget összefoglalva, szerintem becsülendő, amit csinálsz és még meg is osztod másokkal, biztos, hogy neked ez csak az előnyödre válik!  :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum július 05, 2012, 17:49:42
Tomihmv-nek válaszolva, igen, azért is szűkítem erre a 3 bajnokságra a fogadásaimat, mert ezekből tényleg heti szinten néztem meg legalább egy 10-12 csapat játékát, akár teljes mérkőzések formájában is (sosem a Realét, vagy Cityét, mit nézzek én azon, mindenki tudja mit, hogyan játszanak  ;D ), így tényleg eléggé felkészült vagyok.

A következő szezonra is ez a terv amúgy, egy olyan 8-10 mérkőzés élőben, plusz még egy 6-8 felvételről (eurosport player, vagy tv-s felvétel), és ezekből nagyon jól lehet ám tudni, hogy melyik csapatok nyertek érdemtelenül, hol lyukas a jobboldal, kik passzolnak körülményesen, hol van lepkegyűjtő kapus, vagy kik lehetnek a következő forduló/hónap/ősz meglepetései stb.  :D :ok:


Visszatérve a fogadási elmélkedéseimre, következzék egy kis szösszenet arról, mit érdemes elkerülni szerintem élő fogadások esetében. (Aki nem szeret hosszasan olvasni, már zárhatja is be az oldalt, köszönjük hogy itt járt.  ;D ) A dolog természetesen nem szent írás, létezhetnek ellenkező vélemények, amiket konstruktív formában akár meg is oszthattok itt.


Mindig csak a következő gólig fogadjunk!

Véleményem szerint az élő fogadásoknál általában hiba a következő gólnál előrébb ,,tekinteni", az ugyanis teljesen átalakíthatja a játék képét számunkra hátrányos módon. (És ez hatványozottan igaz minden európai bajnokságra, ahol a modern, taktikázós futball megy.)
Mondok is erre pár példát:

Az Everton játszik a Tottenham ellen, jó tempóban zajlik a meccs, mindkét csapatt nyílt, őszinte támadófuttbalt játszik. A támadásokhoz sok ember zárkózik fel, a széleken gyors kontrákat vezetnek, a passzok többsége ,,direkt passz", és az első 10 percben több komoly gólszerzési lehetőség is kialakult, amik azonban eddig kimaradtak. Ekkorra az over 2,5 gól oddsa már felkúszott egészen 2,3x-ig, és a látottak alapján akár value bet-nek is tűnhetne, de gondoljunk csak utána jobban.

Vizsgáljuk meg a két legvalószínűbb forgatókönyvet, vagyis hogy előbb vagy utóbb egyik csapat megszerzi a vezetést. Legyünk optimisták, és mondjuk azt, hogy már a 25. percben leesik az első gól, amit az Everton szerez. Ekkor alig 20 perc van már csak hátra a félidőből, és a hazai játékosok legfőbb vágya, hogy ezzel az állással mehessenek szünetre. Miért?

-          az egy gólos győzelemért is ugyanolyan 3 pont jár, mint a 2 gólosért. Felesleges kockázat vállalás volna a részükről ha az eddig mutatott őszinte támadófutballt folytatnák, amivel a védelmük is nyitottabb lenne, és jobb eséllyel tudna kiegyenlíteni a Spurs.
Ennek megfelelően a játék képe valószínűleg tükrözni fogja a játékosok hozzáálásának változását.
1,            Ha éppen az Everton birtokolja a labdát, akkor a passzok nagyobb része lesz rövid, oldalra, hátra felé irányuló, nem akarják majd egyből direkten feljátszani a csatároknak. Lelassul tehát az egész játék, telik az idő, kevesebb a helyzet alakul ki adott idő (10-20 perc alatt) mint addig.
2,            A hazai csapat az idő múlásával arányosan egyre inkább lassítani fogja a játékot. Faultoltatják magukat, a szabadrúgásokat/szögleteket/kirúgásokat lassabban, körülményesebben végzik el. Könnyen belátható, hogy ez sem segíti a helyzetek szaporodását, amik gólokhoz vezethetnének.
3,            Az Everton a vezetés tudatában már ,,akkor is védekezik, ha éppen támad", tehát a játékosok már a támadásépítés közben is készülnek egy esetleges labdavesztésre, ami után azonnal vissza tudnak zárni, vagy meg tudják állítani a felfejlődő gyors kontrát egy faultal.
4,            Az akciók befejezésénél elképzelhető, hogy a vezetés tudatában elkönnyelműsködik a csatárok a helyzetet, ,,belehalnak a szépségbe", így elmaradnak a gólok.
5,            Az Everton mélyebbre húzódik vissza a saját térfelén amikor védekezniük kell, és hirtelen       kiderül, hogy ez máris kevésbé ízlik a Tottenham-nek. A felállt védelem ellen nem igazán       tudnak helyzeteket kialakítani, az Everton töredezetté teszi a játékot a sok szabálytalansággal, fetrengéssel.
6,            A Spurs hátrányban van ugyan, de nem mehetnek előre őrültek módjára egyelőre (legalább a 65-70. percig), mert azzal kockáztatnák, hogy egy                  kósza kontrából megkapják a másodikat is, ahonnan már szinte biztosan nincs visszaút. (Valamint könnyen lehet az is, hogy a bekapott gól kicsit               ,,megfogja őket", és jelentősen csökken a játékuk színvonala 5-10 percig, ez sem kedvezne az over 2,5 gól tippünknek.)
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum július 06, 2012, 16:58:35
A fentebb olvasható két elmélkedésem, statisztikázásom után folytatom az egyik kedvencemmel, a "melyik csapat mennyiszer nyer 1 góllal/annál többel" statisztikámmal, és annak gyakorlati hasznosításával.  :ok: (Csatoltam a táblázatot a konkrét számokkal, a spanyol még készülőben, este feltöltöm azt is.)

Mire is való ez a ,,hányszor győzött egy góllal" x csapat táblázat, és mikor lehet eredményesen alkalmazni?! Alapvetően szerintem ez két területen használható igazán jól. Az egyik szituáció az, amikor egy nagycsapatot akarunk veretni egy kisebbel, mondjuk arra tippelünk, hogy az Augsburg otthon legyőzi a Schalkét. Ennek az oddsa már alapból is valahol 4,00x környékén lesz, de mivel azért nem őrültünk meg teljesen, ezért tisztában vagyunk vele, hogy mégha nyer is a kiscsapat, szinte biztosra vehető, hogy nem több góllal fogják tenni. Ennek megfelelően nyugodtan tegyük meg inkább az ,,Augsburg egy góllal nyer" opciót, aminek már 5,00x körül van a szorzója, ami még jobban hangzik!  :D ;D


Az második eset az, amikor van egy csapat, akiről azt gondoljuk, hogy valószínűleg meg fogják nyerni az adott mérkőzést, ennek az oddsa azonban túl alacsony ahhoz, hogy önmagában érdemes lenne megfogadni. (Minden 2,00x alatti oddsot kicsinek tekintek, mivel ilyen esetekben több a kockáztatott pénzösszeg, mint a lehetséges nyeremény.) Attól most tekintsünk el, hogy megjátszhatnánk kötésben is, mert ez valójában nem jelentene megoldást.


Legyen ez a mérkőzés mondjuk a Stoke – Norwich, ahol a két csapat játékát, erejét ismerve egyszerűen nem éri meg 1,83x-as oddson fogadni a hazaiakra, teszem azt 5000 Ft-al, ami kb. alaptétnek számít nálunk. Bukhatunk 5-öt, vagy nyerhetünk 4-et, nem hangzik túl fényesen. (Azonban a másik oldalon sem látunk value-t, elég kizártnak érezzük, hogy a kanárik megcsinálják az otthon játszo Stoke-ot.)


Tudjuk azonban, hogy a Stoke nem egy nagy gólgyáros, tele vannak favágókkal, és imádnak ráülni a vezetésükre, a Norwich pedig nem szeret felállt védelemmel szemben játszani, a széleken meg hiányoznak náluk a gyors emberek. (Ez nagyon dióhéjban, ennél azért több információra van szükségünk.) Utánenézük a statisztikákban is a Stoke-nak, ami pedig azt mutatja, hogy győzelmeik 73%-a egy gólos.


Egyértelműen jobb alternatíva tehát ilyenkor arra fogadni, hogy a Stoke egy góllal győz, aminek a szorzója 3,5 – 4,00 között lesz. Lássuk is miért:

1,    Ekkor felvállaltunk pluszban egy kb. 25-30%-os kockázatot (ekkora arányban szoktak 1-nél többel nyerni), miközben a lehetséges profitunk            83%-ról mondjuk 275%-ra ugrott meg, több mint háromszorosára!  ;)
2,    Ez a tipp már simán megjátszható mondjuk 2000 Ft-al is, és úgy is behozza azt a profitot, amit a sima hazai hozott volna. (4-5000 Ft-ot.)  :ok:
3,   Nem kell 5000 Ft-ot kockáztatnunk, hogy aztán vért izzadjunk a szaros kis 1,83x-as oddsunkért, mikor még a 76. percben is 0-0 az állás.

Ennek a fogadástípusnak talán egyetlen hibája az, hogy nehéz rá élőben biztosítani. Ha a dolgok kedvezően alakulnak, és a Stoke mondjuk a 35. percben benyom egy gólt, akkor máris ott a nekünk megfelelő eredmény, csak hogy még hátra van majd' 60 perc...
Egyáltalán nem tökéletes ,,ellenfogadás" tehát megjátszani az X2-t, hiszen nem kizárt, hogy mondjuk egy hajrában talált góllal 2-0 lesz a vége, amivel nem csak az alaptétünket buknánk, de még a biztosításnak hitt visszafogadásunkat is. Márpedig ennél nincs is rosszabb dolog.  :crazy:

Az egyetlen valódi biztosítása ennek 1-0 után az over 1,5 gól, aminek viszont aligha lesz az adott pillanatban 1,2-1,3 fölött az oddsa. Mindenképp érdemes tehát várni, legalább az 55-60. percig, és csak utána biztosítani, ha úgy érezzük, hogy nagyon benne van egy második gól a mérkőzésben valamelyik oldalon. (Természetesen az is előfordulhat, hogy végül 2-1 lesz, és így mindkét fogadásunk nyertes lesz, ez amolyan bónusz forgatókönyv.)
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum július 09, 2012, 06:34:04
Az előző hozzászólásokban olvasható elmélkedések, és hasznos statisztikák (csatolva) után folytassuk ismét egy pár jótanáccsal, amik sok ember számára triviálisak, de sokaknak pedig talán hasznos lehet.

Hibák az ÉLŐ fogadásnál

Itt most pár "technikai", avagy logikai hibára térek ki, amit sokan elkövetnek élő (vissza) fogadásaik során.


1, DNB ellenfogadása -    Ha egy DNB tippet biztosítani akarunk, akkor bizony nagyon nehéz dolgunk lesz, el is magyarázom miért. Egy DNB hazai tippet az ember akkor szeretne biztosítani, vagy kiszállni belőle/átfogadni vendégre, ha a mérkőzés képe alapján úgy érzi, nem alakulnak jól a dolgok, és az előzetes tippünkkel ellentétben könnyen vendég siker lehet a mérkőzés vége. Mondjuk azt, hogy 1000 Ft-ot tettünk a DNB hazaira 2,00-es oddson. Ez ugye azt jelenti, hogy még egy döntetlen esetén is visszakapjuk a teljes tétünket. Ha azonban biztosítás céljából megfogadjuk a vendégeket is mondjuk a 60. percben 2,00-es oddson, akkor "csapdába kerültünk". Ekkor ugyanis ha a meccs végül mégis döntetlen marad, akkor az eredeti DNB fogadás csupán a tétet adja vissza, a másik (vissza) fogadásunk 1000 Ft-os tétjét viszont buktuk. (1000+1000 Ft-ra 1000 jött vissza.) Nem is volt ez valódi biztosítás tehát, hiszen nem hozta ki nullára a fogadásainkat minden esetben.

Alapesetben hazai győzelemnél +1000 Ft-unk lett volna, döntetlen esetén +0, vendég esetén pedig -1000 Ft. Ezt a "biztosítással" úgy módosítottuk, hogy hazai győzelem esetén +0 a mérleg, döntetlen esetén -1000, vendég győzelem esetén pedig ismét +0. Látható hogy a visszafogadás előtti lehetőségek összege 0, viszont ha "biztosítunk vendégre" akkor ez már -1000 lesz (0+0-1000 semilyen esetben nem lehetünk nyereségesek, viszont van 33% esélyünk, hogy veszítsünk 1000 Ft-ot). Ebből már logikusan következik, hogy ezt a "biztosítást" nem érdemes meglépnünk, hacsak nem vagyunk teljesen biztosak abban, hogy a hátralévő időben a vendég csapat meg fogja nyerni a mérkőzést.
(Egyébként a DNB hazai fogadás tökéletes ellenfogadása egy DNB vendég, ahol a mi esetünkben 2,00-es oddson kéne ezt az opciót megcsípnünk, ami bizony nem túl valószínű.)

2, Hazai/vendég győzelem biztosítása - Feltételezzünk egy mérkőzést, ahol a meccs előtti oddsok így néznek ki:
2,00 - 3,5 - 3,8

Az egyszerűség kedvéért mondjuk azt, hogy a kicsivel erősebbnek tűnő hazai csapatra fogadunk 1000 Ft-al, 2,00-es szorzóval. A mérkőzés számunkra kedvezően alakul, megszerzik a vezetést a hazaiak a 35. percben. Ezen a ponton ha óvatosak vagyunk, vagy csak a bónusz biztonságos forgatása a célunk, akkor be kell biztosítani magunkat. Ez teljesen egyszerű is, hiszen a gól hatására a hazaiak oddsa kb. 1,4-re csökkent, az X2 szorzója pedig 2,5 körül van. Ha X2 esetén csupán veszteség nélkül szeretnénk megúszni akkor 1000/1,5, vagyis 666 Ft-ot kell feltennünk az X2 kétesélyre. Ekkor döntetlen vagy vendég győzelem esetén 1000+666 Ft tétre 666x2,5 vagyis 1666 Ft-ot kapunk vissza, pénzünknél maradtunk. Hazai győzelem esetén az 1000+666 Ft összes tétünkre 2000 Ft üti a markunkat, ami 337 Ft-os kockázatmentessé tett profitlehetőség.


Azonban ha mohók vagyunk, és azt gondoljuk, hogy "ó hát innen a vendégek már biztos nem fordítják meg, elég lesz csak döntetlenre biztosítani magamat", akkor a biztonságosnak szánt fogadásunk könnyen egy csúnya bukással végződhet. A hazai góllal mondjuk 4,00-ra változott a döntetlen oddsa, amit mi biztosításként akarunk alkalmazni. Ehhez 1000/3,00 vagyis 333 Ft-ot teszünk az ikszre, amivel döntetlen esetén 1333 forintos teljes tétre 333x4 vagyis 1333 Ft-ot kapunk vissza, tehát nem vesztettünk semmit. Most jön azonban a csavar: a két hasonló tudású csapat mérkőzésén a vendégek 0-1-ről fordítani tudnak és mondjuk 2-1 lesz a végeredmény. (Ez egyáltalán nem lenne valami elképesztő meglepetés!) Ekkor a remélt nagyobb, kockázatmentesnek tűnő haszon (hiszen hazai esetén a fenti példánál nagyobb haszonnal zárnánk), vagy a döntetlen esetén elérhető +0 mérlegünk máris -1333 Ft-ra módosul, ami bizony elég rosszul hangzik.

Ezzel tehát csak óvatosan, egy olyan mérkőzésen ahol a két csapat közt nincs jelentős tudásbeli különbség, ott a döntetlenre való visszafogadás sosem tekinthető teljes értékű biztosításnak, mivel nem fed le minden lehetséges kimenetelt.

3, Kombi szelvények biztosítása - A kombi szelvények egyik nagy hibája, hogy a biztosításuk nagyon nehéz és kockázatos. Az egyszerűség kedvéért vegyünk egy olyan szelvényt, ahol 3 foci meccset játszottunk meg, mindegyiket hazaira, és mindegyiket 1,5-ös oddson. (Sokan játszanak ehhez hasonló szelvényeket egyébként, szeretik is őket a fogadóirodák.) Ekkor 1000 Ft tétre 3375-öt kapnánk vissza. Ezt azonban valamilyen módon biztosítani csak akkor lehet igazából, hogyha az (időben) első két mérkőzés bejött, és már csak az utolsóra van szükségünk a kombi nyerővé válásához. Ezt nem érdemes túlragozni, hiszen ekkor van 2375 Ft virtuális nyereményünk, amit felhasználhatunk biztosításra/átfogadásra ha a dolgok nem jól alakulnak.

A probléma ott kezdődik, ha már mondjuk (és még ez az egyszerűbb eset) a második eseménynél gondok akadnak. Vezet ugyan a csapatunk, de nagyon érik az egyenlítő gól, ami bajba sodorhat minket. Adná magát a megoldás, hogy a kombiból nyerhető 2375 Ft-ból beáldozunk valamennyit arra, hogy megtesszük a döntetlent is. Mondjuk azt, hogy 4,00-es oddson tudjuk megfogadni az ikszet, tehát 333 Ft-ot kell rááldoznunk, belefér. Így megfelelő téttel lejátszva mindezt az ikszen jövő nyereségünk pont 1000 Ft lesz, amivel látszólag már hátra is dőlhetünk, hiszen vagy marad még így is kb. 2000 Ft nyereségünk a kombival, vagy ha azt elviszi egy itteni döntetlen, akkor pénzünknél maradtunk.

Ezzel a gondolatmenettel azonban "tuti" tippként kezeljük a kombin lévő harmadik, még el sem kezdett mérkőzést, ami nagy hiba. Ha ugyanis a 2. mérkőzésen (látszólag szerencsés módon) jön végül az eredeti hazai tippünk, akkor már ettől a 3. meccstől függünk teljesen, hiszen már csak a 3-as kötésünk "él". Ekkor már 1000+333 Forintot kockáztattunk összesen, tehát még nagyobb veszteséget okozna ha az utolsó meccsünk elmenne. És bizony alakulhat úgy a dolog, hogy még csak azt sem tehetjük meg, hogy egy újabb biztosítással próbáljuk menteni a dolgokat, mert mondjuk a vendég csapat szerez vezetést, vagy még a 70. percben is 0-0-ra állnak a fiúk. Könnyen úgy járhatunk tehát, hogy a 3. meccs borít mindent, és végül nem csak a kombira tett 1000 Ft-ot, de a "biztosításra" szánt 333 Ft-ot is elbukjuk.
(És ezzel a forgatókönyvvel még optimista voltam, hiszen akár az időben elsőként zajló mérkőzésen is akadhat biztosításért kiáltó helyzet, ahol akombin szereplő további KETTŐ mérkőzéstől kerülhetünk még erősebb függésbe.)

Kombi szelvényeket tehát csak akkor lehet valójában biztosítani, ha már csupán egyetlen mérkőzés maradt belőle, ha ennél korábbi meccsen fogadunk ellen az eredeti tippnek, azzal csak tovább ronthatjuk a helyzetünket.

Rosszkor való fogadás:

Mit értek az alatt, hogy rosszkor fogadunk meg egy bizonyos dolgot élőben? Mondok rá pár példát, feltételezzük, hogy az Arsenal – Chelsea meccsen a játék képe alapján jobbnak érezzük az ágyúsokat, (ebből indulunk ki, ha ez nincs meg, nincs is miről beszélnünk!) és meg akarjuk tenni a győzelmüket. Mikor helyezzük vajon el a fogadásunkat, melyik a legjobb pillanat erre?
Először is akkor, ha a csapatunk birtokolja a labdát, tehát minimum 3-4 NEM csínbe adott, pontos passzt láttunk egymás után, lehetőleg az ellenfél térfelén. Jó ötlet továbbá akkor megrakni a csapatunkat, ha éppen veszélyes (ergó beívelhető/kapura lőhető) szabadrúgást készülnek elvégezni, vagy szögletet rúghatnak.

Mikor, milyen körülmények között NE FOGADJUNK az adott csapatra?
Az előzőekből következően logikus módon akkor, ha az ELLENFÉL vezet veszélyes támadást, rúg szögletet, szabadrúgást. Jó nagy böszmeség pl. egy 20 m-ről elvégzendő Chelsea szabadrúgás előtt megtenni a fogadásunkat, ami aztán lehet, hogy 30 mp múlva ,,úszik is", és foghatjuk a fejünket.

Ezek az alapok, de van még több dolog is, amit érdemes szem előtt tartani. Először is, próbáljuk akkor megtenni a fogadásunkat, amikor folyamatos játékot látunk. Tehát nincsenek percenként faltok, ötletszerűen előrevágott labdák, fetrengés. Ha ilyet látunk, akkor várjunk, nem valószínű ugyanis, hogy gól fog születni, 10-15 perc múlva pedig az eredeti 2,00x odds helyett már mondjuk 2,2x-t kapunk! Ebből következik, hogy NE fogadjunk, ha áll a játék. Valakit mondjuk felvágnak a felezővonalnál, és vergődik, ápolni kell, hordágyon cipelik le. Várjunk szépen 2-3 percet amíg újraindul a játék, a csapat ismét felveszi a játék ritmusát, és gólveszélyes támadásokat vezetnek. (Az oddsok ebben a ,,holtidőben" is csak nőnek!)

Tulajdonképpen az előző hiba ,,csúcsa", amikor félidőben fogadunk egy csapat győzelmére (döntetlen állásnál). A félidei szünet után gyakran két teljesen kicserélődött csapat jön fel. Értem ez alatt, hogy új taktikával, ötletekkel, felfogással fognak futballozni, vagy az egyik csapat az ,,öltözőben marad", és mondjuk már a 47. percben bekapnak egy amatőr gólt. Hiába dominálta tehát a játékot az első félidőben az Arsenal, és alakított ki lényegesen több helyzetet, szemben a Chelsea passzív, ötlettelen játékával, semmi sem garantálja, hogy a 46. perctől is így fog folytatódni a mérkőzés. VÁRJUNK tehát, nézzük meg, hogyan alakulnak a dolgok a második félidő első 5-10 percében, és csak ez alapján tegyük meg a fogadásunkat. (Az odds ismét nőtt pár tizedet ez idő alatt!)
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum július 09, 2012, 19:59:43
Folytatván a pár napja elkezdett "stratégiás elmélkedéseimet", jöjjön egy kis szösszenet az élő fogadások biztosításra/átfogadásra/nyereményosztásra való felhasználásáról.

Az ÉLŐ fogadás egy olyan lehetőség amivel mindenkinek érdemes élnie, ha szeretne nyereségesnek lenni. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy akkor elkezdünk az albán ifi ligára, vagy krikettre fogadni élőben, ha egyszer nem értünk hozzá, ez ugyanis sosem vezet jóra. ÉLŐ fogadással még egy vesztes tippből is csinálhatunk nyertest, vagy éppen kockázat nélkül tehetünk szert profitra. Lássunk pár példát ezekre, kezdve az egyszerűbbekkel.


Biztosítás 0-ra

(Egy valós példa a spanyol bajnokság egyik hétvégéri fordulójából.) Valencia - Sevilla mérkőzés 1,73 - 3,75 - 4,5 oddsokkal a kezdő sípszó előtt. Mi bátrak voltunk, és úgy gondoltuk, hogy a Sevilla győzelmére kínált 4,5-ös odds igazán kedvező, tettünk rá tehát 1000 Ft-ot. (Minden további okfejtés ezen alapul majd!) A mérkőzés izgalmasan alakult, mindkét oldalon sok helyzetet alakítottak ki a csapatok, és végül a 70. percben 2-1-es vezetést szerzett a Sevilla, kialakult egy számunkra megfelelő eredmény. Ha az izgalom kedvéért játszunk, akkor innentől semmi dolgunk nincs is, csupán nézni a meccset, és imádkozni minden Valencia helyzetnél, hogy be ne lőjék. Azonban ha nem akarunk felesleges kockázatot vállalni, akkor biztosíthatjuk a tippünket. (A Valencia ugyanis eddig is formás támadásokat vezetett, és tudjuk, hogy bármikor bennük van a gól, otthon pedig biztos mindent meg fognak tenni, hogy valahogy döntetlenre mentsék a mérkőzést a hajrában.)

A mérkőzésből már csupán 20 perc volt hátra, ami nem túl sok. Mivel a Sevillának nagyon is megfelel az eredmény, így tőlük azt várhattuk, hogy mélyen visszaállnak védekezni, tartják a labdákat, keresik a faltokat, fetrengenek, elhasználják az összes cseréjüket, főleg oldalpasszokkal operálnak, ergó próbálják tartani az előnyt. Mindezeket figyelembe véve elegendőnek tűnik csupán döntetlenre biztosítani magunkat, mert két gólt lőni már valószínűleg sem ideje, sem lehetősége nem lesz a Valenciának.

Innentől pedig már csak egy kis matek az egész. Ha azt szeretnénk, hogy iksz esetén se bukjuk el az eredeti 1000 Ft-unkat, akkor egy olyan fogadást kell kötnünk 1-2 állásnál a döntetlenre, ami pont 1000 Ft nyereséget termel. Mivel a vezető gólt követően a remi szorzója 3,5 volt, így a képlet a következő: TÉTx2,5=1000, vagyis TÉT = 1000/2,5 tehát 400 Ft. (Mivel a nyereséget valójában mindig az oddsok "1 feletti része" adja). Lássuk ezzel hogyan alakítottuk át a dolgokat: a Sevilla győzelme esetén 1000+400 Forint tétre kapunk vissza 4500-at (1000x4,5), ami  3100 Ft-os profit, immár "kockázatmentessé téve". Döntetlen esetén ugyanis 1000+400 Ft- tétre 1400 Ft-ot kapunk (3,5x400), vagyis pont pénzünknél maradtunk.


Átfogadás


Maradjunk ugyanennél a mérkőzésnél az egyszerűség kedvéért. A 70. percben 1-2-re áll a meccs, eddig tehát jönni látszik a vendégekre tett szelvényünk. Mi azonban úgy gondoljuk, hogy ki fog egyenlíteni a Valencia, mert nagyon nyomnak, gyors, veszélyes támadásokat vezetnek, a Sevilla védelme pedig ingatagnak tűnik. Úgy fogjuk tehát átalakítani a fogadásunkat, hogy utána már döntetlen esetén nyerjünk, ha pedig marad a vendég győzelem, akkor 0-ra hozzuk a dolgokat, tehát pénzünknél maradunk. Lássuk, hogyan is néz ez ki.

Ezzel az 1-2-es állással van 3500 Ft "virtuális nyereményünk", amit felhasználhatunk az átfogadásra. /1000x(4,5-1)/ Ezt a 3500 Ft-ot tesszük tehát fel a 3,5-ös szorzóval rendelkező döntetlenre. Ekkor a lehetséges kimenetelek:
Nem tud egyenlíteni a Valencia, marad a vendég győzelem – ekkor 1000+3500 Ft tétre 4500-at kapunk vissza, vagyis pénzünknél maradtunk. Kiegyenlít a Valencia, iksz lesz a vége:  1000+3500 Ft tétre 12 250-et kapunk vissza (3500x3,5). Ez 7750 Ft-os nyereség, az átfogadás után már lényegében kockázatmentesen.

Nyeremény felezése

Ismét csak a fenti mérkőzés 70. percében vagyunk, 2-1-es Sevillai vezetésnél. Hazárdírozni ugyan nem akarunk, de a játék képéből nem tudjuk határozottan kijelenteni, hogy kihúzza-e a Sevilla, vagy egyenlít a Valencia, ezért szeretnénk ha mindkét esetben nyereségesen lennénk. Ez a módszer ugye abban különbözik a fenti kettőtől, hogy ott az egyik kimenetel esetén csak 0-ra jöttünk ki, és csak a másiknál volt nyereségünk, itt viszont döntetlen és vendég győzelem esetén is (egy kisebb) nyereséget könyvelhetünk el majd. Lássuk hogyan:

Ezzel az 1-2-es állással van 3500 Ft "virtuális nyereményünk", amit szét akarunk osztani úgymond az iksz és a vendég győzelem között. Annyi csupán a lényeg, hogy döntetlen esetén is ugyanannyi legyen a kifizetés (nem a profit!) Tehát a szükséges tét nagysága 4500/3,5 vagyis 1285 Ft. Ha ennyit teszünk az ikszre, akkor a lehetséges kimenetelek:

Marad a Sevilla győzelem - 1000+1285 Ft tétre 4500-at kapunk vissza (4,5x1000 ugye)
Egyenlít a Valencia a hajrában - 1000+1285 Ft tétre 4500-at kapunk vissza (3,5x1285 ugye)
Bármi történik is tehát a hátralévő 20 percben, mi már minden esetben elkönyvelhetünk 1715 Ft profitot. (4000-2285)

Ez csak a három legalapvetőbb típus a biztosítások-átfogadások között, ezek száma ugyanis lényegében végtelen. Az eredeti fogadásunkat át tudjuk alakítani úgy, hogy csak a tét felét veszítsük el, ha mégse jönne be, vagy akár úgy is átfogadhatunk, hogy utána már döntetlen esetén fogunk nyerni, és Sevilla győzelem esetén bukjuk el az 1000 Ft-unkat. (Ez a legagresszívabb átfogadás.)
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum július 15, 2012, 13:31:17
Visszatértem pár élőzés erejéig, és ezúttal már az eredmény sem maradt el, összefoglalom a dolgokat:
- az volt a terv, hogy minden hónapban 30 000 Ft profitot utalok ki, ez elsőre össze is jött  :great:
- viszont 90k-ról egy randa szériával egészen 70k-ig csúsztam le, szóval szünet következett  :noway:
- az utóbbi napokban ismét játszottam, és sikerült 98k-ig felvinnem a dolgot.  :ok:
(Tehát a 2. 30k-s csomagból már csak 22k hiányzik.)

Ma elég sok élő meccs lesz, szóval lesben állok az ajándék oddsokért majd.  :D ;D
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum július 17, 2012, 22:39:33
Vasárnap élőzgettem elég sokat, komoly hullámvölgyek voltak, és némi mínusszal zártam.  :crazy: Voltak szép fogadásaim, követtem el pár hibát is, volt szerencsém-balszerencsém egyaránt. Ma délután aztán ismét belevágtam a dologba, és kb. amihez nyúltam mind arannyá vált. :D  :ok:

Előbb valami női meccsen nyertem egy kis aprót, majd a Rapid - Róma meccsen tettem egy félidő eredménye 1-1-et 0-1-nél live, az is lejött, végül pedig második nekifutásra a Skenderbau is megcsinálta nekem a Debrecent, amivel kb. 15 000 Ft profit jött.  ;D :ok:

Összesítésben már 109 000 Ft-nál járok, szóval hamarosan meglesz a második hónapra tervezett 30 000 Ft-os "profit-csomag" is, ami mehet kiutalásra!  :great: ;)
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: misiapa Dátum július 17, 2012, 23:02:48
Gratulálok!

Az egész napló nagyon tetszik!
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum július 18, 2012, 17:46:48
Tegnap szép oddsokat csíptem meg, és szeretném a hónap hátralévő részében összehozni még a szükséges 12k profitot, hogy július végén újabb 30 000-t lehessen leutalni, ahogy terveztem. Ma is lesz időm délután-este, így ismét egy kis élőzést tervezek. Kezdésnek valami dél-amerikai meccset adnak bet365-ön, utána egy kis barátságos bohóckodás meg selejt csapatok BL selejtezői, ahol csak óvatos tétekkel játszunk, éjszaka pedig ismét a kedvenc területemre térünk vissza, amerikai-brazil-perui bajnokikból csemegézvén.  ;D :ok:

Lesben állok tehát a jó oddsokért, de próbálok türelmesnek lenni, és tényleg csak akkor fogadni, ha érdemes is!  ;)
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum július 19, 2012, 16:20:04
Tegnap végül csak kevés mérkőzésen voltak igazán jó oddsok, így kevés tét mellett a profit sem volt sok, valami 2000-3000 Ft kb.  :ok:

Ma szinte csak az EL selejtezők vannak, úgyhogy kb. 3 mérkőzést fogok tudni összesen élőben követni, ezekből kell majd megpróbálni kihozni a maximumot.   :D ;D
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum augusztus 15, 2012, 12:29:30
Hát eljött végre ez is, hétvégén elrajtol három bajnokságomból kettő is, folytatódhat tehát a bukik kifosztása...  ;D :ok:
Lássuk, hogy is megy ez majd. Természetesen továbbra is a bet365 fő iroda, az ázsiai hendikep és az élő fogadás kínálatuk miatt, de befizetek majd egy 20-30 ezret az unibetre is, hogy kiszedjem a bónuszukat szépen.  :D (plusz legalább többféle iroda oddsaiból válogathatok adott meccseken.)
aki eddig nem követte a fogadásaimat, annak leírom, mire is fogadok általában:

- sosem a nyilvánvalóra, tehát az oddsok leginkább 2 és 10 között szoktak mozogni
- ha választanom kell egy x2 és az "egyenes" 2 között, általában utóbbit választom, hajlok a jobb oddsok felé
- nem fogadok szögletekre, lapokra, és gólok számára is legfeljebb csak kis tétekkel
- mivel mindkét irodánál ilyen 30-40k közötti bankom lesz, így kb. 2000 - 5000 közötti téteket tervezek
- sokat fogok élőzni, hasonló tétekkel.
- bet365-nél továbbra is cél a havi 30k nyereség, ha megvan, leutalom mindig.  :ok: Unibetnél a bónusz kiforgatásáig nem utal(hat)ok ki.


Ezek tehát az alapok, következő hozzászólásomban már írok pár sort kicsit konkrétabban is a hétvégi meccsekről így "korai gondolatok formájában".
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum augusztus 15, 2012, 12:51:06
Az Arsenal - Sunderland rögtön döntetlenért kiált, főleg 4,75x-ös oddson. Első forduló, a hagyományosan izzadságszagú eredményekkel rajtoló ágyúsok és a Martin O'Neill-el bőven top10 képességű fekete macskák, kizárt tehát hogy ez akár csak fele olyan sima legyen mint amit az 1,4-es hazai odds mutat.  ;D

A Fulham és a Norwich között nem érzek akkora különbséget mint amit az 1,8x-as hazai odds mutat. Ennek ellenére nem biztos, hogy mérkőzés előtti fogadás formájában szembe megyek vele, a Fulham otthon hagyományosan erős, a kanáriknál pedig még nem tudni, tudja-e folytatni a tavaly megkezdett kiváló munkát az új edző. Aki bátor, az egész nyugodtan próbáljon rá a vendégek egy gólos győzelmére, 6,00x-ért simán megéri.  :ok: 

A QPR 2,05x-ös oddsa nem rossz a Swansea ellen, nem vagyok ugyanis meggyőződve Laudrup edzői felkészültségéről. A rangers megint hozott pár minőségi játékost a téli igazolások mellé, így most már illenék a top10 közelében végezniük. Ennek ellenére egyszerű hazaira biztosan nem fogadnék, akkor már inkább a "QPR 2-vel nyer" 5,5x-ön.  :D

A Reading szerintem minden igyekezete ellenére is csak egy ikszre lesz jó otthon az idegenben általában biztos védekezést preferáló Stoke ellenében. Elég karcsú a hazaiak támadó részlege, engem a hideg ráz Pogrebnyak neve hallatán is, a többiek pedig komoly PL tapasztalat nélkül vágnak bele a szezonba. Döntetlen lesz ez, 3,25x-ért több mint valószínű, hogy rakom is mérkőzés előtt.

Nem szeretek favoritra fogadni, főleg nem a lassan már 20 éve csak "kupacsapat" Liverpoolra, de nem hagy nyugodni a megérzés, hogy a WBA bizony egy elég sima vereséggel fogja kezdeni az évet. Tavaly Roy Hodgson zsenialitása még benntartotta őket, ennek hiányában idén bezony vastagon kiesőjelöltek egy elég gyenge, és egyre gyengülő kerettel.  :crazy:  (A frissen érkező Lukaku pont annyit fog tudni hozzátenni a csapat játékához, mint a Chelsea-ben, lófaszt se.) Az ítélet: "végeredmény 0-2", 8,5x-ös oddson ha raknom kéne, de mivel nem kell, ezért nobet.  ;D
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum augusztus 15, 2012, 13:13:26
A West Ham vág neki talán a legjobb kerettel a feljutók közül a mostani szezonnak, méghozzá Big Sam vezérletével! Ennek ellenére nem lesz könnyű dolguk az első fordulóban, a szerintem iszonyat jó játékosokkal rendelkező Villa bőven jó lehet egy döntetlenre, de igazából lehet, érdemesebb a győzelmükre fogadni, nemtudom...  :( Erre még aludnom kell egyet, lehet inkább csak élőben teszek rá végül.  ;)

A Newcastle - Tottenham teljesen három esélyesnek tűnik. Az egyetlen nyilvánvaló tipp az over 1,5/2,5 goal, lehet hozzákötöm majd valamihez.


A bajnokság egyik legvékonyabb keretével rendelkező Wigan rögtön a Chelsea-t kapta a nyitófordulóban, nem épp egy álom-sorsolás. Nem mennék bele hosszasabb elemzésekbe, reális vagy talán még nagylelkű is a kékek 1,53x-as oddsa, de persze mivel 1. forduló, ezért (is) játszhatatlan.  :crazy:

A City - Southampton szintén NOBET, nem vagyok meggyőződve arról, hogy a szentek védelme képes lesz megfékezni a regnáló bajnokcsapatot.


Az Everton - MU a forduló egyik leginkább dönci gyanús mérkőzése. Valószínűleg megrakom "végeredmény 1:1"-re 6,5x-ös oddson, 0-0-al úgyis tétvissza van bet365-nél.  :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum augusztus 17, 2012, 08:45:17
Átnéztem még egyszer alaposan a szombati PL kínálatot, és végül ezeket tettem meg.  :ok: Tekintve, hogy első forduló, és bármi megtörténhet, óvatosra szabtam a téteket, főleg hogy élőben nem igazán fogom tudni őket nézni sem.

Arsenal - Sunderland     végeredmény 1:1     8,5x   500 Ft

Bármit kinézek az ágyúsokból, simán bennük van hogy beragadnak a rajtnál. RVP egész nyáron át kísértő átigazolási sagája, majd végül MU-ba távozása biztos nem tett jót a lelkeknek, ráadásul úgy hírlik, hogy Song is távozóban, aki szintén fontos láncszem.  :crazy: A Sunderlandről nekem mindig egy masszív védelem jut eszembe, így itt is simán jók lehetnek egy döntetlenre. Az 1-1 mellett pedig azért döntöttem, mert nem igazán gondolnám, hogy nem lesz gól, meg amúgy is, jobb az oddsa és bet365-nél 0-0-ra tét vissza van.  ;D

Fulham - Norwich     Fulham nyer 1 góllal   3,75x   1500 Ft

Sokat agyaltam ezen a meccsen, de végül nem mertem szembe menni a Fulham hagyományosan erős otthoni statisztikájával, plusz talán még a Norwich új edzőjének is kellhet némi idő, hogy megtalálja a csapatát. Szoros meccs lesz, csontzenével, és szűk hazai győzelemmel.  ;)


Reading - Stoke     dönci   3,25x   1500 Ft
Egyértelműen a forduló egyik leginkább döntetlen gyanús mérkőzése. Nem sok potenciált látok a Reading támadósorában, a Stoke pedig szokásához híven bekkelni fog keményen, egy 0-0-on se lepődnék meg.  :D


Nem tudtam dönteni a WHU - Villa meccsel kapcsolatban, nem jött az ihlet. Szívem szerint vagy 1 gólos vendég sikert tennék, vagy DNB vendéget, de inkább hagyom a dolgot. A WBA - Poolra vendég sikert tennék valamilyen formában, de lehet hogy már a 10. percben bánnám, így inkább nézem majd élőben, és fogadok akkor.  ;D A Newcastle - Tottenham háromesély, igazából max. arra érdemes tenni, hogy over 1.5 gól/mindkét csapat lő gólt, már aki kedveli az ilyen típusú fogadásokat. A másik meccs ahol meg az under 2.5/3.5-et érzem nagyon az a Reading - Stoke összecsapás.  :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum augusztus 17, 2012, 08:50:01
Ja nem is említettem, hogy újabb piros pontot szerzett a bet365 nálam.  :ok: Nyáron ugye leutaltam az összes pénzemet, és kb. el is nyaraltam mindet, úgyhogy tegnapelőtt fel kellett töltenem 30 000-t, hogy legyen miből fogadni.  ;D Erre tegnap mit látok? Küldik az üzenetet, hogy van egy 25%-os "kezdőrúgás bónuszuk", szóval kaptam volna a 30k-ra 7500-at pluszba...  :o Egyből írok is live chaten, mondom nekik, hogy szórakoznak velem, tegnap befizetek, erre ma kapom az akcióról az üzenetet? A supportos egy percig sem kötekedett, már aktiválta is szépen a 7500 Ft-omat, szóval jól indult a szezon.  ;D
Terveztem, hogy bónuszvadászok egyet az unibetnél is, de ezek a Mo-i szabályozások nem igazán nyugtatnak meg, így inkább nem fizetnék be még egy helyre, maradok a bet365-nél.  :redchug:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: battery0 Dátum augusztus 17, 2012, 10:30:19
Idézetet írta: fcbayern Dátum augusztus 17, 2012, 08:45:17
Átnéztem még egyszer alaposan a szombati PL kínálatot, és végül ezeket tettem meg.  :ok: Tekintve, hogy első forduló, és bármi megtörténhet, óvatosra szabtam a téteket, főleg hogy élőben nem igazán fogom tudni őket nézni sem.

Arsenal - Sunderland     végeredmény 1:1     8,5x   500 Ft

Bármit kinézek az ágyúsokból, simán bennük van hogy beragadnak a rajtnál. RVP egész nyáron át kísértő átigazolási sagája, majd végül MU-ba távozása biztos nem tett jót a lelkeknek, ráadásul úgy hírlik, hogy Song is távozóban, aki szintén fontos láncszem.  :crazy: A Sunderlandről nekem mindig egy masszív védelem jut eszembe, így itt is simán jók lehetnek egy döntetlenre. Az 1-1 mellett pedig azért döntöttem, mert nem igazán gondolnám, hogy nem lesz gól, meg amúgy is, jobb az oddsa és bet365-nél 0-0-ra tét vissza van.  ;D

Fulham - Norwich     Fulham nyer 1 góllal   3,75x   1500 Ft

Sokat agyaltam ezen a meccsen, de végül nem mertem szembe menni a Fulham hagyományosan erős otthoni statisztikájával, plusz talán még a Norwich új edzőjének is kellhet némi idő, hogy megtalálja a csapatát. Szoros meccs lesz, csontzenével, és szűk hazai győzelemmel.  ;)


Reading - Stoke     dönci   3,25x   1500 Ft
Egyértelműen a forduló egyik leginkább döntetlen gyanús mérkőzése. Nem sok potenciált látok a Reading támadósorában, a Stoke pedig szokásához híven bekkelni fog keményen, egy 0-0-on se lepődnék meg.  :D


Nem tudtam dönteni a WHU - Villa meccsel kapcsolatban, nem jött az ihlet. Szívem szerint vagy 1 gólos vendég sikert tennék, vagy DNB vendéget, de inkább hagyom a dolgot. A WBA - Poolra vendég sikert tennék valamilyen formában, de lehet hogy már a 10. percben bánnám, így inkább nézem majd élőben, és fogadok akkor.  ;D A Newcastle - Tottenham háromesély, igazából max. arra érdemes tenni, hogy over 1.5 gól/mindkét csapat lő gólt, már aki kedveli az ilyen típusú fogadásokat. A másik meccs ahol meg az under 2.5/3.5-et érzem nagyon az a Reading - Stoke összecsapás.  :ok:


Ezeket a tippjeidet egy kisebb időre kölcsönvenném. Utána visszaadom őket^^ köszöntem:D
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum augusztus 17, 2012, 10:53:15
Holnap mindhárom spanyol meccset nézni fogom élőben, így nem is biztos, hogy akarok rájuk mérkőzés előtt fogadni, ha live is megtehetem.  ;D  De azért leírom, melyikről mit gondolok.

A Malagát eléggé széthordták a nyáron, és a hangulat sem valami rózsás. Átböngészve a megmaradt keretüket, nekem továbbra is minimum egy top10 csapatnak tűnnek, de lehet hogy ők lesznek a "meglepetésre beragadók" a rajtnál.  ::)  A friss feljutó Celta mindent meg fog tenni hogy győzelemmel térjenek vissza a Primera Divisiónba saját közönségük előtt, de bárhogy is nézem, nekem nem éri meg rájuk tenni 2,25x-ért.  :'(
A Sevilla 1,7x-es oddsa akár még jó is lehetne, ha nem az első fordulóban fogadnák a tényleg elég szerény erőkből álló Getafét. Dehát szezonkezdet van, és egyáltalán nem lepődnék meg ha ikszen ragadnának, így inkább hagyagolom. Majd live alkotok valamit, ha látok jó oddsot.  :ok:
A három szombati meccsből leginkább azonban a Mallorca - Espanyol kiált döntetlenért. Egyik csapatnál sincsen valami húde hatékony/kreatív támadó gépezet, és míg a Mallorca határozottan gyengült a nyár folyamán, addig a kis barcelonai klubnál a védelembe érkezett 2 minőségi ember. A szigetlakók tehát menni fognak előre, de minőség híján marad a pont osztozkodás. (Hacsak nem vendég győzelem, de csak nem basznak ki velem...  :D )
Erre végül ment is 1500 Ft 3,3x-as oddson.  ;)
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum augusztus 17, 2012, 13:28:08
Úgy éreztem "be kell kicsit melegíteni" a holnapi nagy élőzésekre, úgyhogy elkezdtem nézni valami orosz meccset.  :D Félidő 1-1-nél kapcsolódtam be, de a statok már akkor is azt mutatták, hogy a hazaiak nagyon közel járnak a győzelemhez. A játék képe sem mutatott mást, nyomtak a hazaiak, úgyhogy megraktam, hogy 2-1 lesz a végeredmény. Elég hamar le is esett a gól, volt hátra még vagy 20 perc, és zavaróan nagy tempóban zajlott a játék, benne volt egy 4. gól. Visszabiztosítottam inkább, de végül semmi se volt már, így 1250 Ft profittal kezdtem a szezont.  :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum augusztus 18, 2012, 14:12:49
Tegnap még két mérkőzésen élőztem végül. Az egyik valami kínai bajnoki volt, tettem egy dnb hazait, de olyan őrületesen ugráltak az oddsok ide-oda, hogy bundát sejtettem a dolgok mögött, így inkább toltam egy dnb vendéget is félidőre.  :D Döntetlen maradt, szóval lényegtelen.
A másik a Segundás Villareal - Real Madrid B meccs volt. Elég komoly tempóban ment a játék, mindkét oldalon veszélyes támadások, érett az első gól. Mivel a két csapat oddsa közel sem volt azonos, így a Real B együttesében láttam a value-t, meg is tettem őket DNB félidei vezetésre 2,68x-as oddson. Kaptak utána egy erősen vitatható tizenegyest, be is verték, eddig jó voltam.  :ok: De továbbra is hullámzott a játék, semmi garanciát nem láttam arra, hogy nem egyenlít a Villareal, így visszafogadtam 400 Ft-al 4,00x-es oddson, ami végül jól is jött... ;D  Az utolsó percben sikerült egy gyermeteg védelmi hibából gólt kapnia a kis madridiaknak, így végül 1200 Ft profittal zártam csak.


Eljött végre a komoly bajnokságok rajtja, úgyhogy ma vagy 6-7 meccset fogok követni élőben, biztos befigyel pár fogadás is, próbálom mihamarabb beírni őket majd.  :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: kapzol Dátum augusztus 18, 2012, 19:51:33
Kaszáltam ma a két premier ligás x-es meccseddel , Mester:) :beerchug:
Belépek a fun clubbodba, ha van :great:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum augusztus 18, 2012, 20:13:54
Idézetet írta: kapzol Dátum augusztus 18, 2012, 19:51:33
Kaszáltam ma a két premier ligás x-es meccseddel , Mester:) :beerchug:
Belépek a fun clubbodba, ha van :great:

Legalább te kaszáltál, ha már én nem!  ;D Rábasztam erre az 1-1 tippemre, sima döncibe kellett volna azt is, így csak tét vissza...  :'(  A Norwich meg elmehet a bús faszba, hogy bírtak 5-öt kapni??  :D
Amúgy ja, egész jól sültek, bár a Reading meccsén kellett egy 90. perces tizi is a dologhoz.  ::)
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum augusztus 19, 2012, 08:32:15
Tegnap ritka szerencsétlenül alakultak a dolgok...  :crazy: Amikor DNB Poolon voltam félidőre Gera beverte a forduló gólját, -2k.  :noway: A Celta Vigo végig nyomott a győztes gólért, rakom is az 1-0-t, erre 0-1 lett, újabb bukó...  :D Este aztán sikerült valamicskét javítani a Sevilla meccsén, de éjszaka már megint megszívtam... Jött 11-kor a Mallorca meccse, de lefeküdtem inkább aludni, pedig ugye volt egy fogadásom döntetlenre...  :( Természetesen jól meg is szívtam, 85. percig állt döntetlenre a mérkőzés, addigra már régesrég visszafogadtam volna valamicske garantált profitra, dehát persze erről is lemaradtam.  :redchug:
Kezdőbank:     37 500 Ft
Jelenlegi bank:     36 638 Ft
Ha minden jól megy ma is öt mérkőzést követek élőben, úgyhogy azokra így meccs előtt nem is raknék. A Wiganből bármit kinézek a 0-3-tól a 3-0-ig, a Southamptontól minimum gólt várnék, ha hozzák azt az őszinte játékot amit mindenhol ígérnek.  ;)  A Bilbaonál uralkodik némi káosz Llorente és Javi Martinez lehetséges távözása miatt, így rájuk nem mernék fogadni, könnyen el tudom képzelni, hogy leesik ott a forduló első döntetlenje.  :ok: Szeretném azt hinni, hogy nem annyira egyoldalú ez a bajnokság, mint ahogy azt a Real - Valencia oddsai mutatják, de inkább megvárom a kezdő sípszót, és megnézem, fel tudják-e venni a ritmust a denevérek. Az ATMA Meccseire én mindig félve fogadok, most amúgy is piszok nehéz dolgok lesz a Levante ellenében, szerintem itt is csak 1 lesz közte valaki javára.  ::)
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum december 12, 2012, 10:10:36
No, hát visszatértem mint a terminátor.  ;D Az utóbbi hónapokban szakdolgozat+suli lázban égtem, így szinte semmi időm nem volt fogadni. Ennek megfelelően nem is tudtam úgy igazándiból követni a bajnokságaimat, tehát a meccsek előtti normál fogadásokat abszolút hanyagoltam is, maradtak a "koca" élőzések, ha épp jött valami megérzés.  ;D A képen látszik is, hogy kb. 15k plusz jött össze így is, ami jó 10%, lehetett volna több is persze. Még mindig megesik, hogy túl sok mindenre fogadok, 2,00x alatti oddsra teszek, nem-focira teszek, és hasonló hibák, de már egyre ritkábban.  :D

Szakdoga leadva, így kicsit több időm marad majd élőzni is, és ha minden jól megy, majd itt is vezetem az eredményeket napi szinten kb.  :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: kapzol Dátum december 12, 2012, 10:42:35
Ideje volt már visszatérni ! :great:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum december 27, 2012, 19:15:49
Lusta voltam egyesével beírni az élő fogadásaimat sajna, de így utólag csináltam egy print screent számlatörténetből, hogy mi történt az elmúlt 1-2 hétben. Nem sokat játszottam, de legalább eredményesen, megint nyertem kb. 10 000 Ft-ot.  :ok: Utalom is kifelé a nyereményt, veszek belőle Gyűrűk Ura, meg Hobbit könyveket magamnak.  :D ;D
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: gabor3311 Dátum december 27, 2012, 19:43:06
Hali

csinálsz majd nem élő fogadást is?
kíváncsi lennék rá és megköszönném ha közreadnád, ha lehetséges.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum december 27, 2012, 20:15:09
Csináltam én sokáig, de az utóbbi fél évben már elszoktam tőle. Egyrészt kevésbé hatékonyan űztem (tehát mondjuk erre a 30 000 tétre nemigen jött volna vissza több 35k-nál.), másrészt az egy csomó időt igényel, hogy az ember kibogarássza a jó tippeket.  :D Az élőzéshez kb. semmi előzetes infó nem kell, nézem a meccset, és a 15. percben már általában tudom, hogy érdemes-e valamit tenni éppen.  :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum június 02, 2013, 14:18:51
Diploma pipa, állás pipa, eljátszható pénz pipa, és valószínűleg még időm is lesz rendesen fogadni a 2013/14-es szezonban, úgyhogy már lehet gondolkozni miben fogok utazni jövőre. Lesz itt a nyár folyamán sok elmélkedés, statisztika, némi stratégia, remélem rajtam kívül más is érti majd, amiről beszélek...  ;D ;)

ad1: döntetlenek, ez adja majd a tétek 25-30%-át szerintem, ezek az alapok hozzá
http://www.sportfogadas.org/cikk-Dontetlen_vadaszat-193.html (http://www.sportfogadas.org/cikk-Dontetlen_vadaszat-193.html).


Szezon előtt fel fogom mérni, mely csapatok -
védelme maradt egyben, erősödött esetleg - őket szeretjük
hol távoztak a védelemből kulcsemberek, és lesz eléggé új védő 4-es pl. - nem szeretjük
hová érkezik olyan új edző, aki híresen támadó avagy óvatos szellemben játszatja a csapatát, utóbbival csak óvatosan
honnan távozott 10+ gólos csatár, náluk ami addig 2-1 volt, az jövőre már gyakrabban lehet 1-1


Utánanéztem kicsit pár olyan csapatnak akiről már szezon előtt is azt lehetett gondolni, hogy lesz bőven döncijük, és ez nagyjából be is vált. Próbáltam kideríteni, milyen "mintát" követnek:

Espanyol:
3x2x1x4xxx4x4x2x1x3x3 (magyarázat - 3győzelem/vereség, amit 1 döntetlen követett, majd két győzelem/vereség ismét, majd egy iksz, stb.)

Osasuna:
3x3x3xx2x2x3x7xx5

Két spanyol csapat, az Espanyol elég kiszámítható volt, ha 2-3 meccsükön egymás után nem ikszeltek, onnantól eléggé gyanússá váltak, érdemes volt megfontolni a döncit bármi olyan meccsükön ahol nem volt 1,75x alatt a győzelmük/vereségük oddsa. Az Osasunánál látunk csak a vége felé két hosszabb sorozatot, az elsőt egy igen kemény sorsolásnak is köszönhetik, az utolsó 5 meccsükön pedig a kiesés veszélye miatt győzelemre kellett játszaniuk, szóval nem is igazán tettük volna a meccseiken az ikszet. A lényeg annyi, hogy 2-3-4 győzelem/vereség (lehetőleg nem CSAK győzelmek-vereségek) valóban valószínűbbé teszi, hogy hamarosan eljön egy olyan mérkőzése a csapatunknak, ahol már nem fog döntés születni, de persze itt sem fogom őrült módjára nyomni őket szarásig, tétet sem fogok emelni rajtuk


Másik érdekesség, hogy x után általában nyertek/vesztettek, ritkák a halmozódó döntetlenek, ez is segíthet az adott forduló lehetséges döntetleneinek kiszűrésében. Tehát a fordított logikát is alkalmazom majd, amelyik csapat ikszelt, arról nem fogom feltételezni, hogy a következő fordulóban is nagy eséllyel megteszi.


Később folytatom az olasz-francia-német csapatokkal, más bajnokságokra jövőre is max. live fogadok úgyis.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum június 02, 2013, 14:46:08
Lássuk akkor az olasz csapatainkat (szándékosan nem a majdnem kieső 14-16 döntetlenes Torino-Genoa párost vizsgálom)

Parma -
3xxx5xx6xx2x6x2x4

Cagliari -
1xx7xx7xx1x4x1x3x1x1

Catania -
x2x5x1x6x4x6xxx2x1x

Az első dolog amit láthatunk az, hogy ezek a macskazabálók bizony hajlamosak hosszabb döntetlen nélküli szériákat is csinálni, másrészt kicsit "koncentráltabbak" az ikszeik, tehát nem ritkaság az xx vagy xxx széria. (Lehet, hogy ez már tényleg túl sok a statisztikából, de a hosszabb 4-6-os győzelem/vereség szériák után beeső ikszeket feltűnően gyakran követi újabb dönci...)
Természetesen itt is csalókák néhol a hosszú szériák, a Catania esetében kettőnél is besegített az, hogy a Lazio - Juve - Inter trióval játszottak, ahol azért távolról sem voltak egyenrangú partnerek.

Ettől függetlenül megállapítható, hogy az olaszoknál az x nélküli széria megtörésére játszani csak óvatosabban érdemes, ne ússzunk el hosszabb H/V sorozatokkal.


Szintén hasznos info lehet, hogy a Cagliari - Catania párosnál az is megfigyelhető, hogy miután lényegében biztossá vált, hogy nem fognak kiesni a Serie A-ból, (kékes-zölddel jelöltem) hirtelen jóval gyakrabban "adtak meccseket ikszre", gondolom ennek a pszichológiája nyilvánvaló.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum június 02, 2013, 15:50:35
A francia ligát sosem szerettem, de döntetlenekre fogadni kiváló, így itt is kiragadtam pár csapatot:

Toulouse -
x2x1x1x7x3x1x2xxx1x4x4


Bordeaux -
2xxxx1xx5xxxxx9xx2xx3


Reims -
3x2x2x3x1xx2x2x4x3xx2x


A Reimsről nem sokat érdemes beszélni, nagyon szépen lehetett volna őket játszani a szisztéma alapján egész szezon alatt. A másik két csapat már érdekesebb mintát mutat. A Toulouse egy 9/4 döntetlen szériával nyitott, ami után törvényszerű volt, hogy lesz jópár D nélküli meccsük, utána meg beálltak egy normál ritmusra. A Bordeaux is picit hasonló, ők 9/6-al rajtoltak, majd 5 meccs iksz nélkül. Aztán megint kinyílt az dönci-csap, be is esett szériában 5, újabb nagy szünet, majd normál ritmus. Ezek is azt támasztják alá, hogy a hosszú döntetlen avagy anélküli szériák ha megtörnek, akkor gyakran nem is térnek vissza egy pár meccsig.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum június 02, 2013, 16:36:18
A Bundesligában ritkábban játszom döntetleneket, de azért van pár csapat ott is akik szinte minden évben megbízhatóan hozzák a 10+ döncit:

Gladbach -
1x1xx4x2x1x1xx2x1x1x9

Wolfsburg -
2xx8x1x4x2x2xxxx2xxx

Mainz -
x6x9x2xxxx1xx3xx1x

A fenti csapatok 2012/13-as szezonja igen érdekes mintát mutat, amiből egy másik törvényszerűség figyelhető meg. Ugye abból indulunk ki,  hogy tudtuk erről a három csapatról, hogy nagyon is iksz-képesek, minden megvan bennük, ami miatt szezon végére 10+ dönci várható tőlük. Ehhez képest elindult a szezon, és a Mainz valamint a Wolfsburg is féltávhoz közeledve 2 ill. 4 döntetlennél tartott csupán.


Innentől kétféleképpen gondolkozhatunk. Vagy azt mondjuk, hogy rosszul mértük fel a csapatokat, és mégsem lesznek akkora x gyűjtők, és ennek megfelelően hanyagoljuk őket a továbbiakban. A másik lehetőség, hogy igenis kitartunk az alapötlet mellett, miszerint ők lehozzák év végére a 10+ döncit (megtették, 12-13-al zártak). Ebből viszont egyenesen következik, hogy a maradék 16-18 meccsükből ki kéne jönnie 8-10 döntetlen eredménynek , amivel "kiegyenesítik" az 1x2 statisztikájukat. Egy 18 meccsből 10 döntetlen meg már nagyon frankó kis mintát fog kiadni, csomószor lehet rájuk döntetlent játszani.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum június 02, 2013, 18:49:01
Az angol bajnokság szintén nem a döntetlen-vadászatom fő célpontja, de persze itt is vannak kedvenceim, nézzünk is párat:

Sunderland -
xxxx2xx4x10x3x1x5xx1   - a határig 75% döntetlen

Everton -
3x2xxxx2xxx1x4xx1x5x1x2x2   - a határig 50% döntetlen


Stoke City -
xxxx2x1x2x3xxx1x3x5x5x1x   - a határig 55% döntetlen


Három klasszikus iksz csapat, nagyon érdekes tanulságot hozó mintával. Mindhárom csapat esetében a kezdetektől érdemes volt őket döncire tenni, volt azonban egy határ, ahol "el kellett engedni a kezüket". Meg kell tudni érezni, hogy egy ponton túl nincs tovább, és ha az első 8 meccsből 6 döntetlen, akkor ott ki kell szállni egy időre. Mindegyiknél megvolt a csúcspont, amikor 50-75%-on állt az iksz arányuk, és épeszű ember nem gondolhatta, hogy ez fenntartható, tudni lehetett, hogy be fog állni szépen 40% környékére max, tehát a továbbiakban már nem igazán játszhatóak.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum június 04, 2013, 13:08:55
A döntetlenek után jöjjön a másik kedvelt fogadási típusom, az "x csapat 1 góllal győz". Ez több esetben is hasznos lehet.


1, Ha olyan meccsre fogadunk, ahol kiegyenlítettek az erőviszonyok (egyik csapat oddsa sincs mondjuk 2,00x alatt). Itt ugye már alapból is szoros eredményre számítunk, de mondjuk az a megérzésünk, hogy azért mégis győzni fog az egyik csapat. Mondok erre egy példát a mostani VB selejtező meccsekből, miért is jó ez.


Montenegró - Ukrajna   2,4 - 3,2 - 3,0


Mondjuk azt, hogy mi szoros meccsen ugyan, de hazai sikert várunk. A gond az, hogy tényleg elég háromesélyes a meccs, és 2,4x-es oddsért nem biztos, hogy érdemes kockáztatnunk. Ehelyett inkább egy kis plusz rizikót vállalva arra is fogadunk, hogy tényleg nem simázzák le a montenegróiak, hanem 1-0, 2-1-re nyernek mondjuk. Ennek az oddsa 3,75x, vagyis nem 140%-ot, hanem 275%-ot nyerhetünk rajta, ami lényegében dupla profit. Tehát egyértelmű, hogy (hazai győzelmet feltételezve) amennyiben 50%-nál nagyobb esélyt látunk arra, hogy nem 2-3 gólos különbség lesz a vége, akkor megéri így fogadni, már csak amiatt is, hogy kisebb téttel nyerhessünk ugyanannyit (mert nem akarunk sokat tenni egy ilyen háromesélyes meccsre), vagy ugyanazzal a téttel jóval többet.

2, A másik ahol alkalmazni szoktam ezt, az a helyzet ahol van egy nem annyira egyértelmű esélyesebb csapatunk, akiknél inkább a védelem erősebb, jól zárnak hátul, míg a támadásoknál olyan csatároktól várják a befejezéseket, akik nagy %-ban hibáznak. A másik feltétel, hogy az ellenfél lehetőleg olyan csapat legyen aki nem játszik "túl őszinte focit", tehát már az első perctől fogva védekező felfogásban lépnek pályára. Ez nyilván magával hozza azt, hogy ha születik is döntés a meccsen, kevésbé valószínű egy több gólos győzelem. Egy példa:


Portugália - Oroszország   1,8 - 3,4  - 4,75


Azt gondoljuk tehát, hogy tényleg meglehet a papírformának megfelelő portugál győzelem, de az oroszok idegenbeli játékát ismerve nem hiszünk egy több gólos sikerben, akkora különbség nincs is tán a két csapat között. A másik dolog ami miatt az előző esethez hasonlóan itt is érdemes az 1 gólos győzelemre játszani, az megint a tét-nyereség arány. A sima hazai 80%-ot hoz, az egy gólos hazai siker pedig (3,4-es oddsal) 240%-ot, ami a háromszor akkora nyeremény adott tétre, avagy harmadannyi tétből nyerhetünk mondjuk 5000 Ft-ot. Elég jól hangzik.


Van még egy igen komoly előnye ennek, ami rám kimondottan igaz. Ha 1,8x-on tenném a portugálok győzelmét és mondjuk még a 60. percben is 0-0 a meccs, akkor bizony eléggé fognám a fejem, hogy ilyen fika oddsért vért kell izzadni, és tán meg se lesz. Ha meg esetleg vendég vezetéssel indul a meccs, még mindig jobb a 3,4x-es oddsunknak drukkolni egy fordítás reményében, mint 1,8x-ért, amit már abban a pillanatban meg is bántunk kb.


A másik dolog amit érdemes megemlíteni, hogy ez a fogadástípus elég könnyen vissza is biztosítható, ha mondjuk azt látjuk, hogy az oroszok védői eszetlenül rohangálnak, a kapusuk lepkegyűjtő, a portugálok meg gyilkos tempóban támadnak, és egy kis gálázást terveznek. Ilyenkor egyszerűen csak teszünk egy hendikepes Portugál győzelmet megfelelő téttel, és ki is szálltunk a meccsből.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum június 06, 2013, 13:57:34
Legutóbb az 1 gólos győzelmekről írtam, most kicsit konkrétabban mondok pár csapatot a top ligákból, akikre az utóbbi években elég jól lehetett ezt játszani. Ha nem gyengül a védelmük/érkezik komoly gólvágó/támadó szellemű edző a nyáron hozzájuk, akkor jövőre is érdemes velük számolni. (Jó részük nyerethető és verethető is 1-1 gólokkal)

spanyolok - Granada, Espanyol, Getafe, Osasuna, Levante
németek - gladbach, nürnberg, hannover, wolfsburg (Bundesligában azért óvatosan, elég sok gól szokott születni!)
angolok - stoke, wba, everton, norwich, sunderland
olasz - francia bajnokságokban én kb. csak döntetlenekre szoktam fogadni, de amúgy 1 gólos győzelemre/vereségre szinte bármelyik középcsapat játszható, akinek a meccsein nem túl magas a gólátlag.


Ma még egy másik kedvencemről fogok írni, a sorozatok megszakításáról jó oddsért, elmagyarázom miért is jó ez, és hogyan használom.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum június 06, 2013, 14:44:02
Először elmagyarázom mit is jelent a sorozatok megszakadására való fogadás. Ez annyit jelent, hogy ha egy csapat 2-3-5 meccse veretlen-nyeretlen, akkor arra fogadok, hogy az adott sorozat megszakad, vagyis elért a csúcspontra/mélypontra, ahonnan megindul ellenkező irányba.

Persze erre is a középcsapatok a legalkalmasabbak. A kiesőjelöltek túl hosszú vereség sorozatokat hoznak össze, gyakran csak egy edzőváltás indítja meg őket felfelé, a top csapatok botlásaira pedig nem ezzel a módszerrel érdemes vadászni.

Miért is jó mindez? Azért, mert mondjuk egy 4 meccse nyeretlen csapat oddsa a hátuk mögött lévő sorozat miatt jópár tizedet nőtt, miközben nyilván nem lettek rosszabb csapat közben, csak nem jól jött ki a lépés, nem volt szerencséjük, 1-2 kulcsember sérült volt, stb. (Pont emiatt nem is fogadok sosem sorozatra, vagyis hogy a szériában 3-at nyerő csapat negyedszer is nyer, addigra már úgyis mindenki őket teszi, és lemegy az oddsuk...)

Mielőtt konkrét csapatokat hoznék fel, mondok egy elméleti példát:
a középcsapatunk összehozott egy 0-0-át elég tompa játékkal, majd játszott egy szorosabb és egy simább bukót, eléggé rosszul áll a szénájuk. A következő fordulóban aztán idegenbe mennek egy náluk elvileg erősebbnek számító csapathoz, ahol 0-2-es félidő után óriása hajrával sikerült 2-2-re hozniuk a meccset, és láthatóan nagyon örülnek is ennek a "sikernek". Ezzel tehát az önbizalmuk is némileg helyrebillent, és a következő meccsen hazai pályán nagyon is motiváltak lesznek és győzni akarnak, vagyis ha az ellenfél nem lényegesebb erősebb náluk, akkor érdemes lehet rájuk fogadni. (Mert az utolsó döntetlenük valójában már a veretlenségi sorozatuk első eleme lesz!) Ennyi az egész dolog logikája.


Később ezt levezetem minden top ligából 1-1 csapat példáján, amivel még pár fontos dolgot majd észre lehet venni.

Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum június 06, 2013, 15:25:21
Továbbra is sorozatok megszakadására való fogadás, jöjjenek a konkrét példák, elsőként a Getafe, egy klasszikus spanyol középcsapat, az utóbbi években már egyre ritkábban fenyegeti őket a kiesés veszélye, de őszintén szólva európai kupaszereplésre sincs sok esélyük. Íme a 2012/13-as meccseik, magyarázat utána részletesen: ( L - vereség, D - döntetlen, W - győzelem)

LWDLL *(W) (WLWLLWWW)DD(L téliszünet LDDL) *(W) LWWWDWDD (L) LLW LLLL


1, Hogy is nézett ki a szezonjuk sorozatok tekintetében?! Először is a rajtnál kissé beragadtak, 5 meccsen 3 bukó. Ennél azért előzetesen többet vártunk tőlük, így a rákövetkező meccsükön a már akkoriban is kiesőgyanús, idegenben híresen gyenge Mallorca ellen bátran lehetett nyeretni őket. (Első zöld W, első sorozat váltás.) Ezután törvényszerű volt, hogy jó eséllyel jöhet egy rövidebb-hosszabb pozitív eredmény széria, így is lett. Viszonylag könnyű sorsolásuk volt, nyerhető vagy max. 3 esélyes meccseket hoztak, az Atleticótól meg pl. kikaptak.


2, Ezen a ponton bizony már bőven tudásukon felül teljesítettek, amit a táblázaton elfoglalt helyezésük is mutatott. Reálisan nézve tehát már várható volt, hogy jönni fog a hullámvölgy. (Első piros széria) Az őszi szezon téli részére már alább is hagyott a lendület két döntetlen formájában, amit még karácsony előtt megfejeltek egy Valencia elleni kijózanító zakóval. Ezzel látszólag megtört a pozitív szériájuk is, még a téli szünet előtt.


3, Januárban aztán a szezon elejéhez hasonlóan ismét beragadtak, ott a 2 + 5 meccses nyeretlen széria, ami nagyjából el is helyezte őket a táblázaton egy reális pozícióban. Dehát a kiesésük sem tűnt valószínűnek, így ismét lehetett tudni, hogy közeledik a széria-váltás, jön a győzelem, ami megindítja őket kicsit felfelé. Jött is, teljesen várható meccsen, a régi szép időket korántsem idéző Deport rendezték le otthon. (Második zöld W) Ez ugye ismét adott nekik valamekkora lökést, ami ki is tartott 1,5-2 hónapig, ebben az időszakban ismét hoztak pár elvárhatót, és hipp-hopp, ismét lőtávolban találták magukat az európai kupás helyektől.


4, Csodák márpedig nincsenek, a tündérmesét ismét felváltotta a "valóság", a Valencia - Malaga páros lett európa ligás, a Getafe pedig megindult lefelé, részben a keményebb záró 10-12 meccsüknek is köszönhetően. (A negatív fordulatot egy idegenbeli, Valladolid elleni vereség hozta meg. Jellemző amúgy, hogy a pozitív szériák idegenben törnek meg.) Az első pár bukó után gyakorlatilag nem is volt már érdemes előrefelé tekinteniük a táblázaton, a kiesőktől pedig biztos távolban voltak már, így számukra a szezon hátralévő pár meccse eléggé tétnélkül zajlott, ennek megfelelően nem is történt újabb váltás, maradtak a bukó-dönci szériában.


Ennyi, igazából ha tisztában voltunk a Getafe valós erejével, akkor szinte mindig tudni lehetett, "merrefelé tartanak éppen a táblázaton" ha közben a sorsolásukat is figyelembe vettük. Várható meccseken szakadt meg a nyerő és a bukó szériájuk is, szezon végére kipukkadtak, visszakerültek a helyükre.


Hozzászólni, like-olni szabad, érdekelnek a vélemények, főleg a pozitívak.  :D ;D
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum június 06, 2013, 16:58:14
 A következő csapat akinek a példáján bemutatom a "szériák megszakadására való fogadás" stratégiáját a Gladbach lesz. Ők az utóbbi pár évben egy nagyon masszív védelmet és egy egész pofás kontrajátékot raktak össze, 11/12-ben volt egy kifutott bravúrjuk, abból a csapatból többen távoztak, így tavaly már egy reálisabb 8. hely lett a vége. A meccseik sorrendben:

WDLDDL *(W) LWDWL DWDWDDW *(L) DLDWDWLW


Ők annyira kiegyensúlyozott középcsapat, hogy szebbet nem is igen találni. Nincsenek hosszú szériák, konkrétan 1x SEM fordult elő, hogy egymás után 2x nyerjenek, veszítsenek. (Ami azért nyilván szélsőség, részben a sok döntetlen is okozza, de azért figyelemreméltó.)


A fordulópontok -
1, gyenge rajt után egy Frankfurt elleni HAZAI meccsen tudtak nyerni, meg is indult felfelé a szekér kicsit.
2, volt aztán egy 7 meccs alatt 3 win - 4 döntetlen sorozatuk, idegenben aztán a Nürnberg ellen meg tört ez a döncik miatt kicsit fals széria.
3, eddigre nagyjából már sejthető volt, hogy nagy bravúr és az riválisok meccseinek szerencsés alakulása is szükséges lenne ahhoz, hogy EL indulást érő helyen végezzenek. Nagy fordulat már nem volt, továbbra sem futottak hosszabb nyerő-bukó szériát a szezon végéig.


A Gladbach sok döntetlenje miatt nem igazán tudott kirajzolódni egy nyerő-vesztő széria, de ez is azt mutatja, mennyire stabilak, kiegyensúlyozottak. Tehát őket jövőre is szépen lehet játszani erre és persze döntetlenre is, nem valószínű, hogy szériában 3-4-et bukjanak, de annyira nem is jók, hogy egymás után hozzák a győzelmeket.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum június 06, 2013, 21:13:36
A harmadik liga ahol szoktam ezt alkalmazni, az a Premier League, innen most a Swansea-t hozom példaként. Tőlük az első évükben mindenki kiesést várt, aztán meglepetésre csont nélkül maradtak bent, aztán mostanra már nagyon úgy tűnik, hogy masszív középcsapattá váltak. Az eredménysoruk 12/13-ból:

WWD  LLLD W   LDD   WDWW   LLDD   WDDWD   LWLW   LLLDDLD   W LL

A leghosszabb bukó szériájuk három meccsből állt, a jó szezonkezdet után otthon verte őket az Everton meg pl. Stoke ellen idegenben maradtak pont nélkül, nem ők az egyetlenek a ligában... A hajrában aztán Arsenal - Tottenham - Chelsea - MU volt a sorsolásuk, nem sikerült pontot szerezni. Ott tehát ismét várható volt, hogy az előtte lévő LWLW hullámvasút bezony jó nagy zuhanórepülésbe fog kezdeni, meghát őszintén szólva el is fáradtak ők tavaszra, a 9. helyük is bőven bravúr ezzel a kerettel, meg a 10 meccs/1 győzelem "hajrával".


Elég jól szakadtak tehát itt is a szériák, amikor már várható volt, csak a viszonylag sok döntetlen nehezítette volna a helyzetünket, ha a győzelmükre fogadunk épp.


Igazából ennyi, a végére még pár általános jó tanács, amik segíthetnek a szériák megtörésének megtalálásában:


- visszatérő kulcsjátékosok
- előző 1-2 meccsen már bíztató játék, amiből nem lett ugyan győzelem, de önbizalmat meríthetnek belőle a srácok, és mondjuk a következő
meccsükön bennük lesz a bizonyítási vágy pluszban is.
- edzőváltás, bár ennek nem mindig/azonnal van meg a pozitív hatása
- meg fog szakadni a jó sorozat, ha a csapat túl van egy könnyebb jó sorozaton, ahol erőn felül teljesített, és az elvárható 11. helyezés helyett mondjuk már a 6.-on áll. Jönni fog a keményebb sorsolás, elfogy a lendület, 1-2 kijózanító vereség, és a "helyükre is kerülnek" egyből a fiúk.
- pozitív sorozat idegenben, negatív sorozat pedig otthon törik meg általában
- ha a pozitív sorozat a vártnál tovább nyúlik, mert mondjuk a könnyebb ellenfelek után a Swansea nagyot küzdve megveri az Arsenalt is, akkor NE VERESSÜK ŐKET, mert ez a siker aztán plusz energiát adhat nekik, ami tovább lökheti őket még 2-3 meccsig is akár.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum június 13, 2013, 19:46:09
Kis szünet után ezúttal egy másik témával folytatom a naplómat. Mivel főleg meglepetésekre játszom, 2,0x alatti oddsokra maximum DNB esetén, így számomra fontos tudni, melyik csapatoktól várható, hogy borítja a papírformát egy meglepő győzelemmel, vagy vereséggel. Azt fogom vizsgálni, hogy hány ilyen 3,25x odds feletti győzelme-veresége van az egyes csapatoknak, ezt otthon avagy idegenben érték el, illetve hogy a szezon melyik szakaszában.

Már készülőben a dolog, később csatolom ide a naplómba is a kész statisztikákat.  :ok:
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum június 13, 2013, 21:14:05
Elsőként az angol bajnokság 12/13-as szezonjára csináltam meg a táblázatot. A kiesőket és a top 4-et szándékosan nem vizsgáltam, náluk úgyis döntetlenre érdemes tenni, ha úgy érezzük, hogy nem lesznek képesek nyerni. Annyira ritkák a meglepő vereségeik, hogy arra fogadni, hogy mondjuk a MU otthon kikap a West Hamtől, hát több mint vakmerő. A döntetlen meg mindig benne van a pakliban, vagy hogy egy ismerősöm bölcs gondolatát idézzem: "minden meccs 0-0-ról indul, úgyhogy jó eséllyel úgy is ér véget."  ;D

Igazából aki ismeri a PL csapatait, annak sok meglepetést nem tartogat majd a dolog. A hagyományosan masszív csapatok kevésbé hajlamosak meglepő győzelmekre, vagy nagy botlásokra (Villa, Stoke, Everton pl.), viszont minden évben van pár garantáltan megbízhatatlan csapat. Ilyen volt a Wigan amíg ki nem estek végül, a feljutó Southampton, az őszinte focit játszó Swansea, vagy a fogalmatlan Liverpool. Érdemes lesz amúgy megnézni, hogy az idén feljutó csapatok közül melyik milyen felfogásban játszik, és mennyire fogják a 2. ligában mutatott játékukat felvállalni a PL-ben is. Amelyik csapat nem ezt a West Ham féle biztos védekezésre épülő taktikát fogja csinálni az (egyrészt jó eséllyel kiesik  ;D ), másrészt valószínűleg meg tudja majd lepni a top10 csapatait is.

A 3,25x feletti kimetelek közt természetesen sok volt a hazai vereség/idegenbeli győzelem, ez nem szorul sok magyarázatra. A papírforma az átlagosnál többször borult amúgy a november-decemberi időszakban, mikor a szigetlakók egy csomó meccset ledarálnak. Ebben az időszakban minden évben van 3-4 csapat, akinek sikerül fordítani az addigi pozitív-negatív szériáján.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum június 16, 2013, 17:14:52
A döntetlenek és egy gólos győzelmek után (http://www.sportfogadas.org/forum/index.php/topic,7889.210.html (http://www.sportfogadas.org/forum/index.php/topic,7889.210.html)) legutóbb a meglepetésekre képes illetve a kiszámíthatóbb csapatokat kezdtem el összeszedni az angol ligából, most pedig következzen a német. Ezúttal táblázat nélkül, egyszerűen csak leírom, miket mutat a statisztika és a tapasztalat:

meglepetésre játszható csapatok:

bremen - ők hagyományosan őrült csapat, tavaly a szokásosnál kicsit kevesebb meglepő bukóval. Távozott viszont Schaaf, így rájuk külön is érdemes lesz odafigyelni, hogyan alakulnak át, milyen irányba indulnak majd meg.
stuttgart - tavaly gyalázat gyengén szerepeltek, ami magával hozott egy rakás 3,5x oddsos vereséget is. nem tartom amúgy valószínűnek, hogy jövőre megint a top10-en kívül végezzenek, kicsit kiegyensúlyozottabb játékot várok tőlük.
hamburg - ők a legkiszámíthatatlanabb bagázs évek óta a bundásban, otthon bármelyik nagycsapatot képesek elkapni, de ha a védelmük éppen tippmixelt, akkor bárki ellen jók egy 0-3-ra is.
schalke - a jó öreg schalke, feltétlen helyük van a listán. sose lesznek bajnokok, és ezt főleg a sok érthetetlen vereségüknek köszönhetik minden egyes évben, szeretjük őket.
dortmund - ők külön kategória. nem tudni mit hoz ki belőlük ez a szezon, ahol minden fronton csak egy lépéssel maradtak le a győzelemről, illetve mennyi távozójuk lesz, hogyan tudják pótolni, minden esetre érdemes figyelni rájuk.



és végül, akiktől ne várjunk sok bravúrt/lebőgést:
mainz - helyükre kerülnek ők lassacskán, szépen a tabella közepe táján, nemigen verik ők el a nagyokat, de kicsik ellen sem szoktak kiszopni.
nürnberg - ők egy hangyapöcörőnyit talán gyengébb kerettel rendelkeznek a mainznál mondjuk, de már évek óta elég simán hozzák a bentmaradáshoz szükséges pontokat, általában olyan meccseken, ahol "el is várjuk tőlük".
gladbach - továbbra is a masszív védekezésre építenek, de az előző kifutott, bravúros szezon után idén már a reálisabb 8. helyen végeztek. jövőre is hasonlóra számíthatunk, kevés meglepő eredménnyel.


két érdekes csapat, akik említésre érdemesek:
frankfurt és freiburg, idén mindkét csapat erőn felül teljesített, így persze viszonylag sok meglepő eredményük volt. hacsak a nyáron nem tudják valahogy elkerülni, hogy kulcsemberek távozzanak, akkor jövőre már a top10 is inkább csak a frankfurtiak számára realitás.
Cím: Re:Csak megfontoltan
Írta: fcbayern Dátum június 17, 2013, 15:58:10
Folytassuk a készülődést a 2013/14-es szezon rajtjára. Az előző oldalakon volt már szó döntetlenekről, 1 gólos győzelmekről, most pedig általánosságban kerestem az olyan csapatokat a top ligákból, amelyek leginkább hajlamosak a meglepő eredményekre. A széria utolsó tagja a spanyol bajnokság lesz, lássuk itt kik a kedvencek:

Rayo: az örök kedvenc, mióta feljutottak még egyszer sem láttam őket normálisan védekezni, viszont őszinte, direkt passzos támadásokat vezetnek, náluk már szinte az a meglepő, ha lejön a papírforma.  ;D

Sociedad: már idén is sok meglepetésük volt, ami aztán egészen a BL selejtezős helyig vitte őket. Jövőre akár BL, akár EL tagok lesznek végül, hétszentség, hogy a többfrontos harc meg fogja haladni az erejüket, és sokszor fognak eléggé vállalhatatlan vereségeket összehozni. Visszatérnek szépen a szokásos baszk módihoz, hogy otthon nagyon erősek, idegenben viszont csak elvétve nyernek meccset.


Valencia: másik kedvencem, ha néha rájuk fogadtam, már 10 perc után megbántam, mikor láttam milyen ökör módjára tevékenykednek a védőik, képesek Segunda szinten játszani bármikor, sose szabad rájuk fogadni.  :ok:


ATMA - ők lesznek a 2013/14-es szezon legőrültebb csapata, meglátjátok. BL-ben a 8 közé jutnak, a bajnokságban meg az EL helyekről is lemaradnak, annyira nem tudnak majd egymás mellé tenni 2-3 győzelmet se szériában.  :D  Idegenben kötelező lesz őket veretni, kasszasiker.


és akiknek a meccsein nem érdemes túl sok meglepő eredményre számítani:

Osasuna - összetehetik a két kezüket, hogy még az első ligában rugdossák a lasztit, ők szokták a Primera legunalmasabb meccseit játszani, semmi bravúr, a vereségük meg ritkán fizet jól, és tenni se igen érdemes rá, annyira szeretnek ikszelgetni... :'(


Barca - Real, sajnos a realitás az, hogy más csapat jövőre sem tud beleszólni a bajnoki cím sorsába, annyival járnak a mezőny előtt. Ellenük fogadni még nekem is vakmerő, így másnak sem tudom jó szívvel ajánlani a veretésüket.  :(


A Getafe - Espanyol duó meccsein ritkán fog nyerni az esélytelenebb, és a Granadának sem lesz még egy ilyen szezonja, ahol ennyi bravúros győzelmet tud összemákolni, így szerintem nekik véget is ér az kalandjuk a Primerában jövőre.


természetesen az összes elemzésemet érdemes frissíteni a nyári átigazolások hatásaival majd júli végén. Nem kizárt, hogy érkezik egy gólvágó egy addig kiszámítható középcsapathoz, akik azután majd fossák a nagy szorzós győzelmeket, amíg ki nem pukkadnak. És persze az ellenkezője is megtörténik majd pár helyen, hogy távozik mondjuk egy CDM meg egy belső védő, és hopp, rögtön megindulnak lefelé pár vállalhatatlan vereséggel.