Motorsport hírek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


január 31, 2022, 19:01:34, Admin
Hírek, információk, érdekességek a motorsport világából

Ebben a fórumtémában gyűjtjük a motorsportokkal kapcsolatos híreket, olyan infókat melyek hasznosak lehetnek a sportfogadók számára, legyen szó akár Forma-1-ről, MotoGP-ről, raliversenyekről stb.

Bárki megoszthat egy hasznos infót, viszont arra kérünk benneteket, hogy amennyiben bemásoltok egy hírt/cikket akkor jelöljétek meg annak forrását is. Köszönjük.  :topbet_125:

További négy versennyel 17 futamos lesz a Forma-1-es idény

A Forma-1-es világbajnokság irányítóinak keddi bejelentése szerint 17 futamot rendeznek a koronavírus-járvány miatt újraszervezett versenynaptár alapján az idén, a helyszínekhez Törökország, Bahrein és Abu-Dzabi csatlakozik.


A 2020-as program eddig 13 futamból állt, Bahrein viszont vállalta, hogy november végén és december elején is rendez versenyhétvégét. Törökországba november közepén látogat el a mezőny, a szezon pedig december 13-án zárul az Egyesült Arab Emírségekben.
   
A keddi közleményben az is szerepel, hogy Kínában az idén biztosan nem utazik el az F1, de a kereskedelmi jogokat birtokló Liberty Media reményét fejezte ki, hogy jövőre ismét szerepel majd a naptárban Sanghaj.
   
Az F1 irányítói azt is megerősítették, hogy néhány futamon korlátozott számban ugyan, de jelen lehetnek majd nézők, ennek a részletein azonban még dolgoznak.
   
"Az idei esztendő soha nem látott kihívás elé állította a Forma-1-et és az egész világot, mi pedig köszönettel tartozunk mindenkinek, aki az F1-ben dolgozik, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetségnek, a csapatoknak és a partnereinknek is azért, hogy ki tudtuk alakítani ezt a 17 futamos naptárt" - idézte a közlemény Chase Carey-t, a Forma-1 első emberét.
   
Az F1-ben legutóbb 2009-ben rendeztek 17 versenyt egy idényben, ennél kevesebb futamra, 16-ra utoljára a 2003-as szezonban került sor.
   
A mostani idény a hétvégén Belgiumban folytatódik.

A hátralévő Forma-1-es versenyek:
   
augusztus 28-30.: Belga Nagydíj, Spa-Francorchamps
szeptember 4-6.: Olasz Nagydíj, Monza
szeptember 11-13.: Toszkán Nagydíj, Mugello
szeptember 25-27.: Orosz Nagydíj, Szocsi
október 9-11.: Eifel Nagydíj, Nürburgring
október 23-25.: Portugál Nagydíj, Portimao
október 30.-november 1.: Emilia Romagna Nagydíja, Imola
november 13-15.: Török Nagydíj, Isztambul
november 27-29.: Bahreini Nagydíj, Szahír
december 4-6.: Szahír Nagydíj, Szahír
december 11-13.: Abu-Dzabi Nagydíj, Abu-Dzabi

forrás: MTI

A Honda jövőre kiszáll a sorozatból – hivatalos
A Red Bull és az AlphaTauri aktuális motorbeszállítója, a Honda hivatalosan bejelentette, hogy 2021 végén búcsút int a Formula–1-nek.

A Honda egy sajtótájékoztató keretein belül váratlanul közölte pénteken, hogy a Red Bull-lal és az AlphaTaurival futó jelenlegi szerződése lezárultával, vagyis 2021 végén kivonul a Formula–1-ből.

,,A Honda 2015-ben azzal a céllal csatlakozott újra a világ legnagyobb presztízsű sorozatához, a Formula–1-hez, hogy a saját erőforrás technológiájával szerezzen győzelmeket. Bár a kezdetekkor sok nehézséggel szembesült, közös összefogással, ide értve a repülőgép hajtómű technológiájának felhasználását, sikerült versenyképessé válnia. Ráadásul a Red Bull-lal és az AlphaTaurival kötött erős partnerségének köszönhetően el is tudta érni a célját: győzelmeket szerzett. Hármat az előző idényben, míg a mostaniban kettőt. Közben azonban az autóipar egy száz évben egyszer előforduló átalakuláson megy keresztül, ezért a Honda úgy határozott, hogy törekedni fog a karbonmentesség 2050-ig történő megvalósulására, ami a Honda környezetvédelmi kezdeményezéseinek a része, és az elsődleges célja" – olvasható a japán motorgyártó közleményében.

Valentino Rossi tests positive for COVID-19

Monster Energy Yamaha MotoGP's Valentino Rossi has tested positive for COVID-19 ahead of this weekend's Gran Premio Michelin® de Aragon. The news means the nine-time World Champion will miss the first of two MotorLand Aragon events, with his participation in the second Grand Prix at the venue also in serious doubt.

he Doctor confirmed the news via social media, saying: "Unfortunately, this morning I woke up and I was not feeling good. My bones were score and I had a slight fever, so I immediately called the doctor who tested me twice. The 'quick PCR test' result was negative, just like the test I underwent on Tuesday. But the second one, of which the result was sent to me at 16:00 this afternoon, was unfortunately positive.

"I am so disappointed that I will have to miss the race at Aragon. I'd like to be optimistic and confident, but I expect the second round in Aragon to be a 'no go' for me as well... I am sad and angry because I did my best to respect the protocol and although the test I had on Tuesday was negative, I self-isolated since my arrival from le Mans. Anyways, this is the way it is, and I can't do anything to change the situation. I will now follow the medical advice, and I just hope I will be feeling well soon."

(forrás: MotoGP)

Gyógyulást Doktor!  :beerchug:

A világ leggyorsabb embereit is utoléri a vírus.

Poénkodáson túl, mielőbbi gyógyulást VR46!

#5 október 17, 2020, 12:39:30, Powell
Tony Arbolinonak is karanténba kell vonulnia(nem Covid-19 ferőzött) így már nem lesz esélye a vb címre.
Morbidelli,Bagnia,Bezzechi,Vieti is ugyanazon a magángépen utazott,mint Rossi nekik azonban nem kellett karanténba vonulnia.Mondjuk ezt abszolút nem értem.

Forma-1 - Huszonkét futamos előzetes naptár, Magyar Nagydíj augusztus 1-jén

A Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság irányítói nyilvánosságra hozták a sorozat 22 futamot tartalmazó 2021-es előzetes versenynaptárát, melyet még a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsának (WMSC) is el kell fogadnia. A Magyar Nagydíjra augusztus 1-jén kerül sor.


A Forma-1 vezetősége a keddi közleményében emlékeztetett rá, hogy a koronavírus-járvány miatt jelentősen módosítani kellett az idei programot, amely a tervezett 21 helyett végül 17 versenyhétvégéből áll, és az F1 volt az első, amely a nemzetközi sportverseny-sorozatok közül folytatódni tudott a pandémia első hullámát követően.
   
A közlemény szerint a jövő évi programtervezetet - melyben a 22 futam rekordnak számít - széleskörű egyeztetési és tárgyalási folyamat előzte meg, melyben a helyi promóterek és hatóságok is részt vettek. Jelezték, úgy terveznek, hogy a nézők visszatérhetnek a versenypályák lelátóira 2021-ben, miután az idei esztendőben a legfontosabb egészségmegőrzési és biztonsági intézkedéseket sikerült kidolgozni.
   
"Az idén bebizonyítottuk, hogy biztonságos körülmények között tudunk elutazni a helyszínekre, a promótereink pedig egyre inkább érzékelik annak a szükségességét, hogy előre kell haladnunk, és kezelnünk kell a vírust. Valójában a mi eseményünket több házigazda is részben arra akarja használni, hogy megmutassa a világnak, képes kezelni ezt a helyzetet" - idézte a közlemény Chase Careyt, az F1 elnök-vezérigazgatóját.
   
Az előzetes versenynaptár szerint jövőre március 21-én, Melbourne-ben startol a vb, amelynek a 11. futama lesz a mogyoródi Magyar Nagydíj augusztus első napján. A spanyolországi Circuit de Catalunyának, valamint a brazíliai Sao Paulónak még hiányzik az aláírt szerződése, az április 25-i dátum pedig felszabadult, miután Vietnamban nem kapott megfelelő politikai támogatást a verseny megrendezése. A terv szerint jövőre először lesz Szaúd-Arábiai Nagydíj Dzsiddában, az idény pedig december 5-én, Abu-Dzabiban fejeződik majd be.

A Forma-1 2021-es előzetes versenynaptára:

március 21., Ausztrál Nagydíj, Melbourne
március 28., Bahreini Nagydíj, Szahír
április 11., Kínai Nagydíj, Sanghaj
május 9., Spanyol Nagydíj, Barcelona*
május 23., Monacói Nagydíj, Monte-Carlo
június 6., Azeri Nagydíj, Baku
június 13., Kanadai Nagydíj, Montreal
június 27., Francia Nagydíj, Le Castellet
július 4., Osztrák Nagydíj, Spielberg
július 18., Brit Nagydíj, Silverstone
augusztus 1., MAGYAR NAGYDÍJ, HUNGARORING
augusztus 29., Belga Nagydíj, Spa-Francorchamps
szeptember 5., Holland Nagydíj, Zandvoort
szeptember 12., Olasz Nagydíj, Monza
szeptember 26., Orosz Nagydíj, Szocsi
október 3., Szingapúri Nagydíj, Szingapúr
október 10., Japán Nagydíj, Szuzuka
október 24., Egyesült Államok Nagydíja, Austin
október 31., Mexikói Nagydíj, Mexikóváros
november 14., Brazil Nagydíj, Sao Paulo*
november 28., Szaúd-Arábiai Nagydíj, Dzsidda
december 5., Abu-Dzabi Nagydíj, Abu-Dzabi

* szerződéskötés függvénye

forrás: MTI

Most van a Goodwood Festival, élőben lehet követni, millió dolláros autók, különleges járművek, bővebben az eseményről itt:
https://en.wikipedia.org/wiki/Goodwood_Festival_of_Speed


Megszűnik a WTCR, de szerintem ez várható volt.
https://www.nemzetisport.hu/egyeb_auto_motor/wtcr-az-ideny-vegen-megszunik-a-sorozat-hivatalos-2918569

Az elmúlt években már fogyott a kraft belőle, ráadásul jött az ETCR, ahová egyre komolyabb versenyzők mennek. Idén ugye a WTCR mellett megpróbálta Michelisz és Azcona, illetve még olyan ismert versenyzők is, mint Ekström, Gené, Ceccon, Vernay és Catsburg. Azért ez már eléggé komoly mezőny, jövőre elvileg érkezik egy újabb gyártó, így 14 fősre duzzad a mezőny, benne van az is, hogy 2024-re 16 vagy 20 fős lesz az ETCR. Marcelo Lotti (WSC Group elnöke) is beszélt róla, hogy minél több gyártót és csapatot be akarnak vonni, valószínűleg ez a jövő. Rali már átállt a hibridre, és eléggé jól sikerült a váltás. ETCR-ben ezek ugye teljes elektromos autók, de brutálisak. Ott az Extreme E-sorozat is, ahol Loeb, Sainz, Kristoffersson, Kleinschmidt és Nasser Al-Attiyah versenyzik, szóval az is ütős sorozat.

És a motorsportban váltanak, akkor idővel a közlekedésben is teljes csere lesz, mert ez mindig így megy.

Daytona 500: A legismertebb és legnagyobb NASCAR-verseny

A Daytona 500, amely beírta nevét a motorsport történetébe, mely megannyi remek és sajnos tragikus versenyt is adott a világnak.  Olvasd tovább