Tour de France 2022

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Tour de France 2022

Időpont: július 1-24.
Hivatalos weboldal: https://www.letour.fr/en/


Ide jöhetnek a vélemények, tippek a versennyel kapcsolatosan.

Szlovén belháború a Tour de France győzelemért

A Pog-Rog-hatás egy kis nemzetre és a világra, avagy milyen mikor a világ legjobbjai egy kis közösségből kerülnek ki? Olvasd tovább


A világ legjobbja a Tour de France-ra sem pihenni ment

A többszörös világbajnok olasz klasszis, Filippo Ganna a sárga trikóért érkezett Dániába.  Olvasd tovább


Mit gondoltok mekkora a covid veszély a Touron? Megtörténhet az, ami a svájci körön (komplett csapatok kiszállása)? Csak bennem van valami olyan gondolat, hogy inkább kis trükközéssel, de nem tennék tönkre a versenyt.

Nem tudom, itt ebben a sportban lehet-e, vagy érdemes-e trükközni. Két most zajló tornán is volt covid, és azért itt ebben a kerékpársportban tényleg minden a teljesítményről szól. Ha belegondolsz, a dartsnál a vb-n kivették a legnagyobb sztárokat is, pedig a darts az a sport, ahol mondjuk nyugodtan el lehet dobálgatni covidosan, ha nincs az embernek komolyabb baja. Itt bicónál olyan teljesítményt kel leadni, mint szerintem semelyik másik sportban, ráadásul itt napról napra. Szerintem ha lesz covid, nem fogják elnézni, és kizárás jön. Hogy csapat, vagy csak egyéb szintjén, azt őszintén nem tudom

Igazad van, a trükközés hülye gondolat volt a részemről; ezt akkor elvetem. Remélem elég szigorú protokoll lesz és nem a vírus fog dönteni a verseny sorsáról. Emlékeim szerint durvább időszakban is elég jól vizsgáztak a franciák, szigorúbb buborék, mint máshol.


Úgy tűnik a covid nem fog bezavarni; most hangzott el az adásban, hogy amennyiben valaki pozitív tesztet produkál az nem automatikus kizárás, hanem összeül az érintett versenyző, a csapatorvos, a Tour orvos (a 4. embert nem hallottam, h ki) és ők együttesen döntenek a folytatásról. A kommentátor úgy zárta a covid témát, hogy nagyon súlyos betegséget leszámítva mindenki végig fog menni a versenyen!

Idézetet írta: Latzka Dátum július 01, 2022, 16:34:03Úgy tűnik a covid nem fog bezavarni; most hangzott el az adásban, a 4. embert nem hallottam, h ki)

UCI, vagy valami hasonlot mondtak.

Nagyobb lesz a füstje, mint a lángja?

Egy hídra és a szélre készül az egész mezőny, de vajon mekkora hatása lesz a versenyre? Olvasd tovább


Nézem ezt a mai szakaszt ( Tour 2. szakasz ) és a kimondhatatlan, leírhatatlan nevű Storebæltsbroen hidat.
Biztos hogy kellett ez a mai szakaszba plusz veszélyforrásnak, problémaforrásnak?
Az rendben van hogy nagyon látványos lesz a verseny mikor áthaladnak rajta, de majdnem 20 km hosszú, nagyon durva oldalszél lehet majd, a mezőnyt megrostálhatja, ha a hídon történik valami tömegbukás az nagy gáz lesz.
Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de a mezőny még egyáltalán nem szokott össze, ráadásul a híd közvetlenül a befutó előtt van tehát ott már ezerrel fog menni a helyezkedés, tolakodás, mindenki jönni akar előre stb.
Nézői szempontból nagyon látványos lesz az biztos + azt gondolom könnyen nyerhet valami nagy odds az oldalszél miatt ( bár elsősorban szembeszélről olvasgattam érdekes módon, hogy azt várnak ).
Tényleg nyerhet olyan akár aki nem klasszikus bunch sprinter, ha darabokra szakítja a szél a mezőnyt akkor a vonatoknak annyi és onnantól nem tömegsprint van, nyerhet egy Cort Nielsen pl.

Idézetet írta: firgabácsi Dátum július 02, 2022, 13:27:23Nézem ezt a mai szakaszt ( Tour 2. szakasz ) és a kimondhatatlan, leírhatatlan nevű Storebæltsbroen hidat.
Biztos hogy kellett ez a mai szakaszba plusz veszélyforrásnak, problémaforrásnak?

Az elmúlt években már szinte keresik a veszélyes helyeket a Tour vagy a Giro szervezői. Hatalmas hidak, pavés etapok, veszélyes lejtmenetek. Kell a nézettség, kell a hype és sajnos, de nekik valószínűleg kell a bukás. Amikor Nibali nyerte a TdF-et, akkor mindenki az ikonikus pavés etapról beszélt. Most a hídról volt szó már hónapok óta, mögötte szorosan a pavés etap, senkit sem érdekeltek a hegyek. A TdF vezetősége megpróbál ebbe az irányba menni, azt hiszem, hogy nyilatkozták is, hogy szeretnének minél több oldalszeles etapot (de néha túltolják).

Olvasgattam véleményeket, eléggé megosztott a dolog a híd kapcsán, mert pár bringás egyáltalán nem tartja veszélyesnek, voltak elemzők, akik szerint nem durvább, mint egy Mont Ventoux oldalszeles rész. Mások azt mondják, hogy ez durva lesz, szét fog szakadni a mezőny. Nehéz megítélni, én is bizonytalan vagyok, melyik a jó irány, de az biztos, ne történjen semmi bukás/baleset.

Taylor Phinney a helyes válasz Twittere, aki nyerni akar.

Játékra válasz: Ha vezetnék név, akkor írjátok Twittere, hogy négy mássalhangzóval kezdődik: Andrei Tchmil

Jakobsen  :beerchug:  :beerchug:

A nagy sztori, szép volt Fabio! Nem mondtak le róla a QS-nél, felépülése óta meg a világ legjobb sprintere lett.