Férfi Kézilabda NB1 2021/22

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


január 31, 2022, 18:00:17, Admin
Férfi Kézilabda NB1 2021/22

Itt lehet beszélgetni a 2021/22-es férfi kézilabda NB1 eseményeiről.  :topbet_125:

Szponzorát elveszítette, de a címét megvédheti a Szeged

Egyik főtámogatóját, a MOL-t a nyár folyamán elveszítette a Pick Szeged, amely ennek ellenére - története során először - megvédheti címét a férfi kézilabda NB I pénteken rajtoló idényében.


A Pick Kézilabda Zrt. és a MOL Nyrt. augusztus elején jelentette be, hogy az előző szezon végén lejárt együttműködésüket nem hosszabbítják meg.
   
"Céljaink változatlanok, minden sorozatot a végső győzelem megszerzéséért kezdünk meg, amelyhez a tulajdonosunk által minden feltétel biztosított" - állt a klub közleményében.
   
Az már a Szeged negyedik bajnoki címének megszerzése előtt biztos volt, hogy jó néhány kulcsember távozik a nyári szünetben, így Juan Carlos Pastor vezetőedző az új szezonban már nem számíthat az orosz Dmitrij Zsitnyikov, a cseh Stanislav Kaspárek, a spanyol Joan Canellas, a svéd Jonas Källman és a szlovák Martin Stranovsky játékára.
   
Helyettük érkezett egy osztrák és egy norvég balszélső, Sebastian Frimmel és Alexander Blonz, egy norvég és egy spanyol jobbátlövő, Kent Robin Tönnesen és Imanol Garcíandia, valamint egy portugál irányító, Miguel Martins.
   
Az élvonal első meccsén, a pénteken 16.30-kor kezdődő Szeged-Kecskemét találkozón várhatóan még nem fog egyértelműen kiderülni, milyen mértékben sikerült a tapasztalt távozók helyére beépíteni az újoncokat, ezt inkább a Bajnokok Ligája-meccsek és az NB I-es rangadók mutathatják majd meg. A felkészülési mérkőzések mindenesetre optimizmusra adnak okot Szegeden, ugyanis a Dabast 41-18-ra, a szerb Metaloplastika Sabacot 39-16-ra, a norvég Elverumot pedig előbb 29-24-re, majd 29-27-re győzték le.
   
A szegediek címvédési esélyeit növeli, hogy a legfőbb rivális Telekom Veszprém - miután elveszítette bajnoki elsőségét, és lemaradt a Bajnokok Ligája négyes döntőjéről - úgy döntött, hogy játékospolitikájában a hangsúlyt a fiatal tehetségekre fekteti a következő években. Ugyanakkor a generációváltás megkezdése mellett kimondott cél a bajnoki cím visszaszerzése a csapatnál, amelyet David Davis helyett immár Momir Ilic irányít vezetőedzőként.
   
A keretből távozott Székely Márton, a norvég Kent Robin Tönnesen, a dán Nikolaj Markussen, a montenegrói Vuko Borozan, az orosz Danyiil Siskarjov és a portugál Rogerio Moraes is. A klub csak egy játékost igazolt, a válogatott beálló Sipos Adriánt, saját utánpótlásából pedig több fiatalt is a felnőtt együtteshez irányított.
   
A felkészülési időszakban a veszprémiek 32-31-re kikaptak a Balatonfüredtől, 32-25-re legyőzték a Tatabányát, majd a SEHA Liga negyeddöntőjének első meccsén 35-33-ra nyertek a horvát RK Nexe vendégeként.
   
A sorozatban hatszoros bronzérmes Tatabánya a pénzügyi nehézségekkel terhelt éveket követően a MOL Nyrt. jóvoltából stabil anyagi háttérrel vág neki az új szezonnak, de ami a játékoskeretét illeti, komoly vérveszteségek érték, távozott ugyanis a visszavonuló Ilyés Ferenc, továbbá Debreczeni Dávid, Sipos Adrián, a szlovák Michael Konecny és a montenegrói Milos Bozovic. Érkezett Bodor Márk, a szlovén Darko Stojnic, a fehérorosz Alekszej Usal és a román Viorel Fotache. Az állandóságot a magyar állampolgársággal is rendelkező szerb Vladan Matics vezetőedző jelenti, aki 2014 nyara óta irányítja a Tatabányát.
   
Az alapszakasz utolsó fordulóját május 29-én rendezik. Az első Veszprém-Szeged rangadóra november 14-én kerül sor a dunántúli városban, míg a csongrádi megyeszékelyen április 30-án játszanak egymással. A bajnoki döntőt június 1. és 12. között rendezik.

A férfi NB I mezőnye:

Budakalász, Eger Eszterházy SZSE, MOL-Pick Szeged (címvédő), HE-DO B.Braun Gyöngyös, Telekom Veszprém, Kecskeméti TE (újonc), Veszprémi KKFT, Sport36-Komló, Ferencvárosi TC, Csurgói KK, Grundfos Tatabánya KC, Nemzeti Kézilabda Akadémia (újonc), Dabasi KC VSE, Balatonfüredi KSE

forrás: MTI

szeged bukott gyöngyösön  :o  :o  (13-as oddson)