csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában


#23055 február 05, 2019, 11:59:11, csabax
Southampton - Crystal Palace, 1.5 gól felett  :great:

Továbbra is hiányzik az első számú kapus és a második számú kapus a Crystal Palace együtteséből. Azt pedig már az FC Liverpool elleni bajnoki mérkőzésen is alaposan lehetett látni, hogy Wayne Hennessey és Vicente Guaita hiányában a vendégcsapat harmadik számú kapusa, a 39 éves Julian Speroni potyagól formájában bármikor képes kapni legalább egy gólt. Ráadásul ezúttal nem csak az előbb említett dolog jelenthet bizonytalansági tényezőt, hanem még az is a gólszerzés mellett szól, hogy a hazai csapat a kiesés elöl próbál menekülni, s így számára kifejezetten ajánlatos győznie hazai pályán.

Persze, akár azt is lehet gondolni, hogy akkor majd elegendő lehet mindössze annyi is, hogy Speroni "lepkézzen" egyszer, majd újabb gól nem lesz, s ezzel a hazai csapatnak máris megvan az 1-0-ás siker, az újabb győzelem. Igen ám, ez tényleg így van, viszont nem árt azzal is számolni, hogy valószínűsíthető, hogy a londoniak is gólt fognak szerezni legalább egyszer. A Crystal Palace játékosai már sokszor bizonyították az utóbbi találkozókon, hogy ők márpedig bírnak gólokat szerezni bármilyen ellenfél ellen, s az sem számít különösebben semmit sem, hogy kevésbé jegyzett vagy jobban jegyzett csapat az éppen aktuális ellenfél.

És akkor még egyáltalán nem említettem azt, hogy a Crystal Palace csapatának éppen ugyanannyi szerzett pontja van, mint a Southampton együttesének (22-22 pont), s csak a jobb gólaránya miatt előzi meg vendéglátóját. Tehát gyakorlatilag az van, hogy mindkét csapat menekülni próbál a kiesés elöl, s ezért mindkettő gólszerzési kényszerben fog játszani. A hazai gárda már eddig is küzdött a kiesés ellen, ám mostantól már az eddig viszonylag biztonságban levő vendégcsapat is csatlakozott hozzá.

A hiányzók listája így néz ki: Michael Obafemi, Ryan Bertrand, Mario Lemina és Maya Yoshida, illetve Wayne Hennessey, Vicente Guaita és Pape Souare. Ebben a tekintetben első ránézésre némi előnyben tűnhet a londoni csapat, ám szerintem ez nem így van. Az addig tényleg egyértelmű, hogy egy picivel több fontosabb hiányzójuk van a hazaiaknak, mint a vendégeknek, de azért ott van az is, ami nagyon nagy valószínűséggel bizonytalanságot okozhat, hogy két meghatározó kapus fog hiányozni a londoniaktól. És még akkor ott van az is, hogy az "osztrák Klopp" vagyis a Ralph Hasenhüttl menedzser által vezényelt Southampton egészen biztosan nem fog azzal a tudattal játszani, hogy elegendő lesz számára az 1 szerzett gólt, s onnantól kezdve már egyáltalán nem kell törődnie a támadással, hanem csak védekeznie kell. Arról már nem is érdemes beszélni, hogy a vendégek várhatóan a gólérzékeny Zaha, Ayew, Townsend trióval fognak majd rohamozni.

Szerintem lesz legalább két gól ezen a mérkőzésen.

#23056 február 05, 2019, 14:13:39, csabax
Newcastle United - Manchester City, 2.5 gól felett  :great:

Azzal számolok, hogy legalább három gól lesz majd ezen az angol bajnoki mérkőzésen. Elsősorban abban bízok, hogy a közvetlenül a kiesést jelentő helyek felett a 17. helyen levő Newcastle United, amelyik menekülni próbál a Premier League-ből való távozás elöl, bír majd legalább egy gólt szerezni hazai pályán. Természetesen nagyon is tudatában vagyok annak, hogy a házigazdáknak roppant nehéz lesz gólt szerezniük úgy, hogy majd alig lesz náluk a labda. Hiszen várhatóan ezúttal is ilyesmi fog történni, ugyanis Pep Guardiola menedzser csapatainál a foci nevezetű játék legalapvetőbbje a labdabirtoklás. Érthetően is ez, ugyanis, amíg a Manchester City játékosainak birtokában van a labda, addig - játékszer hiányában - az éppen aktuális ellenfél abszolút semmi veszélyt nem jelenthet a Manchester City kapujára.

Azt már csak említés szintjén is csak emlékeztető gyanánt írom, hogy a vendégcsapat egymaga képes legalább három gólt szerezni, s ezúttal is várható a győzelme. Ez már csak azért is így van, mert a bajnoki cím megszerzéséért küzdő - és jelenleg 4 pont lemaradással mindössze 2. helyezett - Manchester City teljes mértékben győzelmi kényszerben van, s egyáltalán nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy a bajnokság végéig akárcsak egyetlen egy pontot is veszítsen.

Szerintem ezen a mérkőzésen viszonylag sok, vagyis majdnem minden fog múlni azon, hogy sikerül-e majd gól - vagy gólokat - szereznie a házigazda Newcastle United csapatának. Hiszen amennyiben valamelyik kontrából nem fognak hibázni Rafa Benitez menedzser játékosai, hanem eltalálják majd a kapu felületét és gólt szereznek, akkor a vendégcsapatnak máris legalább két gólt kell szereznie a győzelemhez. És mivel győzelmi kényszerben van, nagyon valószínű, hogy fog szerezni legalább két gólt. Ha másért nem, akkor már csak azért is, mert megteheti. Amennyiben pedig ezen forgatókönyv alapján alakul majd a mérkőzés, vagyis mindkét csapat gól vagy gólokat fog szerezni, akkor egészen biztos, hogy lesz majd legalább három gól ezen a mérkőzésen.

Ám amennyiben a Newcastle United mégsem bír majd gólt szerezni, akkor - sajnos - minden a vendégcsapaton fog múlni. Az is, hogy 0-3-ra, 0-4-re, 0-5-re győz, de az is, hogy megelégszik majd a 0-1-es vagy 0-2-es eredménnyel. Én nagyon remélem, hogy mégis lesz legalább három gól a meccsen.

#23057 január 29, 2019, 17:06:32, csabax
Katar - Egyesült Arab Emirátusok, 2.5 gól alatt  :noway:

Beigazolódott mindkét dolog, amivel korábban némi problémám volt, azaz Katar elbúcsúztatta Dél-Koreát és az Egyesült Arab Emirátusok pedig legyőzte Ausztráliát, ám mivel ezekkel az eshetőségekkel számoltam, ezért az akkori tippjeimbe nem csak a biztonsági faktor volt belekalkulálva, de még ráadásul a tét is alacsony volt. És, lám, lám, még így is vesztettem mindkét esetben. Persze, egy rövidke ideig mérges voltam, főleg Katar továbbjutásakor, de hát úgy vagyok ezzel, hogy nem érdemes túlzásba vinni a dolgot, s nehogy már az arabok döntsék el, hogy mit vélek én a labdarúgás nevű sportágról.

Ezúttal viszont egymás ellen fognak játszani, s mivel az Egyesült Arab Emirátusok esetében is - magyar mércével mérve - dúsgazdag arabokról van szó, ezért most már nem tartom valószínűnek, hogy túl sokat jelenthet majd a katari pénz. Persze, aztán meg ki tudja... Hiszen azt is szokták mondani, hogy az ördög nem alszik. Ezt hallván mások még azt is hozzá szokják tenni, hogy éppen az alváshiány miatt karikásak az ördög szemei. Szóval, most az valószínűsíthető, szerintem, hogy az Egyesült Arab Emirátusok válogatottjának tagjait nem hatja majd meg a rengeteg katari pénz, de mindez mellett még arról sem szabad megfeledkezni, hogy az Ázsia Kupa elődöntőjében éppen a házigazdával fog mérkőzni Katar.

És bizony az ilyen esetek többségében az szokott lenni, hogy ha már eljutott az elődöntőig a házigazdák csapata és pluszban még nem is túlzottan nagyon "kutyaütő", akkor már szokás őt némileg "segíteni" abban, hogy jusson be a döntőbe is. Természetesen nem gondolok én semmi "rosszra", s már csak amiatt is elképzelhető, hogy mégsem történik majd így, mert nem csak két gazdag országról van szó, hanem várhat Southampton - Crystal Palaceóan azzal sem lesz majd jelentősen több néző a döntőben, ha bejut oda a házigazdák válogatottja. Arról már nem is beszélve, hogy minden bizonnyal nem az Egyesült Arab Emirátusokban érdemes aggódni a kontinenstorna anyagiakban való sikeressége miatt.

Azzal számolok, hogy kevés gól lesz. Részemről leginkább a 0-1-es vagy az 1-0-ás eredmény elképzelhető. Persze, az sem zárható ki, hogy azért mindkét oldalon lesz majd 1-1 gól, ám ha ez tényleg így fog történni, akkor remélem, hogy már nem rendes játékidőben, hanem majd csak a hosszabbításban fog esni a győztes kilétét eldöntő találat.

#23058 február 05, 2019, 16:24:07, csabax
Arsenal - Cardiff City, 2.5 gól felett  :great:

Számomra kétségtelen, hogy ez a mérkőzés is a gólokban gazdag találkozók közé fog tartozni. És nem csak azért, mert a hazai pályán játszó Arsenal győzelemre van "ítélve" azzal, hogy hatalmas tempót diktál neki a vele azonos pontszámmal (44-44 pont) közvetlenül mögötte loholó Manchester United, hanem leginkább talán azért, mert tényleg nagyon-nagyon szerény a vendég Cardiff City idegenbeli mérlege (11 mérkőzésen 1 győzelem, 2 döntetlen, 8 vereség, 6-21-es gólarány).

Sőt, az előbbieket meg lehet "fejelni" azzal is, hogy ennyire harmatgyenge produkcióval tényleg jogos az a dolog, hogy a walesi együttes kieső helyen van. Egészen pontosan: az angol élvonal 20 csapata között jelenleg a 18. helyen van. Egy újabb sőt következik. Említettem én az előbb az Arsenal és a Manchester United azonos számú gyűjtött pontjait, de az az igazság, hogy mindez mellett a gólkülönbség továbbra is jelentéktelen: Arsenal +16 gól, Manchester United +13 gól. Immár az a helyzet van, hogy ha a ManUtd az utóbbi mérkőzéseken tapasztalt iramban halad előre a továbbiakban is, plusz a következő meccseken való góltermése sem marad el az utóbbiakétól, s az Arsenal még egy ideig össze-vissza botladozni fog, akkor számítani lehet a helycserére. Már csak azért is számolni érdemes a ManUtd további rohamával, mert az 5. helyezés - ezen található jelenleg az Arsenal - pénzszerzéssel járó nemzetközi szereplésre jogosít fel, míg a 6. helyezés - ezen található jelenleg a Manchester United – pedig már nem. Tehát az Arsenal-Cardiff bajnoki mérkőzésen a házigazdáknak ajánlatos a gólarányon is javítani.

Emiliano Sala az utóbbi időben igencsak gólerős játékot produkált a francia Nantes csapatában, s így - nyilván sokan másokhoz hasonlóan - én is vártam, hogy milyen teljesítményre lesz képes a Cardiff City együttesében egy a franciánál lényegesebb nívósabb focibajnokságban. Ám nagyon úgy tűnik, hogy ezt már nem fogom, nem fogjuk megtudni. Sajnos!

Úgy vélem, hogy ezúttal már csak a rá való tekintettel is meg fognak "szakadni" a pályán a vendégjátékosok. Nem lehet tudni, hogy ez mire lesz elegendő, hiszen tényleg nagyon szerény képességű csapatról van szó, ám én mégis nagyon reménykedek abban, hogy amolyan "csakazértis" módszerrel egy gólt valahogyan mégis össze fog ügyeskedni a Cardiff City. Az Arsenal pedig, amolyan tiszteletet tudó házigazdaként, hagyni fogja ezt. Utána pedig úgy elveri ellenfelét, mint az a bizonyos szódás a lovát.

#23059 január 30, 2019, 22:58:13, csabax
Bournemouth - Chelsea 2  :noway:

Az új Chelsea-szerzemény Gonzalo Higuain számára ez a bajnoki mérkőzés jelenti majd a Premier League-ben való debütálást. Való igaz, hogy az argentin focista néhány nappal korábban már játszott a vendégek szerelésében, de az a Sheffield Wednesday FC elleni vasárnapi találkozó FA Kupa-meccs volt. Gondolom, hogy - valamilyen szinten - Higuain emlékezetessé kívánja tenni a számára mindenképpen fontos mérkőzést. Majd meglátjuk, hogy sikerül-e ez neki. Vagy nem. Én például abban reménykedek, hogy a motiváció miatt ezúttal legalább egy gólt fog szerezni, majd utána pedig a következő meccseken már nem nagyon fog ő iparkodni. Néhány hónapig mindenképpen jelentős pénzösszeget fog kapni, ez már garantált, amúgy pedig már "kifelé" tekintgethet, "benne van a korban", lehet majd menni levezetni valahova a ködös Albionnál melegebb éghajlatra.

Eddie Howe Bournemouth-menedzser számára némi aggodalomra adhat okot Joshua King és Callum Wilson kisebb sérülése, ám a jelenlegi állás szerint azért mégis lehet számítani arra, hogy a mérkőzés kezdési időpontjában már mindkét csatár harcra képes lesz. Viszont Dominic Solanke, Simon Francis és Lewis Cook esetében már korántsem ennyire reményteli a helyzet. Ők nagy valószínűség szerint hiányozni fognak. A vendégeknél mindössze egyetlen hiányzó valószínűsíthető: a középpályás Ruben Loftus-Cheek. Ennyi! Maurizio Sarri csapatából mindenki másik focista játszhat.

Szerintem sok múlik majd a 26 éves Callum Wilson játékán. Amennyiben mégis játszani fog a jó formában lévő csatár, akkor várhatóan némileg nehezebb dolga lesz majd a londoni csapatnak. Ha pedig nem fog bírni játszani, akkor boldogabb lehet majd az ellenfél. Nem számítok izgalmas mérkőzés, hanem inkább arra, hogy be fog tömörülni a saját kapuja elé a Bournemouth, hagyja támadni a vendégeket, s abban bízik, hogy majd valamelyik kontrája eredményes lesz. Eredmény tekintetében amolyan 1 gólos vendéggyőzelmet várok: 0-1, 1-2, ilyesmik.


Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar fognak Sarri ellen játszani.

#23060 február 05, 2019, 17:56:45, csabax
HCDS Constanta - Buzau 1  :great:

#23061 január 29, 2019, 22:59:10, csabax
Newcastle - Manchester City 2  :noway:

:beerchug: :beerchug: :beerchug: :beerchug: :beerchug: :beerchug:
:beerchug: :beerchug: :beerchug: :beerchug: :beerchug: :beerchug:
:beerchug: :beerchug: :beerchug: :beerchug: :beerchug: :beerchug:

#23062 február 05, 2019, 20:52:12, csabax
Arsenal - Cardiff 1  :great:

#23063 január 29, 2019, 22:59:40, csabax
Manchester Utd - Burnley 1  :noway:

#23064 február 06, 2019, 00:19:24, csabax
Cepede V. (Par) - Xu S. (Chn) 1  :great:

Köszi szépen, Rafa Benitez!


#23066 február 06, 2019, 14:18:23, csabax
Hamburger SV - SV Sandhausen 1  :great:

Ezen a mérkőzésen a német másodosztály jelenlegi listavezetője és az élvonalba való feljutásra legesélyesebbnek taksált Hamburger SV fogadja otthonában a kiesés elkerüléséért küzdő és pillanatnyilag a kiesési osztályozót jelentő 16. helyezett SV Sandhausen csapatát. A vendégcsapatnak mindössze 13 pontja van, ami hajszálra pontosan ugyanannyi, mint az alatta levőknek, a már rájátszásbeli osztályozó nélküli kieső helyezéseken tanyázó FC Ingolstadt és MSV Duisburg. Ebből kifolyólag azt is lehetne mondani, hogy pontszerzési kényszerben van a Sandhausen, s ez tényleg így is van, ám ezúttal az a helyzet van, hogy a házigazda Hamburger SV is pontszerzési kényszerben van. Ugyanis a 37 ponttal listavezető hamburgi együttes mögött ott "virít" a 36 pontos FC Köln. Amelyik csapat a hamburgiak legapróbb botlása esetén bármikor készen áll a helycserére. És ha ez nem lenne elegendő, akkor még ott van a 3. helyen - mindössze 3 ponttal lemaradva - a 34 pontos FC St. Pauli. Vagyis a másik hamburgi focicsapat! Az pedig ezerszázalékosan és a lehető legteljesebben biztos, hogy az FC St. Pauli mindent - értsd: MINDENT - meg fog tenni, hogy beérje vagy akár meg is előzze a városi riválist. (Sankt Pauli a németországi Hamburg egyik kerülete. Itt található a Reeperbahn és a kikötőváros messze földön híres piroslámpás negyede. Az FC St. Pauli pedig az egyetlen futballklub a világon, amelyik az AC/DC zenéjére vonul ki játszani, s a szurkolói pedig kalózzászlót lengetnek a lelátón. Igazi kultikus egyesületről van szó. Ahol - például - már az öltöző folyósója is sötét, és össze-vissza vannak firkálva a falak és halálfejek van oda festve.)

A Hamburger SV - SV Sandhausen mérkőzés hiányzói a következők lesznek: Hwang Hee-Chan, Kyriakos Papadopoulos, Stephan Ambrosius és Jairo Samperio, illetve Tim Kister, Erik Zenga, Nejmeddin Daghfous és Alexander Rossipal. A sok név olvastán azt is lehetne mondani, hogy tekintélyes a lista, ám az az igazság, hogy a dél-koreai Hwang Hee-Chan csatáron kívül abszolút senkiről sem mondható el, hogy akár csak valamennyire is meghatározó játékos lenne.

Forma tekintetében hatalmas előny van a házigazda javára, de még arról sem árt megemlékezni, hogy az SV Sandhausen annyira nagyon gyenge teljesítményre képes idegenben, hogy mellette még  a Hamburger SV amúgy nem túl meggyőző hazai mérlege is nagyon jónak tűnik.

Szerintem a vendégcsapatból jobbára csak a 7 gólos Fabian Schleusener csatárt lesz érdemes a többieknél némileg jobban őrizni, s ha ebből a nem túl bonyolultnak tűnő feladatból jelesre vizsgáznak majd a hazaiak, akkor nem igazán lesz senki, aki útját állja az újabb győzelmüknek.

Liverpoolban jelenleg +4 fok van, ám éjfélre elérheti a +7-et is.

#23068 február 06, 2019, 16:55:07, csabax
PAOK - Giannina 1  :great:

#23069 február 07, 2019, 01:01:50, csabax
Olympiakosz - AE Larissa 1   :great:

Alisson az Anfielden: nagy ember, ügyes lábbal
"Mi más az élet, mint küzdelem az álmainkért?"
https://www.fourfourtwo.hu/oromfoci/alisson-liverpoolban-nagy-ember-ugyes-labbal-78650/?fbclid=IwAR37YLY5LnanLSEpqeX1_Nje0STxD6QgUHXNLbaR2J-FAuCN35djBTgn4ys