Sportfogadas.org

Ha már unod a sportfogadást => Póker => A témát indította: benikun Dátum május 29, 2010, 13:28:35

Cím: benikun POKER
Írta: benikun Dátum május 29, 2010, 13:28:35
Lassan itt a szezonzárás, ami a sportfogadást illeti és már régebb óta tervezem, hogy a nyáron elkezdek komolyabban foglalkozni a pókerrel, amíg pihenek a fogadásokkal. El is indítom a naplómat. Tudni kell, hogy nem vagyok kezdő, de nem is mondanám magamat még profinak. Sok mindent tudok a játékról, de még nem eleget (bár szerintem mindig tanul újat az ember). Lényeg hogy nagy szerelmese vagyok a pókernek, és most több időt is szeretnék ráfordítani.
Neten nem sokat, inkább a valóságban pókerezek sokat a haverokkal. Szeretném elindítani netes "karrieremet" is és a pokerstars mellett tettem le a voksomat és az alap 10$-t töltöttem fel.
Olvasója vagyok a naplóknak, bár még vannak lemaradások. Örülök, hogy vannak itt olyan emberek, akik ilyen alázattal és szenvedéllyel űzik ezt a sportot.
Mivel még nem nagy a rutinom az online pokerben ezért kérnék egy kis tanácsot, hogy ti milyen típusú versenyeken, sit&go-kon, HU-on, termeltétek eddig a legtöbb hasznot és mibe érdemes belefektetni. Tudom ez függ a játékstílusomtól is (de majd erről később), modern és a klasszikus stílust ötvözöm, de ezt ugye rajtam kívül rengetegen csinálják..

Szó mi szó, megkezdem lassan én is itt a naplózgatást, reméljük lesz rá időm és okom, hogy minél többet írjak ide.  :cya:
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum május 29, 2010, 14:48:32
Köszönöm TiB a jó kívánságokat és a tanácsokat!  :beerchug:
Olvastam már sokféle stratégiát, de valahogy nem jöttek be a pokerstrategys stratégiák. Nem szeretem mikor megkötik a kezem illetve, meg van szabva hogy mikor hogyan játsszam a handeket. Persze olyanokkal is találkoztam már, amelyek hasznosak voltak és sokat tanultam belőle. Szorgos leszek és minél jobban megpróbálok kikupálódni.
Most még keresem a megfelelő játékfajtát, amivel majd jövedelmező összegeket tudok gyűjteni. Türelmes vagyok, mert az biztos hogy ide nagyon kell.

Nem fogom minden sit&go-s képet feltölteni, nem is akarom. De azért a legelső egyasztalos versenyemet feltöltöm, hogy majd később visszanézve rá erőt merítsek illetve megnézzem honnan indultam.
Ez egy  1.15$-os No Limit Holdem volt a szerver tesztelésére és megbarátkozására. Hát ennél többet elsőre nem tudtam kihozni :)


u.i.: nagyobb képet akkor nem lehetséges feltölteni? mert ezt is meg kellett nyirbálnom egy kicsit. ::)
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum május 29, 2010, 20:49:38
Még egy gyors post:

Ma sikerült 3-ból 3 DoN-t behúznom így máris 25.5%-kal nőtt a bankom tehát már 12.55 $ pihen a kasszában.
Első nap utáni megfigyelések:
Még nem tudom igazán, hogy ebből akarok-e pénzt csinálni, mert még nagyon nem sikerült felmérni a terepet itt a pokerstarsnál. Az biztos, hogy egy ilyen kis befizetésű DoN jól hozhat hosszútávon, mivel nagyon sok a fish, és eddig igen egyszerűen jutottam hozzá a nyereményhez. Ami hátrány, hogy sokáig tart egy-egy ilyen menet, mivel nagyon sok a feszes játékos sőt valaki csak settel megy be akkor is 10-nél magasabbal. Előnye, hogy nagyon könnyen irányíthatod az asztalt, ha az elején sikerül 2500-3000 fölé menni. Agresszív stílusomnak mindenképpen kedvez eddig ez.
Messzemenő következtetéseket még nem akarok levonni, de ezek lennének a mai nap tapasztalatai.
Cím: Re: benikun POKER
Írta: Dris Dátum május 30, 2010, 13:17:21
Szia,

Sok szerencséd a naplódhoz, remélem annyira fogod élvezni, ahogy mi:))

Kicsi bankrollból nehéz elkezdeni, ez tapasztalat, mert már egy rövidebb down-sign is elég a nullázáshoz. Nagyon kell figyelned milyen versenyeken indulsz, és hogy mekkora kockázatot vállalsz. Én személy szerint nem szeretem a low-limit DoN-t, az nem kedvez a pókernek, de ha te abban sikeres vagy, akkor maradj annál. Én is azért játszom HU-kat, mert abban van a legnagyobb sikerem.
Viszont figyelj a DoN-nal nagyon, mert 1,10$ a nevezési díj, és ha bent vagy az 5-ben, akkor nyersz 2$-t.
10 verseny nevezési díja: 11$, ebből legalább 6-ot kell nyerned, hogy pozitivban legyél. Könnyűnek hangzik, de hidd el, amikor egymás után 3x nem jön össze, kezdesz ideges lenni:D


Ettől függetlenül hajrá, és várom az írásaid:)
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum május 30, 2010, 15:37:31
Köszönöm Dris, örülök, hogy máris írtál ide pár sort.  :)

Az az igazság, hogy régebben mikor még annyira nem vettem komolyan, elherdáltam 50 dolcsit a partypokernél, amit ingyen szereztem a pokerstrategynél. Úgy gondolom talán most még ez a legnehezebb feladat ami előttem áll, hogy kiderítsem, hol tudnék igazán sikeres lenni. Cash game nem az én világom, arról csak az unalmas feszes játékosok jutnak eszembe sajnos. Ez a DoN is érdekes, mert van mikor sok szenvedés kis pénzért és teljesen igazad van, ha az ember zsinórban bukik akkor másképp ül le a következő asztalhoz. Ez a legnagyobb bajom még hogy nem tudom és tanácstalan vagyok. Szánok rá pár hetet, hogy kitapasztaljam igazából mi passzol hozzám.
Amit tudni, kell hogy érdekes módon sokkalta jobb teljesítményt nyújtok, ha mondjuk egy 9 személyes asztalnál jutok be a HU-ba és úgy kell játszani, mint hogy ha csak HU-at játszanék. Szükségem van arra az időre, hogy kiismerjem az ellenfeleimet, ha egyből leülök 1v1-ezni akkor gyakrabban belebukok.

Az pedig, hogy mint láttam te is kis pénzből játszol az becsülendő dolog, mert én mindig azt tartom előbbrevalónak, ha valaki 1$-ból csinál 100$-at , minthogy 100$ból 200$-at.
A lényeg, hogy dolgozom az ügyön és próbálok minél többet írni ide, illetve bármikor boldogan veszem az észrevételeket tanácsokat, megjegyzéseket. Azért vagyok itt hogy tőletek is tanuljak, illetve kifosszam a többi tudatlant  ;D.      Gl &HF!!!
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum május 30, 2010, 16:22:25
Első leosztástörténetem, kulcsjátéka egyik 1 asztalos versenyemnek, shor stack voltam, de még így is akartam egy kicsit rabolgatni, hát ez lett belőle. Az emelést még megértem, talán azért adta meg az all in-omat mert mit sem számított már az a 245 ha már ennyit beletett a potba, ezt használtam ki. És ezzel a halál szélére küldtem egyik komoly ellenfelemet, aki eddig hibátlanul játszott.

PokerStars Leosztás #44818247671: Verseny #277939563, $1.00+$0.15 USD Hold'em No Limit - Szint III (25/50) - 2010/05/30 16:10:12 CET [2010/05/30 10:10:12 ET]
Asztal '277939563 1' 10-max #2 szék a button
1 szék: benikun (1050 zseton)
2 szék: vasukov (1395 zseton)
3 szék: betsiess (1955 zseton)
4 szék: Renebluf (1290 zseton)
5 szék: teflontt (1525 zseton)
6 szék: gud igrok (1485 zseton)
7 szék: kav864 (1720 zseton)
8 szék: KÄFER - JOJO (1830 zseton)
9 szék: bidonster (1565 zseton)
10 szék: kelli2 (1185 zseton)
benikun: berakja az antét 5
vasukov: berakja az antét 5
betsiess: berakja az antét 5
Renebluf: berakja az antét 5
teflontt: berakja az antét 5
gud igrok: berakja az antét 5
kav864: berakja az antét 5
KÄFER - JOJO: berakja az antét 5
bidonster: berakja az antét 5
kelli2: berakja az antét 5
betsiess: berakja a kisvakot 25
Renebluf: berakja a nagyvakot 50
*** ZÁRT KÁRTYÁK ***
Kapott benikun [8c Kc]
teflontt: dob
gud igrok: dob
kav864: dob
KÄFER - JOJO: dob
bidonster: dob
kelli2: dob
benikun: emel 300 eddig 350
vasukov: megad 350
betsiess: dob
Renebluf: dob
*** FLOP *** [Tc 8d 8s]
benikun: passzol
vasukov: nyit 450
benikun: emel 245 eddig 695 és all-in ment
vasukov: megad 245
*** TURN *** [Tc 8d 8s] [6c]
*** RIVER *** [Tc 8d 8s 6c] [Th]
*** MUTATÁS ***
benikun: mutat [8c Kc] (full house, Nyolcas full Tízes párral)
vasukov: mutat [As Kd] (Tízes és Nyolcas két pár)
benikun begyűjtött 2215 ebből: pot
*** ÖSSZEGZÉS ***
Teljes pot 2215 | jutalék 0
Asztal [Tc 8d 8s 6c Th]
1 szék: benikun mutatott [8c Kc] és nyert (2215) ezzel: full house, Nyolcas full Tízes párral
2 szék: vasukov (button) mutatott [As Kd] és veszített ezzel: Tízes és Nyolcas két pár
Cím: Re: benikun POKER
Írta: Dris Dátum május 30, 2010, 17:36:58
Természetesen könnyebb úgy belemenni a HU-ba, hogy már előtte kiismerted az ellenfeled, de szerintem pont ez az egyik szépsége a sima HU játéknak, folyamatosan pörgeti az agyad, és rákényszerít az ellenfeleid könyebb kiismerésére. Nagyon sokat köszönhetek a HU gameknek, mert így full asztalnál is könyebben felismerem az ellenfeleim szokásait. Nagy potokat köszönhetek ennek, volt hogy csak azzal, hogy tudtam az ellenfelem miért lépte az előzőt, SD nélkül dupláztam a zsetonjaimat:))

A leosztásodhoz:

Preflop move: Előtted mindenki dob, K8s elég az emeléshez, ezzel, ha a Dealer dobja, nagyon jó pozicióban leszel flop után. Persze csak akkor ha a vakok közül valaki beszáll. Azzal, hogy buttonról kaptál egy callt, így a poziciód nem túl jó. Emeléssel egyet értek, de szerintem túl sok a 7 BB-s emelés, amikor még 10-en vagytok játékban.  Szerintem 200-225-ös hívás is elég a stealhez. Call esetén még ott a C-bet.

Flop:
Gyönyörű floppot kaptál, Kevés lap van ami jelenleg jobb nálad. Én gondolkoztam volna, hogy check vagy bet a jobb. Lehetőségek:
1, Checket nyomsz, és mögéd checkel. Turnre jöhet egy 9-es , ami veszélyessé teszi a boardot. Ha bármi más jön, akkor nincs probléma, valszeg még mindig erősebb vagy. Viszont nem tudod, hogy most checkelj megint, elhitetve vele, hogy semmid sincs, vagy rakj be egy kisebb öszeget, és hátha kapott valamit. Ha ez lett volna a kifejlet, akkor én turnon is checkeltem volna, és ha riveren mindenképp belehívnék, akármi jön, mert egy A magassal megadna egy kisebb emelést, arra tippelve, hogy nem kaptál semmit, csak riveren akarsz egyet blöffölni.

2, Checket nyomsz, és rádhív. Ez történt, nem írom le.

3, Emelsz egy kicsit, mintha csak egy folytatólagos hívás lenne, de annak is a gyengébb fajtája. Ha ezt észreveszi, akkor visszaemel, és akkor mehet az allin. Akkor már nem fogja eldobni.

4, Meghívod a pot 70%-át, és vagy nem hisz neked egy ilyen floppon, és jön veled, vagy eldobja.
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum május 31, 2010, 20:01:03
A nap handje. Nem a legnagyobb csata és legelképesztőbb, de valamiért ezt tartottam a mai nap legjobban kivitelezett mozzanatának a sok jó mellett :)
Kérdésem egy lenne, ez egy gyenge blöff volt, vagy várt-e valamire a csávó? Szerintem olyan sok mindenre nem várhatott, ez csak egy gyenge blöff volt...

PokerStars Leosztás #44874137594:  Hold'em No Limit ($0.01/$0.02 USD) - 2010/05/31 19:51:32 CET [2010/05/31 13:51:32 ET]
Asztal 'Pleione IV' 6-max #3 szék a button
1 szék: PL0611 ($1.01 zseton)
3 szék: benikun ($1.12 zseton)
4 szék: muñito ($0.88 zseton)
5 szék: wildthailand ($0.74 zseton)
6 szék: D_JAMIE_D ($5.47 zseton)
muñito: berakja a kisvakot $0.01
wildthailand: berakja a nagyvakot $0.02
*** ZÁRT KÁRTYÁK ***
Kapott benikun [8d Jc]
D_JAMIE_D: dob
PL0611: dob
pi1950 elhagyja az asztalt
benikun: emel $0.06 eddig $0.08
muñito: megad $0.07
wildthailand: emel $0.06 eddig $0.14
benikun: megad $0.06
muñito: dob
*** FLOP *** [Js 3c 5h]
wildthailand: nyit $0.18
benikun: megad $0.18
*** TURN *** [Js 3c 5h] [Kd]
wildthailand: passzol
benikun: nyit $0.10
wildthailand: emel $0.10 eddig $0.20
benikun: megad $0.10
*** RIVER *** [Js 3c 5h Kd] [7h]
wildthailand: passzol
benikun: nyit $0.22
wildthailand: dob
Meg nem adott tét ($0.22) visszajuttatva neki: benikun
benikun begyűjtött $1.07 ebből: pot
benikun: nem mutatja meg a lapját
*** ÖSSZEGZÉS ***
Teljes pot $1.12 | jutalék $0.05
Asztal [Js 3c 5h Kd 7h]

u.i.: nem gyakran játszok cash-gamet ez egy kis levezetés volt a mai sikeres nap után, ismét pluszban vagyok.
( lesznek érdekesebb írások is, csak ez valamiért ma megfogott...)
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum május 31, 2010, 21:46:39
Még egy, mert nem bírok magammal.
Ehhez egy komoly kérdés is kapcsolódik, az ász párokat eddig ez alatt a pár nap alatt nehezen tudtam kifizetni. Most ez így történt...

PokerStars Leosztás #44879803219: Verseny #278371849, $1.00+$0.10 USD holdem no limit -. szint II (15/30) - 2010/05/31 21:36:11 CET [2010/05/31 15:36:11 ET]
Asztal '278371849 1' 10-max #5. helyen van az osztókorong
1 szék: pokerboes (1600 zseton)
4 szék: seriousgamer (1380 zseton)
5 szék: benikun (1560 zseton)
6 szék: realpoker20 (3100 zseton)
7 szék: RANGER8541 (1470 zseton)
8 szék: NEUTROS69 (2540 zseton)
9 szék: diman430 (1975 zseton)
10 szék: nasty1320 (1375 zseton)
realpoker20: berakja a kisvakot 15
RANGER8541: berakja a nagyvakot 30
*** ZÁRT KÁRTYÁK ***
Kapott benikun [Ad As]
NEUTROS69: megad 30
diman430: dob
nasty1320: megad 30
pokerboes: dob
seriousgamer: emelennyit:  30 eddig: 60
benikun: emelennyit:  120 eddig: 180
realpoker20: dob
RANGER8541: dob
NEUTROS69: megad 150
nasty1320: megad 150
seriousgamer: megad 120
*** FLOP *** [2h 6h 3s]
NEUTROS69: nyit 90
nasty1320: megad 90
seriousgamer: dob
benikun: emelennyit:  280 eddig: 370
NEUTROS69: dob
nasty1320: megad 280
*** TURN *** [2h 6h 3s] [7c]
nasty1320: passzol
benikun: nyit 825
nasty1320: megad 825 és allin van
*** RIVER *** [2h 6h 3s 7c] [7d]
*** MUTATÁS ***
nasty1320: mutat [Jc Jh] (bubi és hetes két pár)
benikun: mutat [Ad As] (ász és hetes két pár)
benikun nyereménye 3245 a  potból
nasty1320 a(z) 8. helyen zárta a versenyt
*** ÖSSZEGZÉS ***
Teljes pot 3245 | jutalék 0
Asztal [2h 6h 3s 7c 7d]
5 szék: benikun (osztó) keze [Ad As] és nyert, (3245) lapja: ász és hetes két pár
10 szék: nasty1320 keze [Jc Jh] és veszített, lapja: bubi és hetes két pár
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum június 01, 2010, 16:12:55
0.10 $ tournament (4468 induló) közvetítés:

16:01 első handem egy AA és szerencsémre az előttem ülő gyerek betolja mindenét, easy call QQ-ja van. Floppon szert teszek egy szettre és simán felduplázok 3020 dolcsi van előttem a kezdő 1500 után. Annyira belelkesedtem be is írtam a chatbe egy ismert mondást: Here we go baby here we go!  ezt utólag lehet megbánom, de most minden a legnagyobb rendben jobb kezdésről nem lehet álmodni.

16:03 Egy sikertelen rabláskisérlet után csökken a zsetonjaim száma. 2860. ( a gyerek all in ment, nem adhattam meg, persze utána mosolyogva mutatja a AK-t...  jolvan kis feszes egyszer még elkaplak..)

16:10 Ac2c egyszínből . 4 szeres nagyvakot hívok mire csak 3-man maradunk. Flop: 3c 5c 8h. Hívok mert még színsorra is esélyes vagyok, rengeteg outom van de eddig csak egy ász overcard, egyik fickó dob másik megad. Turn : 7s.  hívok tovább a ficko megadja. River: 6 d. Nem volt szerencsém hívni már nem akartam, mert az ürgénél tuti volt valami, később megmutatta: 5-ös sett...  lefogytam 2430-ra..

16:15 rablok rablok, hozom a kis potokat. Javuló tendencia ívelek felfelé. Végre játszhatom a játékomat, mert kis pot is pot.

16:20: AdQd leosztás, megjátszom és sikerül 3500-ig visszakapaszkodni. Folytatólagos hívás most is megsegített, esett egy dáma a turnre és a river után már dobott is a csóka.

16:25 J10-zel emelek kései pozícióból, egy srác megadja. Flop: J Q 8. A srác checkol én hívok megadja. Turn: J. Checkol all inra hívom, megadja és K10-zel a kezében várjuk a Rivert.. Mi más is a river mint egy 9-es...  1298 zsetonom maradt.. mást nem tudok mondani, ez most megfogott... (talán gigazo esetéhez tudnám ezt hasonlítani) Hogy hibáztam volna-e nem hiszem, nem sok őrült van aki betolja mindenét egy lyukas sorra..

16:34 Kezdenek megenni a vakok, és antek. Nem kapok használható lapokat mind hulladék erre nem tudom betolni a vagyonom. 800-as nagyságú kis zsetonkupacom van, mikor korai pozícióból ALL IN. A9 a kézben mi bajunk lehet? Most kapaszkodjatok meg, én még most sem hiszem el.. Mindenki dob egy úr simán megad. Mutatásnál KK. Nem számít ászra vártam megkaptam. Flop: 2 6 5 River:  A!!!!!!!!!! aprócska reménysugár már csak 2 lap van elvileg a pakliba ami a csókának segíthet mert színre egyikünknek sem volt esélye. Na mi a river? na mi? hát ba..meg :  K . No comment ez nem az én tournamentem volt. Így még a szünetet sem éltem meg és 1023. helyen végzek.

Nem hinném hogy nagyokat hibáztam illetve, figyeltem a pozíciómra is és az ellenfelek stílusára. Ezt most betudom annak, hogy döntő pillanatokban nem állt mellém a szerencse és olyan lapokkal kaptam ki, amelyeket nehéz lett volna nem elkerülnöm... Semmi gond ez a freeroll oda, de ma még bőven van idő javítani a napi betevőért ;)
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum június 01, 2010, 20:33:42
A nap handje. Ennyi szivatás után kijárt már egy ilyen is, pi..ázom a KK-t, nem egetrengető dolog, de ez most kijárt szerintem..
Cím: Re: benikun POKER
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum június 02, 2010, 01:20:04
Hali!

Jó lesz ez a napló így ahogy van. Jó látni, hogy vannak ezen a részlegen is naplót nyitó tagok.
10$-ból nem lesz egyszerű alkotni, főleg DoN-okkal (bár nemtom, lehet nem mindig azt tolod, de ma rádkerestem egyszer, aztán pont DoN-oztál). A helyedben én megpróbálnám a sima 9 playeres 1.2$-os siteket, nagyon gyenge a mezőny, az egyetlen hátulütője a  dolognak a magas fee. Ma kíváncsiságból letoltam 5db ilyet: 3 win, 1db 4. hely és 1.db 7. hely. Nyilván ez nem minta, de régebben is beültem párszor ilyen sitekre funolni. Ezt a mezőnyt neked simán verni kell, legalábbis a HH-kból, hsz-ekből ítélve nekem ez jön le.

Az utolsó két HH-hoz ennyit fűznék hozzá:

1. CG hand: Nem igazán tudok/szeretek cg-zni, de azért volt pár próbálkozásom. Szóval ez a limit elég érdekes. Két eset van, vagy nagyon jól be lehet lőni az ellenfelek lapjait, vagy abszolút nem. Mindkét eset oka az, hogy kegyetlenül szarul/funból játszanak az emberek. 2$ a beülő, ez még egy európainak is a "semmi" kategória, nemhogy egy amerikainak. Ebből fakadóan én feszesen játszottam/játszanék, figyelve a pozícióra. Preflop lehetőleg kevés pénzt ölnék emelésekbe, mert ha eltalál a flop, úgyis lesz valami suttyó aki kifizet, kiblöffölni meg ezen a limiten nem igazán lehet senkit. Rátérve a handre, a preflop emelés kicsit laza (bár Dealerből belefér), ráadásul sokat is emeltél sztem, simán elég lehet a 3BB, mert az a 2 cent, az tényleg nem oszt, nem szoroz, ha valaki callolni akar. A flop utáni játékoddal nem igazán értem mit akartál. A flop számodra tökéletes, az ellenfél belenyit, lecallolod, gondolom itt kontrollálni akartad a potot a gyenge kickered miatt. Turnre jön egy K, ami nem a legjobb, ellenfeled passzol, itt elvesztettem a fonalat, nem igazán értem, hogy miért nem passzoltad el, ha már post-flop pot-kontrollt toltál. Turnön tehát checkeltem volna mindenképp, míg a riveren check/call.

2. SNG hand: Mi a komoly kérdés? Sztem az lemaradt. Egyébként teljesen korrekt lejátszás.

GL, HF és kitartás!  :great:
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum június 02, 2010, 17:30:11
Köszönöm a véleményed th3PR0j3ct0r !

Kezdem én is fontolóra venni ezeket a DoN-okat.. Ma megfogadom a tanácsodat és elkezdetek sima sit&gozni. Örülök, hogy ilyen jó itt a közösség a pókerosoknál is, igaz én még szinte az utam elején járok, de komoly célom a fejlődés és a tanulás. Minden hozzászólást örömmel látok. És igyekszem minél többször postolni.

u.i.: CG-t én se komálom, nem látok benne sok fantáziát, de ezt már te is elmondtad miért...
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum június 03, 2010, 16:55:35
4336 induló
16:15  A10 A10 ellen 800-at felezünk 1 ász pár mindkettőnknél.
16:17 AJ 3szor (300) nagyvak 4-en megadják flop AJK R:  féltem a sortól mert előttem ketten is hívtak all in mentem mindenki dob. 2795 zseton
16:20 82-vel hozok egy kisebb potot 600 zsetont
16:27 J9-el kései pozícióból hívok 3szor vak két vak megad. Flop JK6 chechkolnak 1 nagyvakot hívok, re raise all in mind2 egyiknél K10 másiknál KK..  2470-ig esek vissza
16:30 megjönnek az anték
16:32 lopom az embereket. egyik srác már nem bírja 1000-ig meghív egyszínű KJ-vel a kezemben re raise all in megadja. ászra számítok nála, de bízok a lapjaimba.  A10 nála ugyancsak egyszínből. FLOP 7Q7 Turn 2 River J!!!! felduplázok 4690 zseton immár előttem.
16:34 kezdem elegelni, hogy szinte 3-4 handenként más asztalhoz tesznek.. Ez sokat betesz így nekem.
16:40 Új asztalaimnál nem tudok beleszólni a nagyok küzdelmében ide még kevés vagyok és eléggé hulladék a lapjárásom is.
16:42 Megesznek a vakok, J9 belimpelek. FLOP 58J mindenki check. All inozok az asztal chipleadere áldoz rám 3020-at mutatásnál nála A5. Riverre esik is az ász és már nem javultam itt a vége fuss el véle:)

Komolynak nem tudom nevezni ezeket a versenyeket, de hát nem is azért indultam. Esélyem nincs kiismerni ellenfeleimet. A játék viszont pörög, amit szeretek. De többszörös asztalváltás után nem maradt sok esélyem uralni az asztalt, ahol már én számítottam kicsinek a 4500-as kupacommal a 10k-sok között.
Ezt a jegyzetet verseny közben írtam, de úgy gondolom nem nagyon kell a kiegészítés.
napi hand is csatolva.
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum június 03, 2010, 18:12:54
Ezt még le kell írnom, hogy ma találkoztam egy sráccal, aki sima sit&go-ba nyomta. Bejött elkezdte szídni a pokerstarst persze mind kicsillagozva. Ilyeneket mondott, hogy setup poker site meg hasonló, nos én ennek a jelentését nem nagyon értem. A lényeg, hogy ezután leírta, hogy mennyit bukott egy hét alatt és elkezdte minden lapját beírogatni all in előtt. 4 6 not sutted stb.. Nos 2 gyereket még ki is ejtett így de utána a fél asztal meggazdagodott rajta.
Ilyet még nem láttam.. gyakori ez itt a netes póker világban? 
Cím: Re: benikun POKER
Írta: gigazo Dátum június 03, 2010, 19:05:33
Én ilyen elmebeteggel még nem találkoztam, de vannak nagyon érdekes játékosok még érdekesebb játékkal  :cya:
Cím: Re: benikun POKER
Írta: Dris Dátum június 04, 2010, 12:00:50
Pokerstarson minden előfordulhat igazából...:D

Benikun, még májusban volt a deposit-od? Mert most van egy akció a ps-en, hogy akik júniús 1 és 25 között fizetnek be, kapnak egy kupont egy csak magyar versenyre, ahol az első 50 helyezett kap  ticketet a Turbo Million Takedown-ra. Én megpróbálom:)) További részletek a naplómba:)))
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum június 05, 2010, 11:42:38
Idézetet írta: Dris Dátum június 04, 2010, 12:00:50
Benikun, még májusban volt a deposit-od? Mert most van egy akció a ps-en, hogy akik júniús 1 és 25 között fizetnek be, kapnak egy kupont egy csak magyar versenyre, ahol az első 50 helyezett kap  ticketet a Turbo Million Takedown-ra. Én megpróbálom:)) További részletek a naplómba:)))

Sajnos még pont májusban volt a befizetésem. De azért köszi, hogy szóltál.

Kis bejegyzés: Kezdem érteni mire gondoltatok akkor, mikor mondtátok kis bankkal nehéz lesz profitot termelni illetve messzemenő célokat elérni. Mostani helyzetben szinte egy helyben toporgok eddig van mikor kis pluszban van mikor kis minuszban, de valahogy még nem értem el azt a holdpontot, hogy elkezdhessek igazán szépen javulni felfelé. A sima sit@go nagyon bejött, köszönöm a felvilágosítást. Ezt mondhatnám eddig egy jó pénzszerzési lehetőségnek, amíg 10 dolcsi körül van a bankom. Kíváncsiságomra kipróbáltam egy HU-t is ugye, amit nem szabadhatna, mert simán meghaladta a bankom 10%-át a nevezés. Annyi a pech hogy, partiban voltam végig ellenfelemmel, nem elfelejtve ezüstcsillagos  ;D, bár szerintem az nem sokat számít, de mégsem kezdő. Gyűrtük egymást ide-oda, de talán a tapasztalatlanságomból adódva, nem igazán tudtam helyzetekben mi a helyes döntés. Na most ott voltunk hogy több zsetonom volt, kaptam egy J 9 meghívtam egy kicsit nem sokáig, aztán a flop 4 J J. Passzoltunk mindketten, majd a turnön egy kis ütésváltás és a river után behívta az all int. Megadtam.. és persze 44 volt a kezében. Mindenesetre van fantázia ebben a HU-ban is, de tapasztalat mindenképpen kell ide és mindenek előtt egy nagyobb bank..
Ma felszívom magam és igyekszem a legjobb játékomat mutatni. Hátrányom még abból származik a kis bank miatt, hogy nem tudok illetve kockázatos számomra egyszerre több asztalon játszanom, mert egy rossz széria könnyen a végemet jelentheti. Srácok nem adjuk fel, mert menni kell és most már kezdem egyre komolyabban venni a zsugázást.  Here we go baby, here we go!!
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum június 05, 2010, 12:02:46
Talán korán van még a nap handjehez, de szerintem ennél már nem lesz szebb. A kölyök begyújtotta a rakétákat..

PokerStars Leosztás #45088300431: Verseny #279850383, $1.00+$0.20 USD holdem no limit -. szint II (15/30) - 2010/06/05 11:58:35 CET [2010/06/05 5:58:35 ET]
Asztal '279850383 1' 9-max #1. helyen van az osztókorong
1 szék: tipo_ne_ya (1425 zseton)
3 szék: Anechka85 (1680 zseton)
4 szék: Vinco56 (1440 zseton) kiült
5 szék: Draught66 (1370 zseton)
6 szék: OnTiltSpike (1560 zseton)
8 szék: benikun (1420 zseton)
9 szék: goshan2112 (4605 zseton)
Anechka85: berakja a kisvakot 15
Vinco56: berakja a nagyvakot 30
*** ZÁRT KÁRTYÁK ***
Kapott benikun [Ts 9c]
Draught66: dob
OnTiltSpike: dob
benikun: emelennyit:  60 eddig: 90
goshan2112: emelennyit:  60 eddig: 150
tipo_ne_ya: megad 150
Anechka85: dob
Vinco56: dob
benikun: megad 60
*** FLOP *** [Tc 9s 3h]
benikun: passzol
goshan2112: nyit 150
tipo_ne_ya: megad 150
benikun: emelennyit:  270 eddig: 420
goshan2112: megad 270
tipo_ne_ya: megad 270
*** TURN *** [Tc 9s 3h] [2c]
benikun: passzol
goshan2112: nyit 300
tipo_ne_ya: megad 300
benikun: emelennyit:  550 eddig: 850 és allin van
goshan2112: emelennyit:  550 eddig: 1400
tipo_ne_ya: megad 555 és allin van
Meg nem adott tét (545) visszajuttatva neki: goshan2112
*** RIVER *** [Tc 9s 3h 2c] [Ks]
*** MUTATÁS ***
goshan2112: mutat [Qc Ac] (ász magas lap)
tipo_ne_ya: mutat [Jc Jd] (bubi pár)
tipo_ne_ya nyereménye 10 a  mellék potból
benikun: mutat [Ts 9c] (tízes és kilences két pár)
benikun nyereménye 4305 a  fő potból
*** ÖSSZEGZÉS ***
Teljes pot 4315 Fő pot 4305. Mellék pot 10. | jutalék 0
Asztal [Tc 9s 3h 2c Ks]
1 szék: tipo_ne_ya (osztó) keze [Jc Jd] és nyert, (10) lapja: bubi pár
3 szék: Anechka85 (kisvak) dobta ez előtt: Flop
4 szék: Vinco56 (nagyvak) dobta ez előtt: Flop
5 szék: Draught66 dobta ez előtt: Flop (nem rakott be tétet)
6 szék: OnTiltSpike dobta ez előtt: Flop (nem rakott be tétet)
8 szék: benikun keze [Ts 9c] és nyert, (4305) lapja: tízes és kilences két pár
9 szék: goshan2112 keze [Qc Ac] és veszített, lapja: ász magas lap
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum június 05, 2010, 18:16:53
Bajban vagyok, mert ma nagy hülyeséget követtem el.. :-\  :-X Nem is tudom, hogy ez megengedhető-e egy igazi pókerjátékosnál. Nem az hogy szomorú vagyok és letört, de még most sem tudom megérteni miért tettem. Igen vannak emberek biztos akik másképp csinálták volna és nem ilyen elhamarkodottan.
Na jó nem húzom tovább a szót...  :-\ :-\ :(

Igen, hülyeség volt ma délkor belinkelni a nap handjet így nem is tudom, hogy nevezzem ezt a képet. Legyen csak a nap all in-ja  ;D ;D :D ;)
És engedjétek meg, hogy bemutassam netes karierrem első pókerét.  :angel:
Cím: Re: benikun POKER
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum június 05, 2010, 18:38:11
HU az teljesen más világ. Talán az összes játékformából ott a legfontosabb a hand reading, továbbá nagoyn jó post-flop játék kell hozzá. BR-t én azért nem HU-val építenék, mert nem lehet olyan sok asztalon tolni.

Más: Most nagyjából meglestem az egyik sitedet (6 handedtől kapcsolódtam be), pár dolog amit észrevettem, hátha segít:

1. Nagyon sokszor láttam, hogy gyorsan checkelsz, ráadásul sokszor játszottál OOP, a második checkednél szinte bármivel betelnék ellened. A sok check miatt nagyon sok contbetelhető flopot kihagysz, ami természetesen hatalmas -cEV. Próbálj kicsit többet kihozni ezekből a helyzetekből, preflop tartsd alacsonyan a potot (persze a limp felejtős, kivétel spekulatív handekkel, amikor már elédlimpeltek akár többen is), ezáltal flopon könnyebben tudsz contbetelni, kevesebb zsetont kockáztatva, viszont ha jó ellenfél ellen csinálod, nagyon szépen tudod növelni a stackedet.

2. A sok elszalasztott contbet miatt kell pl bemutatnod 106o-t SBről, amivel stealelni próbáltál, ezáltal a verseny későbbi szakaszaiban sokkal tágabb range-el fognak restealelni ellened. Kerüld az ilyen mutatásokat.

3. Bubble periodban túl passzív voltál. Igaz, hogy nem a legjobb stacked volt, de a bal oldali ellenfeled nagyon feszes/passzív volt, tehát rá lehetett volna emelgetni/pusholgatni, viszont nem tetted meg. A vakok lehúztak, elveszítetted a FE-det gyakorlatilag mindenkivel szemben, ezáltal szintén könnyebben fogják callolni az AI-jeidet.

4. HU-ban 30BB deepen A3o nem 3bet AI call lap egy olyan ellenféllel szemben, akit láthatóan aláztál egészen addig. Ráadásul az emelésed is nagy volt (4BB), holott gyakorlatilag mindent callolt preflop, viszont postflop/turnön simán ki tudtad emelni nagyon sokszor. Simán lejátszottad HU-ban azt az ellenfeledet, egy ilyen move viszont óriási EV veszteség.

Nagyjából ennyi amit most így észrevettem, persze ez elég kis minta volt, lehet, hgoy általában nem így tolod.

A leosztásról pedig annyit, hogy 109o-t onnan ennyire korai szakaszban (2. vakszint) nem hívnék meg, mert nagyon sok callt fogsz kapni, ráadásul nagyon sokszor hátul leszel az ellenfelek rangeével szemben, viszont OOP leszel valószínűleg flopon (kivétel a vakok ellen). 109o-ra elég kevés olyan flop érkezhet, ahol gondolkozás nélkül contbetelhetsz. Szóval elég nehezen játszható a lapod abból a pozícióból, én az ilyen szitukat is kerülném, főleg alacsony BI-es siteken, ahol igazán az 50/100-as vakszinttől van komoly edge-ed az ellenfelekkel szemben, addig a vakszintig én inkább befeszülnék.

EDIT: Grat a pokerhez, egyébként erről a sitről írtam a fenti sorokat.
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum június 05, 2010, 20:53:51
Köszönöm th3PR0j3ct0r a gondolataidat. Nem szeretném, ha ez alapján a sit alapján sorolnál be és vonnál messzemenő következtetéseket. Nem akarom kimagyarázni a hibáimat, de sajnos mostanság úgy állok, hogy a 3. helyért is küzdök, mert mint mondtam, nem állok túl fényesen. A buborék közeledtével sajnos olyan dolgokat teszek, amit amúgy nem tennék, ha 2szer 3szor nagyobb lenne a BR-em. A másik dolog, amiért nem igazán adta a parti, hogy ma nagyon sokszor vagy lemákoltak, vagy egyszerűen jobb lapokkal kaptam ki sokszor sokkal esélytelenebbek ellen a riveren.. Nem akarom erre fogni, de egy idő után ez már elveszi a magabiztosságomat és a játékomat is teljesen elrontja. Pár példát le is írtam.
Tényleg nem szeretném, ha ez alapján a sok szürke játékos közé sorolnál. Nem! Tudok ennél sokkal jobbat nyújtani, de ha megérted, a fentebb leírt dolgokat nekem az is elég. Van még mit tanulnom, de sajnos ha nem vagyok 100%-os gyermeteg hibákat vétek.
Mindenestre köszönöm mégegyszer a szavakat. Ha normális BR-re teszek szert, remélem egyszer akkor is befáradsz és végignézed egy sitemet. Az úton nem áll meg a kölyök, A3 volt a teteje ennek a szar sitnek... Hiszem hogy innen csak jobb lesz.

u.i. 109 megérzés volt ezért voltam rá olyan büszke. Nem ésszerű dolog, de néha kell ilyen is.   
Cím: Re: benikun POKER
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum június 05, 2010, 21:22:47
Természetesen nem egy sit alapján fogom megítélni a játékodat, sőt nem is feladatom megtenni ezt. Tisztában vagyok azzal, hogy külső körülmények is közrejátszhatnak egy adott sitben, ahogy írtad is. Azzal is tisztában vagyok, hogy tudsz ennél jobbat, mert egyrészt láttam már pár postolt handedet itt a fórumon, általában teljesen standard partik helyesen megjátszva, na meg a sit közben is volt jópár szép move-od, pl 1-1 c/r, vagy c/rAI. Igazából saját tapasztalat, hogy egy kívülűlló sokkal hamarabb észrevesz 1-1 fontosabb dolgot, mint én játék közben. Ráadásul én sem vagyok egy nagy SNG player, de ha minden jól megy, akkor a közeljövőben ráfekszek a témára komolyabban, csak várok egy kifizetésre. GL a BR építéshez, aztán majd még párszor úgyis rádkeresek, ha gondolod postolhatom is az észrevételeket.
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum június 05, 2010, 22:03:40
Nagyon nagy benyomást tett rám az írásod. Elképesztő, hogy most ebben a partiban mutattam eddigi legjobb játékomat. Félretettem a problémáimat és csak játszottam a játékomat. Úgy vágtunk neki a 3-mas döntőnek hogy 8000 ezrem volt a másik kettőnek kb hasonló. A HU-t pedig 10000 -3500 arányban kezdtem kb. Talán csak meg akartam mutatni magamnak, hogy mire vagyok képes, ha teljes koncentrációban játszom. Szégyenkeztem kicsit az írásod után, de csak pozitív hatása volt a játékomra, ami erőteljesen feljavult. Felavathatom a 9-es pókert is már ma. És ez a remek SnG győzelemmel már pluszos a bankom. Akárhogy is ez a kritika most rendesen megtette a hatását.  ;) :o
Cím: Re: benikun POKER
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum június 05, 2010, 22:56:21
Helyes, gratulálok, sok ilyet még.  :great: Tényleg nem kritikának szántam, inkább csak pár észrevétel mint kívülálló, de ha segített valamit, annak örülök.
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum június 06, 2010, 20:24:08
nap handje: már csak azért is, mert egy nagyon kellemetlen ellenfél ellen értem el. Akit nem inkább jó játékosnak mondanék, hanem egy gazdag ficsurnak aki beült és megadta minden lofütyülőre. Nem egyszer jött neki riveren sor, nem egyszer nyert 3 outtal.. Amint csak tehette ki akarta blöffölni a másikat, emelésre visszaemelt 9-es magasokkal és a végén esett neki a sor vagy a drill..
Elegem volt és tudtam hogy csak szopatni akart, mégha szerencsém is volt, de ez a legszebb mikor rájövök hogy az égviágon csak szórakozik velem, akkor szórakozzál haver nyugodtan.. Ezután már nem keménykedett tovább a kisgyerek..

MULLITLOW: berakja a kisvakot 25
flery99: berakja a nagyvakot 50
*** ZÁRT KÁRTYÁK ***
Kapott benikun [7c As]
Skarayo2: dob
pas1680: dob
buddybear468: dob
benikun: megad 50
MULLITLOW: megad 25
flery99: dob
*** FLOP *** [6s 6d Th]
MULLITLOW: nyit 100
benikun: emelennyit:  100 eddig: 200
MULLITLOW: emelennyit:  100 eddig: 300
benikun: megad 100
*** TURN *** [6s 6d Th] [Ah]
MULLITLOW: nyit 100
benikun: emelennyit:  100 eddig: 200
MULLITLOW: megad 100
*** RIVER *** [6s 6d Th Ah] [Ad]
MULLITLOW: nyit 150
benikun: emelennyit:  300 eddig: 450
MULLITLOW: megad 300
*** MUTATÁS ***
benikun: mutat [7c As] (full house, ász hatos full)
MULLITLOW: nem mutatja meg a lapját
benikun nyereménye 2050 a  potból
*** ÖSSZEGZÉS ***
Teljes pot 2050 | jutalék 0
Asztal [6s 6d Th Ah Ad]
2 szék: benikun (osztó) keze [7c As] és nyert, (2050) lapja: full house, ász hatos full
3 szék: MULLITLOW (kisvak) nem mutatta meg [5s 8s]

Még a nevét sem tudta beírni rendesen...
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum június 07, 2010, 16:18:58
Kezdek belerázódni. Eddig a mai nap is pozitív. Legfőbb célom most a BR építése, a sima SnG-kon kívül van-e még esetleg más amivel egy kis tőkével rendelkező lelkes póker játékos tudna építgetni? SnG eddig nagyon bejön, ha az összes lejátszott sitet nézzük akkor plusszos a mutató. A mákolgatás sajnos még mindig megy itt a pokerstarson  ???. 2-en maradunk amikor a srácnak kb 2szer több zsetonja van. Lejátszom minden téren, és mikor elcsípem hogy blöfföl és betolja az all int. Akkor a riveren és a turnon kiegészül a sora az ász párom ellen.. Nem hiszek az ilyeneknek, ez nem tudás ezt most tényleg bemákolta, mindezt akkor amikor kb egyenlő zsetonnal ültünk az asztalnál.
Amiben még gondolkozom, hogy van-e valakinek tapasztalata a pokerstarsos versenyekkel kapcsolatban, megéri-e most nekem azokban is próbálkoznom?
Jöjjön a régi jó kis nap handje: fordulópont innen már meg sem álltam a döntőig illetve, a mák sorig..
(mindenki all in, mutatásnál ha jól tudom nekem volt a legkevesebb esélyem, de ez már azért kijárt ennyi szopó után)


Cím: Re: benikun POKER
Írta: Dris Dátum június 07, 2010, 21:17:42
Kicsit figyelgettem én is a játékod. Számomra lehetnél picit agresszívabb. Majd még foglak figyelni, és akkor összeszedem a gondolataimat, hirtelen ami feltűnt, hogy igen, már c-betelsz, ami jó, csak a c-bet mértékét választod meg merészen. SS-ként emeltél, de csak a dealer adta meg. Eddig mondjuk azt, hogy korrekt, mert nem álltál azért olyan rosszul, és ha a dealer dob, jó a poziciód.
Floppon 375-ös pot jött össze, amire te c-beteltél 375-öt. Túl sok a potnyi emelés, erre mondjuk én ráemeltem volna 265-290-et, elég nagy erőt sugároz, és takarékosabban bánsz a zsetonjaiddal. Meg kell találni azt a pontot, ami elég a dobatáshoz, de ha visszahívnak, ekkor fájdalom nélkül el tud dobni.

Versenyek: Viszonylag sokat MTT-zek/tem a PS-en, és ha elfogsz 1-1 jó estét, akkor sokat nyerhetsz. Viszont kicsi bankrollnál beszállni a nagyversenyekbe nem éri meg. Maximum naponta 1x, az 1,10$-es versenyt tolhatod, az 17:00-kor kezdődik. Ez még belefér a BR-be:)
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum június 08, 2010, 15:15:31
Köszönöm a sok választ és neked is Dris. Kezdem megérteni ezt a hagyományos netes SnG játék lényegét, és szerintem egyre jobb vagyok. Tény amiket kiemeltetek, hogy lehetnék agresszívabb, nos már írtam, hogy eredeti játékmódom is agresszív sőt élőben még inkább, de talán még netes játék újdonsága néha bezavar, de igyekszem és minél többet tanulni. A másik dolog, hogy mikor elkezdtem a SnG-ket akkor mondhatni be is jött a szuperagresszivitás, de aztán olyan pofonokat kaptam, amiről úgy gondolom nem tehetek és sokszor lemákoltak. Nem akarom erre fogni de talán azokután az esetek után lettem bátortalanabb és várok az agresszívabb játékkal a végefele játékig. Hasznos dolgokat olvasok és köszönöm, hogy megosztjátok velem a hibáimat is, azt sajnálom, hogy pont nem akkor néztek mikor rablom a bankot és nem állít meg senki.. ;D
Még egy dolog amivel tisztában vagyok és sajnos így van. Kis a költségvetés és nagyon befolyásol a buborék, mert lehetek akármennyivel jobb játékos egy másiknál, ha véletlenül lejön aminek nem kéne, akkor pénz nélkül távozom és egy olyan gyerek hoz el helyezést, akinek már rég ki kellett volna esnie. Viszont, mikor az utolsó háromban vagyok, akkor mondhatom beképzeltség nélkül, hogy feljavul a játékom és onnantól kezdve tehetem amiben jó vagyok.
Célom egy nagyobb bankroll és onnantól már tudom és érzem is hogy könnyebben fognak jönni a jobb eredmények is, és a játékkal sem lesz nagy baj.

Egy kérdés a végére, ne nevessetek ki miaz az MTT, mert már sok helyen olvastam, de valahogy nem jöttem rá. A másik, húzom még itt az igát a pokerstarson, de esetleg tudtok ajánlani egy másik termet ha végleg FT-re vinne a sok kis ficsúr fish? Illetve, ahol adottak a lehetőségek egy magamfajta játékosnak.

Észrevételeket bármikor elfogadok.
Cím: Re: benikun POKER
Írta: Dris Dátum június 08, 2010, 16:14:11
Szeretném mondani, hogy nem csak azokat nézem, mikor valamit másképp csinálnék, de ezeket lehet leírni. Elég hülyén venné ki magát, ha csak annyit írnék, hogy "Néztem a játékod, jó vagy":D Azért regisztráltam én is a fórumra, hogy a többiek álltal javuljon a játékom, és ha lehetőségem van, akkor segítsek én is.:)

MTT=Multi Tabling Tournement. Avagy több asztalos verseny. Főleg a nagyversenyekre vonatkozik, de szokták azt is mondani, hogy MTT SnG:)
Cím: Re: benikun POKER
Írta: Ghastly Dátum június 08, 2010, 20:21:17
Szia Benikun!
Jó kis napló ez,kitartás és csak így tovább!:)
FPP-d mennyi van?
Én múltkor neveztem 10FPP versenyre (ha jól emlékszem 18:40 kor szokott kezdődni),ott sikerült 2. helyen végezni egy balszerencsés Heads-Up után,ahol floppra kaptam top párt,sor esélyt és flösh esélyt,de az Ász párja kitartott :S
Na mindegy 44$ nyertem,szóval ha lesz kedved és FPP-d kipróbálhatod:) Csak készülj fel hogy nem olyan rövid :)
Üdv
Ghastly
(nyárra ki kell találni valami póker tervet és naplót is kéne vezetni megint:) :D)
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum június 09, 2010, 21:23:05
Köszi Ghastly. Kívánok neked is minden jót és erőt a folytatáshoz ;).
Mai átlagos nap volt, bár hasznos és gyakorlásnak mindenképpen jó. Egy képet azonban postolnék, mert nem igaz, hogy mindenki vértizzadva védi a stackjét és küzd a helyezésekért, aztán ilyet még nem láttam. 3-mas döntő, és egyedül játszok, szó szerint egyedül játszok...
Cím: Re: benikun POKER
Írta: gigazo Dátum június 09, 2010, 23:14:41
Ideális helyzet  :)   egyenes út a fődíjhoz  ;D   :great:
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum június 10, 2010, 22:18:19
post:

Ismét túl vagyok egy mozgalmas és eseményteli napon. Itt a micrositeken olyan játékosokkal találkozok, ami elgondolkodtat néha. Pár példát erre, gyerek előtt emelnek azt 3-man megadják és ő pedig betolja mindenét, ez még nem is zavart volna, de egy kettőre kapott rá két callt. Hab a tortán a showdown, J6o-t mutat.. Volt jobb talán már a 100/200-as vakszinten jártunk amikor is 4-en voltunk és a srácnak alig volt 10BB-je erre emel 3BB-t kapott egy reraise all int és dobott. Igen, dobott. Ezt aztán még eljátszotta egyszer, majd a következő körben a nagyvakot alig tudta megadni, azt hittem már azt is eldobja..
Lényeg a lényeg, változást vettem észre a játékomban és jó irányba. Kicsit hibámnak tartom még a sok akciózást, és a nem megfelelő emeléseket, igyekszem ezen változtatni. Jó úton haladok ahhoz, hogy komoly pluszt tudjak majd termelni a saját szintemen és elérjem az 50dolcsis BR-t mindezt onnan hogy tegnap előtt már volt 3.5$ is a bankom. A fejlődésemet és az előrehaladásomat segítette th3PR0j3ct0r, és nyalakodás nélkül szeretnék most itt is köszönetet mondani.
Mai SnG-im közül az utolsót emelném ki, ahol az elején jól kezdtem, aztán kisebb hullámvölgy után sikerült az utolsó 3 embert nekem kiejteni és így megérdemelten bezsebeltem az első helyért járó díjat. Kis pénz kis pénz, de most ennek is örülök, van akinek ez egy szimpla nevezési díj vagy annyi se, de nekem most ez egy értékes nyeremény.
3.5$-is bankom óta nem buktam egy versenyen sem, ez mindenképpen pozitívum még amit meg kell említenem, remélem innen már elindul a szekér felfelé.
Utolsó gondolat: ma nagy hibát vétettem mikor is A-ig sorom volt és a srác 2/3-ad stackjét behívta, nem hívtam vissza all in-ra, flössveszély sem fenyegetett talán csak a meglepettség okozta ezt, de mindenképpen nagy hibának tartom, annál inkább mivel neki is sora volt K-ig szóval biztosra veszem hogy megadta volna.  A végén csórikám visszajött 600ról és vele játszottam a HU-t, nehéz lett volna ezt a hibát megbocsájtani ha kikapok a döntőben, jó lecke volt ez...
Postolom a kimaradhatatlan nap handjét, az egyik kulcsjátékot egy egyszerű all in -call -call. És az eredményét. ( Nem fogom postolni az összes győzelmet, csak a fontosakat a BR szempontjából és ez most igen csak az volt)
Cím: Re: benikun POKER
Írta: Dris Dátum június 11, 2010, 00:29:48
Szia,

Gratulálok a sikereidhez, csak így tovább:))

Amit ajánlok, hogy Opt-in-elj a sharkscopra, így megtudod nézni a statisztikáidat. Ezzel sokat megtudhatsz a játékodról, nyerő-vesztő szériákról, és nagoyn sok mindenről.
Utánad néztem, és azok az adatok, amiket Opt-In nélkül megtudok nézni, nem rosszak:)


Kedvenc Sit & Go Játékok
Típus   Nevezési díj   Induló játékosok (entrants):   Lejátszott játékok
NL Holdem      $1                              9                                 32 (60%)
NL Holdem      $1                             10                                 12 (23%)
NL Holdem      $1                              10                                  7 (13%)
NL Holdem(HU)$2                              2                                   1 (2%)
NL Holdem      $1                            6                                     1 (2%)

Eddig 56 játékot játszottál le, és összesen 60$ fordult meg a kezed alatt. Első játékod Május 29-n volt, az utolsó ma. A rake amit eddig termeltél 9$. A játékaid negyede turbó volt, és az ellenfeleid 52,98%-át legyőzted. Átlagosan naponta 4-5-öt játszol.

http://sharkscope.com (http://sharkscope.com) -on keress rá a nevedre, és ha kidobja Opt-in gomb. Leírja hogy kell:)
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum június 12, 2010, 17:09:03
Danke Dris. Jó ez a progi.
Sajnos ma már elhasználtam az 5 lehetőséget így nem tudom megnézni, hogyan változtak a statok, mivel ma örömteli dolog történt. Játszottam a szokásos sit&go-mat, már vagy a 3.-at a mai nap és akkor jött egy bad beat. Lecsökkentem 600-ra és akkor kicsit méregből kicsit meg, hogy úgyis akarok játszani még egyet, ha ezt bebukom beneveztem még egy asztalra. Na most tudni kell hogy most játszottam először 2 asztalon egyszerre. Végül a 600-as stackemet sikerült felduplázom és jól megnövelnem, így stabil tagja maradtam annak az asztalnak. A másikon nem igazán ment a játék egészen addig, amíg 6-an maradtunk akkor ott is sikerült szert tennem 3000 körüli chipre. Na most a probléma ott kezdődött, hogy volt jó 15-20 perc időeltolódás a két asztal között, és amikor már a 75/150-es vakszintet értük el akkor a másikon még csak 25/50 volt. Első asztalra koncentráltam így igazán, a másik asztalnál tényleg csak pozícióból illetve csak számomra értékes lapokkal játszottam. Összetudtam hangolni a két asztalt, de hirtelen a srác kiejtette 3 ellenfelemet és ott találtam magam, hogy HU van az én kis 2000-es stackem a 11000 ellen. Így igencsak megoszlott a figyelmem ugyanis a másik asztalon is szerettem volna minimum első 3-ban végezni. Most jön az a rész, hogy az eddig tanultakat illetve a már eddig megszerzett tudást sikerült nagyszerűen alkalmaznom és HU-ban lejátszottam a gyereket, úgy hogy csak egyszer voltam all-in-ban amikor ki is eshettem volna. Óriási harc és játék után sikerült begyűjtenem az újabb első helyért járó zöldhasút. Tudtam nincs vége, mert kemény meccs vár még a másik asztalon, maraton handszám után elkövetkezett a dobogós helyekért induló csata az első három játékos között. Jó magam már valamivel jobban álltam a másodiknál, de a CL-nek magabiztos előnye volt. Röviden annyi történt, hogy a két kicsi megette a nagyot. Ezután 4000-9000-es állással vágtunk bele a HU-ba sajnos én kevesebbet haraptam a zsetonokból ismét hátrányból indultam. Nagy döntő volt, tényleg nagy egy remek ellenféllel minimum 3-szor cserélődtek a vezetőhelyek. Amin meglepődtem, hogy nagyon jól sikerült kiismernem ellenfelem, és amikor láttam az emelését, tudtam hogy ásza van nekem viszont 55-öm volt, rábíztam magam a szerencsére, bíztam és hittem a lapomban. Így semmi sem esett az asztalra végig kitartott a lapom. Ez lenne a mai nap kulcsjátéka kulcshandje, ha jobban tetszik a nap handje. A megszerzett tudásomra hagyatkoztam és arra, hogy az ászt nem fogja eldobni utána meg csak jó esetben ásszal nyerhet, de aztán láttam a 6-osat és az még jobban megijesztett mint az ace. Igen szín is volt a kezében, elcsúszhattam volna azon is, a flop után az asztal is drawheavyvé vált, illetve ha leesik még egy pár akkor is kikapok, de nem csúsztam el akár milyen rossz húzás volt most ez a részemről még is büszke tudok rá lenni, mert ezen múlott a party. Ezután még felduplázta egyszer magát, de aztán nem hagytam neki esélyt és meglett ezen az asztalon is a fődíj!!

Megjegyzés: Először játszottam két asztalon, talán ha nem lett volna ennyi időeltolódás, akkor könnyebben ment volna a játék. Viszont ebből még nem akarok rendszert csinálni, mert azért szükségem volt rendesen hogy a toppon legyek, mert megizzasztott ez a 2 asztal. ( Vannak akik 10-15-ön játszanak, nos benikunnak még elég 2 is) Valamint talán az nehezítette a dolgomat, hogy semmilyen leírást vagy stratégiát nem olvastam arra ha egyszerre több asztalon játszik az ember.

Ami pozitívum, hogy a horribilis 3.8$ óta menetelek és húzom magammal is a szekeret. 16,15$ ezzel most meg vagyok elégedve. Hiszem hogy köze van a javulásomnak a hozzászólásaitokhoz, ezért minden HSZ-t örömmel várok jót-rosszat akármit a témával kapcsolatban. Ez már szinte a mostani egyik HSZ-emből sem hiányozhat, de ide is le kell írnom, hogy fejlődök!!

Postolva a nap handje, ha nem is a legokosabb hand, de postolva  ;)
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum június 13, 2010, 21:51:52
rövid post:

Mai nap is jól alakult ismét dúzzadt kis bankom. Ott vagyunk, hogy 10$ kezdőtőke után most 22.15$ pihen a pénztárban. Nem akarom ismételgetni magam, úgyhogy csak anniyt mondok hogy ismét egy pozitívumokkal teli nap áll mögöttem.  ;)
Sajnos nem tudtam ma fotózni, de talán a nap handje HH-ba jobban néz ki most. HU-t eldöntő leosztás Íme:

PokerStars Leosztás #45463264857: Verseny #282478320, $1.00+$0.20 USD holdem no limit -. szint IX (300/600) - 2010/06/13 21:35:31 CET [2010/06/13 15:35:31 ET]
Asztal '282478320 1' 9-max #4. helyen van az osztókorong
3 szék: KUNI15 (4713 zseton)
4 szék: benikun (8787 zseton)
KUNI15: berakja az antét 50
benikun: berakja az antét 50
benikun: berakja a kisvakot 300
KUNI15: berakja a nagyvakot 600
*** ZÁRT KÁRTYÁK ***
Kapott benikun [Qd Jc]
benikun: emelennyit: 600 eddig: 1200
KUNI15: megad 600
*** FLOP *** [Kd Ad 3s]
KUNI15: nyit 600
benikun: megad 600
*** TURN *** [Kd Ad 3s] [9d]
KUNI15: nyit 1200
benikun: megad 1200
*** RIVER *** [Kd Ad 3s 9d] [Th]
KUNI15: passzol
benikun: nyit 5737 és allin van
KUNI15: megad 1663 és allin van
Meg nem adott tét (4074) visszajuttatva neki: benikun
*** MUTATÁS ***
benikun: mutat [Qd Jc] (sor, tízes - ász)
KUNI15: mutat [Qs Kh] (király pár)
benikun nyereménye 9426 a potból
KUNI15 2.. lett a versenyen, nyereménye $2.70.
benikun a verseny győztese, nyereménye $4.50 - gratulálunk!
*** ÖSSZEGZÉS ***
Teljes pot 9426 | jutalék 0
Asztal [Kd Ad 3s 9d Th]
3 szék: KUNI15 (nagyvak) keze [Qs Kh] és veszített, lapja: király pár
4 szék: benikun (osztó) (kisvak) keze [Qd Jc] és nyert, (9426) lapja: sor, tízes - ász
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum június 15, 2010, 19:50:30
post:

Húh bazzeg micsoda pókernap. Ezt most ismét fordulópontnak érzem, és nem pénzügyileg, hanem lélektanilag nem is lehetett volna jobb a mai nap forgatókönyve. A lényeg, hogy ma rákapcsoltam a sitekre és volt hogy több asztalon is toltam egyszerre, de valahogy nem jött össze és a bubble szakasz sem kedvezett, AK-mat K6 callolta és verte meg lyukas sorok estek le, nos hasonlók, volt mikor az én hibám volt, de sok mákevőt kaptam ma vendégül. Nos zsinórban 5 bukó sit után kezdtem kicsit tilten érezni magam, inkább a felsorolt esetek miatt, gyorsan le is vetődtem a székről a szőnyegre és kis pihenőt nyitottam. Délután mondhatni a "legalább egy kicsit játszunk már jobban és hozzunk vissza valamit" hangulatban kezdődött. A játékom javult és kezdtek tisztelni az asztalnál is, legalább csak QQ és hasonlókkal adták meg amit meg kell. Nos remekeltem és javultam-javítottam. Jobban megbecsültem amim van és kerültem a lazagyerekeket. 3-ból 3szor elérkeztem a final countdownhoz, az utolsó 3 playerhez. Legelőször be kellett érnem egy 3. hellyel mivel van mikor másnak is leesik a póker a kis kilences pocketjére. Másodjára nagy harcok után bejutottam a HU-ba. Nos akkora fight volt a második helyért, hogy 950-12250-es stackek néztek farkasszemet. Igen enyém volt az a kis pöcs-stack. Talán írtam már egyszer, hogy sikerült befordítani ilyen vert helyzetből a csákót, na nem hittem volna, de most is sikerült. BEFORDÍTOTTAM!! Jó nem volt a legjobb játékos az biztos :), de azért a szomszéd Marika néni is lehet ha csak tologat kivégzi a 4-5BB-s stackemet.. Ez a győzelem olyan erőt adott és főleg önbizalmat, hogy a harmadik menetben meg sem álltam a dobogósok fightjáig. Na most nagy örömömre itt mindenki egálba volt (Jobban örültem volna ha nekem 13400 nekik meg 50-50 zseton, de hát el kell fogadni). Hogy miért is örültem ennek? Most nem push-or-fold játék volt hanem inkább rabolgatós flopnézős. Sok mindent megtudtam így pajtásaimról és mikor Raven89-et (jó kemény nickje van mi? :) kicsit féltem tőle de azért nem tudott becsalatni egyszer sem) kiejtettem akkor már elég higgadtan vágtam neki a HU-nak. Szép játék volt is mindenképp gg. Nagy csata, de ha kicsit következetesek vagytok kitalálhatjátok ki nyert. Annyit segítek, hogy nem ő. Volt egy kulcs hand vagyis a nap handje, ami mondhatni eldöntötte a párharcot, maradtak még ott zsetonok a másik oldalon, de akkor befordítottam az állást. Érdekes volt hogy asszem egy 5BB-s hívást megadta a K8o-jával és mikor gyorsan callolgatott én kézbe pocketre számítottam, de szerencsére az ász a király felett van így hosszas gondolkodás és elemzés után el tudtam dönteni hogy én nyertem a handet. Meg sem álltunk a győzelemig.

Sokat pofázok lehet, de azért jó ezeket leírni. 2 nappal ezelőtt még 22.15$ pihent a bankba, na most 20.35$nek is tudok úgy örülni mint fekete-magyar a segélynek. Szinte már FT-n voltam és mégis jól fejeztem be a napot, megerősített ez a kis siker abban, hogy van keresni valóm és hogy megéri ezt csinálni, és a tudásvágy még mindig akkora mint amikor elkezdtem. Szeretnék később majd visszanézni ezekre a HSZ-ekre hogy hogyan kezdtem és még azért a pár dolcsiért is hogy melóztam. A kölyök nem adja fel és menetel tovább.

u.i.: 1v1 játékom is javul igaz olykor selejtek ellen, de fejlődésben van az is és javulgat. Csatoltam a nyomorult nap handjet, de ezek inkább kulcshandek, ha nem érted miért akkor azért mert nem olvastad el feljebb :). 
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum június 18, 2010, 23:30:59
Nem igaz, nem is tudom mennyi esély volt rá hogy ez történjen. postflop all int hívott a gyerek, megadtam a flopsoromra és utána.. hát nem tudom, most komolyan, ez mi...
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum június 19, 2010, 00:08:20
Végül sikerült lehiggadnom és megnyernem a sitet. Nem első alkalom, hogy hasonló dolog előfordul itt a PS-on, de elfogadom, jó jöjjön le az a pár % esély nyerje meg, ha a végén sikerül magabiztosan nyernem. Ezután az eset után mintha kompenzálni akarta volna a program a buktát, AK-t kaptam amire 2-en all inoztam, nem maradhattam ki a buliból egy KQ és egy AQ ellen. Esett az ász így sikerült az élre ugrani onnantól meg már nem volt kérdéses szerencsére jól játszottam, és jól ment a vakjaim megvédése is, elhatároztam hogy most a lapok nagy töbségével megvédem a vakjaimat főleg a BB-t és abszolut sikeres volt, ami persze azt eredményezte, hogy a bubbleban sőt még egyes helyzetekkor az ITM-ben sem szórakoztak a kicsik a vakjaimmal. 8000-el jutottam el az ITM-ig, ha ez knock out lett volna akkor szép kis kereset jött volna össze, így sem panaszkodom, ugyanis a mai 2-3. helyek után megkoronáztam a napot ezzel a winnel. Megjegyzem a mai napon idáig nem ment a HU, de belefért.
El kell mondanom, hogy most járok eddigi legnagyobb BR-emnél. Ugye 10ről indultunk, na most van 26.05$. Mindenki úgy nézze ezt, hogy én 10 dolcsit szántam rá most elsőre, hogy tanuljak fejlődjek és megpróbáljak felépíteni valamit. Na most nem sok ez a 26 dolcsi, de kis póker-kis pénz és nem állunk meg!! Fogok én még ide postolni nagy versenyeredményeket nagy nyereményeket ( vagy nem   ;D ) mint ahogy a többiek itt a fórumon, de most még csak kis halacska vagyok, akit max a lelkesedéséért és kitartásáért lehet szeretni, de megvan bennem minden ambíció, hogy eljussak arra a szintre, ahol itt a többi nagy zsugás a fórumon.

Ha nem gond még elpofázom itt a kis történeteimet, irogatok pár sorocskákat, ja és ha valakinek nem esett volna még le... Igen az előbbi post a nap handje  ;D ;D :bash:
És ne feledjük: "Az élet túl hosszú ahhoz, hogy szar lapokkal játsszuk."

Holnap hajrá NYH Tigers!!! Ha azt mondom, hogy Újpest Bulldogsot alázni kell, akkor szerintem még Dris sem haragszik meg rám.
Cím: Re: benikun POKER
Írta: Dris Dátum június 19, 2010, 12:28:08
A kiskutyikat le kell győzni:))))))

Amúgy szeretem olvasni a naplódat, látszik, hogy élvezed az írását. Csak így tovább:)
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum június 20, 2010, 12:18:31
off téma: A Tigers nagyszerű játékkal lemosta a pályáról a szerényebb képességekkel rendelkező Újpest Bulldogs csapatát. 61-0 lett a vége, hát igen..

Visszatérve most egy kicsit le kell higgadnom, mert nem hiszem el mi van itt. Hagyj kérdezzem már meg hogy ez normális, ami ma az utolsó 3 sitemen történt velem. Szopózik itt velem a PS és olyan érdekes, hogy mindig vagy a riveren szívok ki vagy 2-3 outjából lejön a gyereknek és lejavul nevetséges megadással és kezekkel.
Kezdem is a panaszkodást. Első sit nagyot hív a srác megadom J10-emre. Ász valamije van gondolom magamban. Flop J 10 6 talán. Nem is akarom tovább húzni all in megyek , "szerencsére" megadja gondoltam akkor mert eltalálta őt is a flop AJ-t mutat. Jó fasza felduplázok. Persze hogy esik az ász a riveren, jó belefér, mert még meg is értem a megadását, de persze, hogy neki kedvez a mocskos PS.
Következő sit, próbálok lehiggadni szépen játszok jön is az AA ahogy kell. Meghívom rendesen ahogy kell egy srác megadja. Flop 2 K J. Megemelem erre ő all in megy én megadom. Na mit mutatott mi a faszomat??? 23. Igen ez a lapja 2 3. Ez a gyerek mégcsak nem is volt short sőt elég jól állt zsetonilag és akkor ilyenre megad, magyarázza már el nekem valaki mi értelme van ennek??? Ismét örülök, amíg le nem esik a 3-mas hát persze, hogy leesik. Fasza.
Harmadjára AK-mba beletolt egy KJ kitalálhatjátok kinek esett le a J a turnön. Ez még a legkisebb dolog, hogy jó belefér, de azért, hogy már ennyiszer szopasson a PS nem akarom elhinni. Nem egyszer írtam már ide, hogy mik történtek. Fontolgatom a teremváltást és hagyom a bónuszomat a ...-ba.

Esetleg vannak valakinek hasonló tapasztalatai, illetve tudtok ajánlani másik jobban bevált termet? Tudom nem nyerhetek mindig én és van hogy leesik aminek nem kéne, de ennyiszer és ilyen esetek, kicsit elgondolkodtatnak ,hogy tolhatom én keményen küzdhetek játszhatok szépen ha eleve vesztésre vagyok ítélve. Talán megfordul majd a szerencse is és tudom, hogy 10 perc múlva már lehiggadok, de nem ez a lényeg, hanem, hogy szerintetek érdemes lenne -e termet váltani illetve ismertek-e jobb termeket ahova megéri beruházni.
Megköszönném, ha erre a kérdéseimre kapnék most pár választ. Érdekelne ti hogy látjátok és mit gondoltok. ;)
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum június 24, 2010, 11:44:23
Na itt vagyok egy kis szünet után. Lehiggadtam és máris reálisabban látom a dolgokat. Pokerstarsot viszont most pihentetem kicsit, egyen mást ott a fene.
Titanpokerre szereztem egy kis ingyenpénzt, ami úgy néz most ki hogy 40 dolcsi lesz ott az indulóbankom. Sikerült megbarátkozni a szoftverrel és a vakszintekkel, bár sajnos SnG-ben nagyon kevés a kínálat illetve az online player. 1-el többen ülünk már az asztalnál. És vicces volt, hogy első siteim között üldözött tovább a PS-es szindróma, rivereken szoptam ki ismét. Nem álltam hadilábon a szerencsével, sőt tegnap mikor 3 sitet nyomtam egyszerre elment a net és reggelig nem jött vissza. Remélem ezzel letudtam egy időre fortuna kisasszony szopatását.
Mai nap szépen alakul jönnek a pénzbeérések, de ami még megjegyezendő a titanpokerről, hogy még a PS-t is übereli a sok tudatlan csíra játékosok terén. Egyszerűen van hogy nem merek hívni( kis túlzás azért ez), mert olyan megadásokat láttam, hogy aztakurva.. Ász akár király magassal is végigjátszanak egy handet illetve legalacsonyabb párral is bátran callolják ellenfeleiket. Ez egyben jó is, de van hogy ugye rossz..
Mivel kevés a palyer, ezért SnG mellett szeretném kihasználni a kevés player adta tournament lehetőségeket. Gigazo naplójában láttam szép eredményeket etéren (gratula). Szóval még keresgélek valami ideális tourt is és kívánom, hogy tournamentes képekkel is tudjam majd gazdagítani a naplómat.
Szó mi szó, a lényeg, hogy pihentetem a PS-t és most titanpoker. Inkább Sng, de tourokat is próbálok majd. Hogy mire jutok az majd kiderül.

GL mindenkinek!! 
Cím: Re: benikun POKER
Írta: Dris Dátum június 29, 2010, 20:24:25
Nah hogy haladsz? Heads-uppokat tanulmányoztad már? Ha gondolod HU stratégiában tudok segíteni, ha érdekel, vegyél fel skypeon. Ha érdekel, küldj egy privát üzit a skype/msn címeddel, és akkor ott beszélünk:))
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum július 03, 2010, 12:51:47
Természetesen érdekel Dris, küldtem is egy privit.

Ami viszont baj, hogy még mindig vesszőfutásban vagyok, és nem igaz, hogy mindennap minimum 2-3 ilyet látnom kell. Semmit nem ér a sok játék, a nagy lelkesedés, úgy érzem csinálhatok bármit úgyis ki fogok szívni a végén..
Még maradt bennem annyi hogy nem adom fel és küzdök a végsőkig, de ha az ember mindennap ilyeneket lát, akkor egy idő után már megkérdezi magától, megéri ez?

Cím: Re: benikun POKER
Írta: Dris Dátum július 03, 2010, 13:29:09
Ez benne van. Sok gyakorlás kérdése, hogy ne kerülj tiltre az ilyenektől, de megtanulható. Múltkor faszi próbált szivatni. Gyorsan levittem a zsetonjait HUban 800 alá, amikor flopp előtt emelt 3 vaknyit, nálam JJ. Flop 835 szivárvány. Folytatja, visszaemelek, allin megy. 89-et mutat, riverre jött a 9-es, ennyit beir: "HAHAHAHAHAHA". Igazából én is nevettem, mert ezzel nincs mit tenni. válaszoltam neki ennyit: ":)", és kész. Erre kell figyelni, ne b.sszák fel az agyad ilyen hülyegyerekek:D
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum július 03, 2010, 13:45:16
Idézetet írta: Dris Dátum július 03, 2010, 13:29:09
Ez benne van. Sok gyakorlás kérdése, hogy ne kerülj tiltre az ilyenektől, de megtanulható. Múltkor faszi próbált szivatni. Gyorsan levittem a zsetonjait HUban 800 alá, amikor flopp előtt emelt 3 vaknyit, nálam JJ. Flop 835 szivárvány. Folytatja, visszaemelek, allin megy. 89-et mutat, riverre jött a 9-es, ennyit beir: "HAHAHAHAHAHA". Igazából én is nevettem, mert ezzel nincs mit tenni. válaszoltam neki ennyit: ":)", és kész. Erre kell figyelni, ne b.sszák fel az agyad ilyen hülyegyerekek:D
:) :)  Rajta vagyok, hogy ilyenek ne vegyék el a kedvem, de még nem eléggé.. de dolgozom rajta.


post:
Egy számítógépen keresztüli leolvasás (le akartam fotózni, de bezárta az ablakot a végén. Felidézem fejből)

Asztal '2824746456  4. széken van az osztókorong
3 szék: Blaz34 (7560 zseton)
4 szék: benikun (7440 zseton)
benikun: berakja a kisvakot 300
Blaz34: berakja a nagyvakot 600
*** ZÁRT KÁRTYÁK ***
Kapott benikun [10d 5c]
benikun: megad 300
Blaz34: emelennyit 300, 600-ig
benikun: megad 300
*** FLOP *** [Kd 8h 3s]
Blaz34: nyit 600
benikun: visszaemel 600, 1200-ig
Blaz34: megad 600
*** TURN *** [Kd 8h 3s] [9d]
Blaz34: passzol
benikun: nyit 1200
Blaz34: megad 1200
*** RIVER *** [Kd 8h 3s 9d] [7h]
Blaz34: passzol
benikun: nyit 1800
Blaz34: dob
benikun nyereménye 9000 a potból
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum július 07, 2010, 13:29:17
Gondolkodtató -

Kezdődik a sit&go 1$0.2-as 10 személyes sit. Kései pozícióban AQo-t kapsz. Előtted sokan belimpelnek, 3BB-ig hívsz, amit 4 limpelő is megad. Ilyen kis limiten és kis szinten ez nem újdonság, hogy még ennyit megadnak a nem mindig erős lapjaikra. Jön a flop: A 3 2 (mellékelt képen csatolva). Nagyvak 155-t hív a potba erre a következő játékos all in-t mond, 1440-ig emel. Nos gondolkodás után én dobtam. Ti mit tettek volna és mi ilyenkor a jó játék?
A srác utána megmutatta a lapját, de azt még nem írom le, kíváncsi vagyok hogy mely gondolkodásmód jó ilyenkor. Ha érdekel még valakit leírom én hogyan gondolkodtam. Ha szükség van még valami részletre a megfejtéshez szóljatok.
Cím: Re: benikun POKER
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum július 08, 2010, 00:03:24
A preflop raise-ed nagoyn kicsi, simán 5BB körülit lehet emelni, mert ezzel senkit nem űzöl ki a partiból, mert onnantól kezdve, hogy egy valaki becallol, a többieknek olyan pot oddsuk lesz, hogy kb bármivel callolhatnak, AQo-val csúnyán bajban leszel 4-5 ellenfél ellen.

Két eset van, az első egy sima átlagos játékos felfogásából kiindulva, a másik egy kicsit borultabb, de szerintem nem elképzelhetetlen.

Az adott helyzetben sztem meggondolandó a call. Az eredeti limpernek minden Ax (tekintettel a nevezési díjra) és minden PP benne van a range-ében, 23-45 az elég irreális, bár kitudja, a többi handtől pedig eltekintenék, mert azok jelen esetben totál blöffök, ugyanis ennyi ellenféllel szemben nem fognak semi-blöffölni pl flushdraw-val, főleg nem úgy, hogy tudjuk, hogy nálad van a spade A, tehát maximum second nut FD-je lehet. Ami első ránézésre gondot okozhatna, az mondjuk egy A4 vagy A5, de itt is csak 7 out ellen mennél, ami nem olyan vészes. Mivel ez a flop elég kis részét fogja eltalálni úgy a range-ének hogy nálad erősebb legyen, én úgy gondolkoznék, hogy AA elég kis valószínűséggel van nála, hiszen van nálad egy A, AK-t azt nem biztos, hogy így játszaná meg, a kettes és hármas szettet kifizetném, az összes többi PP-t és Ax-et verem, úgyhogy ez nálam call, főleg úgy, hogy nagy valószínűséggel tetszett neki a pot mérete, amit nagy valószínűséggel SD nélkül vihet ki.

Ha az utolsó gondolat mentén haladunk tovább, akkor az előző sorokat el is lehet felejteni és akkor azt is el tudom képzelni, hogy egy borultabb player, akár nagyon lazán is rámolhatja befelé, pont azért, mert a preflop licitmenetből kiindulva nem valószínű, hogy valakit agyonvert ez a flop, és A10+ és szettek kivételével bármit eldobathat (rajtad kívül elég kicsi az esélye, hogy bárkinél is ott lehetne, de egy 3bet all-in téged is elgondolkodtat, ha mondjuk A10-AJ van nálad, sőt perpill az AQ-t is elengedted), mert egy sit elején járunk, ahol ugye illik kerülni a határeset/kockázatos szitukat, ez pedig az. Ha jobban belegondolok, akármilyen SD képes lappal meg lehet csinálni ezt, pont a pot mérete miatt, persze nem egy 1$-os siten...

Összességében nálam ez call, az első esetben egy Ax ellen fogunk játszani, a második esetben meg mondjuk egy alacsony pár, vagy egy flushdraw ellen, bár itt a total air sem elképzelhetetlen.

Cím: Re: benikun POKER
Írta: Dris Dátum július 12, 2010, 12:56:52
Igazából egyet értek Projector barátommal, ezen a szinten Ax játszik, aminél erősebb vagy. Persze az A2, A3 ami legyőz, de ezekre kisebb az esély. A sort kizárnám, a flushdraw pedig esélyes. De szerintem a floppon erős vagy.
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum július 12, 2010, 13:34:23
Na 3 megoldás érkezett és köszönöm a válaszokat. Ha nem a parti elején vagyunk szerintem meg is adtam volna ezt az emelést, de nem akartam belefutni egy erősebb kézbe. Úgy gondolkoztam, hogy akármivel limpel vagy Ax vagy spekulatív lapok erősebb a srác. Szép a dáma kísérő, de valahogy 2 párban vagy egy nyitott sor flush dróóóó, esetleg már egy kész sor az ami elgondolkodtatott. Mostanában nem vagyok szerencsés és ha flushhúzóra teszem tuti a végén lejön neki az 5. pick. Két párra tippeltem, de aztán a végén mutatott a fiú:  4s5s . 
Nos érdekes, máig nem értem miért így kellett ezt megjátszani.. Lehet rossz döntésnek tűnik a dobás, de erre büszke voltam.

post: szúrok egy képet mert kezd visszatérni a játékos. Ugyan még nem Royal, de aranyos ez is :)
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum július 22, 2010, 18:40:27
Igen játszok még mindig. Nem álltam le, de mostanság nincs semmi érdemesre méltó, HU-kat meg SnG-ket játszok kicsit pluszosan és már nem is akadok ki a bad beateken, ezt egy nagy előrelépésnek tartom és a játékomon is változtatott. A sok munka gyümölcsét meg postolom egy kis örömben volt részem, első straitgh flushom a neten  ??? 8) :o ;)

Cím: Re: benikun POKER
Írta: Milán Dátum július 22, 2010, 19:17:28
Hoho...szép.  :great:
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum július 23, 2010, 12:40:22
Köszi Milan! Ha egy üzlet beindul...
Royalig meg sem fogok állok..  :) :P

Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum augusztus 01, 2010, 18:37:55
1. Célkitűzés:

10$ ----> 50$

Nem nagyon írogattam ide, de most már elkezdem intenzívebben vezetni kis naplómat. Játszottam eddig is napi több alkalommal. Azt elmondhatom, hogy már most sokat tanultam itt a kollégáktól. Kezdek a magam lábára állni, és persze itt az elején is az volt a cél hogy kis pénzből kis póker. Nehéz is volt mint tapasztaltam kis bankból elég nehéz építkezni. Több lejtő után ismét itt vagyok, és kezdek stabil nyerő tagja lenni a microlimites rétegnek. Lényeg a lényeg első célom az 50$-os határ elérése a kezdeti 10 dolcsis befizetésből.
Augusztus egy új kezdet így mostantól vezetem a lejátszott SnG-k statisztikáját és remélhetőleg a felfelé lépegetéseket. Kezdjük hát, megpróbálok időm szerint minden nap minél többet játszani.
Időközben hízott a picike BR és most 35.65 $-nál járok ez lesz a kezdő összeg a naplóvezetésbe, de ez senkit ne csapjon be 10-ről indultam de idáig nem vezettem részletesen a BR mozgásokat.
A cél eléréséhez átlagban napi 0.46 dolcsit kéne keresnem, szerintem ezzel nem lesz gond (remélem).
Még egy adatot közlök majd, ez pedig a pokerprolabs szintem.
Csapjunk is akkor bele.
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum augusztus 01, 2010, 18:48:06
Augusztus 1.

Kezdőbank: 35.65$
Pokerprolabs szint: K **

Jelenlegi bank: 35.65$

Mai befektetés: 7.2$ (6 sit)
Profit: 0$

1. hely: | (4.5$)
2. hely: | (2.7$)
3. hely: -
4. hely: ||
5. hely: ||
6. hely: -
7. hely: -
8. hely: -
9. hely: -

Eddig ma ülök a seggemen, hozzáteszem nagyokat nem hibáztam. Coinflipeket nem sikerült behúzni és ez sokszor rányomta a bélyegét a helyezésre. Összességében nem olyan rossz ez. 1 session ami nálam 3 sit 70-75 percig tart. Lehet ma még beülök egyre, de kezdésnek most megelégszem ennyivel máskor majd én nyerem a pénzfeldobást és jobban odafigyelek a fontos handekre.

Cím: Re: benikun POKER
Írta: demi Dátum augusztus 01, 2010, 21:17:13
Sok szerencsét hozzá! ;)
Cím: Re: benikun POKER
Írta: Dris Dátum augusztus 01, 2010, 22:49:59
Hmm, rádnéztem pokerprolabson, te vagy Ttbenikun? Mert elég durva
http://pokerprolabs.com/Ttbenikun/ipoker.aspx (http://pokerprolabs.com/Ttbenikun/ipoker.aspx)
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum augusztus 02, 2010, 00:46:45
Köszi demi, majd igyekszem  ;) .

Dris Ttbenikunon úgymond a játékpénzem van az ingyen 50 dolcsit, amit elég szépen elbarmolok. Már nem is nagyon érdekel a titan néha azért még jó ott pénzt szórni, bár azt sem szívesen. Néha kis turnamentek meg inkább 1 dolcsis HU. Nem becsülöm meg ott a pénzt de nem is tetszik se a szoftver se a terem. De ezt még ragozhatnám bővebben miért állok ott úgy ahogy..
A lényeges dolgok itt születnek:
http://pokerprolabs.com/benikun/pokerstars.aspx (http://pokerprolabs.com/benikun/pokerstars.aspx)
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum augusztus 02, 2010, 21:59:59
Augusztus 2.

Kezdőbank: 35.65$
Pokerprolabs szint: K ***
Jelenlegi bank: 35.65$


Mai befektetés: 10.8$ (9 sit)
Profit: 0$

1. hely: -      (4.5$)
2. hely: |||| (2.7$)
3. hely: -      (1.8$)
4. hely: |||
5. hely: -
6. hely: ||
7. hely: -
8. hely: -
9. hely: -

Vicceske de igaz, ega ez a nap is. Nem panaszkodom nem is fogok mert arról kezdek leszokni, de lassan indíthatnék egy új naplót coinflipek elvesztése címmel. Lehet ha így folytatódik beiktatok egy ilyen statisztikát, hogy mindig bukom, de nem baj, mert jól érzem magam szerintem jó döntéseket hozok, gondolom néha vannak hibák, de egészen szépen hozom azt amit elvárok magamtól. Ami a legviccesebb hogy az négy 2. hely elfogadhatatlan vagy kevés zsetonnal érkeztem vagy nem jött össze a victory behúzása. Nincs baj sose volt, mint látható rátettem ma még 1 mini sessiont, szeretem amit csinálok és élvezem, az eredmény meg csak jön majd (vagy nem). Ha optimista akarok lenni akkor annyit mondok legalább forog a bónusz  :D
Kaptam még egy csillagot bár szerintem nem érdemeltem meg a 2 nap alatt ezt az "előrelépést" , de majd fogok én még ezért törleszteni az oldalnak  ;)
Következő hsz-emet pókerbarátok és kollégák figyelmébe ajánlom ismét és a válaszokat is várom.  
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum augusztus 02, 2010, 22:10:06
Itt egy érdekes hand. Lényegében én egy hibát találtam de keresem a többit és ebben kérem a segítséget illetve hogy lett volna korrektebb a dolog. A lényeg: KK kézbe amivel 3BB emelés 25/50-es vakszinten button megad. És ezután látni fogjátok ti is.. Kicsi volt a hívás szerintem emiatt adhatta meg a csóka, pörögnek a sitek és általában meghívom jobban az ilyen kezet, de nekem az olyan szar érzés mikor látom hogy beveri középre mindenki a lapját, na most gondoltam kevesebbet és hátha több pénzt ki tudok hozni belőle, nos az ellenkezője sült ki belőle, de a gyereket nem értettem. Jogos hogy hibáztam mivel keveset emeltem, de ha nem is lassítani akartam a kezem de valamivel többet kihozni belőle. Kérdés az ha mondjuk nagyobb a hívás akkor is megad-e a button. A többi pedig szóljon helyettem.

A válaszokat előre is köszönöm illetve várom!

PokerStars Game #47618123299: Tournament #297561741, $1.00+$0.20 USD Hold'em No Limit - Level III (25/50) - 2010/08/02 21:21:44 CET [2010/08/02 15:21:44 ET]
Table '297561741 1' 9-max Seat #6 is the button
Seat 1: yuraxa194 (1035 in chips)
Seat 2: DeFo 1276 (2305 in chips)
Seat 3: fireltswifey (655 in chips)
Seat 5: Woodynmo1 (1490 in chips)
Seat 6: troy196475 (2045 in chips)
Seat 7: casi701 (1620 in chips)
Seat 8: benikun (4350 in chips)
casi701: posts small blind 25
benikun: posts big blind 50
*** HOLE CARDS ***
Dealt to benikun [Ks Kh]
yuraxa194: folds
DeFo 1276: folds
fireltswifey: folds
Woodynmo1: folds
troy196475: calls 50
casi701: folds
benikun: raises 100 to 150
troy196475: calls 100
*** FLOP *** [9s 4s Tc]
benikun: bets 400
troy196475: calls 400
*** TURN *** [9s 4s Tc] [Kd]
benikun: bets 800
troy196475: calls 800
*** RIVER *** [9s 4s Tc Kd] [Qh]
benikun: checks
troy196475: bets 695 and is all-in
benikun: calls 695
*** SHOW DOWN ***
troy196475: shows [9d Jd] (a straight, Nine to King)
benikun: shows [Ks Kh] (three of a kind, Kings)
troy196475 collected 4115 from pot
Cím: Re: benikun POKER
Írta: stdavid Dátum augusztus 02, 2010, 22:59:13
Én úgy gondolom, hogy mikor lejött a király akkor betolhattad volna mind, egy lyukas sorra azt aligha adta volna meg.
De alapvetően, az ellenfeled volt itt inkább a máker, riverig elmenni a sorral aztán lejön..nekem is a rémálmom.
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum augusztus 03, 2010, 21:56:31
Köszönöm a válaszodat stdavid  ;)

Augusztus 3.

Kezdőbank: 35.65$
Pokerprolabs szint: K ***
Jelenlegi bank: 37.45$

Mai befektetés: 7.2$ (6 sit)
Profit: 1.8$


1. hely: |      (4.5$)
2. hely: |      (2.7$)
3. hely: |      (1.8$)
4. hely: -
5. hely: -
6. hely: |
7. hely: |
8. hely: -
9. hely: |

Szépen indult a mai délelőtt amikor is begyűjtöttem minden fizetős helyből egyet, mert miért ne? A biztos profit gondolatával és nyugalmával vágtam neki a 2. sessionnak, ami borzalmasra sikeredett. Azzal a jól eső nyugalommal beletoltam KK-mat egy AK-ba és sajnos esett az ász, estem én is kifele a 9. helyen. Másik két asztalon sem maradt okom az örömre, nem az én játékom volt ez a 2. session. Sajnos többet is ki lehetett volna hozni ebből a napból, de végül csak egy kis sovány profitot termelt a benikun Kft. Kis kutya is kutya... Haladunk a cél felé szerencsére eddig stabil de vaslábakon..
Cím: Re: benikun POKER
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum augusztus 03, 2010, 22:25:57
Preflop nagyobbat emelnék, mert oop fogsz játszani, ami KK-val anynira nem gond, de ezen a szinten ilyen lapokkal nem érdemes slowplayelni, ha akar (mint ahogy akart is...) úgyis kifizet. Postflop úgyszintén mehet a nagyobb emelés, ha ott is callol akkor teljesen jó helyzetben vagy, hiszen már akkora lesz a pot, hogy turnön be tudod pakolni. Egyébként sztem végigjött volna akármit csinálsz, beleszeretett a lapjába.
Cím: Re: benikun POKER
Írta: umekumek Dátum augusztus 04, 2010, 03:14:40
Idézetet írta: th3PR0j3ct0r Dátum augusztus 03, 2010, 22:25:57
Preflop nagyobbat emelnék, mert oop fogsz játszani, ami KK-val anynira nem gond, de ezen a szinten ilyen lapokkal nem érdemes slowplayelni, ha akar (mint ahogy akart is...) úgyis kifizet. Postflop úgyszintén mehet a nagyobb emelés, ha ott is callol akkor teljesen jó helyzetben vagy, hiszen már akkora lesz a pot, hogy turnön be tudod pakolni. Egyébként sztem végigjött volna akármit csinálsz, beleszeretett a lapjába.

yep +1

pre mehet nyugodtan 4x-es, 5x-s raise 1 limpelőre, pláne ilyen alacsony limiten
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum augusztus 04, 2010, 13:16:50
Danke pr0j3ct0r, umekumek a válaszokat.  :ok:
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum augusztus 05, 2010, 19:22:30
Augusztus 4-5.

Kezdőbank: 35.65$
Pokerprolabs szint: K **
Jelenlegi bank: 49.25$

Mai befektetés: 7.2$ (6 sit)
Profit: 11.8$


1. hely: ||     (4.5$)
2. hely: -      (2.7$)
3. hely: -      (1.8$)
4. hely: |
5. hely: |
6. hely: |
7. hely: -
8. hely: -
9. hely: |

Szörnyű első session után -3BI-nel kezdtem a napot. Ezután pár óra múlva ismét hozzáláttam a dolgokhoz és egész kellemesre sikeredett az eredmény, begyűjtöttem 2 victoryt és éppen hogy lecsúsztam egy ITM helyről. Fasza minden el is könyvelem az 1.8-as profitot, amikor is úgy merő véletlenből megnézem a számlám és azt látom, hogy 10-el több van a vártnál  :o :o . Először hibára gyanakodtam meg elírásra, ahogy múlt az idő és még mindig ott virított a lé a számlán, gondoltam hogy hé ez a pokerstars a világ legnagyobb pokerterme csak nem hibáznak. Nos akkor megnéztem az e-mailjeimet :


Dear benikun,

Congratulations! You have released the final installment of your deposit bonus. Your PokerStars account has been credited in the amount of USD 10.00 for this bonus.

Be sure to keep an eye out for future bonuses by regularly checking the PokerStars news.

You can make 2 more deposit(s) to qualify for another USD 590.00 (out of a maximum of USD 600.00) for this bonus.
These deposits can only be made until 2010/08/27 13:35 CET.

Thanks for participating in the PokerStars $600 First Deposit Bonus, and we'll see you at the tables.

The PokerStars Cashier

Ez ám a kellemes meglepetés, így már elég közel vagyunk a cél megvalósításához! ;)  Péntek-szombat nem leszek gépközelbe, de lehet este még lenyomok egy sessiont. GL mindenkinek most eléggé fel vagyok dobva!  :cya:
Cím: Re: benikun POKER
Írta: stdavid Dátum augusztus 05, 2010, 20:06:10
Van oka ennek, hogy csak SnG játékokat tolsz? Én is ezeket erőltetem, csak érdekelne a te véleményed is :cya:
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum augusztus 05, 2010, 21:18:35
Ugye igazából május végén kezdtem el komolyabban pókerezni, és ez az a játékforma ami a legegyszerűbb és nem kell hozzá annyi kunszt mint pl. a HU-hoz. Sokat segítettek a többiek legfőképpen pr0jector kolléga, hogy ezen a kis mikro limiten, is megálljam a helyem. Tetszik is ez a játékforma, és eddig jól megy. Nem igazán próbálgattam eddig a többi fajtát, ebbe mélyedtem jobban bele és próbáltam elsajátítani az SnG titkait, valamint feljebb menni a szinteken. Egy darabig még biztos, hogy SnG-zni fogok mert tetszik, és ki akarom próbálni magam jobb játékosok között, nem pedig itt az 1 dolcsis szinten, most ez a célom hogy minél feljebb jussak itt a szinteken. CG-zni nem CG-zek az nem az én világom és nem is nagyon vonz. Tournamenteket sem tolok azt majd a későbbiekben tervezem, de ott a rebuyos változat az amit biztos hogy nem fogok erőltetni. HU érdekelne, de majd azt is módjával és idejével.
Szó mi szó megtetszett az SnG és úgy  gondolom tudok belőle profitálni, ha nem is olyan nagy nyereményeket mint egy-egy versenyen elért szép hellyel, de kezdem biztosnak érezni az innen befolyó jövedelmet. Nehéz volt elindulni 10 dolcsiról, de kezdem érezni hogy sínen vagyok és felsőbb szinteken is akarok SnG-zni ahogy írtam.
Röviden ennyi az oka, hogy itt játszok.  ;)  :cya:
Cím: Re: benikun POKER
Írta: umekumek Dátum augusztus 06, 2010, 16:30:23
sng >>>>> tour >>>>>>>>>>>>>>> cg

valahogy így vannak az erőviszonyok (a legkönnyebbtől kezdve..)
Cím: Re: benikun POKER
Írta: stdavid Dátum augusztus 06, 2010, 17:17:51
Nem hiszem, hogy létezne ilyen rangsor..sztem mindenkiben 1 idő után ki alakul, hogy melyik fekszik neki jobban(melyikben sikeresebb).
Én is a SnG -t tolom a legtöbbet, igazi versenyhelyzet, megismerem a játékosokat és a legvégéig jól kell teljesíteni. Míg a tornák elvannak szúrva a rebuyokkal, az elején rengetegen beámolnak 3-4-5 all int és hatalmas szakadékok keletkeznek. Cash game-ben meg jönnek-mennek a játékosok igazándiból elég hozni 1 all int..csak aztán tudni kell mikor kiszállni. Persze az igazi 1-1 5-6 órás lehetőleg rebuy nélküli torna éjszakánként :)
Cím: Re: benikun POKER
Írta: umekumek Dátum augusztus 06, 2010, 19:13:25
Idézetet írta: stdavid Dátum augusztus 06, 2010, 17:17:51
Nem hiszem, hogy létezne ilyen rangsor..sztem mindenkiben 1 idő után ki alakul, hogy melyik fekszik neki jobban(melyikben sikeresebb).
Én is a SnG -t tolom a legtöbbet, igazi versenyhelyzet, megismerem a játékosokat és a legvégéig jól kell teljesíteni. Míg a tornák elvannak szúrva a rebuyokkal, az elején rengetegen beámolnak 3-4-5 all int és hatalmas szakadékok keletkeznek. Cash game-ben meg jönnek-mennek a játékosok igazándiból elég hozni 1 all int..csak aztán tudni kell mikor kiszállni. Persze az igazi 1-1 5-6 órás lehetőleg rebuy nélküli torna éjszakánként :)

elhiheted nekem, hogy ez a rangsor (sng >>>>> tour >>>>>>>>>>>>>>> cg)

az sng a lehető legkönnyebb, kb 30 perc alatt ellehet sajátítani a lényeget, ICM ismeretekkel vakon lehet benne nyerni (lásd Luigi-ék) :V

a touroknál ez nem elég

a cgvel meg meg se próbáljuk összehasonlítani  :-X

Cím: Re: benikun POKER
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum augusztus 06, 2010, 23:04:56
Umekumek +1

SNG: Lényegében igen/nem döntések sorozata (push/fold), igazából kevés komoly döntési helyzet elé állít.

Tour: Sokkal összetettebb, mint a SNG, megtalálhatóak benne deep játékelemek is és push/fold döntéseket is gyakran kell hozni.

CG: 100-200BB deepen 1000x összetettebb a játék, nem hiába, itt vannak a legképzettebb játékosok.
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum augusztus 09, 2010, 17:33:43
Augusztus 6-8.


Kezdőbank: 35.65$
Pokerprolabs szint: K ***
Jelenlegi bank: 49.25$

Mai befektetés: 7.2$ (6 sit)
Profit: 0$


1. hely: |     (4.5$)
2. hely: |      (2.7$)
3. hely: -      (1.8$)
4. hely: |
5. hely: -
6. hely: -
7. hely: |
8. hely: |
9. hely: |

Ismét ega.
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum augusztus 09, 2010, 17:42:45
Augusztus 9.

Kezdőbank: 35.65$
Pokerprolabs szint: K ***
Jelenlegi bank: 50.15$

Mai befektetés: 3.6$ (3 sit)
Profit: 0.9$


1. hely: |      (4.5$)
2. hely: -      (2.7$)
3. hely: -      (1.8$)
4. hely: -
5. hely: -
6. hely: -
7. hely: |
8. hely: -
9. hely: |

FIRST TASK COMPLETED!!

Megvan az 50 dodó elég hamar, bár ez köszönhető a bónusz kiforgatásának is az eléggé megdobta a bankot. Nagy sikereket nem arattam, és érdekes így ez a 10-ből 50-es célkitűzés mert nem az elejétől fogva vezetem, hanem csak augusztus óta, ahol valljuk be egyáltalán nem nyújtottam olyan dicséretre méltó teljesítményt, mióta vezetem a statisztikát azóta valahogy nem muzsikálok olyan fényesen, de nem ez a lényeg :). Lassan haladok apró lépésekben, már többször leírtam, hogy valakinek ez a kicsi bank is csak pár BI de én még az elején vagyok és most kis lépések illetve kis limitek a célravezetőek. Szerencsére az első befizetésem még mindig tart és remélem a közeljövőben nem lesz szükségem újabbra, kis póker- kis pénz. Átgondolom még most mitévő legyek mi legyen a következő cél, szeretnék már lassan feljebb kerülni a ranglistán és a limiteken.
A hétvégén sikerült összeszedni egy megfázást úgyhogy most kicsit kevesebbet játszok és próbálok minél hamarabb 100%-os formába kerülni. Gl mindenkinek nemsokára azért jelentkezem majd megint.  :cya:
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum november 16, 2010, 17:47:18
Nagyon rég írtam már ide, de valahogy kedvem támadt most írosgatni. 3 hónappal ezelőtt 50 dolcsival álltam a pokerstarson. Még pár napig pörgettem, 56 dollárnál szálltam ki. Kipróbáltam közben egy pokerstove 60 napos ingyen verziót és látszott, hogy nagy segítségemre szolgált elsősorban a HUD, no meg visszatudtam nézni az érdekesebb handeket. Nekem is kell egy ilyen!! Sajnos zsebből finanszírozni nem tudok egy ilyen programot, bár a befektetés szerintem mindenképpen megtérül. Nem volt mit tenni kellett regisztráltam a pokersavvyhoz. Cél egy terem kijátszása és az érte kapott savvypontokból a Holdem Manager megszerzése volt. Tehát kivettem starsról a pénzt, és átutaltam fulltiltre savvyn keresztül. Szigorúan SNG játék folyt. Van akinek pár óra alatt kijön a savvypont, nos én nem vagyok cg-s (egyenlőre biztos nem), de vállalom a kihívást. 380 SNG-t lejátszva 2 hónap alatt kipörgettem a savvypontokat, és még a 100%-os első befizetési bónusz is szépen pörgött. Nem beszélve arról, hogy úgy gondolom rengeteg tapasztalatot szereztem ez idő alatt itt a legkisebb limites SNG-ken. Ez nem biztos, hogy ezen a szinten mér ér valamit, de szerintem fejlődött a játékom. Kikértem a Holdem Managert, működik minden faszán, nagyon megérte. Egy ideig még viszont maradok a Fulltiltnél addig biztosan amíg a bónusz többi részét ki nem pörgetem, jelen pillanatban már csak 2 részlet hiányzik.
Ha megnézem, hogy a befizetés óta pénzügyileg hogy jöttem ki érdekes eredményt kaptam. Volt egy ismerkedési időszak mikor 56-ról 60-65 dolcsi felé tartottam. Kisebb bukószéria, de aztán egy elképesztő huszáros menetelés. 93$-ig meg sem álltam csak mentem fel, fel, fel. Minden oké kezdek révbe érni, ez az! Hát ennyire nem egyszerű a történet. 93$ után egyszerűen nem tudtam áttörni a lélektani 100-as határt. Nem jutottam el 100-ig rengeteg lejátszott SNG után. Ez még nem volt baj, mert vagy nullszaldósan jöttem ki vagy kisebb buktával. Ami ezután következett, az a hullámvasút legfaszább része, a hullámhegy vége, a zuhanás és a hullámvölgy. Annyira rossz formában voltam, hogy sikerült 58-ig is lesüllyedni. Ekkor nagyon beszartam, mert ez nagyon váratlanul ért és úgy tűnt nem akar vége lenni. Tanácsot kértem a fórumon elismert, tapasztaltabb pókeres kollégától, aki megnézett pár sitet és úgy gondolta, hogy a mutatott játék nem olyan vészes, nagy baj nincs. Kitartásra biztatott. Aztán még is volt benne valami. 2 hét küzködés után kezdett megindulni a szekér és az a bizonyos grafika is kezdett felfelé ívelni. Stabil 70 dolcsis bankom volt, de ennél többet nem tudtam felmutatni. Időközben elkezdtem pár MTS-t is tolni kisebb-nagyobb sikerrel.
November 7. hivatalos vagyok egy first deposit 100k freerollra. Nagy várakozással vártam a tornát, amíg meg nem láttam az indulók számát. 23400 körül voltak a first depositosok (már értem miért dől úgy a pénzt a fulltiltnek). Lesz ami, lesz. Megpróbálok tisztesen helytállni aztán majd csak lesz valami. Mikor már a 2. szünet után is játékban voltam egészen elfogadható zsetontoronnyal, akkor már másképp álltam a dolgokhoz. 5700-nál volt meghúzva a határ, onnan kezdődtek a fizetős helyek. Nagyon simán beértem, ami kicsit meglepett. Hogy ne húzzam hosszúra a dolgot, elég azt tudni, hogy a 21:30kor kezdődő versenyt hajnal 2kor fejeztem be 1085. helyen a 23400ból. 9$ a jutalmam. Nem nagy összeg, de nekem még is sokat jelentett.
Ami ezután a verseny után történt, az kellemes és örömteli. Nagyon beindultam. Alig volt olyan sit, ahol ne értem volna ITM-be. MTS is ment keményen közben, gyümölcse két 1. hely a 27 indulós versenyen (Eddig 40 lejátszott MTS körül vagyok). Nagyon megdobott ez és az SNG-s első-második helyek is. Néhány napja áttörtem a határt, és egyre nagyobb önbizalommal tölt el, hogy a mély gödörből felálltam és most járok eddigi legnagyobb bankomnál. Hogy izgalmasabb legyen csatolom a képet, azon majd kiderül mekkora az a bank. Másik képen az SNG rankingom pokerprolabson, amire büszke vagyok.

Még egy gondolat. 10$-ról indultam és még nem buktam el az első befizetésemet, amit ugye júniusban toltam be. Hiszem, hogy ebből a 10$-ból képes leszek úgymond "karriert" csinálni. Chris Moneymaker 50$-ból csinálta meg, én 10$ból fogom! Segítségemre legyen a szigorú bankroll menedzsmentem és a kitartásom valamint a játék iránti szenvedélyem.
Cím: Re: benikun POKER
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum november 16, 2010, 17:54:54
Grat! Viszont nem Stove, hanem HoldemManager  ;) .
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum november 16, 2010, 18:06:30
Tényleg nem stove  ;D. Mindig keverem a kettőt, a harmadik lesz a megfejtés PokerTracker. EZ volt az a progi, aminél kihasználtam a free verziót. Ez legyen a legnagyobb hibám.
Cím: Re: benikun POKER
Írta: frostling Dátum november 17, 2010, 17:01:09
Gratula benikun, nagyon szép eredmény, jómagam is az álom $100 - at próbálom áttörni már elég régóta, de én is hiszem, h. sikerülni fog ;)
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum november 17, 2010, 18:41:52
Köszi frostling, igyekszem! Sok sikert kívánok és minden jót! GL  :) :ok:
Cím: Re: benikun POKER
Írta: hardcore Dátum november 17, 2010, 20:22:37
Hali! Megsasoltalak pokerprolabson 429 game/23,88 total profitot ír......
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum november 18, 2010, 14:54:39
Hali! Nem tudom ez mit jelent, vagyis te milyen szándékkal írtad ezt a postot. Én úgy tudom, hogy a bónuszforgatásokat nem írja a prolabs. Ha azokat hozzáveszed kijön a jelenlegi bankom, amit 56 dollárról építettem fel. Minden esetre nem tudom, hova tenni ezt a hozzászólást. Érdekes, hogy azért utánam néztél, viszont miért írnék hazugságokat? Hogy ettől jobb játékosnak tűnjek fel? Nem, én nem vagyok ilyen..
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum november 18, 2010, 15:08:52
Köszi TiB! Igyekszem. Nem sokára kész a bónusz forgatása, és nézhetek új savvyterem után.  :)
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum november 28, 2010, 13:17:37
413 SNG után a bónusz forgatása is sikeres. A kezdeti 56-os befizetési bónuszomat tudtam kiszedni plusz még egy kis profitot is mellette. Örülök annak, hogy pluszban jöttem ki, de ez a sok SNG-zés nem csak pénzt, hanem úgy gondolom, hogy rengeteg tapasztalatot is hozott. Úgy érzem fejlődött a readingem, az ítélőképességem. Bad beatek nem tudnak összetörni. És úgy látom a 2.25-ös szinten is kezdek megmaradni. Hogy a folytatásban mi lesz ezután azt még kitalálom, de a savvys pontgyűjtés lehet megint előtérbe szorul majd.  :cya:
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum december 03, 2010, 20:51:22
Segítsetek lécci, szerintetek mi a hiba, mit kellett volna másképpen csinálni?

Full Tilt Poker Game #26086650801: $2 + $0.25 Sit & Go (202409551), Table 1 - 20/40 - No Limit Hold'em - 14:35:31 ET - 2010/12/03
Seat 1: joedangaines (1,440)
Seat 2: Kubizek1 (1,410)
Seat 4: TOE5 (1,185)
Seat 5: panamarabbit (3,720)
Seat 6: alessa90 (2,565)
Seat 7: bigrickr22 (1,680)
Seat 9: Ftbenikun (1,500)
alessa90 posts the small blind of 20
bigrickr22 posts the big blind of 40
The button is in seat #5
*** HOLE CARDS ***
Dealt to Ftbenikun [Ac Qh]
Ftbenikun raises to 120
joedangaines folds
Kubizek1 folds
TOE5 folds
panamarabbit has 15 seconds left to act
panamarabbit folds
alessa90 calls 100
bigrickr22 folds
*** FLOP *** [5h Ah 4s]
alessa90 has 15 seconds left to act
alessa90 bets 240
Ftbenikun raises to 600
alessa90 calls 360
*** TURN *** [5h Ah 4s] [3c]
alessa90 checks
Ftbenikun bets 780, and is all in
alessa90 calls 780
Ftbenikun shows [Ac Qh]
alessa90 shows [7c 6c]
*** RIVER *** [5h Ah 4s 3c] [Qd]
Ftbenikun shows two pair, Aces and Queens
alessa90 shows a straight, Seven high
alessa90 wins the pot (3,040) with a straight, Seven high
*** SUMMARY ***
Total pot 3,040 | Rake 0
Board: [5h Ah 4s 3c Qd]
Seat 1: joedangaines didn't bet (folded)
Seat 2: Kubizek1 didn't bet (folded)
Seat 4: TOE5 didn't bet (folded)
Seat 5: panamarabbit (button) didn't bet (folded)
Seat 6: alessa90 (small blind) showed [7c 6c] and won (3,040) with a straight, Seven high
Seat 7: bigrickr22 (big blind) folded before the Flop
Seat 9: Ftbenikun showed [Ac Qh] and lost with two pair, Aces and Queens
Cím: Re: benikun POKER
Írta: umekumek Dátum december 03, 2010, 20:56:00
Idézetet írta: benikun Dátum december 03, 2010, 20:51:22
Segítsetek lécci, szerintetek mi a hiba, mit kellett volna másképpen csinálni?

Full Tilt Poker Game #26086650801: $2 + $0.25 Sit & Go (202409551), Table 1 - 20/40 - No Limit Hold'em - 14:35:31 ET - 2010/12/03
Seat 1: joedangaines (1,440)
Seat 2: Kubizek1 (1,410)
Seat 4: TOE5 (1,185)
Seat 5: panamarabbit (3,720)
Seat 6: alessa90 (2,565)
Seat 7: bigrickr22 (1,680)
Seat 9: Ftbenikun (1,500)
alessa90 posts the small blind of 20
bigrickr22 posts the big blind of 40
The button is in seat #5
*** HOLE CARDS ***
Dealt to Ftbenikun [Ac Qh]
Ftbenikun raises to 120
joedangaines folds
Kubizek1 folds
TOE5 folds
panamarabbit has 15 seconds left to act
panamarabbit folds
alessa90 calls 100
bigrickr22 folds
*** FLOP *** [5h Ah 4s]
alessa90 has 15 seconds left to act
alessa90 bets 240
Ftbenikun raises to 600
alessa90 calls 360
*** TURN *** [5h Ah 4s] [3c]
alessa90 checks
Ftbenikun bets 780, and is all in
alessa90 calls 780
Ftbenikun shows [Ac Qh]
alessa90 shows [7c 6c]
*** RIVER *** [5h Ah 4s 3c] [Qd]
Ftbenikun shows two pair, Aces and Queens
alessa90 shows a straight, Seven high
alessa90 wins the pot (3,040) with a straight, Seven high
*** SUMMARY ***
Total pot 3,040 | Rake 0
Board: [5h Ah 4s 3c Qd]
Seat 1: joedangaines didn't bet (folded)
Seat 2: Kubizek1 didn't bet (folded)
Seat 4: TOE5 didn't bet (folded)
Seat 5: panamarabbit (button) didn't bet (folded)
Seat 6: alessa90 (small blind) showed [7c 6c] and won (3,040) with a straight, Seven high
Seat 7: bigrickr22 (big blind) folded before the Flop
Seat 9: Ftbenikun showed [Ac Qh] and lost with two pair, Aces and Queens

jól csináltad, csak peched volt
Cím: Re: benikun POKER
Írta: demi Dátum december 03, 2010, 22:07:39
Hali!
Én az emelésére nem nyomtam volna rá elővigyázatosságból csak sima callt.
Sora már akkor lehetett volna. Turnnél se mentem volna all-int, mert még nagyobb a sorveszély. (bár én elejétől A-2-3-4-5öt gyanítottam volna)
Szóval meg lehetett volna úszni ezt a zsetonjaid felének elvesztésével :crazy:
Cím: Re: benikun POKER
Írta: umekumek Dátum december 03, 2010, 22:29:33
Idézetet írta: demi Dátum december 03, 2010, 22:07:39
Hali!
Én az emelésére nem nyomtam volna rá elővigyázatosságból csak sima callt.
Sora már akkor lehetett volna. Turnnél se mentem volna all-int, mert még nagyobb a sorveszély. (bár én elejétől A-2-3-4-5öt gyanítottam volna)
Szóval meg lehetett volna úszni ezt a zsetonjaid felének elvesztésével :crazy:

ez iszonyat gyenge játék, és több sebből is vérzik..
Cím: Re: benikun POKER
Írta: Latzka Dátum december 03, 2010, 22:33:00
Idézetet írta: benikun Dátum december 03, 2010, 20:51:22
*** FLOP *** [5h Ah 4s]
alessa90 has 15 seconds left to act
alessa90 bets 240
Ftbenikun raises to 600
alessa90 calls 360

Idézetet írta: demi Dátum december 03, 2010, 22:07:39
Én az emelésére nem nyomtam volna rá elővigyázatosságból csak sima callt. Sora már akkor lehetett volna.

Hibáról nem beszélnék, de a flop után máshogy toltam volna. Demivel nem értek egyet a csak call-lal, mert azért nehogy már 2,3-as kombinációt feltételezzünk, helyette ott van a flush veszély. Én simán rátoltam volna a 240-es hívására az all-int.
Cím: Re: benikun POKER
Írta: umekumek Dátum december 03, 2010, 22:51:02
Idézetet írta: Latzka Dátum december 03, 2010, 22:33:00
helyette ott van a flush veszély. Én simán rátoltam volna a 240-es hívására az all-int.

azt elnéztem hogy nem +600 emelés volt, hanem 600ig, ennek tudatában szerintem ugyan olyan jó az allin, mint a flop raise 700-850ig
Cím: Re: benikun POKER
Írta: umekumek Dátum december 04, 2010, 12:53:37
mellesleg semmi értelme nem lenne a flop visszaemelésnek, ha egy ilyen jó turnon feladjuk..
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum december 04, 2010, 22:49:54
Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Örülök, hogy ilyen sok válasz érkezett!!  :ok:
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum január 02, 2011, 16:32:40
BÚÉK mindenkinek!
Felfrissítem a naplómat egy leosztással. Most is várom a hozzászólásokat véleményeket. Illetve, hogy mi volt a hiba. Minél többen írtok annál jobb.  :)
Egy buborék szitu, amikor is megkapom a srácokat (KK). Elég jól álltam ekkor zsetonilag és még a vakok sem nagyon emésztették keményen a mezőnyt. kpa-ról valamiért nem találom a statot, átlagos játékos. Lopásra számítottam, mert már volt pár ilyen kör az asztalnál, hogy elég volt egy 320-as bet és csak úgy dobtak a vakok. Ezt az emelést tartottam az asztal emelési normájának. Ugye rá is kérdeztem és a aztán jött a 4bet. Biztos nem KJ-vel vagánykodik, mégsem tudtam eldobni erre az ijesztő bet-re a lapom. Ha jól számolok akkor 2720 volt ekkor a bank és nekem 640-et kellett megadnom. Nem tudom igazából, hogy ez számít-e ilyenkor. Elhittem neki AA-JJ-t AK-t, de legreálisabb a kézbe nagy pár volt. Érkezett a két ász kezdtem hitetlen lenni, hogy AA-ja van kézben, bár ugye egy AK is megvert volna. A végén annyira nem hittem el, hogy bele is hívtam talán ez volt a gond, bár ugye ha ő hív talán még el tudom dobni. Nagyon úgy gondolom, hogy elég sok féle képen bekerülhetett volna a zsetonom középre, de a flopon, turnon mindent elhiszek és biztosan dobok.. (bocsi ha hülyeségeket írtam, nem ez a kis látkép lenne a lényeg, hanem a hh. mostmég csak így tudom leírni hogy miképp gondoltam.) És tényleg minden hsz sokat segít, ha nem egy-két mondatos. Ne kíméljetek!

Full Tilt Poker Game #26905218760: $2 + $0.25 Sit & Go (208969363), Table 1 - 80/160 - No Limit Hold'em - 09:31:43 ET - 2011/01/02
Seat 1: kpaxrichie (3,670)
Seat 3: Ftbenikun (3,905)
Seat 6: ninetendoe (4,185)
Seat 9: VAKULOV1 (1,740)
Ftbenikun posts the small blind of 80
ninetendoe posts the big blind of 160
The button is in seat #1
*** HOLE CARDS ***
Dealt to Ftbenikun [Kh Kd]
VAKULOV1 folds
kpaxrichie raises to 320
Ftbenikun raises to 960
ninetendoe folds
kpaxrichie raises to 1,600
Ftbenikun calls 640
*** FLOP *** [Ad 8s Ah]
Ftbenikun checks
kpaxrichie checks
*** TURN *** [Ad 8s Ah] [8c]
Ftbenikun checks
kpaxrichie checks
*** RIVER *** [Ad 8s Ah 8c] [9s]
Ftbenikun bets 1,200
kpaxrichie raises to 2,070, and is all in
Ftbenikun calls 870
*** SHOW DOWN ***
kpaxrichie shows [As Ac] four of a kind, Aces
Ftbenikun mucks
kpaxrichie wins the pot (7,500) with four of a kind, Aces
*** SUMMARY ***
Total pot 7,500 | Rake 0
Board: [Ad 8s Ah 8c 9s]
Cím: Re: benikun POKER
Írta: umekumek Dátum január 02, 2011, 16:56:47
KKval 4betet callolni sng bubble szakaszban...  :-\

Nem értem mi volt a flop előtti koncepciód, 4 handed voltatok, ilyen monsterrel az a cél hogy minél hamarabb kerüljön be a pénz
4betet ne callolj KK/AA-val, főleg ilyen stackméreteknél, sngn, meg úgy általában ezen a szinten soha sem. Majdnem bepakoltad a fél stacked rá, floppon pedig gondolkozol hogy mi legyen?  :) Így még ha egy Ász is jön a floppra, akkor is sima push mert KK-val nem setmining miatt adtad meg a 4betet. Amúgy ebben a szakaszban szeretnek megőrülni még a legfeszesebb játékosok is, arról nem is beszélve hogy ez egy 2$-os SNG...
Összefoglalva annyi hogy a monsterekkel arra törekedj hogy minél hamarabb bepakold a pénzt már lehetőleg preflop, és a "srácokkal" sose gondolkozz azon hogy az ellenfelednél ász pár is lehet. A postflop játék már-már mindegy ebben az esetben, de a river bet kötelező volt.
Cím: Re: benikun POKER
Írta: Lord Dátum január 02, 2011, 17:33:13
Preflop KK-t soha büdös életben nem dobunk, kivéve hogy ha 100%-os infónk van az ellenfélről. És umekumek-kel egyet értek, 4bet-et nem callolni kell, hanem mehet az 5bet all in. Igazából ígyis úgyis bekerül a pénz jó eséllyel, annyival nehezebb a sima call esetében, hogy ha olyan a szitu, ki tud bluffölni. Amúgy ezzel a call-lal lényegében pot committed lettél, de ettől függetlenül én nem erősködtem volna postflop ezen a boardon. Flop és turn chechk szerintem nem rossz, viszont riveren a bet megkérdőjelezhető. Mi az, amitől megadást vársz? Rosszabb lap úgyis eldobja (egyedül a kézbe magas párok adhatják meg, meg azok talán már hívhattak is volna postflop valamelyik utcán, szóval a rosszabb lap dob, az ászos meg úgyis megad. Az ellenfélnek nem volt nehéz dolga, de ügyesen csinálta. Én végig checkoltam volna, és ha hív, akkor egy hero fold-ot toltam volna. Még úgyis maradt volna elég zsetonod, hogy felállj. 1 all-in, és megint ott vagy.
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum január 02, 2011, 17:45:11
Igen teljesen igazatok van, ez a preflop játék elég gázos. Köszönöm a válaszotokat!  ;)
Cím: Re: benikun POKER
Írta: umekumek Dátum január 02, 2011, 17:46:04
Idézetet írta: Lord Dátum január 02, 2011, 17:33:13
Amúgy ezzel a call-lal lényegében pot committed lettél, de ettől függetlenül én nem erősködtem volna postflop ezen a boardon. Flop és turn chechk szerintem nem rossz, viszont riveren a bet megkérdőjelezhető. Mi az, amitől megadást vársz? Rosszabb lap úgyis eldobja (egyedül a kézbe magas párok adhatják meg, meg azok talán már hívhattak is volna postflop valamelyik utcán, szóval a rosszabb lap dob, az ászos meg úgyis megad.

Ha már beakarunk lőni az ellenfélnek egy ranget, akkor a TT-QQ elég reális lehet, azokban pedig még rengeteg value van
River c/f? 2$-os szinten annyiszor fognak itt eltévedni mindenféle hülyeséggel, hogy akár kis pp-kkel, egy KQs-el mert megtetszett neki, és egyéb hülyeségekkel is simán eltéved a partiban hogy hosszútávon nem lenne plusszos egy gyenge preflop játék után automata c/f-olni a KK-t, egy olyan boardon ami még nem is a legdurvább, mert ha csak egy Ász jön az még rosszabb.
Cím: Re: benikun POKER
Írta: Lord Dátum január 02, 2011, 18:00:10
Idézetet írta: umekumek Dátum január 02, 2011, 17:46:04
Ha már beakarunk lőni az ellenfélnek egy ranget, akkor a TT-QQ elég reális lehet, azokban pedig még rengeteg value van

Mit adsz annak a játékosnak a kezébe, aki a 3bet-edet meg 4bet-eli preflop? TT-QQ? Én sokkal inkább KK+, talán AK, szélsőséges esetben QQ is. Nem hiszem, hogy TT-vel ő már all in akar menni, márpedig a 4bet-tel ezt próbálta kiharcolni.
Cím: Re: benikun POKER
Írta: umekumek Dátum január 02, 2011, 18:36:53
Idézetet írta: Lord Dátum január 02, 2011, 18:00:10
Mit adsz annak a játékosnak a kezébe, aki a 3bet-edet meg 4bet-eli preflop? TT-QQ? Én sokkal inkább KK+, talán AK, szélsőséges esetben QQ is. Nem hiszem, hogy TT-vel ő már all in akar menni, márpedig a 4bet-tel ezt próbálta kiharcolni.

2$-os limiten járunk.
Cím: Re: benikun POKER
Írta: Lord Dátum január 02, 2011, 18:49:44
Igen, 2$-os, de a legjobb 4 között vagyunk. Közepes párokkal 4betelők már nem élik meg a bubble-t. Meg azért ne nézzünk mindenkit hülyének. Senki sem 10-en kezdte.
Cím: Re: benikun POKER
Írta: umekumek Dátum január 02, 2011, 19:05:31
Nem tartok senkit attól hülyének csak mert 2$-os limiten játszik. Egyszerűen csak nem tartom "jó reg"-nek, vagy egyéb jó játékosnak amíg nem láttam játszani. Én is megjártam ezeket a lépcsőket, mostanában szerencsére képben vagyok a micro limit SNG "érdekességeivel". A 4bet ITT nem egyenlő KK+-al, de az még cg-ben is elég feszes range lenne, ehhez hozzátartozik hogy személy, image, asztalfüggő is ez a dolog. Hogy ha leírná benikun hogy az arc eddig feszes volt, jó lapokkal emelgetett, és még sosem látott tőle ilyet akkor jogos a felvetés, de mivel hobbijátékosnak általánosítom így akár egy TT JJ QQ is nagyon reális rangenek. Vagy teszem azt ő elég lazán emelgetett és visszajátszanak rá, stb.

A lényeg még mindig annyi hogy ezt simán be kellett volna b*szni preflop, és nem kell ilyen dolgokon agyalni, de ha már így alakult akkor ne c/f-oljuk el riveren a királyainkat.
Cím: Re: benikun POKER
Írta: Lord Dátum január 02, 2011, 20:03:42
Továbbra sem értek egyet. Annyira nyilvánvalóan A van nála, hogy lényegében magára írta. Megvárta, amíg betelünk, hogy commitáljuk magunkat. De ha nem betelünk bele riveren, még mindig marad akkora stake-ünk, hogy játszhassunk kicsit nagyobb térrel. Amúgy ha nem lennénk verve, minek hívna ránk riveren? TT,JJ,QQ simán showdown képes hand. És továbbra is a visszahívással csak a rosszabb lapokat dobatja el.
Cím: Re: benikun POKER
Írta: umekumek Dátum január 02, 2011, 20:11:41
Az ő river visszaemelése teljesen egyértelművé teszi hogy A van nála, viszont egy hobbi játékos nem fogja azt gondolni hogy sd képes handje van....
Ergó nem azt mondom hogy mikor riveren visszaemel akkor azt JJ-el teszi, hanem ha elpasszoljuk a rivert, akkor egy JJ-vel ő simán belehív, attól függetlenül hogy rosszabb lap nem fog callt kapni tőle normál esetben..

És hogy akkor mi a fészkes fenének hívunk bele riveren, ha ő egy "hobbijátékos" és nálunk rosszabb lappal is belehív?

1. Mert megfogja adni gyengébb lappal is
2. Mégsem hív bele, de QQ-val bármikor instacallt nyom
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum január 18, 2011, 21:24:10
Danke srácok a hozzászólásokat, így utólag nézve tényleg elég hülyeség volt.

Más.
Ma volt hosszú idő óta az egyik legjobb sessionom. 6 asztalon játszottam egyszerre 2.25-ös SNG-t. 15 dolcsi pluszba jöttem ki a végén, ami eléggé ráfért kis bankrollomra. Úgy érzem eléggé nyereséges tudok lenni már ezen a szinten, de még a szigorú BR managemantem miatt nem lépek feljebb. El kezdtem MTT-s cikkeket, könyveket olvasni és vidiket nézni. Készülök a versenyekre és nem sokára szerintem el kezdek versenyezni. Addig is még tolom az SNG-t, de már nincs olyan messze a tournamentezés. Röviden ennyi, egyre jobb formába jövök..
Ezek nem hűde nagy eredmények, mint egy zsíros fizetős hely egy versenyen, de ennek is örültem most.



Cím: Re: benikun POKER
Írta: gigazo Dátum január 19, 2011, 16:40:43
Gratulálok! Szép sorozat.  :beerchug:
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum január 19, 2011, 17:20:15
Köszönöm gigazo!!  :ok:
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum január 26, 2011, 18:47:50
Ééééééééééés végre több mint 800 lejátszott SNG után megszületett az első netes kis srác..
Cím: Re: benikun POKER
Írta: Latzka Dátum január 26, 2011, 18:59:43
  :ok::beerchug:
Cím: Re: benikun POKER
Írta: Milán Dátum január 27, 2011, 14:40:18
Idézetet írta: benikun Dátum január 26, 2011, 18:47:50
Ééééééééééés végre több mint 800 lejátszott SNG után megszületett az első netes kis srác..

:beerchug:
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum február 17, 2011, 16:03:05
Egy érdekes postot küldenék. Mai sessionom alatt találkoztam 2 egészen jó játékossal ehhez a szinthez képest. Először megörültem, hogy végre értelmes emberekkel is játszhatok. Aztán kezdett érdekes lenni, hogy 6 asztalnál játszottam és ők ugyanazon a 4 asztalon tolták. Na jó, most van ilyen így regeltek be lehet véletlenül. Na aztán mikor már leszűkült a mezőny nagyon szembetűnt, hogy ez a két srác nem közömbös egymás iránt. Sose fightoltak egymással, nem adták a másik emelését. Odáig jutottunk, hogy a maradék 3 ITM-emet velük játszottam. Ott kezdődött el az igazi szopás számomra. Ott segítették egymást ahol tudták. Ha valamelyikük lefogyott akkor gyorsan volt egy kis pénzcsere pár raise aztán a másik 3betét sosem tudták megadni.. Nagyon nehéz volt így játszani nem is sikerült. Nem jártam még így eddig, ezért is írom le, mert még nem találkoztam ilyen vagánygyerekekkel. Kérdésem az lenne, hogy ez szabályos? Természetesen úgysem lehet semmit se rájuk bizonyítani, meg nem is akarok én ezzel a bíróságra menni. Csak érdekelne ezzel kapcsolatban a véleményetek és hogy szabad-e ilyet. :) Amúgy jó kis meccsek voltak, de nem bírtam velük..
Cím: Re: benikun POKER
Írta: umekumek Dátum február 17, 2011, 16:30:11
Teljesen nyugodtan írd meg a FTP supportnak ezt a problémát, csatolva a képekkel és az sng időpontjait meg hogy mennyit játszottál velük. Ők úgyis visszatudják nézni egyből, van ott 1-2 szakértő aki kielemzi majd hogy tényleg csalás történt e és akkor kitiltják őket a teremből.

Nem utolsósorban pedig a "károdat" is visszafizeti a terem.
Cím: Re: benikun POKER
Írta: Lord Dátum február 17, 2011, 16:49:38
Pontosan így kell csinálni. Support, ott megvizsgálják, és azért elég szembetűnő lesz a dolog, és akkor őket kitiltják, te meg talán kapsz valami kárpótlást. Bár erre nem mernék megesküdni.
Cím: Re: benikun POKER
Írta: gigazo Dátum február 17, 2011, 17:05:32
Idézetet írta: benikun Dátum február 17, 2011, 16:03:05
Egy érdekes postot küldenék. Mai sessionom alatt találkoztam 2 egészen jó játékossal ehhez a szinthez képest. Először megörültem, hogy végre értelmes emberekkel is játszhatok. Aztán kezdett érdekes lenni, hogy 6 asztalnál játszottam és ők ugyanazon a 4 asztalon tolták. Na jó, most van ilyen így regeltek be lehet véletlenül. Na aztán mikor már leszűkült a mezőny nagyon szembetűnt, hogy ez a két srác nem közömbös egymás iránt. Sose fightoltak egymással, nem adták a másik emelését. Odáig jutottunk, hogy a maradék 3 ITM-emet velük játszottam. Ott kezdődött el az igazi szopás számomra. Ott segítették egymást ahol tudták. Ha valamelyikük lefogyott akkor gyorsan volt egy kis pénzcsere pár raise aztán a másik 3betét sosem tudták megadni.. Nagyon nehéz volt így játszani nem is sikerült. Nem jártam még így eddig, ezért is írom le, mert még nem találkoztam ilyen vagánygyerekekkel. Kérdésem az lenne, hogy ez szabályos? Természetesen úgysem lehet semmit se rájuk bizonyítani, meg nem is akarok én ezzel a bíróságra menni. Csak érdekelne ezzel kapcsolatban a véleményetek és hogy szabad-e ilyet. :) Amúgy jó kis meccsek voltak, de nem bírtam velük..


Nyomd föl őket és repülnek   ;)
Cím: Re: benikun POKER
Írta: Várda64 Dátum február 18, 2011, 16:08:04
Így 24 órával a bejegyzésed után nem tudom hogyan döntöttél, de én is jelezném az Ügyfélszolgálatnak az esetet, természetesen a képekkel együtt.
Élek a gyanúperrel, ennek a páratlan párosnak nem Te vagy az első és amíg nem tesztek ellene nem is az utolsó áldozata.
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum március 31, 2011, 17:16:18
Benikun's challange is coming soon...

Addig is hogy ne unatkozzunk:
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum április 05, 2011, 15:38:41
Ismét egy kis beszélgetésre hívnálak titeket. Sajnos most nincs időm leírni a gondolataimat a 2 handdel kapcsolatban, de azért kiteszem és várnám rá a válaszokat ki hogyan cselekedne. Utána én is elmondom hogyan gondolkodtam. Előre is köszi a válaszokat!

Full Tilt Poker Game #29642236692: $2 + $0.25 Sit & Go (230460392), Table 1 - 15/30 - No Limit Hold'em - 07:45:53 ET - 2011/04/05
Seat 1: craigjonesnz (1,470)
Seat 2: Nikola313 (1,560)
Seat 3: Sillvania (1,710)
Seat 4: Ftbenikun (1,500)
Seat 5: IIMandyII (1,470)
Seat 6: justin0086 (1,410)
Seat 7: TeVistoDeTorero (1,380)
Seat 8: alexandrutzu77 (1,500)
Seat 9: ikmolasd (1,500)
Sillvania posts the small blind of 15
Ftbenikun posts the big blind of 30
The button is in seat #2
*** HOLE CARDS ***
Dealt to Ftbenikun [Qs Ks]
IIMandyII calls 30
justin0086 calls 30
TeVistoDeTorero folds
alexandrutzu77 folds
ikmolasd folds
craigjonesnz folds
Nikola313 folds
Sillvania folds
Ftbenikun checks
*** FLOP *** [Qd 4d 5c]
Ftbenikun bets 60
IIMandyII calls 60
justin0086 folds
*** TURN *** [Qd 4d 5c] [5d]
Ftbenikun checks
IIMandyII bets 225
Ftbenikun has 15 seconds left to act
???

Full Tilt Poker Game #29642415783: $2 + $0.25 Sit & Go (230461607), Table 1 - 20/40 - No Limit Hold'em - 08:01:25 ET - 2011/04/05
Seat 1: Dunges (1,110)
Seat 2: ghanamerican (1,185)
Seat 3: dem3377 (1,770)
Seat 4: babs51 (1,980)
Seat 5: Cromfu (1,680)
Seat 6: Ftbenikun (1,530)
Seat 7: FemaleDonkey (1,455)
Seat 8: nannabear10 (1,360)
Seat 9: men-at-arms (1,430)
men-at-arms posts the small blind of 20
Dunges posts the big blind of 40
The button is in seat #8
*** HOLE CARDS ***
Dealt to Ftbenikun [9s 9d]
ghanamerican folds
dem3377 folds
babs51 folds
Cromfu folds
Ftbenikun raises to 80
FemaleDonkey has 15 seconds left to act
FemaleDonkey folds
nannabear10 folds
men-at-arms folds
Dunges calls 40
*** FLOP *** [6s 2s Jc]
Dunges checks
Ftbenikun bets 100
Dunges calls 100
*** TURN *** [6s 2s Jc] [5d]
Dunges checks
Ftbenikun bets 220
Dunges raises to 930, and is all in
Ftbenikun has 15 seconds left to act
???
Cím: Re: benikun POKER
Írta: misk@ Dátum április 05, 2011, 16:47:33
Úgy látom mindkét leó egy sng elején van. Szerintem az első esetben az ellenfelednek flush jött össze, a helyedben itt könnyen dobnék, marad még elég zsetonod a manőverezéshez.
A második esetben már inkább megadnám az ellen allinjét. Ha ismerős a játékos és laza, akkor mindenképpen call, ha feszes, akkor 50-50% a call, vagy a fold.

Te hogyan döntöttél az éles helyzetekben?
Cím: Re: benikun POKER
Írta: söprű Dátum április 08, 2011, 10:42:29
Én mindkettőt dobnám, az elsőnél szinte biztos, hogy lejavultak, a második esetben pedig kevés az információ, ami alapján érdemes lenni mindent kockára tenni. Mindkét esetben azt gondolom, hogy az emelés mértéke hibádzik. Első esetben flopon egy nagyobb emeléssel dűlőre tudtad volna vinni a dolgot, a második esetben pedig a minraise-zel semmi információt nem tudtál meg a másik lapjáról, tekintve hogy a nagyvaknak nevetséges összeggel kellett csak beszállni, hogy védje a vakját, gyakorlatilag bármije lehet. Szerintem itt vagy sima limp, azzal, hogy könnyű legyen megválni tőle, ha fölélap jön, vagy pedig egy emberesebb emelés, hogy eldobja a riffraffot a nagyvak. Személy szerint a versenynek ebben a korai szakaszában csak limpeltem volna a kilencesekkel.

GL!
Cím: Re: benikun POKER
Írta: benikun Dátum április 09, 2011, 13:01:44
Köszönöm a válaszokat sokat segítenek, de tényleg!
Mindkét partiban  bedobtam a lapjaimat. Korai szakaszban nem szerettem volna kétes szitukba belemenni. Ami viszont tényleg igaz, hogy a preflop miniraisenek nem sok értelme volt. Ha ezt magyarázni tudom akkor maximum azzal, hogy nem szerettem volna openlimper lenni. Sosem openlimpelek, de ez a kis emelés sem adja be igazán, máskor határozottabbnak kell lennem. Úgy éreztem verve voltam és egy kis slowplay után elhittem, hogy verve vagyok a kilencesekkel. A másik szituban amikor KQ-val elcheckeltem annak oka a rossz pozícióm volt. Sajnos tapasztalat, hogy ha emeltem volna azzal csak a pot méretét növeltem volna, mert jöttek volna velem úgy éreztem. Azonban lehet hogy nyitni kellett volna, de ilyen playerek ellen feleslegesnek tartottam, mert bármivel jött volna velem, hogy nézzem egy floppot, aztán ha talál valamit bármilyen húzót, sokszor szarik az esélyekre megjátssza a végsőkig. Egy call után ami még ijesztő lehetett az egy treff vagy egy 5-ös. Ismét nem akartam már az elején nagy hátrányba kerülni és inkább nem mentem bele ebbe a kétes szituba sem.
Nos valahogy így gondolkodtam, ami persze nem biztos hogy ésszerű és jó, de ezen okok miatt dobtam. Az észrevételeket köszönöm, ha van valami hozzáfűznivalótok ehhez örömmel várom.
Cím: Re:benikun POKER
Írta: benikun Dátum február 19, 2012, 18:25:39
Sziasztok!

Nagyon rég jártam itt. Írni is akartam egy hosszabb bevezetőt, de mikor összeomlott a Chrome és elveszett minden, akkor valahogy már nincs kedvem újra leírni. Lényeg a lényeg a Fergusonék ügyeskedése engem is jól beszopatott és mostanra sikerült elszánnom magam, hogy újra befizetek valahova, mert az egész bankom az FT-n volt.

Abban kérném a segítségeteket, hogy ti melyik termet ajánlanátok. 20k-t szeretnék befizetni és eleinte bankdúzzasztás gyanánt SNG-MTT-znék majd pár hónap múlva CG-re térnék át lehetőleg. Még csak nemrég kezdtem el tanulgatni a CG-t úgyhogy bőven van idő még majd azzal később foglalkozni. Volt már ugye egy nickem a Pokerstarsnál, de nem az én személyimmel és bankkártyámmal. Ha minden kötél szakad és ti sem javasoltok másik termet akkor oda tolnám be a 20-ast az én adataimmal. A kérdés tehát, hogy milyen termet javasolnátok nekem elsősorban SNG-MTT szempontjából, ja és egy fasza kis bónuszt is pörgetni szeretnék. Minden hozzászólást nagyon megköszönök és tényleg örülnék ha segítenétek. Ez az első lépés az újrakezdésben.