Vuelta 2023

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában20. szakasz :atv:

Számodra nem elérhetőek a csatolmányok ebben a fórumban.


Nem tudom nekem visszás érzéseim vannak,Vingegard simán nyerte volna valószínűleg.Azt szeretem ha mindig a legerősebb versenyő nyer..Kuss segítő ha ő akar az első számú emer lenni menjen egy új csapata.Marketing szempontból persze így a legjobb,bár ahogy olvasom nagyon megy most a us postalozás..

Elég izgalmas volt az utolsó szakasz; Remco milyen indított még a végén :o

Ez egy olyan GT volt, amiről még sokáig lesz szó és lesznek következményei, amelyet majd az idő dönt el. Azért Valter Ati részvételének + TOP25 helyének szerintem örüljünk :ok:

"Minden elmúlik, ahogy a víz is elfolyik, ahogy a szív felejt" - Gustave Flaubert.

Az 1995-ös Once-mészárlásra vagy inkább bohózatra sem emlékszik senki, amikor akkora fölényük volt, hogy egy sprinterrel megnyerették a Vueltát. Erre se fog idővel a kutya sem emlékezni, hála az égnek.

Ezt csak akkor felejtik el, ha eltörlik; amúgy történelmi év.

Segítek, az is történelmi esemény volt egy komoly rekorddal, de már csak a nagyon régi bringa fanok emlékeznek rá.  :ok:   

Nem tudok mit kezdeni egy 30 évvel ezelőtti adattal. Azért az már tényleg régen volt ???

Most ez van az biztos:

Számodra nem elérhetőek a csatolmányok ebben a fórumban.

Mondok közelebbit: Froome történelmi naptári évi GT-tripla? Senki se emlékszik rá, pedig 5 éve volt. Ki emlékszik arra, hogy a brit "tiszta" generáció megcsinálta a történelmi triplát? Soha egyik országnak sem sikerült három különböző versenyzővel GT-t nyerni ugyanabban az évben, csak a briteknek... És? Tudjuk, hogy nyertek, kutya se emlékszik rá, pedig 2018-ban volt. Igazad volt, sokat is írtam, erről már 4-5 éven belül senki sem fog beszélni.

A magam részéről még a végére annyit: Az Ineos/Sky és a "Marginal gains"-elmélet a 2010-es évek közepére datálható, ekkor jelent meg a köztudatban (2015 vagy 2014, pontosan nincs meg így fejből). Azt mondták: "mi optimalizáljuk a teljesítményt, az 1%-os javulás" Eltelt 6-8 év, már negatív kontextusban beszélnek a csapatról, már nem hivatkozási alapok, hanem elrettentés, hogy hozzájuk ne menj, mert vesztesek, pedig Brailsford a helyén, "marginal gains" még "megy", bár lehet az is gond, hogy Brailsford többet jár a doppingperek miatt bíróságra, mint versenyekre. Szóval a Jumbo-Visma most mosolyogjon, mert az ő "marginal gains"-elméletüknek sincs sok ideje hátra.

Idézetet írta: Latzka Dátum szeptember 16, 2023, 21:45:4520. szakasz :atv:

Számodra nem elérhetőek a csatolmányok ebben a fórumban.


Képaláírás:
A fotón az a három versenyző látható, akiknek néhány év múlva törölni fogják az eredményeit.

Idézetet írta: csabax Dátum szeptember 17, 2023, 22:58:37Képaláírás:
A fotón az a három versenyző látható, akiknek néhány év múlva törölni fogják az eredményeit.

Ja, oké. Ha te mondod, akkor biztosan úgy is lesz.. :cya:

Idézetet írta: Pozzato Dátum szeptember 17, 2023, 20:50:34"Minden elmúlik, ahogy a víz is elfolyik, ahogy a szív felejt" - Gustave Flaubert.

Az 1995-ös Once-mészárlásra vagy inkább bohózatra sem emlékszik senki, amikor akkora fölényük volt, hogy egy sprinterrel megnyerették a Vueltát. Erre se fog idővel a kutya sem emlékezni, hála az égnek.

Jalabert ::) Én "sajnos" emlékszem rá mert elég öreg vagyok hozzá. Kuss-al megnyerették, nekem felemás érzéseim vannak, de maga a srác szimpi, hát miért ne nyerjen.
Roglic azért magában ki tudja mit gondol, hogy ezért elmegy-e egy másik csapathoz az azért kérdéses, szerintem végül nem.

Érdekes jelenség volt Laurent Jalabert, meg előtte ugye Sean Kelly is. Mindkettő sprinterként kezdte, majd GT-t nyertek (ráadásul mindkettő Vueltát, majd pár év múlva megbuktak). Oké, Jalabert esetében ott volt az a csúnya bukás, de rajtuk kívül nem rémlik ilyen, aki pályafutása felénél úgy dönt, eddig sprinter voltam, mostantól GT-t akarok nyerni. Mintha jövőre Pedersen vagy Philipsen megpróbálkozna egy GT-győzelemmel és sikerülne. Eléggé szürreális, meg ahogyan átfordult ott Jaja karrierje is, előző évben 75. hely, utána meg 1. hely a Vueltán.

Ha pedig jobban belegondolunk, nincs az ételmérgezés 1996-ban a Vueltán, akkor egymást követő két évben tudott volna dobogóra állni, hiszen Züllével vezettek. Számomra inkább az volt megdöbbentő, Jaja mennyi mindenre volt alkalmas: időfutam-vb-címet nyert (valaha volt legjobb kronósok ellen: Boardman, Rominger stb.), Vueltát nyert, sprintbefutókat nyert (legendás sprinterek ellen...), top10-ben volt pavés versenyeken, klasszikus dombos egynapost nyert, pedig egy 176/66-os bringásról van szó.

Mondjuk, ha azt vesszük, hogy a '90-es években Once bringása volt, Oncénak az orvosa meg Fuentes volt, aki behozta a szervezett doppingot a sportágba, akkor nincs min meglepődni, miért volt ilyen Once-fölény a Vueltán például. Csak olyan érdekes, hogy valaki egyik évben 6-8 perceket kap kronókon, utána meg vb-t nyer ebben a szakágban két év múlva. Na mindegy.  ;D Nekem erről Vingegaard jut eszembe, aki kronókon néhány éve még 5-6 percekkel kapott ki (korábban a korosztályában is), majd most a világ legjobbja lett. Változnak az idők.

Nálam ott bukik meg egy dolog, ha kronón hirtelen valaki elit lesz. Általában kronót fiatalon is tudsz menni, hiszen csak az óra ellen mész, ha van tehetséged, kitartásod, akkor ott megmutatkozik az erőd. Ha teljesen vakon vagy akkor kapsz 6-8 percet, az ott normális körülmények között menthetetlen kategória, de vannak még csodák, mint amilyen Jaja vagy Jonas. Jövőre pedig már reményeink szerint a híresen pocsék Sepp Kuss is elit kronós lesz.