III. félidő

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Na ezt csináld meg megyeiben, öcsém :D

Idézetet írta: TiB Dátum április 06, 2019, 17:57:10
Srác megrúgta az év szögletét.



MLSZ-közgyűlés - Csányi: pályázni fogunk BL- és El-döntőre

Csányi Sándor elnök a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) pénteki közgyűlésén bejelentette, hogy a jövőben pályáznak Bajnokok Ligája- és Európa-liga-döntő megrendezésére, illetve a klubok ismét romló gazdálkodása miatt bevezetik itthon a pénzügyi fair playt.


A sportvezető az épülő Puskás Ferenc Arénával kapcsolatban jelezte, a kivitelező írásban kötelezettséget vállalt arra, hogy a létesítmény elkészül november 15-ére, amikor a magyar válogatottnak még van szabad játéknapja, így aznap egy világ élvonalába tartozó nemzeti együttessel szeretnék felavatni a stadiont, de a szerződést még nem írták alá.
   
Csányi komoly kritikát fogalmazott meg a klubok romló gazdálkodásával kapcsolatban, s jelezte: az MLSZ - az európai szövetséghez hasonlóan - várhatóan 2020-tól bevezeti a pénzügyi fair playt, másrészt korlátozza a keret létszámát, mivel több mint 200 játékos egyetlen percet sem játszott az idényben.
   
"Nem klubellenes vagyok, hanem a felelőtlen gazdálkodást nem tűröm. A 2010 és 2016 közötti időszakban stabilizálódott a klubok gazdálkodása, de most megint néhány egyesület bajba sodródott" - mondta Csányi, aki megjegyezte, egyelőre nem kívánnak változtatni az első és másodosztályú bajnokságok lebonyolítási rendszerén. Ugyanakkor - tette hozzá - a lehető leghamarabb bevezetik a videobírót, ami 2020/21-es szezonban tűnik reálisnak, de tesztjelleggel egyes Magyar Kupa-találkozókon már jövőre kipróbálhatják.
   
Az MLSZ-elnök elégedetlenségének adott hangot amiatt, hogy az úgynevezett fiatalszabály megszüntetésével csökkent a magyar futballisták és a fiatalok játékperce. Amíg a 2015/16-os idényben 75 százalék volt magyarok és 10 százalék a fiatalok játékperce, addig az mostanra 64-re, illetve 4-re csökkent. Pozitív oldalon említette, hogy a MOL Vidi FC szerepelt az Európa-liga csoportkörében, továbbá megjegyezte, reményei szerint a mostani kiírásban bajnok Ferencváros is eléri ezt a szintet, az MLSZ részéről pedig konstruktív hozzáállásról biztosította, ahogy azt a Vidi is megkapta egyes találkozók elhalasztásakor.
   
"Georges Leekens gyorsan jött és gyorsan ment. Emiatt magamra vállalom a felelőséget. Nálam van türelem és bizalom, ha látni a fejlődést. Bízom Rossiban, mert nála ez tapasztalható" - mondta a szövetségi kapitány váltásról Csányi, aki a Rossi-éra egyik nagy nyereségének tartja, hogy Willi Orbán elkötelezte magát a magyar válogatott mellett, miután a nemzeti együttes 2-1-re legyőzte a görögöket a Nemezetek Ligájában.
   
Csányi az eddigi két Eb-selejtezőt értékelve csalódásnak nevezte a szlovákiai vereséget, de bravúrosnak minősítette mind a játékot, mind az eredményt a vb-ezüstérmes horvátok hazai legyőzésekor. Hozzátette, "kötelező a kettős győzelem" a soron következő két Eb-selejtezőn Azerbajdzsánban és itthon Wales ellen. Elmondta, hogy június 12-én kezdődik a 2020-as, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság jegyértékesítésének első fázisa, a magyar szurkolóknak pedig el kell hinniük, hogy a válogatott kijut a kontinensviadalra, mivel azoknak a drukkereknek, akik csak a későbbi fázisokban igényelnek belépőt, csak egy a négyszázhoz lesz az esélyük, hogy hozzá is jutnak.
   
"Ismét szégyenkeznünk kell a szlovákiai meccs kapcsán. Az 55 ezer eurós büntetésnek is lett volna jobb helye, de jobban fáj, hogy most néhány száz renitens miatt háromezer hely marad üresen, pedig szinte azonnal majdnem az összes jegy elfogyott Wales ellen. A következő büntetés ismét zártkapus meccs lehet" - adott hangot elégedetlenségének Csányi, aki felvetette azt is, hogy ha a problémát nem sikerül orvosolni, akkor az MLSZ nem fog az idegenbeli találkozókra jegyet értékesíteni.
   
Beszámolója szerint az MLSZ egymilliárdos nyereséggel zárta az évet, az előző évben pedig 46,4 milliárd forint TAO-pénzt tudott felhasználni a futball, ebből 6,8 milliárd jelentkezett az MLSZ-nél, a többi a kluboknál. A TAO-pénzek szabályszerű felhasználásának ellenőrzése során 11 esetben tettek büntető feljelentést, 59 szervezetet pedig kizártak a rendszerből. A kiadásokat illetően azt hangsúlyozta, hogy csak tíz százalékot fordítottak a profi labdarúgásra.
   
"Eddig 334 milliárdból 31 stadion került átadásra. Ami probléma, hogy 2500 pálya van az országban, de ennek csak 5 százaléka található a fővárosban. A Budapest-program célja, hogy 145 pálya legyen a fővárosban, a problémát a helyszínek megtalálása jelenti" - mondta az MLSZ-elnök, aki jelentős eredményként értékelte, hogy jelenleg 280 316 az igazolt labdarúgók száma, a csapatoké pedig 13 000 fölé kúszott.
   
A közgyűlésen a 72 érvényes szavazati joggal rendelkező küldöttből 54 jelent meg, ők valamennyi beszámolót elfogadták.

forrás: MTI

#2282 május 10, 2019, 23:18:15, junglefever
Na melyik meccsen voltunk ma kinn?  :laugh:  8)  :D  :beerchug:  :cya:
(Sorry valamiert az istennek sem megy a fajlok beillesztese)


Labdarúgás-fejlesztési programot dolgozott ki a Bicskei Európa-bajnokai '84 Egyesület
   
A labdarúgás bázisának kiszélesítésére dolgozott ki infrastrukturális és szakmai elemből összeálló programot a Bicskei Európa-bajnokai '84 Egyesület.


Szeiler József, az 1984-es ifjúsági Európa-bajnokságon aranyérmes játékosokból tavaly megalakult egyesület elnöke a hétfői sajtótájékoztatón hangsúlyozta: legfontosabb céljuk, hogy olyan közösségi sportpályákat építsenek, amelyek hosszú távon megváltoztathatják az embereknek a labdarúgáshoz, és ezen keresztül a sporthoz való hozzáállását.
   
"Ezeknek a közösségi tereknek azt kell sugallniuk a család minden tagjának, hogy álljanak fel az íróasztalok, a komputerek, vagy a tévék mellől, és kezdjenek el mozogni, sportolni" - mondta Szeiler József, aki szerint az Öcsigrundnak nevezett, ingyenesen használható pályákon a gyerekek megismerkedhetnének a labdarúgás elemeivel, miközben a szüleik futhatnának, teniszezhetnének, kondizhatnának, fitneszgyakorlatokat végezhetnének, vagy akár nézhetnék is gyereküket sportolás közben.
   
A részletekre rátérve kifejtette: a gumigranulátum borítású, 3000 négyzetméteres grundokon a pályák mellett egy pici lelátó, kültéri fitnesz rész, rúgófal, futókör és wifi zóna is lenne.
   
Szeiler szerint mivel a magyar emberek 20 százaléka lakótelepen lakik, az Öcsigrundokat is ott kellene kialakítani, mert így tudnak a legtöbb emberhez eljutni. Az egyesület becslése szerint egy Öcsigrundot 85-90 millió forintból lehetne megépíteni, melyet havonta 1000-en használnának aktívan, az érdeklődők száma pedig közel 500 lenne.
   
A program másik része az "Öcsi és a grund" elnevezésű oktatási program, amely 101 futball és futsal gyakorlatot javasol az utánpótlásedzőknek és testnevelő tanároknak.
   
A jelenleg testnevelő tanárként dolgozó Kovács Kálmán, a szakmai program egyik kidolgozója úgy gondolja, a labdarúgást közelebb kell hozni az emberekhez, és ha ez sikerül, akkor a szurkolói és a nézőszámok is emelkedni fognak. Az egykori csatár szerint a futballal lehet nevelni az ifjúságot, de ezeken a pályákon más csapatsportágaknak is szeretnének területet biztosítani, mert a szociális érzékenységet csak ezekkel lehet kialakítani a fiatalokban.
   
Szeiler József a további lépéseket illetően elmondta: programjukat hasznosnak ítélték a Magyar Labdarúgó Szövetség illetékesei, a IX. kerületi önkormányzat képviselő testülete pedig anyagi támogatást is megszavazott, így ez első, minta Öcsigrundot a IX. kerületi József Attila lakótelepen fogják kialakítani, és várhatóan augusztus-szeptember tájékán nyílik majd meg. Hozzáfűzte: bízik abban, hogy az MLSZ pénzügyileg is támogatni fogja elképzelésüket, emellett nagyobb, helyi cégeket is sikerül majd a program mellé állítaniuk.

forrás: MTI

Amennyiben európai válogatottal akarják majd felavatni az új Puskás Stadiont, akkor - szerintem - ott van megfizethető ellenfélnek a Kisvárda.
:beerchug:

Real Madrid replaces United at top of KPMG's valuation ranking

Spanish LaLiga giant Real Madrid has replaced English Premier League team Manchester United as the most valuable football club in Europe, according to a new report by professional services firm KPMG.

The company's fourth annual club valuation report ranks the 32 most prominent clubs on the continent according to their Enterprise Value (EV) as of January 1, 2019. The overall EV of the 32 clubs on the list has risen by nine per cent, marking the third consecutive year that this has increased.

According to the report, Real Madrid has a value of €3.22bn ($3.59bn), with United just behind with a value of €3.21bn. Real's LaLiga rival Barcelona has slipped to fourth in the list, with German Bundesliga club Bayern Munich moving up to third.

Real Madrid won the Uefa Champions League in 2017 and 2018, which helped the club achieve a 10-per-cent annual increase in its EV. KPMG noted that United and Barcelona suffered an annual decrease in their EV of one per cent and four per cent, respectively.

KPMG added that Real's "outstanding" international sporting performance has allowed it to register almost double the commercial revenue growth of United over the last four seasons. Real benefited from a cumulated 29-per-cent operating revenue growth from 2016 to 2019, slightly higher than United.

KPMG also pointed out that the devaluation of the pound in recent years has negatively affected the value of all English clubs.

Elsewhere in the top 10, Premier League side Tottenham Hotspur has moved above Italian Serie A champion Juventus into ninth place. Tottenham's North London rival Arsenal has slipped two places to eighth, below Chelsea and Liverpool.

Manchester City was the only club in the top 10 to retain its position, with the back-to-back Premier League champion staying in fifth place.

Scottish Premiership club Celtic has also joined the list for the first time, along with LaLiga team Villarreal. Fellow LaLiga club Valencia has slipped off the list, as has Turkish Süper Lig outfit Fenerbahçe.

Real Madrid shared the top spot with Manchester United during the first edition of KPMG's report, before United sat first on its own for the following two seasons. This marks the first time Real has placed outright first on the list.

(forrás: sportsbusiness.com)

Bírom hogy odaírják hatalmas betűkkel hogy breaking news, csak egy hónapja mindennapos hír, hatalmas breaking egy ufónak max, bár sanszos hogy már a Tejútba is eljutott a hír.

Király passzív reklám a kluboknak ez az átigazolásosdi.

Azt hiszem kuriózum volt az idei svájci első osztályú osztályozó.Az első meccsen Xamax-Aarau 0-4,szerintem ezután a legfanatikusabb neuchateli szurkoló sem adott egy piculát se arra hogy a Xamax bennmarad.Pedig ez történt:a visszavágón Aarau-Xamax 0-4 és a tizenegyesrúgást megnyerték.  ;D

Ez az animátor még mindig egy zseni 8) The Ajax boys have kicked over the Old Lady :D

https://www.youtube.com/watch?v=nCCuH_0b6aY

Nulla percet játszó magyarországi focisták bérjegyzéke:


Ez a 0 perc máshol is divat Magyarországon.


Labdarúgó NB I - Várhatóan októberig a Vasas új stadionjában játszik az Újpest

A Szusza Ferenc Stadionban zajló munkálatok miatt várhatóan októberig a Vasas arénájában, az Új Illovszky Stadionban játssza hazai mérkőzéseit az Újpest labdarúgócsapata.

A negyedik kerületi klub honlapja szerint a Szusza Stadionban kiépítésre kerül a pályafűtés és megújul a gyep, emiatt van szükség arra, hogy albérletbe költözzön az együttes.

A közlemény hozzáteszi: ha a munkálatok a tervek szerint alakulnak, az októberi válogatott szünetet követően térhet vissza otthonába az Újpest.

forrás: MTI

Idézetet írta: csabax Dátum június 05, 2019, 11:43:53
Nulla percet játszó magyarországi focisták bérjegyzéke:



Ez butaság. Szenzáció hajhászásnak jó, de valóságalapja 0.

Dybala? Ronaldo? Ott vannak a fotón, csak rájuk gondolhat ez a firkász. Azt írja, mindenkit megvesznek, érted mindenkiiiit mert a City ezt csinálja. A szimplán csak City meg csak a Manchester City lehet, hiába van Leicester City is. Sztereotípia ellőve. Kattintsak? Tuti nem Ronaldo vagy Dybala, ők drágábbak, ezek meg buzi újságírók, kattintásért jöttek. Juventus csillaga, hmm... kattintok. Joao Cancelo. Egyelőre annyira pletyka, hogy az angol Blikktől, a Suntől vették át a hírt. Átigazolási időszak, nem szeretlek.