Sportfogadas.org

Tippek és fogadások => Sportmentes fogadások => A témát indította: SPF Előzetes Dátum október 02, 2018, 11:48:13

Cím: Oscar-díj fogadások 2019
Írta: SPF Előzetes Dátum október 02, 2018, 11:48:13
Oscar-díj fogadások

Az Egyesült Államok legrangosabb filmművészeti díja, amelyet a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia ad ki több kategóriában 1929 óta.
A jövő évi gála messze van még, de az Unibetnél megjelent a kínálatban a díjátadó.

(https://media.giphy.com/media/9oIP1NTGIgJqExijHi/giphy.gif)
Cím: Re:Oscar-díj fogadások 2019
Írta: SPF Előzetes Dátum október 02, 2018, 11:48:41

Legjobb film fogadási kínálat (részlet):

A Star is Born  4.50
First Man  5.00
Roma  7.00
Green Book  7.50
BlackKkKlansman  9.00
If Beale Street Could Talk  11.00
Widows  11.00
The Favourite  13.00

Ha van jó tipped, oszd meg velünk!
Cím: Re:Oscar-díj fogadások 2019
Írta: SPF Előzetes Dátum október 29, 2018, 14:34:33
A díjátadó kapcsán széles kínálat található a bet365 fogadóirodánál. Jelenleg úgy tűnik, hogy a Csillag születik (A Star Is Born) tarolni fog a gálán. A film egy sikeres, ámbár alkoholproblémákkal küzdő zenész (Bradley Cooper) életét mutatja be, miközben felfedez egy fiatal feltörekvő énekest (Lady Gaga), akibe beleszeret. Az eredeti 7 Oscar-díjra jelölt, 1937-es változat főszereplői Janet Gaynor és Frederic March voltak.

Legjobb férfi főszereplő kínálat /részlet/:

Bradley Cooper (A Star is Born) - 1.61
Christian Bale (Vice) - 4.33
Rami Malek (Bohemian Rhapsody) - 6.50


Legjobb női főszereplő kínálat /részlet/:

Lady Gaga (A Star is Born) - 2.10
Glenn Close (The Wife) - 3.75
Olivia Colman (The Favourite) - 5.50

Az oddsok október 29-én 14:30-kor voltak érvényesek. Bővebb kínálat a bet365-nél, több kategóriával!
Cím: Re:Oscar-díj fogadások 2019
Írta: Coutinho Dátum január 10, 2019, 12:12:17
Az Emmy gála nagy vesztese A Star is Born, vajon az Oscar gálán se nyer? A legjobb színész szerintem Rami Malek lesz, aki ugye Freddie Mercuryt alakította zseniálisan. A legjobb női szereplőt sem a Csillag születik film fogja adni várhatóan, de nagy a hype a film körül és a többség szerintem inkább nekik adja majd a voksot, mintsem a Romanak. 3.25-ös oddson value-nek érzem ezt a fogadást. Meglátások?
Cím: Re:Oscar-díj fogadások 2019
Írta: oakland23 Dátum január 10, 2019, 13:57:05
Ehhez is full hülye vagyok, viszont az odds-a csökken, reggel még 3,50 volt bet365-ön, most 3.25, és szerintem még esni fog.
Cím: Re:Oscar-díj fogadások 2019
Írta: Coutinho Dátum január 10, 2019, 14:15:06
Az Emmy előtt 2 alatt voltak...de ez szerintem, hogy az Emmyn nem nyertek nem jelent semmit, ott 90 ember szavazott míg az Oscaron 8 ezer szavazó lesz...szerintem 3-as oddsig komoly érték, és 2,5-ig is bőven vállalható.
Cím: Re:Oscar-díj fogadások 2019
Írta: SPF Előzetes Dátum február 22, 2019, 15:51:58
Oscar-díj: Széles kínálat az Unibetnél! (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/oscar-dij-szeles-kinalat-az-unibetnel)

Mindenre is fogadhatsz a filmes gála kapcsán. Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/oscar-dij-szeles-kinalat-az-unibetnel)

(https://i.imgur.com/U54aPu7.jpg)
Cím: Re:Oscar-díj fogadások 2019
Írta: SPF Előzetes Dátum február 24, 2019, 09:09:30
Melyik film nyeri a 2019-es Oscar-díjat?

Roma  1.50
Green Book  3.50
The Favourite  15.00
Black Panther  26.00
Bohemian Rhapsody  26.00
BlackKkKlansman  29.00
A Star is Born  34.00
Vice  101.00

További széles kínálat (https://www.sportfogadas.org/link/dl/ub?t=filter%2Ftv___novelty%2Fglobal%2Foscars%2F1005019327) a gála kapcsán az Unibet (https://www.sportfogadas.org/link/dl/ub?t=filter%2Ftv___novelty%2Fglobal%2Foscars%2F1005019327) fogadóirodánál!
Cím: Re:Oscar-díj fogadások 2019
Írta: SPF Előzetes Dátum február 24, 2019, 11:48:13
Oscar-díj: Hetes a nyerőszám? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/oscar-dij-hetes-a-nyeroszam)

Glenn Close hetedik jelölését kapta, de vajon megnyeri a hőn áhított Oscar-díjat? Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/oscar-dij-hetes-a-nyeroszam)

Cím: Re:Oscar-díj fogadások 2019
Írta: TiB Dátum február 25, 2019, 07:05:58
Azért ez a Rami Malek díjazás szerintem kicsit erős, de persze már a film ötleténél forgatás előtt lehetett sejteni, hogy ez lesz a vége. Kicsit azt érzem, hogy ez díj valójában Freddie Mercury-é, aki annyira korszakos egyéniség volt, hogy az lett volna a blama, ha nem hoz belőle össze egy Oscart ez a Rami gyerek.

A Black Panther jelölésért vajon mennyit fizetett a Marvel? ;D Olivia Colman ha jól látom közel 6-os szorzóval szivatta meg Glenn Close-t.

Cím: Re:Oscar-díj fogadások 2019
Írta: Pozzato Dátum február 25, 2019, 09:42:13
Szerintem itt már nem feltétlen az számít, hogy ki milyen szerepet játszik el, inkább úgy fogalmaznék, hogy vannak kedvelt és utált színésznők. Így volt sokáig Leonardo DiCaprio is, akit jó pár dolog miatt nem bírtak (ebből - ha igazak a pletykák - a legerősebb indok, hogy pár zsűritag lányával is összejött). Glenn Close is az "utált" kategóriába tartozik, pedig parádés szerepei voltak, de elég csak Amy Adams szériáját is megemlíteni, akit hatszor jelöltek, hiába.

Ő talán még kevésbé volt előtérbe, pedig korunk egyik legjobb színésznője, mégsem díjazzák. Még azt sem lehet mondani, hogy főszerepekért nem kapná meg, több esetben mellékszereplőként jelölték. Valamiért nem szimpatikus, ahogyan Peter O'Toole sem volt. Bár nála lehetett sejteni, hogy a nőügyei miatt kevésbé volt közkedvelt (arról szólt anno a fáma, hogy több mint 1000 nővel volt élete során, orgiákat tartott, kor legnagyobb színésznőivel kavart felesége mellett). Házassága tönkrement, alkoholproblémái sem segítettek a dolgokon. Nem olyan ember volt, akire jó szívvel fel lehetett húzni egy "brandet". Végül azt hiszem 2000-es évek környékén kapott egy életműdíjat, amolyan kegyelem gyanánt.

Ettől függetlenül O'Toole jó színész volt, csak ezek miatt nem kaphatott Oscar-díjat. Van bőven ellenpélda is, amiből talán a leginkább felkapott Daniel Day-Lewis esete volt, aki hármat is nyert, sokan nem értették, hogy miért. Ő amolyan kedvenc volt, személy szerint sosem tartottam kiemelkedő színésznek, de ez már egy másik kérdés.

Rami Malek szintén jó a zsűrinél, ezt már lehetett tudni az Emmy-nél is. Röhejesnek tartom, hogy Christian Bale játékával szemben ő nyert, de valahol ez benne volt. Bale beszólogatott rendesen a Cheney szerep után, meg hiába az óriási munkamorál, rendkívüli átalakulások, azért ő közel sem olyan kedvelt figura. Olyan szerepekért még csak jelölést sem kapott, mint Patrick Bateman megformálása az Amerikai pszichóban, de ott van az embertelen fogyás után eljátszott The Machinist főszerepe. Batman filmek már szóba sem kerültek, pedig hozzá fogható színész még sosem játszott szuperhőst és nem is fog. Idén novemberben jön a Ford v. Ferrari, amiben ő és Matt Damon lesz a főszereplő, Ford és Ferrari rivalizálásáról szólt majd, Mangold rendezi, de szerintem még jelölést sem fog kapni, pedig tuti ütős lesz.

A legjobb példa arra, hogy itt "eladható" embereket akarnak, akik minden szempontból megfelelnek a társadalmi elvárásoknak, az Keanu Reeves esete.
Sosem jelölték őt Oscar vagy Golden Globe díjakra, cserébe, ha jól emlékszem, akkor jelölték Arany Málnára (legrosszabb szerep).
Az alábbi filmekben játszott:
- Veszedelmes viszonyok (mellékszerep): Három Oscar-díjat nyert a film, mellé még kapott négy jelölést, egyedül Reeves maradt ki
- Féktelenül (főszerep): Két Oscar-díjat kapott a film, mellette még egy jelölést, hiába volt főszereplő Reeves, megint semmi
- Pár lépés a mennyország (főszerep): Golden Globe díjas film, jelölés semmi a főszerepért.
- Ördög ügyvédje (főszerep): Ezt a filmet nem szerették a kritikusok
- Matrix (főszerep): Négy Oscar-díjat kapott a film, hiába Neo megformálása, újra jelölés nélkül
- Minden végzet nehéz (mellékszerep): Oscar díj és két Golden Globe jelölés a filmnek, de ezekből csak Jack Nicholson és Diane Keaton kapott, Reeves nem

Az igaz, hogy számtalan rossz filmben játszott, sokszor inkább a mennyiség számított, mintsem a minőség, de ennyire nem rossz színész Reeves. Ő az eladhatatlan kategória. Nincsenek felvágós dolgai, sokáig metróval utazott a forgatásokra és egy kis lakásban élt, pedig megengedhette volna magának a luxust. Már az óriási szó volt, hogy vett magának egy nagy házat, meg motort. Nem éppen társasági ember, azt is mondták rá, hogy megkeseredett, de amik történtek vele, az alapján nem csodálom. Aztán, mikor néha kap egy díjat valami kisebb gálán és elmegy átvenni (mert ez sem túl gyakori), akkor mond egy ilyen beszédet:
"Köszönöm ezt a szép díjat, de tudják...én nem akarok egy olyan társadalom tagja lenni, ahol a férjek prostituáltként öltöztetik a feleségeiket, kiemelve mindazt, amit szerintük egy nőn értékelni, szeretni kell...
Ahol nincs semmilyen hitele a becsület, a méltóság szavaknak, és már nem hiszel senkinek, aki úgy kezd egy mondatot, hogy "ígérem...", ahol a nők már nem akarnak gyereket szülni, a férfiak meg családot alapítani...
Ahol a balekok sikeresnek és menőnek gondolják magukat, miközben apjuk autóját vezetik, és ahol az apák azzal alázzák a gyerekeiket, hogy soha semmi és senki nem lesz belőlük az életben...
Ahol az olyan emberek beszélnek istenhitről, akiknek kezükben ital van, és halvány gőzünk sincs arról, hogy mit jelent igazából a vallás. És ahol a szerénység nagy hátrány...
Ahol mindjárt kihalófélben van a szerelem, mert felzabál mindent az undorító pornó, de eközben mindenki a tökéletes partnerre vágyik...
Ahol az emberek minden pénzüket a kocsijukra költik, azzal igyekezve leplezni, hogy valójában milyen szegények...
Ahol a fiúk szüleik pénzét költik éjszakai bárokban, és ahol a lányok ezért szeretnek beléjük...
Ahol már nincs különbség nő és férfi között, és ezt a választás szabadságának nevezik...és aki ez ellen fel mer szólalni, azt egyszerűen lehülyézik...ahogy engem szoktak.
Én a saját utamat járom, de kár hogy nem találok megértésre azon emberek részéről, akitől a leginkább elvárnám...
Köszönöm, ennyit szerettem volna!"


Gondolom az Oscar-bizottság tagjai is inkább megkímélik magukat egy Reeves-féle beszédtől, mert lehet hetekig arról lenne szó, hogy olvasott be mindenkinek.  ;D  Az, hogy Morgan Freeman, Al Pacino, Anthony Hopkins vagy Paul Newman egy Oscart nyert, miközben olyan duplázók vagy triplázók vannak, mint a már említett Day-Lewis...