TiB fogadási naplója

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: TiB Dátum február 15, 2018, 01:01:18
Partizan - Plzen
Hazai csapat 1.5 lap felett (1.42)

Real Sociedad - Salzburg
2.5 gól felett (1.74)

Watford - Everton
AH 2 gól felett (1.52) - bővebben itt

Cadiz - Lorca FC
Hazai győzelem (1.50)

Masszív csapat ez a Cadiz, a mezőny jelentős része több gólt szerzett náluk, viszont nincs egyetlen csapat sem rajtuk kívül, mely 20 alatti kapott góllal állna. Hazai pályán jobb a mérlegük, míg a Lorca idegenben elég súlytalan. Öttel rúgott többet a Cadiz, és mégis micsoda különbség a tabellán. Az ilyesmi mindig érdekesség számomra :D a védelem az alapja mindennek, úgy néz ki.

Real Madrid - Liverpool
Lesz gól 0:00-29:59 között (1.52)
Sergio Ramos lapot kap (2.10)

Ramos mindhárom finálén (2014, 2016 és 2017) kapott sárgát, remélem nem most hagy fel jó szokásával a csillagromboló. Ráadásul gyors játékosokat kell majd megállítania, egyszer csak hibázik. Másik fogadásom eredetileg korai Liverpool gól lett volna, de ki tudja mikorra vette meg Perez a bünetőt, ezért kellett a bővítés a Real góljára is ;D Viccet félretéve ha a Premier League meccseket félidőben lefújták volna, akkor nem negyedik, hanem második lett volna a Liverpool, és a BL-ben is kardinális szerepe volt a korai góljaiknak.

Idézetet írta: TiB Dátum május 26, 2018, 12:29:08
Real Madrid - Liverpool
Lesz gól 0:00-29:59 között (1.52)
Sergio Ramos lapot kap (2.10)


Socuellamos - Jaen
Dupla esély 12 (1.33)

Aki szereti a futballérdekességeket, annak szeretnék ajánlani egy cikksorozatot. Hetente jelenik meg a Guardian oldalán, szurkolók általt feltett kérdésekre keresik a választ. Például megkérdezték, hogy egy meccsen mennyi volt a legtöbb kapufa. Egy 2012-es vb-selejtezőn Németország és Kazahsztán között hatszor találták el. https://www.theguardian.com/football/series/theknowledge

Ilyen egészen brutális dolgokra érdemes gondolni, például egyszer megkérdezték, hogy volt-e olyan mesterhármas, ami az első három labdaérintés után jött össze. Ehhez legközelebb Robbie Fowler állt, aki az Arsenal ellen 1994-ben 4 és fél perc alatt lőtte meg a három gólt. Ehhez hét labdaérintésre volt szüksége: https://www.youtube.com/watch?v=bowtKlXfi0w

A Socuellamos jelenleg ötös sorozatban van döntetlenekből, amire én már szeretek fogadni, de gondoltam megemlítem, hogy a Guardian rovata nyomán akadtam rá az Udinese 1982-83-as idényére. A 30 forduló alatt 20-szor játszottak döntetlent, amivel hatodikok lettek. Volt egy hetes szériájuk, tehát amikor hét meccsen keresztül csak ikszet játszottak.

Idézetet írta: TiB Dátum május 27, 2018, 15:29:02
Socuellamos - Jaen
Dupla esély 12 (1.33)

Coventry - Exeter
1.5 gól felett (1.40)

Idézetet írta: TiB Dátum május 28, 2018, 11:03:37
Coventry - Exeter
1.5 gól felett (1.40)

Mbappé nagy formában van, robbanékony, technikás, ha a világbajnokságon nem passzolja le Giroudnak, akkor biztosan szerez majd gólt. Sérülésveszély szempontjából amúgy nagy bátorság az írekkel játszani a vébé előtt, a barátságos meccs nem létezik a szótárukban :D


Eddig meg tudtam állni, hogy a pókert és fogadást külön válasszam, de tegnap tettem néhány fogadás a Betstars élőjén. Eddig még nem láttam, de van egy érdekes statisztikai rész, a támadások átlagos ideje. Ezek szerint egy átlagos argentin támadás 31 másodpercig tart egy kisebb, védekező csapat ellen. "Ha nálunk van a labda, az ellenfél nem tud gólt szerezni" - Johan Cruyff.

Kicsit keresgéltem és a STATS-tól szerzik az adatokat, aminek blogján egészen érdekes számokat és cikkeket lehet találni. Például vizsgálták az újgenerációs kapusokat, Allisont és Edersont. Rövid passzokban (1-17 méter) mindketten közel hibátlanok, ritkán hibáznak. Ez a hatékonyság a közepesen (17-34 méter) hosszú átadásoknál sem csökken drasztikusan, de Allison itt már Ederson elé kerül, ami a hosszú passzokban (34 méternél hosszabb) is megfigyelhető (Allison 66.3%, Ederson 58.6%). A támadóharmadba a top kapusokat figyelembe véve, Allison juttatja legpontosabban a labdát, 50%-os hatékonysággal. Azért az nem kicsit durva, minden második alkalommal úgy lővi át a pályát, hogy társhoz megy, miközben egy rakás ember áll előtte, tehát a célt is alig látja. Nem véletlenül akarja a Liverpool, és nem feltétlenül egy biztosabb kéz miatt, hanem egy pontosabb láb okán.

Tenerife - Albacete
Hazai csapat szerez gólt (1.66)

Belgium - Portugália
1.5 gól felett (1.33)

Az Albacete menekül a kiesés elől, ezért adják magas szorzón a Tenerife győzelmét. Vannak sérültjeik, plusz tét nélküli is nekik, de rámegyek egy hazai gólra. Trénerük egyébként Joseba Etxeberria, a spanyol foci kedvelői biztosan emlékeznek rá.

Jarred Brooks okozta a saját maga KO-ját, a Fight Nighton. :o

Érdekes ötlet ilyen helyzetben a dobás, oké hogy a hátára mászott az ember, de józan paraszti ésszel belegondolok, nem csinálnám, mert nehéz kontrolállni a végét, a földre esést. Neki sem sikerült jól, rögtön lecsapta a saját biztosítékát. A tarkó nem játék, lehetett volna nagyon rossz vége is.


Mennyire követed nyomon az MMA-t? Fogadásokat kötsz rá? Nekem néha az az érzésem, hogy ez a pankráció brutálisabb kivitele, viszont ugyanúgy előre lefixált eredményekkel. Vagy csak rosszul mérhetik fel a bookmakerek az esélyeket? Bevallom, nem vagyok jártas ebben a sportágban, ennek ellenére rohadt sok pénzemet égették már el a résztvevők.

Idézetet írta: TiB Dátum június 02, 2018, 12:43:32
Tenerife - Albacete
Hazai csapat szerez gólt (1.66)

Belgium - Portugália
1.5 gól felett (1.33)

Ezzel a belga-portugál meccsel vallatni lehetne, annyira unalmas volt.

Idézetet írta: petercrouch Dátum június 02, 2018, 18:09:14
Mennyire követed nyomon az MMA-t? Fogadásokat kötsz rá? Nekem néha az az érzésem, hogy ez a pankráció brutálisabb kivitele, viszont ugyanúgy előre lefixált eredményekkel. Vagy csak rosszul mérhetik fel a bookmakerek az esélyeket? Bevallom, nem vagyok jártas ebben a sportágban, ennek ellenére rohadt sok pénzemet égették már el a résztvevők.

Kicsit hosszabb válasz lesz. Ha tehetem megnézem az UFC-gálákat, meg szeretek olvasni róla, mármint a technikákról. Fogadni is szoktam rá, szerintem itt a naplómban is vannak bőven rossz tippek, meg régebben főoldali írásom is volt rá, rossz tippel :D Nehéz fogadni rá, a legjobb elemzők is mellé szoktak lőni. Szerintem ez egy túlságosan is favorithoz kötődő sportág. Nem reálisak a szorzók az esélyesekre, amiben a piac mérete is közrejátszik. Nem fogadnak sokan MMA-ra, ezért a bukméker fogja magát és már élből a fogadók alá vág. Én úgy látom, hogy csak underdogokkal lehet hosszútávon profitot termelni. Viszont az esélytelenre fogadni nem egyszerű, mert nagyon érteni kell ezt a sportot ahhoz, hogy olyan underdogot válassz, aki tényleg nyerhet is.

Van még itt nehezítő körülmény ezen felül is. Nyilván vannak kivételek, de például a UFC, és gondolom a többi szervezet is, tele van drogos, kokszoló, alkoholistával. Ezeknek a srácoknak a jelentős része a nagyon komplex gondolkodásra nem képes :D Volt olyan bunyós, aki élete lehetőségét kapta Dana White-tól, egy profi szerződéssel, és a meccs előtti napon totál részegen bekokózva szétverte a szobát, amit béreltek neki. Tele vannak hitellel, amit az idióta vállalkozásötleteikre (pl cukorkaautomata-hálózat a konditermekbe, nem vicc), házakra meg kocsikra vesznek fel, azt meg fedezni kell és könnyebb lekopogni egy fojtást, mint rendesen felkészülni hónapokig. Szóval vastagon van bunda is, ez biztos.

Világbajnokság
Portugália nem jut tovább a csoportból (4.33)
Spanyolország nem jut tovább a csoportból (10.00)

Azt gondolom a B-csoportban lehet majd meglepetés, nem feltétlenül azért mert Marokkó és Irán annyira jó lenne, hanem a két top csapat gyengeségei miatt. A két top egymással kezd, amin ha például kikapnak a spanyolok, simán szét tudnak esni fejben. De inkább tenném a voksom arra, hogy Portugália lesz a kieső, mert a védelmének közepén 34 és 35 éves hátvédek lesznek, és támadásban sincsenek igazán nagy kvalitásaik. Ahogy az Eb-n, úgy most is szenvedős, unalmas focit tolnak majd, amire egyébként Irán és Marokkó vevők lesznek. Előzetesen azt tippelném, hogy a Portugália - Irán összecsapás a vb egyik legnézhetetlenebb meccse lesz.

Irán 18 selejtezős meccsén 14-szer gólt sem kapott, és ami nekünk fociszeretőknek nem túl jó hír, hogy 11-szer 2.5-nél kevesebb gólos mérkőzést játszottak. Marokkó komplexebb csapat, ezért a fogadásom szempontjából jó lenne, ha az első meccsen Marokkó nyerne Irán ellen, hogy aztán a két nagyból egyet elcsíphessen. Irán kapcsán azt érzem, hogy max döntetlenre lehet képes a két top ellen, győzelemre nem. Szóval hajrá Marokkó, aminél kevesebb undorítóbb válogatott van. Sorolom hol születtek a 23 fős vb-keret tagjai: öten Marokkóban, mellettük egy Kanadában, kettő Spanyolországban, kilencen Franciaországban, öten Hollandiában és van egy belgájuk is.

Szamomra is Marakko lesz a masodik feljuto, konnyeden nyertek az Afrikai Nemzetek kupajat, majdnem minden meccsen kb.ketgolos kulonbseg, ja es dontoben Nigeriat alaztak meg. Az Angol - Nigeria baratsagos merkozesen eleg jonak tunnek a feketek is. Es a VB kijutast pedig Drogbaek karara harcoltak ki. Ugy ,h nagyon egyetertek veled,  :great: . CR pedig fokuszlhat az adohivatalra .  :)

"Félek a kutyáktól, eltörtem a lábam egy hatméteres ugrásnál, amikor egy pitbull elől menekültem" - Fayçal Fajr, marokkói játékos. ;D Nem semmi meló lehetett összerakni, de mind a 736 vb-re utazó focistáról van infó a Guardian oldalán a kutyás srác is onnan van. Kevés ekkora jóságot találtam eddig a vb kapcsán: https://www.theguardian.com/football/ng-interactive/2018/jun/05/world-cup-2018-complete-guide-players-ratings-goals-caps

Egy ember kétszer is ott lesz a vébén!

- Carlos Sanchez, Uruguay, 33 éves
- Carlos Sanchez, Kolumbia, 32 éves

Próbálok értelmes dolgokra koncentrálni, de az ilyen hülyeségek mágnesként vonzanak :D

Norvégia - Panama
Hazai csapat legalább 2 gólt szerez (2.00)

Szombaton utaztak át Európába a panamaiak, úgy hogy először felbuszoztak New Yorkba, onnan pedig 8 órás repülőúttal Frankfurtban kötöttek ki. Némi várakozás után újabb repülőút Norvégiába. Több mint fél napig tartó üldögélés. Az utazási fáradtság mellett a biológiai órájuk is szépen összezavarodhatott a hétórás időeltolódás miatt. Erre alapozva két norvég gólt vállalok, aminél talán a hazai győzelem jobb ötlet lenne, mert a panamai szövetségi kapitány azt mondta, hogy területlezárást akar gyakorolni, magyarán 10 emberrel fognak védekezni.