benikun POKER

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


mellesleg semmi értelme nem lenne a flop visszaemelésnek, ha egy ilyen jó turnon feladjuk..

Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Örülök, hogy ilyen sok válasz érkezett!!  :ok:

BÚÉK mindenkinek!
Felfrissítem a naplómat egy leosztással. Most is várom a hozzászólásokat véleményeket. Illetve, hogy mi volt a hiba. Minél többen írtok annál jobb.  :)
Egy buborék szitu, amikor is megkapom a srácokat (KK). Elég jól álltam ekkor zsetonilag és még a vakok sem nagyon emésztették keményen a mezőnyt. kpa-ról valamiért nem találom a statot, átlagos játékos. Lopásra számítottam, mert már volt pár ilyen kör az asztalnál, hogy elég volt egy 320-as bet és csak úgy dobtak a vakok. Ezt az emelést tartottam az asztal emelési normájának. Ugye rá is kérdeztem és a aztán jött a 4bet. Biztos nem KJ-vel vagánykodik, mégsem tudtam eldobni erre az ijesztő bet-re a lapom. Ha jól számolok akkor 2720 volt ekkor a bank és nekem 640-et kellett megadnom. Nem tudom igazából, hogy ez számít-e ilyenkor. Elhittem neki AA-JJ-t AK-t, de legreálisabb a kézbe nagy pár volt. Érkezett a két ász kezdtem hitetlen lenni, hogy AA-ja van kézben, bár ugye egy AK is megvert volna. A végén annyira nem hittem el, hogy bele is hívtam talán ez volt a gond, bár ugye ha ő hív talán még el tudom dobni. Nagyon úgy gondolom, hogy elég sok féle képen bekerülhetett volna a zsetonom középre, de a flopon, turnon mindent elhiszek és biztosan dobok.. (bocsi ha hülyeségeket írtam, nem ez a kis látkép lenne a lényeg, hanem a hh. mostmég csak így tudom leírni hogy miképp gondoltam.) És tényleg minden hsz sokat segít, ha nem egy-két mondatos. Ne kíméljetek!

Full Tilt Poker Game #26905218760: $2 + $0.25 Sit & Go (208969363), Table 1 - 80/160 - No Limit Hold'em - 09:31:43 ET - 2011/01/02
Seat 1: kpaxrichie (3,670)
Seat 3: Ftbenikun (3,905)
Seat 6: ninetendoe (4,185)
Seat 9: VAKULOV1 (1,740)
Ftbenikun posts the small blind of 80
ninetendoe posts the big blind of 160
The button is in seat #1
*** HOLE CARDS ***
Dealt to Ftbenikun [Kh Kd]
VAKULOV1 folds
kpaxrichie raises to 320
Ftbenikun raises to 960
ninetendoe folds
kpaxrichie raises to 1,600
Ftbenikun calls 640
*** FLOP *** [Ad 8s Ah]
Ftbenikun checks
kpaxrichie checks
*** TURN *** [Ad 8s Ah] [8c]
Ftbenikun checks
kpaxrichie checks
*** RIVER *** [Ad 8s Ah 8c] [9s]
Ftbenikun bets 1,200
kpaxrichie raises to 2,070, and is all in
Ftbenikun calls 870
*** SHOW DOWN ***
kpaxrichie shows [As Ac] four of a kind, Aces
Ftbenikun mucks
kpaxrichie wins the pot (7,500) with four of a kind, Aces
*** SUMMARY ***
Total pot 7,500 | Rake 0
Board: [Ad 8s Ah 8c 9s]

KKval 4betet callolni sng bubble szakaszban...  :-\

Nem értem mi volt a flop előtti koncepciód, 4 handed voltatok, ilyen monsterrel az a cél hogy minél hamarabb kerüljön be a pénz
4betet ne callolj KK/AA-val, főleg ilyen stackméreteknél, sngn, meg úgy általában ezen a szinten soha sem. Majdnem bepakoltad a fél stacked rá, floppon pedig gondolkozol hogy mi legyen?  :) Így még ha egy Ász is jön a floppra, akkor is sima push mert KK-val nem setmining miatt adtad meg a 4betet. Amúgy ebben a szakaszban szeretnek megőrülni még a legfeszesebb játékosok is, arról nem is beszélve hogy ez egy 2$-os SNG...
Összefoglalva annyi hogy a monsterekkel arra törekedj hogy minél hamarabb bepakold a pénzt már lehetőleg preflop, és a "srácokkal" sose gondolkozz azon hogy az ellenfelednél ász pár is lehet. A postflop játék már-már mindegy ebben az esetben, de a river bet kötelező volt.

Preflop KK-t soha büdös életben nem dobunk, kivéve hogy ha 100%-os infónk van az ellenfélről. És umekumek-kel egyet értek, 4bet-et nem callolni kell, hanem mehet az 5bet all in. Igazából ígyis úgyis bekerül a pénz jó eséllyel, annyival nehezebb a sima call esetében, hogy ha olyan a szitu, ki tud bluffölni. Amúgy ezzel a call-lal lényegében pot committed lettél, de ettől függetlenül én nem erősködtem volna postflop ezen a boardon. Flop és turn chechk szerintem nem rossz, viszont riveren a bet megkérdőjelezhető. Mi az, amitől megadást vársz? Rosszabb lap úgyis eldobja (egyedül a kézbe magas párok adhatják meg, meg azok talán már hívhattak is volna postflop valamelyik utcán, szóval a rosszabb lap dob, az ászos meg úgyis megad. Az ellenfélnek nem volt nehéz dolga, de ügyesen csinálta. Én végig checkoltam volna, és ha hív, akkor egy hero fold-ot toltam volna. Még úgyis maradt volna elég zsetonod, hogy felállj. 1 all-in, és megint ott vagy.

Igen teljesen igazatok van, ez a preflop játék elég gázos. Köszönöm a válaszotokat!  ;)

Idézetet írta: Lord Dátum január 02, 2011, 17:33:13
Amúgy ezzel a call-lal lényegében pot committed lettél, de ettől függetlenül én nem erősködtem volna postflop ezen a boardon. Flop és turn chechk szerintem nem rossz, viszont riveren a bet megkérdőjelezhető. Mi az, amitől megadást vársz? Rosszabb lap úgyis eldobja (egyedül a kézbe magas párok adhatják meg, meg azok talán már hívhattak is volna postflop valamelyik utcán, szóval a rosszabb lap dob, az ászos meg úgyis megad.

Ha már beakarunk lőni az ellenfélnek egy ranget, akkor a TT-QQ elég reális lehet, azokban pedig még rengeteg value van
River c/f? 2$-os szinten annyiszor fognak itt eltévedni mindenféle hülyeséggel, hogy akár kis pp-kkel, egy KQs-el mert megtetszett neki, és egyéb hülyeségekkel is simán eltéved a partiban hogy hosszútávon nem lenne plusszos egy gyenge preflop játék után automata c/f-olni a KK-t, egy olyan boardon ami még nem is a legdurvább, mert ha csak egy Ász jön az még rosszabb.

Idézetet írta: umekumek Dátum január 02, 2011, 17:46:04
Ha már beakarunk lőni az ellenfélnek egy ranget, akkor a TT-QQ elég reális lehet, azokban pedig még rengeteg value van

Mit adsz annak a játékosnak a kezébe, aki a 3bet-edet meg 4bet-eli preflop? TT-QQ? Én sokkal inkább KK+, talán AK, szélsőséges esetben QQ is. Nem hiszem, hogy TT-vel ő már all in akar menni, márpedig a 4bet-tel ezt próbálta kiharcolni.

Idézetet írta: Lord Dátum január 02, 2011, 18:00:10
Mit adsz annak a játékosnak a kezébe, aki a 3bet-edet meg 4bet-eli preflop? TT-QQ? Én sokkal inkább KK+, talán AK, szélsőséges esetben QQ is. Nem hiszem, hogy TT-vel ő már all in akar menni, márpedig a 4bet-tel ezt próbálta kiharcolni.

2$-os limiten járunk.

Igen, 2$-os, de a legjobb 4 között vagyunk. Közepes párokkal 4betelők már nem élik meg a bubble-t. Meg azért ne nézzünk mindenkit hülyének. Senki sem 10-en kezdte.

Nem tartok senkit attól hülyének csak mert 2$-os limiten játszik. Egyszerűen csak nem tartom "jó reg"-nek, vagy egyéb jó játékosnak amíg nem láttam játszani. Én is megjártam ezeket a lépcsőket, mostanában szerencsére képben vagyok a micro limit SNG "érdekességeivel". A 4bet ITT nem egyenlő KK+-al, de az még cg-ben is elég feszes range lenne, ehhez hozzátartozik hogy személy, image, asztalfüggő is ez a dolog. Hogy ha leírná benikun hogy az arc eddig feszes volt, jó lapokkal emelgetett, és még sosem látott tőle ilyet akkor jogos a felvetés, de mivel hobbijátékosnak általánosítom így akár egy TT JJ QQ is nagyon reális rangenek. Vagy teszem azt ő elég lazán emelgetett és visszajátszanak rá, stb.

A lényeg még mindig annyi hogy ezt simán be kellett volna b*szni preflop, és nem kell ilyen dolgokon agyalni, de ha már így alakult akkor ne c/f-oljuk el riveren a királyainkat.

Továbbra sem értek egyet. Annyira nyilvánvalóan A van nála, hogy lényegében magára írta. Megvárta, amíg betelünk, hogy commitáljuk magunkat. De ha nem betelünk bele riveren, még mindig marad akkora stake-ünk, hogy játszhassunk kicsit nagyobb térrel. Amúgy ha nem lennénk verve, minek hívna ránk riveren? TT,JJ,QQ simán showdown képes hand. És továbbra is a visszahívással csak a rosszabb lapokat dobatja el.

Az ő river visszaemelése teljesen egyértelművé teszi hogy A van nála, viszont egy hobbi játékos nem fogja azt gondolni hogy sd képes handje van....
Ergó nem azt mondom hogy mikor riveren visszaemel akkor azt JJ-el teszi, hanem ha elpasszoljuk a rivert, akkor egy JJ-vel ő simán belehív, attól függetlenül hogy rosszabb lap nem fog callt kapni tőle normál esetben..

És hogy akkor mi a fészkes fenének hívunk bele riveren, ha ő egy "hobbijátékos" és nálunk rosszabb lappal is belehív?

1. Mert megfogja adni gyengébb lappal is
2. Mégsem hív bele, de QQ-val bármikor instacallt nyom

Danke srácok a hozzászólásokat, így utólag nézve tényleg elég hülyeség volt.

Más.
Ma volt hosszú idő óta az egyik legjobb sessionom. 6 asztalon játszottam egyszerre 2.25-ös SNG-t. 15 dolcsi pluszba jöttem ki a végén, ami eléggé ráfért kis bankrollomra. Úgy érzem eléggé nyereséges tudok lenni már ezen a szinten, de még a szigorú BR managemantem miatt nem lépek feljebb. El kezdtem MTT-s cikkeket, könyveket olvasni és vidiket nézni. Készülök a versenyekre és nem sokára szerintem el kezdek versenyezni. Addig is még tolom az SNG-t, de már nincs olyan messze a tournamentezés. Röviden ennyi, egyre jobb formába jövök..
Ezek nem hűde nagy eredmények, mint egy zsíros fizetős hely egy versenyen, de ennek is örültem most.




Gratulálok! Szép sorozat.  :beerchug: