Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Végre, igazán jó hírek, Oroszországba meg akkor is visznek majd, ha nem akarsz menni.  ;D Köszi Petiminiszter!

https://index.hu/kulfold/2022/11/10/szijjarto-peter-torokorszag-utazas-szemelyi-igazolvany/

"A jövőben már személyi igazolvánnyal, útlevél nélkül is utazhatnak a magyar turisták Törökországba – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter."

Na jó, Herczeg Márk ezt kimaxolta  ;D  ;D

"Петер Сийярто: A kormány visszautasítja az orosz narratíva használatával kapcsolatos vádakat"

"Szijjártó Péter, a Gumiljov Eurázsiai Nemzeti Egyetem díszprofesszora, a Szerb Zászló Rendjének első fokozatával és az orosz Barátságért érdemrenddel kitüntetett külgazdasági és külügyminiszter (magyar nyelvű) nyilatkozatot tett Brüsszelben: Петер Сийярто azt mondta, a kormány felháborítónak tartja és határozottan visszautasítja azokat a vádakat, amik szerint az orosz narratívát használná, amikor felszólal az EU-s szankciók ellen."

https://444.hu/2022/11/14/peter-siyyarto-a-kormany-visszautasitja-az-orosz-narrativa-hasznalataval-kapcsolatos-vadakat

https://444.hu/2022/11/14/pankotai-lili-elhagyja-az-iskolajat

Ez is durva, persze a miérteket még nem tudhatjuk.

A szánalmas kormánymédia is próbálta szétszedni ezt a fiatal lányt. Értem, hogy nem belőle lesz átlagos fityisz szavazó, de akkor is.


Holló ül a fán, csőrében a sajt. Jön a róka, és kérdezi:
- Hé holló, kitöltöd a konzultációt?
- Nem.
A sajt kiesett, a holló pedig elgondolkodott: ha igent mondtam volna, változott volna valami?


#1446 november 23, 2022, 12:42:43, Pozzato
Idézetet írta: TiB Dátum november 23, 2022, 09:25:57Majka akkor a NER egyszerűsített repzenésített Hofija vagy sem?

https://index.hu/fomo/2022/11/23/majoros-peter-majka-rendszerkritika-tarsadalomkritika-dal-vona-gabor-jakab-peter-reakcio/

2014: Dopeman megrugdosta Orbán fejét (szobor) + rendszerkritikus "dalokat" is írt
2022: Dopeman maximálisan kiáll Orbán mellett, támogatásáról biztosítja

Történelem Majkával ismétli önmagát?

Szerintem ez minden idők legszebb alázása a magyar médiában, tökéletes, intelligens és szofisztikált Cserhalmitól, viszont így is olyan erős, amivel egy lépésből mattot adott:
"Kedves Attila! Én úgy tudom, hogy a front Herszonnál húzódik. Biztos, hogy ott vagy? Üdv: Cserhalmi Gyuri"

Előzmény, Vidnyánszky beszélt, mint a "nagy harcos":
,,Harcos világban élünk, én pedig nagyon a frontvonalban vagyok." Beszélt arról is, hogy az SZFE az átalakítás előtt ,,a liberálisok" ,,központi bázisa" volt, ahol ,,utánpótlást képeztek", ezért is volt ,,hisztéria" amiatt, hogy ,,elfoglaltuk" ,,az egyik utolsó bázisukat".

Vidnyánszky Ukrajnában született, ott is diplomázott, ott is élt, majd 35 évesen érkezett Magyarországra akkori Orbán-kormány alatt és kapott fontos pozíciót.


Kitekintés Brüsszelre:
Azért az gyönyörű, hogy Orbánék még a saját ígéreteiket sem tudják betartani, csomó dolgot ígértek, hogy demokratikusabban próbálják működtetni az országunkat, de még a minimális elvárásokat sem sikerült teljesíteni, így Brüsszel nem ad pénzt egyelőre, folyt. köv. 2023-ban, szóval drágulni fog itthon minden tovább, hogy a NER-nek ne fogyjon a vagyona, csak a TIÉD, aki ezeket a sorokat olvasod és becsületesen fizeted az adót.


Idézetet írta: robmiller Dátum november 25, 2022, 05:57:15https://kiszamolo.hu/az-argentin-megoldas/

Ezt csak úgy itthagyom olvasnivalónak.
Magyarország szomszédságában éppen arra halad az egyik ország. Sebesen és biztosan.
Ez az ország Romániaként ismert. Magyarországon sokak számára ez fejlődést jelent és ők a távolból ezt sikersztorinak hiszik. Némelyek azt is mondják, hogy bezzeg Románia így meg bezzeg Románia úgy. Hiába, na, a tudatlanság nagy úr.
Románia iszonyatosan gyorsan adósodik el. Egyelőre a populista politikusai úgy adósítják el és vihetik csődbe Romániát, hogy ez az embereknek nem igazán tűnik fel, sőt a gazdasági folyamatokról semmit sem tudó távolabbi emberek tudatlanságukban példálozhatnak azzal, hogy ott milyen jól alakulnak a dolgok. Ám a valóságban az a helyzet, hogy Románia egyelőre megteheti azt, hogy eladósodik. Vagyis a populista politikusok most simán és büntetlenül meg fogják úszni. Az eladósodás mértékétől függően csak később, 1-2 évtized múlva várható államcsőd Romániában. Addigra pedig a jelenlegi populista politikusok már árkon-bokron túl lesznek és másokra kenhetik majd a sz@rt.

Végre összeállna a Dream Team.  8) "Kanye West elindulna a választásokon, Trumpot szeretné alelnöknek, aki erre leüvöltötte"

https://444.hu/2022/11/25/kanye-west-elindulna-a-valasztasokon-trumpot-szeretne-alelnoknek-aki-erre-leuvoltotte

A '92-es Jordan-féle kismiska volt ehhez képest, az lenne még nagy, ha mondjuk kicsi Bush is visszatérne, meg Mitt Romney se maradna jó ki a jóból. Be kéne venni a pártba Caitlyn Jennert is, meg ha már lúd, akkor legyen kövér, idióta Dana White is jöhetne, mint kommunikációs szakember, hadügyet Antonio Sabato Jr.-nak adnám. Kid Rock meg felelhetne a művészetekért, úgyis nagyon ért hozzá.  ;D

Sokan panaszkodnak, de nem értem miért, csomó mindenben elsők vagyunk, bőven ütjük a hanyatló nyugati imperialista országokat! Nyomjad Viktor, így tovább, ne hallgass az irigyekre!

https://hvg.hu/gazdasag/20221125_dragulas_inflacio_arak


Idézetet írta: lazanyja Dátum november 26, 2022, 18:01:54https://nyugatifeny.hu/2022/11/25/mire-keszulnek-orbanek-a-kormany-szazmilliokert-vasarolt-konnygazt.

 Ööööö!?!?
Szerintem nyugi van.
Például ebben az országban az emeletekről való kieséseknek még annyira nincsen itt az időszaka, hogy egyelőre még csak az erőszakosabb tüntetésekre szükségeltetik felkészülni.

Nem igazán értem a Telex cikkét, már hetekkel ezelőtt sem lehetett látni a polcokon cukrot - mondjuk engem annyira nem érint -, szóval ők csak most jutottak el az üzletekbe?  ;D

https://telex.hu/gazdasag/2022/11/29/kristalycukor-hatosagi-ar-aruhiany-arstop-boltok-spar-tesco-aldi-lid

Emlékszem, amikor mentem ilyen nagyobb bevásárlóközpontba, ott már október elején sem volt, még egy nő panaszkodott (én meg mondtam neki, szokjon le a cukorról, egészségesebb lesz az élete), szóval nincsen ebben semmi meglepő. Ez a hiánygazdaság kezdete, amiről mindenki pofázott, mikor doktorminiszterelnökúr bevezette az árstoppot. A benzinnél már tervezik kivezetni az ársapkát, mert már a MOL is ellátási problémákkal küzd.

https://hvg.hu/gazdasag/20221129_benzinhiany_benzinarsaka_enegiaveszelyhelyzeti_operativ_torzs_mol_uzemanyag_ellatasbiztonsag

Szerencsétlenek azt hiszik, hogy a gazdasági folyamatokat felül tudják írni, röhejes az egész. Hihetetlen érzékük van hozzá, hogy mindent elszúrjanak, miközben azt mantrázzák, hogy a szankciók nem működnek, Európa megfagy. Az is igaz, hogy az oroszoknál kezdenek megfagyni az emberek, szóval visszanyalt a fagyi.

https://hvg.hu/gazdasag/20221129_A_szankciok_mukodnek_halalra_fagynak_az_oroszok_a_sajat_lakasaikban

Érdekes, ahogyan üzen az időjárás is: míg Európában soha ilyen meleg ősz nem volt (lehetett spórolni a fűtésen), addig az oroszoknál nagyon korán kezdődött a durva tél. Mindeközben egyre több elnyomó rezsim ellen kezdenek tüntetések kialakulni. Kína most a legújabb, ami kissé szerintem meglepő, bár biztos hamar leverik őket az öreg komcsik.

https://index.hu/kulfold/2022/11/28/kina-koronavirus-jarvany-korlatozasok-tuntetesek-hszi-csin-ping-lemondas/

Mondjuk ebből sem lesz semmi hosszabb távon, mert ez is olyan, mint itt a tanár/diák tüntetés. Az ottani tüntetők mértéke itteni mércével ezer vagy tízezer, elviszik őket, kicsit átnevelik, aztán mehet tovább minden a régiben. Úgy akarnak egy csomó országban demokráciát csinálni - köztünk nálunk is -, hogy ennek az alapfeltétele nincs meg a társadalomban (intelligencia, nevelés, szociális érzékenység stb.).