Giro d'Italia 2023

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Ki lesz a 2023-as Giro d'Italia nyertese?

Remco Evenepoel
3 (60%)
Primoz Roglic
0 (0%)
Geraint Thomas
0 (0%)
Tao Geoghegan Hart
1 (20%)
Joao Almeida
1 (20%)
Aleksandr Vlasov
0 (0%)

Összes szavazó: 5

Szavazás lezárva: május 11, 2023, 09:42:22

Giro d'Italia: Eljött Fernando Gaviria ideje?

A Giro d'Italia összetettje alaposan átalakult, de mi most elsősorban a keddi etapra koncentrálunk.  Olvasd tovább


#31 május 16, 2023, 13:03:45, Pozzato
Nagyon sokan nem álltak rajthoz ma pozitív covid teszt miatt:
Pozzovivo, Taaramae, Bystrom, Scotson, Würtz Schmidt, Riesebeek, illetve Stefan Küng is kiszállt, de ő azért, mert pihenni akar, nem volt formában.

A nap idiótája pedig Bystrom... Elmondta óriási mellénnyel, hogy ő nem száll ki, nem menekül (mint Evenepoel9, mert akkor senki sem maradna a mezőnyben Rómában. Majd 20 perccel később a csapata bejelenti, Bystrom nincs jól, mégsem áll rajthoz. Imádtam a kommentszekciót is némelyik fórumon, mennyire vakon vannak az emberek ebben a témában (Evenepoel feladta, mert fél, Urán is fél stb.).

Alpecin vonata csak négyfős Kaden Groves előtt, de Küng kiválása is beárazta Pinot mostani helyzetét. Sok segítője nem maradt, valószínűleg egy szakaszgyőzelmet akar csak. A Quick Stepnél meg maradt 4-5 olyan hegyimenő, akiknek most már senkiért sem dolgoznia, érdemes tenni a Van Wilder, Hirt, Cattaneo és társai győzelmeket. Nem lepődnék meg, ha a QS a mostani kettő mellé, még behúzna 2-3 wint.

Érdekesség, hogy szakaszgyőzelmei bizonyos részét a maihoz fogható nehezebb "sprinter etapon" szerezte Mads Pedersen, amikor a szintkülönbség minimum 2200-2300 méter volt (ma meghaladta a 3000-et).

Frissítés:
Erős a gyanúm, hogy szerintem Vlasov sem egészséges.

❗️Változott a pénteki szakasz útvonala❗️

Lavinaveszély miatt a Giro szervezői bejelentették, hogy a 13. szakasz során a mezőny nem 2649 méter magasan, a Nagy Szent Bernát-hágón, hanem 800 méterrel lejjebb, az alagúton keresztül halad át. Így a Tre Cime di Lavaredo lesz az új Cima Coppi, a Gran San Bernardo pedig 1. kategóriás emelkedőnek számít. A változtatás eredményeként a pénteki etap hossza 199 km lesz.

  • Aleksandr Vlasov feladta
  • Fernando Gaviria bukott és leszakadt
  • Jay Vine nekiment a falnak, eléggé beütötte a karját

Fetter Erik is feladta.


Ezt meg muszáj bepróbálni: szeles nap, eső, hideg, 2000 méter feletti szintkülönbség, sprintbefutó...
Mads Pedersen nyer 6.00-os oddson, live-ban

Cort Nielsen nagyon szépen csinálta, főmezőny elfogyott, Pedersenék így nem tudtak sprintelni, sebaj. Amúgy egyszer beesett 3.50 környékére a szorzó, akkor 1.50-1.70 lehetett volna cashout, de ez fun tip volt. Egy újabb dán csinálta meg a GT-triplát, érett már Cortnak, jól ment idén is.

Kegyetlen nap volt ez, végül 13 fővel csökkent a létszám, de nem lennék meglepve, ha holnap még lenne pár DNS a rajt előtt. A limitidő sem volt messze néhány versenyzőnél, azért, hogy Matthews folytatni tudja, Steward és Hepburn nagyot ment, majdnem kívülre kerültek a limiten... Gaviria, Matthews, Barta, Vine és a többiek, kíváncsi leszek az állapotukra, mert még páran benne voltak bukásokba.

These riders will not appear at the start:

GANDIN Stefano (Team Corratec - Selle Italia)
HIRT Jan (Soudal - Quick Step)
ČERNÝ Josef (Soudal - Quick Step)
CATTANEO Mattia (Soudal - Quick Step)
VERVAEKE Louis (Soudal - Quick Step)

Covid miatt. A Quick Step maradt 3 emberrel ???

További kiesők: Tesfatsion, Caicedo és Vendrame.

Ha ez így folytatódik, akkor hétvégére 100 alatt lesz a mezőny. Közben már ott tartunk, hogy az egész Quick Step kamuzta a covidot, mert félnek, sőt, igazából korábban sem a Giróra készültek, hanem valójában a Tourra. Urán, Pozzovivo és a többiek is látták, nincs esélyük.

Esküszöm, nem olvasok már több kommentszekciót, meg különböző oldalakat, mert teljes agyrém az egész. Biztos egy Pozzovivo, aki valószínűleg év végén visszavonul, utolsó Girója, majd ő bekamuzza a dolgokat... Meg elképzelem Lefevere-t, ahogy mondja, jó, akkor innentől nem kell egyetlen szakaszgyőzelem sem, egész csapat jöjjön vissza a Giróról, kamuzzunk covidot, ha nincs Remco. Vlasov, aki egész évben a Giróra készült, majd ő is azt mondja, hogy ááá, túl erős az Ineos meg Roglic...

Mondatod utolsó részére rákötnék, Roglicra és a Jumbora. Hiába tartoznak ahhoz az 5 csapathoz, melyek még nem veszítettek embert; mintha itt sem lennének a Giron. Oké, az előzmények ismertek (a sok csere-bere), de nekem még azok ismeretében is ez a legszürkébb Jumbo csapat, ami valaha láttam. Úgy gondolom részben emiatt is, de nem Rogla fogja megnyerni a Girot.

Tao-ra szavaztam itt a topikban; most is őt mondanám, de van egy olyan érzetem, hogy csapatutasítás miatt G fog nyerni.
(most az nem tudom, hogy egyértelműen G a kapitány vagy mi is a kimondott szereposztás INEOSéknál)

Idézetet írta: Latzka Dátum május 17, 2023, 13:04:32Hiába tartoznak ahhoz az 5 csapathoz, melyek még nem veszítettek embert; mintha itt sem lennének a Giron. Oké, az előzmények ismertek (a sok csere-bere), de nekem még azok ismeretében is ez a legszürkébb Jumbo csapat, ami valaha láttam. Úgy gondolom részben emiatt is, de nem Rogla fogja megnyerni a Girot.

Korábban írtam erről, Jumbo-Visma így versenyzett tavasszal, Roglic így nyerte meg a Tirrenót és a Katalánt is. Szó szerint, semmit sem csinált, tette a kereket végig. Csapatai sem voltak extrák, pont mint most. És igen, nem ők a favoritok, de ne felejtsük, Roglic szempontjából a neheze lement, nincs Evenepoel, menedzselhető a hátrány.

Minden Roglic kezére játszik, kivettek nagy emelkedőt (amiket ő nem szeret), időfutamokat megoldotta, egyedül a bukás az, ami nem tett jót neki. Egyetlen igazán kemény etap maradt 2000 méter feletti heggyel, többi pedig olyan, ahol az ő robbanékonyságával simán hozhatja a szakaszgyőzelmeket és a jóváírásokat.

Thomas veszte az, hogy nem robbanékony, sosem fogja lesprintelni Roglicot. Geoghegan Hart sem. Nekik szökniük kell. A helyzet ráadásul jó, hiszen nem kell védeniük a trikót. Egyetlen komoly gondja lesz csak, hogy az a bizonyos nehéz szakasz, illetve az azt követő időfutam pont egymást követi. Ez Thomas előnye, oda ugyanis előnnyel kell érkezni Roglicnak. A szlovén pedig már veszített el utolsó kronón GT-t.

És csak halkan jegyzem meg: Roglic arról beszélt, hogy teljesen új metódussal készültek, utolsó hétre tartalékolnak minden erőt. Így lett kialakítva a csapat, edzéseit is így állították össze, hogy május végére legyen csúcsformában. Ha pedig ez tényleg így van, akkor nagyon jól áll a szénája.

És akkor kitől várhatjuk, hogy legyen majd egy kis show, versenyzés? Nézve az összetett állását nekem Almeida ugrik be, esetleg Caruso; de már őtt is csak nagy duzzogva mondom :)

Csak olvasom:

Crash by 2 riders in peloton:
GEOGHEGAN HART Tao (INEOS Grenadiers)
ROGLIČ Primož (Jumbo-Visma)

Eléggé nagy bukás volt a kanyarban, megint az eső, csúszós út, mindenki felkelt, egyedül Geoghegan Hart, aki fel is adta. Thomas is bukott, Roglic is bukott, de ők felkeltek, Thomas szinte azonnal. Először Covi és Thomas buktak, ők rántották magukkal a szlovént, majd utána a többi Ineos versenyző. Azonnal vitték is a kórházban TGH-t, de utána rögtön volt egy másik bukás is, Movistarból Óscar Rodriguezt nekilökték a jelzőtáblának, utána meg belement a házfalba. Ő is feladta azonnal.

Nem tudom, mekkora a szorzó, de szerintem érdemes egy top10-re Aurélien Paret-Peintre. Ritkán szokott bukni, általában ott van a top10 környékén a GT-ken, ha ez így folytatódik, megkockáztatom, bejöhet a végén a top5-be...

Valószínűleg Sivakov is fel fogja adni, eléggé nagy a hátránya a bukás miatt és eléggé rossz állapotban van.

Olasz áradások: azon sem lennék meglepődve, ha a Giro útvonala át lenne alakítva... Szakaszok maradnának el, módosítanák őket, mert az északi részhez érnek, ahol ugye már F1-es futamot is lefújtak a hétvégén. Nyolc ember meghalt, tízezreket telepítenek ki. Az idei Giro esetében azt érzem, el van kicsit átkozva.