Rió 2016

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: TiB Dátum augusztus 20, 2016, 12:31:15
Nem kommentál, hanem szakérteni próbál. A lengyel kalapácsvető utolsó dobása még az égben szállt, amikor mondta ezzel sem lép előre. Csak a hetedik helyről jött fel a harmadikra, csakhát meg kellett volna várni, hogy leessen a kalapács. A jamaikai váltót napok óta savazta, hogy nem biztos hogy nyernek, aztán mintha utcahosszal nyertek volna. Sok ilyen van, nem sorolom, a többség itt fanja a csávónak, még oak is :D pontosan emiatt, mert szakértőnek hiszik. Valaki még fogad is ez alapján :D szóval ìrhatok bármit védve lesz, plusz rögtön jöttök ezzel akkor hallgass Knézyt dumával, ami szintén érthetetlen. De annyira nem vészes amúgy, csak kicsit trollkodni próbálok. Bocsi :)

Egyébként meg ha annyira nem tetszik nekem, vegyem le a hangot, vagy nézzem a BBC-t, vagy a falat ;D
Nem tudom, de szeretnék bármiben a világon annyira szar lenni, mint SZG mondjuk atlétikából. Közvetítenek egy nap 8-10 órát, nyilván van benne tévedés, de ennél jobban szerintem nem lehet csinálni. Ha szart mond, is hitelesebb, szakmaibb, mint bárki más. Persze az se baj, hogy vannak Fika Mátyások otthon a fotelban, ez is benne van. Azok tényleg hallgassanak Jencit, meg Kaplár F-et teniszt közvetíteni stb. Amikor Gyulai Mikivel+Dusánnal vannak együtt, azt bármiben lefogadom, hogy az egész világon a legjobb atlétika közvetítés.

Írok egy jó recskázás témát: tegnap azt is mondta, amikor Bolt behúzta a váltót,  hogy Bolt tripla triplát ért el, mint NBA-ben. Ugye nyilván nincs tripla tripla NBA-ben. Jujjj, micsoda butaság, lőjjék le.

Nincs olyan kommentátor, aki ne zavarna valakit.
Nekem egy Szabó Gábor olyan versenyszámokhoz is kedvet tud csinálni, amiket különben leszarnék, egy Knézy meg olyan sporteseményektől is elveszi a kedvem, amelyek egyébként érdekelnének. (utóbbi kategória nekem Gyulai Miklós is, amikor ki tudja miért, engedik jégkorongot közvetíteni, atlétikánál meg nem zavar)
Ez persze szubjektív.

Azt viszont akár mérni is lehetne, hogy egy-egy versenyzőről ki mond el több infót és melyikük közvetítéseinek nagyobb része áll üres közhelyekből, önimádatból, non-stop esélylatolgatásból.
Nem nagyon szoktak ezzel foglalkozni sportriporterek esetében, de az újságírás, a "riporterkedés" valahol azért egy szakma is, biztosan nem ártana, ha néha ezt számon kérné rajtuk "valaki".


Én speciel imádtam Knézyt amikor még az eurosporton volt és síugrást közvetített Kelemen Zoltánnal, és TdF-ot Sipos Janival. Persze a szakik utóbbiak voltak de olyan összhang volt köztük hogy élmény volt hallgatni. Akkoriban imádtam a TdF-ot, minden szakaszt néztem, ugyanígy a síugrással, de azóta képtelen vagyok bármelyiket is nézni.
Mostanában sincs bajom vele, igaz sok butaságot mond, ez tény, de az apja miatt elfogult vagyok vele.

A lányok azért elég szépen ráálltak az aranytermelésre.  :ok:

Tényleg ügyesek voltak a lányaink, alig van férfi érem :)

Idézetet írta: microprof Dátum augusztus 19, 2016, 22:27:02
Komoly hiányérzetem van. Eddig a megszokott komoly meglepetésarany elmaradt (mint 4 éve a hosszútávúszás), igazán két kisebb meglepetésaranyunk volt, Emese, illetve Katinka 100 háton. Két egyéniség húz ki minket a csávából, Katinka és Danuta. És a sportágak? Vívás, úszás, kajak-kenu, atlétika. Küzdősportban nem nyertünk érmet sem, ilyen már régen volt. Ha valami nem történik, Tokióban betlizünk, mint Pekingben... Szűk az elit, nincs mögötte tömegbázis, és sportpszichológiából továbbra is a vert mezőnyben vagyunk. Amikor előre tippelni kellett, azt mondtam, 18-20 éremmel lennék elégedett. Hát, most még csak 14.

Én egy úszótól (Cseh vagy Gyurta) vagy egy birkózótól (Bácsi) vártam titkon egy aranyat, de valahol ez volt a realitás, hogy így szerepeltünk. Volt három világklasszis sportolónk (Kozák Danuta, Hosszú Katinka és Szilágyi Áron), akik szinte erőn felül teljesítettek és körülbelül ennyi. Marosi Ádám, Gyurta Dani és a többiek eltűntek sajnos.

Egyetértek, hogy ha szupertehetség/tehetségek nem nőnek ki a bokorból hirtelen, akkor itt Tokió betli lesz. Egyrészt Danutától nem várható el újra 2-3 arany (sőt az egy is necces 33 évesen), Katinka nem hinném, hogy 31-32 évesen újra képes lesz ilyen teljesítményre (ne legyen igazam) és Árontól se várható el, hogy mindig nyerjen kardban. Gyurta most megkapta azt a NOB-os feladatot, így tőle nem sokat várok, úszásban talán Kenderesi és Kapás Bogi, akiktől érem lehet majd, atlétikában esetleg Baji és Krizsán Xénia (Marosi mellett). Kajak-kenu szerintem nagy homály, mert utánpótlás fogalmam sincs milyen, de elnézve a férfiakat már 1-2 éremnek is örülnénk majd. Vívásban is csökkenhet az érmek száma (visszavonulhat egy jó generáció), amitől mindenféleképpen javulást várok, az a cselgáncs és birkózás. Utóbbiban mondjuk nagy hiba volt elküldeni Hegedűst, meg is látszott (mondták is, hogy ez is hozzájárult, hogy sokszor fújtak ellenünk) a teljesítményen. Csapatsportok pedig szintén nem kecsegtetnek túlságosan jó opciókkal. Kézilabdában esetleg kijuthatunk, vízilabdában pedig tényleg nem látom a fantáziát, hogyan is lehetnénk mi elsők. Tornában Berki addigra már még öregebb lesz, indulása is kérdéses szerintem, szóval nagy kérdőjel, miben is nyerhetnénk.

Biztos lesznek addigra majd feltörekvő még most nem ismert sportolók, de nagyon meg kell becsülni a mostani olimpiai teljesítményt, mert lehet négy év múlva visszasírjuk majd. Látható volt, hogy két klasszisunkat, akik hat aranyat szállítottak a férjük edzette (Kozák és Hosszú), Szász Emese edzője visszavonul, Áront pedig nem tudom ki edzi. Szóval edzői frontos is kell a fejlődés minden sportágban, hogy ha valamit el akarunk érni Tokióban.

így az olimpia végére kérdezem, csak engem idegesített kurvára, ha egy csapatsportban pl kéziben mindig, gól volt, mutatták a lassítást v 2 kamerából, aztán mire visszatették élőre már a másik oldalon is gól, de víziben is vkit kiállítottak, kamera mutatja ahogy úszik ki, közben meg gólról lemarad..

egyébként m4en néha megy közvetítések között egy videó az érmesekről, az fent van már vhol?

Ez a szerb kosárcsapat szégyen, már a legelején feladták, mint 2 éve a vb-n, meg sem próbáltak küzdeni. Sajnos ennyiért jöttek. Több értelme lett volna egy ausztrál döntőzésnek. Ritka, hogy egy általam várt kosármeccset nem nézek végig, na itt már elkapcsoltam félidő előtt. Legalább a spanyolok összehozták a bronzot, ott volt küzdés mindkét csapat részéről.

Idézetet írta: Szurki Dátum augusztus 02, 2016, 16:39:49
Sziasztok!
Szerintem a Brazil férfi röplabda végső győzelem 2,55ért (tippmix) elég jól hangzik! A franciákon kívül mások szerintem nem nagyon veszélyeztetik a győzelmüket, velük viszont nagy csata lesz, de hazai pályán sztem behúzzák! Talán még Usa és Olaszország lehet ott a kanyarban vagy nagy jóindulattal a lengyelek, de a többi csapat töltelék. Mondjuk talán Irán is képes lehet egy-egy szorosabb mérkőzésre!  Nagy kár, hogy a szerbek nem lehetnek ott, ők is éremesélyesek lennének pedig! A női mezőny már nehezebb dió, ott 3 csapat lóg ki nagyon felfelé a mezőnyből (Usa, Brazilia, Kína) de a hazai pálya miatt szerintem itt is komolyan aranyesélyesek a házigazdák! A férfi végső győzelmet azonban biztosabbnak érzem.
Érdekes lehet még a strandröplabda is! Ez is nagyon népszerű sportág Brazíliában és hazai pályán abszolút jó tipp lehet. Az Allison/Bruno páros alapból is brutál duó, 3,75-ért szerintem komolyan érdemes elgondolkodni rajta! Allison egyébként négy éve a londoni döntőben meglepetésre kikapott, pedig ők voltak a favoritok. Igaz, akkor még más partnere volt, de most az élet megadja a lehetőséget hazai pályán. Erős tippnek érzem őket!A nőknél is a brazilok a favoritok, de én a mostanában óriásit játszó Ludwig/Walkenhorst német duóban is látok fantáziát!
Várom a véleményeteket ha van! ;)
Eszembe jutott ez az írásom amit még az Olimpia előtt írtam. Alison és Bruno nyerte a strandröpit, nőknél Ludwig és Walkenhorst, férfi teremröpiben a brazil csapat nyert, és a nőknél kisebb meglepetésre de végül megérdemelten Kína nyert. Sikerült szépen profitálni belőle, szerencsére a csoportmeccsek meglepetéseitől is aránylag sikerült távolmaradni minden sportágban... aránylag :D
Összességében elégedett vagyok a magyar érmekkel. Érdemes megnézni, hogy a női szerepvállalás mennyire kiemelkedik nálunk Katinkának és Danutának köszönhetően. Borzasztóan sajnáltam Imre Gézát, hogy nem sikerült neki 14-10ről nyerni, remélem a bronz egy kicsit legalább kárpótolta csapatban. Gyurta Dani szereplése nekem csalódás volt. Tőle sokkal többet reméltem. Másokra nem nagyon térnék ki. Szépen teljesítettünk összességében és büszkék lehetünk a sportolóinkra. :)
A rendezéssel, Rioval kapcsolatban pedig kiderült, hogy bár voltak gondok, nehézségek de azért csak megküzdöttek vele. Ilyen színvonalat szerintem mi is tudnánk produkálni 2024-ben ha úgy alakulna.


Idézetet írta: Szurki Dátum augusztus 21, 2016, 23:33:40
A rendezéssel, Rioval kapcsolatban pedig kiderült, hogy bár voltak gondok, nehézségek de azért csak megküzdöttek vele. Ilyen színvonalat szerintem mi is tudnánk produkálni 2024-ben ha úgy alakulna.

Nem a rendezés színvonalával lenne nálunk gond - mert abban jók vagyunk -, hanem annak gazdasági utóhatásaival... Államcsőd, államadósság stb... (Lásd Rió, Athén,)
Lehet érzelmi hazafias alapon jó lenne az olimpia (az összes csapat sportban indulhatna a MAGYAR csapat) de a racionalitás az, hogy gazdaságilag nem tenne jót nekünk...

Idézetet írta: Nezocsa Dátum augusztus 22, 2016, 10:14:10
Nem a rendezés színvonalával lenne nálunk gond - mert abban jók vagyunk -, hanem annak gazdasági utóhatásaival... Államcsőd, államadósság stb... (Lásd Rió, Athén,)
pont ezért fogjuk megkapni, hogy rokkanjunk bele a hiúságba

A magyar rendezés színvonalával kapcsolatban nekem lennének kétségeim, mivel egyre több pozícióban ül alkalmatlan ember és ez csak rosszabb lesz mostanában, miközben aki nyelveket beszél vagy egyszerűen csak életképes, az inkább elhúz külföldre.
Többektől olvastam már, hogy először Budapesten egy normális hétköznapot kéne sikeresen megrendezni, aztán gondolkozzunk egy olimpián!   :)

Ami számomra nagy meglepetés, hogy a kínaiak jelentősen visszaestek az érmek/aranyak számában, a britek meg is előzték őket úgy, hogy lényegében megismételték a londoni teljesítményüket.

Nálunk meg fél tucat klasszis versenyző jó szereplése ismét elhiteti velünk 4 évre, hogy sport nagyhatalom vagyunk...

Nekem ez a Budapest 2024 nagyon bűzlik. Ugye már itt a tervezés is kegyetlen összeg, jó sokat lehet sikkasztani biztos. Nem tudom, csak sejtem  ;D
Emlékeztzek még, amikor Eb-t akartunk rendezni. Mészöly mondta, hogy OK, X meg y szavazata már a miénk, jó a pályázat, aztán mikor jött a szavazás, tán senki sem szavazott a magyar pályázatra. Nekem halványan rémlik valami ilyen történet...

Hiába jönnek itt ilyen-olyan szavakkal is, mint ez az agenda, pénzről szól itt minden, mi meg kurvára csórók vagyunk. Nem is tudom így hirtelen, melyik amerikai város lesz ellenfél, ha Róma vissza is lép, de szerintem esélyünk nulla, és így van ez jól. Egy vizes Vb-t, egy kézi Eb-t, vb-t, meg tudunk rendezni faszán, de egy Olimpiához semmi közünk nincs. Kár, hogy rengeteg ember ebben valóban hisz. Az a baj, hogy ha lehet is fogadni a 2024 helyszínére, azért ennyire long-term tippet nem szívesen tesz az ember, bár azt sem tudokm, mik az oddsok.