Magyar Labdarúgó Válogatott 2019

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Magyar Labdarúgó Válogatott 2019

Magyarország a Nemzetek Ligája C divíziójába került, Finnország, Görögország és Észtország társaságában. A csoport győztese feljut a 2020–2021-es B ligába.

"Aki nem a győzelemre készül, az már a mérkőzés előtt vereségre van ítélve" - nyilatkozta Marco Rossi. Bővebben


Finnország - Magyarország - néhány fogadási lehetőség:

Csak az egyik csapat szerez gólt  1.66
Gólok száma 2.5 alatt  1.46
Magyarország nyer vagy döntetlen  1.55
Szalai Ádám gólt szerez  4.10
Félidőben döntetlen állás 1.89

Bővebb kínálat az Unibet fogadóirodánál.

Megnéztem tegnap ezt a foshalmazt, amit válogatottnak nevezünk.

Szabad szemmel is észrevehető taktikai hibákat vétettek, amit gyakorlatilag mindenki lát (aki nem az első foci meccsét nézte). Nem is a meccsre voltam mérges, hanem az utána következő "elemzésre" és nyilatkozatokra. Ez a Lang egy nulla. Röhögve mondja, hogy kikaptak, meg hogy ez várható volt, mert kinyíltak. Elkezdi, vannak pozitívumok, majd legközelebb jön a siker és a szokásos kamuzások. Gyakorlatilag olyan volt, mintha egy begyakorolt nyilatkozat lenne, megszokott magyar panelekkel, amiket már megismerhettünk Cseh Lacika vagy bármelyik másik - épp kurvaszar formában lévő - sportolónk nyilatkozatából. Én elhiszem, hogy nehéz a felelősségvállalás, de ezek elvileg felnőtt emberek. Le kéne vonni a konzekvenciákat és azt mondani, hogy szar vagyok és elkezdek keményen edzeni meg változtatok, nem azt, hogy majd legközelebb, meg majd két év múlva. Legközelebb mi változik, ha ugyanilyen szar munkát végez előtte? Semmi.

A másik pedig Bozsik volt. Ez a faszi szégyent hoz az apjára. Ennyi hülyeséget mondani. Buzsáky meg Hajnal sem egy nagy eresztés, de még ők is néztek, hogy miket hord össze ez a "szakember". Ötlete sincsen, hogyan kéne játszani a labdarúgást. Az tetszett, mikor pár hete Székely Dávid megfingatta őt a magyar edzői képzések kapcsán, azt sem tudta, hogy milyen rendezvényen van, csak felháborodottan magyarázkodott. Hozzá és a Sallóihoz hasonló fogalmatlanokkal tele a padlás már. Elavult dogmákat vallanak, egymást védik folyamatosan.

Az vagány volt, hogy felálltunk min. két irányítóval -mondjuk nálam KisKokó meg Stieber is az-, csak nem volt kit 'irányítani'  ;D Nem volt, mert Szalai sokszor lépett vissza, miközben a helyére senki sem lépett fel...

Meg sajna az is tény szerintem, hogy egy 50%-os Dzsudzsákot sem tud a válogatott nélkülözni, nála legalább benne van, hogy pontrúgásból alkot valamit. Több igéretes szabadrúgásunk ment a picsába, az első finn ember fejelte vissza mezőnybe... miközben a vb-n is láttuk, hogy milyen nagy jelentősége van a pontrúgásoknak.





Nekem is a nyilatkozatok voltak a kedvenceim  ;D

Marco Rossi: "Nem kell mindent a kukába dobni ebből a meccsből..."

Tényleg nem, azt az egy kapott gólt tartsuk meg, jól jöhet a görögök ellen, hátha nem ússzuk meg ennyivel.

Szalai Ádám: "Nem mertünk olyan döntéseket hozni..."

Szép, buzdító szöveg a csapatkapitánytól.

Pátkai Máté: "Ennyi helyzettel több meccset is meg lehetett volna nyerni"

Kaput találó lövés nélkül, egyet sem, nem hogy többet. Bár dumában nagy királyok vagyunk, sose lehet tudni.


Mélyebb elemzés a hibákról, remélem Rossi is olvassa. Pátkai szerepeltetése ebben a pozícióban volt az alaphiba, a többi már egyenesen jött ebből.

https://24.hu/sport/foci/2018/09/09/leekenshez-kepest-eloreleptunk-de-az-europai-kozepmezony-egyelore-alom/

Idézetet írta: LosGabos Dátum szeptember 09, 2018, 13:41:19
Mélyebb elemzés a hibákról, remélem Rossi is olvassa. Pátkai szerepeltetése ebben a pozícióban volt az alaphiba, a többi már egyenesen jött ebből.

https://24.hu/sport/foci/2018/09/09/leekenshez-kepest-eloreleptunk-de-az-europai-kozepmezony-egyelore-alom/

Nem olvastam végig, de gondolom arról nem esett szó, hogy mi a jó francért volt feltolva a két szélső hátvédünk, gyakorlatilag a labdafelhozatal ezért sem sikerülhetett. A két belső védő passzolgatott egymás között, majd felívelték, mert a széleken túlságosan feltoltan játszottak Lovrencsicsék, akik ráadásul lassan zártak vissza az ellentámadásoknál. Amatőr hiba volt ez is. Gyakorlatilag két támadóra jutott sok esetben két védő, akik nem a gyorsaságukról híresek. Parádés elképzelés volt. Megnézitek a gól szituációját, három a háromba mehettek a finnek, mert a balhátvéd elment szotyizni. Pátkai játéka ezt rohadtul nem befolyásolta, inkább azt, hogy olyan szélső hátvédekkel dolgozunk, akiknek közük sincsen a labdarúgáshoz és nincsenek tisztában a saját posztjukkal.



#10 október 01, 2018, 16:20:33, MarkoPolo

Marco Rossi:
Nem vagyok varázsló, sokszor megkérdezem magamtól, én vagyok-e a legmegfelelőbb személy erre a posztra.

http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/nl-volt-aki-mar-a-meccs-elejetol-kilogott-a-sorbol-marco-rossi-2663737

Idézetet írta: butyi Dátum október 16, 2018, 11:04:48
Nem vagyok varázsló, sokszor megkérdezem magamtól, én vagyok-e a legmegfelelőbb személy erre a posztra.

És amikor (gondolom havonta) megjön az utalás, mindig megerősíti magát abban a hitben, hogy igen  ::)

Ha a belga lenne a szövkap még mindig, akkor mindenki utálná. Rossi nem kap akkora savat, sőt.

Érdekesek a szurkolók is azért, teljes káosz ez a magyar foci.

Itt egy megoldás maradt. A továbbjutás elment, de a divizióváltás még összejöhet. Ami most megy az sz*r, le kell rombolni az egészet, s szépen a 4. vonalból felépíteni az egészet. Egyetlen bökkenő, hogy ez a Nemzetek Ligája nem lesz egy életképes dolog, de ha adnak a sorozatnak még egy esélyt, hasonló lebonyolítás mellett akkor a 2024-es németországi EB-re már jegyet is váltottunk.