NBA Fogadások 2014/15

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


NBA Fogadások  2014/15



Ebben a témában lehet beszélgetni az NBA-s mérkőzésekről. Ugyanitt várjuk az érdekes, s fontos információkat a csapatokról, játékosokról stb.

Ha van tippetek, akkor ne habozzatok. Írjátok le!

Sok sikert!  :beerchug:

Ha már Csacsa megcsinálta nekünk ezt a topicot ideje is használni  :great:
Szóval ugye felgyorsult a piac az elmúlt napok eseményei miatt. A kosáraréna topicban már említve lett, hogy Bosh marad Miamiban, mint ahogy Wade is nagy valószínűséggel, és lehet érkezik még melléjük Deng.
Lebron ugye átment a Cavsbe, és Love-ot is próbálják odacsábítani, úgy hogy megtartják Wigginst.
Nap híre jön:
Carmelo Anthony marad a Knicksben



Gondolom ezáltal ők is komoly erősítésbe kezdenek, még pedig úgy, hogy Stat és az olasz szerződését dobják, mint ahogy Shumpertet is, és megpróbálják ők is elhozni Love-ot, vagy Monroe-t, esetleg egy komolyabb magasembert. Érdekes napok elé nézünk.

Haha, az élet mindig felülírja a várakozásainkat.
Én megesküdtem volna rá, hogy Lebron marad Floridában és Carmelo meg tovább áll New York-ból, de így is jó.
Ez az Eastern Central nagyon penge lesz idén.

Summer Leaguere nem értem ma estére a Cavs szorzóját. Érdemes megvárni a kezdést, de ha Wiggins, Bennett, Dellavedova, stb. játszanak akkor 2 feletti szorzóért sztem ajándék lehet.

Lakersnél az a kérdés, hogy Randlet leigazolják-e már és akkor játszhat a Pelicans ellen, akkor őket is be lehet próbálni nagyobb szorzóért.

A Kings is érdekes, ott is több húzónév szerepel, mégis remek az odds.

A D-League All Stars pedig value, erősebbek, mint a többség SL kerete.

USA TRAINING CAMP ROSTER
Point guards: Stephen Curry (Warriors); Kyrie Irving (Cavaliers); Damian Lillard (Trail Blazers); Derrick Rose (Bulls).

Shooting guards: James Harden (Rockets); DeMar DeRozan (Raptors); Bradley Beal (Wizards); Kyle Korver (Hawks); Klay Thompson (Warriors).

Small forwards: Kevin Durant (Thunder); Paul George (Pacers); Gordon Hayward (Jazz); Chandler Parsons (Mavericks).

Power forwards: Anthony Davis (Pelicans); Kenneth Faried (Nuggets); Blake Griffin (Clippers); Kevin Love (Timberwolves).

Centers: DeMarcus Cousins (Kings); Andre Drummond (Pistons)

A nagy cserélgetések meg pletykák közben ezen jót nevettem:
A végére pedig a szórakozás: Joel Embiid újra uralta a twittert hajnalban, miután BREAKING NEWS-ként bejelentette, hogy Kim Kardashianról "átnyergel" Rihannára, és vacsorázni is hívta. "Nyilatkozott" is a Philadelphia Sixers centere saját twitterén, elmondása szerint az életben mindig meg kell ismerni új dolgokat, és úgy gondolta, hogy figyelmét egy másik lányra kell terelni. Embiid ezután azt írta, források szerint Rihanna megfontolja ajánlatát.


Őt se az eszéért fogjuk szeretni az is biztos.

Idézetet írta: Pozzato Dátum július 23, 2014, 15:19:24
A nagy cserélgetések meg pletykák közben ezen jót nevettem:
A végére pedig a szórakozás: Joel Embiid újra uralta a twittert hajnalban, miután BREAKING NEWS-ként bejelentette, hogy Kim Kardashianról "átnyergel" Rihannára, és vacsorázni is hívta. "Nyilatkozott" is a Philadelphia Sixers centere saját twitterén, elmondása szerint az életben mindig meg kell ismerni új dolgokat, és úgy gondolta, hogy figyelmét egy másik lányra kell terelni. Embiid ezután azt írta, források szerint Rihanna megfontolja ajánlatát.


Őt se az eszéért fogjuk szeretni az is biztos.
Sztem hatalmas troll, kurva nagy tweetjei vannak :D
Beszólt Drakenek, Lebront csábította a Sixershez, hasonlók... :D

Idézetet írta: stdavid Dátum július 23, 2014, 16:13:24
Sztem hatalmas troll, kurva nagy tweetjei vannak :D
Beszólt Drakenek, Lebront csábította a Sixershez, hasonlók... :D
Szoktam olvasgatni őt, és vannak benyögései  ;D

Lezajlott már jó pár átigazolás, és már kezd körvonalazódni, hogy melyik csapat milyen kerettel vág neki a szezonnak (már a nagy sztárok közül csak Love sorsa kérdéses szinte).
Átnézegettem a csapatok kereteit, és leírnék pár gondolatot.
Kelet:
Favoritok:

Cleveland: Lebron hazatért, és nem is akármilyen csapatba. Irving, Waiters, Wiggins, Thompson, Varejao, Miller és még lehet hogy Ray Allen is odaszerződik. Ütős kis csapat, egyértelmű favorit keleten, de ők még Kevin Love-ot is meg akarják szerezni. Így egy atletikus és látványos kosárlabdát játszó csapat lesz, és kíváncsi vagyok ki állítja majd meg őket keleten.
Indiana:Egy ideig csak arról lehetett beszélni, hogy távozik Stephenson és gyengülnek, végül behúzták Stuckeyt, így a csapat még mindig eléggé pofásan néz ki. Túl sok változás ezen kívül nem történt náluk, így Hill-George-West-Hibbert tengelyre építenek továbbra is, amivel ezen a gyenge keleten simán oda kell férniük az első háromba, ha nem történnek nagy változások.
Chicago:Megint csak el lehet mondani, hogy minden Rose egészségén múlik majd. Ha végre végig tudja játszani a szezont, akkor ez a Bulls keleten a favoritok közé tartozik, pláne mert érkezett Gasol, Brooks, McDermott és Mirotic. Felsőposztokon szinte verhetetlenek. Alacsony posztokon viszont lesz baj náluk.

Feltörekvő fiatalok
Charlotte: Ilyen csapattal egyre komolyabb célokat tűzhetnek ki Jordanék.  Walker-Stephenson-MKG-Vonleh/Zeller-Jefferson kezdő ötös eléggé erős, főleg védekezésben, és cserepadról oylan játékosok érkezhetnek, mint Marvin Williams, Henderson, Neal, Biyombo. Tavaly is már PO-ban voltak, és idén kis szerencsével akár egy vagy két kört is mehetnek.
Toronto: Egyik legszimpatikusabb csapat. A Lowry-DeRozan-Ross hármas kiváló, és olyan cseréik vannak, mint Vasquez, L.Williams, Colo, Fields. Magasembereknél pedig Johnson, Hayes, Hansbrough, Patterson, Nogueira és Valanciunasból lehet válogatni. Idén is komolyan kell szerintem velük számítani, mert a keretük eléggé mély, ráadásul tele vannak tehetségekkel, és van egy igazi vezérük Lowry személyében. Nogueira játékára kíváncsi vagyok, mert a srácból nagy védekező player lehet a palánk alatt.
Washington: Komoly fejtörést okoznak majd a nagyoknak. Wall-Beal-Pierce-Nené-Gortat ötös egyértelmű PO csapat, pláne ilyen cserék mellett mint: Porter, Miller, Blair, Singleton, Seraphin. A kérdés csak az, hogy mire lesznek majd képesek a rájátszásban.

Sötét lovak:
Detroit: Náluk ezt néhány játékos agyi kapacitására szó szerint lehetne érteni, de komolyra fordítva a szót, eléggé tehetséges keretük van, a kérdés csak az, hogy mit sikerül ebből kihozni. DJ Augustin jó kis irányító lett, és ha Josh Smith nem hajigál folyamatosan téglákat, akkor akár még PO is lehet, mert a Monroe-Drummond páros a palánk alatt nagyon erős.
Atlanta: Van egy olyan érzésem, hogy ebből nekik megint PO lesz. Valahogy mindig megcsinálják. Ha a Horford-Millsap duó egészséges lesz, akkor efelől kétségem sincs, pláne mert Sefolosha személyében kaptak egy jól védekező sg-t, aki mellett majd Korver szabadon dobálhatja a triplákat, ha feltolják sf-be.

Akiktől több kell:
Brooklyn:Nem tudom őket hova tenni. Létszámra megvannak, talán sztárra is, és talán a favoritok közé kéne őket tenni, de Kidd menesztése aggodalomra adhat okot. Valahogy nekem ez a csapat nem áll össze, és lehet ebből nagy bukta lesz idén.
New York: Carmelo maradt, viszont a csapat nem erősödött annyit. Sok függ attól, hogy Bargnaniékat sikerül-e elpasszolni, illetve kiket tudnak még szerezni, mert ez a keret nem éppen bajnokesélyes. Sőt....
Miami:Élet Lebron után. Bosh lesz a vezér (még kimondani is vicces), és Wade lesz a segéd. Az asszisztáló személyzet eléggé jó: Deng, Granger, Andersen, Napier, McRoberts, Chalmers. Szóval ebből szinte kötelező a playoff. Talán bennük van egy második kör is.

Tankolók:
Boston fogalmam sincs mit akar, de lehet még egy évet nem fognak így végig szenvedni, szóval lehet rámennek a 8. helyre, Milwaukeenál rámennek egy jó drafthelyre, illetve Jabari Parker fejlesztésére. Philly megint tankol egy évet, és újabb magasembert hoznak majd el a draftról, de legalább láthatjuk idén, hogy Noel mire képes, míg az Orlandónál fogalmam sincs mit akarnak ilyen csapattal. Tele vannak fiatal tehetségekkel, szóval lehet rámennek a fejlesztésre, de akkor elbuknak egy jó drafthelyet. Oladipo-Harkless/Harris-Griffin-Vucevic. Jó kis fiatal mag Paytonnel kiegészülve, és ha így együtt tudnak maradni, akkor komoly jövő elé nézhetnek. Az biztos, hogy látványos meccseik lesznek, mind védő mind támadó oldalon.



Nyugat:
Favoritok:

San Antonio:Muszáj a bajnokot első helyen kiemelni, mert bárki bármit mond, ők megint favoritok. Újabb egy év együtt, és még mindig erősek. Náluk van a döntő MVP, aki a liga egyik legjobbja lett (Leonard), és a csapatuk mélysége még mindig az egyik legjobb a ligában, így az első két hely valamelyike nyugaton az övék.
Oklahoma: Nem nagyon igazoltak (Morrow), de náluk van a liga egyik legjobbja Durant személyében, és hű fegyverhordozói: Ibaka, és Westbrook. Durant kb egyedül bevinné az első háromba őket az alapszakaszban, szóval ha sérülések nélkül megússzák, akkor megint második vagy harmadik kör lesz ebből a PO-ban.

Sötét lovak: Talán belőlük lesz a legtöbb itt nyugaton
Golden State: Curry-Thompson páros periméterről halálos, kiegészülve Igyvel, felül pedig a Lee-Bogut duó dominál. Barnes, O'Neal, Livingston, Rush, és Speights pedig a padról érkezhet. Ha nincsen olyan sérüléshullám náluk, mint tavaly, akkor első 4.-ben kéne végezniük.
Portland:Lehet Aldridge utolsó éve itt Portlandben, ezt pedig szeretné emlékezetessé tenni. Mo-Will otthagyta őket ami nagy érvágás lehet, de a Lillard-Batum-Aldrigde-Lopez négyesnek simán rájátszásba kell jutnia. Padra végre sikerült pár jó cserét hozni, így akár egy jó szereplés sem elképzelhetetlen tőlük.
Clippers: Abszolút homály a csapat. Elvileg Sterling körül rendeződnek a dolgok, így marad Rivers is, és a keretük is erős, de tavaly is elbuktak. Paul 29 éves, és már egyre inkább kifut az időből amikor még franchise arcként bajnoki címet szerezhet. SF poszton eléggé gyengék, és a centerposzt is hagy kívánni valót maga után. Ettől függetlenül első ötbe várom őket.
Houston: Elvileg náluk van a liga legjobb bedobója és centere (Howard-Harden), de Parsons, Lin, és Asik elment tőlük. Sokáig úgy volt, hogy Melo vagy Bosh érkezik, de "csak" Ariza jött. Be kell látni közel sem olyan erősek, mint tavaly, és lehet ebből nagy pofára esés lesz, pláne mert Harden továbbra is utál védekezni, és eléggé periméteren csak Ariza komolyabb védő, plusz PF poszton se ad megnyugvásra okot az Adrien-Jones-Motijeunas trió. Szerintem ők lehetnek az idei év egyik kellemetlen meglepetése.
Memphis: Csak a védekezés. Végre van egy scorerük Carter személyében, igaz eléggé kiöregedő formában, de egy 15 pontot simán hozzá tud tenni a Memphis játékához.


Feltörekvők:
Dallas: Komoly meglepetést várok tőlük idén. Kiváló, mély keret, jó edző, és jó chemistry. PG: Nelson, Felton,Harris, SG: Ellis   SF: Marion, Parsons, Jefferson   PF: Nowitzki, Johnson, Wright   C: Chandler és James.   Szerintem ezzel simán PO-ba lesznek, és ha ott rögtön nem a Spurst kapják akkor akár ebből főcsoportdöntő is lehet. Régóta nem volt ilyen jó kerete a Dallasnak. Kifejezetten szimpatikus csapat. Okosan erősítettek Cubanék.
New Orleans: Azok a fránya sérülések. Tehetséges csapat, csak tele van sérülékeny játékossal, pedig nagy potenciál van bennük. Periméteren: Holiday, Gordon, Rivers, Evans. Palánk alatt pedig: Asik, R. Anderson, Ajinca és Davis. Csupa sérülékeny játékos, de ha csak a fele egészséges tud maradni egész szezonban, akkor sok borsot törhetnek az ellenfelek orra alá.
Phoenix: Remélem bejutnak a PO-ba. Nagyon szimpatikus csapat, és tele vannak fiatal tehetséggel. Bledsoe-Dragic hátvédpáros kiegészülve Tuckerrel, Thomasszal, Greennel, és Barbosával. Ráadásul még nem esett szó a fiatal kanadai tehetségről Ennisről.  Magasembereknél pedig ott van Plumlee, a két Morris, és Len és Okafor. Hornacek személyében kiváló edzőjük van, és érdemes lesz figyelni a meccseiket.

Akiknél nem lehet tudni mit akarnak:
Minnesota: Kezdeném az én csapatommal. Itt aztán senki se tudja mit akar. El akarják boltolni Love-ot, Bareát, Martint, Budingert, Shvedet és még sorolhatnám. A kérdés, hogy sikerül-e és mit kapunk értük. Abszolút homály a csapat, és annyi biztos, hogy ebből nem lesz PO (jó esetben nem leszünk utolsók, bár lehet erre is képesek vagyunk...), de legalább látványosan játszunk, meg a fiatalok kedvükre szórakozhatnak.
Denver: Nevek alapján ez PO csapat. Csak, hogy kevés ha csak a nevek mennek ki a pályára, mert teljesítmény is kell mellé. Gallinari ha egészéges lesz, és a többiek se sérülnek le minden héten, akkor ők komoly tényezők lesznek nyugaton, máskülönben, ebből megint csak bukás lesz.
Sacramento: Szerintük ez egy fiatal tehetséges csapat, akinek van esélye még akár a PO-ra is. Szerintem nem. Fogalmazhatnék erősebben is, de felesleges. Látványosan tudnak játszani, meg vannak nagy potenciálú játékosok (Stauskas, Cousins, McLemore), de fogalmam sincs mit akarnak ebből kihozni...
Lakers: Lényeg, hogy Kobe megkapja a rakás pénzt (amit tegyük hozzá megérdemel, mert tett ő már annyit a Lakersért, hogy ez kijár neki), a többi őt nem érdekli. Az se, hogy nem jött sztár ( ha csak Boozer nem számít annak  ;D ;D ;D ;D ), és hogy ilyen kerettel az utolsó 3-4 hely valamelyikért harcolnak majd. Nem is fecsérelném tovább a szót rájuk elég csak pár nevet mondani: Swaggy P (liga legjobb sg-je...szerinte), Boozer, Brooks, W. Johnson ( az örök ígéret), Lin és Nash (utálunk védekezni)... Azért kicsit sajnálom Kobet...
Utah: Exum. Elég ennyit írni. A fiatal ausztrálban hatalmas a potenciál, és egy olyan fiatalos csapatba került, ahol ezt ki is hozhatja magából. Burke-Burks-Exum hátvédsor eléggé lendületes, kiegészülve Haywarddal. Palánk alatt pedig végre Favors bizonyíthat. Illúzióink ne legyenek, PO közelébe sem lesznek, de pár meccsüket érdemes lesz nézni.


Összegezve, akitől én nagy meglepetést várok idén (ha nem történik komolyabb változás): Dallas, Charlotte, Toronto és GSW.
Akitől pedig nagy bukást: Brooklyn és Houston.



Nálam keleten a Pacers tűnik egyelőre buktának, egyértelműen gyengültek Lance távozásával, és már tavaly szétestek a szezon végére, Hill nem kezdő szintű irányító egy top csapatban, Stephenson nélkül nem tudom ki fog itt pontokat szerezni. Csak West hoz stabilan, de ő már nagyon öreg.
A Netsnél Hollins sztem bármilyen anyagból kihoz vmit, főleg ha Lopez és DWill felépül.
Detroit remélem elboltolja Smithet vagy Monroet és akkor lehet egy értelmes játékuk, mert egyértelmű, hogy ezek 3 -an nem férnek el a pályán, Smith 3 -asban nem fogja elfelejteni a dobálást kintről. :noway:

Nyugaton sztem nem lesz gond a Houstonnal, Lin és Asik az ő esetükben nem igazán veszteség, Parsons helyére pedig jött egy Ariza, aki remekül védekezik, sztem pont ez hiányzott Harden mellé.
Dallas esetében annyira nem is beszélnék meglepetésről, a Sunsot pedig féltem, hogy a tavalyi meglepi után, úgy hogy idén már elvárnák tőlük a PO -t, betlizni fognak.
Denver meg a New Orleans elég sötét ló, nagyon kemény lesz ez a nyugat.

Miért küldték el Kidd-et erről tudtok valamit? Mert igazából eléggé öreges volt az a keret amiből kihozott egy elég jó második fél évet és azért tegyék össze a kezüket mert az nem csapat volt hanem 15 ember egy szinű ruhában. Kiváncsi vagyok idén meddig jutnak. Én a BULLSt várom nagy betlinek vissza jön Rose nehogy Westbrook szindróma legyen és mindent eldobok 30ból 5 bemegy és king vagyok. Lakerst nem temetném el nem vagyok biztos benne hogy Kobeval lesz még egy tankolós év nem igazán így kéne elköszönni Los Angelestől. igazából mióta aláírta Kobe a szerződését k*rvára utálom mert én nagyon szerettem volna még egy gyűrűt a kobeenak de ő nem akarta ezek szerint. Kb 3-4 éve nem értem egyébként a csapatot Gasol nekem nagyon nem jött be nash se jó pár értékes év elment ott Kobenak. Azért szurkolok nekik szeretem őket viszont ha Kobe visszavonul már nembiztos hogy maradok Lakers szurkoló :D

Kidd összekülönbözött a vezetőséggel. A fő verzió az, hogy nem hagyták, hogy mindenben ő döntsön (érkező játékosok stb., szinte már GM akart lenni). A pletykák viszont arról szóltak, hogy előre látja a Brooklyn bukását, és hogy Williamsék alkalmatlanok még egy nagy szezonra, mert mindegyik sérült, és inkább így lemondatta magát.

Én fordítva vagyok. Ha Kobe végre visszavonul akkor lehet normális csapat náluk. Én Kobetól várom személy szerint az egyik legnagyobb bukást. Ilyen sérülésekből ilyen korba nem szoktak jól kijönni, és nagyon egyopciós lett a Lakers, és Kobe sose csípte ha ketten a nyakába vannak...fiatalabb sg-kel már lábon nem veszi fel a versenyt, védekezése meg hulladék. Szerintem jobban tette volna, ha vagy kevesebbért aláír, vagy inkább elmegy Európába levezetni, mert hiába hogy nem csípem őt, de ez nem méltó hozzá.


stdavid:
Pacersnél elvileg Stephenson volt a lehuzóerő, meg ugye Turnerék. Ha ilyen játékosok elmennek lehet visszatérnek a régi kerékvágásba. Az már egy másik kérdés, hogy Stephensont mennyire tudják betörni majd a Charlottenál...
Detroit elvileg már nem akar senkit se cserélni...Smith pedig el kéne passzolniuk, de hát képtelenség ekkora fizuval átpasszolni őt.

Sunsnál meg most jöttek aggasztó hírek, mely szerint Bledsoe nem hajlik a hosszabbításra, ráadásul nincs is jó viszonyba a vezetőséggel...ő távozása nagy érvágás lenne.

Apropó Stephenson, én erre az "új" Hornetsre nagyon kíváncsi leszek :) Sajnálom, hogy újítottak a logón, illetve a mezük sem a régi lesz, de lesz némi kellemes nosztalgia, így látatlanba biztosan szimpatizálni fogok velük. Abba a csapatba én úgy gondolom, hogy pont egy Stephenson illett, a mentalitását, vadságát és a játékát, posztját tekintve is.

A Pacers sztem idén széteshet, pocsék ott a chemistry az öltözőben még mindig. George és West támadóoldalon nem lesz elég, én kockáztattam volna a helyükben és robbantok, Hibbertet pl cseréltem volna.

Lakers a Kobe szerződés miatt, és ezt a pokoli nyugatot látva aligha lehet jó idén bármire is. Ő esetükben érdemes tudni, hogy a jövő évi draftcetlijük a Sunsnál van, amit csak akkor kap vissza a Lakers, ha top5 -be kerül a cetli. Tehát a Lakers érdeke idén az, hogy nagyon szarok legyenek, ehhez képest az idei nyári mozgások siralmasak véleményem szerint. Most egy olyan nyugati 11-13. helyre lőném be a Lakerst, amivel sehova nem jutnak és a cetlit is bukják. :'( (én egyébként lakerses vok :D)

Azért mondtam, hogy bármennyire is nem bírom Kobet, azért nem érdemel ilyen Swaggy P, meg Boozer féléket...
A hab a tortán az lenne ha hoznák valami csoda folytán Agent Zerot is... Mondjuk vele ahogy elnézem nagyokat bulizik nyáron Young...

Charlotteból szerintem Memphis-i szintű védekező csapat lesz idővel.


Beasley van most workouton a Lakersnél, vele is jóban lesz SwaggyP ;D
Bár ő egy olcsó szerződéssel, mint amivel pl Turner ment a Bostonhoz jó cserealap lehet később, ha most jó számokat hoz, veszteni való úgysincs idén.