Európa Liga Fogadások 2017/18

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Képes lehet e a bomba formában lévő Marseille megnyerni és egyben meg törni a spanyol uralmat? :ok:

Estere meglatasok? :)
Orulnek egy golgazdag francia sikernek, de valoszinu nem ez lesz a forgatokonyv...

Elo ingyenes fogadasra van barkinek jonak tuno otlete? En most sem szogleteket, sem golokat nem igazan latok bele a meccsbe... :(

Odáig megálmodtam, hogy 2-2 lesz a rendes játékidő, de aztán felébredtem  :)

Sajnos én sem érzek semmit, tippjátékba egy óvatos döntetlent be mertem tenni, de ennyi.

Én is amúgy belelátok simán egy GG-t, egy első félidő GG még nagyobbat szólna, de valamiért a józan ész azt mondja, hogy ne... :D

En egy ovatos 1Xen gondolkozok  felidore(franciak javara) , Simeone lelaton lesz , gondolom egy 0-0 as vagy 1-1es , egy durvasagtol mentes felido megfelelne, majd a szunet utan rakapcsolnak.  ??? ::)

Első 10.percben lesz gól 5.5ért

Atletico meccsen gg-t rakni bátor dolog, még ha most nem is otthon játszanak

Bátor dolog, de kockázatmentesben valami ilyet kell rakni :D

Az első 10 perces gól is hasonlóan beteg, az 1.fi GG 6,50-ért még inkább, lehet bepróbálom :bash: :D

Idézetet írta: sunik29 Dátum május 16, 2018, 19:24:42
En egy ovatos 1Xen gondolkozok  felidore(franciak javara) , Simeone lelaton lesz , gondolom egy 0-0 as vagy 1-1es , egy durvasagtol mentes felido megfelelne, majd a szunet utan rakapcsolnak.  ??? ::)

A félidő 1X az elég valószínű.

Idézetet írta: Nezocsa Dátum május 16, 2018, 19:30:34
Első 10.percben lesz gól 5.5ért

Mondjuk 4.percben kapussal szemben be kell rugni.. :(

Idézetet írta: peshark Dátum május 16, 2018, 20:56:11
Mondjuk 4.percben kapussal szemben be kell rugni.. :(

Ugy latszik az en GG-m is ezen ment el 6,5-es oddsert, nem orulok neki annyira..

Nem volt annyira meglepetés a Tico magabiztos sikere. Ezt nem azért mondom, mert a Marseille annyira borzalmas lenne, mindössze azért, mert Rudi Garcia nem jó edző. Lehet azt mondani, hogy aki eljut egy Európa Liga döntőig, az már jó tréner, de itt nem erről van szó. Másfél éve a franciák trénere Rudi Garcia, jött egy új vezetőség, kedvére vásárolhatott új játékosokat és erősíthette meg a keretet, hogy a saját képére formálja. Másfél év után felmerül bennem a kérdés, hogy mégis mi is a saját kép?

Azt el kell mondanom, hogy az igazolások jók voltak, pláne ennyi pénzért: Sanson (9 millió), Thauvin (11 millió), N'Jie (7 millió), Luiz Gustavo (10 millió), Rami (6 millió) és Germain (8 millió). Egy igazolással volt csak gond összeg és teljesítmény szempontjából: Mitroglou. Teljes homály, nem is értem, minek jött a csapathoz. Payet a másik kérdés számomra: hiába nagyon képzett játékos, szerintem inkább megosztó személyiség. Volt anno tavaly is öltözőbeli balhéja, ha jól emlékszem, illetve ingadozó a formája. Vannak nagyon jó periódusai (mint mostanság), meg vannak olyanok, amikor csak lézeng meccseken keresztül. Azért a francia liga még nem olyan acélos, hogy ezt megtehesse. Oké, pontrúgások után a világ egyik legjobbja, ez mindig veszélyforrás, de nekem valamiért nem klappol a csapatba.

Egyet nem vitatok el Rudi Garcia érdemeiből, amit már a külföldi sajtó is kiemelt, hogy jó motivátor. A játékosokat mindig tűzben tartja, de az első igazán komoly edző ellen elbukott. Már a Salzburg ellen is rezgett a léc, de ott egy jóval gyengébb kerettel néztek farkasszemet, aztán jött az Atlético. Ez a világ top10 csapata szint, ahová a Marseille akar jutni, de ettől még 3 gólra van.

Ha megnézzük az előzményeket, akkor láthatjuk miről is beszélek:
- Guingamp elleni találkozón a fontosabb játékosokat indokolatlanul túlhajtotta 5 nappal a számukra legfontosabb mérkőzés előtt (Thauvin, Germain, Sanson, Ocampos, Anguissa). Természetesen a bajnoki top3 is fontos, de ha kicsit előre gondolkodnak, akkor, ha megnyerik az EL-t, automatikus a BL főtábla és nem kell bajlódni az utolsó két bajnokin. Én a helyében leadtam volna a Guingamp elleni találkozót (Kombouaré amúgy is jó taktikus, masszív csapat a Guingamp hazai pályán) és rámentem volna a döntőre.
- Garcia nem ezt választotta, hanem ami a csövön kifér, tolta a francia ligát is.
- Ahelyett, hogy egy védekező mentalitású csapattal lepte volna meg a Ticót, hozta az elvártat és a már teljesen megszokott felállást. Nekirontottak a világ legjobban védekező csapatának, hogy majd ők megmutatják nekik.
- Kockáztatott és a nem teljesen egészséges Payet kezdett, aminek meg is lett az eredménye, mert csak 20 percet bírt a pályán.

Utólag persze könnyű okosnak lenni, de sokkal ésszerűbb lett volna, ha a 4 védő előtt (ha már ennyire ragaszkodik hozzá), akkor Luiz Gustavo - Anguissa duó kezd. Hátvédsorba pedig berendeli Rolandót Rami mellé. Rami volt már párban 3-4 meccs erejéig Luiz Gustavóval, de mint azt tudjuk, Gustavo nem klasszikus középhátvéd (ez is meg is látszott idén, mert pocsék teljesítményt tett le ezen a poszton az asztalra) és mindössze egyetlen meccset tudtak lehozni kapott gól nélkül. Rolando - Rami jóval hatékonyabb, főleg, ha előttük Gustavo és Anguissa szűr. De még az is jobb lett volna, ha Rolando helyett akkor Sakai kezd. Alacsonyabb hátvéd (6 centivel), de jóval gyorsabb nála, így Garcia megléphette volna azt, hogy Rami fogja Costát, Sakai pedig fut Griezmannal a kontráknál.

Payet a padon kezd, Sanson lett volna középen helyette, aki rendre vissza tud zárni (hatékonyabban védekezik). Elől nem Germain, hanem N'Jie a kezdő. Germain kvalitása egy ilyen szintű ellenféllel szemben nem érvényesülnek (fejjátéka ilyenkor hasztalan, megtartani a labdát pedig nem tudja, helyzeteket meg csak félévente egyszer vált gólra). Az Atléticót ki kell mozgatni a komfortzónájukból. Hagyni kell őket támadni, hogy le lehessen kontrázni őket. Fordított eset nekik a kánaán.

Nem értem Garciát, nem elemezte az eddigi mérkőzéseket? Sanson az egyik legjobb teljesítményt irányítóként nyújtja, míg N'Jie képességei középcsatárként érvényesülnek. Gyors, agresszív és gólerős. Egy ilyen dinamikus csatártrióval (Ocampos, N'Jie, Thauvin) meggyűlt volna a baja a spanyoloknak. És akkor jött volna a cserefaktor: Payet. Az Atlético rendre az állóképességre épít, második félidőkben nagyon jók, de ha jött volna egy Payet a túloldalon egy 20-30 percre, akkor nekik is jobban kellett volna figyelni. Germaint a büntetők miatt be lehetett volna hozni (ha eljutnak hosszabbításig), plusz akkor már két fáradt középső védővel (akik folyamatosan futnak N'Jie-vel) jobban elbírt volna.

Olyan volt az egész, mint egy könnyed ujjgyakorlat Simeonénak. Bízom benne, hogy nyáron edzőt vált a Marseille, már ha komolyabb céljaik vannak, mert szembeötlőek Rudi Garcia hiányosságai.

Az, hogy Payet kezdett, nem feltétlenül volt rossz döntés, mert ha úgy nézzük, Payet már a 3. percben gólpasszt adott, más kérdés, hogy Germain kapu fölé bombázta a tutit, minthogy inkább alácsippentett volna.  :) Ha mondjuk Payet 1-0-nál jön le, és nem 0-1-nél, akkor mindjárt más a helyzet...