BL-selejtezők 2019/20

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Lovrencsics és a szégyellem magam, illetve a sajnálom panel a meccs utáni nyilatkozataiban:
2018. március 27., Skócia elleni vereség után: "Próbáltuk kijavítani az előző mérkőzés hibáit, sajnálom a vereséget." : https://24.hu/sport/foci/2018/03/27/magyarorszag-skocia-labdarugas-magyar-labdarugo-valogatott-sport-foci-lovrencsics-gergo-gulacsi-peter-georges-leekens-nyilatkozat/
2017. november 10., Luxemburg elleni vereség után: "Szégyellem magam! El sem tudom mondani, hogy mennyire rosszul érzem magam."  https://www.origo.hu/sport/futball/20171110-labdarugas-magyar-valogatott-lovrencsics-gergo-kiszurtam-a-tarsaimmal-szegyellem-magam.html
2016. július 21., Fradi égett a beugró albán csapat ellen a BL-ben: "Nem tudok mást mondani, nagyon sajnálom ezt az egészet. Én nagyon szégyellem magam, nem találok szavakat rá." https://index.hu/sport/futball/2016/07/21/lovrencsics_szegyellem_magam/

Mennyire magyar hogy egy elrontott felido (pontosabban 5 perc) utan mindenkinek van -negativ- velemenye.  :lehany:
Amikor kivertek az eselyesebb Ludogoretset, vagy mentek meg egy kort (Maltat se becsuljuk le, maltai ejtette ki a Hajduk Splitet), senkit sem erdekelt, valamiert nem voltak kommentek. Az is megert volna par hozzaszolast hogy a Dinamoval, ahol Dani Olmo egyedul kozel annyit er mint az egesz Fradi keret, harom felidon keresztul tartotta a lepest a Fradi (es ha az a kapufa bemegy a 45. percben). Na de nem itt, nem nalunk...

Szégyellem magam, ahogyan Lovrencsics.

Alapjáraton kerülöm a magyar focit, ha belefutok is egy bajnokiba, esetleg magyar csapat külföldi kupás meccsébe, akkor inkább kapcsolok tovább. Tegnap azonban kíváncsi voltam erre a mérkőzésre, mert a jókora beharangozás kapcsán egy kicsit én is lelkesedtem. Az idegenbeli mérkőzés után ott volt az esély, hogy a transfermarket által 3-4x többre taksált keretet kiüssenek. Az esélyeket tovább növelte, hogy a Dinamo Zagreb az Osijek otthonában játszott a hétvégén, míg a Fradi pihent. A közönségre se lehetett panasz, mert asszem majd 20 ezren voltak kint, végig tombolva a találkozót. Magyarán, minden adott volt egy sikerhez. Oké, Lanzafame távozott, amit meg is jegyzett gyorsan Knézy, amikor 0-3 vagy már 0-4 volt.

A Dinamo Zagreb kerete viszont nem azért ér 4x annyit, mert bevásárolnak óriási összegekért, hanem az utánpótlás miatt, ami felemelte és biztos jövőképet adott a klubnal. Évente tudnak összesen 20-30 milliókért játékosokat eladni. Persze akad olyan időszak, mikor érkezik hozzájuk egy fiatal tehetség, ilyen volt Dani Olmo esete, aki a Barca utánpótlásától elküldtek, mert nem felelt meg. Szépen elkezdte felépíteni a karrierjét újból, ami dicséretes. Elvileg csomó ajánlat érkezett már rá az elmúlt fél évben, de semmi konkrétum ez ügyben (pedig 30-40 milliók repkedtek volna érte..). Azóta a horvátokat erősíti.

Volt egy papíron jobb csapat a Fradinál, viszont az idegenbeli eredmény, a pihenő és a hazai közönség nem azt vetítte elő, hogy itt jön egy négyes, amiből simán lehetett volna több is. Mindezt úgy, hogy partiban volt a Fradi egy meg nem szakadó Dinamóval. A valós magyar mentalitás viszont az, hogy ilyenkor elkezdünk mentegetni.. Ezt tesszük évtizedek óta, elég csak a korábbi foci teljesítményekre gondolni. Volt már nálunk minden, fogtuk már tésztára, rossz stoplikra, gazdagabb ellenfélre, hangos zenére, mindenre. Mindenki más hibás, hárítunk, hiszen nagy eredmények ezek, mi pedig kis ország vagyunk.

Az már egy másik kérdés, hogy az adófizetők pénze mire is megy el.. Nem egy-két forintról van szó, hanem milliárdokról, amiket ezekbe a klubokba ölnek végeláthatatlanul.
Ahogyan az is, hogy egy labdarúgó közel 10x annyi pénzt keres (de lehet, hogy 20x is), mint az államigazgatásban dolgozó 3-4 diplomás napi 9-10 órázó ember, akinek az adójából eltartják ezeket a tehetségeket. Persze, ez nem a labdarúgó baja, de akkor szakadjon meg a pályán, ne utána sajnálkozzon. A dolgozó ember, ha valahol hibázik, akkor retorzióban részesül (sőt, lassan már bármikor), náluk miért nincsen az, hogy 3 hónapig nincsen bér, amíg meg nem tanulsz beadni?

Mindezek után pedig hogyan is merészelnek az adófizetők egy elrontott 5 perc után negatív véleményt megfogalmazni? Könyörgöm, miről is beszélünk? 5 perc? Ilyen szinten, aki BL főtáblát akar játszani, annak nemhogy 5 percet nem lehet kiengednie 20 ezres hazai közönség előtt, hanem 5 másodpercet sem. Az már egy másik kérdés, hogy amúgy teljes tanácstalanság volt a Fradi támadójátékában és nem csak pár perc erejéig. Akadtak olykor reményt keltő próbálkozások, de ez messze nem BL vagy EL szint.

Amikor egy klubhoz annyi pénz jut, mint a magyar sztárcsapatokhoz, akkor hagy kritizáljuk már őket, főleg akkor, ha az én vagy a bárki más pénzéből megy ez az egész bohóckodás. Az lenne a minimum, hogy ezek a klubok ilyen anyagi háttérrel rendszerint az utolsó körig minimum elmennek a selejtezőkben (BL-ben elsősorban), illetve minimum egy, de inkább több játszik EL főtáblán. Nem az, hogy kiesnek nulla játékkal egy svájci második vonalban bohóckodó liechtensteini csapattal szemben.

A 36. helyen állunk az UEFA koefficiens alapján, olyan nemzetek előznek meg, mint Azerbajdzsán, Liechtenstein, Kazahsztán, Fehéroroszország, Albánia vagy épp Moldova. Idén az EL-ben a magyar csapatok a második körben kizúgtak, viszont az alábbi országoknak van csapatok a harmadik körben, sőt némelyiknek az utolsóban is: Liechtenstein, Moldova, Málta, Észtország és az Észak-Írek.

Én örülök a negatív hangoknak, legyenek is, mert évtizedeken át ment a mentegetőzés, mindenkire fogtuk az egészet, csak azt nem láttuk be, hol is tart valójában a labdarúgásunk. Beszélgettem másodosztályban dolgozó szakemberrel, akinek nincsen annyi lehetősége (fránya kapcsolatok..) és azt mondta, hogy tele van inkompetens játékossal és edzővel az egész. Szóval, szánjunk rá ennyi pénzt, de azért olyan focit is várunk, ahol a labda nem sír, ha egy magyar játékos passzol a másikhoz. Ha pedig ez nem megy, akkor küzdeni kell, mint a görögök 2004-ben, mert az is hozhat eredményt.

Az egyik fő probléma, hogy a magyar sportolók nagyobb hányada mentálisan gyenge. Nem bírja el a nyomást, magyarázkodik utána, ígérget. A mentális gyengeség pedig nem abban nyílvánul meg, hogy kinek mekkora az egója, hanem abban, hogy nyomás alatt, éles helyzetben hogyan teljesítenek. Nagyon kevés ilyen téren az elit sportolónk. Idén a vivó vb alatt egy honfitársunk azt nyilatkozta, hogy neki elő volt írva, kihez kell járnia (pszichológus), de nem ment. Akkor mégis mit várnak? Ha magukat nem fejlesztik és nem törekednek a legjobbra? Azt gondolják majd, hogy minimális munkával is ölükbe hullik a siker? Ja igen, pontosan ezt gondolják.

Cristiano Ronaldo hajnalba kell, mentálisan tökéletes állapotban van, folyamatosan fejleszti magát, pedig a világ két legjobb játékosának egyike. Lionel Messi megtanult szabadrúgást lőni, mert úgy érezte, ezzel nőhetne a tárháza, de még bőven lehetne sorolni a példákat. A legjobbak is fejlődni akarnak, legyen szó technikáról, mentális erőről vagy bármi másról. Itthon pedig nem mennek el pszichológushoz, megfelel a havi 5-6 millió, cserébe lötyögünk egy kicsit, majd sajnálkozunk, ha nem jött össze. Ebből nem lesz fejlődés, meg abból sem, ha vég nélkül dobálják bele a pénzeket, hozzák a külföldi játékosokat, ahelyett, hogy megfelelően kiképeznék a magyarokat.

Ha kicsit gyorsul a játék, akkor zavarba vannak? Kognitív képességeik gyengék? Labdakezelés nem megy flottul? Kaput eltalálni nehéz?
Tudom, ezek összetett dolgok, de más országok (vagy épp klubok) folyamatosan fejlődnek. Mi pedig jó ideje ugyanazon a szinten toporgunk és várjuk a csodát, hogy majd a többiek gyengülnek. Nekünk is adva van a lehetőség, csak élni kell vele, nem a mentegetőzés világába menekülni. Csak az a gond, ha valaki erről beszél (Dárdai, Radoki stb.), akkor őket egyből mostohán kezdik el kezelni. Pont idevág egy George Orwell idézet:
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt."

Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 14, 2019, 12:37:10
Oké, Lanzafame távozott, amit meg is jegyzett gyorsan Knézy, amikor 0-3 vagy már 0-4 volt.

Hajdú B. István közvetített :ok:  :beerchug:

Nyilván nagyon eltérőek az úgymond "magyar" és/vagy "nem magyar" fociteljesítményekről alkotott vélemények. Embere válogatja. Ám, hasonlatot használva, én például nem szoktam tapsolni a bankautomatának azért, mert kiadja a pénzt. És azért sem szoktam megdicsérni másokat, hogy van annyi eszük, hogy egyenek, amikor éhesek, s igyanak akkor, amikor szomjasok.

A focira és a magyar klubcsapatokra visszatérve:
Mivel én ahhoz szoktam hozzá és azon nevelkedtem fel, hogy a magyar focicsapatok általában az év végéig szerepelnek, de gyakran még a következő év tavaszán is szerepelnek a nemzetközi kupasorozatokban, néha pedig a döntő közelében vannak vagy magába a döntőbe is eljutnak (pl. nagyon szurkoltam a Videoton UEFA Kupa-döntős csapatának is), az utóbbi években mindig csalódásként élem meg azt, hogy a magyar klubcsapatok jobbára már nyáron elbúcsúznak a nemzetközi kupaszerepléstől.
Így hát hiába van ez a gyatra szereplés már hosszú-hosszú évek óta, tehát elvileg már megszokhattam volna ezt, ám az a helyzet, sajnos, hogy hiába vagyok tudatában a magyar focicsapatok nagyon gyenge képességeinek, és hiába tudom már előre, hogy még nyáron búcsúzik az összes magyar focicsapat, sajna még ennyire sok év eltelte után sem tudom megszokni ezt a számomra roppant szomorú állapotot. Pedig muszáj lesz, hiszen vagy megszokok vagy megszökök.
Akkor pedig igazán fájdalmas a dolog, amikor tudom, hogy a Ferencvárosi TC értékesebb, mint a Manchester United, a Real Madrid és a Barcelona együttvéve, ám ezt a drága Fradit hazai pályán veri bucira egy horvát csapat.

Idézetet írta: csabax Dátum augusztus 14, 2019, 12:51:16
Nyilván nagyon eltérőek az úgymond "magyar" és/vagy "nem magyar" fociteljesítményekről alkotott vélemények. Embere válogatja. Ám, hasonlatot használva, én például nem szoktam tapsolni a bankautomatának azért, mert kiadja a pénzt. És azért sem szoktam megdicsérni másokat, hogy van annyi eszük, hogy egyenek, amikor éhesek, s igyanak akkor, amikor szomjasok.

A focira és a magyar klubcsapatokra visszatérve:
Mivel én ahhoz szoktam hozzá és azon nevelkedtem fel, hogy a magyar focicsapatok általában az év végéig szerepelnek, de gyakran még a következő év tavaszán is szerepelnek a nemzetközi kupasorozatokban, néha pedig a döntő közelében vannak vagy magába a döntőbe is eljutnak (pl. nagyon szurkoltam a Videoton UEFA Kupa-döntős csapatának is), az utóbbi években mindig csalódásként élem meg azt, hogy a magyar klubcsapatok jobbára már nyáron elbúcsúznak a nemzetközi kupaszerepléstől.
Így hát hiába van ez a gyatra szereplés már hosszú-hosszú évek óta, tehát elvileg már megszokhattam volna ezt, ám az a helyzet, sajnos, hogy hiába vagyok tudatában a magyar focicsapatok nagyon gyenge képességeinek, és hiába tudom már előre, hogy még nyáron búcsúzik az összes magyar focicsapat, sajna még ennyire sok év eltelte után sem tudom megszokni ezt a számomra roppant szomorú állapotot. Pedig muszáj lesz, hiszen vagy megszokok vagy megszökök.
Akkor pedig igazán fájdalmas a dolog, amikor tudom, hogy a Ferencvárosi TC értékesebb, mint a Manchester United, a Real Madrid és a Barcelona együttvéve, ám ezt a drága Fradit hazai pályán veri bucira egy horvát csapat.

Oda van irva a te belinkelt cikkedben ,h a foci klubnak kb 5,8 milliard a koltsegvetes evente  volt egy hiany(1,2miliard) es kaptak meg 1,5   ebbol egyenesen az jon le mindenkinek ,h a Fradi foci klub gazdagabb a MUnal stb  :D :D ;D ;D  Hajra ferdites!!

#36 augusztus 15, 2019, 02:14:26, csabax
Idézetet írta: sunik29 Dátum augusztus 14, 2019, 14:27:25
Oda van irva a te belinkelt cikkedben ,h a foci klubnak kb 5,8 milliard a koltsegvetes evente  volt egy hiany(1,2miliard) es kaptak meg 1,5   ebbol egyenesen az jon le mindenkinek ,h a Fradi foci klub gazdagabb a MUnal stb  :D :D ;D ;D  Hajra ferdites!!
Ha az egyik haverom adományoz 500 millió forintot az egyik focicsapatnak, ám én - mint a focicsapat egyik vezetője - ebből az 500 millió forint adományból félreteszek magamnak 490 millió forint "alkotmányos költséget" és csak 10 millió forintot hagyok meg annak a focicsapatnak, akkor nem arról fog szólni a dolog a hivatalos iratokban, hogy az a focicsapat - amelynek, a példa kedvéért, lehetne akár FTC is a neve - kapott 10 millió forintot, hanem arról fog szólni a dolog, hogy az az FTC kapott 500 millió forintot.  :D :D ;D ;D
Hajrá félreértés!
:beerchug:


Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 14, 2019, 12:37:10
Az esélyeket tovább növelte, hogy a Dinamo Zagreb az Osijek otthonában játszott a hétvégén, míg a Fradi pihent.

Fun fact: 3 jatekos kezdett mindket meccsen, Dani Olmo a keretben sem volt a horvat rangadon.

Idézetet írta: alexthebest Dátum augusztus 14, 2019, 16:07:09
Fun fact: 3 jatekos kezdett mindket meccsen, Dani Olmo a keretben sem volt a horvat rangadon.
Ez jó hír, akkor most már megtudtuk a hiányzó láncszemet a 4-0-ás vereség titkához.  :beerchug:

Az Olmo gyereken azért látszott, hogy Barca nevelés.

Jó ez az Olmo értékével való dobálozás, a transfermarktot mindig elő lehet venni, ha már nincs más érvünk. A Valletta keretének értéke 3 millió euró volt, a Fradié meg 20 millió euró, de akkor ezzel nem kellett dobálózni. Akkor is hangzatos lett volna, hogy két Fradi játékos annyit ér, mint az egész Valletta. A Lask Linz kerete feleannyit ér, mint az általa kiejtett Basel, de ez több párharc kapcsán elmondható.

Ha én Fradi-szurkoló lennék, azt bánnám, hogy nem volt ez annyira jó Dinamo, hogy 4 gólt rámoljon. Ha már értékkel való dobálózás, a Vallettának, hasonlóan kisebb értékű kerettel, sikerült méltósággal kiesni. Persze mondhatjuk, hogy mindegy mennyi góllal esel ki, de én nem igazán láttam a pályát is felszántó Fradi szívet, csak hogy a Fradi szív. Baszki, az a Dinamo kapus bevehető lett volna...

Lovrencsics nyilatkozatában nekem az tetszett, hogy oké vereség, de menni kell tovább. Én ezt pártolom, ez a hajó most elment, de az Európa Liga még összejöhet. Hajrá!

Nem vagyok fradista, engem ez a rohadt, berogzott negativ hozzaallas tud felbaszni. Ez folyik a csapbol is most, mintha az emberek erre varnanak, hogy vegre "sirjanak" egy jot. Kibujhassanak a jatszos ruhabol, felallhassanak a gurulos fotelbol, es felulhessenek a trendvonatra, mert most ez a divat, szidni a magyar focit. Ha megerdemli, akkor oke (a valogatott maltai egese, vagy amikor a Fradit az alban kapus panenkas buntetovel szopatta, vagy a legujabb, a Vidi Vaduzban), de egy ilyen pozitiv sorozat utan, ez mar beteges. Energiavampirok  :redchug:

Idézetet írta: TiB Dátum augusztus 14, 2019, 17:36:27
A Lask Linz kerete feleannyit ér, mint az általa kiejtett Basel, de ez több párharc kapcsán elmondható.

Igy van, Ludogorets - Fradi remek pelda erre!

Idézetet írta: TiB Dátum augusztus 14, 2019, 17:36:27
Ha már értékkel való dobálózás, a Vallettának, hasonlóan kisebb értékű kerettel, sikerült méltósággal kiesni. Persze mondhatjuk, hogy mindegy mennyi góllal esel ki, de én nem igazán láttam a pályát is felszántó Fradi szívet, csak hogy a Fradi szív.

Szerencsere a szurkolok lattak, maskulonben nem maradtak volna ott meccs utan szakado esoben unnepelni, megkoszonni a sracoknak ezt a sorozatot (aminek meg nincs is vege, ez a legnagyobb rohej). Ott a Lovrencsics, full tehetsegtelen, de hatalmas szivvel kuzd vegig minden meccset. Itt is emberhatranyban mi extrat vallalt, mar menni nem tudott a vegen, amikor bogve koszonte meg a szurkolast. Es akkor o van eloveve, mert (egy tok normalis, emberi, de profi interjuban) lenyilatkozza hogy szegyelli magat  :) Par perc rovidzarlat, ennyi rontotta el a szoros meccset, nem tobb. Vannak a Fradinal nagyobb csapatok, akik 90 perceket alszanak at, sot, van egy bizonyos tobb mint egy csapat, amelyik rendszeresen ezt csinalja a BL-elodonto visszavagoin.  ;D

Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 14, 2019, 16:15:36
Ez jó hír, akkor most már megtudtuk a hiányzó láncszemet a 4-0-ás vereség titkához.  :beerchug:

Dehogy, csak azt tudtuk meg, hogy ezzel a tennyel sem volt tisztaban.

Gurulós fotel a legjobb, és mivel gurul, hülyeség lenne felállni belőle.  ¯\_(ツ)_/¯


Idézetet írta: TiB Dátum augusztus 15, 2019, 02:16:52
Gurulós fotel a legjobb, és mivel gurul, hülyeség lenne felállni belőle.  ¯\_(ツ)_/¯



LOL  ;D

@alexthebest véleményéhez sokkal közelebb állok, mint a mindig felbukkanó össznépi sirámhoz.

A Fradiról: "ha nem trükközésről lenne szó, hanem reális piaci döntésről, akkor ez az árazás azt jelente, hogy 3 ezer milliárd forintot ér a klub, vagyis értékesebb, mint a Manchester United, a Real Madrid és a Barcelona együtt"

De nem jelenti, csak legfeljebb annak, aki basztatni akarja a magyar focit..

@Pozzato Legnagyobb tisztelet, hogy idődet nem kímélve gondolatokkal teli, értelmes hozzászólásokkal gazdagítod a fórumot, de itt most nem értünk egyet (ami persze nem baj :)). Hiszen leírod, hogy nem hogy, a Ludo és Valletta elleni meccseket, de még a Dinamo elleni odavágót sem láttad. A Fradi 1/6 meccséből hozol ítéletet, de azért kerekebb és másabb lenne a kép, hogy ha az eddigi teljes kupaszereplést vennéd górcső alá.

A adóforintok felhozása egyértelműen jogos, de ezért szerintem nem a Fradi a hibás, hanem fentebb kell keresni a bűnöst. Továbbá ez ellen nem a magyar labdarúgás szapulásával lehet tenni, hanem csakis a szavazófülkében...

Végig azt éreztem a párharc alatt, hogy ez a Dinamo egy BL szintű csapat (nyilván nem a krémre gondolok), akik tele vannak jobbnál-jobb játékosokkal. Az összezuhanásért kár, de szégyenről messze nem beszélhetünk; továbbment a jobb csapat.

Menni kell tovább és bízni abban, hogy az Európa Liga csoportkör meglesz a Fradinak/Magyarországnak. :cya: