Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában


A táblázat biztos, hogy jó?

#1291 július 21, 2022, 20:46:35, Pozzato
Idézetet írta: curpy82 Dátum július 21, 2022, 20:18:36A táblázat biztos, hogy jó?

Figyelj, nyugodtan számolja át mindenki, ezekkel az adatokkal, de ez ennyi, legalábbis nekem ennyi jött ki (függvénnyel van az összes). Itt viszont egy újabb tábla, amolyan trükközés. Lényeg, hogy diktáláson vagy továbbra is, viszont nem tudom, hogy lehet-e ilyet csinálni: olyan hónapra is bemondani fogyasztást, amikor nincsen. Miért kell ez a trükk? Röviden: mert így közelebb vagy az ominózus 144-es határhoz. Ha szabadon hagytál mondjuk három hónapot (nincsen fogyasztás), akkor ott nem használtad ki a 144-es "ingyenes limited".

Ez a kulcs mindennek, hogy a kedvezményes limithez közel kell lenni. Ez megoldható átalánnyal és ilyen "okossággal". Utóbbi esetében egy torzított átalányt fizetsz, viszont, itt tudsz olyannal manipulálni, hogy mondjuk spórolsz, kicsit árammal is fűtesz (elektromos radiátor). Ebben az esetben már nem is kell a 3300, tehát a végén lejjebb tudod tornázni a díjat, teszem azt 100-200 ezerrel. A "trükkös" diktálásnál simán megoldható, hogy 3000 fogyasztás is rásegítéssel, ami azt jelenti, hogy már csak 950 ezer az éves díj, havi szinten lebontva pedig 79 ezer forint.

Ez az egész rezsicsökkentés átalakítás nem több, mint egyszerű matek, semmi több. Néhány változó és kész. Onnantól már csak az agyunkat kell használni, hogy optimalizáljuk a helyzetet.

Node...
Mi van akkor szerinted Pozz, ha 635 köbmétert fogyasztott a csalàd 2022 februàr-jûlius közt 6 hônap alatt, ûgy hogy havi 200 köbmétert fizetett àtalànyba?

Elõtte gàzvételezés nem volt, most vette àt az eon idén. A közel 600 köbméter tûlfizetést visszakapom?
Van esély, hogy piaci àron kapjak vissza tûlfizetést? Vagy mivel "rezsicsökkentve" fizettem tûl ûgy is kapok vissza?

Ezt hìvja egy jobb oldali filozôfus abesszìn makaônak, azaz:
megvan a végeredmény 1:2 a Slovannak, de meccs utàn bemondom, hogy a szögletek szàma döntött(ebben mondjuk az ftc jobb...gõzöm sincs, mert nem néztem meg)
Aztàn a visszavàgôn 7:0 a szögletek arànya a Slovannak, de gyõz a Fradi 2:0-ra...s bekondom, hogy mégis a gôlok szàmìtanak....

Tehàt, tök mindegy, hogyan alakul a gyõztes màr megvan, csak még az nincs kitalàlva, hogy mi alapjàn nyert...

Ez az abesszìn makaô, csak a szerzõ neve nem ugrik be...a dina tv-n volt 15 perces mûsora, napi szinten, vagy 15 évvel ezelõtt, de OV kampànyrendezvényein pl mindig ott volt...van is könyvem tõle.

Idézetet írta: Sound Dátum július 21, 2022, 20:58:49Node...
Mi van akkor szerinted Pozz, ha 635 köbmétert fogyasztott a csalàd 2022 februàr-jûlius közt 6 hônap alatt, ûgy hogy havi 200 köbmétert fizetett àtalànyba?

Elõtte gàzvételezés nem volt, most vette àt az eon idén. A közel 600 köbméter tûlfizetést visszakapom?
Van esély, hogy piaci àron kapjak vissza tûlfizetést? Vagy mivel "rezsicsökkentve" fizettem tûl ûgy is kapok vissza?

@Sound őszintén? Fogalmam sincs.  ;D  A kérdésed nagyon jó, én most csak szimplán egy évet mutattam be, hogyan lehetne okoskodni, de ahogyan olvasom, rengeteg hasonló anomália van. Egyik ilyen, mi van azokkal, akik most építettek házat? Nekik nem kell éves átalányt fizetni? Esetleg olyan lakóparkban vettek házat, ami mostanra lett kész, senki sem tud még megközelítő értéket sem, így mi alapján számolnak átalányt? És ez csak egy kérdés, gyakorlatilag nekem mondjuk pár óra kellett, hogy találjak egy olyan megoldást, amivel már megoldott az "okosság". Most mit csinál Orbán Viktor? Megint módosítanak emiatt, ha ez nagyobb nyílvánosságot kap?

Mert az elméletemmel feleslegessé válik az átalány fizetése, ha akkor is bemondhatsz habokra egy számot, amikor nem is fogyasztottál. Eddig mindenki kevesebbet mondott be, most meg inkább többet, amikor nem is fogyaszt. Változik a világ.  ;D  Ezt megint elszúrták, ebből is látszik, hogy fingjuk sincs az egészről, full egyszerű laikus, mint én, simán talált egy rést. Valószínűleg nálam nagyobb koponyák már dörzsölik a tenyerüket, hogyan lehet majd szinte 15 ezerért fűteni egy 250 nm-es házat.  ;D

Van itt ez az árkalkulátor az MVM Zrt. honlapján: https://www.mvmnext.hu/aram/pages/online/arkalkulator.jsf
Ezzel a hivatalos árkalkulátorral kiszámoltam, hogy mennyi lesz az annyi.
Kísérletként beírtam azt, hogy havonta 0 (nulla) kW áramot fogyasztok, s nagy meglepetésemre a hivatalos árkalkulátor azt számolta ki, hogy 0 (nulla) kW áram fogyasztása esetén nem az van, hogy semmit sem kell fizetni, hanem még ekkor is fizetni kell havi 203 forintot.  :D  :D  :D 

Számított adatok a fent megadottak alapján - A1: általános, egyzónaidős
Energia ára: 0 Ft/hó
Rendszerhasználati díj: 121 Ft/hó
Nettó fizetendő: 121 Ft/hó
ÁFA (27 %): 33 Ft/hó
Bruttó fizetendő: 153 Ft/hó, 1 836 Ft/év

Számított adatok a fent megadottak alapján - B Alap: időszakos (vezérelt, különmért)
Energia ára: 0 Ft/hó
Rendszerhasználati díj: 40 Ft/hó
Nettó fizetendő: 40 Ft/hó
ÁFA (27 %): 11 Ft/hó
Bruttó fizetendő: 50 Ft/hó, 602 Ft/év


Megnyugtató tudni, hogy akkor is fizetni kell villanyáramot, ha egyáltalán nem használok villanyáramot.
Nehogy már a Magyarországot uralma alatt tartó bűnszervezet valamelyik tagja éhen haljon!


Idézetet írta: curpy82 Dátum július 22, 2022, 17:33:33Mégis van egy kis eszük. Rájöttek a @Pozzato-féle turpisságra.


https://24.hu/fn/gazdasag/2022/07/22/rezsi-rezsicsokkentes-gazszamla-jelleggorbe/

Végre kiderült, olvassák a fórumot Orbánék. Innen üdvözöllek Viktor, nyomjuk a tuti mixeket.  ;D

"Az orbáni szöveg, ,,fajvédő" nyilasbeszéd, amelynek meglehet, az a célja, hogy a rajongótábor "vérivó" részének friss nedűt szolgáljon, vagy hogy kiprovokálja a kilépést az EU-ból, és felkínálja az ország csatlakozását Putyin fasiszta birodalmához, az üzenete azonban újabb bizonyítéka annak, hogy elsősorban a hazai romákra-cigányokra újra gyilkos korszak leselkedik. Ezért aki ,,európai polgárként" megteheti, költözzön el egy békés, emberarcú országba, ahol a bőrszíne, cigány eredete miatt nem érheti üldöztetés, ahol a családja biztonságban van!
A bátor férfiak és nők kövessék azokat, akik munkát találnak a széles európai piacon, nem nyomorognak, nem félnek, ellenkezőleg: emberhez méltóan élnek, mert megbecsülik őket: a jövedelmükből képesek megteremteni az új otthon feltételeit! Gyerekeik nem gettóiskolákban várnak a megszűnő közmunkára, hanem gyermekközpontú, szeretetgazdag iskolákban tanulnak, ahol több nyelven beszélő, szabad szakemberekké válnak!" - mondta Horváth Aladár, Roma Parlament elnöke.

Kizárt, hogy ez a nyílt levelezgetés véletlen lenne:
https://24.hu/kozelet/2022/07/26/hegedus-zsuzsa-viszontvalasz-orban-viktor-antiszemitizmus-tusvanyos/

Semmiről nem volt vita, megbeszélés korábban, majd pont most kezdik, aha. Álvita, figyelemterelés, és megkajálta a tábor hozzászólások alapján.




Ti még kövér biciklist nem láttatok?  ::)

Idézetet írta: Admin Dátum július 28, 2022, 13:25:07Ti még kövér biciklist nem láttatok?  ::)

Dehogynem! Csak azok biciklivel mennek el piázni a 3 utcával odébb lévő kocsmába, és sörhasuk van. :redchug:

Idézetet írta: curpy82 Dátum július 28, 2022, 16:35:57Dehogynem! Csak azok biciklivel mennek el piázni a 3 utcával odébb lévő kocsmába, és sörhasuk van. :redchug:

Azért is a cikk egy kamu, mert már a második bekezdést meg lehet cáfolni, de nyilván értjük a lényegét. :D