csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában



Idézetet írta: csabax Dátum január 26, 2019, 00:13:12
Borussia Mönchengladbach - Augsburg 1  :great:

Dieter Hecking talán még ezt a mérkőzést is le bírja "hozni" győztesen. Legalább is nagyon remélem, hogy így fog történni!

Csapatából jobbára csak a brazil Raffael nevezhető jelentősebb hiányzónak - persze, kimaradnak majd még mások is, ám ő hiányuk, szerintem, nem fog problémákat okozni -, míg a vendégeknél teljesen biztosan lesz két gólérzékenyebb hiányzó. Ez már csak azért is tutira biztos, mert mindkét dél-koreai válogatott labdarúgó, Ji Dong-Won és Koo Ja-Cheol, egyaránt az Egyesült Arab Emirátusokban vannak és az Ázsia Kupa résztvevői. Rajtuk kívül még a hátvéd Raphael Framberger hiányzása is viszonylag biztosra vehető, plusz még másik két hátvéd szerepeltetése is kétséges. A holland Jeffrey Gouweleeuw és a görög Konstantinos Stafylidis az érintettek, ám míg közülük az első esetleges hiányzása tényleg érzékenyen érinthetné a vendégcsapatot, addig az utóbbinál teljesen tökmindegy a dolog, hiszen valószínűleg akkor sem játszana, ha egészséges lenne. És az Augsburgnál még ráadásul a formán kívül levő támadó középpályás, a dél-koreaiakhoz hasonlóan szerzett góllal rendelkező brazil Caiuby játéka is kétséges.

Természetesen némileg akár lutrinak is nevezhető az a dolog, hogy rögtön a téli szünet utáni második fordulóban már teljes mellszélességgel állok ki a Borussia Mönchengladbach hazai győzelme mellett, de hát azért mégis csak az van, hogy az előző fordulóban idegenben bírt nyerni a Gladbach (1-0-ra győzött a Bayer Leverkusen otthonában), és még ott van a győzelmi kényszer is, azaz muszáj nyerni már megint, hiszen az RB Leipzig és az Eintracht Frankfurt is ott "kapaszkodnak" a Borussia Mönchengladbach mögött, s bármilyen megingásnál készek a helycserére.

A fentieken kívül még abban is bízom, hogy a Borussia Mönchengladbach eddig nagyon-nagyon jól teljesít hazai környezetben (8 bajnoki mérkőzésen 8 győzelem, 0 döntetlen, 0 vereség, 23-3-as gólarány), miközben a vendég bajorok mindenképpen gyengéknek nevezhetők idegenben (9 bajnoki mérkőzésen 2 győzelem, 2 döntetlen, 5 vereség, 12-15-ös gólarány).

És még - mintegy habnak a tortán - a nagyon gólerős Thorgan Hazard, valamint Lars Stindl, Alassane Plea és Jonas Hofmann is pályán lesznek a hazaiaknál! Tipp: győz a Borussia Mönchengladbach.

2-0

Idézetet írta: csabax Dátum január 26, 2019, 11:01:41
Borussia Dortmund - Hannover, 2.5 gól felett  :great:

Elsősorban azért tippelek arra, hogy két gólnál több lesz a mérkőzésen, mert a listavezető már igencsak régen nyert olyan mérkőzést, amelyiken legalább három gólt szerzett. Ha jól emlékszem, akkor még tavaly, valamikor úgy november első felében lehetett több gól a dortmundiak bajnokiján, akkor, amikor ők verték a Bayern München csapatát. Most pedig olyan kiesőjelölt gárda látogat a Borussia otthonába, amelyik előszeretettel gyűjti a vereségeket és a kapott gólokat idegenben.

Persze, nem csak ez ok a több gólra való fogadásra. Például ott van az is, hogy két dortmundi labdarúgó található a német élvonal legjobb gólszerzőinek élmezőnyében: második helyezett 12 góllal a spanyol Paco Alcacer és harmadik helyezett 11 góllal a német válogatott Marco Reus. Tekintettel arra, hogy a frankfurtiak szerb focistája, Luka Jovic áll az élen 13 szerzett góllal, így 1-2-3 szerzett gól esetén akár mindkét dortmundi labdarúgónak simán lehet esélye az előzésre vagy utolérésre. Szóval Paco Alcacer és Marco Reus számára mindenképpen téttel bír ez a mérkőzés.

Ezek mellett az is van, hogy viszonylag tekintélyes a gyengécske vendégcsapat hiányzóinak listája: Timo Hübers, Edgar Prib, Ihlas Bebou, Takuma Asano, Niclas Füllkrug és Linton Maina biztosan nem fognak játszani, Oliver Sorg és Noah Joel Sarenren Bazee szerepeltetése kétséges, míg a japán válogatott focista Genki Haraguchi tutira nem fog játszani, hiszen Ázsiában van az ottani kontinenstornán. A hazaiaknál viszont csak a svájci Manuel Akanji az egyetlen nevesebb hiányzó. Ám ez nem lehet túl nagy bajság, hiszen így legalább játszhat a francia Abdou Diallo vagy például akár Julian Weigl is.

Forma tekintetében is az van, hogy jó formában van a házigazda Borussia Dortmund és gyenge a vendég Hannover formája. És mindezek mellett még azt is lehet vélni, hogy nagyon fontos lehet a győzelem és a jó gólkülönbség a Borussia Dortmund, hiszen igencsak biztos tempóban és fenyegetően közelít hozzá a 2. helyezett Bayern München.

Tipp: 2.5 gól felett.

62. perc: 3-0

Idézetet írta: csabax Dátum január 26, 2019, 12:59:12
Atletico Madrid - Getafe 1  :great:

Diego Costa, Stefan Savic, Vitolo, Saul Niguez, Koke és Angel Correa sem játszat majd a hazaiaknál a Getafe elleni bajnoki mérkőzésen, sőt, ráadásul még a balhátvéd Filipe Luis szerepeltetése is kétséges, ám mégis a Matracosok hazai győzelmére tippelek. Azért a vendégeknél is lesznek hiányzók: Markel Bergara, a szenegáli Amath Ndiaye és a japán Gaku Shibasaki. A három focista közül az első hiánya csak nagyon keveset jelent - vagy még pontosabban: semmit -, a másodiké már valamennyire tényleg az, pláne az lehet némileg pikáns, hogy ő Atletico-nevelés, viszont az utolsóé, aki éppen az ázsiai kontinenstornán van Japán válogatottjával, bizony már igencsak érzékeny veszteség lehet.

Mivel sem Diego Costa, sem pedig Angel Correa nem fog játszani, így valószínűsíthető, hogy a hazaiaknál a horvát Nikola Kalinic lesz a francia Antoine Griezmann csatártársa. (Igen, ez a Nikola Kalinic az a lúzer Nikola Kalinic, akit tavaly nyáron már a foci-vb elején kipenderítettek a későbbi ezüstérmes horvát válogatottból, mert a csávó nem volt hajlandó cserejátékosként pályára lépni az egyik csoportmérkőzésen, majd pedig a világbajnokság végén érem nélkül maradt. Ekkor kapta meg tőlem - is - Kalinic "a világ legidiótább horvát futballistája" címet.)

Saul és Koke is sérültek, így még akár az is elképzelhető, hogy Diego Simeone valamelyik fiatal focistának is lehetőséget fog adni a játékra. Például akár a 19 éves Joaquin Munoz vagy a 20 éves Antonio Moya is ott lehet a szerencsés kiválasztottak között.

Nem számítok könnyed mérkőzésre a hazaiaknál, hiszen azért a Getafe idén mégis csak a jobb középcsapatok közé tartozik. Van még olyasmi is, hogy a vendégek gyakran játszanak döntetleneket idegenben. Ha sikerül győzniük a hazaiaknak 1 góllal, akkor az már ok lesz számomra a mosolygásra. Most úgyis ideges vagyok a katariak "meglepetése" miatt.

Tipp: győz az Atletico Madrid.

2-0

Idézetet írta: csabax Dátum január 26, 2019, 13:41:16
Ballymena United - Ards 1  :great:

Mit kerestek profi futballisták szociális bérlakásban?
"Egészen döbbenetes, hogy Tiba, illetve a klubvezetés mennyire látványosan alkalmatlannak bizonyult minden feladatára, amint megtört a NER helyi varázsa, és a kft. nem túrhatott tovább bármikor könyékig kedvére a városi kasszában, sem nem irányíthatta patrónusa könnyedén csapatához a különböző céges és állami támogatásokat.
A megváltozott, normális piacihoz hasonlóvá lett viszonyok közt a balmazújvárosi klub nagyjából annyira bizonyult életképesnek, mint egy partra vetett bálna."

https://index.hu/sport/futball/2019/01/25/mit_kerestek_profi_futballistak_a_szocialis_berlakasokban/?fbclid=IwAR0juJlBcFhnJ8gZriT5DBXvc6ttUX3a0hIJPFhQZ_EWbqC00IcYDfmmfvg
4-1







Idézetet írta: csabax Dátum január 27, 2019, 10:56:50
Bayern München - VfB Stuttgart, Bayern München 2.5 gól felett  :great:

Ebben a fordulóban már győzött a Borussia Mönchengladbach és a 3. helyről előlépett a 2. helyre, letaszítva onnan a Bayern Münchent, de a listavezető Borussia Dortmund is nyert, plusz az 5-1-es győzelemmel a dortmundi gárda még a bajorokénál amúgy is sokkal jobb gólkülönbségén tovább javított (Borussia Dortmund +35 gól, Bayern München +20 gól). Ismét 9 pont a listavezető és a bajnoki aranyéremért a dortmundiakhoz hasonlóan küzdő bajorok között. Az előbbiekben említett két győzelem miatt kettős teher van pillanatnyilag a bajorokon, hiszen nem csak magabiztosan és könnyedén kell nyerniük a Stuttgart elleni bajnoki mérkőzést, hogy vissza tudják előzni a Borussia Mönchengladbach csapatát, de ráadásul még az is sokat használhat majd a bajnoki cím megszerzéséért folyó küzdelemben, ha sok góllal nyernek és gólarányt javítanak. Ehhez ideális ellenfélnek tűnik a mostani ellenfél, hiszen kifejezetten gyengécske és erőtlen a kiesés elkerüléséért küzdő VfB Stuttgart.

Az egy dolog, hogy a Bayern felülről, míg a Stuttgart pedig alulról harmadik a bajnoki tabellán, de még azt is figyelembe kell venni, hogy a kezdeti bizonytalanságok után most már kifejezetten jól teljesít hazai környezetben a Bayern München, s vele ellentétben pedig kimondottan halovány és gólképtelen idegenben a vendégcsapat. Neki például 9 mérkőzésen 1 győzelem, 1 döntetlen, 7 vereség, 6-20-as gólarány a mérlege, amelyik teljes mértékben kiábrándító, s joggal nevezhető harmatgyengének.

Nos, ezt a vendégcsapatot kell most nagyon alaposan legyőznie a német rekordbajnoknak. Még az sem jelenthet túl nagy problémát a bajor sztárcsapatnál, hogy várhatóan sem Arjen Robben, sem pedig Franck Ribery nem fog játszani, mert Niko Kovac edző - például - kiküldi az egyik oldalra Thomas Müllert, a másik szélre pedig beküldi Kingsley Comant, s máris minden a legnagyobb rendben van a Bayern Münchennél. A vendégeknél nem játszhat majd Jan Kliment, így valószínűleg a veterán csatár Mario Gomezt fogja szerepeltetni Markus Weinzierl stuttgarti tréner.

Minden téren nagyon jelentős a különbség a két csapat között, s mivel gólarányjavításos győzelemre van kényszerítve a hazai gárda, azzal számolok, hogy legalább három gólt szerezve fog nyerni a Bayern München. Persze, azt sem lehet gond, ha egyszer az VfB Stuttgart játékosai is betalálnak a hazaiak kapujába, hiszen ezáltal arra kényszerítik őket, hogy még több gólt szerezzenek.

71. perc: 3-1



#23084 február 02, 2019, 17:25:55, csabax
Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund, 2.5 gól felett  :noway:

Mi másra, mint arra, hogy legalább 3 gól lesz, lehet tippelni egy olyan mérkőzésre, amelyen a német góllövőlista legjobb öt focistája közül négyen pályára léphetnek? Nyilvánvaló, hogy gólokra tippelek, hiszen a szerb Luka Jovic, a francia Sebastien Haller, a spanyol Paco Alcacer és a német Marco Reus egyaránt azon labdarúgók közé tartoznak, akik bárhol és bármikor, akár helyzet nélkül is gólt vagy gólokat szerezhetnek. És, ha már gólokról esik említés, akkor érdemes hozzátenni, hogy a hazaiaknál még ott vannak potenciális gólszerzőknek a horvát Ante Rebic és a holland Jonathan de Guzman is, a vendégeknél pedig a német világbajnok Mario Götze és a tehetséges angol fiatal Jadon Sancho is.

Mindkét oldalon jelentéktelennek nevezhetők a hiányzók: Lucas Torro, Timothy Chandler és Allan Souza, illetve Manuel Akanji és Dan-Axel Zagadou. Közülük talán Akanji az egyetlen, akinek a hiányzása számíthat majd valamicskét, ám valószínűsíthető, hogy a vendégek a svájci hátvéd nélkül is megoldják majd a dolgokat. Hiszen jó megoldásnak tűnik - például - Julian Weigl Abdou Diallo melletti szerepeltetése. Ráadásul még az is örömteli hír lehet a vendégek számára, hogy a lengyel hátvéd Lukas Piszczek lábfejsérülése immár a múlté, s így a marokkói Ashraf Hakimi - a Real Madrid korábbi labdarúgója - mehet majd ismét a jobboldalra.

Menetel nagyon a Borussia Dortmund, legalább is így tűnik nekem, de azért a téli szünet után 6 pontból 4-et szerző Eintracht Frankfurt is jó formában van. Ezért aztán tényleg bármilyen végeredmény elképzelhető. Én, persze, reménykedek abban, hogy sok gól lesz ezen a bajnoki mérkőzésen, de annyi azért mindenképpen történni fog, hogy gólváltás lesz, majd pedig valamelyik csapat a maga javára dönti el a találkozót.

Tipp: 2.5 gól felett.