2. nap - Véleménykifejtés (március 31.)

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


2. nap - Véleménykifejtés

Szerinted hogyan érdemes fogadni, milyen taktiktát, stratégiát követve? Néhány mondatos, értelmes kifejtés esetén 1 pont jár mindenkinek. A véleményed egészen április 1-jén 23:59-ig megírhatod. A megítélése szubjektív, nem kell megijedni, nincs magasan a léc, de átgondolt, egy-két mondatos válaszokat várok. Például szoló tippek vagy kombik a nyereségesebbek, statisztikák alapján fogadjunk vagy sem, tehát ilyesmi témakörre gondoljatok.

Jöjjenek a vélemények! :great:

Példa a játékra.

Szerintem ha komolyan vesszük a sportfogadást, akkor szóló tippekkel kell játszanunk, több okból is. Egyrészt egyetlen hibalehetőség lesz csak, másrészt a profi hozzáállás minden más területe, bankrolmenedzsent, kiértékelés, és utólagos elemzés így sokkal könnyebb és átláthatóbb. Ha például vegyes sportágakkal adok fel kombikat, nehezebben tudom követni, hogy egy sportág vagy épp bajnokság esetén mennyire vagyok hatékony tippelő. A szóló tippek ellen szól persze, hogy nagyot szakítani egy nagyszorzós kombi szelvénnyel lehet, de én úgy gondolom, hogy jól kielemzett szóló tippeket kell megjátszani.

Nálam sportfogadás terén leginkább a nagy szorzók jöttek be. Azon belül is a foci döntetlenek a jó kis 3.00 körüli oddsokkal. Így sikerült megnyernem a heti ill. a havi tippjátékot is februárban. Volt hogy 12 tippből 10 bejött 3-as feletti oddsokkal, míg az spf race játékban az első 3db 1.50-es szorzójú meccsemből mindhárom elment, abba is hagytam. Persze ez egy sarkalatos példa. De ha megfelelő körültekintéssel, a statisztikák átböngészésével, a megfelelő bajnokságokból választ meccset az ember, bőven kifizetődő. Hála a netes fogadásnak, megtalálja az ember azt az irodát, ahol mondjuk a kambodzsai másodosztályból rakhat meccset, ha ott talál olyan csapatot, amelyik teszem azt 5-11-7 -es mérleggel áll.
Szóval én megpróbálok mindig nagyobb oddsokat játszani, kicsit a széllel szembe ...., így nagyobb a sikerélmény (és a nyeremény), mintha bejön egy 1.20 szorzó.

Remélem TiB valami ilyesmire gondoltál...


Már elég régóta játszom és leginkább focimérkőzésekre szoktam fogadásokat kötni. Sokszor játszottam kombi szelvénnyel hol kettes hol hármas kötéssel. Igen sokszor egy mérkőzésen múlt a nyertes szelvény és legtöbbször az jött amit eredetileg kinéztem a másik amit jónak gondoltam az meg ment. Most viszont már kizárólag szimpla szelvénnyel játszom mert ez a biztonságosabb. Figyelembe veszem a statisztikát is de mindég az adott formához igazítom a tippet. Én erre gondoltam.

A véleményed március 31-én 0:00 órától, egészen április 1-jén 23:59-ig megírhatod.

Lehet hamarabb is? Akkor meg minek a szabály?

Idézetet írta: LosGabos Dátum március 30, 2020, 14:08:21
A véleményed március 31-én 0:00 órától, egészen április 1-jén 23:59-ig megírhatod.

Lehet hamarabb is? Akkor meg minek a szabály?

Jogos, csak végső határidő lesz, április elseje 23:59.

A nagyszorzós játék vagy épp a Tipster Liga kitalálása könnyebb volt számomra, mint ez a játékbarlang ;D

Én ha fogadok valamire azt szeretem élőben megnézni az élvezet kedvéért , így pl. brazil harmadosztály vagy hasonló ligákra nem nagyon szoktam tippelni. Persze lehet érték az alacsonyabb osztályú sporteseményekben is (sőt), de szerintem komoly pénzt keresni csak azt tud a sportfogadásból akinek eleve sok van. Énis a single fogadásokat preferálom és a hósszútávú stratégiákat. Általában minden tippet azonos egységgel pakolok (tőkém 10%-a). Ezekben a néhéz időkben pedig ajánlom az esportot, ahol minden nap több játékból is lehet szemezgetni és a twitchen élőben lehet nézni.

Mint a poker ugy a fogadas is maximalis koncentraciot igenyel, mert valakinel(szemely) jobbak kell legyunk , az irodak/fogadotozsde "nagy nevek" mogott is emberek vannak , lehet nyerni egy parszor szerencsevel ellenuk , de hosszutavon ures zsebbel hagyod el az asztalt vagy a fogadoirodat , ha nem szamolsz, nincs tapasztalatod, stb. Kosztolanyi a tozsde spekulans is ugy tekintett a profitra mint fajdalomdij. Ezen kellene elgondolkozni...

Én régebben sokat játszottam kimenetelre, főleg nagyon rég mikor a Tippmixen csak az 1x2 volt elérhető, de mivel manapság elég sok olyan eredmény születik ami az irodák zsebét tömi, átálltam az over/under piacra. Sokkal jobb érzés nyerni úgy hogy a barcelona 2-2-t játszott Granadával de én 3,5 overt raktam így gyakorlatilag sokféleképpen nyerhetek. Én nem csak a statisztikát nézem, nagyon sokan elkövetik azt a hibát hogy erre alapoznak de azért ez nem ilyen egyszerű, sok minden befolyásolhatja a végeredményt, pl. kupameccs vagy barimeccs, esetleg tartalékosan áll fel a csapat. Sok meccsen történik az hogy a kicsit gyengébb csapat beáll védekezni és akkor a 80. percben 1-0val eldől a meccs, na az ilyeneket nehéz kiszűrni de nekem többé kevésbé sikerül. Nem áll távol tőlem a kötésben fogadás de ezt általában mini 1,2-1,4 közötti oddsokkal érdemes, így össze lehet bogarászni egy nagyobb szorzót 1. és 2. félidő góllal vagy az egyik csapat góljával 90 percre. Sajnos a barátságos meccsek teljesen kiszámíthatatlanok így én személy szerint hanyagolom a fogadást míg vissza nem térnek a bajnokságok.

Nálam mindig a kombi szelvényekre felépített sorozatok voltak eredményre vezetőek. Az 1,20 -as sorozatokat régen már említettem (többször sikerült 28-30 -as szériát elkapni) de emellett főleg az 1,40 -es kombi vagy szingli meccsekben gondolkodom/tam, kétlépcsős változatban (ugye 2 db 1,40 -es az egy duplázást hoz ki nagyjából) Szóval nekem ez a szisztéma ül a legjobban, persze mellé elengedhetetlen a sportok minél jobbani követése! :)

Egy ideje csak érzésből fogadok, mivel nincs időm a statisztikákat bújni. Az első és legfontosabb dolog számomra az, hogy nem befolyásolnak az oddsok. Először kiválogatom magamnak az eseményeket az odds általi befolyásoltság nélkül, majd megnézem az oddsokat. Ha továbbra is úgy gondolom, van érték a tippben, akkor megrakom. Az érték pedig benne lehet egy 1,30-ban ugyanúgy, mint egy 2,8-as oddsban.

A másik fő elvem pedig, hogy pénzt csak pénzből lehet csinálni. Nem hiszek a sok eseményből összeállított giga-mega kombikban, 1-2 meccs egy szelvényen megfelelő téttel. Máshogy szerintem nem működik ez a szakma, de ez nyilván saját vélemény.. :)

Több éve hogy fogadok sportra, az évek alatt rájöttem hogy csak egy tipp és 2.00 alatti odds legyen, nem fogadok egynél vagy kettőnél több mérkőzésre egy nap, mindig mértékkel játszom mert túlzásba esek mindig bukta a vége, én mindig a kis szorzók híve voltam, az Esport a kedvencem, bajnokságokra nagyon szeretek fogadni, de rá jöttem hogy nem mindig a kis szorzók és az erős tapasztalt csap nyer mindig, az oddsok is becsapósak a fogadóirodáknál arra sosem hagyatkozom, statisztikák amiket elsőnek megnézzek minden meccsnél utána a hiányzó játékosok mennyire fontos a csapatnak az a mérkőzés és nem minden esetben fogadok kimenetelre mert az legtöbbször nem jön, inkább a lejátszott meccsek hogy 2,5 felett vagy alatt, ami döntetlenre végződhet nem szoktam fogadni azokat inkább kerülöm ha lehet

A szolo tippekkel nem sikerult megvaltani a vilagot. A tobb meccses szelvenyek kisebb tet mellett is nagyobb nyeremennyel kecsegtet, raadasul a cashout bevezetese ota - kedvezo ajanlat eseten - nem kell tobbet atelni a "mindig az utolso megy el" erzest. A radar alatti ligakbol szemezgetek legtobbszor.

Szóló tippek, vagy kombis szelók, szerintem mindegy, ha jók a tippek  ;D Én például ha kombira adom a fejem, akkor is általáabn vaskos szorzókkal játszom, és hagyok magamnak hibalehetőséget, tehát ilyen 2/5-öt, vagy 3/5-öt játszom, így belefér a hiba is. Nekem nem jött be, hogy sok 1.20-at rakjak egy szelóra.
Fontos, hogy az ember ne szálljon el, fontos, hogy jól menedzselje a bankját. Ez elmondani persze könnyebb, mint betartani, és az legyen mindig a szemünk előtt, hogy 100%-os tipp nincs. Épp most húztam 1.001-en élőben a Göteborg női csapatát 1-0-nál hazai a sportingbull 15 millás kihívásos játékán, és 20 perccel a vége előtt 2-2 az állás.
Nekem a nagy szorzók jöttek be, így nem görcsölök rá, ha sok tipp elmegy egymás után, ráadásul ha nagy a szorzó, a tétet is lehet csökkenteni. Sokszor elég, ha egy meccsbe beletalálok, az sokszor 4-5 mínuszos napot is elbír. De mindenkinek más jön be, ez is olyan, mint a csajok, mindenki másra gerjed be. Bár ahogy öregszik az ember, úgy kerül egyre alacsonyabbra a léc  ;D