La Vuelta 2022

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


"Az összetettben 5. Simon Yates pozitív covid-teszt miatt nem áll rajthoz a Vuelta 11. szakaszán - közölte szerda reggel a BikeExchange."

 :-\

Idézetet írta: Latzka Dátum augusztus 31, 2022, 13:04:47"Az összetettben 5. Simon Yates pozitív covid-teszt miatt nem áll rajthoz a Vuelta 11. szakaszán - közölte szerda reggel a BikeExchange."

 :-\

Innentől akkor figyelni kell a BikeExchange szökevényeire, ha lesznek, mert a Lotto annyira jön fel (vagyis inkább csak De Lie, aki egymaga ledolgozta a hátrányt... döbbenetes, mekkora tehetség), hogy minden azon múlik, ki hogyan szerepel a Vueltán és a világbajnokságon. EF-nek elvileg a vb-ről meg kéne védenie 1200-1300 pontot (esélytelen..., Bisseggernek vb-t kéne nyernie, vagy újból 3 db top10-es hely kéne tőlük), így a BikeExchange és az EF harcolni fog a Vueltán, hogy minél több pontot gyújtsenek (most már ők vannak a veszélyzónába a kiesés miatt). Valószínűleg minden szakaszon mennek a szökésért, Grovestól meg szinte kötelező a top3 a sprintekben. Ha nem lesznek benne a sík szakaszokon a szökésekben, tuti széthatják magukat, hogy Grovesnak legyen esélye pontot szerezni. 

3 Equipos se indult el ma, így Répa el is ment "szökésbe". :D

Ebbe most futottam bele. A Jay Vine sztori egy képen, procycling szerint nem volt csapata 2020 előtt, egészen elképesztő :o  :ok:

Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 24, 2022, 14:58:28Nálam továbbra is Sivakov a titkos esélyes, aztán lehet megint jön egy bukás, általában azok viszik el neki a jó szereplést...

Végül nem a bukás, hanem a covid ejtette ki őt. A srácban minden megvan, hogy top10-es (top5-ös) GT-versenyző legyen, de valami mindig történik vele. Az egyheteseken is mindig van olyan nap, amikor beüt a krach, hihetetlen. Ha meg minden klappol, akkor meg bukás következik... Azt jósolom, hogy ezek miatt elengedi őt jövőre az Ineos. Tehetséges, de ilyen versenyző egy nagyobb csapat nem építhet (emlékszünk Porte vagy Landa eseteire...).

Jövőre ráadásul ott lesz Bernal is, mellette Martínez, Rodríguez, Plapp, Pidcock és még Hayterről, Tulettről és Tunerről nem is beszélve... Túl sokan lennének. És akkor ki tudja, mi lesz Sheffieldből, aki eddig csak pavén, kronón meg kisebb dombon jó, de könnyedén "lefogyasztható" hegyekre is.

Ideje valamit mutatnia a Borának

A csapatok most már nem ülhetnek a babérjaikon, mert a Quick-Step még hat fővel is kenterbe veri őket.  Olvasd tovább


Megint egy Evenepoelnak kedvező szakasz

Mintha a belgának készítették volna a szervezők a Vueltát! Olvasd tovább


Szokásos tippel készültünk volna a Vuelta legkeményebb etapjára

Ha tengerszint felett 2000 méterrel jár a mezőny, akkor az elmúlt években megtanulhattuk, hogy ki a legjobb.  Olvasd tovább


Na ahogy ezt a beharangozót megláttam, azt gondoltam a jó ég se mossa le rólam, hogy innen vettem a mai napi Vuelta tippemet, de utána láttam hogy szerencsére én egy 20 perccel hamarabb írtam be mint hogy ez felkerült :angel:
Már csak sülnie kellene  :D

Idézetet írta: firgabácsi Dátum szeptember 04, 2022, 10:36:25Na ahogy ezt a beharangozót megláttam, azt gondoltam a jó ég se mossa le rólam, hogy innen vettem a mai napi Vuelta tippemet, de utána láttam hogy szerencsére én egy 20 perccel hamarabb írtam be mint hogy ez felkerült :angel:
Már csak sülnie kellene  :D

Én meg azt gondoltam, hogy te vagy a cikkíró is. Amúgy meg miért ne lehetne onnan venni a tippet? :ok:

Joao Almeida: "Ez egy sorsdöntő nap lehet, sokat edzettem idén Sierra Nevadában, pontosan tudom, mennyire nehéz az emelkedő. A lábaim szombaton jók voltak, így lehetőségem nyílt jó eredményt elérni."

Érdekes személyiség ez a Joao Almeida. Amikor kezdetben ott volt Evenepoel mellett, igazi csapatember volt, aztán jött a 2020-as Giro d'Italia. Úgy gondolom, azok közé tartozik, akiknek nagyon rosszat tett az ottani siker. Közel két hétig viselte a rózsaszínt, elhitte a végére, hogy akár nyerhet is 22 évesen. A végét sem a portugál, sem a Quick-Step nem bírta, 4. hely lett belőle, de szerintem ennél maga Almeida is többet veszített, mentálisan.

Elhitte magáról, hogy ő tényleg contender versenyző, akire GT-t lehet építeni, elhitte, hogy top kronósok és hegyi menők között ott van (dobogós helyen). A gond az, hogy erősség szempontjából (szigorúan versenyzőkre értem) szerintem az a Giro volt az utóbbi 20 év egyik leggyengébbje. Ez egy fals eredmény volt, ahelyett, hogy akkor 22 évesen elkezdte volna követni a hierarchiát, illetve a vezetők utasításait, szimplán durcizott. Lefeverenek ebből elege lett, ahogyan abból is, hogy Almeida ügynöke 2021 február végén bedobta, hogy nagy pénzt akar, vezetői szerepet, hosszú szerződést.

Februárban... Lefevere erre akkor azt mondta, lehet nyugodtan menni, mindenki pótolható. Mindezt azután, hogy valószínűleg az UAE már akkor a hazai környersenyén (UAE Tour) megkörnyékezte, mert top3-ban végzett. Evenepoel gyógyulgatott, majd jött a Giro, ahol az Evenepoel - Almeida vita került előtérbe. Volt, hogy a portugál nem mindig akart dolgozni, előfordult, hogy Remcót erőltették feleslegesen, szóval mindenki hibás volt, de már ott érezhettük, Almeida az ominózus Giro után már nem feltétlenül akar segítő lenni, mintha derogálna neki.

És ma jött a hegyi etap. Már korábban is megfigyeltem: Almeida nem feltétlenül akar segíteni Ayusónak. Érthető, hiszen korábban úgy volt, idén kap még egy GT-t a portugál a Giro-kudarc után. Erre jött a fiatal 19 éves Ayuso, aki jobb formában van, nagyobb tehetség. Almeida valószínűleg legbelül érzi: ebben a csapatban sem fog kapni komoly szerepet, hiszen Pogacar etalon, illetve ott van Ayuso, akiben mindenki Contador utódját látja, okkal kötött vele az UAE rekordhosszú szerződést.

Szóval ott lesz Pogacar, ott lesz Ayuso, a portugálnak jó, ha a Giro marad, így ahol csak tudja, szivatni fogja majd a spanyolt. Most is, simán mehetett volna tempót a hegyen, ehelyett sokszor előfordult, saját csapattársát akarja leszakítani, de kilométereken át dolgozni se volt hajlandó... Meglátjuk, van pozitívum is, hiszen év elején az UAE Tour két hegyi etapján dolgozott Pogacarért. Egyelőre azt látom: Almeidából az a versenyző lesz, aki nem eléggé jó a Pogacar, Vingegaard és a top5 szintjéhez, viszont azt meg nehezen ismeri be magának, hogy így nem fog GT-t nyerni.

Ez a csapatnak is nehéz kérdés lesz, mert egy olyan segítőjük lesz majd, aki olykor inkább hátráltat, mintsem tényleg segítsen. Meglátjuk, lehet csak sok véletlen összjátéka volt ez a mai is Almeida részéről és nem akar ő feltétlen rosszat.

Vuelta a Espana: Miben van érték az utolsó héten?

Hosszabb távú fogadási piacot nézzük meg a Vuelta a Espana utolsó hete előtt.  Olvasd tovább


Ez milyen kaotikus szakasz volt, az az utolsó 3 km... Szerintem Roglic hibázott a szökéssel, hiába mondták bátornak, felesleges erőlködés volt. Nem sprinter, beállt a sprinterek közé hajrázni a végén, bukott, szerintem ez a versenyébe kerülhet. Ez eléggé nagy bukás volt tőle, komoly vérzés, durva zúzódások. Innentől szerintem neki a dobogó is kérdéses, láthatóan nincsen jól.

Evenepoel kapott 3 percet, de ez sem számít, mert 3 km-en belül volt a defektje, mindössze a zsűri döntése lehet érdekes, mert akár "okosba" felhozhatják Mas mellé felhozhatnák Ayusót a dobogóra...

Az öreg mutathatna még valamit utoljára

Az összetett esélyesek számára ez egy trükkös nap lehet, ahol a túlélés a legfontosabb.  Olvasd tovább