Csaló pokertermek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Ez tényleg ott van, mégha fake is...  ;D

Üdv mindenkinek!
Olvastam a hozzászólásokat. Ez volt a célom, hogy meg lehessen beszélni a véleményeket. Megpróbálok egyszerre és egyben válaszolni minden engem érintő hozzászólásra, bár a lényeg a téma és nem én.
Legelőször: Nem vagyok sértődős! Úgyhogy bárki bármit írhat akár rólam is rám való tekintet nélkül, azaz öncenzúrázatlanul, vagyis teljesen őszintén. Ez a másik célom volt.
A téma a lényeg!
Csak annyit jegyeznék meg a vitaindító írásomhoz.
A főnököm egyszer azt mondta, hogy egy délután magyarázzam el egy másik embernek, hogy mikor miért mit kell tennie. Hát nemigen lehet összefoglalni pár tíz év összes tapasztalatát egy noteszlapnyi terjedelemben, hogy látni lehessen a leglényegesebb kérdésre a "MIÉRT"-re vonatkozó válaszokat és indokokat. Ezért nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni belőle. Csak egy alapvető igazságra utalnék. Hülye kér(d)ésre hülye válasz járja! Ezért feleslegesen inkább nem válaszolnék bizonyos megjegyzésekre illetve utalásokra. Tehát maradok a lényegnél a témánál.

Nos azóta, hogy utoljára itt voltam újra megtörtént a szokásos szívatásom. Megszedtem magam egy kicsit, majd jött a szokásos fekete leves. Azaz ajtó-ablak becsuk és mindennel vesztek, minden helyzetben.
Hogy például milyen a mindenből az egyik helyzet? És persze ugye mindegyik ilyen, vagy nagyon hasonló valószínűtlenségű egyenként is de sorozatosan (és itt a lényeg a hibátlan sorozaton !!!!) meg pláne !!!
Ellenfél QQ nálam K9. Ellenfél erősen hív én adom. Flop: AK9. Én passz. (Már tudatában, hogy a forgatókönyv szerint úgyse fogok nyerni de sose lehet tudni!). Ellenfél All-in. Én All-in. Turn: x. River: Q. Naná hogy!
Ebben nem a játék a lényeg, hanem az, hogy Turn-on nyerő vagyok. És riveren bukok szinte lehetetlenül. Persze 5% is 5% számomra ez nyilvánvaló!
De: Ha minden ilyet (és sok ilyenbe húz bele a leosztással) elvesztesz ugyanígy, az 0,05 a sokadikon esélyű és a sokadik az nagy szám. Tahát lényegében három dolog is nem valószínű amit sorozatosan tapasztaltam megint a nevezzük úgy "feketelistás" állapotomban:
1. Túl sok lapütközésem volt ha nagy ritkán játszható lapot kaptam ( na persze nem az MSS szerint!)
2. Mindig kihúzta river a szarból az ellenfél turn-ön vesztő lapját! Csont nélkül minden alkalommal.
3. Közben mellékesen figyeltem a BB SB lapjaimat. Ha nem 2x a konfiguráció az már csoda!
És még egy:
4. Akár degeszre is nyerhetném magam. Mondjuk 72, 73. 85 meg hasonlókkal. Erre preflop kéne mennem AA KK QQ ellen all-in vagy közeli bet-el. És jönne rá mondjuk sor vagy flush a riverrel. Naná hogy nem játszom meg. Ha tesztként mégis, hiszen úgyis ez az osztó célja, akkor soha nem jön be. Naná hogy nem, hiszen ez is az osztó célja.
Mindez hülyeségnek hangzik, de ezek után vajon mit is érnék el stack management-el? Ha soha nem hagy nyerni akkor mit is és hogyan is manage-ljek? És a nagy manage-lésnek mi is lesz a vége? UGYANAZ. Vesztek. Pont ahogy az osztó osztja.
Az elméletek csak egy környezetben meghatározott feltételek között igazak és csak abban működnek.
Akkor, melyik az az elmélet ami ebben működik? NE JÁTSSZ VAGY VESZTESZ!
Ellenvéleményeim:
A versenyek visszajátszásai válogatottak az extreme partikra. Nané hisz az a poén! De ez félrevezető. Naná hisz ez meg a cél!
Tudom hogy 1-2c-ben nem ugyanaz tudású és stílusú társaság játszik, mint 1-2$-ban, következésképp nem alkalmazhaztóak ugyanúgy rájuk az elméletek. Arra a szabályra gondolok, hogy "Csak az idiótáknak van szerencséjük a pokerben!". Mert ugye mindent megjátszanak a végletekig és hazudnak mint gép és vagy bejön vagy nem. Vagyis minden megtörténhet.

Ezen okok miatt sarkítok arra az esetre, hogy miért mindig nekik jön be?
Nem nekik van végtelen szerencséjük!
Hanem? Egyszerúbb a válasz: Nekem nincs!
Ez ugye szintén lehetetlen! Nem?
Kivéve ha felturbózzák egy "feketelistával" amire időnként rátesznek, ha úgy vélik ott a helyed!

A kistétes játékokban feldughatja mindenki az elméleteit a játékosok képesség szerinti összetétele miatt.
Erre fejlődött ki a hosszú évek tapasztalata alapján alkalmazható helyes stratégiai konstrukció, amit a pokervilág már nagyon régen megfogalmazott: "Szűz kéz szerencsét hoz!". :)

Aki elmélkedni akar az kezdje 1-2 dolláros alapon. Ott már megfelelően kondicionált a játékosállomány a szabvány szerinti játékra és ott talán a szolgáltató se merészel csalni.

Egyetlen dolog biztos:
A játék jól szórakoztat! Már ha szórakoztatónak találod azt is ahogy a szolgáltató manipulálja!
Én így is játszom, de nem árt ha más is tudja mibe cseppen bele!
A manipuláció miértjét a gyengébbek kedvéért sem magyarázom el mégegyszer!
Meg azt se mit ér a pokerelmélet 1-2c-esben, és miért semmit! :)
Aki 1-2c-esre akar pokerelméletet alkalmazni azt helyből kiröhögöm!
És akkor a szolgáltatós csalást még meg se említettem!

Az én 1. poker elméletem:
JÁTSSZ ONLINE HA AKARSZ! DE NE FIZESS!
Így élvezni fogod a pokerezést és így valóban szórakozás!
Így nem lehetsz áldozat!

Számomra csak ezután jöhet a többi poker elmélet!
Már ha van olyan környezet, ahol van lehetőség azokat alkalmazni!

Üdv!
:)

Az a helyzet, hogy ez kicsit szánalmas... :) Ne haragudj, de aki egy nagy emelést megad preflop K9-el az meg is érdemli a sorsát. Édesapám mondja mindig, aki hülye, haljon meg. Kész, ennyi. A póker nem csak arról szól, hogy mennyire tudod a stratégiákat. Az alkalmazkodás és tanulás a legfőbb része. Ha beülsz egy asztalhoz, akárki csinál, akármilyen kicsi butaságot is, azt jegyzetelni kell. Be kell sorolni az ellenfeleket kategóriákba és konkrétan a leghülyébbekkel harcolni. Persze minél magasabb a limit annál kevesebb a hülye. Ráadásul azt is tudni kell kezelni, amikor valaki már sokadszor szerencsés. Ha érezzük azt, hogy a péló rossz végén vagyunk, és akárhogy ficánkolunk nem lesz jobb, akkor abba kell hagyni, különben csak mélyebbre hatol a fallosz és hetek, hónapok munkája mehet tönkre. Az, hogy manipulálják-e vagy sem a programot totál mind1. A hülye akkor is hülye marad.

IGAZAD VAN! Ez tényleg szánalmas ! :)
:)
:great:

Z-man!1 ;D :great:
Kiraly volt a hsz-ed!

Egyszer majd csak leesik a tantusz valakinek!
Addig is törjétek a fejeteket, hátha sikerül!
"Nyomd le az F5-öt! ... Az F már meg van!"
Erről ennyit. Én feladom!
:)

Ez a zsenik sorsa alba!
Egyedul maradnak es vmi kozeli hozzatartozojukkal kamatyolnak. ::) PL:Einstein,Ady

Alba, végigolvastam a hozzászólásod, de akármennyire is igyekszem értelmezni, nem jutok tovább ennél:

"Ellenfél QQ nálam K9. Ellenfél erősen hív én adom"

Elvesztettél egy handet, amibe úgy mentél be, hogy volt kábé egyharmad esélyed. Engem (és gondolom még nem kevés embert rajtam kívül) ilyen esetben inkább háborít fel ha a fish két párt floppol, mintha riveren győz az igazság.

Egyelőre szerintem se fizess be sehová! Olvass, tanulj, gyakorolj, aztán úgy egy év múlva valszeg nevetve kérsz elnézést, hogy megnyitottad ezt a topikot.

Sok sikert!


Erre írtam, hogy az F már megvan!
Szóval én megtanultam írni:
"Ebben nem a játék a lényeg, hanem az, hogy Turn-on nyerő vagyok. És riveren bukok szinte lehetetlenül."
Az a lényeg, ha EZ ismételten történik meg!
Mégegyszer ... ugye úgy kezdődik, hogy "Ebben nem a játék a lényeg..."
Szóval ha megtaláltad az F után az 5-öt is akkor szólj! Vagy ha nem az ujjamat nézed, hanem azt ahova mutat!
Vagy egyszerűbben: ha megtanultál olvasni és értelmezni amit olvasol...
Vagy ha nem csak olvasni, hanem írni is tudsz már...("Vigyázat vadnyugat") :)
Már elegem van hogy egyesek a legprimitívebb alapdolgokra oktatgatnak ki, miközben fogalmuk sincs miről van szó!
Nem is a poker a lényeg! Lehetne CsapdLeCsacsi is!
Nem semmi a milliárdos játékszámban minden előfordulhat duma se (vmlinuz) ... Emlékeztetőül: a százalékszámítás általános iskolai tananyag. Az pedig már egy kicsit hajaz a valószínűségszámításra.
Ezért ez a színvonal már tényleg fájdalmas és tényleg szánalmas ("Z-man" tózse ugyanez).

Na! Azt hiszem megfogadom a jó tanácsot és megyek CsapdLeCsacsizni!
Az a nekem való! Persze nem pénzben!
Az "Üvegtigris" után: Nevezz nyugodtan Sanyi-nak!
:)

Üdv!

A szavazás állását is megnézhetjük, azért nem csak alba gondolja így, csak mások nem írnak ide.

Alapvető probléma alba96, hogy laptalálkozáskor, mikor eldöntjük utólag, hogy mákoltak, vagy nem mákoltak, ha úgy tetszik csaltak-nem csaltak, akkor illik a kezdeti százalékokból kiindulni!
Indulóból neked volt a gyengébb lapod és végül vesztettél is. Szerintem ez nem felháborító. Kábé 70-30 arányban volt az esélyesebb a QQ flop előtt! És ez érvényesült is. Sőt! Ennek ellenére lehetőséget kaptál nyerni is, de a csekk-réz taktika nem ült. Persze megpróbáltad, de nem jött be. De ha úgy érzed, hogy sokat mákolnak, akkor óriási hiba volt nem hívni! Tolni kellett volna, hogy elbizonytalanodjon a QQ...
És bizony ilyenek gyakran ismétlődnek, ha hiszed ha nem. Élőben is van hihetetlen tűnő széria ám...

Egyébként az eredeti kérdésre: Igen! Biztos, hogy csalnak, csak nem feltétlenül úgy ahogy mi gondoljuk és nem feltétlenül ott ahol gondoljuk.

Nem az a lényeg, hogy mi van riveren, hanem hogy egyáltalán nem szabadott volna ebben a handben benne lenned!

Amíg ez nem egyértelmű, hogy miért, nincs miről beszélni. Részemről nem próbálok tovább hatni rád.


Javaslom búcsúzóul, hogy olvasd el frostling naplóját, ő is kábé innen indult, csak benne volt alázat és kitartás, így ma 8-15$-os beülőkkel operál összességében profitosan.

Ha nyitott vagy a mások véleményére és nemcsak a saját - téves - felfogásodat akarod a topikban másoktól visszahallani, akkor van lehetőség fejlődésre, láthatólag viszont téged ez a része nem érdekel a dolognak, csak hogy minél messzebbre hallatszon a hangod. Ehhez meg mi nem kellünk.

Persze nem úgy csalnak, hogy rosszabb lap veri a jobbat, mert ez akármikor megtörténhet. De pl nekem általában ugy van ha befizetek egy irodához először nyerek pár napig 1 hétig talán utána meg semmi jön a vesztés. És ez 80 %-ba így van nekem és már jó pár éve pókerezek.

Idézetet írta: Etoo Dátum január 09, 2012, 10:20:55
Persze nem úgy csalnak, hogy rosszabb lap veri a jobbat, mert ez akármikor megtörténhet. De pl nekem általában ugy van ha befizetek egy irodához először nyerek pár napig 1 hétig talán utána meg semmi jön a vesztés. És ez 80 %-ba így van nekem és már jó pár éve pókerezek.

Kicsit érdemes elemezni, hogy ugyanazon a színvonalon játszol egy hét múlva is, mint amikor befizetsz. Ha igen, akkor csinálni kell tovább, aztán megint fordul majd a kerék, ha nem, akkor ki kell javítani a hibákat. Helyes bankroll-managementtel (semmiképpen sem rólam példát véve) a visszaesés átmeneti.

Idézetet írta: söprű Dátum január 09, 2012, 10:28:52
Kicsit érdemes elemezni, hogy ugyanazon a színvonalon játszol egy hét múlva is, mint amikor befizetsz. Ha igen, akkor csinálni kell tovább, aztán megint fordul majd a kerék, ha nem, akkor ki kell javítani a hibákat. Helyes bankroll-managementtel (semmiképpen sem rólam példát véve) a visszaesés átmeneti.

Pedig nem szoktam változtatni stratégiát meg tétet sem.