csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


#24960 november 05, 2019, 20:10:36, csabax
AIK Stockholm - GIF Sundsvall 1   :great:

A hazaiak győzelmére tippelek. Az igaz, hogy a házigazdáknál már nincsen esély a svéd bajnoki cím megszerzésére, hiszen az előző fordulóban (az utolsó előtti fordulóban!) idegenben elszenvedett 2-0-ás vereséggel a fővárosi csapat kiszállt a bajnoki címért zajló küzdelemből, de stockholmi szempontból mégis megérheti továbbra is jól teljesíteni, hiszen ezzel a GIF Sundsvall elleni sikerrel még akár dobogós is lehet a csapat. És amennyiben a jelenleg 59 ponttal 4. helyezett AIK Stockholm dobogós helyen fogja zárni ezt a bajnokságot, akkor ez egyben azt is fogja jelenteni, hogy a következő Európa Liga-szezon selejtezőjében is játszhat majd a svéd együttes. Azaz: nemzetközi meccseken szerepelhet az AIK Stockholm. És bizony ez a lehetőség jelenti az igazi tétet ezen az AIK Stockholm - GIF Sundsvall találkozón.

Azt már eddig is lehetett sejteni, hogy az eddig bajnoki címért küzdő AIK Stockholm jó csapatnak számít svéd szinten, de az ellenfélről még nem esett szó. Ez a GIF Sundsvall bizony kiesőhelyen van (15. - utolsó előtti – hely), szóval nem igazán "nagy eresztés" a társaság. Nincs tudomásom arról, hogy a svédeknél mennyire szokásos a bundázás az utolsó fordulókban, ám ennél a GIF Sundsvall nevű csapatnál most az van, hogy az idegenbeli siker - némi szerencsével párosítva – akár még tök jó is lehetne számára. Azért írok némi szerencsét a dologhoz, mert Falkenberg - AFC Eskilstuna találkozót is rendeznek az utolsó fordulóban. Ez az előbb említett két csapat közül egyik éppen a GIF Sundsvall előtt, a másik csapat pedig éppen mögötte van a tabellán. A kiesési osztályozós helyen levő Falkenberg pedig csak úgy menekülhet meg, ha legyőzi otthon az AFC Eskilstuna csapatát. Viszont egy ilyen eredmény bizony rossz lenne a kieső helyen levő GIF Sundsvall számára, hiszen rajta csak az AFC Eskilstuna idegenbeli győzelme segíthetne.

Ennél a pontnál szerintem érdemesebb hagyni a francba a matekozást, s inkább arra figyelni, hogy az azért a jó csapatnak számító házigazda AIK Stockholmnak is kellhet a GIF Sundsvall elleni siker.

Tipp: győz az AIK Stockholm.

#24961 november 05, 2019, 23:12:55, csabax
Watford - Chelsea 2  :great:

Kíváncsian vártam a londoniak hétközi Liga Kupa-meccsét, hiszen köztudott, hogy ennél a Mikiegér-kupánál az szokik lenne, hogy jobbára a fiataloknak adnak játéklehetőséget az élvonalbeli csapatok. Igen ám, de a Chelsea csapatánál éppen átalakulás és fiatalítás van, s így már eleve az első számú együttes is nagyrészt fiatal focistákból áll. Ennek tudatában azzal számoltam, hogy a Chelsea menedzsere jobbára a klub cserejátékosait és a "serdülőket" küldi majd pályára azon a Mikiegér-kupa-meccsen.

Nagyjából így is történt, s így a cserejátékosok és a sérülésből visszatérők között a 19 éves Marc Guehi és a 18 éves Billy Gilmour játékát is lehetett látni. Pluszban még a felnőttek között egyre többször lehetőséget kapó 19 éves Reece James játékát is lehetett látni. Tehát hiába zömében fiatalok alkotják már a Chelsea első számú csapatát, ettől még bír fiatalítani Frank Lampard klubikon és menedzser.

Ennél a Watford - Chelsea angol bajnoki mérkőzésnél elsőre és látatlanban DNB 2-t szándékoztam fogadni, ám ezúttal is éppen úgy jártam pórul, mint korábban. Azaz 1.29 a DNB 2-es tipp szorzója, s így ebben a játékban éppen már tiltott zónába csúszott és nem lehet fogadni erre. Így tehát a DNB 2-es tipp helyett a sima vendéggyőzelem lesz a tippem. Nem esik nehezemre ez a tippváltás, hiszen azt a DNB 2-t már eleve csakis a biztonság kedvéért tippeltem volna, hiszen amúgy az volt a gondolatom erről a meccsről, hogy nyerni fog idegenben a Chelsea. Így tehát mindössze csakis annyi változik, hogy elmarad az a biztonságos dolog és sima vendégsiker lesz a tippem. Egyáltalán nem mondhatom, hogy ez legalább bármennyire is lényeges változás lenne. Mert nem az! Sőt!

Várhatóan Tom Cleverley, Troy Deeney és Danny Welbeck, illetve N'Golo Kante, Andreas Christensen, Ruben Loftus-Cheek és Antonio Rüdiger nem játszhatnak majd a csapatoknál. A Watfordnál még Etienne Capoue, Ismaila Sarr és Isaac Success játéka is kérdéses.

Bár nálam ez most tényleg mindegy, hiszen az van, hogy nem igazán foglalkozok a 4. helyezett Chelsea vendégjátékával az utolsó helyezett Watford otthonában, hanem mostanában azt díjazom a londoniaknál, hogy a Chelsea játéka egyre inkább kezd hasonlítani az FC Liverpool játékára. Persze, azért tartsuk meg az arányokat: ugyan még csak kicsiben és még csak távolról hasonlít, de legalább már emlékeztet valami ilyesmire.

Tipp: győz a Chelsea.

#24962 november 02, 2019, 14:58:38, csabax
IFK Norrköping - Djurgardens IF, DNB 2

- Most vagy soha! - szerintem valami ilyesmi lehet a hangulat a vendég stockholmiaknál. Sőt, alighanem tényleg ilyesmi is a hangulat, hiszen a teljes bajnokság során a bajnoki cím megszerzéséért küzdő Djurgardens IF csapata a svéd élvonal éllovasaként érkezett meg ebbe az utolsó fordulóba. Ahol abban a számára minden kétséget kizáróan nagyon-nagyon-nagyon jó helyzetben van, hogy már egyetlen 1 pont megszerzése ezen az idegenbeli találkozón a svéd bajnoki cím elhódítását jelenti majd a Djurgardens IF számára.

Talán mondani sem kell, hogy mennyire roppantul előkelő helyzetben vannak "Stockholm büszkeségei". Nem valami vicc az előbb említett dolog, hiszen egészen konkrétan "Stockholm büszkeségei" a Djurgardens IF mezében játszók beceneve.

Mivel ezúttal elegendő az 1 pont is a vendégcsapat számára, ezért legelőször és látatlanban még az terveztem, hogy a dupla esély X2 lesz a tippem, ám kiderült, hogy az túl alacsony és nem megengedett ebben a játékban (1.28). A sima vendéggyőzelem jónak tűnik (2.08), hiszen valószínűsítem, hogy a biztonság miatt a bajnoki címért meccselő Djurgardens IF könnyedén fog majd nyerni, de én mégis "rámegyek" a szerintem tutira és amolyan "nem nagyon van mit veszíteni" alapon a döntetlen nélküli vendéggyőzelemre tippelek (DNB 2: 1.48).

Látszik, hogy ugyan megtehetném, ám mégsem viszem túlzásba a dolgot. Szerintem nem baj. És, persze, az is van ennél a tippemnél, hogy bukta esetén én nagyon sokkal kevesebbet fogok veszíteni, mint a Djurgarden játékosai. Hiszen ha bukás van, akkor én csak ezt az egy tippet bukom el, cserében viszont a Djurgardens IF azt a bajnoki címet fogja elbukni, amelyikért egész évben küzdött a csapat és amely bajnoki címért egész évben dolgoztak és edzettek a játékosok.

Egyáltalán nem rossz csapat a házigazda IFK Norrköping, sőt, még a jelenlegi formája is kifejezetten jónak nevezhető, és egyéb másik helyzetben biztosan nem tippelnék DNB-s vendégsikert, ám mostan tényleg az a helyzet van, hogy a svéd bajnoki címet megnyerni érkezett a Djurgardens IF.

Tipp: győz a Djurgardens IF.


2-2. Tét vissza.

#24963 november 06, 2019, 00:26:57, csabax
Puskás Akadémia - Honvéd FC, mindkét csapat szerez gólt  :great:

#24964 november 02, 2019, 16:56:59, csabax
Austria Wien II - Dornbirn, 3.5 gól felett  :noway:

Tizenkét évnyi megszállott edzés végén a kajak lett a keresztem. Lógtam rajta, ráfeszítve
"Ami biztos, kajakba többet nem ülök."
https://24.hu/sport/2019/11/01/homonnai-luca-kajak-kenu/

#24965 november 06, 2019, 13:32:00, csabax
Arsenal - Wolverhampton Wanderers, mindkét csapat szerez gólt  :great:

#24966 november 06, 2019, 15:09:18, csabax
Sturm Graz - Wolfsberger AC, 2.5 gól felett  :great:

#24967 november 02, 2019, 18:27:21, csabax
Győri Audi ETO KC (n) - RK Krim Mercator (n), 35.5 gól felett a hazai csapat  :noway:

#24968 november 06, 2019, 23:01:22, csabax
HNK Gorica - Hajduk Split, 1.5 gól felett  :great:

#24969 november 07, 2019, 00:44:44, csabax
Ferencváros - Mezőkövesd, Mezőkövesd +1.5 gól ázsiai hendikep  :great:

#24970 november 02, 2019, 20:34:01, csabax
HC Podravka Vegeta (n) - Ferencvárosi TC (n), 28.5 gól felett a vendégcsapat  :noway:

#24971 november 02, 2019, 22:40:41, csabax
AZ Alkmaar - FC Twente, mindkét csapat szerez gólt  :noway:

#24972 november 07, 2019, 12:32:02, csabax
Kapfenberg Bulls - Basketclubs Vienna, 152.5 pont felett  :great:

#24973 november 03, 2019, 13:34:18, csabax
Barbados Soccer Academy - Empire Club, 4.5 gól felett  :noway:

#24974 november 03, 2019, 13:33:39, csabax
Corey Anderson - Johnny Walker 2  :noway: