Real Madrid Szurkolótábor

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Real Madrid Szurkolótábor

Ebben a témában várjuk a Real Madrid szurkolóit. Itt lehet beszélgetni a csapat meccseiről, a játékosokról, illetve ide jöhetnek egyéb pletykák amelyek a madridiakat érintik.

umekumek ugyan még nem nyilatkozott, de szerintem biztos résztvevője lesz ennek a topicnak, így már két aktív "user" van, és várjuk a további fanatikusokat. ;)

Pontosan 5 éve, 2006. november 17.-én ment el Öcsi bácsi. :(

Euroliga, C-csoport, 5. játéknap

Real Madrid - Anadolu Efes 104-84 (24-18, 26-18, 31-26, 23-22)

Real pontok: Carroll 19, Mirotic 17, Suárez 15, Fernández 14, Tomic 9, Reyes 8, Rodriguez és Llull 5, Begic 4, Sanz és Ibaka 3, Pocius 2

1. Maccabi 4-1
2. Real Madrid 3-2
3. Partizan 3-2
4. Armani Milano 2-3
5. Anadolu Efes 2-3
6. Spirou Charleroi 1-4

Következő meccs: November 24. (csütörtök) 19:00 Real Madrid - Spirou Charleroi

Az Európa-bajnoki pótselejtezők lezárultával kialakult a kontinenstorna végső, 16 csapatos mezőnye. Sajnos nem minden pótselejtező végződött a Madridisták számára kedvező kimenetellel, hiszen Törökország elbukott Horvátországgal szemben, így Hamit Altintop és Nuri Sahin már biztosan csak a televízióból nézheti a lengyel-ukrán közös rendezésű viadalt. Boldog lehet viszont a Blancók jelentős számú portugál kontingense, hiszen az első mérkőzésen elért 0-0 után, hazai pályán a luzitánok hat gólt rámoltak a bosnyákok kapujába, amiből Cristiano Ronaldo két nagyon fontos találattal vette ki a részét, ezzel nyitva utat hazájának a 2012-es Eb-re.

Valenciába látogat tehát a Real Madrid, ahol nagyszerű hangulat mellett, a kemény ellenfél is adott. A Turia-partiak remek formában vannak, ezt a tabellán elfoglalt helyük is bizonyítja, a Barcelonától egy, míg a királyiaktól pedig, 4 pontra vannak csupán lemaradva. Unai Emery legénysége az előző fordulóban épp a korábbi listavezetőt verte 2-0-ra a városi derbin. Hazai pályán egyébként is remek az idei mérlegük, eddig veretlenek a denevérek, négy győzelem mellett, mindösszesen két döntetlen rondít bele a képbe. A csapat gólfelelőse egy bizonyos Roberto Soldado, aki a Madridisták számára is jól ismert, hiszen a fővárosiak akadémiáján nevelkedett és a felnőtt csapatnál is lehetőséget kapott. Igaz, nem sok sót evett meg Madridban, hiszen 27 találkozóján 8 alkalommal volt eredményes. Azt hozzá kell tennünk, hogy ezen gólok közül mindösszesen kettő született a La Ligában, a többit barátságos mérkőzéseken jegyzi. Viszont Soldado azóta spanyol szinten remek csatárrá nőtte ki magát, amit először a Getafénél, majd most a Valenciánál is bizonyított. Roberto bízik a győzelemben, aminek a mérkőzés előtt hangot is adott: "A Real Madrid nagyon veszélyes, de a Mestalla még tőlük is veszélyesebb. Holnap le fogjuk győzni a Madridot". Az ex-madridi társa a csatársorban, -a nem hivatalos Lionel Messi hasonmás verseny vitathatatlan győzte- Pablo Piatti lehet. A mélynövésű argentin csatár mellett a brazil válogatottba is behívott Jonas kandidálhat még a másik támadó szerepére. Aki biztosan nem lehet ott holnap a Mestallában, az Éver Banega és Hedwiges Maduro. Mindkét játékos sérüléssel bajlódik. Érdemes még megemlíteni Sergio Canalest is, akit két évre kapott kölcsönbe a Realtól a Valencia, de sajnos pár hete súlyos sérülést szenvedett, hosszú-hosszú hónapok kihagyása vár a fiatal középpályásra.

José Mourinho számára kisebb fejfájást okozhat, hogy a válogatott mérkőzések során Cristiano Ronaldo és Álvaro Arbeloa is kisebb sérülést szedett össze, bír a biztató hírek szerint, tudják majd vállalni a játékot. Felépült elhúzódó sérüléséből Ricardo Carvalho is, bár egyelőre még korai lenne az ő nevezése az utazó keretbe. A Real két brazilja, Marcelo és Kaká is felépült, míg előbbi teljesen visszanyerte egészségét, addig a korábbi aranylabdás viszont még az előzetes hírek szerint nem kész a játékra. Karanka a ma esti utolsó összetartás előtt így nyilatkozott: ,,Marcelo és Cristiano készen áll a játékra, Kaká viszont nem fog pályára lépni a Mestallában". A másik maródi, Ángel di María lesz, aki még az Osasuna elleni mérkőzésen szenvedett combhajlítóizom sérülést, ami miatt egy hónap kihagyás vár rá. Az előző bajnokin már Nuri Sahin is belekóstolhatott a Primera División légkörébe, valószínűleg holnap estére is szán neki valamilyen szerepet a Miszter, ha kezdőként nem is, de a második játékrészben bizonyosan harcba dobja őt is a ,,Speciel One". A védelemben Marcelo térhet vissza a bal szélre, míg a Pepe és Ramos középső tengelyt Arbeloa, vagy esetleg Lassana Diarra teheti teljessé. Középen Khedira lehet Xabi Alonso játszótársa, míg di María sérülésével Özil kerülhet vissza a kezdők közé, aki Higuaínt, C. Ronaldót és Benzemát tömheti majd forintos labdákkal, ahogy azt a válogatottban is tette legutóbb. Benzema pótolhatja Kakát, így hogy di María is sérült. A francia játékos szélen kaphat lehetőséget, míg argentin csatártársa tündökölhet a befejező pozícióban. Gonzalo Higuaín egyik kedvenc célpontja pont a Valencia csapata, hiszen eddigi 7 mérkőzésén 7 találattal szomorította a denevérek drukkereit. Bizonyára holnap sem bánik majd velük kesztyűs kézzel.

Legutóbb áprilisban találkozott a két csapat a Mestallában, akkor a Blancók gólzáporos mérkőzésen 3-6-ra múlták felül riválisukat, Benzema nyitotta meg a gólok sorát, amelyet egy Kaká dupla és egy Pipita tripla követett. Egy hasonló eredménnyel, azt hiszem most is mindenki kiegyezne. Nagyon nehéz meccsek várnak most a csapatra, hiszen a Valencia után egy Dinamo Zagreb-Atletico Madrid-Sporting Gijón-Ajax sorozat következik, amelyet az őszi El Clásico koronáz majd meg a Bernabéuban. Fontos tehát a győzelem, most nem szabad pontokat hullajtani, a Clásicóig a lehető legnagyobb pontbéli különbséget kell tartani a Barcelonával szemben. Hala Madrid!

Primera División, 13. forduló - Valencia - Real Madrid 22.00 (Sport2)

2011.11.19 - Mestalla

Játékvezető: J. A. Teixeira Vitienes

A Valencia várható kezdőcsapata: Guaita; Miguel, Ruiz, Rami, Jordi Alba; Mehmet Topal, Costa; Pablo Hernandez, Piatti, Mathieu; Soldado

A Real Madrid várható kezdőcsapata: Casillas; Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo; Xabi Alonso, Khedira; Benzema, Özil, Cristiano Ronaldo; Higuaín

Primera División, 13. forduló

Valencia - Real Madrid 2-3 (0-1)
gólok: Soldado (2); Benzema, Sergio Ramos, Ronaldo

Következő meccs: November 26. (szombat) 20:00 Real Madrid - Atlético Madrid


ACB, 8. forduló

Real Madrid - Lagun Aro 82-74 (25-12, 24-27, 17-18, 16-17)

Real pontok: Fernández 13, Mirotic 12, Tomic 10, Pocius Begic Llull Ibaka 8, Suárez 7, Rodríguez 4, Reyes és Carroll 2

Következő meccs: November 26. (szombat) 18:00 Zaragoza - Real Madrid

Valenciában forró volt a talaj a fővárosiak lába alatt, a három pont sorsa az utolsó utáni percig is kétséges volt. Szerencsére, hol a kapufa, hol pedig Iker Casillas, vagy Gonzalo Higuaín hathatós közreműködésének hála, sikerült a nagyon fontos győzelmet elhozni a Mestallából, így maradt a három pont különbség az ősi rivális Barcelonával szemben. A Bajnokok Ligájában szerencsére hasonló drámákra már nem kell számítanunk, hiszen a csapat már kvalifikálta magát az egyenes kieséses szakaszba, illetve ha a csoport másik mérkőzésén döntetlen eredmény születik, az esetben a madridiak már két vereség esetén is a csoport élén zárnának. Egyetlen cél tehát a csoportelsőség, és ha ez kapott gól nélkül sikerülne a csapatnak, az már csak hab lenne a tortán.

A kerethírdetésnél kiderült, hogy Carvalho, Kaká és di María mellett, Marcelo és Arbeloa sem játszhat majd holnap, viszont jó hír, hogy Coentrao felépült és akár kezdőként is szerepelhet a Bernabéuban. Mourinho így nyilatkozott a kimaradókról: ,,Kakának még mindig vannak kisebb fájdalmai és nem szeretnénk, ha ennél többet is érezne. Carvalho rendben van, de még a madridi derbin egész biztosan nem játszhat, de úgy hisszük, hogy a következő héten már bevethető lesz. Di María fokozatosan tér vissza, ha készen áll hétvégére, akkor játszhat". A portugál tréner szerint játékosai fáradtak, ezért át fogja rendezni a sorokat, ami a hiányzók miatt azt is jelentheti, hogy Sergio Ramos lehet a régi-új jobbhátvéd, a helyén pedig Varane, vagy Albiol kaphat lehetőséget Pepe párjaként. A ,,Special One" egyelőre még nem árulja el a kezdőt, szereti azt először a játékosokkal tudatni, viszont Nuri Sahin helyzetét világosan vázolta: ,,Eddig négy játékosom adott interjút a Bajnokok Ligája mérkőzések előtti sajtótájékoztatókon és ők mindig kezdők voltak, most Nuri ül mellettem, így a logika azt diktálja, hogy holnap kezdeni fog". Felforgatott lesz tehát a csapat, de ez nem okozhat gondot az eddig remekül menetelő Királyiaknak, még akkor sem, ha a Maksimir stadionban igencsak megszenvedtek a Dinamo elleni odavágón.

Ami a zágrábi csapatot illeti, nem mondhatja el magáról, hogy tündökölne a BL-ben, hiszen egyedüli gárdaként még gólt sem sikerült szerezniük. Remélhetőleg a holnapi este folyamán folytatják eme jó ,,szokásukat". Josep Simunjic az első mérkőzést kihagyta eltiltása miatt és holnap sem számíthat rá a plavik mestere, most sérülés hátráltatja a kőkemény bekket. Kaleva kapus szintén sérültet jelentett, így Loncaric pótolhatja majd honfitársát a háló előtt. A Dinamo eddigi kilenc kapott gólja mellé egy kövér nullát jegyezhet fel, ami ezesetben a lőtt gólok számát jelenti. Krunoslav Jurcic fiainak így elsődleges célja az idei első BL gól megszerzése lehet, amit erre a kiírásra kitűzhetnek maguk elé. Az Európa liga szereplés, már nagyon hiú ábrándnak tűnhet számukra.

A Real Madrid mindenképp idén még nem látott kezdőcsapattal fogadja a horvátokat, de a győzelem ennek ellenére is kötelező, bár tudjuk, hogy az ilyen jellegű mérkőzések jelentős gondot is okozhatnak az adott csapatnak. Minden bizonnyal a tartalékok is teljes odaadással fognak játszani, hiszen ennél jobb lehetőséget nem is kaphatnának arra, hogy bizonyítsanak önmaguknak, de legfőképp José Mourinho mesternek. Hala Madrid!

Bajnokok Ligája, 5. forduló, Real Madrid - Dinamo Zagreb 20:45

2011. 11. 22 - Santiago Bernabéu

Játékvezető: Alan Kelly (ír)

A Real Madrid várható kezdőcsapata: Casillas; Ramos, Varane, Pepe, Coentrao; Sahin, Lass; Callejon, Özil, Cristiano Ronaldo; Higuaín

A Dinamo Zagreb várható kezdőcsapata: Loncaric; Vida, Tonel, Cufre, Ibanez; Leko, Kovacic, Badelj, Alispahic; Beqiraj, Krstanovic

Bajnokok Ligája, 5. forduló

Real Madrid - Dinamo Zagreb 6-2 (4-0)
gólok: Benzema (2), Callejón (2), Higuaín, Özil; Beqiraj, Tomecak

D-csoport:

1. Real Madrid 5-0-0 16-2 15
2. Ajax 2-2-1 6-3 8
3. Lyon 1-2-2 2-6 5
4. Dinamo Zagreb 0-0-5 2-15 0

Következő meccs: December 7. (szerda) 20:45 Ajax - Real Madrid

A 14. forduló a Madrid szája íze szerint alakult. Nyertünk a városi rivális otthonában, a 3. számú madridi csapat meg megviccelte a katalánokat. Ezzel már 6 pont az előnyünk.
A meccsel kapcsolatban: brutális meccs volt, csodálom, hogy egyik játékos sem sérült le 1-2-re. Amit az Atletico játékosai időnként műveltek, az minden volt, csak foci nem. Már-már "Pepe-i" magasságokban játszottak.

Primera División, 14. forduló

Real Madrid - Atlético Madrid 4-1 (1-1)
gólok: Ronaldo (2, mindkettő 11-es), Di María, Higuaín; Adrián López

1. Real Madrid 11-1-1 46-10 34
2. Barcelona 8-4-1 38-7 28
3. Valencia 8-3-2 21-13 27
4. Levante 8-2-3 23-12 26

Következő meccs: December 3. (szombat) 18:00 Sporting Gijon - Real Madrid



ACB, 9. forduló

Zaragoza - Real Madrid 67-84 (17-25, 13-20, 21-23, 16-16)

Real pontok: Carroll 20, Ibaka 15, Pocius és Suárez 10, Mirotic 9, Rodríguez Reyes Begic 6, Llull 2

1. Barcelona 8-1 +111 17
2. Real Madrid 8-1 +102 17
3. Unicaja Malaga 7-2 +80 16
4. Pamesa Valencia 6-3 +47 15

Következő meccs: December 4. (vasárnap) 19:00 Real Madrid - Pamesa Valencia



Euroliga, C-csoport, 6. játéknap

Real Madrid - Spirou Charleroi 93-89 (21-27, 27-19, 22-23, 23-20)

Real pontok: Pocius 20, Carroll 16, Mirotic és Ibaka 12, Reyes 8, Llull 6, Tomic és Rodríguez 5, Suárez 4, Fernández 3, Begic 2

1. Maccabi 5-1 +29 11
2. Real Madrid 4-2 +48 10
3. Anadolu Efes 3-3 0 9
4. Partizan 3-3 -9 9
5. Armani Milano 2-4 -16 8
6. Spirou Charleroi 1-5 -52 7

Következő meccs: December 1. (csütörtök) 20:45 Armani Milano - Real Madrid

Ronaldo: "Nem mondhatom azt, hogy a Real és a Barcelona egy szinten van, vagy hogy a Madrid jobb a Barcánál. Csak annyit mondhatok, hogy bízom benne, hogy a Real megnyeri a bajnokságot és a Bajnokok Ligáját is és le fogják győzni a katalánokat" - nyilatkozta a Fenomén az AS-nek.

forrás: madridista.hu

#11 december 05, 2011, 22:17:31, Virpi Kuitunen
Primera División, 15. forduló

Sporting Gijon - Real Madrid 0-3 (0-1)
gólok: Di María, Ronaldo, Marcelo

1. Real Madrid 12-1-1 49-10 37
2. Barcelona 10-4-1 47-7 34
3. Valencia 9-3-2 23-14 30
4. Levante 8-2-4 23-17 26

Következő meccs: December 10. (szombat) 22:00 Real Madrid - Barcelona



ACB, 10. forduló

Real Madrid - Pamesa Valencia 81-64 (16-12, 22-20, 20-9, 23-23)

Real pontok: Fernández 17, Reyes 16, Suárez és Mirotic 8, Carroll és Llull 7, Tomic és Ibaka 6, Rodríguez és Begic 3

1. Barcelona 9-1 +125 19
2. Real Madrid 9-1 +119 19
3. Unicaja 8-2 +89 18
4. Caja Laboral 7-3 +52 17

Következő meccs: December 11. (vasárnap) 20:00 Estudiantes - Real Madrid



Euroliga, C-csoport, 7. játéknap

Armani Milano - Real Madrid 65-72 (15-20, 15-16, 17-17, 18-19)

Real pontok: Rodríguez 19, Fernández 13, Mirotic 11, Tomic 10, Carroll 9, Ibaka 7, Suárez 3

1. Real Madrid 5-2 +55 12
2. Maccabi 5-2 + 26 12
3. Anadolu Efes 4-3 +4 11
4. Partizan 4-3 -6 11
5. Armani Milano 2-5 -23 9
6. Spirou Charleroi 1-6 -56 8

Következő meccs: December 8. (csütörtök) 20:45 Real Madrid - Maccabi

#12 december 08, 2011, 08:19:22, Virpi Kuitunen
Bajnokok Ligája, D-csoport, 6. forduló

Ajax - Real Madrid 0-3 (0-2)
gólok: Callejón (2), Higuaín

Végeredmény:

1. Real Madrid 6-0-0 19-2 18
2. Lyon 2-2-2 9-7 8
3. Ajax 2-2-2 6-6 8
4. Dinamo Zagreb 0-0-6 3-22 0

Vazze ezt a topikot még csak most veszem észre.. Madridisták figyelem :police: