Ultrák

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


november 27, 2013, 15:59:53, csabax
SPF Ultrák: Hetedosztályú csapat szurkolói csinálták a hangulatot

,,Jobb itt, mint a sitten!" - mondhatná Piszkos Fred, a kapitány, de Fülig Jimmy láttán úgy dönt, hogy duma helyett inkább kilátogat a helyi focipályára, az Old San Bombonérába, beáll az ultrák közé és szurkol a Légiónárius FC-nek. Alkalomadtán megjelenő rovatunk írásaiban a szurkolókra, az ultrákra, valamint a focit és más sportágakat körülvevő milliőre fogunk összpontosítani.

Tovább: http://www.sportfogadas.org/elozetesek/ultra-fanatik-hetedosztalyu-csapat-szurkoloi-csinaltak-a-hangulatot

#1 november 27, 2013, 12:39:44, Milan
Ultrák

A Wikipedia szerint:

"Az ultrák a sportklubokat, de főként labdarúgócsapatokat támogató szurkolói csoportok egy jellegzetes stílussal rendelkező válfaja, leginkább az európai és dél-amerikai labdarúgó csapatok mérkőzésein találkozhatunk velük. Kultúrájuk leglátványosabb része azokból a képekből és koreográfiákból áll, amiket a meccs alatt a stadionokban mutatnak be."

"Az ultramozgalom eredete máig vitatott. Európában a legelső szervezett szurkolói csoport 1950-ben alakult Torcida néven Split városában, amit a Hajduk Split nevezetű helyi csapat szurkolói alapítottak.

Olaszországban, az 1960-as évek elején bukkant fel, amikor az egyesületek jelentősen leszállították a stadionok bizonyos szektoraiba szóló belépőjegyek árát. Maga az ultra szó latin eredetű, jelentése ,,ami túl van". A '90-es évek óta az ultra, az Angliában kifejlődött casual és huliganizmus köré gyakorlatilag teljes szubkultúra fejlődött."


A Sportfogadas.org mostantól külön foglalkozik az ultrákkal, s nem csak fórum szinten, hanem az időközönként megjelenő cikkeink által is melyekről itt olvashattok: Ultrák

Osszátok meg velünk élményeiteket/véleményeiteket? Melyik a kedvenc szurkolótáborotok? Jöhetnek a videók is!

:beerchug:


Idézetet írta: Milan Dátum november 27, 2013, 12:36:06

Osszátok meg velünk élményeiteket/véleményeiteket? Melyik a kedvenc szurkolótáborotok? Jöhetnek a videók is!


Könnyű kérdés, egyértelmű válasz!

Partizan Belgrád, annak is főleg a kosárlabda meccsei, illetve az azon történő szurkolás.

Minden meccs után a játékosok és a szurkolók közös dala, ha nyer, ha veszt a csapat akkor is. Ez az amiről minden légiós beszél, teleirja vele a Tvittert stb, mert ez nincs máshol.

VOLIM GA,KO OKA DVA ! /Partizan -Nanter 25.10.2013

VOLIM GA, KO OKA DVA - SZERETEM, MINT A KÉT SZEMEMET.


Ha már Partizan,akkor Grobari:)

Partizan - Maccabi TOP8 30.03.2010 - Pune Tribine Ruznih Navijaca


És egy kis Aris-Paok kosárderbi...nem mai videó,de a hétvégén is alkottak valami hasonlót:)
Aris Thessaloniki - Superb performance by ARIS' fans

SPF Ultrák: Tátva maradt a száj

Városi rangadók vannak túlsúlyban az Ultrasworld legutóbbi (november 18-24.) rangsorában. Nem véletlenül, hiszen az ilyen derbik mindig jó alkalmat nyújtanak arra, hogy a szurkolók kimutassák kedvenc csapatuk iránti kötődésüket. Ezúttal Görögországban, Uruguayban, Cipruson, Lengyelországban és Marokkóban kalandozunk. A varsói  ultrák koreográfiája láttán tátva maradt a száj.

Tovább: http://www.sportfogadas.org/elozetesek/spf-ultrak-tatva-maradt-a-szaj

SPF Ultrák: Trollkodtak a lengyelek

,,Ismeretlen elkövetők" voltak a világ legjobb ultrái 2013-ban, legalábbis a szurkolókkal kiemelten foglalkozó Ultrasworld szerint. A második helyre az egykoron BL- győztes Crvena Zvezda ultrái, a messze földön híres Delije került, míg a dobogó harmadik fokán nem Messi régi csapata, hanem a másik rosariói gárda szurkolótábora  landolt.

Tovább: http://www.sportfogadas.org/elozetesek/spf-ultrak-trollkodtak-a-lengyelek

Idézetet írta: TiB Dátum január 03, 2014, 13:48:17
A dán szurkolók top10-ben való megjelenésén kicsit megdöbbentem. Azt hittem nyugis népek ezek az északiak :)
Nem vagy egyedül a döbbenettel. Így jártam én is, ugyanis pontosan azt hittem, amit te. Néztem a Top 10-es listát, és valószínűleg nagyon hülyén mutattam, ahogy  bambultam kifelé a fejemből. Azután utánanéztem a dolgoknak, és kiderült, hogy a koppenhágai ultrák tényleg tudnak fesztivált csinálni. A cikkben látható fotó például a Real Madrid elleni BL-mérkőzés előtt készült, éppen üzennek a spanyoloknak.  :)

SPF Ultrák: Kemények a Sírásók

Sírásók landoltak az Ultrasworld január 13-19-i rangsorának második helyén. Megint található afrikai szurkolótábor a Top 5-ös listán, ám ezúttal nem marokkói, hanem algériai a különítmény. Törökországban a negyedszázaddal ezelőtti buszbaleset áldozatairól emlékeztek meg a szurkolók, míg a ciprusi fanatikusok az LSD-t vették a  nyelvükre.

Tovább: http://www.sportfogadas.org/elozetesek/spf-ultrak-kemenyek-a-sirasok