Sportfogadas.org

Aranybánya => Sport Archívum => Archívum => Más Sportágak - Archívum => A témát indította: Pozzato Dátum november 04, 2015, 10:53:36

Cím: 2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum november 04, 2015, 10:53:36
Ebbe a topicba jöhetnek minden olyan infók, amik fontosak a 2016-os szezonnal kapcsolatban. Fogadások, átigazolások, versenyek stb.

Kezdeném egy olyan bejegyzéssel, amiben az idén még csapat nélkül álló versenyzők szerepelnek. Az átigazolási szezon lényegi része már nagyjából lezajlott, de még így is jó pár nagyobb versenyző csapat nélkül maradt.

Filippo "Pippo" Pozzato: Igen jól látjátok, hogy még csapat nélkül vagyok.  >:(  Lampréban nem hosszabbítottak szerződést, a Katusha pedig az utolsó pillanatban visszalépett. Így az is megeshet, hogy az egykori legjobb olasz egynapos menő a másodvonalba kerül, ugyanis a Southeast csapatával tárgyal.
Eddigi komolyabb győzelmei: Milano-Sanremo, Tirreno - Adriatico, 2x Tour de France szakaszgyőztes, Gp Plouay, HEW Cyclassics

Rinaldo Nocentini: Nem volt sohasem kiemelkedő versenyző, de jó segítő volt, és stabilan hozta a jó versenyeredményeket az egynaposokról, illetve az egyhetesekről, ha esetleg megkapta a kapitányi pozíciót. Most azonban csapat nélkül van, miután az AG2R nem hosszabbított vele. Ez számomra érthetetlen, mert egyrészt ő volt az, aki Betancur után ment kolumbiába, hogy visszahozza a csapat számára az eltévelyedett klasszist (Betancur buli és ital problémái voltak). Rengeteget tett a francia csapatért, szóval ezért is nem értem a döntést, ami még furább, hogy egyetlen gárda sem akarja szerződtetni.
Eddigi eredményei: Párizs-Nizza 2. hely, Tirreno - Adriatico 4. hely, Milano - Sanremo 7. hely

Bjorn Leukemans: Nem mai gyerek már ő sem, de kiváló egynapos menő. Pavékon kiváló segítő lehetne még mindig egy WT csapatban. A legfőbb probléma a fizetési igényei, de ha valaki leigazolja akkor számíthat minimum egy szakaszgyőzelemre szökés révén tőle. Sokat szerepel a TV-s közvetítésekben szökései révén, szóval valamelyik kisebb költségvetésű csapatnak ideális lenne, ha rivaldafénybe akarnak kerülni (ehhez viszont Leukemansnak lejjebb kell venni az igényeiből).
Eddigi eredményei: Paris-Roubaix 4. hely, Flandriai kör 4. hely

Igor Anton: Ő még talán ismerős lehet pár kevésbé elvakult kerékpárfannak is. A baszkok büszkesége világ életében spanyol csapatokban szerepelt, idén viszont a Movistar nem hosszabbította vele meg a szerződését. Egyrészt itt is fizetési problémák állnak a háttérben, másrészt Anton már túl van pályafutása csúcsán, és nem hozta az elvárható eredményeket. Segítőként sem tudott a csapat hasznára lenni, és sokszor a saját érdekeit nézte egy verseny. Egy spanyol harmadikligás csapattal tárgyal.
Eddigi eredményei: Vuelta 4 szakaszgyőzelem és összetett 8. hely, Svájci körverseny összetett 3. hely, Giro d'Italia szakaszgyőzelem

Gerald Ciolek: Sokkal nagyobb pályafutást jósoltak neki, de még mindig csak 29 éves. Nyert már klasszikus egynapost, viszont a gyorsasága komolyan megkopott. MTN-nél nem hosszabbítottak vele, most a dán Culttal tárggyal, mivel az első osztályból senkinek sem kell. Az MTN-nél képtelen volt beállni a sorba, és nem vállalta a felvezető szerepét Cavendish előtt. Ez az éve gyengére sikeredett.
Eddigi eredményei: Milano-Sanremo, Vuelta szakaszgyőzelem


Lesznek olyan bringások, akiket nem láthatunk a következő években doppingolás miatt: Luca Paolini, Davide Appollonio, Giampaolo Caruso, Tom Danielson. Vannak azért itt is nagy nevek, és többségük olasz (és Katushás..).
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum november 05, 2015, 22:33:28
Thor Hushovd gőzerővel dolgozik World Tour csapatának létrehozásán

Az egykori világbajnok Thor Hushovd továbbra is gőzerővel dolgozik azon, hogy 2017-ben útjára indíthassa Norvégia első World Tour csapatát. Egy skandináv lap értesülései szerint számos kisebb befektető már Hushovd oldalára állt, de az egykori kerekes komoly tárgyalásokat folytat a norvég légitársasággal valamint a DNB befektetési bankkal is. A versenyzők közül elsősorban Edvald Boasson Hagen köré kívánja felépíteni csapatát. 

Saját véleményem:
Nagy valószínűséggel ez nem egy Alonso-féle projekt lesz (páran emlékezhetnek rá, hogy az f-1-es "sztár" mit össze kamuzott egy épülő biciklis WT csapatról), mivel Hushovd már jó pár éve tervezi összehozni ezt az "északi" csapatot. Van egy olyan érzésem, hogy nem csak Boasson Hagen lesz ebben a csapatban a nagy durranás. 2016-ban jár le ugyanis Alexander Kristoff szerződése is, ő is norvég, és az egyik legjobb sprinter és egynapos menő. Egy profi WT besorolású csapatnak ugyanis nem elég egy Boasson Hagen tipusú versenyző. Oda minimum 2-3 sztár kell. Hagen pedig megkapja majd 30 évesen élete utolsó nagy esélyét.

Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum november 12, 2015, 23:46:49
Kezd körvonalazódni, hogy melyik sztár, melyik nagy háromhetest választja.
Vincenzo Nibaliról tudtuk, hogy ő a Girora megy. Vuelta kérdőjel nála, de lehet megpróbálja azt is (ha duplázni akar).
Alberto Contadorról is tudtuk, hogy ő pedig a TdF-t választja idén. Az lesz a főversenye, és a hagyományos felkészülési útvonalat választja: Februárban egy verseny (Algarve-i kör), Párizs-Nizza, Katalán körverseny, Baszk kör majd Dauphiné és végül Tour de France. 2007-ben és 2009-ben hasonló felkészülést választott, akkor meg is nyerte mindkétszer a Tourt.
Nairo Quintana jövőre rámegy a duplára, és kipróbálja újra a Tour-Vuelta kombót.
Chris Froomenál akadnak kérdőjelek, de úgy néz ki, hogy ő is a Tourra koncentrál (csak).
Most jön az érdekesség, ugyanis a tavalyi Tour de France dobogós Alejandro Valverde életében először indulhat a Giron. Ennek jó oka van, ugyanis ő nem közkedvelt személy az olaszoknál, plusz nem is rajongott anno az olasz versenyekért. Érdekes lesz viszont egy Valverde-Nibali csata.
Mielőtt Nibali örülne, hogy csak egy komolyabb ellenfele lesz a Giron, el kell őt keserítenem, ugyanis ott lesz a mezőnyben Rafal Majka, akinek szintén a Giro a főversenye. Ha ez nem lesz elég, akkor ott lesz Mikel Landa is, Rigoberto Urán, Esteban Chaves és a holland duó Gesink és Kruiswijk. Ez még egy nagyon korai névsor, de eléggé jó kis Girora van kilátás. 
Bardet és Pinot idén is a Tourra készülnek, ahogyan Barquil és a Yates testvérek. A BMC a Porte-Garderen duóval vág neki a Tournak, és ott lesz az Astana vezéreként Aru is. Rá mindenféleképpen oda kell figyelni, ugyanis már állítólag nagyon készül a kronókra.


Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum december 17, 2015, 21:43:01
Nagyon nem örülök neki:
Oleg Tinkov 2016 végén kiszáll a sportágból.
Itt a cikk is mellé:
http://hosszabbitas.hu/kerekpar/es-bringa/nem-ertik-meg (http://hosszabbitas.hu/kerekpar/es-bringa/nem-ertik-meg)


Saját véleményem az a dologról, hogy ezzel a döntéssel sokat veszít a kerékpársport. Tinkov mert nagyban gondolkozni. A többi vezető erre alkalmatlan volt. Remélem, hogy nem romlik tovább a helyzet jövőre, és ilyen Fernando Alonso félék nem teszik be a lábukat a kerékpársportba, mert akkor mindennek vége lenne.
Abban igaza van Tinkovnak, hogy jelen helyzetben ennek a sportágnak így nincs jövője. Nagyon kevés csapat működik profitábilisen, így pedig nagyon nehéz fent maradni a felszínen. Szinte majd minden évben szűnnek meg elit csapatok (elmúlt években pl. Euskaltel és Liquigas/Cannondale). Nem tudom mi lesz a következő évben a Tinkoff versenyzőivel..
Contador ugye nyugdíjba megy, viszont ott van Sagan és Majka két nagyagyú, akiknek nem lesz szerződésük. Nagy érvágás lenne, ha nem találnának szponzort, mert nem sok csapatnál fér el egy 4 millás bringás (Sagan), vagy egy 1,5 milliós (Majka).
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum január 24, 2016, 21:40:18
Szóval januári összegzés és egy kis elmélkedés az előttünk álló szezonról.
Tippelésben (naplómban látható) hagyományosan rosszul kezdtem az évet. Február általában jobb szokott lenni, remélem most is így lesz.

Kezdjük a szomorúbb hírekkel:
- Argentínában zajló kiemelt kategóriás versenyen hatalmas bukás volt a héten, amibe Malori , Contreras és Gavíria is belekeveredett. Előbbinek súlyos fejsérülése lett, így a helyi orvosok két napra mesterséges kómába helyezték. Gavíriának a kezét kellett műteni, míg Contrerasra térdműtét vár.
-Spanyol edzőtáborban egy idióta angol női sofőr szembe a forgalommal elütött hat Giant versenyzőt. A két sztár Degenkolb és Barquil is ott volt. A németnek alkartörése van, valamint a lábszárát kellett műteni, illetve egyik ujját amputálni is kellett. Barquilre csuklóműtét vár. Haga (Barquil hegyi segítője) koponya és nyaki sérülésekkel szállították kórházba, és rögtön műteni kellett, állapota súlyos. Walscheid szintén műteni kell, míg Ludvigsson és Sinkeldam szerencsére megúszta zúzódásokkal.

Azt hiszem a fent említett sportolóknál (akiknek súlyos a sérülése) a következő 2-3 hónap pihenéssel telik majd. Sajnálom a Giantet, mert nagy reményeik voltak, pláne Degenkolb tavaszi formáját illetően. Nem hiszem, hogy ezek után ott tudna lenni a klasszikusokon.

További hírek:
- Nibali azt nyilatkozta, hogy tavaly a Touron nem kapott megfelelő támogatást a csapatától, és nem azok a versenyzők voltak a keretben, akiket szeretett volna. Egyre inkább érik az olasz távozása a Kazah csapattól, pláne mert komoly kérői is vannak, ráadásul az Astana egyre több teret ad Arunak. Jobban is kedvelik őt a csapattársak, mint a cápát. Idei első versenyen is látszott, hiszen az argentin versenyen hagyták Lopezt menni, nem kellett Nibalinak segítenie.
- Gerrans nyerte az ausztrált kört, teljesen megérdemelten. Jó formában van az öreg. Szerintem utolsó olyan szezonjára készül, ahol komolyabb eredményeket érhet el a tavaszi klasszikusokon. Múlt évben sok bukás keserítette a szezonját (idén is így kezdte), de reméljük idén több szerencsével jár.


Jöjjön hat kategória, amibe embereket jelölök, akikre vagy nagyon érdemes fogadni, vagy egyáltalán.
Szupersztárok: akikről a szezon szól majd
Peter Sagan: Tudom eddig is az volt, de nem jöttek a komolyabb egynapos eredmények. Touron alkotott, de a tavasszal nem volt igazán kiemelkedő. Idén jöhet az áttörés számára. Degenkolb sajnálatos sérülése, Kristoff segítőjének kiszállása (Paolinit eltiltották), mind az ő malmára hajthatják a vizet. Boonen már öreg, ahogyan Cancellara is, Vanmarcke lehet csak ellenfele. Sagan friss és motivált, ráadásul jött az egyik kedvenc segítője Oscar Gatto. Kiválóan megy az egynaposokon Gatto és amolyan luxussegítő lesz Sagan mellett. Szerintem 1-2 tavaszi versenyt biztosan megnyer a szlovák fiú.

Alberto Contador: Nagy valószínűséggel utolsó szezonja. Láthattuk tavaly a Giron, hogy mennyire dominált, de aztán nem tudta megcsinálni a duplát. Idén csak a Tour és a klasszikus felkészülési versenyek. Nagyon motivált volt állítólag, és ha ő formában van, akkor egyértelműen Froome mellett/előtt a legjobb GC versenyző. Ilyen segítői lesznek a szezon nagy versenyeire: Trofimov, Kreuziger, Majka, Rogers, Kiserlovski. Erős csapat...

Tom Dumoulin: Egy éve még jóformán csak a bringát aktívan követők hallottak róla, mostanra viszont nagy népszerűségnek örvend, hála a Vueltán nyújtott teljesítményének. 19.-ig etapig kiválóan versenyzett, majdnem nyert, de a végére elfáradt és csapat hiányában végül teljesen visszaesett. Ettől függetlenül hatalmas potenciál van benne. Számorma egyértelműen a legjobb időfutamos a mezőnyben, és most már összetetteknél is érdemes rá figyelni. Jövőre Girora megy, és jó esélye lehet egy top3-ra, illetve a tavaszi egyhetesekből/egynaposokból szerintem egyet tuti nyerni fog és az olimpián, illetve az időfutam vb-n is érdemes rá figyelni.

Bardet/Majka/Pinot: Valamelyik, de akár mind a három okozhat idén komoly meglepetéseket. Bardet rengeteget fejlődött az évek alatt és idén már ő lesz a vezér a versenyek többségén az AG2R-ben. Pinot sok kiváló hegyi segítőt kapott maga mellé, és látszik rajta, hogy a hosszú meredekeken ő az egyik legjobb a mezőnyben. Majka pedig a Giron okozhat meglepetést, mert erős csapatot kap maga mellé. Megjött tehát az új generáció Contadorék nyakára.

Julien Alaphillipe: Tavalyi év a felfedezéséről szólt, idén viszont jöhet az áttörés. Hatalmas tehetség, a kérdés csak az, hogy mennyit hoz ki magából. Jól megy az egynaposokon, tömeghajrákat is bírja, és az egyhetes versenyeken is van esélye. Szerintem idén nyerni fog egy komolyabb egynapost (Amstel), és végre kibújhat Kwiatkowski árnyékából.

Marcel Kittel: Új csapat, új esélye, és a világ egyik legjobb trénere. Cavendishből is kihozta első évben a maximumot Lefevere, és Kittelből is kifogja. A németben ott a bizonyítási vágy. Egy rossz szezon után újra felérhet a csúcsra. Elnézve ezt a sprinter sort, az egyik legerősebb a mezőnyben: Boonen, Gaviria, Keisse, Lampaert, Maes, Martin, Meersman, Richeze, Sabatini, Stybar, Trentin, Terpstra. Nagyon erős névsor és ilyen csapattal minimum 15 győzelem elvárható a némettől. Elvileg nagyon motivált és jól sikerült a felkészülése.

Feltámadók: akik egykor jók voltak, és most újra ott lesznek az elitben

Domenico Pozzovivo: Fő versenye a Giro lesz idén is, viszont megpróbálja a duplát. Nála nem a győzelem a lényeg, hanem hogy mindkét versenyen top10-be érjen be. Tavaly egy súlyos bukás után lábadozott, végül az év hátralévő része nem úgy sikerült számára, ahogyan elképzelte. Megházasodott, volt ideje kipihenni magát és felkészülni erre a szezonra. Kap a Girora egy komoly segítőt Peraud személyében a Girora, így nálam bőven befér a top5-be, és az év korai szakaszában lévő versenyeken is érdemes rá figyelni. Szerintem jóval jobb szezonja lesz, mint tavaly.

Sep Vanmarcke: Tavalyi nagyon rossz éve volt. Nem jöttek az eredmények, plusz meg is sérült. Idén újult erővel vág neki a szezonnak és ez lehet az ő éve. Szerintem csak Sagan jelenthet rá komoly veszélyt. Egyértelműen az egyik legjobb pavés a mezőnyben, de még nem sikerült felérnie a csúcsra.

Feltörekvők: WT-ban szereplő fiatalok, akikből idén lesz sztár lehet
Caleb Ewan: Lehet eggyel feljebbi listába is beférne az ausztrálok zsenije. Még mindig nagyon fiatal, de a tavalyi év második felében már dominálta a felnőtt versenyeket is. Jól kezdett idén is, hiszen két győzelem Ausztráliában. Robbanékony, gyors és jól helyezkedik, a tökéletes sprinterek összes jelleme megvan benne. Egyedül az a probléma, hogy nagyon alacsony, de így sem tudják őt elnyomni a hajráknál. Akkor sincs gond, ha kicsit emelkedik a befutó, ő azt is megnyeri. Ha 2.00 feletti oddsot raktok rá, akkor nyugodtan érdemes őt pakolni, mert a csapata elsőszámú sprintere és akár még a legnagyobb sprintereket is megverheti (Kittel, Cavendish).
Fernando Gavíria: A kolumbiai sprinterek jövője. Sőt akár a következő nagy sprinter is lehet Ewan mellett. Általában felvezetés sem kell neki hajrák előtt (tavaly így nyomta le Cavendisht), ugyan most kezét műtötték, de ha felépül és 2.00 feletti odds van rá, akkor nyugodtan lehet őt is rakni a sprinteknél, mint Ewant. Az Etixxnél benne látják a jövőt, és ha nem egy versenyen indul majd Kittellel, akkor ő lesz az első számú sprinter a csapatnál.
Miguel Angel Lopez: Már idén év elején megmutatta, hogy komolyan kell vele számolni. Az Astana egy újabb szupersztár jelöltet dobhat be a mezőnybe. Tavaly a svájci körön figyelt fel rá a nagyérdemű, utána Burgosban is jól ment a hegyeken. Erősségei a hosszabb egyéni hegyi akciók (mint Quintanának), illetve a gyors ritmusváltásokat is jól bírja. Időfutamon eléggé gyenge, ilyenkor nem érdemes rá fogadni.
Diego Rosa: Nehéz őt hova tenni, de talán ebbe a kategóriába lesz a legjobb helye. Martinelliék azt mondták róla, hogy jobb a hegyekben, mint Aru. Amikor tavaly megkapta az esélyt, élt vele és Milano-Torinot nyert. Kiváló hegyi segítő, de ahogy elnézem nagyon jól bírja a hosszabb emelkedőket, igaz időfutamban eléggé gyenge. Jó lehet az egynaposokon is (amiben meredek emelkedők vannak, például: Vallon nyíl). Ha megkapja majd az esélyt az Astanától, akkor lehet olyan meglepetéseket fog okozni, mint Landa tavaly.
Kristian Sbaragli: Kicsoda? Ő az a srác, aki tavaly a Vueltán lesprintelte Degenkolbot. Kezd beérni a kemény munkája. Rendkívül gyors és kicsit későn érő típus, de tavalyi fejlődésének jutalma idén a Tirreno-Adriatico első számú sprinter lehet, illetve még egy Girora vagy egy Vueltára is van esélye. Sok sprintben okozhat majd meglepetést.
Tiesj Benoot: Tavaly nagyon berobbant és idén még komolyabb meglepetéseket okozhat Benoot. Ő lehet a Boonen és Gilbert utáni korszak új belga egynapos zsenije. Jól megy a pavékon és a dombosabb egynaposokon. Jól terhelhető és a szökésekben is aktív.
Bob Jungels: Nagyon idegesek voltak a Treknél, mikor Jungels aláírt az Etixxhez. Tudták mit veszítenek a luxemburgi távozásával. Hatalmas potenciál van benne az időfutamokon, illetve az egyheteseken. Idén ha elkapja a fonalat komoly meglepetéseket okozhat, pláne mert az Etixxben nincs hozzá hasonló versenyző.


Ifjú zsenik: 18-23 évesek akik kontinentális szinten versenyeznek, és idén okozhatnak meglepetést

Anthony Turgis: A francia jól ment az ifi-vb-n, de már előtte is felhívta magára a figyelmet. Bírja a dombokat, sprintekben és szökésekben sem elveszett, szóval jó egynapos menő lehet belőle.
Mads Pedersen: 20 éves sprinter, aki idén pár kontinentális versenyen meglepheti majd a nagyobb nevű gyorslábúkat.
Jakub Mareczko:Petacchi és Cipollini után volt egy kis holtsáv, de úgy néz ki, hogy jön bőven a sprinter utánpótlás az olaszoknál. Itt a legújabb tinisztár, akit maga Petacchi tanít be a szakma rejtelmeire. Alacsony és nagyon gyors, aki idén akár már WT versenyeken is bizonyíthat (Giro sem elképzelhetetlen). Hasonló a testalkata, mint Ewannak.
Lennard Kamna:Tony Martin 2.0. Kamnára már most oda kell figyelni, mert ő lehet a következő években majd Dumoulinék ellenfele. Korosztályából már egyértelműen felfelé lóg ki. 23 éven aluliak vb-jén 3. lett úgy, hogy még csak 19 éves. Dombokat jól bírja, szökésekben nagyon erős. Német kontinentális versenyeken érdemes majd rá figyelni fogadás szempontjából.

Visszaesők: eddig jó formában voltak, de most gyengébb szezonjuk lesz
Vincenzo Nibali: Sokat vacilláltam vele kapcsolatban, de az elmúlt hetek infói alapján főleg a Giron várok tőle visszaesést. Nagyon bírom a Cápát, de a csapaton belül széthúzás van, plusz az ő helyzete sem biztos. Szerintem az LBL-t behúzza, de a szezon többi versenyén lehet visszaesik a teljesítménye a belső viszályok miatt.

Fabio Aru: Hatalmasak az elvárások vele szemben, és szerintem ezt nem fogja bírni. Tavaly a Vueltán mázlija volt, hogy a sztárok idő előtt elszálltak, és "csak" egy Dumoulint kellett vernie. Ez sem ment túl könnyen, szóval én nem értékelném annyira túl a Vuelta győzelmét. Hatalmas tehetség ez kétségtelen, de egy ilyen szezon után törvényszerű a visszaesés, ráadásul számára ismeretlen versenyeken indul (Tour, Dauphiné, Tavaszi egynaposok). Most már mindenki figyelni fog rá, és szerintem hegyeken nem olyan extra, mint ahogyan azt hirdetik, ráadásul Landa nélkül komolyan csökkenek az esélyei. Időfutamban pedig eléggé gyenge Froome-ékhoz képest.

André Greipel: Tavaly kiváló szezonja volt a Gorillának, idén viszont lehet egy újabb törés a karrierjében. Otthagyta a csapatát az egyik fontos felvezetőembere Dehaes, aki nagyon sok sprintet készített neki elő, illetve Roelandts is olyan szerződést írt alá, amivel biztosítják neki, hogy ő lesz az első számú ember a tavaszi egynaposokon. Greipel lehetőségei tehát korlátozódnak, ráadásul nem jött minőségi erősítés a csapathoz. Ő sem lesz fiatalabb és 33-34 évesen már nem a gyorsaságukról híresek a sprinterek (tisztelet a kivételnek). Tavaly az is közrejátszott a kiváló szezonjában, hogy Kittel folyamatosan sérüléssel bajlódott, és Cavendish sem volt 100%-os.

Alejandro Valverde: Valverde a spanyolok kedvence. Sőt. Lassan a fél világé. Hatalmasat ment múlt évben és jövőre még többet akar. Elvileg indul mind a három GT-n (!!!!), illetve a tavaszi egynaposokon. Nem tudom, hogy jó ötlet-e ez 36 éves korban, pláne úgy, hogy még a pavés versenyeket is bepróbálja. Egy ilyen sorozatterhelés, pláne ennyi plusz versennyel simán visszaeséshez vezethet. Hiába van meg a kellő rutinja, minden versenytípus más felkészülést igényel. A pavés klasszisok is elmondták, hogy a tavaszi egynaposok után 2-3 hetet pihennek, míg Valverdének erre alig lesz pár napja, mert utána LBL, Giro és társai, majd Tour, majd Olimpia, majd Vuelta. Gyilkos.

Mark Cavendish: Akivel Lefevere nem akar hosszabbítani, az szerintem jelzésértékű. A belga zseni ért hozzá, hogy melyik sztártól, mikor kell megválni. Cavendish fizetési igényei hatalmasok, míg a teljesítménye eléggé visszaesett. Igaz ehhez hozzájárultak a sérülések is, de lehet látni, hogy sokat lassult a brit. Most elment egy afrikai csapathoz, ami abszolút rá épít, de jóformán semmit se kell csinálnia, és megkapja a gázsiját, mindössze csak reklámozni kell a bringázást Afrikában.

Alexander Kristoff: Nagy kedvencem a norvég zseni, de már tavaly az év második felében visszaesett a teljesítménye. Sokan ezt annak tudták be, hogy nagyon meghajtotta az év elejét, de itt bizony más áll a háttérben. Elveszítette legfontosabb segítőjét és jó barátját Paolinit (doppingolás miatt eltiltották). Paolininek rengeteget köszönhet Kristoff, hiszen az olasz ment neki tempót a versenyeken, ő vezette fel a hajrákat, ő kontrollálta a szakaszok utolsó 20-30 km-ét. Nélküle eléggé sovány ez a Katusha, főleg a tavaszi egynaposokon. Kristoff így is nyerni fog pár versenyt, de szerintem nem fog úgy dominálni, mint tavaly.

Leáldozóban a csillaguk:
Andrew Talansky: Sajnálom az amcsit, mert nagy tehetségnek indult. Volt is benne potenciál bőven, de nem tudta ezt kihasználni. Bukások, rossz taktikák, balszerencsés versenyek. Erre az évre hozták mellé Rollandot és Uránt, így szerintem még inkább megpecsételték a sorsát. Szerintem ő lehet az idén komolyabb visszaesője. Remélem nem lesz igazam vele kapcsolatban...

Jean-Christophe Peraud: Két éve még Tour dobogó, viszont már eléggé öreg és a tavalyi éve sem sikerült túl jól. Idén a Girot próbálja meg, de már csak segítő lesz. Lehet érdemes idén ellene fogadni, mint rá. Sokat gyengült a hegyeken, és időfutamukban sem túl acélos már.

Moreno Moser: Szerintem neki ennyi volt. A legendás Moser családban szinte kötelező bringázni és Morenótól is sokat vártak. Nagy tehetségnek indult, de sérülések és egyéb problémák miatt megrekedt a fejlődése. Most már egyre gyengébb formát mutat, és arra leszek kíváncsi, hogy mikor bukik ki a World Tourból.

Luka Mezgec: Én őt egy nagyon túlértékelt sprinternek tartom, és szerintem a Giantnél is hasonlóan gondolkoztak. Oricánál bőven jó a szlovén Ewan és Matthews mögé, de szerintem nincsenek nagy elvárások vele szemben. Gyorsasága már most sokat kopott, így kíváncsi vagyok mire lesz képes idén.

Carlos Betancur: Utolsó utáni esélyt kapta meg a Movistartól, de szerintem neki vége. Kivételes tehetség, de egyszerűen fejben iszonyat gyenge (mint Ronaldinho fociban). Ha hazatér Kolumbiába, akkor folyamatosan megy a bulizás, szórakozás és képtelenség őt visszacsalni Európába. Ha netalán mégis az öreg kontinensre jön, akkor pedig honvágya van...




Végére két embert hagytam, akik soron kívül vannak: Matthews akiben nagy potenciál van a tavaszi versenyeken. Dombokat bírja, illetve a sprintekben is elsőrangú. Adam Yates szintén egynapos menő. Rájuk is érdemes fogadni idén.

Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum február 06, 2016, 12:43:32
Dubai Tour:
- Kittel nyerte a versenyt és ha ilyen formában lesz a szezonban, akkor nem sok ellenfele lesz a hajráknál. Azt hiszem összehozták korunk legjobb sprinterét a legjobb felvezető csapattal. Most a Sabatini-Keisse-Trentin és Martin voltak a felvezetők. Ez sem gyenge, de ehhez még hozzávesszük Richezet, Boonent, Gaviriát, Lampaertet, Meersmant, Stybart vagy épp Terpstrát akkor szerintem Kittelnek nagyon durva szezonja lesz. Idei versenynaptárjában ott lesz a Párizs - Nizza plusz pár tavaszi sprint egynapos, utána Giro és TDF. Girón nem megy végig, szerintem ott rámegy az első 4-5 etapra, utána a Touron is összejöhet neki 3-4 győzelem. Kinéz ebben az évben olyan 25-30 győzelem, ha nem sérül meg. Látszott az interjún is és a mozgásán is a szakasz közben, hogy tele van önbizalommal, a csapata pedig nagyon erős.
- Az olaszokra (Viviani, Modolo, Nizzolo) érdemes lesz odafigyelni idén is, mert sokszor okozhatnak meglepetést.
- Cavendishen meg látszik, hogy lazaság van és nem veszi igazán komolyan a versenyzést. A vonata rendszeren szétesik és még normális felvezetést sem kap.

Herald Sun Tour
- Ewan továbbra is nagyon erős. Bőven megéri majd rá fogadni a tavaszi többnaposokon.
- A Skynak és Froomenak jól sikerült a felkészülés úgy néz ki, mert jól ment Kennaughval a második etapon, sőt a végén a szakaszgyőzelmet is átengedte a csapattársának.

Volta a la Comunitat Valenciana
- A hollandok reménységére Groenewegenre érdemes lesz figyelni a hajráknál. 22 éves most került fel a WT osztályba és rögtön megverte sprintben Bouhannit. Mivel a csapata nem dúskál a gyorslábúakban így kisebb kontinentális versenyeken meg fogja kapni az esélyt a hajráknál az NL Lottótól. Érdemes rá tenni.

Etoile de Bessèges
- Bryan Coquard kiválóan kezdte a szezont. Kettőből kettő szakaszgyőzelem magabiztosan. Nem nagyon kell neki felvezetőember sem. Méterekkel nyerte a hajrákat és egyáltalán nem látszott fáradtnak. Csapata szinte végig dominálja a versenyt (3-ból 3 szakaszt nyertek..), szóval a Párizs-Nizzán figyelni kell rájuk.
- A másik véglet Arnaud Demaré. Hatalmas tehetségnek volt bekiáltva de egyre inkább visszaesik. Egy ilyen mezőnyben, ahol csak Coquard lenne ellenfél még a dobogóra sem fér fel a hajráknál.


Hétfőtől Tour of Qatar amire jönnek majd a tippek.
Előzetesben annyit, hogy fújni fog a szél, homokviharok várhatóak. Cavendish, Kristoff, Bennett, Modolo/Cimolai ott lesz a mezőnyben szóval jó hajrákra van kilátás.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: csabax Dátum február 06, 2016, 13:10:35
Idézetet írta: Pozzato Dátum január 24, 2016, 21:40:18
egy idióta angol női sofőr szembe a forgalommal elütött hat Giant versenyzőt.
,,Hülye angolok! Angol hülyék!"  :)

! No longer available (http://www.youtube.com/watch?v=VAr9zrnteN8#)
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: oakland23 Dátum február 06, 2016, 14:13:39
Kittel brutális! Hét közben néztem én is, amikor nyert egy sprintet, kb. magának vezette fel a sprintet, kegyetlenül korán nyitott, mondom ezt elszúrtad öcsém. Aztán olyan könnyedén nyert, hogy az már-már sokkoló volt. Megközelíteni sem tudták, pedig a felvezetés közel sem volt tökéletes, és szerintem korán is nyitott, de kicsattan az erőtől. Most ma is mutatták szemből a befutónál, hát tényleg nem tudom, ki tudja őt akár megszorítani is...
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum február 09, 2016, 12:54:01
http://index.hu/sport/bringa/2016/02/08/tul_sokat_tokoltek_a_cipocserevel_nincs_meghivo_tour_of_qatar/ (http://index.hu/sport/bringa/2016/02/08/tul_sokat_tokoltek_a_cipocserevel_nincs_meghivo_tour_of_qatar/)


Röhejesek az arabok. Mi lett az eredménye annak, hogy nem hívták meg az Etixxet? Elmúlt évekkel ellentétben mindössze egy kis csatorna közvetíti a versenyt. Közel sincs olyan mezőny, mint pár éve és a csapatok illetve a versenyzők sorra mondták vissza a viadalt. Elesnek ezáltal egy csomó bevételtől, így abszolút veszteséges lesz a verseny.
Az Arabok még úgy látszik nem jöttek rá, hogy nem a kerékpársportnak van szükségük rájuk, hanem fordítva. A UCI tud versenyt szervezni Ausztráliában illetve Spanyolországban is, szóval nincs eget rengető szükség azokra a versenyekre.
A másik dolog, hogy már a versenyzők is utálják ezeket a versenyeket a nagy homok és szélviharok miatt. Képtelenség normális versenyt szervezni, nincsenek hegyek és edzeni se lehet normális a nagy meleg miatt. Idén még ugyan náluk lesz a vb, de kíváncsi vagyok, hogy meddig húzzák még ezek a viadalok.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: csacsi1899 Dátum február 09, 2016, 13:19:55
Pont most néztem rá, hogy mikor közvetít az Eurosport, de nem láttam a műsorban.
Most már tudom az okát is.
Mondjuk az nem igen zavarja őket, hogy veszteséges lesz, de a reklámértéke is nullával egyenlő így.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum február 12, 2016, 14:29:23
Farrar a VB-ről:
,,Rengeteg visszafordító és rengeteg kanyar. Első körben így jellemezném a 2016-os katari világbajnokság pályáját. Sohasem láttam még ilyet előtte, ráadásul a szél is hatalmas befolyással lesz a vb végkimenetelére. Úgy vélem, hogy mezőnyhajrá dönthet, ám amire odáig elérünk, lényegében már mindenki nagyon fáradt lesz, így akár meglepetés is születhet. Hektikus versenyt várok, a kritériumversenyekben is jó kerekesek, hatalmas előnyt élvezhetnek"

Teljesen egyetértek Farrarral. Ez egy nagyon érdekes VB lehet, mert a sprinterek kaptak egy nagy esélyt a szervezőktől hála az olimpiának. Ott ugye főleg a hegyi illetve egynapos menők dominálhatnak, míg itt a sprinterek.
Aki ezt a VB-t meg akarja nyerni, annak jól kell bírnia a szelet, kell 3-4 kiváló segítő és nem kell túl megterhelő szezont végigcsinálnia.
Kristoff nálam az egyik favorit, most Katarban is jól ment, körülbelül a Tourig lesz megterhelő szezonja, utána készülhet a VB-re. Kittelnél nagyon függ a csapattól minden. Ő kevésbé szereti a szelet és kiváncsi vagyok mennyire védik őt, vagy mennyire adnak esélyt Degenkolbnak. Sagannak kiváló esélye lehet a címvédésre, ha nem terhelik túl idén. Két titkos favoritra hívnám fel a figyelmet: Bryan Coquard és Fernando Gavíria. Előbbinek nehezebb dolga lesz, mert ott van a csapatában Bouhanni, de egyértelműen Coquard a leggyorsabb a franciák közül, van pályás múltja és jól bírja a zord időjárási körülményeket. Gavíria pedig megkapja élete egyik nagy esélyét. Ő alapvetően pályás volt, nagyon ment neki azon a borításon (junior és felnőtt világbajnok), az egész csapat érte fog dolgozni és olyan felvezetői lesznek, mint a szintén pályás Avila és Contreras. Első teljes profik között eltöltött éve, ráadásul az év második felére időzítik a csúcsformáját úgy néz ki.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum február 12, 2016, 14:43:54
Közben hatalmas hajrá volt a Katari kör utolsó etapján. Kristoff nyert körülbelül 1cm-es előnnyel Cavendish előtt. Sokáig volt tanácskozás a célfotónál is. Rövid táv illetve a kedvező feltételek miatt szinte az egész mezőny együtt maradt, így egy klasszikus hajrát láthattunk. Ami szembetűnő volt, hogy az LottoNL vonata jó, de Hofland eléggé súlytalan sprinterként. Hiába hozzák őt kiválóan Embdenék teljesen eltűnik a hajrára. Kíváncsi vagyok egy ehhez hasonló vonatra akkor, ha a csapattársának a 22 éves Groenewegennek vezetik fel a sprintet. Spanyol körön február elején rendkívül energikus volt.
Cavendishnek továbbra sem akar összeállni a vonata. Szépen előrement a Dimension Data, de ez is kevés volt. A Katushánál viszont egyértelműen látszik, hogy télen nagyon sok időt és energiát fektettek a sprintekbe. Kristoff szinte folyamatosan kapja a tökéletes felvezetéseket. Ha ez így fog működni a szezon hátralévő részében, akkor hatalmas csatákat láthatunk közte és Kittel között. A fiatalok közül Roy Jans és Sam Bennett szépen fejlődnek, de még nincs meg a végső gyorsaságuk, hogy felvegyék a versenyt Kristoffékkal.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: csabax Dátum február 17, 2016, 16:59:55
Sikerült.  :)

Motor nélkül is 100 km/h óra felett tekert a bringás
http://index.hu/sport/bringa/2016/02/17/bob_jungels_oman_101_2_km_h_kerekpar/ (http://index.hu/sport/bringa/2016/02/17/bob_jungels_oman_101_2_km_h_kerekpar/)

(https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/13/Bob_Jungels_Lux_19920922.jpg/1024px-Bob_Jungels_Lux_19920922.jpg)
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum február 17, 2016, 17:09:30
Nem hiába igazolta le őt az Etixx. Nagyon mérgesek voltak a Treknél, mikor megtudták, hogy Jungels elmegy tőlük.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum március 14, 2016, 11:42:44
Változott a helyzet a kerékpáros fogadások területén. Nem kicsit, hanem nagyon. A változás oka pedig az új időjárási protokoll. Ennek érdekében mindent megtesznek a versenyzők biztonságáért, és ha hó van az etapon, vagy ha a szervezők úgy ítélik meg, hogy nem megfelelőek a viszonyok a versenyzésre, akkor törlik az adott etapot. A múlthéten emiatt két verseny is a kárát látta, konkrétan a két World Tour viadal a Párizs-Nizza és a Tirreno-Adriatico.
Miért is fontos ez a fogadók számára? Mert így megváltozik egy verseny összképe.
Párizs-Nizza esetében a harmadik etapot törölték, ahol egy emelkedő végén lett volna a befutó, tehát lehet, hogy Thomas nem tudta volna megtartani a végén Contadorral szemben az összetett első helyét.
Tirreno-Adriatico esetében pedig a verseny legfontosabb etapját a hegyi befutós szakaszt törölték hóesés miatt. Voltak csapatok akik örültek, de voltak olyanok is, akik csak emiatt az etap miatt jöttek el erre a versenyre. Nibaliék fel is voltak háborodva teszem hozzá teljes joggal. Így gyakorlatilag egy hegyi összetettes verseny átalakult és nagy valószínűséggel egy időfutamokat bíró egynapos menő nyer majd. Ez az Astanának egy deficites verseny volt, ahogyan Valverdeéknek is. Pár csapat jelezte, hogy simán járható lett volna a vasárnapi szakasz, de a szervezők nem így látták.

Ez azt jelenti, hogy a Tirrenon a verseny előtt 3-4-es oddson lehetett fogni Nibalit vagy Valverdét az összetett sikerre, de végül Stybar (asszem 200-300-as odds volt rá), Sagan (hasonlóan magas odds), vagy Avermaet nyerhet (hasonló odds). Ugye, hogy más a leányzó fekvése?

Ez az új időjárás protokoll úgy változtatja meg a fogadási opciókat, hogy ettől az évtől egy vagy háromhetes versenyen nem éri meg az összetett győztesre fogadni. Az Astanánál Slongóék is elmondták, hogy mi lesz ha a Giron is kivesznek 2-3 hegyi etapot hó miatt? Akkor akár Dumoulin egy jó időfutammal simán nyerhet Girot. Ezek alapján teljesen fals versenyeredmények jöhetnek. Nibaliék már el is gondolkoztak, hogy idén változtatnak a versenyprogramjaikon.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum március 17, 2016, 19:47:32
2016. április 23-án pontszerző versenyt rendeznek Magyarországon. Ez a budapest környéki viadal jó lehetőséget nyújt, hogy a versenyzők pontokat szerezzenek a katari vb kvalifikációra. A lényeg azonban nem is ez, hanem hogy két egykori klasszis is részt vesz a versenyen.
Ők népszerűsíteni jönnek a kerékpársportot és lehet tőlük autogrammot kérni és fényképezkedni velük:
Gilberto Simoni
Legalább akkor legenda az olaszoknál, mint Pantani, Petacchi vagy Cipollini. Kétszer nyert Giro d'Italiát, ezenkívül pedig szakaszt nyert a Touron és a Vueltán.

Nico Mattan
Ő a kevésbé nagyobb név, két egynapost nyert pályafutása alatt: Plouay és Gent - Wevelgem.


Akinek van kedve találkozni velük, azok mindenképpen menjenek aznap a Westendhez Pesten.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum március 21, 2016, 17:47:26
Franciák...

Mindig csak a baj van velük, de ehhez már hozzászokhattunk. Ahol tudnak, ott csalnak, de ők egy ilyen nép.

Szóval, hogy egy kicsit képbe kerüljenek az ebbe a topicba látogató olvasok:
Hétvégén Milano-Sanremo volt, ahol hatalmas meglepetésre Arnaud Demaré nyert (voltam is miatta a gumiszobában). Ezzel alapjáraton nem lenne akkora gond, vannak csodák, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy Demaré bukott az utolsó hegy előtt, így lemaradt a főmezőnytől, ugyanígy járt a legnagyobb favorit Michael Matthews. Demaré felért egy ilyen bukás után és nyert, míg Matthews fel sem ért a főmezőnyre. Miért is érdekes ez számunkra?
Csupán azért, mert Matthews egyrészt jóval jobban bírja a dombokat, mint Demaré, plusz a francia alig tud hegyre menni. Még ezzel se lenne annyi probléma, hátha csoda történt, de most jön a java. Szóval Demaré feltöltötte Stravára (versenyzőprogram (is), ami alkalmas, hogy összegyűjtse és értékelje a versenyen a teljesítményed: emelkedőkön mennyivel mész stb. ) a versenyen elért adatait, és az alábbi eredmény jött össze neki a Milano-Sanremoról: A Cipressára mindenkinél gyorsabban ment fel (már akik feltöltötték az adataikat Stravára). A legnagyobb név ezek közül a 2014-es világbajnok Kwiatkowski, aki ráadásul támadott is a Cipressán, ráadásul korunk egyik legjobb egynapos menője és kiváló formában van. Őt Demaré 15mp-el verte az utolsó hegyen egy bukás után.
A verseny közben/után rögtön napvilágot látott egy pletyka, ami aztán végül egyre nagyobb port kavar: Tossato és Visconti látták amint húzatja magát egy autóval a hegyen felfelé Demaré. Szóltak is a zsűrikocsinak, de nem történt semmi. Tossatóról érdemes tudni, hogy ő egy rohadj nyugodt ember, de most teljesen ki volt akadva.
Az a nagy büdös helyzet, hogy túl sok minden szól a franciák ellen. Demaré és csapata azzal védekezik, hogy nem húzatták magukat, meg senki se tudja ezt bizonyítani, plusz féltékeny rájuk mindenki. A dolog érdekessége, hogy egykori csapattársa és riválisa bunyós pityu Nacer Bouhanni hasonló körülmények között nyert szakaszt két hete a Párizs-Nizzán.
A harmadik érdekesség a dologban az FDJ (Demaré csapata) formajavulása. Két top5-ös hely a Tirrenóról, plusz szakaszgyőzelem a PN-ről. Bombaformában van a csapat. Ha ez nem lenne elég, a tirreno csapatidőfutamán harmadikok lettek. Álljunk meg itt egy szóra: Egy olyan csapatról beszélünk, akik világ életükben gyengék voltak a kronókon. Mindig a mezőny második felében végeztek, de az sem volt ritka, hogy az utolsó háromban. Mi változott az elmúlt évekhez képest? SEMMI. Ugyanaz a csapatuk, ugyanazok az edzőik. Mi ez a formajavulás. Azt hittem, hogy csak egy véletlen eredmény volt, de aztán jött a záró etap, ami egy egyéni időfutam volt. Négy azaz NÉGY FDJ versenyző végzett a top20-ban. Le Bon 2., Geniez 6., Reichenbach 18. és Pinot 19. Ezek közül Geniez és Reichenbach eredménye a legérdekesebb. Geniez nem igazán specialista, nagyon gyenge mezőnyben jól szerepel, de ilyen erős kronón általában hatvanon kívül szokott lenni. Reichenbach pedig konkrétan nem tud ilyen rövid időfutamot menni. Tavaly ugyanezen a pályán 66. lett. 20km-nél hosszabb távokon egy fokkal jobb, de szinte sose kerül top20-ba még a noname versenyeken sem. Mióta év végén átkerült az FDJ-hez, azóta viszont minden megváltozott.


Valami történt a franciákkal és szerintem tuti, hogy sumákolnak valamit. Emlékezzünk a tavalyi Katushára, akik sorra nyerték a versenyeket. Jó páran megbuktak a csapatból doppinggal, és idén már közel sem olyan erős az orosz gárda. Az a helyzet, hogy hasonló eredményeknél, mondjuk egy Skynál vagy Etixxnél semmit se szólnák, de egy ilyen kis francia gárdánál, ráadásul nem is a specialitásaikban elérve, hogy is fogalmazzak eléggé érdekes.



Más téma: héten Katalán kör és Bouhanni már meg is nyerte az első szakaszt.  ;D
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum március 28, 2016, 13:43:24
Elhunyt Antoine Demoitie a Wanty-Groupe Gobert kerékpárosa

Mintegy 115 kilométerrel a Gent-Wevelgem viadalának vége előtt négy kerekes került a földre, akik közül a pro-kontinentális Wanty-Groupe Gobert huszonöt esztendős versenyzőjét Antoine Demoitiét ráadásként még egy kísérőmotoros is elütötte. A versenyzőt azonnal az Ypres-i kórházba szállították, majd súlyos sérülései miatt szinte azonnal továbbvitték Lille-be. Később a csapat mindössze annyit közölt, hogy versenyzője állapota nagyon súlyos, intenzív osztályon ápolják. Éjfél körül sajnos több hírügynökség is megerősítette, hogy a kerekes belehalt sérüléseibe.

,,A versenyző életét vesztette. A történtek kivizsgálása folyamatban van" – jelent meg a médiában a szörnyű hír. A tehetséges kerekes az előző három évet a kontinentális Wallonie-Bruxelles csapatánál töltötte, idén került a Wanty kötelékébe. 2014-ben megnyerte a Tour de Finistre versenyét, de idei szezonja is remekül indult, kisebb versenyeken szerzett második és harmadik helyezéseket is. Nyugodjék Békében!



:'(
Nehéz erre bármit is mondani, mert élőben néztem a versenyt, de akkor már pont nem volt szó az eseményről. Sajnos a kerékpáros közvetítések a versenyek rovására mentek az évek alatt. Ez az újabb tragédia is intő jel lehet a szövetség felé. A kerékpárosok felháborodtak (teljes joggal). Tavaly már sok baleset történt tévés versenyeken. Egyrészt volt, hogy a közvetítő motoros ment neki a bringásnak ez által a győzelmet elvéve tőle, de volt hogy a kísérőkocsi ütötte el a versenyzőt. Minőségibb sofőrök kellenének, mert az nem állapot, hogy egy csapat alkalmaz egy masszőrt, aki egyben sofőr is és még van vagy 2-3 beosztása van a csapaton belül. Előfordult olyan is, hogy egykori versenyző vezette a kísérőkocsit. Így sajnos sokkal nagyobb az esélye a tragédiának. Motorosoknál is egyre több a probléma... A másik dolog, mint említettem a tv-s közvetítések súlya. A kamerával szinte mindent meg akarnak mutatni és néha tényleg csak millimétereken múlik, hogy baleset történjen. Ráadásul most már annyira befolyásoló tényező lett a tv-s közvetítés, hogy sok esetben a versenyek hosszát is csökkentik emiatt, amivel megváltoztathatják az esélyeseket névsorát is. A UCI elnök Brian Cookson anno nagy változásokat ígért, de egyre több a hiba a rendszerben. Az már csak hab a tortán, hogy például egy versenyen a közvetítési díjakból és az egyéb bevételekből egyáltalán nem részesülnek a csapatok, hanem a verseny szervezői és a UCI fölözi le a hasznot....Magyarul olyan, mintha fociban a Bajnokok ligájában minden hasznot az Uefa kapná meg és még nézők utáni bevételeket is elvennék a csapatoktól. Felfoghatatlan az egész helyzet. A doppingbotrányokat nagy nehezen túlélte a sportág és kezd egyre tisztábbá válni (jó persze így is akadnak esetnek, de sokkal reálisabbak a versenyek, nincsenek már olyan klasszisok, akik egész évben minden versenyen top3-ba vannak és sosem rogynak meg), erre most jönnek az újabb problémák. Oleg Tinkov év végén kiszáll a kerékpársportból, márpedig egy olyan ember elvesztése a sportágnak egyenlő a halállal. Tinkovot sokan nem szeretik, de kiváló meglátásai és ötletei voltak, de sajnos ő is belátta, hogy nem nagyon lehet változtatni a sportágon.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum március 31, 2016, 17:17:49
Kevés olyan időfutamot láttam, ahol 10 kilométernél több a táv és hárman is 1 mp-en belül vannak: Bodnar nyert, Böhli 0.71, míg Martin 0.51-es hátránnyal jött meg. Komoly volt. Nagyon kicentizték.
Hétvégén az egyik legnagyobb egynapos a Flandria körverseny jön. Pár gondolat hozzá:
Alexander Kristoff: Múlthét végén betegséggel bajlódott, de úgy néz ki, hogy helyrejött. Ami viszont biztos, hogy közel sincs olyan formában, mint tavalyi győzelménél és csapata is gyengébb. Ami érdekes lehet, hogy ha most sprintbefutó lenne 5-6 fővel a flandria végén (ilyen mezőnnyel, mint Sagan, Avermaet), akkor már közel sem biztos, hogy a norvégra tennék.
Fabian Cancellara: Nagyon erős. Amit a Harelbekén művelt az embertelen volt. Szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy single szökéssel fog próbálkozni a végén és mindenkit le akar majd szakítani, mert hajrában egy Sagan, Avermaet, Kristoff trió simán elveri, viszont ő lehet egyedül képes arra, hogy megnyerjen egy magányos szökéssel egy ilyen versenyt. Ez a fő versenye idén és erre készül már tavaly óta. Számára ez fontosabb bármi más viadalnál.
Etixx: Volt róluk szó a közvetítések alatt is, valami nem stimmel náluk. Pavés versenyek nem mennek nekik, pedig úgy kell a csapatuk elképzelni, mint az 1992-es Michael Jordan, Magic Johnson fémjelezte Dream Teamet. Utóbbi év(tized)ek legerősebb gárdája, de túl sok az első számú opció: Boonen, Stybar, Terpstra, Vandenbergh. Kíváncsi vagyok mit találnak ki, mert elvileg övék a legerősebb gárda...
Peter Sagan: Nagyon erős még csapat nélkül is. 3 komolyabb pavés versenyen idén eddig: 2., 2., 1. Egyértelműen legnagyobb favorit, viszont nála hatalmas kérdés, hogyan oldja meg a végét. Sokszor eltaktikázza és ezért a sok második helye (vagy csak simán elfárad).
Michal Kwiatkowski: Felkerült a top favoritok sorába a múltkori Rondés győzelme után, de neki most a legfontosabb az Amstel és az LBL. Nem várok tőle túl nagy eredményt (top3), de örülnék neki, ha jó eredményt érne el. Fogadás szempontjából szerintem nem éri meg rá rakni.
Boasson Hagen: Elmúlt hetekben próbálták őt jegelni. Nem indult annyi versenyen, lehet kicsit visszaütött a jó évkezdés. Sosem volt még top10-ben a flandrián, de idén annyira jól megy, hogy lehet érdemes rá fogadni. Dombok fekszenek neki, hajrában jó és a pavékat is bírja. Csapata viszont gyenge.
Sep Vanmarcke: Sokkal jobban megy idén az egynaposokon, mint tavaly. Bírja a szökéseket is, de Cancellárához hasonlóan neki is magányos szökés kell, ha nyerni akar.
Benoot-Roelandts: Van baj a Lottónál. Ki lesz a vezér? Greipel csak harmadik számú opció, de a két belga közül kire építenek? Benootnak nagyon fekszik a pálya, itt él és edz nap mint nap, míg Roelandts kiváló formában van.
Greg van Avermaet: Sok jó helyezés idén és az egyik legjobb formában lévő versenyző. Mikor, ha nem egy ilyen tavasz után jön számára a klasszikusokon a győzelem? Ideje lenne már, ráadásul nincs Gilbert sem, így abszolút érte dolgozik mindenki. Csapata a 2-3. a legerősebb a mezőnyben.

Erősségi sorrend:
*** Fabian Cancellara, Peter Sagan
** Alexander Kristoff, Greg Van Avermaet, Tiejs Benoot, Sep Vanmarcke,
* Jurgen Roelandts, Tom Boonen, Niki Terpstra, Boasson Hagen, Zdenek Stybar, Lars Boom
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum április 04, 2016, 11:42:48
Az esélyeket jól mértem fel végül, mert Sagan 1., Cancellara 2., Vanmarcke 3., Kristoff 4. Érdekes és izgalmas verseny volt.
Peter Sagan megtanult nyerni. Ekéztem őt a taktikai érzéke miatt, de most okosan és éretten versenyzett. Mint egy igazi klasszis.
Láthattuk a múltat és a jövőt egymás ellen versenyezni. Nekem van egy olyan érzésem, hogy Cancellara mellett Boonen is visszavonul év végén, és nem hosszabbít. Remélem még a Paris-Roubaix-n alkotnak valamit.
Vasárnapi Roubaixval kapcsolatban pár észrevétel:
Sagan: Úgy megy pavén, mint Cancellara. Zseniális és borzasztó erős. Boonen 2012-es triplázása (mind a három nagy pavés klasszikust megnyerni ugyanabban az évben) után ő lehet a következő, aki ezt megcsinálja. Gatton kívül (akit az ő személyes kérésére hoztak) nincs értékelhető segítője, de így is megnyeri a versenyeket.
Vanmarcke: Csalóka lehet, hogy a végén leszakadt Saganról. Erős ő a pavékon, csak a dombokat nem bírja. Jó lehet a vasárnapi roubaix-n. Dobogó simán összejöhet.
Cancellara: Nagyon erős, de szerintem Sagan egy fokkal még jobb nála. Látszik azért rajta a kor, mert anno, ha ő megindult a pavékon, akkor simán beért bárkit, most pedig Sagan elverte őt.
Kristoff: Rossz forma, betegség stb.. Azért csak bejött negyediknek. Nem bírta most az emelkedőket, de a hétvégi versenyen ő is erős lehet. Sagannak figyelnie kell rá.
Etixx: Fogalmazhatnék finoman, de felesleges. Ez egy rakás szar, amit idén csinálnak ezeken a versenyeken. Nulla taktikai érzék és semmi erő. Oké két top10-es hely, de a történelem egyik legerősebb sorától egy 8. és 10. hely eléggé gyenge.... Lefeverék mondjuk értenek ahhoz, hogy kell P-R-t nyerni, és a csapat is meglenne, de mégse klappol valami.

Avermaetot sajnálom, hogy eltörte a kulcscsontját, mert így idén sincs esélye klasszikust nyerni.
Akitől még meglepetést várok: Rowe-Keukeleire-Boom trió. Mindhárman biztatóan mozogtak a Flandrián.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum április 10, 2016, 23:21:12
Annak ellenére, hogy nem tudtam belőle profitálni, nagyon jó kis verseny volt a mai Paris-Roubaix. Aki kicsit is érdeklődik a kerékpársport iránt, az nézze vissza valamikor. Élőben elnézve nagyon izgalmas volt és kiváló taktikai csatát is hozott.
Boonen és Vanmarcke élete esélyét szúrta el. Boonen ugye a visszavonulás miatt. Több ilyen neki már nem lesz, így nem lesz egyedüli rekordbajnok a Roubaix-k történetében. Vanmarcke pedig bebizonyította, hogy egy balfék. Sokat vártak/várnak tőle, de egyszerűen a taktikai érzéke egyenlő a nullával. Fogalmam sem volt, hogy minek támadott 20-25-el a vége előtt, sőt aztán még egyszer. Tudhatta, hogy ott egy Boonen a mezőnyben, illetve egy Boasson Hagen és Stannard, akik jó tempómenők, így egyedül biztosan nem fog tudni meglógni előlük és 20 kilométert vezetve nyerni. Egyértelműen ő volt a legerősebb a mezőnyben, mégis csak 4. lett. Nekem az a véleményem most, hogy ő neki hatalmas szerencse kell, hogy valaha ilyen klasszikust nyerjen. Jövőre ott lesz Degenkolb, plusz Sagan se lesz mindig hátul, ezenkívül ott a fiatal mag (Senechal, Benoot, Naesen, Rowe, Baarle). A nap megleptése: Hayman és Erviti.
Az öreg ausztrál zseniális versenyzett. Keveset vezetett, mindig szélárnyékban ment, és épp annyit ment, amennyi kell a sikerhez. Erviti pedig egy zseni. Részt vesz két szökésben a világ legnehezebb egynaposain és mindkétszer top10-ben végez. Kár, hogy már 32 éves. Remélem jövőre is bizonyít és idén megcsíp egy Vuelta szakaszgyőzelmet (ha páros év, akkor úgyis vagy csapatban vagy egyéni nyerni szokott).
Sagant és Cancellarát sajnálom. Nem az ő versenyük volt. Kristoff a másik fő téma. Első hsz-ben elemeztem, hogy idén nem lesz annyira jó. Sajnos ez be is jött. Pavékon látszik idén, hogy nincs meg idén a forma, plusz a megfelelő segítő sem. Nagyon hiányzik mellőle Paolini. Jövőhéten jönnek az ardenneki klasszikusok.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: csabax Dátum április 11, 2016, 14:45:07
Idézetet írta: Pozzato Dátum április 10, 2016, 23:21:12
Annak ellenére, hogy nem tudtam belőle profitálni, nagyon jó kis verseny volt a mai Paris-Roubaix. Aki kicsit is érdeklődik a kerékpársport iránt, az nézze vissza valamikor. Élőben elnézve nagyon izgalmas volt és kiváló taktikai csatát is hozott.
Boonen és Vanmarcke élete esélyét szúrta el. Boonen ugye a visszavonulás miatt. Több ilyen neki már nem lesz, így nem lesz egyedüli rekordbajnok a Roubaix-k történetében. Vanmarcke pedig bebizonyította, hogy egy balfék. Sokat vártak/várnak tőle, de egyszerűen a taktikai érzéke egyenlő a nullával. Fogalmam sem volt, hogy minek támadott 20-25-el a vége előtt, sőt aztán még egyszer. Tudhatta, hogy ott egy Boonen a mezőnyben, illetve egy Boasson Hagen és Stannard, akik jó tempómenők, így egyedül biztosan nem fog tudni meglógni előlük és 20 kilométert vezetve nyerni. Egyértelműen ő volt a legerősebb a mezőnyben, mégis csak 4. lett. Nekem az a véleményem most, hogy ő neki hatalmas szerencse kell, hogy valaha ilyen klasszikust nyerjen. Jövőre ott lesz Degenkolb, plusz Sagan se lesz mindig hátul, ezenkívül ott a fiatal mag (Senechal, Benoot, Naesen, Rowe, Baarle). A nap megleptése: Hayman és Erviti.
Az öreg ausztrál zseniális versenyzett. Keveset vezetett, mindig szélárnyékban ment, és épp annyit ment, amennyi kell a sikerhez. Erviti pedig egy zseni. Részt vesz két szökésben a világ legnehezebb egynaposain és mindkétszer top10-ben végez. Kár, hogy már 32 éves. Remélem jövőre is bizonyít és idén megcsíp egy Vuelta szakaszgyőzelmet (ha páros év, akkor úgyis vagy csapatban vagy egyéni nyerni szokott).
Sagant és Cancellarát sajnálom. Nem az ő versenyük volt. Kristoff a másik fő téma. Első hsz-ben elemeztem, hogy idén nem lesz annyira jó. Sajnos ez be is jött. Pavékon látszik idén, hogy nincs meg idén a forma, plusz a megfelelő segítő sem. Nagyon hiányzik mellőle Paolini. Jövőhéten jönnek az ardenneki klasszikusok.
Én azt sajnálom, hogy Greg van Avermaet korábban úgy járt, ahogy pórul. Ez az ő versenye lehetett volna.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum április 11, 2016, 17:20:47
Idézetet írta: csabax Dátum április 11, 2016, 14:45:07
Én azt sajnálom, hogy Greg van Avermaet korábban úgy járt, ahogy pórul. Ez az ő versenye lehetett volna.
Igen ez jó meglátás. Avermaet szerintem élete formájában volt. Kiváló csapata is van, nagyon jól kezdte az évet, csak az a fránya bukás. Még mindig csak 31 éves lesz, van benne még 2-3 jó év, de szegénynek egyáltalán nincsen szerencséje.
Degenkolb lett volna még a másik opcióm, csak ugye ő is sérült.
Jövőre ők ketten vehetik majd át Cancellaráék szerepét.

Ardenneki klasszikusokkal kapcsolatban:
Nézegettem az Amstel Gold Race rajtlistáját.
Volt pár versenyző, aki nagyon altatott idén: Alaphillipe, Gilbert, Vuillermoz. Valverde ugye nem indul, a Sky sora bitangerős (Kwiatkowski, Henao), szóval izgalmas versenyre van kilátás.
Alaphillipe a szakasz vége miatt nagy esélyes és szerintem Gilbert is készül valamire. Vuillermoznak kevésbé fekszik ez a verseny, ő szerintem a Fléche Wallonera készül (kedvenc emelkedője, tavaly ezen az emelkedőn szakaszt nyert a TdF-on, szóval top5 sima ügy nála).
Minden évben van 2-3 meglepetésember az Amstel top10-ben: Jungels, McCarthy, Rosa, Weening...

Az Amstel egyik nagy érdekessége: Dani Moreno végre megkapja a vezér szerepet egy ilyen nagyobb versenyen. Vajon élni fog vele? Kilépett végre Purito árnyékából, rutinja és gyorsasága megvan a jó helyezésre...
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum április 14, 2016, 13:28:08
Még itt sincs a nyár, de már folyamatosan mennek a találgatások az átigazolásokkal kapcsolatban. A két legnagyobb név egyértelműen Vincenzo Nibali és Peter Sagan.
Előbbinél kezdetben a Trek-Astana-Bahrein-i triót emlegették, mint lehetséges opciókat. A Trek végül kiesett Nibalinál és egyre inkább hajlik az új bahrein projekt felé.
Sagannál más a helyzet, mert érvényben lévő szerződése van a Tinkoffnál, de egyre valószínűbb, hogy Oleg Tinkov kiszállásával nem talál megfelelő szponzort az orosz csapat, így Sagan ingyen igazolható lesz. Három csapat jött nála is szóba: BMC, Trek, Etixx. Treknél ugye nem tudnak annyi pénzt adni, így maradt a BMC-Etixx duó, de úgy néz ki, hogy Sagan az utóbbi felé hajlik.
BMC-nél sok hely fel fog szabadulni, ugyanis csak Van Garderennek van szerződése.
Etixxnél minden Boonentől függ. Saját döntése, hogy marad-e jövőre a csapatnál. Egyértelműen arra törekednek, hogy megdöntsék a Sky egyeduralmát. Ennek érdekében próbálnak egyre több jó versenyzőt hozni, egyelőre kevés sikerrel.
A belga Lottónál egyre inkább látszik, hogy a fiatalokat helyezik előtérbe (Wellens, Benoot), így lehet Greipelt nem fogják marasztalni szezon végén (simán lehet belőle Giant szerződés a szezon végén).
Treknél kíváncsi leszek, hogy mire költik a felszabaduló összeget (Cancellara visszavonulása, lehet Zubeldiák se maradnak), de azt elmondta Dirk Demol, hogy közel sincs akkora mozgásterük az átigazolási piacon, mint egy Skynak.

Ha nem hosszabbítanak, akkor alábbi szabadügynökök lehetnek nyárok:
Degenkolb, Vanmarcke, Kristoff, Greipel, J. Rodriguez, Pinot, Rui Costa, Van Avermaet, Gilbert, Boasson Hagen, Tony Martin és még lehetne sorolni.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum április 26, 2016, 15:46:10
Ma nem tudom ki nézte a Török körverseny 3. szakaszát az Eurosporton, de érdekes egy etap volt. Hatalmas szél volt és láthattuk, hogy milyen az, ha egy gárda kategóriákkal erősebb a mezőnynél. Ez volt a belga Lotto csapata, akik konkrétan egymaguk szétszakították a mezőnyt és az utolsó 25 km-re mentek egy csapatidőfutamot (+ két Team Roth versenyzővel) és megnyerették Greipellel a szakaszt. Ritkán látni ilyet, hogy egy gárda ennyire dominálni tud.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: csabax Dátum május 02, 2016, 23:12:01
2016 Giro d'Italia teams power rankings
http://velonews.competitor.com/2016-giro-ditalia-teams-power-rankings (http://velonews.competitor.com/2016-giro-ditalia-teams-power-rankings)
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum május 04, 2016, 09:50:58
Érdekes ez a PR, amit linkeltél Csabax. Paolo Bettini (olimpia és világbajnok) beszélt arról, hogy szerinte a Movistarnak van a legerősebb csapata és nem az Astanának. Sky-t szedett-vedettnek nevezte.
Egyet kell, hogy értsek vele. A Movistar bombaerős: Moreno (Purito segítője éveken át), Amador (tavalyi 4. helyezett), Visconti (Giro szakaszgyőztes), Sutherland, Herrada és Betancur. Sima etapokra pedig ott van Valverdének Rojas és Sutterlin.

Sokak várják a Nibali-Landa-Valverde csatát. Azért azt vegyük hozzá, hogy Valverde gyengébb mezőnyökben rendre dobogós volt a GT-ken. Igaz még sosem indult a Giron és az útvonalat sem ismeri annyira, de simán benne van a top3. Nibali szerintem az elején annyira nem lesz erős, a harmadik hétre fog kijönni a sok edzőtáboros hatása. Landának pedig nagy feladat kapitányként tevékenykedni. Dumoulint sokan az elit hármashoz sorolják a tavalyi Vueltás szereplése miatt, én ezt nem tenném. Időfutam toronymagas esélyese, de azért itt nem olyan rövid emelkedők vannak, mint a Vueltán, plusz a mezőny 90% nem hulla fáradt, hanem erre a versenyre készült.
Pozzovivot és Chavest okosan rejtegették idén, ők szerintem top10-ek lesznek, és érdemes még figyelni Geniezre is. TT-ken sokat javult, ez a főversenye és ilyen mezőnyben top10 simán összejöhet. Kruiswijk helye első tízben nálam tuti, és szerintem a meglepetésember Merhawi Kudus lesz. Vagy szakaszgyőztes vagy top15 környéke, de a srác évről évre rengeteget fejlődik.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: csabax Dátum május 04, 2016, 14:01:34
Nézőpont kérdése, hogy PR vagy nem PR. Szerintem ez itt és most nem annyira lényeges dolog, de az talán már igen, hogy ez az anyag némi betekintést adhat a nemsokára kezdődő olasz körversenyre azok számára, akik csak olykor és akkor is rövid időre figyelnek a kerékpársportra.
Amúgy nálam Nibali a favorit ezen a versenyen.
:beerchug:
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum május 04, 2016, 15:18:46
Idézetet írta: Pozzato Dátum május 04, 2016, 09:50:58
Érdekes ez a PR, amit linkeltél Csabax. Paolo Bettini (olimpia és világbajnok) beszélt arról, hogy szerinte a Movistarnak van a legerősebb csapata és nem az Astanának. Sky-t szedett-vedettnek nevezte.
Egyet kell, hogy értsek vele. A Movistar bombaerős: Moreno (Purito segítője éveken át), Amador (tavalyi 4. helyezett), Visconti (Giro szakaszgyőztes), Sutherland, Herrada és Betancur. Sima etapokra pedig ott van Valverdének Rojas és Sutterlin.

Sokak várják a Nibali-Landa-Valverde csatát. Azért azt vegyük hozzá, hogy Valverde gyengébb mezőnyökben rendre dobogós volt a GT-ken. Igaz még sosem indult a Giron és az útvonalat sem ismeri annyira, de simán benne van a top3. Nibali szerintem az elején annyira nem lesz erős, a harmadik hétre fog kijönni a sok edzőtáboros hatása. Landának pedig nagy feladat kapitányként tevékenykedni. Dumoulint sokan az elit hármashoz sorolják a tavalyi Vueltás szereplése miatt, én ezt nem tenném. Időfutam toronymagas esélyese, de azért itt nem olyan rövid emelkedők vannak, mint a Vueltán, plusz a mezőny 90% nem hulla fáradt, hanem erre a versenyre készült.
Pozzovivot és Chavest okosan rejtegették idén, ők szerintem top10-ek lesznek, és érdemes még figyelni Geniezre is. TT-ken sokat javult, ez a főversenye és ilyen mezőnyben top10 simán összejöhet. Kruiswijk helye első tízben nálam tuti, és szerintem a meglepetésember Merhawi Kudus lesz. Vagy szakaszgyőztes vagy top15 környéke, de a srác évről évre rengeteget fejlődik.

Majkáról mi a véleményed? Állítólag nagyon készült erre a Giróra, meg elég optimistán is nyilatkozott, "ott tartok pont ahol kell, meg úgy megyek hegyre ahogy vártam" stb. De vannak akik túlzásnak tartják, hogy dobogóra lenne esélye.
Csak azért kérdezem mert amúgy elég jó odds:-)
A nyitó időfutam szerintem Dumoulinnnek áll. Cancellara nem kavar be?
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum május 04, 2016, 15:31:31
Nyitó szakasszal én óvatosan bánnék. Cancellaranak ez a tökéletes táv most már a kronókon. Az ilyen 10km körüli teljesen sík táv. Dumoulin ugyan hatalmas favorit az időfutamokon, de idén közel sincs olyan formában még, mint tavaly. Nem néztem az oddsokat a prológra, de ha H2H-ban a svájcit összerakják a hollanddal és 2.00 feletti oddsa lesz Fabiannak, akkor érdemes rá pénzt áldozni.
Majkával kapcsolatban: ő egy kiváló és tehetséges versenyző, de az a 40km-es időfutam egyáltalán nem hiányzik neki ebből a versenyző. Hegyekben jó, de véleményem szerint Landa és Nibali előtte vannak ott is. Valverde nekem talány, mert a hosszabb emelkedőket régebben nem bírta, plusz annyira nem szereti a hideget (és nem is szokott edzeni ilyen időjárási körülmények között), márpedig a Girón sok havas és hűvös szakasz lesz. Majkával kapcsolatban még egy dologgal van bajom: csapata minősége. Normális is minőségi hegyi segítője nincsen. Rovny, McCarthy, Hernandez nem rosszak a hegyekben, de közel sem Amador, Roche vagy épp Fuglsang szint. Ez komolyan visszaüthet majd. Majkával kapcsolatban én inkább a szakaszgyőzelemre mennék rá. Nagyon bírja az egyéni szökéseket főleg a meredek emelkedőkön (lásd két éve TdF).
Nekem is Nibali a legnagyobb favorit, egyrészt mert a pályát szinte neki tervezték, másrészt pedig nála semmit nem számít az év első felében mutatott forma. Komoly munkát végeztek Slongóval a Teidén, így lehet az első héten nem érdemes Nibalira fogadni, mert ő nagy valószínűséggel a harmadik héten lesz csúcsformában.

u.i.: Nemsokára készülni fog egy nagyobb beharangozó a Giróról.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: csabax Dátum május 04, 2016, 15:34:47
Idézetet írta: Pozzato Dátum május 04, 2016, 15:31:31
az első héten nem érdemes Nibalira fogadni, mert ő nagy valószínűséggel a harmadik héten lesz csúcsformában
1etértünk
:beerchug:
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum május 04, 2016, 15:44:15
Amúgy csak egy érdekes adat, mert úgy emlékeztem, hogy Cancellara sosem nyert szakaszt a Giron és ez így is van. Utolsó éve szerintem szeretne egy rózsaszín trikóval és egy szakaszgyőzelemmel elbúcsúzni az olasz körtől. Imádja az olasz versenyeket (lásd Tirreno vagy Milano-Sanremo), de érdekes módon a Giron sosem ment neki (eddig kétszer indult csak). Utána a Tourra is fog menni, szóval biztosan nem fog végigmenni a versenyen véleményem szerint. Csapatát is ahogyan elnéztem úgy állították össze, hogy első 4-5 szakaszon kitartson a sík szakaszokon és védeni tudja a trikót. Tudom Hollandiában kezd a verseny, és Dumoulin is holland, de ez most az én szemszögemből túl sokat nem oszt, nem szoroz. Emlékezhetünk 2 éve Cavendish bukására az anyja háza előtt a Touron. Nem mindig jó ómen a hazai pálya. Kis apróval ezek fényében én biztosan megfogadom Spartacus győzelmét az első etapra. 2.20 környékén adják rá, ami nem is annyira rossz.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum május 04, 2016, 16:02:38
Még egy ami nekem első látásra jónak tűnik:
összetettben Nibali vs Landa @1.83
Szerintem nem fogja verni Nibalit Landa, hacsak el nem éhezik, el nem esik Nibali valamelyik hegyen vagy hasonló hülyeség nem történik vele. Persze sok érték kerékpár esetében egy 1.83-as oddsszban nincs összetettre az tény:-) Túl sok a bizonytalansági tényező.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum május 04, 2016, 19:53:51
Közben egy kicsit más téma, mivel kikerült az Osztrák körverseny útvonala. A verseny pár etapja közel lesz a magyar határhoz, így nyugodtan át lehet ruccanni egy kirándulásra július első hetében. Mielőtt azt gondolnánk, hogy a Tour de France árnyékában nincsenek klasszisok ezen a versenyen, akkor bizony tévedünk. Idén egyelőre csak egy komolyabb név van a kezdetleges rajtlistán, ő pedig nem más, mint Miguel Ángel Lopez. Ő a jövő nagy tehetsége és nem árt tőle autogrammot kérni, mert ő lehet a következő Nairo Quintana. Tavaly top10-be volt a svájci körön, idén pedig a Vuelta lesz majd a fő versenye. Számos szakaszgyőzelemmel rendelkezik kisebb versenyekről, de még mindig csak 22 éves.
Rajta kívül számolok még nagy nevekkel, hiszen az elmúlt években olyan versenyzők vettek részt a versenyen, mint Dani Moreno, Fabio Aru, Gerald Ciolek, Bob Jungels, Dan Martin vagy épp Ivan Basso.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: csacsi1899 Dátum május 05, 2016, 13:39:56
Szerintem meg Landa jó lesz. Nem szabad lebecsülni. Ha meg nem is nyeri (de benne van bőven), akkor is végig lesz rá esélye.

Holnaptól indul a menet.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum május 05, 2016, 13:52:44
Remélem más sem fogadott Cancellara első helyére a szakaszon, én vártam a mai napig, szerencsére még utánanéztem még egyszer, mert gyanússá vált, miért emelkedett az oddsa 2.20-ról 4.00-re. Fabian megsérült tegnap, nem érzi túl jól magát. Valahol azt is olvastam, hogy már inkább a 40 km-es kronóra készül.
1.90-ért még így is aki gondolja megfogadhatja a dobogós helyezését, de csak óvatosan.

Landa jó lehet, sőt én dobogóra várom, de mindig szkeptikus vagyok azokkal, akik először mennek kapitányként egy háromhetesen. Az eléggé nagy teher. Persze örülnék ha nyerne, mert kell a spanyol kerékpársportnak is az utánpótlás.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum május 05, 2016, 14:17:51
Én bepróbáltam ezeket a Giro-ra:

Legjobb fiatal versenyző Formolo @2.25 betfair 4/10
Tavaly is jól ment, második lett csak Aru előzte meg, most meg maga Uran mondja róla, hogy a verseny felfedezettje lesz idén. Ami miatt bukhat az pont Uran, vagyis hogy őt kell majd húznia Formolónak és Uran aligha lesz jó idén, e miatt hátrányt szedhet össze Formolo is mert hátra kell vele maradjon majd. Én azt sem tartom elképzelhetetlennek hogy Uran egy idő után olyan hátrányt szed össze hogy már hagyják menni a többieket pl. szakaszgyőzelemért meg egyébként is. Ez esetben nagyon esélyes lenne a fehér trikóra Formolo.

Szakaszt nyer Majka @3.25 bet365 3/10
Mondják hogy nem is olyan erős, nem mutatott eddig jó formát, összetettben sehol nem lesz stb. Ez valószínű mind igaz is, de ez az ember volt úgy, hogy elvert mindenkit hegyeken a Touron, most meg ez a fő versenye ebben a szezonban, egy szakaszgyőzelem kinéz neki azért, azt mondom egyik hegyen majd meglódul és egyedül végig fog menni, ehhez nagyon ért. Egyébként nem értem miért ilyen jó odds, valószínűleg azért mert a bukik tudják hogy tényleg annyira pocsék formában van:-) Reméljük nem ez a helyzet. Magában bízik eléggé nyilatkozatai alapján, de hát Uran is jókat mond magáról mégsem lesz lehet 10-ben sem szerintem:-)

Legjobb csapat Movistar @3.00 bet365 3/10
Erről vannak elemzések, én is azt gondolom mint páran, hogy jobb erőkből állnak mint a legnagyobb favoritnak tartott Astana. Kicsit lutri amúgy ez mert nem tudni melyik csapatból ki "hal meg" majd a verseny során, na meg hogy mennyire:-)

Szakaszt nyer Viviani @2.25 bet365 3/10
Olasz és jó formában van, ennyi kb. az indokom:-) Olaszoknak egy szakaszgyőzelem a Girón nagy fegyvertény, ő is szét fog szakadni hogy összejöjjön, nemrég verte Kittelt is valamerre sprintben, már nem emlékszem hol:-) Szóval nem esélytelen.

Szakaszt nyer Mareczko @3.25 bet365 2/10
Ő meg egy feltörekvő tehetséges sprinter. Jó az odds + jó mestere volt ezért megpróbálom, bár asszem pont Greipel mondta róla hogy "a Giro az más" értsd nyerhetett szakaszt tingli-tangli versenyeken, de itt nem fog. Meglátjuk.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum május 05, 2016, 14:23:13
Romolo az inkább Formolo.  :ok:
Mareczkóról meg annyit, hogy Kittellel ellentétben neki nem kell sor, mint a németnek. Ő egyedül is meg tudja oldani plusz a dombosabb etapokon is lehet esélye.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum május 05, 2016, 14:32:53
Idézetet írta: Pozzato Dátum május 05, 2016, 13:52:44
Remélem más sem fogadott Cancellara első helyére a szakaszon, én vártam a mai napig, szerencsére még utánanéztem még egyszer, mert gyanússá vált, miért emelkedett az oddsa 2.20-ról 4.00-re. Fabian megsérült tegnap, nem érzi túl jól magát. Valahol azt is olvastam, hogy már inkább a 40 km-es kronóra készül.
1.90-ért még így is aki gondolja megfogadhatja a dobogós helyezését, de csak óvatosan.

Landa jó lehet, sőt én dobogóra várom, de mindig szkeptikus vagyok azokkal, akik először mennek kapitányként egy háromhetesen. Az eléggé nagy teher. Persze örülnék ha nyerne, mert kell a spanyol kerékpársportnak is az utánpótlás.

Most akartam pont beírni, hogy meglepő módon egyes helyeken már 4.50 Cancellara és nem értem miért. Most már értem. 38 fokos lázzal ébredt és gyomorproblémái is vannak ahogy olvasom, de ott lesz a rajtnál hacsak nem lesz 40 fokos láza akkora, ezt nyilatkozta a csapatorvosa. Akkor meg lehet tenni Dumoulint szakasznyertesnek vagy H2H-ben Cancellara ellen hacsak nem ködösít a svájci mert láttunk már ilyet. Amúgy Gazzetta dello sporton olvastam én is, hogy eleve a hosszú kronóra készül Cancellara.
Dumoulin van Emdent mondta legnagyobb ellenfélnek, persze Cancellarán kívül.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum május 05, 2016, 14:34:44
Idézetet írta: Pozzato Dátum május 05, 2016, 14:23:13
Romolo az inkább Formolo.  :ok:
Mareczkóról meg annyit, hogy Kittellel ellentétben neki nem kell sor, mint a németnek. Ő egyedül is meg tudja oldani plusz a dombosabb etapokon is lehet esélye.

igen igen:) szoktam ilyen hülyeségeket írni néha, főleg ha gyorsan írok sokat. javítva  :ok:
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum május 06, 2016, 13:32:06
Giro d'Italia 1. szakasz, Apeldoorn - Apeldoorn 9.8 km crono

győztes Dumoulin @2.00 betfair 3/10
Dumoulin a legesélyesebb szerintem, ráadásul "hazai pályán" megy ma nagy közönség előtt, nyilván mindent megtesz majd, hogy bizonyítson, persze ez fordított hatással is lehet rá, de remélem nem így lesz. A potenciális legnagyobb rivális Cancellara állítólag még ma is lázasan ébredt, a csapafőnök szerint mindenképpen hatással lesz a teljesítményére a dolog még ha jobban is van már, nagyon nehéznek látják hogy ilyen körülmények között rákerüljön a rózsaszín trikó. Estére azt is megtudjuk mennyire volt igaz ez a betegség vagy mennyire ködösítés:-)

Boaro vs Geniez  Geniez @1.72 betclick 5/10

A francia nagyon készült a Giróra, spec. edzésprogramot végzett külön ezért és utóbbi időben nagyon jól megy időfutamot. A top10-et tűzte ki célul a Girón, ehhez ma jól kell nyitnia, szerintem reális hogy megelőzze Boarót.

mai rajtsorrend:
http://media2.gazzetta.it/gazzetta/pdf/2016/Ordine_partenza_atleti.pdf (http://media2.gazzetta.it/gazzetta/pdf/2016/Ordine_partenza_atleti.pdf)
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum május 06, 2016, 23:05:33
Idézetet írta: firgabácsi Dátum május 06, 2016, 13:32:06
Giro d'Italia 1. szakasz, Apeldoorn - Apeldoorn 9.8 km crono

győztes Dumoulin @2.00 betfair 3/10
Dumoulin a legesélyesebb szerintem, ráadásul "hazai pályán" megy ma nagy közönség előtt, nyilván mindent megtesz majd, hogy bizonyítson, persze ez fordított hatással is lehet rá, de remélem nem így lesz. A potenciális legnagyobb rivális Cancellara állítólag még ma is lázasan ébredt, a csapafőnök szerint mindenképpen hatással lesz a teljesítményére a dolog még ha jobban is van már, nagyon nehéznek látják hogy ilyen körülmények között rákerüljön a rózsaszín trikó. Estére azt is megtudjuk mennyire volt igaz ez a betegség vagy mennyire ködösítés:-)

Boaro vs Geniez  Geniez @1.72 betclick 5/10

A francia nagyon készült a Giróra, spec. edzésprogramot végzett külön ezért és utóbbi időben nagyon jól megy időfutamot. A top10-et tűzte ki célul a Girón, ehhez ma jól kell nyitnia, szerintem reális hogy megelőzze Boarót.

mai rajtsorrend:
http://media2.gazzetta.it/gazzetta/pdf/2016/Ordine_partenza_atleti.pdf (http://media2.gazzetta.it/gazzetta/pdf/2016/Ordine_partenza_atleti.pdf)

győztes Dumoulin @2.00 betfair 3/10

Boaro vs Geniez  Geniez @1.72 betclick 5/10


Dumoulinnel szerencsém is volt kissé, sőt, dupla szerencsém. Egyetlen századdal verte meg a szlovén Roglicot + Cancellara tényleg betegen versenyzett így ő nem tudott labdába rúgni. A szlovén amúgy én nem tudom milyen odds lehetett, de szerintem 100x fölötti volt:-)
Geniez kapott 3 mp-et Boarótól így az a tipp bukott sajnos.

Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum május 06, 2016, 23:31:08
Giro d'Italia 2. szakasz, Arnhem - Nijmegen 190 km

Teljesen sík szakasz lesz a holnapi és mivel ezen a Girón nem sok szakasz van ami a sprintereknek áll így nagy tülekedés várható. Kittel a szuperfavorit, a vonata is erős meg ő maga is, ma bejött ötödiknek a cronón, mindössze 11 mp-et kapott Dumoulintől. Nyilvánvaló hogy megpróbálja átvenni a rózsaszín trikót a hegyek előtt, hogy legalább egy-két napig rajta legyen. Mivel van jóváírás az első három helyezettnek minden szakaszon ( 10, 6 és 4 mp ), ha úgy számol hogy dobogón lesz holnap és holnapután is akkor nem esélytelen a dolog.
Az odds rá ennek megfelelően nem éppen jó, én azért megpróbáltam.
Mivel Kittel túl kézenfekvőnek tűnik és lehet e miatt simán el is megy majd, bepróbálkoztam egy meglepi szerűséggel is. Mareczko egy feltörekvő fiatal tehetség, nincs olyan vonata mint Kittelnek, főleg meg tapasztalata, helyezkedési problémái lehetnek, de jó formában van és a jövő embere. Ja, és pokoli erős fizikálisan, illik hozzá a holnapi etap befutója. Hátha eléri a dobogót, jó az odds rá, főleg ezért próbálom meg.

szakaszgyőztes Kittel @1.90 betclic 3/10

1-3. hely Mareczko @4.50 betclic 1/10
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum május 07, 2016, 00:14:52
Kíváncsi leszek Roglicra, mert idén voltak már meglepő eredményei. Lehet idén még villant párszor kisebb versenyeken.
Szétnéztem az oddsok között, mivel első sprintbefutó lesz, lehet nem nagyon kell erőltetni a tippelést. Ilyenkor bármi megtörténhet. Ideges a mezőny, plusz a vonatok is ilyenkor még a szokásosnál is jobban mozgolódnak.
Szerintem Kittelt rohadtul nem érdekli a rózsaszín trikó. Ő a szakaszgyőzelemért jött, meg hogy melegítsen a Tourra. Le fog nyomni 6-7 etapot és aztán utazik is haza. 1.90-ért spirntbefutónál pláne nem éri meg fogadni, főleg olyan mezőnyben, ahol ott van Greipel, Modolo vagy épp Viviani. Az már csak hab a tortán, hogy közel sincs olyan erős vonata a németnek, mint az idei versenyein, amikor szakaszokat nyert. Reálisan nézve olyan 2.50 körüli odds kéne rá. Azért egy Jungels-Trentin-Sabatini sor nem egy életbiztosítás. Pláne Trentin, aki ha úgy gondolja, akkor végigtolja magában a hajrát.  ;D
Mareczkós tipp jó lehet, de a kicsi olasznak főleg a helyezkedés az erőssége és az onnan való gyorsítása. Kiváló helyzetfelismerése van és az esetek többségében jó bringásra rakja a kereket. Fizikálisan én nem mondanám erősnek (169 centi meg 68 kiló), láttam anno tavaly talán a Taihu vagy a Hainani körön, hogy azért el lehet őt nyomni egy hajrában egy nagyobb sprinternek. Márpedig Kittel, Greipel vagy épp Demare sem egy kisgyerek.

Lövök egy megérzést azért a második a szakaszra:
Moreno Hofland dobogó (4.00-5.00) vagy győzelem (21.00)
Megfigyeltem, ha egy csapat tagjainak nagyobb része jól megy egy olyan számban, ami amúgy nem az erőssége (LottoNL esetében az időfutam), akkor a gárda versenyzői csúcsforma közelében vannak. Hofland ugye 24. lett a kronón, Roglic 2. Kezier is top20, míg Kruijswijk 22. Ugye a hollandoknál van a verseny, Hoflandnak ez hazai pálya. Felvezetőembere nem sok van (Keizer maximum), viszont tavaly is az első etapon második lett nagy meglepetésre. Idén is volt egy-két jobb szakasza, de nem kápráztatott el minket. Hoflanddal az a probléma, hogy nagyon hangulatember. Ha összeáll a verseny neki, kedvezőek a feltételek, akkor simán oda tud érni a dobogóra, de ha valami is minimálisan eltér, akkor szarik az egész hajrába és beér 70. hely körül. Persze első sprintszakasz, ilyenkor óvatosan kell tippelni (felesleges is erőltetni), én is csak a kíváncsiság végett írom be a megérzésem.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum május 07, 2016, 01:22:23
Idézetet írta: Pozzato Dátum május 07, 2016, 00:14:52Lövök egy megérzést azért a második a szakaszra:
Moreno Hofland dobogó (4.00-5.00) vagy győzelem (21.00)

Elég motiváltnak tűnik Hofland ahogy olvasgatom. Szerinted az alábbi H2H-ben van ráció?
Moreno Hofland vs Arnaud Demare Hofland @1.85
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum május 07, 2016, 12:43:18
Van benne ráció, de én óvatosan bánnék vele. Demarénak jó tavasza volt (sőt talán élete legjobb formájában van), de ő inkább csak az ilyen kisebb sprintekben dominál, plusz ő egy szerencsevadász. Elég csak a Milano-Sanremo győzelmére gondolni, vagy a P-N etapsikerére. FDJ-t főleg a sprintekre építették fel (Fischer, Delage, Sarreau, Konovalovas), viszont az utóbbi egy hónapban ugye sérülés miatt nem versenyzett. Azt olvastam vele kapcsolatban anno, hogy idén neki a Giro a prioritás és elvileg nem indul a Touron (ahol inkább Pinot favorizálná az FDJ). Kíváncsi vagyok, hogy ebből mennyi igaz, vagy azóta változtak-e a körülmények. 1.85 viszonylag jó odds Hoflandra, pláne hazai pályán. Két versenyző végsebessége nagyjából egy szinten van, gyorsaságban kicsit előrébb van Demaré, illetve okosabb sprinter, mint a holland, de a formája eléggé kétséges.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum május 07, 2016, 17:42:07
Na ezért nem kell erőltetni az első szakaszon a tippelést. Hofland éppen csak lecsúszik a top3-ról, Demaré 2., Greipel meg sehol sincs.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum május 07, 2016, 18:59:38
Idézetet írta: firgabácsi Dátum május 06, 2016, 23:31:08
Giro d'Italia 2. szakasz, Arnhem - Nijmegen 190 km

Teljesen sík szakasz lesz a holnapi és mivel ezen a Girón nem sok szakasz van ami a sprintereknek áll így nagy tülekedés várható. Kittel a szuperfavorit, a vonata is erős meg ő maga is, ma bejött ötödiknek a cronón, mindössze 11 mp-et kapott Dumoulintől. Nyilvánvaló hogy megpróbálja átvenni a rózsaszín trikót a hegyek előtt, hogy legalább egy-két napig rajta legyen. Mivel van jóváírás az első három helyezettnek minden szakaszon ( 10, 6 és 4 mp ), ha úgy számol hogy dobogón lesz holnap és holnapután is akkor nem esélytelen a dolog.
Az odds rá ennek megfelelően nem éppen jó, én azért megpróbáltam.
Mivel Kittel túl kézenfekvőnek tűnik és lehet e miatt simán el is megy majd, bepróbálkoztam egy meglepi szerűséggel is. Mareczko egy feltörekvő fiatal tehetség, nincs olyan vonata mint Kittelnek, főleg meg tapasztalata, helyezkedési problémái lehetnek, de jó formában van és a jövő embere. Ja, és pokoli erős fizikálisan, illik hozzá a holnapi etap befutója. Hátha eléri a dobogót, jó az odds rá, főleg ezért próbálom meg.

szakaszgyőztes Kittel @1.90 betclic 3/10

1-3. hely Mareczko @4.50 betclic 1/10

szakaszgyőztes Kittel @1.90 betclic 3/10

1-3. hely Mareczko @4.50 betclic 1/10

Kittel elég simán nyerte ezt, Mareczkóra nem volt esély.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum május 07, 2016, 19:13:50
Kittel szép tipp volt, esélye sem volt a többiekben, az FDJ meg szépen felvezette neki a hajrát. Demaréról pedig elmondtam, hogy mennyire okos sprinter, erre lemarad a saját felvezetéséről.  ;D ;D ;D
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum május 07, 2016, 19:50:36
Idézetet írta: Pozzato Dátum május 07, 2016, 19:13:50
Kittel szép tipp volt, esélye sem volt a többiekben, az FDJ meg szépen felvezette neki a hajrát. Demaréról pedig elmondtam, hogy mennyire okos sprinter, erre lemarad a saját felvezetéséről.  ;D ;D ;D

Látva ezt a mait a holnapi szakaszra Kittel valószínűleg 1.50 lesz, annyiért már nem fogom megtenni :-)Akkor már inkább valami meglepetésembert majd nagy oddsszért vagy senkit.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum május 07, 2016, 20:09:23
Ami feltűnt:
Sabatini rohadt erős, úgy kilőtt a fdj vonat előtt. Ha adnak rá valami oddsot valamelyik felvezető ellen, lehet érdemes tenni őt.
Modolo iszonyat gyors csak rosszul helyezkedett. Szinte a végéről jött be 3.-nak.
Hofland dettó így volt.
Porsev kiváló helyezkedés (végig Kittel mögött), viszont bezárták őt aztán pedig vagy csak ilyen lassú volt, vagy megtört a lendülete.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Greipel Dátum május 08, 2016, 00:06:21
Greipel a tippem mára (9,00).
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum május 08, 2016, 09:22:41
Idézetet írta: Greipel Dátum május 08, 2016, 00:06:21
Greipel a tippem mára (9,00).

Ezzel a nickkel ez el is várható  ;) Én ma nem teszek semmit, a keddi szakaszt megvárom. Ott valószínűleg majd nyer 40x oddsszért valaki mert az olyan típusú szakasz.
Egyébként én ezt a kerékpár-tippelést inkább szórakozásból művelem, szerintem egyik legnehezebben tippelhető sport, nem ezzel nyerek sokat az biztos. Viszont maga a sportág az zseniálisan jó meg izgalmas. Nagy kihívás a győztest eltalálni bizonyos szakaszokon, olyasmi mint egy tűt megtalálni a szénakazalban.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum május 08, 2016, 21:57:25
Ha Kittel csúcsforma közelében van, akkor verhetetlen. Kíváncsi leszek a Tourra, de ott meg kap majd egy Martin, Jungels, Boonen, Terpstra és társai sort, ami ellen nincs ellenszer. Talán majd a kis francia Coquard megtréfálja, ha már a többi sztár nem tudja.
Viviani, Greipel és a többiek olyanok voltak, mintha más ligában lettek volna. Kicsit csalódás ez így. Ewantől is sokkal többet vártam, de talán majd a 4. szakaszon. Kicsit emelkedős a vége, feküdhet Ewannek, Tsatevichnek, Valverdenék vagy épp Colbrellinek. Lesz 18%-os része is az utolsó emelkedőnek, azért ez nem teljesen Kitteles szakasz. Ulissi győzelmen se lepődnék meg.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum május 10, 2016, 00:04:31
Giro d'Italia 4. szakasz, Catanzaro - Praia a mare 200 km

Tipikus olyan szakasz lesz amit nehéz megtippelni, ezért tettem pár nagy oddsszot hátha beletrafálok. Szökés is célba érhet, nem lepődnék meg rajta.
Tulajdonképpen nincs nagy favorit, Kittel is 8.00 sok helyen és ő még a legkisebb odds. Szerintem van rá esély hogy nem nyer, a két emelkedő + végén 10 km -re a céltól az a rövid, de meredek kaptató már lehet sok lesz neki. Persze attól is függ egyáltalán megpróbálja-e vagy eleve inkább tartalékol még olyan szakaszokra amik igazán neki állnak, ha ugyan nem adja fel addig, nem tudom mennyire lesz kedve bohóckodni a hegyekben azért, hogy majd a 12. szakaszon nyerjen mondjuk megint mert az lesz kb. a következő igazán sík, neki való szakasz. Tartok tőle akkor már otthon lesz, így mégis csak lehet, hogy holnap megpróbálja. Ha komolyan gondolja és harcba dobja a láthatóan nagyon erős csapatát akkor nyerhet azért.
Ezzel együtt én megtettem Trentint a csapattársát aki amennyiben az Etixx szabad kezet ad neki nyerhet mert megvannak hozzá a képességei, ahhoz képest meg jó nagy odds. Kérdés felmerül-e ez az Etixxnél komolyan.
Még megpróbáltam Demare-t aki láthatóan jó formában van és mostanában nagyon jól ment az emelkedőkön, így elvileg ez egy olyan szakasz amit megnyerhet.
Wellens, Ulissi, Colbrelli is potenciálisan próbálkozhatnak holnap amennyiben vágynak szakaszgyőzelemre itt a Girón, mindegyikükhöz "illik" ez a szakasz.
Formolót csak azért teszem mert akkora baromi nagy odds, hogy nem bírom kihagyni. Urant kell védenie elvileg, de nyilatkoztak olyat a csapatnál, hogy hagyják majd menni szakaszgyőzelemért is, kérdés melyik szakaszon. Mondjuk ő szerintem csakis úgy nyerhet holnap ha elmegy egy szökéssel ami végig is ér, ráadásul nincs benne egy valamire való sprinter sem mert attól kikapna Formolo. Az odds is ezt tükrözi rá  :)

Trentin @30 betclic
Demare @15 SB
Wellens @17 bet365
Ulissi @29 SB
Colbrelli @15 SB
Formolo @151 netbet
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: oakland23 Dátum május 10, 2016, 14:18:03
Nálam Demare, Ulissi, Modolo és Greipel játszik  :D
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum május 10, 2016, 20:15:55
Idézetet írta: firgabácsi Dátum május 10, 2016, 00:04:31
Giro d'Italia 4. szakasz, Catanzaro - Praia a mare 200 km

Tipikus olyan szakasz lesz amit nehéz megtippelni, ezért tettem pár nagy oddsszot hátha beletrafálok. Szökés is célba érhet, nem lepődnék meg rajta.
Tulajdonképpen nincs nagy favorit, Kittel is 8.00 sok helyen és ő még a legkisebb odds. Szerintem van rá esély hogy nem nyer, a két emelkedő + végén 10 km -re a céltól az a rövid, de meredek kaptató már lehet sok lesz neki. Persze attól is függ egyáltalán megpróbálja-e vagy eleve inkább tartalékol még olyan szakaszokra amik igazán neki állnak, ha ugyan nem adja fel addig, nem tudom mennyire lesz kedve bohóckodni a hegyekben azért, hogy majd a 12. szakaszon nyerjen mondjuk megint mert az lesz kb. a következő igazán sík, neki való szakasz. Tartok tőle akkor már otthon lesz, így mégis csak lehet, hogy holnap megpróbálja. Ha komolyan gondolja és harcba dobja a láthatóan nagyon erős csapatát akkor nyerhet azért.
Ezzel együtt én megtettem Trentint a csapattársát aki amennyiben az Etixx szabad kezet ad neki nyerhet mert megvannak hozzá a képességei, ahhoz képest meg jó nagy odds. Kérdés felmerül-e ez az Etixxnél komolyan.
Még megpróbáltam Demare-t aki láthatóan jó formában van és mostanában nagyon jól ment az emelkedőkön, így elvileg ez egy olyan szakasz amit megnyerhet.
Wellens, Ulissi, Colbrelli is potenciálisan próbálkozhatnak holnap amennyiben vágynak szakaszgyőzelemre itt a Girón, mindegyikükhöz "illik" ez a szakasz.
Formolót csak azért teszem mert akkora baromi nagy odds, hogy nem bírom kihagyni. Urant kell védenie elvileg, de nyilatkoztak olyat a csapatnál, hogy hagyják majd menni szakaszgyőzelemért is, kérdés melyik szakaszon. Mondjuk ő szerintem csakis úgy nyerhet holnap ha elmegy egy szökéssel ami végig is ér, ráadásul nincs benne egy valamire való sprinter sem mert attól kikapna Formolo. Az odds is ezt tükrözi rá  :)

Trentin @30 betclic
Demare @15 SB
Wellens @17 bet365
Ulissi @29 SB
Colbrelli @15 SB
Formolo @151 netbet

Ulissi @29 SB

Sikerült beletrafálni az egyik nagy oddsszba szerencsére most.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: oakland23 Dátum május 10, 2016, 20:46:57
Jaja, kicsit izgulós volt a vége, azt hittem elkapják, de maradt pár másodperc  :ok:

Egyébként amit nem értettem, az az, hogy Kittel miért lehetett a legesélyesebb ma. Én hiszem, sőt vallom, hogy a bukik csak beetetésként tették oda a lista elejére, Kittel nem hogy a 18%-ot, de a 8-at sem nagyon tűri. Én Ulissit és Demare-t több helyen olvastam, Greipel saját ötlet volt  ;D , Modolót is olvastam valahol, szerencsére Ulissi jött be.

Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum május 10, 2016, 23:24:33
Idézetet írta: oakland23 Dátum május 10, 2016, 20:46:57
Jaja, kicsit izgulós volt a vége, azt hittem elkapják, de maradt pár másodperc  :ok:

Egyébként amit nem értettem, az az, hogy Kittel miért lehetett a legesélyesebb ma. Én hiszem, sőt vallom, hogy a bukik csak beetetésként tették oda a lista elejére, Kittel nem hogy a 18%-ot, de a 8-at sem nagyon tűri. Én Ulissit és Demare-t több helyen olvastam, Greipel saját ötlet volt  ;D , Modolót is olvastam valahol, szerencsére Ulissi jött be.

Ja, de mégiscsak úgy gondolhatták a bukik van rá esély, hogy Trentinék fel bírják húzni az emelkedőn úgy, hogy ne lépjen meg közben senki.
A holnapi szakaszon több esélye lesz Kittelnek, az utolsó 10 km nagyon érdekes, van benne két emelkedő is, ebből egyik maga a befutó tulajdonképpen, de rövid és enyhe emelkedők ezek:
(http://kepfeltoltes.hu/160510/T05_Benevento_ukm-PRE_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

Nem olyan típusú befutó lesz mind Hollandiában volt, keskenyebb, kanyargós út, technikásabb versenyzők lehetnek előnyben, nem csak az erő dominál majd. Az egész szakasz egy folyamatos le-, felmenet, hullámzás, kanyargás. Lesz benne kockaköves rész is ahogy olvastam.
Megint Kittel a legkisebb odds, a fentiek ellenére nyerhet, nyert már ilyen helyen, de azért messze nem akkora favorit most sem. Megint egy olyan szakasz lesz ez ahol nem könnyű kitalálni ki nyer, ergo megint jöhet egy nagy odds. Arról nem is beszélve, hogy simán végigmehet egy szökés is majd, ez esetben szinte biztos hogy valami durva odds jön majd be  ;)
Én ezeket próbálom meg, csak úgy érzésből:
Demare @11 bet365
Modolo @16 netbet
Ők ketten amennyiben Kittelnek nem jön össze jó eséllyel bírnak, mindkettőnek fekszik az ilyen vonalvezetés, mindkettőnek jól jöhet a két kis emelkedő a végén.

Daniel Oss @81 unibet
De Marchi @81 bet365
Ők ketten akkor nyerhetnek ha egy szökés végigmegy, persze hozzájuk már nagy mázli kellene.

Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Greipel Dátum május 11, 2016, 17:12:56
 :great: :great: :great: :great: :great:
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum május 11, 2016, 17:15:11
Nagyon szépen megnyerte a Gorilla. Kockakő neki nagyon fekszik a hajráknál, az meg szintén segített, hogy emelkedett a vége. Kittel szerintem haza is utazik most már. Jungelsre kíváncsi vagyok a kronón, mert látszik rajta, hogy jó formában van.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Greipel Dátum május 11, 2016, 18:14:27
http://youtu.be/VbL1m0v67mM?t=460 (https://youtu.be/VbL1m0v67mM?t=460)
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum május 11, 2016, 19:35:10
Idézetet írta: firgabácsi Dátum május 10, 2016, 23:24:33
Én ezeket próbálom meg, csak úgy érzésből:
Demare @11 bet365
Modolo @16 netbet
Ők ketten amennyiben Kittelnek nem jön össze jó eséllyel bírnak, mindkettőnek fekszik az ilyen vonalvezetés, mindkettőnek jól jöhet a két kis emelkedő a végén.

Daniel Oss @81 unibet
De Marchi @81 bet365
Ők ketten akkor nyerhetnek ha egy szökés végigmegy, persze hozzájuk már nagy mázli kellene.


Ez nem jött össze most, bár Demare második lett, de nem volt esélye Greipel ellen.
Amit sajnálok az Daniel Oss aki a négy szökevény egyike volt és ha a mezőny nem jön annyira és nem érik be őket a végén akkor talán a legsanszosabb lett volna az elől lévő négyből a győzelemre.
Greipelnek grat, mármint a fogadó Greipelnek, na meg persze az igazinak is  :ok: ;)
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum május 11, 2016, 23:54:06
Giro 6.szakasz, Ponte - Roccaraso 157 km

Az első hegyi szakasz, bár igazán kemény emelkedők még nem lesznek holnap. Valverde láthatóan jól felkészült erre a Giróra és a szakasz vonalvezetése, az utolsó km-ek eléggé kedveznek neki, papíron alighanem ő a legnagyobb favorit. A kérdés az, rámegy-e a Movistar a szakaszgyőzelemre is, vagy hagynak elmenni adott esetben egy szökést.
Ha nem akkor Valverdén kívül Zakarint tudom még elképzelni, hogy nyerjen, meg Ulissit is, de őt kihagyom most mivel már nyert egyet. Még odatettem melléjük Firsanovot mint meglepetésembert, ő nagyon jó szezont fut eddig.

Valverde @4.00 bet365 2/10
Zakarin @13.00 bet365 0.5/10
Firsanov @40.00 betclic 0.2/10


Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum május 12, 2016, 18:55:23
Idézetet írta: firgabácsi Dátum május 11, 2016, 23:54:06
Giro 6.szakasz, Ponte - Roccaraso 157 km

Az első hegyi szakasz, bár igazán kemény emelkedők még nem lesznek holnap. Valverde láthatóan jól felkészült erre a Giróra és a szakasz vonalvezetése, az utolsó km-ek eléggé kedveznek neki, papíron alighanem ő a legnagyobb favorit. A kérdés az, rámegy-e a Movistar a szakaszgyőzelemre is, vagy hagynak elmenni adott esetben egy szökést.
Ha nem akkor Valverdén kívül Zakarint tudom még elképzelni, hogy nyerjen, meg Ulissit is, de őt kihagyom most mivel már nyert egyet. Még odatettem melléjük Firsanovot mint meglepetésembert, ő nagyon jó szezont fut eddig.

Valverde @4.00 bet365 2/10
Zakarin @13.00 bet365 0.5/10
Firsanov @40.00 betclic 0.2/10

Valverde @4.00 bet365 2/10
Zakarin @13.00 bet365 0.5/10
Firsanov @40.00 betclic 0.2/10

Ez nem jött be. Wellens tanári győzelmet aratott ma, szerencséjére a mezőny sem szaggatta különösebben az istrángot hátul, hogy utolérjék.
Viszont élőben 4.00-5.00 volt Wellens akkor mikor már kb. tudni lehetett biztosra, hogy a mezőny nem tud/akar a szökevények után menni. A szökevények közül meg kb. 99% volt hogy ő nyer.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: lavolpe Dátum május 13, 2016, 00:38:41
Összetettet most, hogy látjátok? Nibali oddsa emelkedett az első hegyen mutatott teljesítménye miatt, Dumoulin-t komolyan lehet venni?
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum május 13, 2016, 07:59:45
Idézetet írta: lavolpe Dátum május 13, 2016, 00:38:41
Összetettet most, hogy látjátok? Nibali oddsa emelkedett az első hegyen mutatott teljesítménye miatt, Dumoulin-t komolyan lehet venni?

Szerintem komolyan kell venni, bár hangoztatta, hogy az összetettben nincs esélye és csak a cronókra koncentrál, de eddig látottak alapján nagyon is komolyan kell venni. Ráadásul olvastam, hogy a csapattársa Arndt elszólta magát miszerint csak ködösít Dumoulin mikor azt mondja nem érdekli az összetett.
Hamarosan jön egy 40km-es crono ahol Dumoulin várhatóan nagyot fog menni, aztán majd meglátjuk a nagy hegyeken mit csinál.
Nibali tegnap a rossz csapattaktikát okolta a nem túl jó szereplése miatt + nála mindenki azt mondja majd az utolsó héten lesz csúcsformában nem most az elején. Azért az jelzésértékű volt ahogy Nibali és főleg ahogy Valverde ment tegnap, egyik sem volt meggyőző finoman szólva. Egy ilyen nem túl komoly emelkedőn is jó pár másodpercet kaptak Dumoulintől és Zakarintól is. Érdekes verseny lesz ez még, én meg nem tippelném ki nyeri.

Tegnap este tettem egy ilyet:
legjobb fiatal versenyző Jungels @2.75 bet365

Most rajta van a fehér trikó és látva tegnap hogy ment hegyre könnyen rajta is maradhat már végig, ráadásul jön a 40 km-es időfutam ahol majdnem biztosan további másodperceket ha nem perceket ad majd a vetélytársainak, úgyhogy azt gondolom ez a trikó most már neki és nem Formolónak áll. Nála az sincs mint pár versenyzőnél, hogy esetleg mást kellene segítenie a csapatból, sőt, őt fogják a többiek segíteni hogy minél előrébb végezzen, így aztán mehet a hegyekben is ami a csövön kifér. Persze nála is áll az hogy a nagy, komoly emelkedőkön "berosálhat", meglátjuk.
Ami a mai szakaszt illeti azt kihagyom, technikás a vége, nem Kittelnek kedvez ennek ellenére megnyerheti, van egy kisebb emelkedő is, de nagyon messze, valami 40 km-re a céltól, azt akár ki is bírhatja Kittel vagy legalábbis nem biztos hogy leszakad annyira hogy ne tudja visszahozni a csapata. Nizzolónak kedvez a vonalvezetés ma, nyilván akar nyerni már egyet.
Nem tudom tényleg ki nyeri a mait, én azért csak Kittelre tennék ha tennék. Ha nem akkor Nizzolo vagy Demare.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum május 13, 2016, 10:56:12
Olvastam én is a cyclingquotes és a többi oldal elemzéseit és nem igazán értem ezt a Nizzolo mániát. Egyrészt az oké, hogy sokat fejlődött az olasz, de közel sem olyan gyors a hajrákban, mint Kittel vagy Greipel. Másik dolog az emelkedő. Kittel most már egyre jobban bírja ezeket. Elmondta, hogy ő még ezért a szakaszért jött (ezért is maradtak le tegnap az utolsó hegyen rögtön, hogy kényelmesbe megérkezzen).
Volt szó technikás befejezésről (asszem pont a cyclingquotes oldalán), szerintem a cikk írója nem látta a tavalyi Lengyel kört vagy az idei De Panne-i többnapost. Ott is volt két technikás szakasz, ahol nagyobb kanyarok voltak a végén (sőt a belga versenyen direkt így tervezik a végét, hogy bukás is legyen, az izgalom miatt, de ezért már idén szóltak is Kittelék meg botrány is volt belőle) és mindkettőt Kittel nyerte. Romandiában kibírta a hegyeket és megnyerte a sprintbefutót, szóval Kittel sem rossz a technikás hajráknál. Ráadásul Sabatini és Trentin is jól bírja az ilyet, meg okosan is helyezkednek a felvezetésnél. Szóval ez nem csak Nizzoló terepe. Másik dolog, hogy Modolo is bírja a kanyarokkal teletűzdelt hajrákat, plusz ő a hegyi etapok utáni első sík szakaszokon mindig jól megy. Tavaly 17. szakasz hegyi befutó után nyert, míg hatodik szintén hegyi befutós etap után harmadik volt. Inkább az inner ringgel értek egyet, hogy ez Greipel-Kittel csata lesz. Ott is írták, illetve más site-okon is láttam, hogy Viviani mondta, nincs csúcsformában. A probléma csak az, hogy nem találtam ellene H2H-t. Gondolom nem véletlenül. Amúgy még Nizzolóval kapcsolatban, nem hiába örök vesztes ő és sohasem nyert még Giro etapot. Sőt szinte mindig második. Lehet ma fordul a kocka, de a tegnapi sikeres fogadások után nem érzem, hogy erre az etapra fogadni kéne (Viviani ellen lett volna csak érdemes).
Összetettel kapcsolatban pedig, Dumoulin szinte mindig ezt nyilatkozza, szóval tőle ezt már megszokhattuk. Inkább érdemes emlékezni a tavaly év végi és idei nyilatkozataira, mikor mondta hogy fontos számára a Giro is (illetve a Giro közben is mondott olyat az egyik etap végén, hogy ameddig rajta van a rózsaszín, addig harcolni fog érte maximálisan és minél jobb eredményt akar elérni). Tavaly a Vueltán is nyomta folyamatosan az ilyen nyilatkozatokat, hogy levegye magáról a terhet.
Nibali szerintem az első másfél hétben nem mérvadó. Bepróbálta a szakasz elején, hogy kiben mennyi van, de itt még bőven látszik rajta a Teide. Érdemes is ilyenkor veretni (például tegnap Chavesszel). Az a helyzet, hogy szerintem nem véletlenül kaptak itt Nibaliék. Ez még nem az ő emelkedőjük. Nem eléggé meredek. Tavaly is mindenki mondta, mikor a kockaköves emelkedőn nyert Dumoulin (köztük én is), hogy simán lehet esélye, aztán jött a komoly hegyi etap, illetve az Astana taktikája és Dumoulin teljesen megfőtt. Az első hetekben lehet itt kisebb etapokat nyerni, de mikor jönnek a komolyabb hegyek, oda nem Preidler meg Haga szintű hegymászók kellenek segítőnek, hanem Fuglsangok meg Scarponik.
Megfigyelhető volt tegnap is, hogy milyen erős az Astana, Fuglsang ha kicsit komolyabb lett volna a tempó a verseny elején, akkor simán szakaszt nyer.
Egyetértek azzal, hogy felesleges fogadni az összetett győztesre, mert itt nem az első hetekben kell Girot nyerni. Ez csak előre menekülésnek hívják, mert lehet belül Dumoulin vagy Zakarin is érzi, hogy az Astana-Movistar-Sky trió az utolsó héten meg fog enni mindenkit. Uránra és Majkára is ezért nem érdemes fogadni, mert nagyon karcsú a csapatuk.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: ragnaROCK Dátum május 13, 2016, 12:33:12
Szerintem sincs értelme azon morfondírozni, hogy az első héten hogy megy valaki. Amíg 1 percen belül vannak a legjobbak, addig semmi sem dőlt el, és még annyi szakasz van hátra, hogy bármi történhet. Elég elcsépelt duma, de igaz. A Majka-Uran kettősről annyit, hogy Uran azért kétszer második lett a Giron és egyszer sem övé volt a legerősebb csapat, Majka pedig tavaly szintén egy semmivel sem erősebb csapattal lett harmadik.
Jövő hét vasárnap már érdekesebb lesz a vita arról, hogy ki nyerhet.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum május 13, 2016, 12:45:57
Urànnal csak az Etixxes masodik hellyel érdemes foglalkozni, mert a Skynal màs volt a szitu. 2014-ben a Movistaron kivul nem sok ertelmes csapat volt a mezonyben. Majka tavaly szepen ment a Vueltan egyedul de azert a Giro màs. Ami viszont igaz, hogy mindketten tudnak egyedul menni, csak ezen a Giron az eddigiekkel ellentetben, minimum 2-3 eros csapat lesz. Tavaly Aru bebizonyitotta, hogy ha nem vagy Contador szintu versenyzo, akkor csak komoly csapattal lehet GT-t nyerni.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Greipel Dátum május 13, 2016, 17:09:18
 :great: :great: :great:

(http://img.prntscr.com/img?url=http://i.imgur.com/xZ2dskn.png)
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum május 13, 2016, 18:32:29
A Belga Lottósok nagyot mennek mostanság.  8)
Kittelnek nem volt szerencséje, olaszoknak pedig még várni kell az első sprint sikerre. Kíváncsi vagyok, hogy Kittel és Greipel hány szakaszig mennek még a Giron.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum május 13, 2016, 23:59:31
Giro 8. szakasz Foligno - Arezzo 186 km

A főoldalon vagy egy hosszú, alapos elemzés erről a szakaszról. Sokat nem is tennék hozzá, én nagyrészt eddig mutatott formák alapján egy H2H-et megpróbálok itt:

Pozzovivo vs Landa Pozzovivo @1.83 4/10 bet365

Landát én egyelőre nem látom túl acélosnak, legalábbis rosszabbnak látom mint sokan várták. Már a 4. szakaszon is volt egy emelkedő ahol nem bírt igazán menni meglepő módon, a roccarasói befutónál meg jó pár másodpercet kapott több közvetlen riválisától is. Meglehet hogy majd a verseny második felére jó lesz, de a jelenlegi helyzet ez.
Pozzovivo ellenkezőleg, jobb min vártam eddig, tegnapelőtt 19 mp-et adott Landának és állítása szerint maradt is még benne.
Ami betehet a tippnek az Pozzovivo tavalyi durva bukása lejtőn ami pont a Girón történt, e miatt megeshet hogy nem mer majd úgy menni ahogy tudna, márpedig itt döntő lesz hogy az Alpe di Potiról ki hogy jön le.
A szakasz vége egy rövid 1 km-es 5%-os emelkedő, amennyiben együtt érkeznek oda én ott már Pozzovivót gyorsabbnak, erősebbnek gondolom. 
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum május 14, 2016, 00:06:59
Igen, Pozzovivóban lehet ráció.  :ok: Remélem az elmúlt évekkel ellentétben végre szerencséje lesz és a végén odaérhet egy jó összetett helyezésre, mert nagyon megérdemelné már.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum május 14, 2016, 17:07:06
Mai napba szépen belenyúltam.  ;D Sajnos semmi sem jött, de legalább egy izgalmas szakaszt láthattunk. Valverde hatalmasat ment, kíváncsi leszek a holnapi kronóra.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum május 14, 2016, 17:07:11
Idézetet írta: firgabácsi Dátum május 13, 2016, 23:59:31
Giro 8. szakasz Foligno - Arezzo 186 km

A főoldalon vagy egy hosszú, alapos elemzés erről a szakaszról. Sokat nem is tennék hozzá, én nagyrészt eddig mutatott formák alapján egy H2H-et megpróbálok itt:

Pozzovivo vs Landa Pozzovivo @1.83 4/10 bet365

Landát én egyelőre nem látom túl acélosnak, legalábbis rosszabbnak látom mint sokan várták. Már a 4. szakaszon is volt egy emelkedő ahol nem bírt igazán menni meglepő módon, a roccarasói befutónál meg jó pár másodpercet kapott több közvetlen riválisától is. Meglehet hogy majd a verseny második felére jó lesz, de a jelenlegi helyzet ez.
Pozzovivo ellenkezőleg, jobb min vártam eddig, tegnapelőtt 19 mp-et adott Landának és állítása szerint maradt is még benne.
Ami betehet a tippnek az Pozzovivo tavalyi durva bukása lejtőn ami pont a Girón történt, e miatt megeshet hogy nem mer majd úgy menni ahogy tudna, márpedig itt döntő lesz hogy az Alpe di Potiról ki hogy jön le.
A szakasz vége egy rövid 1 km-es 5%-os emelkedő, amennyiben együtt érkeznek oda én ott már Pozzovivót gyorsabbnak, erősebbnek gondolom.

Pozzovivo vs Landa Pozzovivo @1.83 4/10 bet365

Nem jött be, egy csoportban érkeztek majdnem, de Pozzovivo lemaradt a végén kicsit.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum május 14, 2016, 20:48:44
Időfutamra szerintem biztos lesz egy meglepetés jó helyezés (Ulissi, Kangert, Küng stb.).
H2H-ban Ulissi-Brambilla nálam Ulissi 2.00-ért. Brambilla nagyon kihajtotta magát ma, és szerintem ő is tudja, hogy nem fogja megvédeni az első helyét. Ulissi teher nélkül mehet nagyot.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum május 14, 2016, 22:48:11
Idézetet írta: Pozzato Dátum május 14, 2016, 20:48:44
Időfutamra szerintem biztos lesz egy meglepetés jó helyezés (Ulissi, Kangert, Küng stb.).
H2H-ban Ulissi-Brambilla nálam Ulissi 2.00-ért. Brambilla nagyon kihajtotta magát ma, és szerintem ő is tudja, hogy nem fogja megvédeni az első helyét. Ulissi teher nélkül mehet nagyot.

Küng elesett a nyitó szakaszon, igaz nem nagyot esett és nem sokat veszített, de az is lehet 1-3-ban lett volna hiszen így is elég elől végzett. Aztán a 7. szakaszon meg nem akármilyen szökést mutatott be, nagyon keményen tartotta magát, 7 km-re a céltól érték be, szóval láthatóan jó formában van. Kérdés ez a dimbes-dombos útvonal mennyire jön be neki.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum május 14, 2016, 23:06:50
Igen a hetedik etapon ment egy mini időfutamot a végén, igaz beérték őt. Egyik ami engem is eltántorít a dobogótól az a hegy, ami a kronón van, illetve a TT hosszúsága. Bár az is igaz, hogy tavaly 21 éves fejjel 19. lett az 53 km-es vb-n.
Teljesen biztos vagyok, hogy lesz valami meglepetés az elejébe, csak még nem tudom, hogy ki lesz az.
Ludvigssonból kérdés, hogy mennyit vett ki a mai etap, Jungels jó lehetne, de ő is nagyot ment elől. Gretsch az akin nincs nyomás, nyugodtan mehet, tavaly is jól bírta a Giron a hosszú kronót, csak az az emelkedő....
Kangert nekem a sötét ló. Ha őt hagyja menni az Astana, akkor simán top5, mert fekszik neki a pálya és ma sem dolgozott túl sokat.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum május 14, 2016, 23:39:51
Idézetet írta: Pozzato Dátum május 14, 2016, 23:06:50
Igen a hetedik etapon ment egy mini időfutamot a végén, igaz beérték őt. Egyik ami engem is eltántorít a dobogótól az a hegy, ami a kronón van, illetve a TT hosszúsága. Bár az is igaz, hogy tavaly 21 éves fejjel 19. lett az 53 km-es vb-n.
Teljesen biztos vagyok, hogy lesz valami meglepetés az elejébe, csak még nem tudom, hogy ki lesz az.
Ludvigssonból kérdés, hogy mennyit vett ki a mai etap, Jungels jó lehetne, de ő is nagyot ment elől. Gretsch az akin nincs nyomás, nyugodtan mehet, tavaly is jól bírta a Giron a hosszú kronót, csak az az emelkedő....
Kangert nekem a sötét ló. Ha őt hagyja menni az Astana, akkor simán top5, mert fekszik neki a pálya és ma sem dolgozott túl sokat.

Ha Kangert nyerne az tényleg nagyot szólna, nem kis odds van rá, van ahol 41.00. Én nem tenném meg Dumoulint 2.00-ért egyébként mert nem érzem ennyire tutinak, akkor sem ha lehet simán nyer. Cancellara egy nagy kérdőjel, hogy milyen állapotban van.
Kíváncsi leszek Kruijswijkre és Jungelsre majd holnap.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum május 15, 2016, 01:57:48
Gondolkodtam ezen az ITT-n és végül tettem három meglepit dobogóra, legalábbis szerintem nem várja őket annyira senki első háromba:
Kruijswijk 1-3 hely @7.00 1.5/10 888sport
Gretsch 1-3 hely @21.00 0.5/10 888sport
Moser 1-3 hely @23.00 0.5/10 888sport

Kruijswijk kb. élete formájában lehet eddigiek alapján és bár az időfutam nem feltétlenül az ő műfaja, de első szakaszon is meglepően jól ment és nagyon jól áll összetettben, nagyon fog menni szerintem, meglátjuk mire lesz elég. Tavaly a Girón Kruijswijck egy hasonló, de ennél is jóval hosszabb ITT-n 5. lett ami elég jó ajánlólevél.
A LottoNL tagjai általánosságban durván jót mentek a nyitó szakaszon. Kruijswijk csapattársa Roglic óriási meglepetésre majdnem meg is nyerte, azóta volt egy bukása, nem tudom, nem merem megtenni mert lehet csak egy egyszeri kifutott eredmény volt. Aztán lehet holnap megnyeri vagy éppen megint második lesz és akkor majd átkozom magam  :)
Gretschről fent írt Pozzato, mit mondjak róla? Tavaly nagyon jót ment, ezzel együtt nem tartozik a nagy esélyesek közé most, de eléggé tetszik az odds rá, megpróbáltam  :D
Moser meg tudom szökésben volt, kicsi rá az esély hogy ezek után ma széthajtja magát, de igazából ez lenne az igazi meglepetés ha dobogóra állna. Az első szakaszon nagyot ment és hatodik lett. Szintén akkora odds van rá, hogy nem tudom kihagyni.
Ha a háromból egy bejönne 1-3 helyre már bőven elégedett lennék ilyen oddsszok mellett.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum május 15, 2016, 16:41:31
Persze hogy ezen az etapon is közbejött valami.. Az eső.  :ok:
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum május 15, 2016, 17:19:35
Ez eléggé gyanús, amit Brambilla megy... Tegnap kb nyomott egy 25km-es kronót saját magába hatalmas tempóban, ma pedig időfutamban verte Nibalit, Valverdét és Dumoulintől csak 7mp-et kapott. Szeretem az Etixxet, de ez túlzás, úgy ahogy az FDJ idei hatalmas javulása is.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum május 16, 2016, 00:48:06
Idézetet írta: firgabácsi Dátum május 15, 2016, 01:57:48
Gondolkodtam ezen az ITT-n és végül tettem három meglepit dobogóra, legalábbis szerintem nem várja őket annyira senki első háromba:
Kruijswijk 1-3 hely @7.00 1.5/10 888sport
Gretsch 1-3 hely @21.00 0.5/10 888sport
Moser 1-3 hely @23.00 0.5/10 888sport

Kruijswijk kb. élete formájában lehet eddigiek alapján és bár az időfutam nem feltétlenül az ő műfaja, de első szakaszon is meglepően jól ment és nagyon jól áll összetettben, nagyon fog menni szerintem, meglátjuk mire lesz elég. Tavaly a Girón Kruijswijck egy hasonló, de ennél is jóval hosszabb ITT-n 5. lett ami elég jó ajánlólevél.
A LottoNL tagjai általánosságban durván jót mentek a nyitó szakaszon. Kruijswijk csapattársa Roglic óriási meglepetésre majdnem meg is nyerte, azóta volt egy bukása, nem tudom, nem merem megtenni mert lehet csak egy egyszeri kifutott eredmény volt. Aztán lehet holnap megnyeri vagy éppen megint második lesz és akkor majd átkozom magam  :)
Gretschről fent írt Pozzato, mit mondjak róla? Tavaly nagyon jót ment, ezzel együtt nem tartozik a nagy esélyesek közé most, de eléggé tetszik az odds rá, megpróbáltam  :D
Moser meg tudom szökésben volt, kicsi rá az esély hogy ezek után ma széthajtja magát, de igazából ez lenne az igazi meglepetés ha dobogóra állna. Az első szakaszon nagyot ment és hatodik lett. Szintén akkora odds van rá, hogy nem tudom kihagyni.
Ha a háromból egy bejönne 1-3 helyre már bőven elégedett lennék ilyen oddsszok mellett.

Kruijswijk 1-3 hely @7.00 1.5/10 888sport
Gretsch 1-3 hely @21.00 0.5/10 888sport
Moser 1-3 hely @23.00 0.5/10 888sport

Az eső közbeszólt és most Roglic miatt lehet meg is őrülnék ha.... Bejött!!! topikba "betettem amit megtettem", igaz nem sokkal sajnos de hát ilyen oddssznál.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: oakland23 Dátum május 16, 2016, 09:08:14
Idézetet írta: firgabácsi Dátum május 16, 2016, 00:48:06
Az eső közbeszólt és most Roglic miatt lehet meg is őrülnék ha.... Bejött!!! topikba "betettem amit megtettem", igaz nem sokkal sajnos de hát ilyen oddssznál.

Gratula a Roglic tipphez! Én megint elcsesztem, mert két dologban voltam biztos, az egyik, hogy nem Dumoulin nyer, a másik, hogy nem Cancellara.  ;D Persze szóba jött nálam rajtuk kívül vagy 20 név(kisebb nagyobb meglepi), de ha nem vagyok lusta, és megnézem a rajtlistát meg az időjárásnak utána nézek, akkor lehetett volna kaszálni!
De legalább volt, aki kapcsolt, gratula hozzá!  :ok:

Ami az összetettet illeti, eddig sem tudtam kire kéne tenni, most már még úgy sem tudom  :D

Egyébként ez a Brambilla érdekes, de nem lehet, hogy a trikó ad neki erőt? Simán lehet, hogy a nagyok, Nibali és Valverde is azon voltak, hogy ok, hát ha esik, akkor inkább menjünk a biztonságra. Zakarin kétszer is taknyolt, nem akartak kockáztatni pár másodperc miatt egy esést, szerintem ez is benne volt. Dumoulin eleve nincs nagy formában. Brambillát meg végig bíztatták, lehet, hogy amolyan lesz ami lesz alapon tekert, és a trikó erőt adott neki. Mondjuk remélem, hogy csak a trikó...

De nekem Landa legalább akkora meglepi, mint Brambilla
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum május 16, 2016, 09:26:53
Idézetet írta: oakland23 Dátum május 16, 2016, 09:08:14
Gratula a Roglic tipphez! Én megint elcsesztem, mert két dologban voltam biztos, az egyik, hogy nem Dumoulin nyer, a másik, hogy nem Cancellara.

Kösz, a vicc az hogy én sem néztem az időjárást, még előző nap tettem meg végül Roglicot. Véletlenül alakult így, valószínűleg eső nélkül nem nyeri meg.
Egyébként ez amit írsz, hogy sem Cancellara sem Dumoulin, hát, 888sporton pont volt egy ilyen opció és rendesen gondolkodtam rajta:-) "Ki nyeri a szakaszt?" Cancellara, Dumoulin, Valaki más. A "Valaki más" 2.40 volt. Nem tettem meg, hiba volt.
Kedvencem ilyen szempontból pár éve egy Tour szakasz amit Pierre Rolland nyert 101x oddsszért :-)) Egy barátomnál voltam akkor, együtt néztük és előtte mondogattam, "te, meg kellene tenni Rollandot csak 10€-val, én érzem hogy nyerhet, egy szakaszgyőzelemért jött ide, a mai lehet az. Áá, úgysem jön, van ilyen vagy 10 másik akinek kb. ennyi esélye van mint neki. Na jó lehet tényleg hülyeség stb." Aztán végignéztük szépen ahogy megnyeri a szakaszt ilyen oddsszért  ;D
De biztos mindenkinek van sok ilyen sztorija kihagyott esély címszóval.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum május 16, 2016, 14:17:15
Gratula Roglichoz, szép volt.  :ok:

Landával kapcsolatban én sejtettem, hogy jó lesz, hiszen a Skynál mindenki sokat fejlődik a kronókon. Róla is elmondták, hogy a télen a rágyúrtak erre, plusz Landa is mondta, hogy változtattak a pozícióján a kerékpáron és sokat ment szélcsatornában is. Arra gondoltam, hogy max 30-45mp kap csak a nagyoktól.
Engem Urán lepett meg. Eddig jól ment, most pedig teljes káosz, pedig neki a kronó volt anno az erőssége. Most pedig eljutottunk oda, hogy az lett a gyengéje. Nála óriási hiba a regenerálódó képessége. Ha egy kis esze lenne az edzőinek, akkor rámennének vele az egyhetesekre és egynaposokra, mert GT-ken ő már alkalmatlan a jó helyezésre. Anno az Etixxnél szó is volt erről, hogy átnevelik majd őt (talán pont tavaly), de hát inkább váltott csapatot és erőltetik továbbra is a GT-ket nála. Láthattuk tavaly Kanadában, hogy az egynaposokon kiválóan megy és a végsebessége is meglenne a győzelmekhez.
Brambillával kapcsolatban én szkeptikus vagyok, annak ellenére is, hogy Etixx drukker vagyok. Az olaszoknál mindig bűzlik valami. Legyen az bundabotrány vagy maffiaügy, vagy dopping, ők mindenben benne vannak. Ezért is nem szeretek például olasz focira fogadni, mert ott is mindent a maffia irányít. Épp mikor kinek esik jól bundázni az lesz a bajnok. Ugyanez a kerékpársport. Anno Pantanitól is elvett egy győzelmet a Camorra, mert túl sokan fogadtak a Kalózra, így kifizetődőbb volt, ha nem ő nyer (20. szakaszig első Pantani, majd meglepetésre Ivan Gotti nyer).
Amúgy csak pár "Brambilla" az elmúlt évekből:
Mauro Santambrogio: 2013-ig teljesen átlagos egynapos menő (Első 50-be se kerül a GT-ken), majd eljön a 2013-as Giro, szakaszgyőzelem és összetett 9. hely, majd lebukott doppinggal.
Matteo Rabottini: 2014-ig semmi extra, jó szökevény, majd 14-es Giron összetett 17. hely (előtte asszem 75-be se volt), sok meglepően jól teljesített szakasz. Giro után lebukott ő is.
Lehetne még sorolni: Sella (4x szakaszgyőztes), Ricco (az idiotizmus és a doppingolás legendája), Basso (Giro győztes), Frigo (Giro szakaszgyőztes), Di Luca (Giro győztes), Garzelli (Giro győztes), Simoni (Giro győztes) és ez csak pár név...
Szóval aki olasz és gyanúsan jó, az általában nem tiszta. Simoniék legendák voltak, így ők más tészta véleményem szerint, de Brambilla sosem volt elit versenyző, jó kis szökevény volt, de ennyi.
Nálam az olasz sportoló egyet jelent a bundával, csalással, és doppinggal.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum május 16, 2016, 15:39:40
Pozzato, nagyon leszedted a keresztvizet az olaszokról:-) Egyébként sajnos nagy részük tényleg ilyen, nem csak a sportban, szóval el kell osztani kettővel amit mond egy olasz. Ezzel együtt a kerékpársportban szerintem nem sokkal voltak különbek más nemzet menői sem ha doppingolásról, csalásról volt szó. A nevekhez még egyet tennék hozzá hirtelen: Riccardo Riccò.
A holnapi szakaszon mi lesz?
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum május 16, 2016, 18:03:44
Annak ellenére, hogy egy olasz bringás nevét választottam, attól függetlenül ez a véleményem róluk (beleértve a saját kedvencemet is). Jó bringások és tehetségesek, de ahol tudnak ott megy a csalás. Ebben szerintem nagy szerepe van az olasz maffiának is. Persze a többi ország bringásai is hasonlóak (főleg spanyoloknál vannak akadnak ügyek), de azért jóval kisebb %-ban.
Ricconál én is megemlítettem, hogy ő volt a lehető leghülyébb bringás, viszont nagyon tehetséges volt. Ha ez tehetség egy kis ésszel is párosul, most minimum Simoni szinten beszélnénk róla.
Én most lehet kihagyom fogadás szempontjából a holnap a "kiváló" hétvége után. Szerintem Brambilla nyer  :great:
Viccet félretéve, Zakarin tuti támadni fog, mivel neki nincs meg a csapata, hogy tempót menjen, így szerintem az első hegyen megpróbál támadni. Landának szintén az első hegyen kéne támadni, az emelkedő hosszúsága miatt. Szerintem Chavestől is láthatunk majd egy támadást, aztán ő szép fokozatosan fog megrogyni, neki ez még kicsit hosszú. Ő az egyhegyes befutókra szokott specializálódni. Valverde és a Movistar sztem tempót fog menni ahogyan az Astana is próbál majd. Nekik szerintem érdekük az utolsó rövidebb emelkedőre tartogatni a támadást. Valverdének pláne, mert ő az olyan tipusú kaptatókat kedveli. Dumoulin szerintem meg fog rogyni. Nálam Pozzovivo és Majka a sötét folt. Aki még szerintem nagyot fog menni, az Kruiswijk. Jungels pedig végre meg fog rogyni, mert azért ezeket a hegyeket nem neki találták ki.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum május 16, 2016, 23:43:39
Én azt gondolom, hogy holnap szökés lesz és az összetett versenyzők csapati nem fogják összetörni magukat, hogy beérjék a szökevényeket a cél előtt, inkább egymást nézik majd az esélyesek végig, meg főként Valverdét hogy mikor indul az utolsó emelkedőn.
Szökésből olyan nyerhet nyilván főként akit hagynak menni mert nem veszélyes összetettben + nagyjából azért jól megy hegyre + nem kell valamelyik esélyest húznia a hegyen.
Ilyen lehet szerintem holnap Cunego, Busato, Preidler vagy Wellens aki már második szakaszgyőzelmét szerezné meg, de nem zárom ki ennek ellenére. Formolót is mondanám még, de neki lehet ott kell maradni Urannal, bár azt mondták a Giro előtt, hogy megkapja az esélyt hogy szakaszt nyerjen majd ha tud. Olvastam valahol Igor Antont is, hát nem tudom, én meglepődnék rajta, bár úgy tűnik nincs rossz formában.
 
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: csacsi1899 Dátum május 17, 2016, 14:23:26
Landa ma az első hegyen kapott 4-5 percet Nibaliéktól, aztán feladta a versenyt.

http://www.gazzetta.it/Giroditalia/2016/it/17-05-2016/giro-d-italia-landa-si-ritira-la-10-tappa-150702726649.shtml (http://www.gazzetta.it/Giroditalia/2016/it/17-05-2016/giro-d-italia-landa-si-ritira-la-10-tappa-150702726649.shtml)
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: csabax Dátum május 17, 2016, 14:51:07
Idézetet írta: csacsi1899 Dátum május 17, 2016, 14:23:26
Landa ma az első hegyen kapott 4-5 percet Nibaliéktól, aztán feladta a versenyt.

http://www.gazzetta.it/Giroditalia/2016/it/17-05-2016/giro-d-italia-landa-si-ritira-la-10-tappa-150702726649.shtml (http://www.gazzetta.it/Giroditalia/2016/it/17-05-2016/giro-d-italia-landa-si-ritira-la-10-tappa-150702726649.shtml)

Ennyi volt a túlértékelt Landa...  :)
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: oakland23 Dátum május 17, 2016, 17:09:28
Tököm kivan, szépen alakul minden, volt pénz Pirazzin, Cunegón és Atapumán, erre jön Csikóne, aztán behúzza. Hát kapja be  ;D
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum május 17, 2016, 18:51:49
Idézetet írta: oakland23 Dátum május 17, 2016, 17:09:28
Tököm kivan, szépen alakul minden, volt pénz Pirazzin, Cunegón és Atapumán, erre jön Csikóne, aztán behúzza. Hát kapja be  ;D

Hát aki őt megtippelte annak nagy grat  ;D Én egy H2H-et tettem az bejött, de szerintem csak a vakszerencse miatt. Meg szakaszgyőztesnek megtippeltem négyet, sok esély nem volt rá, talán Preidlerre egy ideig, de nem volt elég erős.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum május 19, 2016, 09:08:52
Giro 12. szakasz Noale - Bibione 182 km

Totál sík szakasz a mai, a sprinterek egyik utolsó lehetősége. Greipelnek áll minden szempontból, egyrészt már nincs Kittel és az ő távollétében nagyon úgy tűnik Greipel a legerősebb + neki van a legjobb vonata most már, a többi sprinter vonatából többen is kiestek már. Talán Demare-nak van hasonló erős még.
Ha nem jön közbe semmi Greipelt nehéz lesz megverni, de állítólag nagy a valószínűsége az esőnek, az viszont bekavarhat, főleg meg ha bukás is lesz. Mivel Greipelt nincs kedvem 2x oddsszért megtenni, megpróbálom Modolo 1-3 helyet. Az olasz sprinterek nyilván nagyon nyernének már egyet, eddig nem sok esélyük volt Kittellel és Greipellel szemben, de aligha törődnek bele, Nizzolo vagy Modolo nyerhet ma esetleg, főleg meg ha eső lesz, az Greipelnek nem annyira kedvezne.
Na meg még ott van Trentin, az Etixxnek már nem olyan erős a vonata, meg Trentin nem Kittel az tény, de azért biztosan megpróbálják neki valahogy felvezetni Sabatini meg Wisniowski. Trentinre túl jó az odds dobogóra hogy ne próbáljam meg kicsivel azt is  ;)

Modolo 1-3 hely @2.20 netbet
Trentin 1-3 hely @8.00 netbet

még egy ilyet teszek

Demare vs Hofland Demare @1.50 betclic
A franciának jobb a vonata mint Hoflandnak, majdnem olyan mint Greipelnek, meg én jobb formában érzem Demare-t + erősebb, jobb sprinternek is tartom. Aztán lehet az eső vagy egy bukás felülír mindent, az kerékpárnál benne van.

Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum május 19, 2016, 17:23:03
Greipel okosan bezárta Ewant. Csak így nyerhetett, mert az egyértelmű volt, hogy az ausztrál lazán lenyomta volna őt. Ennyit jelent a nagyobb test, plusz az évek meg a rutin.  :ok:
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Greipel Dátum május 19, 2016, 19:09:42
Újabb Greipel szakasz, nagy easy ez.  :D :great: :great:
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum május 19, 2016, 21:05:09
Idézetet írta: firgabácsi Dátum május 19, 2016, 09:08:52
Giro 12. szakasz Noale - Bibione 182 km

Totál sík szakasz a mai, a sprinterek egyik utolsó lehetősége. Greipelnek áll minden szempontból, egyrészt már nincs Kittel és az ő távollétében nagyon úgy tűnik Greipel a legerősebb + neki van a legjobb vonata most már, a többi sprinter vonatából többen is kiestek már. Talán Demare-nak van hasonló erős még.
Ha nem jön közbe semmi Greipelt nehéz lesz megverni, de állítólag nagy a valószínűsége az esőnek, az viszont bekavarhat, főleg meg ha bukás is lesz. Mivel Greipelt nincs kedvem 2x oddsszért megtenni, megpróbálom Modolo 1-3 helyet. Az olasz sprinterek nyilván nagyon nyernének már egyet, eddig nem sok esélyük volt Kittellel és Greipellel szemben, de aligha törődnek bele, Nizzolo vagy Modolo nyerhet ma esetleg, főleg meg ha eső lesz, az Greipelnek nem annyira kedvezne.
Na meg még ott van Trentin, az Etixxnek már nem olyan erős a vonata, meg Trentin nem Kittel az tény, de azért biztosan megpróbálják neki valahogy felvezetni Sabatini meg Wisniowski. Trentinre túl jó az odds dobogóra hogy ne próbáljam meg kicsivel azt is  ;)

Modolo 1-3 hely @2.20 netbet
Trentin 1-3 hely @8.00 netbet

még egy ilyet teszek

Demare vs Hofland Demare @1.50 betclic
A franciának jobb a vonata mint Hoflandnak, majdnem olyan mint Greipelnek, meg én jobb formában érzem Demare-t + erősebb, jobb sprinternek is tartom. Aztán lehet az eső vagy egy bukás felülír mindent, az kerékpárnál benne van.

Modolo 1-3 hely @2.20 netbet
Trentin 1-3 hely @8.00 netbet

még egy ilyet teszek

Demare vs Hofland Demare @1.50 betclic

Ez nagyon piros és hogy jobban fájjon Modolo 4 . lett  ;D
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum május 20, 2016, 22:24:44
Giro 21. szakasz Alpago - Corvara 210 km

Holnap jön a királyetap mondhatni, kegyetlen emelkedőkkel. Itt látható:
http://www.giroditalia.it/it/tappa/tappa-14/ (http://www.giroditalia.it/it/tappa/tappa-14/)

Én ma látottak alapján megkockáztatom Nibalit Valverdével szemben, bár ő a nagyobb odds. Ma Nibali állta sarat és a végén lesprintelte Valverdét pedig a Movistar , itt a nagy kérdés amit sokan feltesznek, hogy Valverde direkt nem ment a 4sec jóváírásért vagy nem tudott ennél többet menni. akárhogy is a Movistar nagyon erős, mindent megpróbált Nibali ellen ma és nem jutott sokra egyelőre. Holnap megpróbálnak majd megint mindent, de én úgy érzem nibali erősebb, aztán tudom ha a legvégén is együtt vannak Valverde elvileg gyorsabb a sprintben eért is őa favorit nyilván, de gyakorlatban ma nem volt gyorsabb. Meglátjuk.

Nibali vs Valverde @2.25 netbet

És hogy ki nyerheti a holnapit? Szerintem szökés lesz, igazi hegyimenő nyerhet csak mert ezek durva emelkedők. Nieve kijelentette ma a győzelme után, hogy minden szakaszon próbálnak nyerni a hegyekben most, hogy Landát már nem kell segíteni, ez alapján holnap Roche vagy Henao  ;) Hacsak Nieve nem olyan bivalyerős hogy holnap is tud menni.
De Marchi, Niemiec, Igor Anton szintén lehet hogy megpróbálják majd, na meg sokan mások is, próbálkozókban aligha lesz hiány, kérdés ki bírja végigvinni a szökést ilyen emelkedőkön.
Továbbra is nagyon kíváncsi vagyok Majkára aki ma is szépen megjött a nagy favoritokkal, de holnap igazán neki való szakasz következik. Amennyiben nem ér haza senki a szökésből akkor ő vagy Nibali nyerhet az gondolom.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: lavolpe Dátum május 20, 2016, 23:58:08
Idézetet írta: firgabácsi Dátum május 20, 2016, 22:24:44
Giro 21. szakasz Alpago - Corvara 210 km

Holnap jön a királyetap mondhatni, kegyetlen emelkedőkkel. Itt látható:
http://www.giroditalia.it/it/tappa/tappa-14/ (http://www.giroditalia.it/it/tappa/tappa-14/)

Én ma látottak alapján megkockáztatom Nibalit Valverdével szemben, bár ő a nagyobb odds. Ma Nibali állta sarat és a végén lesprintelte Valverdét pedig a Movistar , itt a nagy kérdés amit sokan feltesznek, hogy Valverde direkt nem ment a 4sec jóváírásért vagy nem tudott ennél többet menni. akárhogy is a Movistar nagyon erős, mindent megpróbált Nibali ellen ma és nem jutott sokra egyelőre. Holnap megpróbálnak majd megint mindent, de én úgy érzem nibali erősebb, aztán tudom ha a legvégén is együtt vannak Valverde elvileg gyorsabb a sprintben eért is őa favorit nyilván, de gyakorlatban ma nem volt gyorsabb. Meglátjuk.

Nibali vs Valverde @2.25 netbet

És hogy ki nyerheti a holnapit? Szerintem szökés lesz, igazi hegyimenő nyerhet csak mert ezek durva emelkedők. Nieve kijelentette ma a győzelme után, hogy minden szakaszon próbálnak nyerni a hegyekben most, hogy Landát már nem kell segíteni, ez alapján holnap Roche vagy Henao  ;) Hacsak Nieve nem olyan bivalyerős hogy holnap is tud menni.
De Marchi, Niemiec, Igor Anton szintén lehet hogy megpróbálják majd, na meg sokan mások is, próbálkozókban aligha lesz hiány, kérdés ki bírja végigvinni a szökést ilyen emelkedőkön.
Továbbra is nagyon kíváncsi vagyok Majkára aki ma is szépen megjött a nagy favoritokkal, de holnap igazán neki való szakasz következik. Amennyiben nem ér haza senki a szökésből akkor ő vagy Nibali nyerhet az gondolom.

Ez alapján van érték akkor a Majka vs Chaves  H2H Majkában is 2.1@-ért?
Majka ma Nibali és Valverede mögött jött meg, míg Chaves ennek a sornak a végén, nem erőltette a mezőnyhajrát.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: oakland23 Dátum május 21, 2016, 08:47:38
Én a nagy négyesből (Froome, Contadror, Nibali, Nairo) valamiért Nibalit kedvelem legkevésbé. Nem tudom miért van ez így, miért alakult így, csak így van  ;D
Ettől függetlenül én úgy vélem, hogy ma behúzza a szakaszt. Sőt azt gondolom, hogy nem fogja bírni vele a tempót Valverde, és nem is együtt érkeznek meg. Tegnap Nibali kóstolgatta a többieket, próbálgatta hogyan reagálnak a riválisok. Nem nagyon ízlett senkinek. Szerintem Nibali ma komoly másodperceket akar kiosztani, és vélhetően ki is fog. Valverdének sok lesz a mai etap, és nem tudom, miért érzem ezt, mert eddig nekem pozitív csalódás, de azt érzem, ma sokan megrogynak, és Nibali nyeri a szakaszt. Persze nem nagy pénzzel teszem, mert simán jöhet egy Kadri a semmiből, aztán behúzza, de én úgy vélem, Nibali ma helyre teszi a dolgokat.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum május 21, 2016, 17:26:49
Idézetet írta: firgabácsi Dátum május 20, 2016, 22:24:44
Giro 21. szakasz Alpago - Corvara 210 km

Holnap jön a királyetap mondhatni, kegyetlen emelkedőkkel. Itt látható:
http://www.giroditalia.it/it/tappa/tappa-14/ (http://www.giroditalia.it/it/tappa/tappa-14/)

Én ma látottak alapján megkockáztatom Nibalit Valverdével szemben, bár ő a nagyobb odds. Ma Nibali állta sarat és a végén lesprintelte Valverdét pedig a Movistar , itt a nagy kérdés amit sokan feltesznek, hogy Valverde direkt nem ment a 4sec jóváírásért vagy nem tudott ennél többet menni. akárhogy is a Movistar nagyon erős, mindent megpróbált Nibali ellen ma és nem jutott sokra egyelőre. Holnap megpróbálnak majd megint mindent, de én úgy érzem nibali erősebb, aztán tudom ha a legvégén is együtt vannak Valverde elvileg gyorsabb a sprintben eért is őa favorit nyilván, de gyakorlatban ma nem volt gyorsabb. Meglátjuk.

Nibali vs Valverde @2.25 netbet

És hogy ki nyerheti a holnapit? Szerintem szökés lesz, igazi hegyimenő nyerhet csak mert ezek durva emelkedők. Nieve kijelentette ma a győzelme után, hogy minden szakaszon próbálnak nyerni a hegyekben most, hogy Landát már nem kell segíteni, ez alapján holnap Roche vagy Henao  ;) Hacsak Nieve nem olyan bivalyerős hogy holnap is tud menni.
De Marchi, Niemiec, Igor Anton szintén lehet hogy megpróbálják majd, na meg sokan mások is, próbálkozókban aligha lesz hiány, kérdés ki bírja végigvinni a szökést ilyen emelkedőkön.
Továbbra is nagyon kíváncsi vagyok Majkára aki ma is szépen megjött a nagy favoritokkal, de holnap igazán neki való szakasz következik. Amennyiben nem ér haza senki a szökésből akkor ő vagy Nibali nyerhet az gondolom.

Nibali vs Valverde @2.25 netbet

Ez sima lett, Valverde elszállt azt hiszem, mármint nem csak ma, hanem összetettben is. Mostantól ez alighanem Nibali vs Kruijswijk összetettben, de Chaves nagyon erős emelkedőn, nem szabad leírni őt sem, még lesz jó pár nagy hegy.
Amúgy meg az ilyen szakaszokért érdemes kerékpárt nézni mint a mai volt, minden szempontból és ebben a táj, a látvány is benne van, nem csak maga a verseny.
Szegény Atapuma, de megérdemelte volna...
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum május 21, 2016, 17:54:29
Nem voltam gépközelben, így aki netalán tudja, Jungels előrébb végzett, mint Formolo? 2.75-ért tegnap nagyon ajándéknak tűnt, de ahogy olvasom itt, egészen kaotikus szakasz volt. Eddig kb mindenhol csak top10-et látok, ott egyikük sem szerepel. Volt rajta egy komoly kis összegem...
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: csabax Dátum május 21, 2016, 18:24:00
Idézetet írta: Pozzato Dátum május 21, 2016, 17:54:29
Nem voltam gépközelben, így aki netalán tudja, Jungels előrébb végzett, mint Formolo? 2.75-ért tegnap nagyon ajándéknak tűnt, de ahogy olvasom itt, egészen kaotikus szakasz volt. Eddig kb mindenhol csak top10-et látok, ott egyikük sem szerepel. Volt rajta egy komoly kis összegem...
ez jó lista? http://www.eredmenyek.com/kerekpar/tour/giro-d-italia/ (http://www.eredmenyek.com/kerekpar/tour/giro-d-italia/)
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: csabax Dátum május 21, 2016, 18:25:53
21. Jungels B. Etixx-Quick Step +6:21
59. Formolo D. Cannondale Pro Cycling Team +27:38
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum május 21, 2016, 18:33:06
Köszi Csabax!  :ok:
Procyclingstats pont a Giro alatt nem működik rendesen, gondolom egyrészt a játékoknak is, amit bevezettek, így még nagyobb a látogatottságuk.

Grat a Nibalis tipphez Firgabácsi.  :ok:
Felvételről majd ha lesz időm holnap megnézem a mai szakaszt. 

Procyclingstatsról akartam pár adatot a holnapi időfutammal kapcsolatban, de majd akkor ha végre újra működik az oldal...

Így fejből az rémlik, hogy 2014-ben volt egy hegyi időfutam (ugyanígy asszem a királyetap után). Akkor a kisebbik Henao meglepően jó volt. Tőle (ha még versenyben van a mai etap után is), sokat várok, illetve szerintem Wellens lehet még jó, már ami meglepetésfaktort jelenti. De majd ha végre betölt a PCS, akkor pontosabb adatot tudok mondani, mert így fejből lehet nem is a jó Henaora emlékeztem.  ;D
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum május 21, 2016, 19:54:04
Mint említettem, nem láttam a mai etapot, de én nem írnám le Valverdét. Kiválóan ment eddig a Giron, de szerintem valami eléhezés lehet a háttérben, mert ő nem olyan versenyző, aki csak úgy formán kívül érkezne egy GT-re, amire elvileg egész szezonban készül és fő esélyes. Ő profi és profin is szokott felkészülni. Az is lehet, hogy ő is valami betegséget kapott el. Mindenesetre, ha eléhezés történt, akkor szerintem felesleges leírni őt (34.00-es odds a győzelmére). Csapata még mindig erős és most már csak érte dolgozik. Jön a hegyi kronó, plusz jövőhét lesz az igazán mérvadó. Meg kell nézni a holnapi etapot hogyan megy, de a 3 perc még nem embertelenül nagy hátrány. Simán odaérhet még szerintem a dobogóra, ha nincsen komolyabb baja. Nagyon ritka az, hogy ő egy ilyen mezőnyben elfogyna idő előtt. Az pedig a másik és legfontosabb dolog, hogy egy háromhetes versenyt nem lehet hibátlanul lehozni, mindenkinek lesz rossz napja. Kruijswijknek még nem volt. Nagyon bírom a hollandot, viszont nincs csapata és ez bőven visszaüthet.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum május 21, 2016, 22:22:17
Idézetet írta: Pozzato Dátum május 21, 2016, 18:33:06
Köszi Csabax!  :ok:
Procyclingstats pont a Giro alatt nem működik rendesen, gondolom egyrészt a játékoknak is, amit bevezettek, így még nagyobb a látogatottságuk.

Grat a Nibalis tipphez Firgabácsi.  :ok:
Felvételről majd ha lesz időm holnap megnézem a mai szakaszt. 

Procyclingstatsról akartam pár adatot a holnapi időfutammal kapcsolatban, de majd akkor ha végre újra működik az oldal...

Így fejből az rémlik, hogy 2014-ben volt egy hegyi időfutam (ugyanígy asszem a királyetap után). Akkor a kisebbik Henao meglepően jó volt. Tőle (ha még versenyben van a mai etap után is), sokat várok, illetve szerintem Wellens lehet még jó, már ami meglepetésfaktort jelenti. De majd ha végre betölt a PCS, akkor pontosabb adatot tudok mondani, mert így fejből lehet nem is a jó Henaora emlékeztem.  ;D

Én Giro hivatalos oldalán szoktam nézni az eredményeket, ott hamar fent volt ma is a szakasz meg az összetett eredmény is:
http://www.giroditalia.it/it/ (http://www.giroditalia.it/it/)

Vagy cyclingnews sem rossz.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum május 21, 2016, 23:54:58
Holnap hegyi időfutam
http://www.giroditalia.it/it/tappa/tappa-15/ (http://www.giroditalia.it/it/tappa/tappa-15/)

Azon gondolkoztam, hogy Valverde vajon csak ideglenesen rogyott meg és holnapra összeszedi magát vagy nem, mert ha igen akkor Zakarin elleni H2H-ben elég jó az a 2.20-as odds, de nem merem tenni.
Helyette megpróbálok egy vadat ;D

Scarponi 1-3. hely @10.00 betclic

Tudom, Nibali első számú segítője és Nibalinak talán soha ennyire nem volt szüksége rá mint amennyire most lesz majd a hegyekben a harmadik héten, e miatt meglehet takarékos üzemmódban megy majd. Ha viszont mégsem és szabad kezet kapna, odatenné magát akkor nem érzem lehetetlennek a dobogót. Nagyon jó formában van, durva mit megy Nibalinak az emelkedőkön, ez a holnapi menet fekszik neki, volt negyedik is már három éve ilyen hegyi TT-n és túl jó ez az odds, hogy ne próbáljam meg. Max lesz 10. és akkor nem jön  :)
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum május 22, 2016, 17:35:20
Idézetet írta: firgabácsi Dátum május 21, 2016, 23:54:58
Holnap hegyi időfutam
http://www.giroditalia.it/it/tappa/tappa-15/ (http://www.giroditalia.it/it/tappa/tappa-15/)

Azon gondolkoztam, hogy Valverde vajon csak ideglenesen rogyott meg és holnapra összeszedi magát vagy nem, mert ha igen akkor Zakarin elleni H2H-ben elég jó az a 2.20-as odds, de nem merem tenni.
Helyette megpróbálok egy vadat ;D

Scarponi 1-3. hely @10.00 betclic

Tudom, Nibali első számú segítője és Nibalinak talán soha ennyire nem volt szüksége rá mint amennyire most lesz majd a hegyekben a harmadik héten, e miatt meglehet takarékos üzemmódban megy majd. Ha viszont mégsem és szabad kezet kapna, odatenné magát akkor nem érzem lehetetlennek a dobogót. Nagyon jó formában van, durva mit megy Nibalinak az emelkedőkön, ez a holnapi menet fekszik neki, volt negyedik is már három éve ilyen hegyi TT-n és túl jó ez az odds, hogy ne próbáljam meg. Max lesz 10. és akkor nem jön  :)

Scarponi 1-3. hely @10.00 betclic

Nem jött be, de közel volt ez azért, 5. lett, nem is izzadt meg igazán, 13 sec-en múlt, kicsit komolyabban veszi lehet megvan.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum május 22, 2016, 21:43:38
Meglátásaim az utolsó hét előtt:
- Kruijswijk egyértelműen a legerősebb a mezőnyben, viszont túl korán került csúcsformába. Ezt a Girot csapat nélkül nagyon nehéz megcsinálni (én még mindig lehetetlenségnek tartom), és biztosra veszem, hogy neki is lesz egy rossz napja. Véleményem szerint a 20. etap lehet. A Risoul előtte való nap már alapból fáraszthatja őt, és a 20. szakaszokon jöhet ki, az hogy nincsen csapata és tapasztalata. Az olyan Astanás és Movistaros etapnak néz ki. Van egy olyan érzésem, hogy a két csapat össze fog dolgozni, viszont mint említettem a holland eddig simán tartotta Nibaliékkal a lépést. Ez a majd 3 perces előny szerintem jól menedzselhető az utolsó héten, csak a csapat hiánya visszaüthet.
- Nibalinak szerintem a mai volt a mélypont (volt itt minden probléma..), de ő amúgy is az utolsó hétre ígérte magát. Kicsit fásultnak érzem őt, kíváncsi vagyok, hogy mennyire tudja felszívni magát. Az biztos, hogy nálam nem ő az első számú kihívó, hanem Valverde. Ma is látszott, hogy a szombati csak egy megingás volt. Erős ő, és fejben talán ő az egyik legjobb. A tapasztalat is mellette szól plusz ugye ott a Movistar. Nekem az a véleményem, hogy be fogják áldozni Amadort, hogy Valverde minimum dobogós legyen...
- Chaves nekem a sötét ló. Hasonlóan csapat nélkül, de legalább neki nem kell védenie a trikót. Szerintem fog ő még itt szakaszt nyerni, és lehet pont Nibalit szorítja majd le a dobogóról.
- Ami durva, hogy Urán milyen félelmetesen gyenge az időfutamokon (pár éve még ebben volt a legjobb). Most is Colbrelli megelőzi őt...(ez már szánalom kategória). Viszont mellette szólhat, hogy már nem lesz időfutam, a hegyekben meg eddig nem volt rossz, így lehet visszakapaszkodik a top10-be.
- Majkát én nem tartom top esélyesnek, sőt még dobogóra sem várom, ahogy Zakarint sem. Érdekes, hogy Majka mennyire nem tudja átlépni a saját árnyékát. Olvastam róla cikkeket, és sokszor megemlítik, hogy a lengyelek legjobb és legsikeresebb bringása.... Megfeledkeztek Kwiatkowskiról?  :laugh:
- A sprinterek közül már kb mindenki hazament (Ewan, Kittel, Greipel), Nizzolo megint elhozza a ponttrikót, de szerintem szakaszt nyerni meg nem fog. Modolo még egyet be fog húzni (17. etap), a záró etapon meg mivel alig vannak sprinterek, lehet megint hazaér egy szökés...
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: oakland23 Dátum május 24, 2016, 09:55:32
A válogatott Elefntcsontpart elleni meccsére kapott 1500 Ft-os freebettel ma megküldtem Nibali szakaszgyőzelmét 15.00-ös oddson.
A hegyi időfutam mondjuk nem azt jelzi, hogy olyan erős, de ez már a harmadik hét :D
Egyébként én úgy vélem, ma nem ér haza szökés. Biztosan sokan elmennek, de úgy vélem, ma az összetettben esélyesek meccselnek a szakaszgyőzelmért is. Nyílván láttunk már egy megrogyás után csodás feltámadást, hátha ezt hozza ma össze Nibali.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum május 24, 2016, 15:32:57
Eddig eléggé erős a mai etap. Kíváncsi vagyok, hogy ki fog még megtörni ma. Eddig: Chaves, Majka és Urán. Keményebb etap lesz ez, mint vártam.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum május 24, 2016, 16:49:53
Nibalival kapcsolatban sajnos jó volt a meglátásom. Innen lehetetlen már Girot nyerni. Túl sok volt neki az edzőtáborozás, túlhajtották őt. Nem gondoltam volna, mert nagyon ígérte magát, de teljesen kikészült.
Kruisjwijk, Zakarin, Valverde és Chaves egyértelműen a legerősebb a mezőnyben. Ahogy Chavito visszahozta ezt a sírból, azt megköszönheti neki Majka. Ő magába kapott volna 2-3 percet. Pozzovivo hatalmas csalódás, évről évre rosszabb lesz, ahogy Urán is. Utóbbinak szerintem ennyi volt. Ő többet nem lesz GT kapitány.
Chaves hatalmasat hajtott, még ha a végére teljesen el is fáradt. Valverde szintén nagyon ment, neki szerintem érik a dobogó összetettben, de ezt is vártam anno (2.75-ért pár nappal ezelőtt). Ő az, aki reálisan felveheti még a versenyt Chavesszel Kruijswijk ellen. Ez az etapgyőzelem neki nagyon jól jött, szerintem hatalmasat önbizalmat fog neki adni a két hegyi etapra.
Kruijswijk pedig embertelen. Csapat nélkül is nagyon erős, de szerintem az egyik etapon meg fog rogyni. Nem lehet ezt a három hetet így végig bírni. Nem biztos, hogy a Girojába fog kerülni, de lehet, hogy a többiek nagyon megközelítik őt majd összetettben.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Ghastly Dátum május 24, 2016, 17:06:04
Idézetet írta: Pozzato Dátum május 24, 2016, 16:49:53
Nibalival kapcsolatban sajnos jó volt a meglátásom. Innen lehetetlen már Girot nyerni. Túl sok volt neki az edzőtáborozás, túlhajtották őt. Nem gondoltam volna, mert nagyon ígérte magát, de teljesen kikészült.
Kruisjwijk, Zakarin, Valverde és Chaves egyértelműen a legerősebb a mezőnyben. Ahogy Chavito visszahozta ezt a sírból, azt megköszönheti neki Majka. Ő magába kapott volna 2-3 percet. Pozzovivo hatalmas csalódás, évről évre rosszabb lesz, ahogy Urán is. Utóbbinak szerintem ennyi volt. Ő többet nem lesz GT kapitány.
Chaves hatalmasat hajtott, még ha a végére teljesen el is fáradt. Valverde szintén nagyon ment, neki szerintem érik a dobogó összetettben, de ezt is vártam anno (2.75-ért pár nappal ezelőtt). Ő az, aki reálisan felveheti még a versenyt Chavesszel Kruijswijk ellen. Ez az etapgyőzelem neki nagyon jól jött, szerintem hatalmasat önbizalmat fog neki adni a két hegyi etapra.
Kruijswijk pedig embertelen. Csapat nélkül is nagyon erős, de szerintem az egyik etapon meg fog rogyni. Nem lehet ezt a három hetet így végig bírni. Nem biztos, hogy a Girojába fog kerülni, de lehet, hogy a többiek nagyon megközelítik őt majd összetettben.

Nibali  ;D ;D ;D ;D ;D
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: oakland23 Dátum május 24, 2016, 19:27:20
"Partra vetődött a cápa"  ;D
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum május 26, 2016, 11:02:24
Ma bepróbálom ezt:

Valverde vs Ulissi - Ulissi @2.20 bet365

Kockázatos, de ha Ulissi szökni fog márpedig szerintem fog mert ez olyan szakasz amit nyerhet esetleg akkor jöhet. Ha a mezőnnyel jön meg akkor valószínűleg bukta  :)
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum május 26, 2016, 23:06:19
Idézetet írta: firgabácsi Dátum május 26, 2016, 11:02:24
Ma bepróbálom ezt:

Valverde vs Ulissi - Ulissi @2.20 bet365

Kockázatos, de ha Ulissi szökni fog márpedig szerintem fog mert ez olyan szakasz amit nyerhet esetleg akkor jöhet. Ha a mezőnnyel jön meg akkor valószínűleg bukta  :)

Valverde vs Ulissi - Ulissi @2.20 bet365

Nem volt esély rá, Ulissi nem volt szökésben
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum május 26, 2016, 23:34:56
A két utolsó hegyi szakasz közül az első jön holnap, ez a mellett hogy újabb izgalmak várhatóak azért is jó mert már nem sokat lehet bukni a Giróval idén ;D

19. szakasz Pinerolo - Risuol 162 km

http://www.giroditalia.it/it/tappa/tappa-19/ (http://www.giroditalia.it/it/tappa/tappa-19/) 

Elég rövid szakasz lesz, én azt várom hogy most nem ér haza szökés, de kizárni nem lehet. Elvileg itt már menni kell a GC versenyzőknek ami a csövön kifér. Kruijswijk továbbra is óriási formában van, holnap nagyjából elválik végig lehet-e ezt csinálni csapat nélkül, megrogy-e vagy nem. Az alapján amit eddig láttunk nem, minden támadást lazán átvesz, olyankor is mikor nem is kellene, de rossz napja mindenkinek lehet és most jön két kemény hegyi szakasz.
Mivel valószínűleg megpróbál szakaszt nyerni ha nem lesz szökés, utalt is erre nyilatkozatokban korábban, így megpróbálom 1-3 helyre őt. Jelen formája alapján ha együtt jönnek meg a menők akkor nem hiszem hogy a Chaves, Zakarin, Valverde, Nibali négyesből kettőnél több megveri, más meg aligha rúg labdába:

Kruijswijk 1-3. hely @2.00

Ha mégis hazaér szökés, akkor akinek "szabad a keze" és képesnek is tartom egy ilyen szakaszt megnyerni: Dombrowski, Nieve, Atapuma.
Az Astana nagy kérdés. Érdekes volt ez a belebegtetés ma, hogy Nibali lehet beteg, meg hogy ő folytatni akarja, de ha a tesztek azt mondják beteg akkor az Astana sportigazgatója visszalépteti. Nekem valami nem tiszta ebben, meglehet nincs itt semmilyen betegség csak nem akarják hogy beégjen és esetleg holnap + holnapután újabb súlyos perceket kapjon, ezért "előkészítik" a terepet a feladáshoz. Meg az is lehet hogy direkt ködösítenek, aztán holnap majd nagy meglepetésre szárnyal, kíváncsi leszek.
Ha az Astana "feladná" Nibalit és mehetnének a többiek akkor pl. Scarponi vagy Kangert az eddig látottak alapján akár szakaszt nyerhetne holnap.

Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum május 27, 2016, 16:43:00
Idézetet írta: firgabácsi Dátum május 26, 2016, 23:34:56
A két utolsó hegyi szakasz közül az első jön holnap, ez a mellett hogy újabb izgalmak várhatóak azért is jó mert már nem sokat lehet bukni a Giróval idén ;D

19. szakasz Pinerolo - Risuol 162 km

http://www.giroditalia.it/it/tappa/tappa-19/ (http://www.giroditalia.it/it/tappa/tappa-19/) 

Elég rövid szakasz lesz, én azt várom hogy most nem ér haza szökés, de kizárni nem lehet. Elvileg itt már menni kell a GC versenyzőknek ami a csövön kifér. Kruijswijk továbbra is óriási formában van, holnap nagyjából elválik végig lehet-e ezt csinálni csapat nélkül, megrogy-e vagy nem. Az alapján amit eddig láttunk nem, minden támadást lazán átvesz, olyankor is mikor nem is kellene, de rossz napja mindenkinek lehet és most jön két kemény hegyi szakasz.
Mivel valószínűleg megpróbál szakaszt nyerni ha nem lesz szökés, utalt is erre nyilatkozatokban korábban, így megpróbálom 1-3 helyre őt. Jelen formája alapján ha együtt jönnek meg a menők akkor nem hiszem hogy a Chaves, Zakarin, Valverde, Nibali négyesből kettőnél több megveri, más meg aligha rúg labdába:

Kruijswijk 1-3. hely @2.00

Ha mégis hazaér szökés, akkor akinek "szabad a keze" és képesnek is tartom egy ilyen szakaszt megnyerni: Dombrowski, Nieve, Atapuma.
Az Astana nagy kérdés. Érdekes volt ez a belebegtetés ma, hogy Nibali lehet beteg, meg hogy ő folytatni akarja, de ha a tesztek azt mondják beteg akkor az Astana sportigazgatója visszalépteti. Nekem valami nem tiszta ebben, meglehet nincs itt semmilyen betegség csak nem akarják hogy beégjen és esetleg holnap + holnapután újabb súlyos perceket kapjon, ezért "előkészítik" a terepet a feladáshoz. Meg az is lehet hogy direkt ködösítenek, aztán holnap majd nagy meglepetésre szárnyal, kíváncsi leszek.
Ha az Astana "feladná" Nibalit és mehetnének a többiek akkor pl. Scarponi vagy Kangert az eddig látottak alapján akár szakaszt nyerhetne holnap.

Kruijswijk 1-3. hely @2.00

Hát persze hogy ma áll bele fejjel a hóba az ember, mikor teszek rá  ;D :bash:
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum május 27, 2016, 16:44:57
Hatalmas szakasz és megjött a holland megrogyása, még akkor is, ha egy bukás kellett hozzá. Nibali végre összekapta magát. Zakarint sajnálom, nem így terveztem a Valverdés tippet. Szerintem a holland megtört teljesen..ma még kapni fog 1,5-2 percet ha így folytatja.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: csabax Dátum május 27, 2016, 17:04:16
Idézetet írta: Pozzato Dátum május 27, 2016, 16:44:57
Hatalmas szakasz és megjött a holland megrogyása, még akkor is, ha egy bukás kellett hozzá. Nibali végre összekapta magát. Zakarint sajnálom, nem így terveztem a Valverdés tippet. Szerintem a holland megtört teljesen..ma még kapni fog 1,5-2 percet ha így folytatja.
Szurkolok is ám nagyon Nibalinak, hiszen néhány nappal ezelőtt, amikor megrogyott és már sokan "temették", arra fogadtam, hogy Nibali lesz a végső győztes. A bukik is már az elhantolásra készültek, s így 23.00 volt az odds.  :)
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum május 27, 2016, 17:07:00
A Cápa hatalmas volt. Nem gondoltam volna, de megígérte és megcsinálta. Újra nyílt az összetett. Ennyit jelent a csapat. Kruijswijk hiába a bukás, de egy csapattal (mint az Astana vagy a Movistar) nem kapott volna ennyit.
Holnapi etap hihetetlen lesz megint. Majka hatalmasat ment, Valverde kicsit elfogyott a nagy hegyekben, míg a hollandnak szerintem ennyi volt a Giro. Jó volt a megérzésem itt a szakasz végén, hogy fog kapni a 3 percen kívül még 1,5-2-őt. Zakarint sajnálom, de nélküle is óriási küzdelem lesz. Chaves erős, de egy komoly Astana és Nibali ellen nem tennék rá túl sokat.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: csabax Dátum május 27, 2016, 17:08:56
Idézetet írta: Pozzato Dátum május 27, 2016, 17:07:00
Chaves erős, de egy komoly Astana és Nibali ellen nem tennék rá túl sokat.
így legyen
:beerchug:
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum május 27, 2016, 19:04:45
Idézetet írta: Pozzato Dátum május 27, 2016, 16:44:57
Hatalmas szakasz és megjött a holland megrogyása, még akkor is, ha egy bukás kellett hozzá. Nibali végre összekapta magát. Zakarint sajnálom, nem így terveztem a Valverdés tippet. Szerintem a holland megtört teljesen..ma még kapni fog 1,5-2 percet ha így folytatja.

Azért ez nem megrogyás volt, az ember beleállt fejjel a hóba kb., csoda hogy bejött valahogy. Csapat ide vagy oda, ez kellett hozzá azért nagyban, szerény véleményem szerint akármit csinál az Astana az életben nem rázzák le e nélkül. Persze ezt már soha nem tudjuk meg, hogy igen vagy nem, úgyhogy mindegy is.
Én nem szurkoltam a hollandnak, de azért kár hogy egy ilyen dolog dönti el a Girót.
Amúgy az egyik legjobb, legizgalmasabb Giro amit valaha láttam.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum május 27, 2016, 19:18:43
Egyrészt a bukás is hozzájárult, de kijött, hogy csapat nélkül Girot nyerni lehetetlen. Ha van mögötte egy Astana vagy Movistar a lejtmenetben nem hagyják, hogy 2 perc körülire duzzadjon a hátrány.
Jogos amit írtál, hogy Astana nem rázta volna le őt ennyire (szerintem megtörték volna őt a folyamatos akciók, de max 10-20mp-et kapott volna), de ezt már sose tudjuk meg.
Én sem szeretem ha így dől el egy Giro, azért is nem örültem Zakarin bukásának sem, még ha ellene is fogadtam.
Majka viszont szépen összekapta magát az utolsó etapokra. Jungels zseniális, szavak nincsenek rá. Hatalmasat megy ezen a Giron.
Nekem vetekszik a 2012-as és a 2005-ös Giroval, de az idei évi is fantasztikus versenyt hoz. Azon se lepődnék meg a ma látottak után, ha Valverde hozna 2 percet Chavesen vagy Majka bejönne a dobogóra, mert itt már bármi lehet.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum május 27, 2016, 19:21:48
Lábjegyzet, ha valakinek van ideje, akkor nézze meg a 2005-ös Girot, illetve Paolo "Il Falco" Savoldelli utolsó etapjait.
www.youtube.com/watch?v=M9vRjJXk6Jk (http://www.youtube.com/watch?v=M9vRjJXk6Jk)

A sztori pedig itt van hozzá:
http://www.bringacafe.hu/pedalkiraly-az-elmult-10-ev-legjobb-giroi-savoldelli-a-solyom-2682 (http://www.bringacafe.hu/pedalkiraly-az-elmult-10-ev-legjobb-giroi-savoldelli-a-solyom-2682)
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum május 27, 2016, 20:54:41
Idézetet írta: Pozzato Dátum május 27, 2016, 19:18:43
Egyrészt a bukás is hozzájárult, de kijött, hogy csapat nélkül Girot nyerni lehetetlen. Ha van mögötte egy Astana vagy Movistar a lejtmenetben nem hagyják, hogy 2 perc körülire duzzadjon a hátrány.
Jogos amit írtál, hogy Astana nem rázta volna le őt ennyire (szerintem megtörték volna őt a folyamatos akciók, de max 10-20mp-et kapott volna), de ezt már sose tudjuk meg.
Én sem szeretem ha így dől el egy Giro, azért is nem örültem Zakarin bukásának sem, még ha ellene is fogadtam.
Majka viszont szépen összekapta magát az utolsó etapokra. Jungels zseniális, szavak nincsenek rá. Hatalmasat megy ezen a Giron.
Nekem vetekszik a 2012-as és a 2005-ös Giroval, de az idei évi is fantasztikus versenyt hoz. Azon se lepődnék meg a ma látottak után, ha Valverde hozna 2 percet Chavesen vagy Majka bejönne a dobogóra, mert itt már bármi lehet.

Az a Valverde vs Zakarin tipped majdnem biztosan bejött volna akkor is ha nem bukik Zakarin, legalábbis az alapján ami már addig mármint a bukásáig lezajlott.
Elképesztő jó tényleg az idei Giro, pedig már párat láttam azért. Jungelsből az alapján amit itt ment eddig ennyi évesen azt mondanám fog ő még nagy körversenyt is nyerni.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum május 27, 2016, 21:29:12
Kíváncsi lettem volna Zakarinra mit tud a holnapi etapon, mert nekem továbbra is az a véleményem, hogy ő nem háromhetes menő. Amolyan Spilak 2.0. Kicsit jobb kiadásban és eddig kiválóan ment, de szerintem háromhetest ő nem fog nyerni (még a dobogót is erősnek érzem vele kapcsolatban).
Jungelsnek nagyon örülök mert még a Trekben kedveltem meg a stílusát. Lejtmenetben Nibalit és Samuel Sánchezt idézi. A Treknél mérgesek is voltak mikor elment, mert tudták, hogy hatalmas tehetséget engednek el.
Hatalmas előnye Jungelsnek, hogy magassága ellenére jól megy hegyre. Jól fejleszthető és ugyan voltak kisebb megingások pályafutása során, de összességében szépen fejlődött. Simán lehet belőle háromhetes vagy esetleg all-round Kwiatkowski féle bringás is.
Szerencsések vagyunk, hogy ennyi tehetséges bringást láthatunk és az őket követő generáció is nagyon ígéretes (Kamna, M.A. Lopez, Carthy, Turgis, Oomen, Bauhaus, Dibben stb.). Szóval lesz bőven utánpótlás Cavendish, Froome, Contador és a többiek után.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum május 28, 2016, 17:29:05
A Cápa megcsinálta. Zseniális volt, nem gondoltam volna, hogy ezt ő megnyerheti. Nincsenek erre szavak, amit ő művelt ezen a versenyen. Ami viszont biztos és mondtam is, hogy csapat nélkül nem lehet háromhetest nyerni. Astana ezt megint bebizonyította, ahogyan tavaly a Vueltán is. Utóbbi évek legjobb Giroja volt. Valverde is kiválóan ment a végén, ahogy Taaramae is szépen húzta be a szakaszt.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: csabax Dátum május 28, 2016, 17:40:16
Úgy néz ki, hogy összejött a dolog!
:great: :great: :great: :great: :great:
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: csacsi1899 Dátum május 28, 2016, 20:45:05
Nibali mit ment a két szakaszon, mindkét nap állva kellett néznem az utolsó kilométereket.
Scarponi előtt is le a kalappal!

Ghas! oak! A cápát soha nem szabad leírni...
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: oakland23 Dátum május 29, 2016, 09:51:22
Idézetet írta: csacsi1899 Dátum május 28, 2016, 20:45:05
Nibali mint ment a két szakaszon, mindkét nap állva kellett néznem az utolsó kilométereket.
Scarponi előtt is le a kalappal!

Ghas! oak! A cápát soha nem szabad leírni...

Nem írtam én le, de hogy őszinte legyek, én nem bíztam már benne. (Na jó, ha így nézzük, akkor valóban leírtam :D) Azért a tegnap előtti szakaszon, amit behúzott, megtettem top3-ra (ahogy a főoldali cikk alá írtam is kommentben), hogy hátha. Történtek már csodák, nagy fejreállások, feltámadások, aztán nesze, Nibali valóban feltámadt. Nem is tudom már, melyik Vuelta volt az, amikor Rodriguez szopatott meg, volt szakasz, ahol nagyot ment, aztán utána, hogy semmit. Ott tanultam meg, hogy ebben a sportban ha valaki az egyik nap szar, simán lehet, hogy rá másnap kirobbanó erőben lesz. Meg fordítva. Ezért is kihívás fogadási szempontból, néha tényleg lehet nagyon szép oddsokat fogni (mint csabax is megtette), de néha lehet olyanokat szopni, hogy legszívesebben elbújna az ember  ;D

Jó kis Giro volt, sajnos kevesebbet láttam belőle, mint szerettem volna, de hát ez van.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum május 29, 2016, 14:34:57
Óriási verseny volt, megkockáztatom a legjobb, legizgalmasabb Giro talán amit valaha láttam. Tegnap sikerült jelentősen kozmetikázni fogadási szempontból is az addig nem igazán sikeres működésemet. Nibali megnyerte, igaz én nem 23x oddsszért tettem hanem 2.50-ért verseny előtt :D
Eltrafáltam Taaramae-t szakaszgyőztesnek, na ez helyretette megtépázott önbizalmamat  :angel:
+ Nievét kék trikósnak, sejtettem hogy támadni fog keményen, Cunegón meg már az előző szakaszon látszott, hogy kész van.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum június 04, 2016, 22:11:14
Holnap Dauphiné, jövőhéten Svájci kör, de most egy másik kérdéskör foglalkoztat igazán: Vincenzo Nibali és a Tour de France.
Van egy egészen merész ötletem és elképzelésem. Emlékezhetünk rá, hogy tavaly Contador megpróbálta a duplát, de végül nem jött neki össze. Giron végig dominált, csapata alig volt, a Tourra elkészült az erejével.
Mi van akkor, ha Nibali is a duplára hajt, csak eddig ezt titokban tartották?
Miért indulna segítőként egy ekkora versenyző egy ifjú titán mögött a világ legnagyobb versenyén, pláne ha idén ősszel csapatot vált?
Nincs benne sok logika. Mert az érthető, hogy Valverde beáll Quintana mögé, de a Movistarban megvan a hierarchia, de az Astanánál nincs. Plusz valljuk be, Vino kedvence Nibali. Márpedig ebben a csapatban Vino szava szent.
31 évesen egy ereje teljében lévő versenyző, aki Girot nyert hatalmas küzdéssel, nem hinném, hogy a TdF-en segítőnek megy. Itt valami nem stimmel.
Ami még inkább gyanús, hogy Nibali az utolsó 3 etapig jóformán semmit sem csinált. Kapta a hátrányt és a végére került bombaformába. Március elejéig top forma környékén volt, utána jegelték és szinte május utolsó hetére lett újra lendületben. Utána megint pihenő majd jön a Tour. Én simán kinézem az Astanából, hogy egy kétfejű csapat taktikával próbálkoznak, és ha Aru nem bírja, vagy Nibali érzi, hogy tud menni, akkor a Cápa szabad kezet kap. Elnézve ezt az Astanát, borzalmasan erős (Kangert, Sánchez, Rosa, Tiralongo), és simán kibírnak egy ilyen stratégiát. 4-5-en lesznek Aru mellett, 1-2 ember meg Nibalival. Astanától az elmúlt években már több vetítést is láthattunk, nem ez lenne az első, hogy megrajzolják az ellenfeleket. Egyelőre még nem láttam oddsokat, de én meg fogom próbálni a Nibali top10-et és top3-at is, mert rátok benne rációt. Mert lássuk be, Nibali a Giron csak két napot versenyzett, a többiben kb olyan szinten volt, mintha edzőtáborban lenne. Ez pedig nagy hendikep lehet egy duplázás esetén.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum június 05, 2016, 10:12:54
Közben ugye már elkezdődött az átigazolási szezon, ha még csak pletykák szintjén is (általában, ami itt pletyka lesz, abból jó eséllyel augusztus környékén szerződéssé válik).
Philippe Gilbert biztosan elhagyja a BMC-t. Két csapat jött vele kapcsolatban szóba, az egyik az Astana a másik pedig egykori klubja az FDJ.
Mivel a Tinkoff biztosan megszűnik, így Sagan is távozik. Sokáig az Etixx tűnt befutónak, de hirtelen feltűnt vele kapcsolatban az Astana. Ha ő érkezik, lehet akkor Boom távozna. Ő pont azért ment az Astanába, hogy vezér legyen, nem hinném, hogy maradni fog.
Nibali ugye szinte biztosan távozik az Astanától, sokan az új Bahreini csapatot emlegetik vele kapcsolatban.
Közben egy olyan hír látott napvilágot, miszerint Degenkolb mellett a Trek meg akarja szerezni Contadort. Nem tudom, honnan és hogyan lenne rá pénzük, de érdekes csapat lenne.
Szóba került a Trek még Kruijswijkkel kapcsolatban is, az ő jövője is eléggé képlékeny. A csapata még nem ült le vele tárgyalni, ami eléggé érdekes. Eléggé nagy fogás lenne mindegyik csapatnak, mert a bére nem sok és nagy küzdő.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: oakland23 Dátum június 05, 2016, 10:43:31
Azért egy Nibali top10-re nagy oddsot aligha adnak majd, márpedig szerintem te tudod a legjobban, hogy ilyen 1.20-1.30 körüli oddsot megfogni egy háromhetes előtt nem nagy biznisz. Többet meg a top10-re aligha adnak. Ki tudja, mit akar a Tour-ral, de lesz Olimpia is, gondlom az is izgatja
De amit írtál, abban van fantázia, de majd az oddsok beszélnek, hogy mit érdemes, és mit nem.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum június 05, 2016, 10:53:16
Ma kezdődik a Dauphiné, a főoldalon van egy jó elemzés. Én egyetértek Pinot esélyeivel, legalábbis benne van hogy jobban fogja őt motiválni a győzelem mint mondjuk Contadort vagy Froome-ot ezen a a versenyen. Utóbbi kettő szerintem bőven edzésnek veszi ezt a Tourra, jó, Pinot is persze valahol, de azért mégis, ő francia, otthon van, az útvonal eléggé fekszik neki, motiváltabb lehet.
Idén nagyon jó formát mutat, ITT-t is jól megy, én ma megpróbálom ezen a rövid hegyi időfutamon/prológon 1-3. helyre.
Rajta kívül még tettem két meglepit, főleg azért mert az időjárás beleszólhat, ahogy olvasom ebéd után lehet egy felhőszakadás és az kicsit bekavarhat, bár nagyon rövid ez a táv és hegynek fel mennek, szóval mégsem annyira kavar be, de azért ki tudja. Almát a körtével esete mert más táv, más vonalvezetés, de emlékezzünk Roglicra a Girón aki nem kis részben az eső miatt nyert szakaszt.
Szóval megtettem még kis pénzzel két potenciálisan hegyre jól menő emberkét akik hamarabb indulnak mint a menők.

Thibaut Pinot 1-3. hely @3.25 betclic 3/10
Adam Yates nyer @16.50 betfair 0.5/10
Julian Alaphilippe nyer @20.00 betfair 0.5/10
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum június 05, 2016, 11:19:40
Jelenleg Nibalire 26.00-os oddson lehet fogadni, mint végső győztes. Ez azt jelenti, hogy a dobogó olyan 7-8 környéke lehet, míg a top10, ahogyan Oak is említette, 1.20-1.30 max 1.50-es tartományban van. Utóbbiban nincs érték, pláne háromhetes előtt 2.00 alatti oddsra pénzkidobás fogadni véleményem szerint.
Elvileg az olimpiára készül, de az csak egy nap, plusz az inkább tűnik Valverdés és Kwiatkowskis pályának. Sok függ attól, hogy Aru emberei mellett ki lesz a 9. fő a csapatban a Touron. Mert eddig elnézve csak Kangert Nibali embere, de ha ott lesz még Vanotti vagy Agnoli vagy Fuglsang, akkor érdemes elgondolkozni ezen az elméleten.

Amúgy Tinkov úr érdekes dolgokról beszélt. Szerinte az IAM és a Tinkov mellett még két csapat is meg fog szűnni a közeljövőben. A Katushára és a BMC-re gondolt. Van benne ráció, pláne mert az elmúlt években megszokhattuk, főleg a BMC-től, hogy szinte mindenkivel kapcsolatban szóba hozzák őket, de idén eddig semmi. Katusha szintén sötét ló, sok volt a dopping az elmúlt időszakban, de elvileg náluk szó volt, hogy felvásárolják a Rusvelo konti csapatát....
Egy biztos, hogy a kerékpársportban nagy átalakulások várhatók. Egyelőre nem lehet tudni, hogy ezek jók lesznek vagy rosszak, de a szponzorok kérdését meg kell oldani, ahogyan a versenyzők biztonságát is jobban kell ügyelni.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum június 05, 2016, 20:23:33
Idézetet írta: firgabácsi Dátum június 05, 2016, 10:53:16
Ma kezdődik a Dauphiné, a főoldalon van egy jó elemzés. Én egyetértek Pinot esélyeivel, legalábbis benne van hogy jobban fogja őt motiválni a győzelem mint mondjuk Contadort vagy Froome-ot ezen a a versenyen. Utóbbi kettő szerintem bőven edzésnek veszi ezt a Tourra, jó, Pinot is persze valahol, de azért mégis, ő francia, otthon van, az útvonal eléggé fekszik neki, motiváltabb lehet.
Idén nagyon jó formát mutat, ITT-t is jól megy, én ma megpróbálom ezen a rövid hegyi időfutamon/prológon 1-3. helyre.
Rajta kívül még tettem két meglepit, főleg azért mert az időjárás beleszólhat, ahogy olvasom ebéd után lehet egy felhőszakadás és az kicsit bekavarhat, bár nagyon rövid ez a táv és hegynek fel mennek, szóval mégsem annyira kavar be, de azért ki tudja. Almát a körtével esete mert más táv, más vonalvezetés, de emlékezzünk Roglicra a Girón aki nem kis részben az eső miatt nyert szakaszt.
Szóval megtettem még kis pénzzel két potenciálisan hegyre jól menő emberkét akik hamarabb indulnak mint a menők.

Thibaut Pinot 1-3. hely @3.25 betclic 3/10
Adam Yates nyer @16.50 betfair 0.5/10
Julian Alaphilippe nyer @20.00 betfair 0.5/10

Thibaut Pinot 1-3. hely @3.25 betclic 3/10
Adam Yates nyer @16.50 betfair 0.5/10
Julian Alaphilippe nyer @20.00 betfair 0.5/10

Pinotra nem volt esély, Alaphilippe és Yates viszont egész jót mentek, de a nagyokat nem tudták megelőzni.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum június 08, 2016, 09:16:21
Lement közbe két szakasz a Dauphinén, plusz ma jön egy lazább szakasz. Egynapos menőknek kedvezhet.
Azért a második etapon Bouhanni megint hozta a formáját. Ritka undorító személy, azt hitte, hogy megint boxedzésen van. Normális esetben ehhez a hajrához köze nem lett volna, de szó szerint kiverekedte magának az első helyet. Nem tudom, hogy mikor büntetik meg vagy tiltják el végre ezt a majmot. Semmi keresnivalója a kerékpársportban. Nem első ilyen incidense. Persze meg sem büntették őt (ellenben Nizzolóval a Giron mit csináltak), de hát a franciáktól semmit sem érdemes várni.
Tegnapi etappal kapcsolatban, sok helyen már temetik Aru tourját, nem értem miért. Ilyen előversenyeken köztudott, hogy az Astanások rohadt sok hátrányt kapnak, mert ez csak edzés nekik.
Ami még érdekes az Herrada szakaszgyőzelme. Lesz itt utánpótlás a Movistarnál Valverde nyugdíjazása után (bár elvileg az öreg 40 éves koráig tekerni akar..).
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: csacsi1899 Dátum június 14, 2016, 01:49:47
Sikerült tegnap a Dauphiné utolsó szakaszát megnézni a Col de Noyer tetején. Óriási nagy élmény látni testközelből azokat, akiket csak tévében csodálsz. Kicsit más dimenzióban mozognak hegyre fel, mint az amatőr bringások.
Aruról már azt hittük feladta. Már megnéztük a befutót az egyik lakókocsi tévéjén (pedig volt vagy 12 km onnan még), mikor lazán jött felfelé. Tourra össze kell kapja magát, mert kicsit nagyobb emelkedők lesznek. Ma meccsre menet felmentünk a Mount Ventouxra. Kocsival is hosszú, nemhogy bringával...
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum június 20, 2016, 00:32:39
Jó ilyen képeket látni és olvasni erről.  :ok:

Közben véget ért a Svájci körverseny. Szerintem nem történt akkora meglepetés, hogy a 22 éves Miguel Angel Lopez nyert. Főoldali elemzésben is volt, hogy imádja ezt a versenyt és Scarponi ellen ott is raktam őt. A kolumbiaiak nagyon betörtek a kerékpársportba. Lopezre érdemes lesz még figyelni a Vueltán, elvileg ha Nibali és Aru nem mennek, akkor ő lesz a vezér. Elnézve a fejlődését és a formáját top10 kinéz neki. Aki pedig szeretne tőle autogrammot (ami pár év múlva rohadt sokat fog érni), az július első hetében látogasson ki az osztrák körre, mert ott fog versenyezni.  :ok:

Pár infó a nagyvilágból:
Michael Matthews úgy néz ki, hogy az Oricából a Giantbe ment. Kicsit meglepődtem rajta. Ezek szerint akkor Ewan mellett tette le voksát az Orica és innentől rá fognak építeni.
Ennek hatására Degenkolb nagy valószínűséggel a Trekbe szerződik.
Közben mivel Nibali lehet Bahreinbe megy, és az araboknak még sincsen olyan sok pénzük, ezért Sagan lehet nem hozzájuk szerződik. Szóba került a Bora csapata is, nem tudom, hogy ez mennyire kamu (egyre több helyen olvasom, szóval lehet nem az). Most kontinentális csapat jövőre World Tour szeretne lenni. Így Sagan kapna maga alá egy teljesen új gárdát.
Nibali kapcsán szóba kerülő bahreini projektbe nem csak a Cápát vonnák be, hanem Meintjes és Ulissi is menne az arabokhoz, plusz Nibali sleppje.
Végére a szokásos Contador-saga. Megint előjött a Trek, de én nem értem őket...Ha a Degenkolb-Contador duóra van pénzük, akkor Nibalira miért nem volt? Merthogy Contador úgy néz ki, hogy a Trekben köt ki.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: csabax Dátum június 21, 2016, 17:08:02
Tourmalet és Mont Ventoux lesz idén, Alpe d'Huez viszont nem.
http://tourazzunkegyutt2009.blogspot.hu/2015/10/tour-de-france-2016-az-utvonal.html (http://tourazzunkegyutt2009.blogspot.hu/2015/10/tour-de-france-2016-az-utvonal.html)
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum június 22, 2016, 10:25:14
Idézetet írta: csabax Dátum június 21, 2016, 17:08:02
Tourmalet és Mont Ventoux lesz idén, Alpe d'Huez viszont nem.
http://tourazzunkegyutt2009.blogspot.hu/2015/10/tour-de-france-2016-az-utvonal.html (http://tourazzunkegyutt2009.blogspot.hu/2015/10/tour-de-france-2016-az-utvonal.html)
Titkon mindig abban reménykedek, hogy izgalmas lesz a Tour, de erre idén reális kilátás is van. Tavaly is ezt mondtam, de most végre a három sztár csak ide koncentrált: Contador, Froome és Quintana. Nibali ugyan csak nevető negyediknek jött, de ott van még Aru. Nekem ami pozitív, hogy a BMC végre kétfejű lesz, franciáknál van 3-4 jó bringás: Alaphilippe, Barquil, Bardet és Pinot. Reménykedek benne, hogy a verseny végre nem az első másfél hétben fog eldőlni...
Egyéni időfutamok Contadornak és Quintanának kedvezhetnek (utóbbinak a hegyi), szóval nálam nem olyan egyértelmű a Froome siker.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: csabax Dátum június 22, 2016, 10:35:17
Idézetet írta: Pozzato Dátum június 22, 2016, 10:25:14
Titkon mindig abban reménykedek, hogy izgalmas lesz a Tour, de erre idén reális kilátás is van. Tavaly is ezt mondtam, de most végre a három sztár csak ide koncentrált: Contador, Froome és Quintana. Nibali ugyan csak nevető negyediknek jött, de ott van még Aru. Nekem ami pozitív, hogy a BMC végre kétfejű lesz, franciáknál van 3-4 jó bringás: Alaphilippe, Barquil, Bardet és Pinot. Reménykedek benne, hogy a verseny végre nem az első másfél hétben fog eldőlni...
Egyéni időfutamok Contadornak és Quintanának kedvezhetnek (utóbbinak a hegyi), szóval nálam nem olyan egyértelmű a Froome siker.
Eddig annyira lekötött a foci EB, hogy nem maradt idő a TdF-el kapcsolatos infók begyűjtésére. Abban bízom, hogy a következő napokban sikerül majd pótolni a hiányt. Amúgy én is reménykedem, hogy izgalmas lesz a Tour. Egyelőre Nibalit még nem "írom le", hiszen előbb látnom kell néhányszor ahhoz, hogy némi véleményem legyen arról, hogy ezúttal mire lehet képes, de most még én is ott tartok, hogy csak a nevető ikszedik. Majd meglátjuk...
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum június 22, 2016, 10:48:07
Én bízom Nibaliban, ezért is fogadtam rá. 34-es odds még akkor is, ha nem favorit, érték. Ha jól szerepel biztos jön a cashout. Elemzés csak a jövőhéten írok róla, még így a nemzeti bajnokságok előtt túl korai lenne.
Sprintereknek is kedvez az idei útvonal, végre lesz jó pár szakasz, amin bizonyíthatnak. Kittel, Cavendish, Greipel, Degenkolb, Kristoff, Bouhanni, Coquard, Bennett, Matthews és Sagan. Erős hajrákra van kilátás.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: ragnaROCK Dátum június 22, 2016, 10:54:23
Nibali hamar el fog szállni, a győzelemre esélye sem lesz a Giroval a lábában. Kicsit furcsa ezt leírni, mert nem sok van, de nála jobb bringásoknak sem sikerült az elmúlt években, ő sem lesz kivétel, főleg, hogy a korábban említett 3 úriember mind ide készül. Aru pedig még kevés ide, jövőre már talán, de idén még nem hiszem, hogy labdába rúghat. Azt sem látom, hogy a hármasok kívül bárki meglepetést okozhatna. Ahhoz egy eltaktikázott szakasz, vagy esések kellenek.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum június 22, 2016, 11:14:25
Az emberek hatalmas többségének ez a véleménye és egyet is értek vele, de Nibali nem tekerte végig maxon a Girot. Ezt a többség nem látja. Első két hete alibizés volt. Olyan mintha edzőtáborozott volna. Ő gyakorlatilag 2-3 szakaszon ment, de akkor teljes erőbedobással. Contador tavaly végig dominálta a Girot, csapat nélkül, ezért nem is sikerülhetett a dupla. Nibali a világ egyik legerősebb csapatával hajtott 2-3 napot. Nibali B opció lesz az Astanában, így bárkit meglephet. A taktikájuk kiváló. Mindig leírják őket, aztán valahogy csak behúzzák a GT-ket. Teljesen biztos vagyok benne, hogy Vino csak úgy kilométergyűjtés szempontjából nem küldené a TdF-re a Cápát. Az luxus egy Aru mellett. Akkor helyette egy teljesen fitt segítőt küldött volna. Persze ellőtték az alibi szöveget, hogy Olimpiára való felkészülés, de már évek vetítenek. Ha Nibali tényleg csak "pihenni" megy, akkor indult volna most a Dauphinén vagy az Olasz bajnokságon.
Említettem feljebb is, hogy egy dobogóra simán jó lehet. Lehet végül sehol sem lesz, de ezt a tippet kötelező bepróbálni. A Cápa szép csöndben bepróbál egy duplát, csak nem kerített neki akkora feneket, mint tavaly Contador.
Nála egy jobb bringás próbálta meg az elmúlt években, és ő Contador. Nála pedig tudjuk, hogy a csapata nem alkalmas arra, hogy duplázzon. Astana alkalmas erre. Afelől pedig semmi kétségem, hogy ha Nibali azt mondja, hogy tud menni, akkor Aru beáll neki segíteni. A másik ami érdekes, hogy viszik Kangertet. Ő ugye Nibali embere és főleg Scarponi és Fuglsang hajtotta szét magát a Giron Nibaliért.
A végére pedig, egyet megtanultam az évek alatt: Legyen bármilyen formában a Cápát sosem szabad leírni. Ha másra nem egy dobogóra vagy egy szakaszgyőzelemre mindig jó a GT-ken. Ő ok nélkül sosem indul ilyen nagy versenyeken, nem az a típusú versenyző.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: ragnaROCK Dátum június 22, 2016, 11:37:28
Attól tartok, hogy kicsit túl van tolva ez a Nibalival kapcsolatos már-már bálványimádat. A Giro első két hetében nem azért nem ment, mert visszafogta magát, hanem, mert még nem jött meg a forma. Az Astananál nem hülyék dolgoznak, teljesen jól belőtték, hogy mire kell csúcsformában lenni, ami aztán meg is történt. Addig azért ment úgy, ahogy, mert még nem voltak benne a km-ek a lábában az edzések után. Utána volt ereje, ment is. Nibalinál az sem lepne meg, ha végül feladná a Tourt. Ez itt már nem a csapattól függ, Astana szintű csapat lesz vagy 2-3, annyi különbséggel, hogy azok kapitányai sokkal jobb formában lesznek. Csapat nélkül el lehet veszíteni egy versenyt, viszont kizárólag jó csapattal nem lehet megnyerni. És hiába van jó csapata, hiába megy előtte olyan segítő, ha mondjuk Froome hegynek fölfele 2-3 km/h-val gyorsabban tud tekerni. Minimalizálhatja a veszteségét, de, hogy az első 1 hét után ő már támadni nem fog tudni (vagy legalábbis nem lesz hatása) az majdnem biztos. Az sem elképzelhetetlen, hogy beáll segíteni Arunak. Nekem még ez is valószínűbb opció, mint hogy fű alatt megpróbálják a duplát. Froome, Quintana és Contador ellen? Nincs realitása. És pont amiatt, amit Te is, és én is írok, hogy az Astananál olyan emberek dolgoznak, akik értik a dolgukat, így ezt ők is tudják.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum június 23, 2016, 12:56:19
Én sem szerettem anno Nibalit, mert azt tartottam róla, hogy könnyű GT-ket nyert, de végül szép lassan, de kivívta a tiszteletem. Főleg a Lombardiás szökésével. Ezt le is írtam több elemzésben, hogy a Teidés edzőtábor miatt úgysem lesz jó az első hétben, de ez is volt a taktika ezért is "fogták őt vissza". Nem akarták már a verseny elejétől kezdve kontrollálni a viadalt.
Én nem írnám le Nibalit, mert akárhányszor megtettem, mindig meghúzta a váratlant és meglepett.
Fú alatt dupla? Igen, miért is ne? Ha előre bejelentette volna, akkor abból hatalmas égés lett volna, mert mindenki ráfigyel, és ha elbukja a Girot, akkor már rögtön ekézték volna. Láthattuk tavaly Contadort, hogy mekkora teher volt rajta. Nibali amúgy sem viseli túl jól, ha ekkora a nyomás rajta. Ő mindig úgy ment a legjobban, ha nem rá figyeltek kizárólag. Amúgy erről beszéltek már TV-s közvetítés alatt is, és ott is láttak benne rációt, hogy Nibali jól szerepelhet.
Persze egy hónap múlva okosabbak leszünk. Ez csak egy elmélet tőlem, nem több. Lehet neked lesz igazad, lehet nekem.  :ok:
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: ragnaROCK Dátum június 23, 2016, 13:38:17
Nem is vitázni akartam, nyilván mindkettőnknek megvan a véleménye. Itt egyébként nem arról szól a dolog, hogy leírja az ember Nibalit, csak annyi, hogy józan számítás szerint 3 ilyen bringás ellen egyszerűen esélytelen. Ha nyerni akar támadnia kell, mert a Giro miatt az időfutamon eleve hátrányban lesz - amúgy is úgy gondolom, hogy Froome és Contador is jobb ebben, de az tendencia, hogy 2. GT-ken hiába jó időfutamos valaki, egyszerűen nem bír már úgy menni. Márpedig én nagyon kétlem, hogy az első hét kivételével, amikor még a fáradtság nincs a lábaiban tudna úgy támadni, hogy annak bármiféle hatása legyen. Ha Rodriguez, Porte, meg Talansky lenne az ellenfél, akkor azt mondom van esélye. Froome, Contador, Quitana más szint, ott nincs. Továbbra is úgy gondolom, hogy Nibali nem fog végigmenni.
Nem az a gond Nibalival, hogy nem jó bringás, de második GT-je az évben, és az elmúlt években is jellemző volt, hogy elsősorban azokat a GT-ket tudta megnyerni, amikre készült, és ahol egyszerűen nem volt olyan szintű konkurencia. Nem degradálni akarom a győzelmeit, mert aki nem erős és nem jó bringás az nem nyer háromhetest, de nyert Tourt, mert a két legnagyobb riválisa kiesett és a többi háromhetes győzelménél is olyan bringások voltak az ellenfelei, akik vagy először kerültek olyan pozícióba, hogy nyerhessenek, vagy olyan bringások, akik mindig ott vannak a legjobbak között, de nyerni sosem fognak már (ok, Valverde nyert Vueltát, de őt én sosem tartottam igazán háromhetes menőnek - amellett, hogy adottságai miatt ott is jobb, mint a mezőny 99%-a). Azokat a GT-ket amiket megnyert, azokat, vagy a körülmények, vagy az ellenfelek miatt, de gyakorlatilag kötelező volt nyernie. Még egyszer mondom, ez nem lehúzás Nibalival kapcsolatban, de ha csak nem ismétlődik meg az, ami a 14-es Touron, akkor semmi esélyt nem látok arra, hogy akár csak a dobogó közelébe kerüljön.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum június 23, 2016, 14:52:48
Persze, ezzel kapcsolatban nem is vitáznék, hogy Nibali olyan GT-ket nyert meg, amiket kötelező volt megnyernie. Mondjuk arról ő nem tehetett, hogy ilyen GT-ket nyert, mert azokon is végig kellett menni hiba nélkül. Sokan őt tartják a nagy négyes közül a leggyengébbnek (kerékpározás Andy Murray-je), de szerintem négyük közül ő magasan a legnagyobb küzdő és a legkomplexebb versenyző. Kétségtelen, hogy az időfutamban az elmúlt években sokat romlott, így ott komoly hátrányt szedhet össze. Ellentétben Contadorral, aki az egyik legjobb lett, ahogyan Quintana is a hegyi kronókon (itt jegyzem meg, hogy Froome is sokat romlott az elmúlt évekhez képest).
Kíváncsi vagyok, hogy Pantani után ki fogja újra megcsinálni a Giro-Tour duplát. Reális esélye Quintanának lehet egy pár év múlva, ha Froome-ék kiöregednek. Mondjuk addigra fel fog nőni a mostani Chaves-Lopez-Jungels-Latour korosztály plusz ott lesz még Aru, Bardet, Dumoulin, Pinot és még lehetne sorolni. És akkor még olyan bringásokról szó sem esett, mint Carthy, Oomen, Ciccone, Adrien Costa.
Véleményem szerint Nibalinak ez volt az utolsó éve (esetleg jövőre), amikor még reális győzelmi esélyei voltak egy GT-n. Nagyon feljövőben vannak a fiatalok, és hiába a tapasztalat, ha a láb nem fogja bírni. Én a helyében rámennék az egynaposokra majd (elvileg nyilatkozta is valahol hogy ez lesz a terve majd).
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: ragnaROCK Dátum június 23, 2016, 16:00:16
A legnagyobb küzdő dologban azért vitatkoznék :) Amit Contador karrierje során nem egy GT-n bemutatott, az alapján ebben nálam veri Nibalit. Mondjuk Contador a kedvencem, de neki mindegy volt, hogy Tour, Giro, vagy Vuelta, többször is volt lehetetlen helyzetben, de mindig odatette magát, mindig robbantott, és valószínűleg több GT esélyes bringás életét keserítette meg, mint a többi aktív együttvéve.
Froome-nál amúgy nem annyira furcsa, hogy visszaesett időfutamban. Az lett volna a furcsa, ha nem. Egyszerűen az évek alatt, amióta ilyen szinten GT menő lett úgy a teste is másfajta terheléshez szokott hozzá. Wiggins is azzal húzott jót, hogy a Tour győzelem, illetve a Giros bohóckodása után fogta magát és maradt annál, amihez a legjobban ért.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum június 23, 2016, 17:31:39
Contador fajta tehetségek szerintem 30-40 évente születnek. Rajta már 22-23 évesen látszott mikor a spanyol versenyeken ment, hogy hatalmas versenyző lesz. Ritka az ilyen bringás. Neki nem is kell csapat, mert annyira jól tudja kontrollálni a versenyeket, egyszerűen hihetetlen. Mondjuk abban biztos vagyok, hogy Froomenak egy prime Contador ellen esélye sem lenne. Quintana jobb hegyeken, Nibali lejtmenetben, mégsem érnek fel hozzá. Eddy Merckx hiába nyert nála több nagy körversenyt, mégsem tartom jobb versenyzőnek ezen a téren. Neki könnyebb volt dominálni, mert jobb volt a sprintekben meg a klasszikusokon (plusz a mezőny is gyengébb volt), mint Alberto. Ha a világ legjobb GT menőjét keressük, akkor nálam simán top3, de az is lehet, hogy első a spanyol.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum június 23, 2016, 18:49:10
Thibaut Pinot és az időfutam...
Ma volt a francia időfutam bajnokság és Pinot nyert. Idei formája alapján ez már nem is meglepetés. Második lett Roux (WTF?????), és olyanokat előztek meg, mint Coppel vagy épp Chavanel. Még ha ezen túl is tesszük magunkat, akkor jön az, hogy ez nem 10-20 kilométeres kronó volt, hanem majd 50 és Pinot 1,5 perccel verte a francia időfutam sztárokat. Nem tudom, hogy mi folyik idén az FDJ-nél, de irreálisan jók. Olyan, mint tavaly a Katusha (tőlük le is buktak páran doppinggal).
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum június 24, 2016, 09:15:24
Érdekes ez a Nibali-Aru páros az Astanánál. Ki segít kinek, lehet még ők maguk sem tudják most hanem ahogy majd a forma hozza. Aru annyira rossz nem lehet mint amennyire a Dauphine mutatta, persze két lehetőség van, vagy csak "lefürödte" azt a versenyt a felkészülés jegyében vagy tényleg nincs olyan formában hogy labdába rúgjon a Touron. Utóbbi esetben simán be fog állni Nibali elé segítőnek a hegyeken.
Ezzel együtt nekem is nehéz elképzelni, hogy Nibali megcsinálja a duplát. Pantani ( a legnagyobb, legalábbis nekem, ezt nem tudtam kihagyni:)), szóval ő megcsinálta, azóta sem senki.
Ezzel együtt én 60x oddsszon megtettem korábban Nibalit betfairen Pozzatót követve. Ez már olyan odds amit meg kellett tenni akkor is ha lesz 20. helyen végül vagy ha feladja.
Amúgy igazából sajnos azt gondolom, hogy ha Froome-al nem történik valami komoly gikszer, eléhezés, esés, sérülés akármi akkor meg fogja nyerni. Contadort tudom elképzelni hogy megszoríthatja, kérdés milyen formában lesz Contador. Quintana szerintem nem tudja verni.
A franciák Pinot, Bardet, Alaphilippe stb. egy szakaszgyőzelemre lehetnek jók, többre nem, összetettben nem lesz esélyük. Szerintem Alaphilippe nyer szakaszt majd, még inkább mint Pinot vagy Bardet, rá tennék is egy ilyet ha majd lesz rá valahol opció.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum június 25, 2016, 14:51:00
Közben bet365-ön kijöttek az oddsszok jó pár dologra. Alaphilippe-ről sajnos ők is azt gondolják, hogy szakaszt nyerhet úgy fest, csak 1.80
Azt hiszem akkor már érdemesebb megtenni konkrét szakaszokra nagy oddszért majd.
De kint vannak az oddsszok top10-re, top3-ra és egyebekre is. Akinek van jó ötlete ne tartsa magában:)
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum június 25, 2016, 15:09:35
Nibali Top10 2.00 Top3 8.00 Én ennyiért egyiket se tudom otthagyni.
Ami megfogott egy Etixxes top10: Martin asszem 5.50 környéke, míg Alaphilippe 14.00. Inkább a kicsi franciára fogadnék, sokat fejlődött és Jungels is bizonyította, hogy az Etixxes fiatalok jók. Plusz sokat jegelték őt idén.
Legjobb fiatal versenyzőnél is fogadnék rá vagy Keldermannra. Utóbbi 19.00 előbbi 12.00.
Szakaszgyőzelmek:
Coquard szakaszgyőzelem 2.75   Szerintem meglehet. Nagyon jó idén, igaz csak konti versenyeken.
Boasson Hagen szakaszgyőzelem 2.75  Forma elit volt idén, Cavendish felvezetőembere, de a dombosabb etapokon ő fog menni.
Nekem Purito szakaszgyőzelme is megér egy 2.25-öt.
Bardet 2.50-ért szerintem kötelező, Pinot ugyanennyiért szintén, ahogyan Barquil 3.50-ért.
Ponttrikó én megpróbálnék egy Coquard-t vagy Matthews-t. Mindketten sokat fejlődtek és ennyiért van benne érték (19 és 29-es odds).
Hegyi trikónál pedig szintén húznék egy váratlant és Pinot 34-ért bepróbálom majd.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: csabax Dátum június 25, 2016, 15:22:44
Én nem vittem túlzásba a dolgot, s egyelőre csak arra fogadtam 1.80-ért a párosításoknál, hogy Thibaut Pinot előrébb végez, mint Tejay V. Garderen.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum június 25, 2016, 16:13:17
Idézetet írta: firgabácsi Dátum június 25, 2016, 14:51:00
Közben bet365-ön kijöttek az oddsszok jó pár dologra. Alaphilippe-ről sajnos ők is azt gondolják, hogy szakaszt nyerhet úgy fest, csak 1.80
Azt hiszem akkor már érdemesebb megtenni konkrét szakaszokra nagy oddszért majd.
De kint vannak az oddsszok top10-re, top3-ra és egyebekre is. Akinek van jó ötlete ne tartsa magában:)

Az alapján amiről itt szó volt korábban, Nibali Top10-be 2.00-ért megpróbálható. Bár itt asszem az lesz a helyzet, hogy vagy tényleg komolyan veszi, sutyiban erre készül és akkor dobogó vagy 30. helyen lesz kb., középút aligha van.
A másik egy kérdés: Alaphilippe "best young rider"-nek nagyon hülye ötlet? Nagy odds,de persze lehet egy Barguil vagy Meintjes mellett semmi esély rá, ezt nehezen ítélem meg.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum június 25, 2016, 16:17:24
Idézetet írta: firgabácsi Dátum június 25, 2016, 16:13:17
Az alapján amiről itt szó volt korábban, Nibali Top10-be 2.00-ért megpróbálható. Bár itt asszem az lesz a helyzet, hogy vagy tényleg komolyan veszi, sutyiban erre készül és akkor dobogó vagy 30. helyen lesz kb., középút aligha van.
A másik egy kérdés: Alaphilippe "best young rider"-nek nagyon hülye ötlet? Nagy odds,de persze lehet egy Barguil vagy Meintjes mellett semmi esély rá, ezt nehezen ítélem meg.

Bocs, most látom közben Pozzatót is megfogta Nibali top10 :-)
Alaphillipe-t én megtaláltam Netbeten 17x-ért top10-be, lehet köze nem lesz hozzá, de ennyiért én nem tudtam nem tenni, bár eredetileg legjobb fiatal versenyzőnek gondoltam tenni. Azt is meg lehet próbálni szerintem.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum június 25, 2016, 16:47:12
Alaphilippe meglepetés TdF-en elgondolkoztam. Szerintem simán van esélye fiatal trikóra, bár Barquil erős. Kronókon jobb szerintem, mint Barquil a meredeken és hosszú hegyeken is sokat fejlődött. Meglepődtem rajta a Dauphinén, mert ő egynapos versenyzőnek indult, aztán a tavalyi Kalifornián gondolkoztak el rajta, hogy lehetne belőle háromhetes menő is. Nagy benne potenciál, de csak kis téttel küldöm játékba ezeket az ötleteket.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Greipel Dátum július 01, 2016, 23:05:39
Kittel nyer, nem? Amit meg még észrevettem, hogy Cavendish már Sagan mögé silányult esélyességben az oddsok alapján pár helyen, pedig nemrég még verhetetlen volt. Greipelt már egyértelműen elé rakják. Érdekes.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: oakland23 Dátum július 02, 2016, 10:20:48
Szerintem egy olyan sprintben, ami 'normális' senki sem verheti meg Kittelt, he nem emelkedik komolyabban a vége. Ott ha nincs lökdösődés vagy bukás, szerintem ma még komolyabb felvezetés nélkül is nyer, és nem egy tömlőnyivel, hanem egy kerékkel legalább. Én azt mondom, itt csak a 2. hely kérdéses, mert az első Kittelé
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum július 02, 2016, 11:17:37
Elnézve az Etixx sorát, nem tudom, hogy ki az a csapat, aki náluk jobb felvezetést tudna nyújtani: Vermote-Martin-Keisse-Sabatini-Richeze...
Cofidisnek lehetett volna hasonló sora, de Bouhanni kiütötte magát a Tourról (kevés hülyébb bringás van nála).  ;D
Kíváncsi leszek Greipelre mire képes, mert reálisan neki és Coquard van esélye Kittel ellen. Francia szerintem élete formájában van, mutatja ezt az Amstel 4. helye. Igaz nagy versenyekre nem küldték, csak jegelték, de elnézve a gyorsaságát, hogy Demarét vagy Bouhannit méterekkel veri, simán lehet esélye Kittel ellen.
Kristoff nálam nagy kérdőjel. Se forma, se csapat, szokás szerint csak akkor lehet esélye, ha hosszút nyit. Viszont idén nem egy versenyt láttam, amikor az Etixxnél azzal próbálkoztak, hogy Kittel hosszút nyit, és akkor sem tudták megverni...
Degenkolb azt mondta, hogy rendbe jött a Tourra, de ez nálam egyelőre kevés. Sagan szerintem élete formájában van, de egy klasszikus hajrában nem sok esélye lehet a győzelemre. Sokkal inkább lett egynapos menő az elmúlt években, mint sprinter.
Nekem egy dolog árulkodik az Etixxesek formájáról: Richeze (Kittel felvezetőembere) svájci körön ponttrikót nyert, mezőnyhajrát nyert. Ahol indulnak ott szinte mindig sprintet nyernek. Lefevere nagyon összerakta ezt a csapatot.
Szóval nálam a fent említett dolgok miatt az első szakasz tippje:
Coquard előrébb végez, mint Kristoff 2.00-ért
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum július 02, 2016, 15:24:29
Contadornak lehet ennyi volt a Tour de France....  :(
Válla tiszta vér..

Közben elől megálltak bevárni Contadort és Thomast.
Este kiderül hogy van az a váll, de nem túl bíztató így kezdeni egy Tourt..
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum július 02, 2016, 17:09:47
Cavendish  8) ;D
Na ezt sem gondoltam volna. Nagyon altatott idén.
Tippem is jött, szóval minden fain.  :great:
Idézetet írta: Pozzato Dátum július 02, 2016, 11:17:37
Coquard előrébb végez, mint Kristoff 2.00-ért
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: gavrilo14 Dátum július 02, 2016, 23:19:44
http://tourmanager.tv2.no/CleverTV/en/tv2/fantasy/182/clientprizes.do (http://tourmanager.tv2.no/CleverTV/en/tv2/fantasy/182/clientprizes.do)

Ide is benyomom, az a baj, hogy én is csak ma vettem észre!
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum július 03, 2016, 17:21:03
Contador Tourjának annyi. Két nap, két bukás és ne mondja nekem senki, hogy ez nem vett ki belőle semmit.
Porte is elszállt. Nem sok ilyen szerencsétlen bringás van, mint ő.
Sagan mekkorát ment a végén Alaphilippe ellen. Hihetetlen.  :ok:
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum július 05, 2016, 22:44:55
Holnapi 5. szakaszra a Touron én megpróbáltam ezt:

Alaphilippe top 3 @2.25 betclic

A francia nagyon jó formában van egész szezonban, nagy tehetségnek tartják, az Etixx szerintem azért hozta el a Tourra mert reális esélye van szakaszt nyerni, holnap lesz erre az egyik legnagyobb sansza nézve a holnapi szakasz szintrajzát és utolsó kilométereit.
Egy szakaszt majdnem nyert már, akkor Sagannal nem bírt, én azt gondolom holnap megint ott lehet valahol legelöl a végén.
Amennyiben szökés ér haza amire azért van esély valljuk be akkor szinte biztosan bukó a tipp.
Aki szökésben hisz és megpróbálja kitalálni ki érhet haza az ugye tű a szénakazalban esete, szerintem nagy oddsszért érdemes tenni pár franciát akik hazai földön menni fognak majdnem biztosan, Voecklerre, Vuillermozra, Gautierre és hasonló figurákra gondolok.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Greipel Dátum július 06, 2016, 13:14:23
Alaphilippe verheti Valverdét? Élőben lehet rakni ezt 1,73-ért. 3. kategóriás hegy van a szakasz végén, fekszik az ilyen a franciának? Sajnos még nem nagyon ismerem őt, így előbb gondoltam megkérdezem itt, hogy mi várható.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum július 06, 2016, 13:41:55
Idézetet írta: Greipel Dátum július 06, 2016, 13:14:23
Alaphilippe verheti Valverdét? Élőben lehet rakni ezt 1,73-ért. 3. kategóriás hegy van a szakasz végén, fekszik az ilyen a franciának? Sajnos még nem nagyon ismerem őt, így előbb gondoltam megkérdezem itt, hogy mi várható.

Mindkettőnek nagyon fekszik ez a gond :D
Alaphilippe egy felktörekvő tehetség akinek tipikusan az ilyen szakaszok fekszenek + otthon versenyez + az Etixx ide a Tourra hegyezte ki a formáját nyilvánvalóan és eleve egész szezonja nagyon jó volt a franciának eddig.
Valverdéről meg mindent tudunk, azt is hogy mire képes egy szakaszon aminek a vége ilyen mint ez.
Én meg nem tippelném, melyik lesz előrébb kettejük közül.
Ráadásul lehet szökés is simán, itt próbálkozás az tuti lesz, meg lesz olyan is aki majd messziről akar indítani a végén, egy nagyon érdekes, izgalmas szakasznak gondolom a mait.
Azért reménykedek ha nem lesz szökés akkor Alaphilippe felfér a dobogóra.
Tettem pár eszementet is ilyen 3-4-500 Ft-okkal nagy oddsszon, franciákat akik szökhetnek:-)
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum július 07, 2016, 10:27:21
Idézetet írta: firgabácsi Dátum július 06, 2016, 13:41:55
Mindkettőnek nagyon fekszik ez a gond :D
Alaphilippe egy felktörekvő tehetség akinek tipikusan az ilyen szakaszok fekszenek + otthon versenyez + az Etixx ide a Tourra hegyezte ki a formáját nyilvánvalóan és eleve egész szezonja nagyon jó volt a franciának eddig.
Valverdéről meg mindent tudunk, azt is hogy mire képes egy szakaszon aminek a vége ilyen mint ez.
Én meg nem tippelném, melyik lesz előrébb kettejük közül.
Ráadásul lehet szökés is simán, itt próbálkozás az tuti lesz, meg lesz olyan is aki majd messziről akar indítani a végén, egy nagyon érdekes, izgalmas szakasznak gondolom a mait.
Azért reménykedek ha nem lesz szökés akkor Alaphilippe felfér a dobogóra.
Tettem pár eszementet is ilyen 3-4-500 Ft-okkal nagy oddsszon, franciákat akik szökhetnek:-)

A szökés végigmegy verzió jött be. Az se baj, csak összetettben legyen 10-ben Alaphilippe a végén, na meg legyen legjobb fiatal versenyző  ;D
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: csacsi1899 Dátum július 08, 2016, 23:11:52
Ma megnéztük az első Tour szakaszunkat élőben! Óriási élmény volt ez is, bár teljesen más, mint a Dauphiné!
A Dauphiné sokkal családiasabb volt, itt viszont rengeteg ember, már a sík részeken is. A szponzorkaraván is sokkal kommerszebbé teszi az egészet, de az is nagyon jó élmény, és hangulatos dolog.
Amolyan bemelegítő szakasz volt nekünk is - gondoltuk, hogy a bringások még nem szakítják meg magukat az első pireneusoki hegyen - ezért csak 3 km-ert gyalogoltunk felfelé a Col d'Aspin lábától. Mellesleg tegnap még Marseilleben voltunk a német-francia elődöntőn, hajnal egyre kerültünk ágyba, és reggel még csak le kellett nyomnunk 550 km-ert, hogy ideérjünk, ezért fáradtak voltunk, mint Thibaut Pinot. :) (Kapott ma 3 percet )
Mivel a mezőny még nem volt annyira szétszakadva, így a "nagyokat" nehéz volt kiszúrni. De azért testközelből tudtuk biztatni Nibalit, Tony Martint, Cancellarat, Arut, Sagant, Cavendisht...
A holnapi napot nézhetnénk a szállásunk ablakából is, mert pont az útvonalon van (le is van kordonozva az összes parkoló), de mi a Peyresourdera készülünk, reméljük már komolyabban veszik az összetett esélyesek is.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum július 10, 2016, 10:15:39
Mondhatni most irigyellek. Jó lehetett.  ;) Tegnap látottak alapján ha nincs szökés a mait is nyerheti Froome, bármennyire is jól ment felfelé Quintana tegnap. Froome brutál erős.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: oakland23 Dátum július 10, 2016, 10:31:42
Kíváncsi vagyok erre a Nibalira, nagyon szép hátrányt szedett össze, de amikor ott volt a kalács a szájában, akkor sem sikerült nyernie, talán akkor nyert Cummings.
Elvileg a 3. hetet mondogatja már megint -Girón igaza volt  ;D - de nem tudom, nem próbál-e meg valamit a mai napon. 34-es odds an rajta.

Majkára is kíváncsi vagyok, ez a Tinkoff most olyan semmilyen így, lehet próbálnak egy szakaszt nyerni, Majkát a pöttyös is mintha érdekélné.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum július 10, 2016, 11:15:29
Idézetet írta: Pozzato Dátum június 25, 2016, 15:09:35
Nibali Top10 2.00 Top3 8.00 Én ennyiért egyiket se tudom otthagyni.
Ami megfogott egy Etixxes top10: Martin asszem 5.50 környéke, míg Alaphilippe 14.00. Inkább a kicsi franciára fogadnék, sokat fejlődött és Jungels is bizonyította, hogy az Etixxes fiatalok jók. Plusz sokat jegelték őt idén.
Legjobb fiatal versenyzőnél is fogadnék rá vagy Keldermannra. Utóbbi 19.00 előbbi 12.00.
Szakaszgyőzelmek:
Coquard szakaszgyőzelem 2.75   Szerintem meglehet. Nagyon jó idén, igaz csak konti versenyeken.
Boasson Hagen szakaszgyőzelem 2.75  Forma elit volt idén, Cavendish felvezetőembere, de a dombosabb etapokon ő fog menni.
Nekem Purito szakaszgyőzelme is megér egy 2.25-öt.
Bardet 2.50-ért szerintem kötelező, Pinot ugyanennyiért szintén, ahogyan Barquil 3.50-ért.
Ponttrikó én megpróbálnék egy Coquard-t vagy Matthews-t. Mindketten sokat fejlődtek és ennyiért van benne érték (19 és 29-es odds).
Hegyi trikónál pedig szintén húznék egy váratlant és Pinot 34-ért bepróbálom majd.

Alaphilippe tegnap sajnos teljesen elszállt, pedig előző napokon már egész reményt keltőnek tűnt, komolyan kezdtem hinni hogy jöhet a top10 rá vagy "a legjobb fiatal versenyző", de gyorsan kiderült hogy komoly hegyeken kevés.
DE: Pinot a pöttyösre úgy néz ki rámegy tegnapi szakasz alapján, jó is lenne a végén is úgy lenne:-)
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: csabax Dátum július 10, 2016, 12:01:24
Részemről is ment korábban egy fogadás Nibalira, de csakis a kecsegtető szorzó és a "hátha, talán mégiscsak összejön" miatt, mert amúgy most egyáltalán nem hiszem, hogy lenne akár kevéske eséye is.

Tour de France 2016, végső győztes: Vincenzo Nibali @ 251.00
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum július 10, 2016, 12:23:09
Idézetet írta: csabax Dátum július 10, 2016, 12:01:24
Részemről is ment korábban egy fogadás Nibalira, de csakis a kecsegtető szorzó és a "hátha, talán mégiscsak összejön" miatt, mert amúgy most egyáltalán nem hiszem, hogy lenne akár kevéske eséye is.

Tour de France 2016, végső győztes: Vincenzo Nibali @ 251.00

Zéró esélye van. Egyébként én is tettem jó oddsszért, annyiért megérte.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum július 10, 2016, 15:38:06
Nem sok szakaszt tudtam mostanság nézni élőben, de szomorúan konstatáltam, hogy Contador Tourjának vége. Mondjuk első két napja után ebbe semmi meglepő sincs.
Froome brutál eddig, ahogyan a Sky is, de ha nem szed össze 2-3 perc előnyt minimum Nairoval vagy Aruval szemben, akkor harmadik héten simán legyőzhetik. Volt ő már ennél is jobb formában, de akkor is mindig komoly hátrányt szedett össze a harmadik héten. Ő 2-2,5 hetes versenyző, de addig akkor előnyt szed össze, hogy kitart a végéig.
Engem ami meglepett: Yates és Rodriguez jó (utóbbinak nagyon örülök), Alaphilippe sehol sincs. Cavendish meg régi önmagát idézi.
Ami nem lepett meg: Contador feladta, Dan Martin jó, ahogyan Aru és Bardet is. Pinotban bíztam, de már meg lehetett szokni, hogy ha nagy a nyomás ő hamar összeomlik (illetve a Pireneusokban szokás szerint sehol sincs).
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum július 10, 2016, 17:39:03
Ez durva etap volt. Főleg a vége, ez a jégesős idő nem tett jót a mezőnynek. Mondjuk Andorrában ezt már megszokhattuk, ott szinte mindennaposak az ilyen hirtelen időjárás változások.
Dumoulin hatalmas volt, Quintana okosan rakta a kereket, Froome pedig erős. De nálam továbbra is Contador a legenda. Lázasan nekivágott a mai napnak, két bukás után ő még ezen a Touron támadott, emiatt a Sky is kicsit megrogyott, de értelemszerűen nem bírta a szervezete. Megpróbálta és nem úgy adta fel, hogy el se indult ezen a napon. Nálam ettől is nagy bajnok valaki, hogy ha bukás vagy egyéb okok miatt nem megy neki, ő akkor is megpróbálja és odateszi magát. Froome-ot ezért nem is fogom sohasem legendának tekinteni. Ő egy gép és semmi több. Szerintem Alberto idén is elindul a Vueltán és meg is fogja nyerni.
Aru szegény eléhezett, Purito kicsit elfáradt, de még a top9 percen belül, ami eléggé jó, tavaly ilyenkor már eldőlt a verseny.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: csacsi1899 Dátum július 10, 2016, 23:55:48
Idézetet írta: Pozzato Dátum július 10, 2016, 17:39:03
Ez durva etap volt. Főleg a vége, ez a jégesős idő nem tett jót a mezőnynek. Mondjuk Andorrában ezt már megszokhattuk, ott szinte mindennaposak az ilyen hirtelen időjárás változások.

Jégeső? - az igen! (közben persze megnéztem már a felvételeket)
Akkor jól jártunk, hogy nem az Arcalisra mentünk fel, "csak" az az előtti 1-es kategóriás hegyre a Col de Beixalis-ra. Ott 35 fok meleg volt. (Az Arcalisra amúgy is érdekes feljutni, vagyis inkább lejutni, mivel az oda vezető utolsó 20 kilométer egy nagy zsákutca. Így aki felment, az ugyanott jön le az száz.)

Quintana tegnap jól elkulacsozta Froome indítását. Aztán meg nézelődött, hogy ki fog vezetni. Mire Valverde előkerült a mezőny végéről, már késő volt. 23 másodpercbe került.
A sky nem győzött meg ma arról, hogy annyira erősek. Elég lagymatag tempót mentek. Mire elfogytak a segítők, még elég sok ellenfele maradt Frommenak. Így akár Quintana elkaphatja a kenyait a végére. Arut sajnálom. Contador a holnapi Trek szerződés előtt megmutatta, hogy ha nem beteg, akkor nagyon tud még menni.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum július 13, 2016, 13:24:59
Nekem nagy kérdés az időfutam, hogy ott mennyit kap majd Nairo, mert nagyon feljavult az elmúlt években, míg Froome inkább romlott. Ha 1,5 percen belül tud maradni, akkor ez nálam Quintana Tour győzelem. Dan Martinra nagyon kíváncsi leszek, mert elvileg fejlődött a kronókon. Dobogóra simán esélyes lehet. Garderen nagyon erős mostanság a kronókon, így ha nem kap sokat a második héten a hegyekben, akkor ő is ott lehet a top5-ben.

Vueltával kapcsolatban Tinkov új kijelentette, hogy Contador ott indul majd (míg Alberto elmondta, hogy az Olimpiát kihagyja). Nálam ez így egy Contador Vuelta győzelem idén. Úgyis páros években nyerni szokott. Ellenfeleit elnézve, Froome ugye ott lesz (Königgel), Kruijswijk, "Purito" Rodriguez, Chaves, Quintana (Amadorral) és Miguel Ángel Lopez. Nagyon jó kis Vueltára van kilátás és szerintem megint az év háromhetese lesz. 7-8 hegyibefutó, hosszú szinte sík időfutam. Parádés.

Szerződésekről: Szóval Contador akkor Trek, ahogyan Degenkolb is. Fain kis csapata lesz a Treknek, szerintem innentől ők a háromhetesekre gyúrnak. Zubeldia, Mollema, Arredondo, Hesjedal, Schleck, Zoidl. Ezek közül ha marad legalább 3-4, akkor fain kis csapata lesz Albertonak.
Bahreini csapatnál egyelőre Nibalit, Colbrellit és Boarot emlegetik.
Tony Martin és Peter Sagan a Borával tárggyal, akik jövőre WT csapat lesznek. Erős sor lesz ott is Sagan alá. Martin meg szerintem szabad kezet fog kapni egyheteseken, illetve egynaposokon (végre!!). Kíváncsi vagyok mire lesz képes így.
A cyclo-cross világbajnok Mathieu van der Poel a Sky-al tárggyal, nagy húzás lenne tőlük. Tehetséges nagyon a holland srác, prológok, dombosabb etapok, sprintek, pavék. Ezek az ő világa.
Touron remeklő Sondre Holst Enger pedig a DD-be szerződik úgy néz ki.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum július 14, 2016, 11:36:30
Számomra hatalmas csalódás, hogy Ventoux-ból vettek le 6 kilométert. Szentül azt hittem, hogy ez megint csak kamu, és ugyanúgy megtartják. Így viszont Froome nagyon jól járt (talán ez is volt a cél?). Tegnapi támadása így felértékelődik, ráadásul Quintanának ez a szerdai egy fontos etap lett volna.
Froome-al kapcsolatban én is hasonló állásponton vagyok, mint több más fórumozó (külföldi és honi oldalakról):
- Gyengébb a hegyeken, mint az elmúlt években, ezért támad ilyen szokatlan módokon
- Annyira erős ő és a csapata, hogy ezt is megteheti, hogy így támadjon.
Sokat gondolkoztam, hogy melyik lehet, végül az első opció mellett tettem le a voksom, mert:
- Ha annyira erős lenne Froome, akkor simán le tudná szakítani Nairot a Pireneusokban, úgy ahogyan tette azt egy éve
- A legerősebb csapat van mögötte, mégse tudták tempóval és több támadással sem megrogyasztani sem Quintanát, sem Yates-et, sem Porte-ot, sem Martint. Illetve Bardet és Mollema is eléggé jól tartotta a tempóját. Közülük nekem egyértelműen Yates a meglepetés, akit azért egy komolyabb tempónál le lehet szakítani sokkal jobban, illetve Mollemát is. Tavaly, ha ilyen csapata van a britnek, akkor nem 3 perces előnye lett volna, hanem vagy 5-6. Idén ez fél perc környéke.
- Landa és a csapat egyértelmű rossz használata. Az egyik legjobb hegyimenő a mezőnyben, mégis 20-40 kilométert megy egy saját magához mérve közepes tempóval. Minek?  Erre Kiryienka vagy épp Poels is képes. Henao, mint utolsó ember, mikor ott egy Landa a csapatban? Miért? Poels 1-2 km vezet csak? A Sky rengeteg apróbb hibát követett el az elmúlt hetekben, még akkor is, ha külsőleg úgy tűnik, hogy tökéletes a csapat.
- Egy Mont Ventoux előtt egy sík szökés őrült taktika. Szerintem ez nem demoralizáló a többiekkel szemben, hanem erőpocsékoló. Valahol érzi ő is, hogy a harmadik hétre elfog fáradni.

Összegezve: Szerintem Froome idén sebezhető és verhető, még akkor is, ha eddig nem úgy tűnt. Nekem a mérvadó a holnapi időfutam lesz. Froome két éve nem ment ilyen hosszú kronót, akkor 1 percet kapott Contadortól és Urántól, felet Valverdétől. Idén ugyan mutatott életjeleket időfutamukon, de például a Romandiai körön is ugyanolyan időt ment, mint Quintana egy dombosabb 15km-es kronón. Elnézve Nairo fejlődését az időfutamokon (Baszk kör 2. hely 18km-es távon,  Route de Sud 1. hely, Vuelta 6. hely hosszú időfutam), szerintem jó esély van rá, hogy nem kap percnél többet Froome-tól, sőt akár meg is verheti őt. Ennek fényében én megfogadtam egy 3.25-ös oddson, hogy Nairo nyeri a Tourt.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum július 14, 2016, 14:51:16
Idézetet írta: Pozzato Dátum július 14, 2016, 11:36:30
Összegezve: Szerintem Froome idén sebezhető és verhető, még akkor is, ha eddig nem úgy tűnt. Nekem a mérvadó a holnapi időfutam lesz.

Érdekes, nekem pont az ellenkezője jön le az eddigiekből, az hogy brutál erős Froome és nagyon magabiztos is. Sokan mondják, hogy Quintana kivár, csak az Alpokban támad majd, meg így meg úgy, csak teszi a kereket.
Szerintem nem azért nem ment többet eddig mert taktikázik hanem mert egyszerűen ennyit tud jelenleg menni.
Froome-nak az az erődemonstrációja mikor lejtőn adott x sec-et az egész mezőnynek, az durva volt. Ilyet egy kemény emelkedő után az tud aki egyrészt nagyon erős másrészt nagyon bízik magában.
Tegnapit nem is néztem csak utólag felvételről, de az is...egy ilyen szakaszon megint időt ad a többieknek Froome, mindegy hogy csak 6 vagy mennyi sec-et, de akkor is, nem egy megszokott dolog. És Quintana újra nem tudott menni utána, persze tudom taktikai hiba, meg nem olyan erős a Movistar stb., de na, én azt mondom ha valaki tényleg erős akkor megy, meg akkor koncentrál, figyel, ott van a rivális kerekén végig és nem esik bele kétszer ugyanabba a hibába.
Quintanának az Arcalison is menni kellett volna már, minimum megkínálni Froome-ot, de nem, ő csak tette a kereket. Akik bepróbálkoztak, Dan Martin, Mollema, azoknak a támadását nagyon könnyen vette át Froome.
Én messze őt látom legerősebbnek egyelőre, a Tour előtt is azt gondoltam ha nem éhezik el, nem esik el és hasonlók nem történnek vele akkor nem verik meg, most még inkább így gondolom az eddigiek alapján. De: ez kerékpár, sok minden tud történni, én örülnék ha Quintana megverné, de egyelőre nem látom benne azt a pluszt ami ehhez kellene.
Ma pl. azt gondolom szépen megjönnek majd együtt Froome-al, az időfutamon meg sokak szerint fél percet ( szerintem simán egy percet is akár ) kaphat Quintana, ezért mondom, ha olyan erős rég támadni kellett volna az Arcalison.
Erre meg sokan mondják, hogy tavaly is a verseny második felében hozott Froome-on és most nincs is komoly hátránya még összetettben, és most is erre játszik Quintana. Hát én remélem így lesz, örülnék neki.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum július 14, 2016, 17:07:05
Simán jött a Quintana 2.62-ért Froome ellen. Izgulni sem kellett.  :great: ;D
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum július 14, 2016, 18:18:16
Hála a Tour de France szervezőinek nekem eddig tartott a Tour. Erre szavak nincsen. Egyrészt nem történt semmi szabálytalan azzal, hogy fékezett előttük a motoros és emiatt buktak. Viszont utána történt szabálytalan, ugyanis Froome kerékpár nélkül futott, ami szabálytalan. Emiatt általában perc vagy pénz büntetést (esetleg kizárást) szoktak adni. Szóval itt nem Froomenak kéne kedvezményeket adni, hanem épp őt kéne büntetni, ugyanis teljesen szabálytalan volt, amit csinált. Ehelyett nem ugyanolyan időt kapott mindenki, hanem még kedvezményt is kapott Froome és megkapta Mollema idejét. Nonszensz.
Tavaly egy spanyol World Tour versenyen Van Avermaet-et fellökte egy motorost első helyről nem sokkal a vége előtt. Ott vállat vontak a szervezők és a UCi és mondták, hogy így jártál. Nem kapott utólag semmit, pedig elvileg neki kellett volna a versenyt nyerni. Itt viszont egyből kedveztek a kokszosnak.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: csabax Dátum július 14, 2016, 19:56:34
Idézetet írta: Pozzato Dátum július 14, 2016, 18:18:16
Hála a Tour de France szervezőinek nekem eddig tartott a Tour. Erre szavak nincsen. Egyrészt nem történt semmi szabálytalan azzal, hogy fékezett előttük a motoros és emiatt buktak. Viszont utána történt szabálytalan, ugyanis Froome kerékpár nélkül futott, ami szabálytalan. Emiatt általában perc vagy pénz büntetést (esetleg kizárást) szoktak adni. Szóval itt nem Froomenak kéne kedvezményeket adni, hanem épp őt kéne büntetni, ugyanis teljesen szabálytalan volt, amit csinált. Ehelyett nem ugyanolyan időt kapott mindenki, hanem még kedvezményt is kapott Froome és megkapta Mollema idejét. Nonszensz.
Tavaly egy spanyol World Tour versenyen Van Avermaet-et fellökte egy motorost első helyről nem sokkal a vége előtt. Ott vállat vontak a szervezők és a UCi és mondták, hogy így jártál. Nem kapott utólag semmit, pedig elvileg neki kellett volna a versenyt nyerni. Itt viszont egyből kedveztek a kokszosnak.
Én úgy vagyok a sporttal, hogy már nagyon régen elkönyveltem magamban azt, hogy a nagyobb nézettséggel bíró sportesemények mindegyike (értsd: mindegyike) elsősorban, mindenek előtt és kizárólag csakis a pénzről szólnak (bevételről, profitról, stb.). Az adott sportesemények úgymond főszereplői, azaz maguk a sportolók, csakis azért szükséges kellékek, hogy az adott sportesemény ,,hozza" a pénzt.

Ilyen sportesemények - amelyek nem a sportolókról, hanem a pénzről szólnak - például az olimpiák, a foci világbajnokságok, a foci kontinensbajnokságok (EB, Copa America, stb.), a nagyobb kerékpáros körversenyek (Giro d'Italia, Tour de France, Vuelta a Espana), tenisz- és atlétikai versenyek, stb.

Ehhez azóta tartom magam, hogy 20 évvel ezelőtt, 1996-ban, a jubileumi olimpiát nem a görögországi Athén, hanem az USA-beli Atlanta rendezhette. Akkor történt meg, hogy a Coca-Cola nevű cég szőröstül-bőröstűl megvásárolta a világ legnézettebb sporteseményét és a pénzsóvár NOB (Nemzetközi Olimpiai Bizottság) tagjai hagyták magukat lefizetni és az olimpia bölcsőjének számító Görögország fővárosa helyett a Coca-Cola székhelyéül szolgáló amerikai város (Atlanta) kapta meg az olimpia rendezési jogát és megrendezte a Coca-Cola Olimpiát.
:beerchug:
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum július 14, 2016, 21:08:02
Sajnos ez tényleg így van, ahogyan írtad Csabax. Nagyon bírom Quintanát, de 2014-ben például neki KELLETT nyerni a Girot, mert marketing szempontból ez érte meg. Most Froomenak KELL nyernie a Tourt, mert sok a brit, sokat is fizetnek, míg a kolumbiaiak azért még annyira nem meghatározóak.

A másik dolog, hogy nem tesz jót a kerékpársportnak a Sky. Olyan mintha egy Real Madridot vagy Chelseat látnék, hogy mindenkit felvásárolnak, viszont legalább itt mindenkinek hasznát veszik. Sajnos túlságosan is. Elnézve ezt a keretet amivel rendelkeznek, minden idők egyik legerősebb csapata az övék (talán 2000-es évekből a CSC vagy a Mapei veheti fel velük a versenyt, esetleg a Telekom). Minimum 10 olyan versenyzőjük van akinek reális esélye van top10-re egy GT-n, ami páratlan, egyedül sprintekben gyengébbek minimálisan. Miattuk is, de főleg a többi csapat miatt, bevezetném az amerikai major sportokból a fizetési sapkát. Ez megakadályozná az ilyen GT dominanciákat, mint amit most tőlük látunk. Több lenne az akció és még izgalmasabb versenyek lennének. Régebben azért is volt jó a versengés, mert nem volt ennyi elit segítője egyik klasszisnak sem.

Míg régebben megindult 10km-el a vége előtt Pantani Armstrong vagy Simoni ellen, addig most a csapatok elviszik 1km a vége előttig a hegyi menőket max 2-ig. Hol vannak már a 7-15 km a vége előtti támadások? Sky és Froome kicsit megölte a kerékpársportot. Ezért is szeretem nézni Contador, Quintana vagy épp Nibali támadásait, akiknek van tökük hozzá, hogy bevállaljanak egy hosszabb, akár 40-50 km-es szökést. Skynak nincs. Ők a hegyeken patikamérlegen kimérnek mindent, de ki hibáztatná őket?
Sajnos a kerékpársport nem halad jó irányba, ráadásul a fejesek között tele vagyunk töketlen emberrel, akik csak a pénz után sóvárognak. Emiatt egyre több csapat megszűnik, egyre több rossz döntés születik.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Ghastly Dátum július 14, 2016, 21:49:25
Idézetet írta: Pozzato Dátum július 14, 2016, 21:08:02
Sajnos ez tényleg így van, ahogyan írtad Csabax. Nagyon bírom Quintanát, de 2014-ben például neki KELLETT nyerni a Girot, mert marketing szempontból ez érte meg. Most Froomenak KELL nyernie a Tourt, mert sok a brit, sokat is fizetnek, míg a kolumbiaiak azért még annyira nem meghatározóak.

A másik dolog, hogy nem tesz jót a kerékpársportnak a Sky. Olyan mintha egy Real Madridot vagy Chelseat látnék, hogy mindenkit felvásárolnak, viszont legalább itt mindenkinek hasznát veszik. Sajnos túlságosan is. Elnézve ezt a keretet amivel rendelkeznek, minden idők egyik legerősebb csapata az övék (talán 2000-es évekből a CSC vagy a Mapei veheti fel velük a versenyt, esetleg a Telekom). Minimum 10 olyan versenyzőjük van akinek reális esélye van top10-re egy GT-n, ami páratlan, egyedül sprintekben gyengébbek minimálisan. Miattuk is, de főleg a többi csapat miatt, bevezetném az amerikai major sportokból a fizetési sapkát. Ez megakadályozná az ilyen GT dominanciákat, mint amit most tőlük látunk. Több lenne az akció és még izgalmasabb versenyek lennének. Régebben azért is volt jó a versengés, mert nem volt ennyi elit segítője egyik klasszisnak sem.

Míg régebben megindult 10km-el a vége előtt Pantani Armstrong vagy Simoni ellen, addig most a csapatok elviszik 1km a vége előttig a hegyi menőket max 2-ig. Hol vannak már a 7-15 km a vége előtti támadások? Sky és Froome kicsit megölte a kerékpársportot. Ezért is szeretem nézni Contador, Quintana vagy épp Nibali támadásait, akiknek van tökük hozzá, hogy bevállaljanak egy hosszabb, akár 40-50 km-es szökést. Skynak nincs. Ők a hegyeken patikamérlegen kimérnek mindent, de ki hibáztatná őket?
Sajnos a kerékpársport nem halad jó irányba, ráadásul a fejesek között tele vagyunk töketlen emberrel, akik csak a pénz után sóvárognak. Emiatt egyre több csapat megszűnik, egyre több rossz döntés születik.

Akkor Froome végső win tuti?
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: csabax Dátum július 14, 2016, 21:54:05
Idézetet írta: Ghastly Dátum július 14, 2016, 21:49:25
Akkor Froome végső win tuti?
szerintem igen
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum július 14, 2016, 22:22:23
Froome: " Korrekt döntés született"  ;D ;D ;D ;D

Lemond se ért vele egyet, ahogyan jó pár szakértő sem. Remélem holnap bukni fog ez a csicska vagy a következő héten és megy a levesbe a Tourja.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: csacsi1899 Dátum július 14, 2016, 22:33:49
Ugyanannyi ember, mint máskor, csak 6 km-rel rövidebb szakaszon.
Utolsó három kilométer nincs lekordonozva? Óriási szervezői hiba.
Ráadásul úgy, hogy a hegyre vezető utakat tegnap délután 1-kor lezárták. Utána nemsokkal már megvolt a döntés, hogy rövidítenek. Ha akarták volna lejjebb lehetett volna költöztetni a kordonokat, mert idő az volt rá.
Annyi ember volt, hogy mi kb. 4 km-rel a cél előtt azt mondtuk, hogy inkább megnézzük innen, de nem megyünk be tovább a tömegbe. Itt még elég szellősen voltunk. Így lemaradtunk (bár pont azon a részen állni igazán nagy mázli kellett volna) a történelmi pillanatról, amely az utólagos módosítással született, de nem baj.
Nem tudom egyelőre, hogy jó döntés született-e, mindkét oldalnak igaza van. Inkább nem kellett volna megtörténnie az egésznek. És nem is történ volna meg, ha a szervezők kicsit rugalmasabbak a szakasz lerövidítésén túl is...
Nyerje meg innen Aru, és akkor nincs gond... :)
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: csacsi1899 Dátum július 14, 2016, 22:44:32
Ja, az megvan, hogy mikor elesett 3 sky-os, akkor Fromme elkezdett magyarázni a mezőnynek, hogy álljanak meg, és várják meg őket? Nem álltak meg, így ő állt meg pisilést imitálva, és így bevárták. Ez viszont nagyon gáz, szerintem.
(Videón nem láttam, csak olvastam)
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum július 14, 2016, 22:49:18
Idézetet írta: csacsi1899 Dátum július 14, 2016, 22:44:32
Ja, az megvan, hogy mikor elesett 3 sky-os, akkor Fromme elkezdett magyarázni a mezőnynek, hogy álljanak meg, és várják meg őket? Nem álltak meg, így ő állt meg pisilést imitálva, és így bevárták. Ez viszont nagyon gáz, szerintem.
(Videón nem láttam, csak olvastam)
Annyi történt, hogy a mezőny elején egy kanyarban bukott lejtmenetben három Sky-os (Poels, Thomas és Stannard), aztán a Movistar élre állt volna, de jött Froome és mondta, hogy nem lehet. Ekkor Valverde elkezdte verni a kormányt, majd jött Cancellara (????) és megállította a mezőnyt, miközben Froome leszállt a bringáról és bevárta a többieket. Lehetett látni, hogy Quintanáék ordítanak, BMC se értette a szitut, hogy miért nem lehet menni.
Akkor se értettem, hogy ezt mégis hogyan is gondolják.. Ezek után joggal teszem fel a kérdést, hogy mégis mit képzel magáról a Sky csapata?
Amúgy Cancellara nagyon süllyedt a szememben ezen a Touron. Semmi érdemlegeset nem tud, csak jön mindig okoskodni stb. Mintha ő lenne a vezér.

Tour is mutatja, ha van pénzed bármit megtehetsz... Skynak pedig jó sok van belőle.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum július 14, 2016, 23:01:51
Idézetet írta: Pozzato Dátum július 14, 2016, 18:18:16
Hála a Tour de France szervezőinek nekem eddig tartott a Tour. Erre szavak nincsen. Egyrészt nem történt semmi szabálytalan azzal, hogy fékezett előttük a motoros és emiatt buktak. Viszont utána történt szabálytalan, ugyanis Froome kerékpár nélkül futott, ami szabálytalan. Emiatt általában perc vagy pénz büntetést (esetleg kizárást) szoktak adni. Szóval itt nem Froomenak kéne kedvezményeket adni, hanem épp őt kéne büntetni, ugyanis teljesen szabálytalan volt, amit csinált. Ehelyett nem ugyanolyan időt kapott mindenki, hanem még kedvezményt is kapott Froome és megkapta Mollema idejét. Nonszensz.
Tavaly egy spanyol World Tour versenyen Van Avermaet-et fellökte egy motorost első helyről nem sokkal a vége előtt. Ott vállat vontak a szervezők és a UCi és mondták, hogy így jártál. Nem kapott utólag semmit, pedig elvileg neki kellett volna a versenyt nyerni. Itt viszont egyből kedveztek a kokszosnak.

Nagyon hülye helyzet volt ez ma. Nem tudom mit lehetett volna csinálni utólag, hogy mindenki "jól járjon". Valószínűleg semmit. Lehetett volna azt mondani Froome-nak, hogy így jártál, lehet ezzel elbuktad az idei Tourt.
Mondjuk megnyeri így Quintana vagy akárki mert elnézve Quintanát még így sem ő nyerte volna meg, de akárki is nyeri így vajon őszinte lett volna a mosolya Párizsban a dobogó tetején?
Meg mindenki arra emlékezett volna, hogy Froome hogy bukta ezt el.
Egyébként magánvéleményem eddigieket látva, hogy ha hagynak mindent úgy ahogy történt és Froome-nak most van 1 perc hátránya akkor is megnyerte volna a végén. Sajnos soha nem derül ki, pedig óriási lett volna egy szempontból ha mindenkinek megmarad a mai valós ideje.
Így láttunk volna egy brutális jó versenyt a hátralévő szakaszokon és valószínűleg egy nagyon dühös Froome-ot aki szétszakította volna magát az összes hátralévő hegyi szakaszon (is). Ha így nyeri meg akkor ez bevonul a történelembe.
Így meg...lesz egy szimpla Tour győzelem ha megnyeri.
Bár nem mondok már semmit a mai után, ki tudja miféle dráma jön még. Ez az idei Giro meg Tour nagyon durva ilyen szempontból. Van még jó pár hegyi szakasz szóval tudja a fene, ahogy ma megtörtént egy ilyen eset megtörténhet bármi más is.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Schleck Dátum július 14, 2016, 23:37:28
Belegondolva, ha nincs ez a néző-motor-Porte-Froome dominó, még többet kap Quintana, mint így... Én is utálom Froome-ot, de amúgy ha a szívemre teszem a kezemet, akkor azt kell mondjam, hogy a lehető legkorrektebb döntés született (a szabálykönyv meg úgy szar, ahogy van).
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum július 15, 2016, 10:17:04
Kicsit lehiggadva, aludva az eseményekre egyet, illetve jobban utánanézve a dolgokat (utána olvastam, kérdeztem stb.), az alábbi megállapításokra jutottam:
- Mivel a szurkoló és a motoros a verseny tartozéka (pálya része), ezért a bukásuk a verseny részéhez tartozik hozzá. Froome-ékat senki sem lökte fel, ők a motoros miatt estek versenykörülmények között. Ebben semmilyen szabálytalanság sincsen, ilyen elő szokott fordulni. Emiatt nem szokás jóváírást adni.
- Bringa nélküli haladás már érdekesebb. Tavaly Sepulvedát megbüntették a Touron mert bringája nélkül beült egy kocsiba és haladt 100 métert. Anno kisebb versenyeken hallottam olyat, hogy pénzbüntetés volt, mert bringa nélkül futott a versenyző. Ilyen esetre nincs konkrét szabály, de ha bringa nélkül bármilyen járművel haladni szabálysértő, akkor a bringádat elhagyni egy versenyen és nélküle futni is az szerintem. Ez nem futóverseny. Olyan, mintha egy 4x100-as váltóversenyen elhagynád futás közben a botot.. Azért pedig kizárás jár.
- Első eset, hogy ilyen bukás után időjóváírás és kedvezmények érjék a bukott felek. Eddig ilyen sohasem történt, pedig az elmúlt évekből is számtalan esetet lehet felhozni példaként:
A már említett Avermaet bukása az élről a San Sebastian-i egynaposon.
Tavaly Sagant a motoros lökte fel a Vueltán az élről szökés közben, Tinkoff kártérítésért fellebbezett, de nem kaptak semmit sem. Sorolhatnám még az eseteket, meg visszakereshetnék, de felesleges.

- Lemond is kiemelte, hogy még ő sem látott ilyen döntést, mint amilyen tegnap született, pedig ő már benne van a szakmában eléggé régóta.
- Az egyik legérdekesebb dolog az ügyben, hogy ilyen horderejű döntés meghozatala előtt a zsűri mindössze 30-40 percet (!!!!) tárgyalta át a dolgokat. Ezt sem értették sokan, hogy lehet ilyen döntést ilyen rövid idő alatt meghozni, ehhez órák kellenek, mire mindent áttárgyalsz.
- Innentől kezdve viszont meg kell változtatni a szabályokat, mert ha itt Froome kedvezményt kapott, akkor mostantól mindenkit, aki bukott be kell várni vagy időjóváírást kell neki adni, ha összetettben esélyes. Az lenne a fair. Akkor Porte második szakaszokos deffektjénél is be kellett volna őt várni a teljes mezőnynek stb.
- A Sky-os bevárással kapcsolatban, abszolút etikátlan volt. Ők nem sárga trikósok, hogy ez rájuk vonatkozzon, így a Movistar nyugodtan mehetett volna tempót, mert nem lett volna unfair. Érdekes módon tegnap Arunak 3-4x kellett hátramaradni, őt sosem várták be (kerékcsere stb.), mint ahogyan senki mást se. Az, ha valakinek lemaradnak a segítői, az nem jogosítja fel a sárga trikóst ilyen dolgokra, így járt, meg kell emésztenie.



Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum július 16, 2016, 09:45:04
Rossz beismerni, de az idei Tour eldőlt. Az időfutam végképp eldöntötte az összetett végkimenetelét.
Hiába vár az Alpokban majd havazás, eső és hideg a mezőnyre, ha úgy van, úgyis neutralizálják a szakaszt, vagy Froome idejéhez mérnek mindent, hogy ő nyerjen.
Bármilyen furcsa leírni, de a mezőnyben nem Froome a legerősebb, hanem Mollema. Önmagához képest hatalmasat ment a TT-n (egy átlagos Mollema körülbelül kap 1,5-2 percet Froome-tól), remélem dobogó meglesz neki, mert nagyon szimpatikusan versenyzett eddig. Valverde top5-nek szurkolok még, remélem az öreg megcsinálja. Hatalmas versenyző és örülök, hogy még láthatom ilyen szinten versenyezni.
Porte-on látszott tegnap is, hogy hiába van meg a képessége, egyrészt fejben nagyon buta, másrészt a történelem egyik legszerencsétlenebb bringása. Quintanával nem tudom mi lesz, ígéri magát a harmadik hétre, és a rossz idő neki kedvezhet (tavaly Tirreno havazásban milyet ment a hegyen....). Ott megcsaphatja a Froome-ot, mert a brit nagyon gyenge rosszabb időjárásban, de mint említettem, a zsűri úgyis úgy intézi, hogy ez ne történhessen meg.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum július 16, 2016, 12:09:33
Elfogult vagy:-) Nagyon kihegyezed most erre, hogy a versenybíróság stb.
Froome a legerősebb, még csak nem is kérdés. Elég végignézni mit művelt az elmúlt 4-5 szakaszon.
Felejtsd el most ami történt ezen a hülye szakaszon a Ventoux-on. Tegyük fel, hogy nincs az a motoros ott. Mi lenne most az összetett állása? Ugyanez. Ha ugyan nem még többel vezetne Froome.
Egy ember bizonyított eddig az összetett esélyesek közül igazából és ez Froome. Nem egyszer hanem vagy négyszer, a lejtőn mikor eszement iramot ment lefelé, aztán mikor Saganékkal elment egy olyan szakaszon ahol ember nem gondolta, hogy időt ad akárkinek is, az Arcalison is ahol lazán visszavert minden támadást és végül tegnap az időfutamon. A többi esélyes a kereket tudja rá tenni max vagy azt sem eddig.
Mollema talán az egyetlen aki veszélyes lehet rá még, ő nagyon nagy Tourt megy ez nem vitás. De igazából továbbra is az van ami várható is volt, ha nem esik el, ha nem bukik le doppinggal, ha nem éhezik el akkor nem lehet megverni Froome-ot normál esetben.
Nem a zsűri intézi ezt hanem egyszerűen az erőviszonyok. Ez van.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum július 16, 2016, 12:39:00
Igen kétségtelen, hogy Froome nagyon erős, de az is igaz, hogy normális döntésekkel, ez a verseny bizony szorosabb lenne. Lehet akkor is ő nyerne, de nem dőlt volna el a verseny a második héten. Az a baj, hogy minden évben készülök a Tourra, de egyre kiszámíthatóbb és egyre unalmasabb. Most is majd elhitetjük magunkkal, hogy a harmadik héten majd jön a szokásos rosszabb Froome forma és majd megközelítik őt nagyon, de ilyen csapattal, mint ami neki van, lehet bármilyen rossz a formája most már elhúzzák őt a célig. Ha pedig nem ez történne meg, akkor neutralizálnak pár szakaszt, amiben problémája lehetne.

Az is biztos, hogy utálom őt, mert közte van a legunszimpatikusabb versenyzők között, mind a nyilatkozataival, mind a viselkedésével. Ő nem olyan kokszos, mint Armstrong volt, az amcsit valahol lehetett "szeretni" és drukkolni neki, még akkor is, ha sok volt a hasonlóság köztük. Froome kapcsán ez nincs meg. Sajnos normális körülmények között verhetetlen, mert hasonlóan az amcsikhoz, a britek is felépítettek a semmiből egy bivalyerős bringást.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum július 16, 2016, 13:02:48
Idézetet írta: Pozzato Dátum július 16, 2016, 12:39:00
Igen kétségtelen, hogy Froome nagyon erős, de az is igaz, hogy normális döntésekkel, ez a verseny bizony szorosabb lenne. Lehet akkor is ő nyerne, de nem dőlt volna el a verseny a második héten. Az a baj, hogy minden évben készülök a Tourra, de egyre kiszámíthatóbb és egyre unalmasabb. Most is majd elhitetjük magunkkal, hogy a harmadik héten majd jön a szokásos rosszabb Froome forma és majd megközelítik őt nagyon, de ilyen csapattal, mint ami neki van, lehet bármilyen rossz a formája most már elhúzzák őt a célig. Ha pedig nem ez történne meg, akkor neutralizálnak pár szakaszt, amiben problémája lehetne.

Az is biztos, hogy utálom őt, mert közte van a legunszimpatikusabb versenyzők között, mind a nyilatkozataival, mind a viselkedésével. Ő nem olyan kokszos, mint Armstrong volt, az amcsit valahol lehetett "szeretni" és drukkolni neki, még akkor is, ha sok volt a hasonlóság köztük. Froome kapcsán ez nincs meg. Sajnos normális körülmények között verhetetlen, mert hasonlóan az amcsikhoz, a britek is felépítettek a semmiből egy bivalyerős bringást.

Én meg egy fiatal olaszt szeretnék látni aki úgy megy hegyre mint Pantani anno, őt biztos szeretném  ;) De mit csináljak ha nincs ilyen. A jelenlegi mezőnyből kevés a "szerethető" versenyző, legalábbis szerintem.
Amúgy ez a szerethető nem Faszrajz Sanyi bá' találmánya? Jó kifejezés:-)
Armstrong idejében rosszabb volt, na akkor tényleg nem volt verseny évekig egyáltalán.  A US Postal meg olyan volt kb. mint most a Sky.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: oakland23 Dátum július 17, 2016, 10:01:02
Dan Martin jobb, mint J. Rodriguez @ 1.9 unibet

Rodriguez elvileg majd szakaszt akar nyerni, nyilatkozott valami olyat, hogy bízik benne, hogy talán szedett össze olyan hátrányt, hogy elengedik egy szökésben. Most nézem, hogy kurvára nem szedett, alig van 5 perces hátránya. Még ha a Sky-t nem is feltétlenül zavarja, de a többieket biztosan zavarná. Szerintem így Rodriguez ha szakaszt akar nyerni, ma kell összeszedni jónéhány percet, hogy a 3. héten mehessen a szökésben. Dan Martin viszont jelenleg a 9. helyen áll, ha ott akar maradni a 10-ben, neki mennie kell.
Viszont Rodriguez is simán lehetne még top10-es is, hát fura egy gondolat, de ha Rodriguez szakaszt akar nyerni, és szökni a 3. héten, akkor neki ma vissza kell fognia magát, és kapni jó 10-15 percet, hogy szökhessen a 3. héten.

nem teszem a tippet, így szinte biztos, hogy Dan MArtin előrébb végez ma  ;D
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: oakland23 Dátum július 18, 2016, 11:06:35
Idézetet írta: oakland23 Dátum július 17, 2016, 10:01:02
Dan Martin jobb, mint J. Rodriguez @ 1.9 unibet

Rodriguez elvileg majd szakaszt akar nyerni, nyilatkozott valami olyat, hogy bízik benne, hogy talán szedett össze olyan hátrányt, hogy elengedik egy szökésben. Most nézem, hogy kurvára nem szedett, alig van 5 perces hátránya. Még ha a Sky-t nem is feltétlenül zavarja, de a többieket biztosan zavarná. Szerintem így Rodriguez ha szakaszt akar nyerni, ma kell összeszedni jónéhány percet, hogy a 3. héten mehessen a szökésben. Dan Martin viszont jelenleg a 9. helyen áll, ha ott akar maradni a 10-ben, neki mennie kell.
Viszont Rodriguez is simán lehetne még top10-es is, hát fura egy gondolat, de ha Rodriguez szakaszt akar nyerni, és szökni a 3. héten, akkor neki ma vissza kell fognia magát, és kapni jó 10-15 percet, hogy szökhessen a 3. héten.

nem teszem a tippet, így szinte biztos, hogy Dan MArtin előrébb végez ma  ;D

Dan Martint a 24. helyen, míg Rodriguezt a 25-en rangsorolták tegnap. Ha megteszem tuti fordítva lett volna  ;D Viccet félretéve Rodriguez átverte a világot, és a tegnapi etap is maga volt a csőd, egyedül a Froooome, Fuck Off Froome marad meg  :P

Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum július 19, 2016, 20:03:00
Pár átigazolási hír:
- TdF-en remeklő Sondre Holst Enger a megszűnő IAM-ből a DD-be szerződik
- Lars Boom hazatér az Astanából a LottoNL-be
- Michael Matthews pótolja majd Degenkolbot a Giantben
- A németek hatalmas tehetsége Leonard Kamna a Giantbe szerződik
- Andrea Guardini az olasz Lampréval tárggyal.
- Az ifjú dán sprintertehetség Mads Pedersen az AG2R-ben folytathatja
- Salvatore Puccio és Giovanni Visconti követketheti Vincenzo Nibalit a bahreini csapathoz
- Michael Valgren az Astanában folytathatja
- Jarlinson Pantano a Trekbe szerződik
- Diego Rosa a Skyba szerződik


Rosa.. miért?? Ő is beállt a sorba és a pénzt választotta, ahogyan Landáék. Sky még inkább megerősödik.
Orica meg eldöntötte, hogy nincs szükségük Matthewsra és Ewan mellett teszik le a voksukat.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: csacsi1899 Dátum július 19, 2016, 21:55:54
Rosát már pletykálták egy ideje, eddig bíztam benne, hogy nem adja el a lelkét az ördögnek. :(

Holnap ha nem támadnak, ha nem esnek neki Froomenak, akkor elment a hajó mindenkinek.
Quintananak mennie kellene végre, és remélem Mollema sem a második hely megvédését célozza meg. Lehet soha nem lesz ilyen közel a sárgához 5 nappal a vége előtt.
Movistarék még elsüthetik a Valverde támad csalit is. Arra reagálni kell a Skynak, mert Valverde sincs messze. Ezzel leépíthetnek 1-2 Skyos segítőt.
Aru biztos menni fog, de ő meg messze van, rá nem fognak ugrani.
Kicsit össze kéne fogni az érdekelt csapatoknak, és lemorzsolni a Skyos segítőket Fromme mellől, mert 4-5 ember ellen nincs esélyük, és legalább kiderülne egyedül mennyit ér a kenyai.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum július 19, 2016, 22:41:24
Igen igazad van Csacsi, hogy meg kell ezt a Valverdés taktikát próbálni, illetve a többieknek is támadni kell, mert más esélyük nincsen, de nem sok esélyt látok most arra, hogy holnap hozni lehetne Froome-on egy komolyabb időt.
Szerintem az Astana megint a harmadik hétre tartogatta magát és biztosan kitalálnak valamit, mert ők ilyenkor élnek igazán (Giro plusz tavalyi Vuelta), de lehet ez már túl késő lesz (mondjuk Aru még befuthat a dobogóra).

Egy apró megjegyzés Valverdével kapcsolatban. Régebben nem volt ennyire szimpatikus versenyző számomra, de nálam kivívta a tiszteletet és a szimpátiát, az elmúlt években nyújtott teljesítményével és viselkedésével kapcsolatban. Beállt Quintana mögé segíteni, plusz egy Giro után ÖTÖDIK a TdF-en eddig. Emésztgessük ezt egy kicsit (úgy, hogy tudta csak segítő lesz, ahogyan a lent említett versenyzők is):
- Nibali: Giro győzelem, 35. hely a Touron eddig
- Majka: Giro 5. hely, 34. hely a Touron eddig
Szerintem így 35 évesen még jobb versenyző lett, mint eddig volt. Zseniális amit tud és amilyen szintet képvisel, remélem az olimpiát behúzza, mert nagyon megérdemelné.

Akire felhívnám a figyelmet egy másik versenyről (Lengyel körverseny), az Fernando Gavíria. Már tavaly év elején is lehetett tudni, hogy hatalmas sprinter lesz belőle, de idén bizonyította a nagyközönség számára, hogy Ő a jövő. Első profi szezonjában Tirreno-Adriatico és Lengyel körverseny szakaszgyőzelmek, Svájci körön második a sprintben (csapattársának Richezének engedte át a győzelmet), és a Milano-Sanremon az élről bukott. Kiváló csapattárs (Richezének átengedett győzelem, Martinellinek is ajándékozott egyet), élete első Sanremoján végig bírta 21-22 évesen a majd 300 kilométert és jól kontrollálta a viadalt. Nagyon gyors, jól helyezkedik és jól látja át a sprinteket. Szépen fejlődik és összehasonlítottam az eddigi eredményeit a legjobb sprinterekével ilyen korban (22 éves korukig mit értek el):
- Mario Cipollini: 1x szakaszgyőztes Giro d'Italia
- Erik Zabel: -
- Sean Kelly: 1x szakaszgyőztes Tour de France, 1-1 szakaszgyőtes Katalán körverseny és Romandiai körverseny
- Mark Cavendish: 2x szakaszgyőztes Katalán körverseny, 1x szakaszgyőztes Eneco Tour
- Peter Sagan: 3x szakaszgyőztes Tour de France, 3x szakaszgyőztes Vuelta a Espana, 1x szakaszgyőztes Romandiai körverseny, 2x szakaszgyőztes Parizs-Nizza, 5x szakaszgyőztes Svájci körverseny, 2x szakaszgyőztes Lengyel körverseny
- Oscar Freire: -
- Marcell Kittel: -
- Djamolidine Abduzhaparov: -
- André Greipel: -
- Alessandro Petacchi: -

Az Etixx tehát megint jól vásárolt be, hiszen Jungelsben is hatalmas a potenciál a három illetve egyhetesek szempontjából, illetve Gavíria személyében megvan az új Kittelük. Sőt szerintem Gavíria nagyobb versenyző lesz, mint Kittel vagy Cavendish, ha így folytatja. Dombokat jobban bírja, mint ők. A kolumbiai illetve Ewan között hatalmas csatákat láthatunk majd a következő években.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum július 20, 2016, 10:47:57
Ahogyan az várható volt Nibali viszi magával Agnolit és Vanottit a bahreini csapathoz, de a nap híre, hogy Sep Vanmarcke és Tom Boonen csapatot cserél. Tommeke hatalmas kedvencem volt kiskoromban, meg még most is, de eljárt felette az idő (hiába a Roubaix második hely), viszont ő még két évig folytatni szeretné. LottoNL-ben minden támogatást meg is fog kapni és ott lesz mellette Boom is, így jó kis csapat lesz ott is.
Ami viszont fontosabb, hogy az Etixx ezzel egy igazi nagyágyút szerződtethet. Vanmarcke elit, még akkor is, ha eddig nem nyert klasszikust, de szerintem ez a váltás hozza majd meg számára a sikert. Egy Vanmarcke-Stybar-Terpstra-Lampaert-Trentin féle sor nagyon erős. Sagant ugyan nem sikerült megcsípni, de Cancellara visszavonulása utáni időkben mindenki egy Vanmarcke-Sagan-Benoot-Degenkolb csatát vár, így nem döntött rosszul az Etixx.

Az Etixx igazolt két embert még, akik nincsenek annyira előtérben, de hatalmas fogás: mindkettő
- Maximilian Schachmann: 22 éves német időfutam specialista. Tony Martinhoz lehetne leginkább hasonlítani. Tavalyi U23-as VB-n 2. lett, jól megy a szökésekben és hegyeken is van benne potenciál.
- Enric Mas: 21 éves spanyol. Az igazi nagy fogás azonban ő. A srác idén robbant be az ifik közé végleg, igazi háromhetes menő válhat belőle. A spanyolok benne látják az új Contadort (teljes joggal). Szezon elején egy portugál többnapost nyert meg és a korosztálya legjobbjait (Dunbar, Narvaez, Geoghegan Hart) lazán verte. Majd lengyel párnaposon lett hatodik. Utána kicsit lazábbra vette, majd jött a főversenyre a Mont Blanc-i négynapos verseny, amit megnyert. Korosztályát megint verte, időfutamban is eléggé jól ment. Utána Olaszországban lett második (újabb Mont Blanc verseny). Olvastam róla anno, hogy hegyekben nagyon erős és éretten versenyez, remélem nem fog elkallódni az Etixxben, mert ő lehet a Contador-korszak után a spanyol kerékpározás jövője.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: ragnaROCK Dátum július 20, 2016, 11:35:49
Idézetet írta: Pozzato Dátum július 19, 2016, 22:41:24
Egy apró megjegyzés Valverdével kapcsolatban. Régebben nem volt ennyire szimpatikus versenyző számomra, de nálam kivívta a tiszteletet és a szimpátiát, az elmúlt években nyújtott teljesítményével és viselkedésével kapcsolatban. Beállt Quintana mögé segíteni, plusz egy Giro után ÖTÖDIK a TdF-en eddig. Emésztgessük ezt egy kicsit (úgy, hogy tudta csak segítő lesz, ahogyan a lent említett versenyzők is):
- Nibali: Giro győzelem, 35. hely a Touron eddig
- Majka: Giro 5. hely, 34. hely a Touron eddig
Ezt a részt lehet félreértelmezem, úgyhogy javíts ki, ha így van, de Nibalinál várható volt, hogy nem lesz képes túl sokra, illetve véleményem szerint sokkal többet adott ki magából a Giron, mint Valverde. Sastre volt hasonló versenyző, hogy végigrohant az összes GT-n viszonylag jó eredménnyel, és tudjuk hányszor nyert (azt az egy Evans elleni Tourt, ahol pl Contador nem indulhatott). Úgyhogy szép ez az 5. hely, de egyelőre se ő, se Quintana nem esélyes a győzelemre, így igazi értéke nincs, mert mondhat bárki bármit, Quintana a Tourért jött.
Majkának mit kéne csinálnia? Verseny elején lemaradt, hogyha eljön az idő, akkor 100%-os állapotban legyen a hegyekre, valószínűleg eleve úgy volt megbeszélve, hogy ő random szakaszokon ne menjen semmit. Contador kidőlt, erre fogta magát, öve a pöttyös trikó és a szakaszgyőzelem sem volt messze. Szerintem elég rendesen kimaxolja eddig a lehetőségeit.

Ne érts félre, szerintem is nagy dolog Valverde teljesítménye, de szerintem az elmúlt évek összes GT dobogóját odaadta volna, ha cserélhetne Nibalival, és ő lenne a regnáló Giro győztes, és "csak" 34. lenne itt a Touron. Úgyhogy nem érzem, hogy a fenti összehasonlítás teljesen fer lenne.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum július 20, 2016, 11:50:31
Leginkább úgy értettem, hogy ilyen korban is képes ilyen teljesítményre, míg akkor is, ha csak segítőnek jött és nem lenne kötelessége jó szerepelni, tehát mehetne úgyis, mint Nibali vagy Majka. Ennek ellenére ő küzd és hajt. Oké nem kellett akkorát mennie a győzelemért, mint Nibalinek, de azért dobogó+szakaszgyőzelem ott volt neki, ezen kívül pedig Fléche Wallone győzelem és azért azon kívül se ment rosszul tavasszal. Ellenben Nibalival, aki év elejét és a Giro utolsó hetét leszámítva nem csinált semmit, ahogyan a Touron is látványosan feladja a szakaszait. Oké az Olimpiára készül, de Valverde is.  :ok:
Nem is azt mondtam, hogy esélyes lenne Valverde a győzelemre, sőt, én inkább azon "lepődtem meg", hogy nem szállt el teljesen a második hét végére. Veri azt a Porte-ot és Garderent, akik egész évben erre készülte, de még Arut is alázza. Persze a harmadik hétre fordulhat a kocka, de maradjunk annyiban, hogy jelenlegi TdF top10-ből nem tudok ki lenne képes hasonlóra (Froome esetleg..). Azt is érdemes hozzátenni, hogy élete első Giroja volt, az útvonal nagyobb részét be sem járta.
Valverde sosem volt GT menő, ellenben Nibalival, így ezt a teljesítményt úgy kell kezelni, mintha egynapos vagy egyhetes menő érné el. Sastre is felesleges vele összehasonlítani, mert ő is klasszikus GT-s volt. Ráadásul Valverde sosem bírta a hosszabb hegyeket, mert megrogyott rajtuk, de idén a Giro meg is lepte a mezőnyt, hogy még itt is kitartott.
Arra pedig külön kiváncsi lennék, hogy 35 évesen melyik versenyző lenne képes a mostani elitből Giro-Tour duplát bevállalva dobogóra érni az egyiken, míg a másikon a legjobbakkal harcolni...
Szóval az összehasonlítás tényleg nem helytálló, ugyanis ha így nézzük, akkor Nibali és Majka sehol sincsenek Valverdéhez képest.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: ragnaROCK Dátum július 20, 2016, 12:08:46
Ez az összehasonlítás így akkor is hülyeség, mert teljesen másfajta taktikával versenyeznek, teljesen más a feladatuk. Nibaliról már leírtam a véleményem, Majkát viszont valószínűleg irtózatosan lecseszik, ha a verseny elejétől ott izmozik, hogy a végén elcsípjen egy top10-es helyezést. Egyszerűen nem az a dolga. Ez egy csapatsport, nem egyénileg indulnak. Valverde kivételes helyzetben van, elméletben segítő, gyakorlatban viszont inkább olyan, mint egy második főnök, gyakorlatilag szabadon versenyezhet. Nem ugyanaz a helyzet.
Portet, meg Van Garderent pedig hagyjuk már. Én évek óta nem értem a hype-ot körülöttük. Porte egy kiváló segítő, Van Garderen pedig maximum egyhetes versenyző. Minden rohadt évben előveszik őket, hogy na majd most, aztán totális csalódás az egész. Nyilván nem a top10-es helyezés, mert sokan az életüket odaadnák értük. De az ő szintjükön és a várakozásokhoz képest csalódás.
Azt sem kell gondolni, hogy minden hegyi szakaszon szökésben lenni, tempót diktálni, menni a pontokért több 100 km-eken keresztül az sokkal pihentetőbb, mint ezeken a 100 km-eken a mezőnyben megbújni, és "csak" tenni a kereket.
Akkor hasonlítsunk így össze bringásokat, ha ugyanazzal a taktikával vágnak neki a versenynek. Addig ez csak felesleges feszültségkeltés.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: csacsi1899 Dátum július 20, 2016, 12:28:23
Valverde előtt le a kalappal, nagyon nagyot ment-megy mindkét versenyen! Szerintem az olimpián is jó lesz.

Nibalival kapcsolatban annyit mondanék, hogy ha akarnák, akkor jóval előrébb lenne az összetettben, viszont az Astanánál azt figyeltem meg, hogy az a taktika, hogy akik az egyik nap végig segítik Arut, azok másik nap lemaradnak már az elején, és pihennek a következő etapra, amikor is az előző napi segítők maradnak le. Ezért van, hogy egyik nap mondjuk Rosa-Nibali van vele végig, másik nap meg Fuglsang - Sanchez. Gondolom belátták, hogy a sky ellen nem tudnak úgy dominálni, mint a Giron, vagy a Vueltán, és ezért ez a taktika. Skynál viszont végig ugyanazok vannak elől. Meglátjuk megrogynak-e ezért a következő négy szakaszon. Valószínűleg nem.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum augusztus 01, 2016, 15:42:30
Mollema megnyerte a San Sebastian-i egynapost, nagyon megérdemelte.  :ok:

Közben voltak átigazolások és érdekes lesz látni az Oricát jövőre, ugyanis profilt váltottak. Ugye Matthews távozott, maradt Ewan sprinternek (meg Mezgec..) és mostantól az egy illetve háromhetesekre koncentrálnak. Ott van nekik ugye Adam Yates (testvére is kiváló versenyző), plusz Esteban Chaves két nagy potenciállal rendelkező versenyző. Érkezett segítőnek Carlos Verona (lehet ő kapja majd 1-2 év múlva a Vueltát), illetve Roman Kreuziger. Izgalmas kis csapat lesz az Orica a következő év(ek)ben.

Az új német World Tour csapat a Bora belehúzott, ugye érkezett Peter Sagan, a tesója is jött, illetve Bodnar, Baska és Kolar. A haverok tehát jöttek Sagannal, illetve még Tony Martin érkezésére lehet számítani, aki Sagan mellett szintén nagyobb feladatokat kapna, nem úgy mint az Etixxnél az elmúlt években.

Astana is próbált erősíteni Nibaliék távozása után, hiszen érkezik Moreno Moser, Jesper Hansen, Michael Valgren és Oscar Gatto. Lopez jövőre (vagy akár idén) megkap egy GT-t majd, ahogyan Fuglsang vagy Rosa közül valamelyik. Elnézve a csapatot, ide még várok egy klasszikus egynapos menőt, mert nagyon ilyen versenyzőnek van előkészítve a terep segítők szempontjából (Gatto, Moser, De Vreese, Westra).
König és Fenn szerepe erősen kérdéses a Skyban és lehet, hogy megválik tőlük a brit csapat. Azt is el tudom képzelni, hogy König a Borába megy.

Skytól távozik a segítők közül Nicolas Roche, aki követi Porte-ot a BMC-be.
Degenkolb ugye Trek, ahogyan Contador is, hozzájuk még érkezhetnek segítők bőven.
AG2R-nél Matthias Frank illetve Geniez érkezése várható. Bardet tehát komoly csapatot fog kapni.
Borával kapcsolatban olyan hírek vannak még, hogy Rafal Majka érkezhet.
Movistarnál "sprintercsere" lesz, hiszen Lobato távozhat és Bennati érkezhet a helyére.
Nibali pedig próbálja építeni "olasz" csapatát Bahreinben, mivel Ulissi is hozzájuk tart.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum augusztus 01, 2016, 21:14:45
Orica hírek tetszenek, egész jók lehetnek majd. Nibalinak Ulissi nagy segítség lehet majd a Girón, illetve Ulissi simán jó bárhol minimum egy szakaszgyőzelemre, Girón is, Touron is.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum augusztus 02, 2016, 23:57:04
Orica izgalmas kis csapat jövőre.
Boom egy kis Astanás kitérő után visszament a LottoNL-be. Kíváncsi vagyok, hogy Vanmarcke-ot megtartják-e elvileg igen (pedig felmerült a neve az Etixxnél is), de el tudom képzelni az Astanába való igazolást is.
Kristoff újabb felvezetőjét veszítette el, ugyanis Guarnieri az FDJ-be ment Demarét segíteni.
Grmay és Kudus kapcsán nem meglepően pedig a Bahrein projektet mondják. Szóval eddig ott egy ilyen csapat körvonalazódik: Nibali, Ulissi, Kudus, Grmay, Visconti, Vanotti, Agnoli, Boaro és Colbrelli. Eléggé fainnak tűnik, de egyre kevesebb a mozdítható ember, így ideje Nibalinek belehúzni, ha még akar komolyabb segítőket idén. Ha ezt az olasz vonalat akarja folytatni, akkor még érkezhet: Montaguti, Pozzovivo, Malacarne, Formolo, Sbaragli, Capecchi. Ott van még régi ismerősként Viviani is. Lesznek szerintem még ide komolyabb érkezők.

Nem országúti hír, de mint már szóba került közvetítések alatt, illetve lehetett róla külföldi oldalakon olvasni, Sagan kihagyja az országúti versenyt az olimpián és Mountain Bike-ban indul. Saganról lehet tudni, hogy eléggé technikás bringás (videó lentebb), illetve montizott is, így szerintem jól döntött, mert ebben a szakágban lehet esélye most egy dobogóra. Aranyéremért szerintem Nino Schurter és Absalon fog küzdeni, előbbi a favorit, de egy kis szerencsével Sagan elhozhat egy bronzot vagy akár egy ezüstöt is.
Ha már olimpia, akkor a pályaversenyek is érdekesek lesznek, pláne az omnium, ahol Gaviria-Viviani-Cavendish csatát láthatunk az aranyért, de olyanok is beleszólhatnak majd, mint Boudat (francia sprintertehetség), Lasse Norman Hansen (olimpia bajnoki címvédő és kíváló időfutammenő), De Buyst (belga sprinter) és a rutinos Tim Veldt. Elnézve a mezőnyt, szerintem nagyon izgalmas verseny várható majd.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum augusztus 03, 2016, 11:39:59
Ahogyan az várható volt, eljött a World Tour naptár bővítése, így jövőre 10 új verseny került be a meglévők mellé.

A 2017-es World Tour naptár versenyei:

Új bekerülők:
Január 29.: Cadel Evans Great Ocean Road Race (Ausztrália)
Február 6-10.: Katari Körverseny (Katar)
Február 23-26.: Abu Dhabi Kör (Egyesült Arab Emirátusok)
Február 25.: Omloop Het Nieuwsblad (Belgium)
Március 4.: Strade Bianche (Olaszország)
Március 22.: Dwars Door Vlaanderen (Belgium)
Április 18.-23: Török Körverseny (Törökország)
Május 1.: Eschborn-Frankfurt (Németország)
Május 14-21.: Kaliforniai Körverseny (Egyesült Államok)
Július 30.: Prudential RideLondon-Surrey Classic (Nagy Britannia)


Az infó a velo.hu-ról van, van pár verseny, ami szerintem eléggé megérdemelte: Strade Bianche (az egyik legszebb egynapos verseny), illetve a Kaliforniai kör. Egyértelmű, hogy az új versenyekkel a sprintereknek, illetve az egynapos menőknek akarnak kedvezni.
Újonnan bekerülő versenyekről egy kis infó:
Cadel Evans Great Ocean Road Race: Az ausztrál kissé dombos verseny, a kevésbé klasszikus sprintereknek kedvez, mint például Sagan, Meersman, Ewan.
Katari körverseny: Elmúlt években megszokhattuk, hogy 4-5 sprinter szakasz mellett, egy csapat vagy egyéni időfutam van a viadalon. Itt főleg a sprinterek fognak dominálni, de a nagy oldalszél és homokviharok miatt érdekes versenyekre lehet majd számítani. A mezőny többsége eddig nem nagyon szerette ezt a viadalt. A Boasson Hagen, Kristoff, Terpstra típusú versenyzőknek való.
Abu Dhabi Kör: Szinte borítékolható volt, amikor tavaly év végén bemutatták a versenyt, hogy rövid időn belül WT besorolást kap. Ez volt az alapvető cél is. Szóval nagyon melegre lehet majd itt számítani, 3 sprinter etapra és egy kőkemény hegyi szakaszra. Első kiadást Chaves nyerte Aru és Poels előtt. Elnézve a hegyi etapot, aki azt megnyeri az fogja nyerni az összetett versenyt.
Omloop Het Nieuwsblad: Az egyik legnagyobb nem WT kategóriás pavés verseny volt eddig. Mindig nagyon erős mezőny volt, igazi pavés évadindító volt.
Strade Bianche: Nekem az egyik kedvenc versenyem a fehér makadám utakkal, a szűk utakon tekerő mezőnnyel és a dombosabb részekkel. Mindig nagyon izgalmas és kiszámíthatatlan. Amolyan Sagan, Stybar vagy épp Valverdés verseny. Mindenképpen érdemes lesz nézni a TV-ben.
Dwars Door Vlaanderen: Egy újabb pavés verseny a naptárban. Minden évben más az útvonal, hol kicsit dombosabb, hol pedig egy síkabb, ahol szinte biztos a sprintbefutó. Gondolom, mivel a Milano-Sanremo után lesz beiktatva és WT státuszú lett, ezért inkább dombosabb lesz, elkerülve a sprinteket, mert arra ott lesz majd az utána következő Gent-Wevelgem.
Török Körverseny: Nem igazán értem, hogy miért is került be ez a verseny, pláne a mostani helyzetre való tekintettel. Gondolom főleg a sprinterek miatt, de elnézve, hogy levettek két szakaszt belőle (eddig 8 szakaszos volt), így nekik még kevesebb sanszuk lesz a hajráknál. Girora való felkészülés szempontjából a Trentinót választják a versenyzőt, plusz a Liege-Bastogne-Liege idején van a verseny, így azt is el tudom képzelni, hogy 5 sprinter szakasz lesz és egy dombosabb csak. A mezőny annyira el lesz foglalva a többi rangosabb versennyel, hogy ide semmilyen elit hegyi vagy dombosabb menő nem fog jönni. Ellenben megint láthatunk majd Greipel-Kittel-Cavendish csatákat a hajrákban.
Eschborn-Frankfurt: Egy újabb sprintereknek való egynapos. Kristoff szereti is. Előfordult mikor dombosabb menő nyert, de ez főleg a sprinterek versenye. Nem igazán értem, hogy miért is került a naptárba, mert 2018-tól, ha jól emlékszem visszatér a német körverseny, illetve ha már mindenáron sprinter versenyt akarnak, akkor a  belga Scheldeprijs.
Kaliforniai Körverseny: Megérdemelték, látványos és jó verseny és eddig is sok sztár indult. Sagan imádja, szép a táj, jó a szakaszok eloszlása is. Általában egy hosszabb időfutam, egy vagy két hegyi etap és a maradék dombosabb, illetve sprint. Giro árnyékában egy jó kis verseny lesz.
Prudential RideLondon-Surrey Classic: Újabb sprinter verseny, csak most az Angoloktól. persze nekik is kell egy kiemelt verseny, de akkor már miért nem a Tour of Britain? Jobb és látványosabb is.


Összességében szerintem túl nagy volt a bővítés, elég lett volna 5-6 verseny, de akkor minőségibb felhozatal. Például lehetett volna Trentino-i kör, Baloise Tour, Tour of Denmark, Milano-Torino vagy épp a Paris-Tours. Ha már Ázsia, akkor Dubai Tour.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum augusztus 05, 2016, 15:16:18
Először az átigazolási hírek:
- Sep Vanmarcke meghúzta a váratlant és a Cannondale csapatához ment. Nem értem én sem, bár nagyon jó segítői lesznek: Langeveld, Breschel, Van Baarle.
- AG2R is alaposan megerősítette a tavaszi egynaposokon résztvevő csapatát: Vandenbergh és Naesen érkezett, illetve Holst Enger érkezik még.
- Katushával kapcsolatban pedig két név merült fel a visszavonuló Joaquim Rodriguez helyére: Rafal Majka és Rui Costa. Lehet mindketten, de az is lehet, hogy csak egyikük érkezik.
- Nézegettem a jövő évi csapatokat és eddig az elit gárdák közül az Etixx tűnik a nagy vesztesnek. Boonentől meg akartak szabadulni, de inkább kötöttek vele egy újabb szerződést, Sagan és Vanmarcke közül választhattak, de egyiket se tudták elhozni, távozott vagy távozik viszont: Vandenbergh, Verona, Wisniowski és úgy néz ki, hogy Tony Martin is. Plusz ugye kérdéses még Meersman és Trentin is. Sok segítőt veszthetnek tehát és semmi sztár nem jött. Lehet valami nagy dobásra készülnek, de már eléggé megfogyatkoztak a lehetőségeik.


Ami a megváltozott kerékpáros naptárat illeti:
- Amerikai kisebb csapatok nem örülnek neki, ahogyan az FDJ vezetője Marc Madiot sem. Szerinte meg lesznek terhelve a kisebb csapatok.

Én is ezzel értek egyet. Rengeteg lett a kötelező verseny, ami által a versenyzők még kevesebbet készülhetnek. Meg kéne változtatni a részvételi feltételeket is, mivel így szinte minden versenyre el kell küldeni a 7-8 versenyzőjét egy adott csapatnak. A csapatok többsége már április végére teljesen fáradt lesz, mivel 30 fős csapattal nem lehet bírni az ilyenfajta megterhelést.
Például egy átlagos április végi program:
- Török körverseny 8 versenyző
- Ha Girora is készül a csapat akkor Trentinoi körre kell 7-8 ember
- Emellett 10 ember kell a Fléche-Amstel-LBL kombóra, mert bárki megsérülhet.
- Ezeket befejezve két nap múlva jön a Romandia Svájcból, ahová kell 8 ember

Ez 26 ember minimum, amit igénybe vesz egy gárda. Például egy átlag WT csapat 28-30 emberből dolgozik.
Július utolsó hetéről már nem is mondok semmit, amikor egy közepes WT csapat (Lotto vagy Orica) elvisz a Tourra 9 embert, jó eséllyel 8 végig is tolja a három hetet, de nem pihenhetnek, mert után 5-6 nap múlva már irány vagy a lengyel kör, vagy a brit egynapos vagy a spanyol egynapos. Ezek szinte pont egy időben lesznek, ahová kötelező elvinni 24-25 embert..
Ezeket látva elképzelhetőnek tartom, hogy nem lesznek kiemelkedő teljesítmények a következő szezonokban, hanem alaposan megoszlik majd, hogy kik nyerik a versenyeket. Ilyen naptár mellett egy Giro-Tour vagy akár egy Giro-Vuelta duplázást elképzelhetetlennek tartok, sőt azt is, amit Froome mond, hogy innentől csak a Tourra készül. Ilyen naptár mellett szinte lehetetlenség kevés napot versenyezni, vagy akkor a segítői lesznek túlterheltek, ha ő végig piheni az első 2-3 hónapot.

Alábbi opciókat látom, ahová ez vezethet:
- Megemelik a 30 fős maximum keretet a csapatoknál, ez által felhigítva a WT mezőnyt
- A versenyzők teljesen fáradtak lesznek, így a szezon második felében csak meglepetésgyőzelmeket várhatunk
- A kis csapatok nem fogják bírni versenyzővel és erővel, így rövid időn belül megszűnnek

Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: csacsi1899 Dátum augusztus 07, 2016, 11:45:51
Szegény Nibali az olimpiai cím (de minimum érem) helyett mindkét kulcscsontját eltörte.
Többiek se jártak jobban:
Porte - lapockatörés
Henao - medencetörés
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: csacsi1899 Dátum augusztus 09, 2016, 23:38:17
Nibali interjú az olimpián történtekről:
(Nem mindkét kulcscsontját törte el, hanem az egyiket két helyen)

"A dobogó nem érdekelt, kizárólag az első hely. Mennem kellett, mert egyedül akartam célba érni. Tudtam, hogy ha egy kisebb csoporttal kellene meccselni a győzelemért, akkor sprintben nem én leszek a leggyorsabb."

"Nem bíztunk semmit  a véletlenre,  pályát nagyon jól ismertük. Edzésen többször bevettem ezt a kanyart, szó nem volt arról, hogy valami technikai hiba miatt buktam. A guminyomással is minden rendben volt. Én hibáztam. Az előző körben ugyanúgy érkeztem ebben a balosba, akkor egy pillanata alatt fel is értem Arura."

"Kissé mintha lesodródtam volna az ideális ívről, az első kerekem moto gp-s módon megcsúszott, belementem a vízelvezetőbe, a pedálom pedig hozzáért a padkához. Aztán a földön is voltam. Egy pillanat alatt elúszott minden. Szándékosan ültem ki az út szélére, egyből éreztem, hogy a vállam környékén valami nagyon nincs rendben."

"Minden jól ment, egészen a bukásig. Taktikailag nagyon rendben voltunk, tényleg csapatként mentünk. Aztán egyetlen másodperc alatt elbuktunk mindent. Ilyen a sport, ilyen az országúti kerékpár..."

Forrás: http://hosszabbitas.hu/kerekpar/es-bringa/nibali-igy-buktam-el-mindent (http://hosszabbitas.hu/kerekpar/es-bringa/nibali-igy-buktam-el-mindent)
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum augusztus 10, 2016, 11:10:14
Én sajnálom őt is meg a többieket is, mert egy olimpiát nem ilyen dolgoknak kéne eldönteni. Nibaliban simán ott lett volna az arany, mert Majkánál gyorsabb a hajrában, Henaoval meg körülbelül egál.

Vuelta előzetes nevezési rangsorban átnéztem a vezéreket:
Astana: Miguel Angel Lopez: Már írtam róla korábban, hogy hatalmas tehetség pár év és GT-t nyer, ez lesz az első háromhetese kapitányként (22 éves), mivel ilyen fiatal és tapasztalatlan top10-20-at mondanék, de látva mekkora potenciál van benne, simán első ötbe is odaérhet. A sok hosszú emelkedő kedvezhet neki.
BMC: Samuel Sánchez: Ott van még Tejay Van Garderen is a keretben, de szerintem ennyi segítség után, mint Samu nyújtott neki és a többieknek, idén megkapja a Vueltát. Rutinja, illetve a sok készülés miatt elképzelhető a top10, de lehet őt is megrogyasztja a Covadonga-i vagy az Aubisque-i hegyibefutós etap.
AG2R: Pierre Latour: Úgy néz ki, hogy GT-t fog kapni. Peraud lehet a segítője a fiatal franciának. Ő is csak 22 éves, de hatalmas a potenciál benne. Két svájci WT-n bizonyított idén, Criterium Internationalon is láttam őt versenyezni, Pinot mögött kiválóan ment a hegyre. Időfutam a gyengéje (37km nem fog neki jól jönni), de egy szakaszt elcsíphet, kisebb szerencsével ott lehet az első 10 környékén. Érdemes rá figyelni.
Movistar: Nairo Quintana: A csalódást keltő Tour után minimum a dobogó a cél. Csapata megint erős lesz, nálam hatalmas kérdés, hogy Valverde nélkül mire megy.
FDJ: Ellisonde vagy Geniez: Genieznek a Giro nem jött össze, de vagy ő vagy Ellisonde itt alkothat. Titkon szerintem szakaszgyőzelemben reménykednek az FDJ-nél, esetleg egy top15-ben. Időfutam miatt inkább Geniezt mondanám közülük.
Orica: Esteban Chaves: Giro második, tavalyi Vuelta ötödik. Segítői: Verona, Txurruka, Plaza, Gerrans és még Yates. Utóbbinak voltak mostanság problémai, de látszik hogy formában van. Első öt szerintem alap elvárás már az Oricától.
Időfutam kicsit megtréfálhatja őket, de ezek a hegyek nagyon feküdhetnek Chavesnek.
Cannondale: Andrew Talansky: Szerintem ő lesz az egyik meglepetésember. Volt már ő top10-es a Vueltán, sőt az egyik kedvenc versenye. Jól megy a nagy melegben, és ha elkerülik a szerencsétlenség (elmúlt években kijutott neki bőven), akkor elnézve az elmúlt időszakban mutatott formáját és a felkészülését, akkor ebben még egy első öt is benne lehet. Időfutam is feküdhet heti neki.
LottoNL: Gesink vagy Kruijswijk: Ki lesz a kapitány? Kruijswijkben ott az a felemás Giro, amit megnyerhetett volna, Gesink viszont idén formán kívül, de bármikor képes egy top10-re egy háromhetesen. Érdekes csapat lesz.
Sky: Froome vagy Landa: Megkapja ezt Landa? Illene neki vagy Intxaustinak, de gondolom Froome nem véletlenül indul. Dobogó az alap amiért mennek, pláne egy Roche, Kwiatkowski, Inxausti, Kiryienka sorral.. Erősek megint.
Tinkoff: Alberto Contador: Nekem ő a favoritom a győzelemre. Két éve elhitette, hogy sérülten nem lehet Vueltát nyerni, de megnyerte. Elmúlt évek tendenciája, hogy páros évben Vueltát nyer, idén is ez lesz. Hiába, hogy nincs olyan erős csapata, mint a Sky, de a burgosi körön bizonyította, hogy visszanyerte a formáját (összetett győzelem), nem ment el felelsegesen Rioba olimpiázni, okosan otthon készült és regenerálódott, egy egészséges Alberto, akiben egy negyed GT van idénről, az Vuelta győzelemnek a fő favoritja.
Trek: Haimar Zubeldia: A legendás baszk, aki bolondok napján született. Kiváló segítő volt és olykor első ember, de szerintem most megkapta az idei Vueltát búcsúversenynek és visszavonul. Egyelőre nagyon nincsen csapata, esetleg majd Contador próbálja őt győzködni, hogy maradjon.

Két fiatal, Dominik Nerz és Hugh Carthy pedig hegyi etapokon okozhatnak meglepetést.

Szóval egy általam felvázolt top10:
1. Alberto Contador
2. Nairo Quintana
3. Esteben Chaves
4. Mikel Landa/Chris Froome
5. Andrew Talansky
6. Robert Gesink
7. Miguel Ángel Lopez
8. Samuel Sánchez
9. Pierre Latour
10. Benat Intxausti/Michal Kwiatkowski


Kíváncsi leszek, hogy mennyi jön majd be belőle.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum augusztus 10, 2016, 14:02:05
Rióban ahogyan írták eléggé rossz az idő, az előzetesben leírtak alapján egy esetleg eső boríthatja is a papírformát. Esik, ráadásul tiszta víz a pálya, így az fog nyerni, aki a legbevállalósabb, mert a lejtmenet is tiszta víz, csoda lesz, ha nem lesz senkinek komolyabb baja.
Lányok versenye is így átalakulhat, oldalszél is erős. A fiúknál ezek alapján a kicsit testesebb versenyzők előnyben, tehát Froomenak nagyon nehéz dolga lesz. Cancellara idejére kíváncsi leszek, mert így nagyon feküdhet neki a verseny. Vajon felszárad-e a fiúk versenyéig (azaz kb 1,5 óra van, mire a jobbak jönnek).
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum augusztus 15, 2016, 23:29:27
Tony Martin a Katushába szerződött.  ::)
Nem igazán értem mi folyik az Etixxnél. Az még talán oké, hogy megszabadulnak azoktól, akik formán kívül vannak már (Vandenbergh, Martin, Maes, Meersman), de senki sem érkezett... 22 fős a jelenlegi keret, ehhez még jön pár fiatal, de eddig semmi nagy igazolás, ami nem jellemzi ez Etixxet. Martin és Vandenbergh távozásával, illetve Boonen (esetleges?) bércsökkentésével kiesett egy csomó pénz, vajon kire költik majd? Vagy ekkora válságban vannak? Jó érkezett Devenyns de ő csak segítő.

Pletykák:
- Taylor Phinney a Cannondalebe tart
- Atapuma az Oricával tárgyal
- Kelderman és Clement a Gianttel tárggyal (átalakul a csapat teljesen, Dumoulin köré akarnak egy jó három, illetve egyhetes gárdát és Matthews mellé jó segítőket). Segítőnek akarják még az alábbi versenyzőket: Haussler, Timmer, Stamsnijder.
- További hír a Gianttel kapcsolatban, hogy leigazolták a két nagy német tehetséget, Lennard Kamnat és Phil Bauhaust.
- Matthias Frank aláírt az AG2R-be, ahogy Sondre Holst Enger is
- Mads Pedersen és a portugálok tinisztárja Ruben Guerreiro a Trekbe ment
- Boaro és Visconi a Bahrein-i csapatba szerződött. Egyelőre hárman vannak Nibalival  ;D
- A két francia Peraud (kora miatt) és Coppel (sérülés és pihenni akar) visszavonult.
- Úgy néz ki, hogy Pantano a Trekbbe szerződik, nem hiába segített Mollemának a Touron.



Aminek viszont nagyon nem örültem, hogy Joaquim "Purito" Rodriguez visszavonult és az olimpián láttuk őt utoljára. Kár, azt hittem van még benne egy Vuelta és csak viccelődött ezzel, de komolyan gondolta. Egyik kedvencem volt, hatalmas sportoló és az egyik legjobb GT-t nem nyerő versenyző.




Közben bejelentették, hogy Philippe Gilbert Etixxbe ment...  Nem tudom, hogy miért hoztak nagy pénzekért egy kiégett belgát. Ötletem sincs, de az elmúlt évek tapasztalatai alapján kicsit megindult a lejtőn az Etixx. Ha nem lennének a fiatalokat érintő igazolásaik (Jungels, Gavíria, De Plus, Martinelli, Mas, Schachmann), akkor teljes csőd lenne a csapat.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: csacsi1899 Dátum augusztus 17, 2016, 20:35:13
 - Katushánál német a kerékpárszállító, illetve ha tényleg az Alpecin lesz a főszponzor, akkor kellett egyet német húzónév a brigádba a reklámérték miatt. Szerintem ezekért is igazolták le Tony Martint.

- Armstorng beszólt Cancellaranak twitteren az olimpiai bajnoki cím után:
 
http://hosszabbitas.hu/kerekpar/es-bringa/armstrong-bekostolta-cancellarat (http://hosszabbitas.hu/kerekpar/es-bringa/armstrong-bekostolta-cancellarat)

- Cavendish elég komoly bukást okozott az omniumon. (A közvetítés tényleg siralmas volt. A riporternek köze nem volt a kerékpársporthoz)
https://www.youtube.com/watch?v=-c6DSrMvQxQ (https://www.youtube.com/watch?v=-c6DSrMvQxQ)

- Kiváncsi leszek a Vueltán Froomera, hogy mit tud össze hozni az elit segítői nélkül. A sky a tourhoz képest jóval gyengébb sorral áll fel. (Legfrissebb hír szerint Landa sem lesz ott) Jót tenne Quintanának, ha megverné végre. Contador is mutathatna valamit, neki "csak" egy hét GT van a lábában. Nálam ő a favorit.

Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum augusztus 17, 2016, 21:20:54
Igen lehet ez váltotta ki, hogy Martin a Katushába ment. Nagyon sokáig a Borát cikkezték vele kapcsolatban.

Remélem az Etixxnél maradt még pénz Majkára vagy Rui Costára, mert jót tenne a csapatnak még egy ilyen versenyző. Virenque óta úgy sem volt klasszikus hegyimenőjük (talán Rujano)..

Akkor sem értettem és most sem, hogy miért nem Székely Dávid közvetített (vagy ha már Szabó Gáborékát áthozták, akkor a bringás közvetítőket is áthozhatták volna az ES-től..), illetve azt sem, hogy Cavendisht ezért miért nem zárták ki. Tisztán látszott a szándékosság, és akármennyire is bírom Cavet, nem érdemelte meg az ezüstöt.

Remélem a Skyban végre Froome kihullik és König lesz az első számú ember, mert nagyon megérdemelné. Ha így lesz, akkor neki jó esélye lesz egy dobogóra, mert szinte egész évben jegelték (meg sérülései is voltak), és elvileg mostanra lett ő tartogatva.

Arra még kíváncsi leszek, hogy ki megy majd a ponttrióért, alig lesz sprintszakasz, szóval lehet  Kwiatkowski - Valverde  csata lesz érte. Valverde pedig megcsinálhatja az egyazon éven belüli top10et mind a három GT-n.... Embertelen ez az pali.  Pláne ilyen mezőnyben. Régebben nem annyira kedveltem őt, de mára odáig jutottam, hogy nagyon szurkolok neki.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum augusztus 28, 2016, 01:17:06
Bahrein-Meridával kapcsolatban felmerült pár név:

Akik eddig biztosak: Vincenzo Nibali, Giovanni Visconti, Borut Bozic, Konstantin Siutsou, Manuele Boaro

Érkezhetnek: Sonny Colbrelli (99%), Alessandro Vanotti, Valerio Agnoli (mindkettő szinte 100%), Tsgabu Grmay, Merhawi Kudus, Matej Mohoric, Louis Meintjes, Sergey Lagutin, Antonio Nibali és Sergio Luis Henao.

Ami érdekes lehet, az Henao és Meintjes. Henaora ugye emlékezhetünk, ő volt az, aki a Touron Froomenak segített és ment hatalmasat, ahogyan Poels. A hollandot sikerült megtartania a Skynak, így megint kicsit sokan lesznek a GT-kre (Froome, Landa, Poels, Nieve, König?). Henao már eléggé szeretne magának egy komoly státuszt kiharcolni, ami szerintem minimum az egynaposokra, de lehet egy GT-re is vonatkozik. Magyarán vezér akar lenni. Ez ebben a bahreini csapatban összejöhet, mert Nibali nem biztos, hogy vállalni fog két GT-t, szóval a maradék kettőt ki kell valakikre osztani. Plusz Nibali azt hiszem anno belebbentette, hogy megpróbálná pályafutása vége felé az egynaposokat is, így Henao előtt tér nyílna, egy-két háromhetesen.
Meintjes a másik hasonló eset. A Lampréban nem kapott szinte semmi segítséget és így lett 8. a Tour de France-on. Rui Costa mindig a saját pecsenyéjét sütögette és nem igazán fér meg két ilyen versenyző egy csapatban. Meintjesben hatalmas potenciál van, egy komoly segítséggel és jó fejlesztéssel simán top5-ös versenyző lehetne egy GT-n. Jó segítőt kaphatna majd Henao és Meintjes is (Visconti, Lagutin stb.), így lehet valamelyikük aláír az arabokhoz.
A sztárok már egyre inkább fogynak és szerintem a bahreini csapat nem azért jött létre, hogy egyedül Nibali legyen nagy név.

Pár versenyző, akiknek még nincs szerződésük jövőre:
Bryan Coquard: Nincsen róla semmi sem... Az egyik legtehetségesebb francia sprinter, de ha még egy évet marad Kontinentális szinten, akkor neki szerintem vége. Majdnem szakaszt nyert a Touron, 13 szakaszgyőzelem kisebb versenyeken, annyira látszik, hogy kinőtte azt a szintet. Kell elé egy komolyabb vonat vagy rutinos segítő, csak kérdés hová mehetne.... Francia csapatok közül csak az Ag2r jöhet szóba szerintem.
Domenico Pozzovivo: Egyik kedvencem volt, de nagyon kiégett. Sérülésektől kezdve minden volt nála, de még elit segítő tudna lenni simán. Bahrein?
Rui Costa: Katushát mondják, de a Lampre is próbálja győzködni, hogy maradjon.
Rafal Majka: Bora vagy Katusha, nála ez a kérdés.
Wilco Kelderman: Gianttel szignózzák a szerződést elvileg
Matteo Trentin: Nem tudom mi folyik a háttérben, de szinte semmi pletyka róla...
Gianni Meersman: Nyert két szakaszt a Vueltán, elvileg a konti ligába megy, Coquard "helyére"
Elia Viviani / Andrea Guardini: Az olaszok két sprinterreménysége. Elvileg Guardini megy majd a Lampréba, de nagy kérdés, hogy a friss olimpiai bajnok Vivianit megtartja-e a Sky. Van egy olyan érzésem, hogy valamelyikük kiköt a bahreini projektben.

Olyan nevek meg még szóba se kerültek, mint Haussler, Elmiger, Trofimov, Polanc, Küng, Zubeldia stb.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum augusztus 29, 2016, 11:38:13
Trentin jöhetne hozzám rögtön ha lenne egy csapatom:-) Tökéletes felvezető ember, de még annál is több, egy-egy szakaszgyőzelemre is simán jó lehet a Girón pl.
Coquardot szintén szívesen leigazolnám.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum szeptember 03, 2016, 14:17:11
Rasmussen  ;D  Hatalmas figura

(http://www.kepfeltoltes.eu/images/663rasmussen.png)
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum szeptember 04, 2016, 11:55:20
Pár hír az elmúlt időszakból:
- Jövőre Norvégiában lesz a kerékpáros világbajnokság és most bemutatták az időfutampályát, ami finoman fogalmazva sem könnyű. Utolsó 4 kilométeren az a majd 10%-os emelkedő nem fog tetszeni a klasszikus kronósoknak. Jövőre tehát Froome és társai dominálhatják az időfutamot, idén még élni kell a lehetőséggel a Dowsett, Malori vagy épp Bodnar féle versenyzőknek.
(http://pbs.twimg.com/media/CrNvJJwWEAA8v1h.jpg)


- Jövőre nem lesz egyetlen olasz csapat sem a legmagasabb osztályban (World Tour), amire eddig még nem volt példa (legalábbis visszaemlékezésem szerint). A Lampre csapatát ugyanis megvette a kínai szponzor a TJ. További érdekesség, hogy a kínaiak eléggé komolyan gondolják a projektet, mert rögtön egy 120 millás büdzsét jelentettek be a következő négy évre, aminél csak a Sky költ többet. Ez alapjaiban változtathatja meg a kerékpársportot, hiszen így létrejöhet két szupergárda, mert biztos vagyok benne, hogy a kínaiak nem véletlenül szálltak be a sportágba.

- Ugye a Tinkoff és az IAM megszűnik jövőre, a TJ és a Bora (Sagan új csapata) megkapta a WT licenszet, viszont a Bahrein Cycling Team még nem. Lehet izgulnak Nibaliéknál, mert eléggé kellemetlen lenne, ha ezt nem tudnák elintézni. Közben Colbrelli is hozzájuk szerződött (ahogyan Pibernik is), és szó van még Tosatto és Marangoni szerződéséről.

- Szépen zajlottak az átigazolások, viszont amit nem igazán értek, hogy Alberto Contador Trek-be szerződését miért nem erősítik meg. Furcsa az egész, hogy miért nem hivatalos még az üzlet, közben már Pantano is bejelentette a szerződést a Trek csapatába... Azt sem tudni, hogy Contador mennyit keres majd, sőt szinte semmit nem lehet tudni.

- Jövőre bekerült 10 új verseny a WT naptárba, de egyelőre semmit se tudni még a jövő évi lebonyolításról. Nagy a kavar a UCI háza táján... Lehet innentől nem lesz kötelező minden első osztályú csapatnak indulni a legrangosabb sorozat összes versenyén. Kicsit olyan, mintha visszamennénk a 2000-es évek elejére, akkor volt ilyen rendszer. Kaotikus is volt, az biztos.

Átigazolások:
- Rafal Majka > Bora    Talán ez a legnagyobb hír, így Sagan mellé érkezett még egy nagyágyú
- Gianni Meersman > Fortuneo   Ezt már lehetett tudni a Vuelta előtt
- Jarlinson Pantano > Trek     Már a Touron lehetett tudni, hogy a Trekbe megy az IAM-ból a szökéseiről híres kolumbiai
- Heinrich Haussler > Bahrein    Colbrelli mellett ő is az arabokhoz ment, ahogyan Bole is.
- Moreno Hofland > LottoNL    Gondolom Greipel mögé vagy mellé, de nem értem, hogy minek, mert Hofland nem nyerő típus

Továbbra sem értem, hogy a Bahrein kinek készíti elő a terepet a klasszikus egynaposokra, mert gyakorlatilag van 4-5 kiváló segítőjük ezekre a versenyekre (Bozic, Haussler stb.), de nincs egy első számú emberük. Az ilyen jellegű versenyzők közül, aki képes vezér lenni, már csak Matteo Trentin és Martin Elmiger szabad.

További pletykák:
- Laurens Ten Dam > Giant   Dumoulin segítője lenne
- Leopold König > Bora    König visszatérhet volt csapatába. A Sky nem igazán jött be neki, nem is értem, hogy miért ment oda. Simán lehetne egy GT-n top5-ös vagy dobogós versenyző magától is. Ezt megkaphatja a Boránál és Majkával kiváló párost alkothatnának.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum szeptember 07, 2016, 16:10:14
Olimpián is trollkodott egy Wiggins, most Froome Tour de France-os futása volt a célpontja.  :great: :great:
Hatalmas figura.  ;D

www.youtube.com/watch?v=54UJrlbPmDA (http://www.youtube.com/watch?v=54UJrlbPmDA)
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum szeptember 11, 2016, 23:21:27
Véget ért a Vuelta és a kanadai egynaposok is. Előbbit Quintana, utóbbiakat pedig Sagan és Avermaet nyerte. Azonban most nem rájuk térnék ki, hanem egy fiatal olasz bringásra.

Alberto Bettiol

Körülbelül egy éve figyelmet fel rá, a brit körön. Jól ment, amolyan all-round versenyzőnek tűnt. Év elején vártam tőle jobb eredményeket, de nem igazán akartak jönni. Azt hittem, hogy ő is el fog majd kallódni, aztán jött a lengyel kör. Összetett harmadik lett, jól ment a borzasztó időjárási körülmények között. Utána következett három World Tour egynapos (Plouay, Quebec, Montreal), és mindegyiken első tízbe került. Hatalmas teljesítmény, pláne 22 évesen. Jól ment a szökésekben, ugyanakkor sprintelni is tud, és a dombokat is jól bírja. A komolyabb emelkedőkkel problémája van, de ez még tanulható. A pavékon szintén átlag körül mozog, de azt majd 28-30 éves korára megtanulja. Időfutamon akár lehetnénk is pozitívak vele kapcsolatban, hiszen 8. lett a lengyel körön a kronón (25 kilométeren). Ami hozzátartozik az igazsághoz, hogy ott 3-4 kiváló kronós volt csak, a többiek a futottak még kategória. Ebben a számban is kell majd fejlődnie, de van benne potenciál.
Szóval összegezve van egy kiváló alapja a srácnak, amire bőven lehet építeni és egy nagyon jó versenyző lehet belőle. Érdemes lesz rá jövőre párszor fogadni, főleg ha szökésben van, illetve kisebb egyheteseken vagy egynaposokon.

Olaszoknak külön üröm, hogy most Formolo top10-es lett a Vueltán, van rajta kívül egy Gianni Moscon nevű kiváló egynapos menőjük, illetve jövőre vége első osztályban szerepel majd Sonny Colbrelli, akitől én sokat várok. Fiatalok közül még ott van Mareczko (sprinter), Bonifazio (sprinter), Fedi (egynapos menő), Ciccone (hegyimenő) és a vuelta szakaszgyőztes Conti.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum szeptember 23, 2016, 21:34:04
Vajon a Sky elveszíti Swift, König és Roche után Landát is? Bahrein csapata megkereste Landát, hogy csatlakozzon Nibaliékhoz. Egyre több pletyka röppen fel arról, hogy a Skynál nem elégedettek a versenyzők, a csapatban betöltött szerepükről. Ezért távozott König és Swift is. Persze érthető lenne, hogy Landa távozik, mert Froome továbbra is egy, de minimum két GT-re első számú opció, és akkor még ott van Poels, aki most már vezér szerepet követel magának. Sőt, elvileg úgy hosszabbított, hogy ha vezér lesz valamelyik GT-n. Gondolom, akkor meg is kapta ezt az opciót. Lopez és a többiek simán belemennek a segítői szerepbe, de egy nagyobb potenciállal rendelkező versenyző, mint Landa, König, Henao vagy épp Poels már nem. Ezért is lehet, hogy elbukta Froome a Vueltát, mert König nem segített neki sokat, csak a saját érdekében tekert. Viviani is komolyabb csapatot akar magának, ő is a Bahrein csapatával tárgyal, Nordhaug is távozik, és Henao sem hosszabbított még.

Úgy vélem, jót tett a bahreini csapat és a kínaiak beszállása a kerékpársportnak, mert így nem csak egy (max kettő az Etixx csapatával együtt) gazdag csapat lesz az első osztályban. Treknél is lett pénz, Etixx és a BMC sem szegény, így újra egyensúlyba jöhetnek a nagyobb csapatok.

Ion Izagirre és Igor Anton bahreini szerződése is a levegőben lóg, végre komoly segítőket kaphatna Nibali.

Sagan közben fantasztikusan megy az Enecon, nehéz jelzőt találni rá. Remélem, hasonló karriert fut be, mint Laurent Jalabert (és valami csoda folytán lesz esélye egy GT-n egy dobogóra).
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: firgabácsi Dátum szeptember 24, 2016, 23:27:41
Nem csodálom hogy aki valamire való versenyző az egy idő után le akar lépni a Sky-tól. Ott minden Froome-ról szól, mindent neki rendelnek alá. A Sky részéről persze ez érthető hiszen szállítja Froome a Tour győzelmeket, de azért egy olyan kvalitású versenyző mint mondjuk Henao, Landa vagy König érthetően nem nyugszik bele, hogy még annyi szabadságot sem kap, hogy egy-egy szakaszgyőzelemre rámenjen a Touron, márpedig ezek a versenyzők arra bőven alkalmasak lennének, sőt, némelyik simán lehetne más csapatokban kapitány.
Megfizetve nyilván meg voltak a Sky-nál, de nagyon úgy tűnik a pénz nem minden még manapság sem. Létezik becsvágy és önbecsülés is.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum szeptember 29, 2016, 22:15:47
Közeledik a VB, egyre több a viszály a nemzetek versenyzői között. Németek kapitánya Greipel lett, míg Kittel szabad opcióként versenyez majd. Szerintem ez egy abszolút rossz döntés. Mindössze hatan vannak a németek, és ezek szerint csak négy ember jut Greipelre, ami kevés egy ilyen verseny során, egy olyan kaliberű versenyzőnek, mint Greipel, akit szó szerint el kell vinni az utolsó 200-300 méterig (olyan sprinter, mint Kittel vagy Cavendish). Bármelyik versenyzőt választották volna első opciónak, akkor a másikat otthon kellett volna hagyni, mert ez így egy ember mínusz jelent a verseny során. Képtelenségnek tartom, hogy Kittel beálljon Greipelnek segíteni (még akkor is megkérhetik erre, ha szabadkezet kapott a versenyre), ugyanez fordítva is igaz lenne.

Franciáknál is hatalmas volt a balhé, mert Demaré és Bouhanni megy a VB-re, míg Coquard kimaradt a keretből. Érthetetlennek tartom, mivel Coquard-t sosem viszik el a VB-re, pedig a legjobb francia sprinter, akinek lenne bőven esélye a végső győzelemre. A másik érthetetlen döntés, hogy pont az a Demaré-Bouhanni kettős lesz a vezér, akik nem is bírják egymást. És akkor még finoman fogalmaztam... 3-3 segítőt kap maga mellé mindkét versenyző, szerintem nagyon megosztott lesz a csapat.

Summázva, se a német se francia versenyzőkre nem tennék, mert láthattuk az elmúlt években (lásd spanyolok például), hogy a belviszályok és az átláthatatlan helyzetek, illetve a rossz csapatfelépítés egy VB címbe is kerülhet.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum október 17, 2016, 09:48:56
Érdekes egy VB volt.

Valahol biztosra vettem, hogy se a német se a franciák bringások nem lesznek sehol, ami be is jött. Ilyen csapatokkal nem is lehet VB-t nyerni. Nagy csalódás még az ausztrálok versenyzése is. Mit akart mégis Luke Durbridge, mikor 50-60-as tempónál megáll a mezőnyben? Persze, hogy hatalmasat bukott miatta Mezgec és Gavíria sem úszta. Sajnálom a kolumbiait, mert rá is tettem és reális esélye lett volna VB-t nyerni ebben a mezőnyben. Nagyon szerencsétlen volt.

Egyrészről örülök, hogy Sagan nyert, mert ez jót tesz a kerékpársportnak. Ő most egy etalon a mezőnyben, aki könnyedséget áraszt, ráadásul fiatal kora ellenére, nagyon taktikusan és éretten versenyez. Másrészről viszont örültem volna Boonen győzelmének, hiszen így pályafutása végén megérdemelte volna a győzelmet. Nem értem, hogy a hat belga miért hajtotta szét magát és miért nem csináltak inkább akciókat. Nizzolo bebizonyította, hogy továbbra sem tartozik a sprinterek szűk elitjébe és Kristoffban is megtört valami idén, pedig egy ilyen versenyen ilyen segítőkkel, minimum a top3 a cél.

Nemsokára vége a szezonnak (pár konti verseny maradt hátra), jövőre újabb izgalmak várhatóak. Rengeteg új versennyel és csapattal. Szimpatikus csapat az új igazolások miatt a Bora (Majka, Sagan, König), de a jövő évi keretekről, esélyekről és hogy kitől mi várható majd, december-január környékén írok egy elemzést.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum november 09, 2016, 18:39:42
Egy kisebb lista azokról, akik idén visszavonultak:

Fabian Cancellara: Ő a legnagyobb név. Nélküle más lesz a tavaszi klasszikusok. Legendássá vált a Boonen-Cancellara csata, hihetetlen mennyiszer hajtottak egymás ellen és mennyire tisztelték egymást. Fabian kezdetben nem volt a szívem csücske (főleg miután leverte Bodrogit az időfutam VB-n), de aztán megkedveltem. Legnagyobb bringások egyike, kár hogy a mezőny VB-cím nem jött neki össze.

Jean-Christophe Peraud: Azzal a bizonyos Nibalis TDF 2. hellyel vonult be a történelem könyvekbe. Több már nem igazán volt benne, de hatalmas küzdő volt és jó háromhetes menő. Ha egy kicsivel korábban érik be, lehet most lenne egy újabb GT-győztese a franciáknak.

Frank Schleck: Ő emelte fel újra a luxemburgi bringázást. Azérrt TdF 3. hely, szakaszgyőzelmek, Amstel Gold Race győzelem nem cseng rosszul. Utóbbi években már túl volt pályafutása csucsán, de még az Il Lombardián nyertem vele egy keveset búcsúzóul.

Ryder Hesjedal: Giro győzelme Purito ellen azóta is egy tüske bennem.... Én nem tartottam soha sem GT-győztes alkatnak, de akkor és ott a szerencse mellé állt. Az utóbbi években inkább hosszabb szökései révén lehetett rá emlékezni, ami viszont szimpatikussá tette őt.

Jesse Sergent: Sajnálom, hogy sérülése után nem tudott visszatérni arra a szintre, amire szeretett volna. Kár ilyen fiatalon befejezni, főleg mert tehetséges kronós volt sérülése előtt.

Jerome Coppel: Benne is lehetett volna még 2-3 év, pláne mert rögtön csúcsévei után hagyta abba, de elmondása szerint kiégett. Tavalyi VB-bronzérme volt szerintem pályafutása csúcsa.

Dominik Nerz / Linus Gerdemann: A két német tehetség, akikben jóval több lett volna. Gerdemannról úgy gondolták, hogy ő lesz a következő Ullrich, aztán szép lassan eltűnt a süllyesztőben, pedig ígéretesen indult a karrierje. Nerz pedig a sok bukás következtében (gyakorta fájt a feje és szédült) vonult vissza ilyen fiatalon. Kár érte, pedig benne is meglett volna a potenciál.

Yauheni Hutarovich / Matthew Goss: A két rutinos öreg sprinter. Hutarovichot bírtam, mert sose volt egy klasszis, viszont azt az évi 3-4 szakaszgyőzelmét szinte mindig hozta. Ráadásul nem mindig kis konti versenyekről, hanem nyert szakaszt lengyel körről vagy épp Vueltáról. Tette ezt úgy, hogy sprintervonata nem is nagyon volt és csak a zavarosban halászott. Goss pedig.... Nagyon ígéretesen indult a karrierje (új McEwen), Milano-Sanremo győzelem, Giro győzelmek, aztán valami megtört nála. Gyorsasága nagyon hamar megkopott és nála előkerülhet a dopping téma is szerintem, mert érdekes módon a HTC-ben rohadt jó volt, utána pedig teljesen eltűnt... (gondolom első Oricás szezonjának felénél elfogyott a lendület...)

Olyanok vonultak még vissza, mint Johan VanSummeren (Paris-Roubaix győztes) vagy épp Vicente Reynes.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum november 19, 2016, 20:56:44
Eddig is zajlott a kerékpársportban a nyitás az arab és egyéb piacok felé, de azt hiszem ez szép lassan rossz irányba fog dőlni.
Ha jól emlékszem most lesz az első olyan év, amikor az első osztályban nem lesz olasz csapat (.....), de mára eljutottunk oda is, hogy olyan nagy múltú versenyek, mint a 85 éven folyamatosan megtartott Criterium International megszűnik.
Jövőre ugye már ez sem lesz, helyette majd jönnek (még nagyobb számban) a Tour of Dubai-ok és társaik. Elhiszem, hogy az ASO-nak jobban megéri, de például egy Korzikai verseny összehasonlíthatatlan egy sivár, kihalt tartott sík etaphoz képest.

Egyfelől jónak tartom, hogy bahreini és egyéb illetőségű szponzorok beszállnak, és így nem megy tönkre a kerékpársport, másrészről ideje lenne már változtatni, mert ez így eléggé rossz jövőképet vetít elő.

Nem tanulnak a hibáikból a szervezők, és újra lesz Kínában WT körverseny. Legalábbis a tervek ezek, hogy jövőre év vége egy Pekingi körhöz hasonló verseny lesz. Anno az megszűnt a légszennyezés és egyéb problémák miatt, de mivel a kínaiak sok pénzt tolnak a bringázásba, inkább kockáztatják a szervezők versenyzők épségét, minthogy kevesebb money-t keressenek.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum november 26, 2016, 00:32:03
Megszületett a döntés: Jövőre a három GT-n (Tour de France, Vuelta, Giro), kilenc fő helyett, csak nyolcfős csapatok lesznek, illetve több egynapos és egyhetes versenyen nyolcról hét főre csökken a csapatok létszáma.

Azt hiszem, hogy ez mindenképpen a sportág fejlődését szolgálja majd. Egyrészt kevesebb lesz az olyan nagy dominancia, mint a tavalyi Touron a Sky részéről (vagy anno az Astana részéről a Giron), illetve izgalmasabb versenyekre is kilátás van, mivel a kisebb létszámú csapatok kevésbé tudják kontrollálni a versenyeket. Így változni fognak a sprintek is, mivel egy csapat most már nem engedheti meg, hogy 4-5 fős külön szekcióval menjen a hegyekre és a sprintekre ugyanazzal a gárdával.

Jóval inkább előtérbe fognak kerülni az egyéni képességek, ami szintén kedvezhet a versenyeknek. Sagan és Quintana szintű versenyzőknek ez külön örömhír lehet.


Másik hír, hogy 17 csapat már végleg megkapta a jövőévi World Tour licenszet, már csak a TJ Sport (Lampre utóda) vár az elfogadásra.

Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum november 29, 2016, 22:18:25
Jó, persze én is tudom, hogy a mai modern technológiával már szinte bármire képes az ember, de ez a nyilatkozat akkor is érdekes:

A Ruandai Körverseny utolsó szakaszán bukott hatalmasat a kenyai-ausztrál Kenyan Riders Down Under csapatának versenyzője Samwel Mwangi, aki olyan szerencsétlenül törte el combcsontját, hogy bal lábának alsó részét amputálni kellett. A sérülés súlyossága miatt a harminckét esztendő kerékpáros femorális artériái is sérültek, melyek teljesen elzárták a vérkeringést a lába alsó részében.

,,A körülményekhez képest a Samwel jól van – mondta Nicholas Leong a csapat tulajdonosa. – Köszönjük a támogatást, és bízunk benne, hogy a versenyzőnk minél hamarabb felépül, és a lehető leghamarabb újra kerékpára szállhat."
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum december 21, 2016, 11:57:16
Pár hír:
Hosszú idő óta lázban tartja a kerékpáros közvéleményt, hogy vajon milyen gyógyszer lehetett az, amit a Sky csapata egy titokzatos csomagban megkapott a 2011-es Criterium du Dauphine szakaszversenye során. Az ügy tisztázása végett a csapat vezetőjét Sir Dave Brailsfordot egy külön létrehozott parlamenti bizottság idézte maga elé. Szeptember végén ütötte fel a nemzetközi sportsajtóban a fejét az orosz Fancy Bear nevezetű hekkercsoport által kiszivárogtatott dokumentum, melynek alapján a brit kerékpársport élő legendája Sir Bradley Wiggins több külön engedélyezett kúrán is átesett, miközben korábban megjelent önéletrajzi könyvében azt írta, hogy sohasem kapott ilyen kezeléseket.

,,Dr. Richard Freeman tájékoztatása szerint a csomagban a Fluimucil nevű készítmény volt, melyet Bradley Wiggins kapott – mondta a meghallgatáson Brailsford. – Annak idején nem voltam tisztában a csomag tartalmával, az én feladatom ezt követően vált világossá, méghozzá, hogy megpróbáljam összegyűjteni a tényeket, annak kapcsán, hogy szükséges-e bármi féle fegyelmi eljárás lefolytatása a csapaton belül. Mindenkivel egyeztettem, akivel kellett. A Flumiucil egy olyan készítmény, ami segít megszabadulni a lerakódásoktól. Legfőbb hatóanyaga az acetilcisztein, melynek használata bizonyos feltételek mellett megengedett, enyhíti a köhögést és segíti a légzést. A csapatom és a versenyzőim nem szegték meg a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség szabályzatát.


Wiggins:
(http://offmedia.hu/assets/images/abel2-2016-11-08-11-04-07.jpg)



Kicsit örülök annak kapcsán, hogy Wout Poels nem kapta meg a kapitányi szerepet a Giron (pedig gondolom emiatt is hosszabbított idén, hogy jövőre valamelyik GT-n kapitány lehessen). Szerintem ezek a döntések a Skynál szép fokozatosan egyre több ellentétet szülnek majd a csapaton belül.

Kínaiak megint alkottak, hiszen megvették a Lampre licenszét, végül a TJ Sport néven akartak WT csapatot, ami nem jött össze, mire az arabok segítettek így most már a Bahrein mellett még egy arab gárda lesz, UAE Abu Dhabi néven. Véleményem szerint lesznek még problémák ennél a csapatnál és jó pár versenyzőjük jövőre azért fog tekerni, hogy valamelyik másik gárdától ajánlatot kapjon.
Cím: Re:2016-os kerékpáros szezon
Írta: Pozzato Dátum december 29, 2016, 10:28:36
A spanyol El Pais információi szerint a svájci Lausanne egyik doppinglaborja rövid ideje azon munkálkodik, hogy az Operation Puerto botrány eddig még ismeretlen vértasakjainak gazdáit is beazonosíthassa. Mint ismeretes az Operation Puerto fedőnevű akcióban még 2006-ban mintegy kétszáz tasakot foglaltak le, melynek nyomán számos kerékpáros beazonosításra került többek között Ivan Basso, Michele Scarponi, Alejandro Valverde, Joseba Beloki, Allan Davis, Francisco Mancebo, Jan Ullrich és Oscar Sevilla is. A tasakok megsemmisítését 2013-ban bírósági határozatban rendelték el, ám az Olasz Olimpiai Bizottság, az UCI, a Wada és a Spanyol Kerékpáros Szövetség is fellebbezett, melynek helyet adtak. Reméljük ezúttal a neves teniszezők, labdarúgók és atléták neveire is fény derül.


Lehet végre 10-11 év után kiderül, hogy milyen nevetek is voltak rajta a doppinglistán. Anno ugye szó volt arról, hogy teniszezők (Nadal neve merült fel), illetve hogy a két spanyol élcsapat (Real Madrid és Barcelona) játékosai (ha jól emlékszem ilyen nevek kerültek elő, hogy Carles Puyol, Sergio Ramos stb.) is tolták a cuccokat. Kíváncsi vagyok, hogy végül tényleg nyilvánosságra kerülnek-e a dolgok, mert hiába telt sok idő, azért ez az infó még mindig nagyot ütne. Illetve ha elő is kerülnek, lesz-e valami büntetés, mert anno a bringásokat eléggé meghurcolták.