Választás 2018 - Fogadjunk rá!

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Nezocsa Dátum március 03, 2018, 14:10:40
Egy kis adalék ahhoz, hogy az mszp mennyire egy ostoba egy saját túléléséért mindent megtevő párt. Így jó hogy se az LMP se senki nem akar velük összeállni. Az új jelszavuk:  Csak túlélni ezt a ciklust is, ahogy a többit is majd....

http://hvg.hu/itthon/201807__gyongyos__vonaallomas__taktikai_szavazas__palyatakaritas

Ebből hogy jön ki, hogy az mszp játszik túlélésre?
Nekik a túléléshez simán elég lett volna listán elindulni, azért a parlamenti bejutásuk biztosnak tűnt, ehhez képest már az egyéni körzetek majdnem felében visszaléptek és felemelték maguknak 10%-ra a küszöböt is a PM-mel kötött megállapodás miatt. (ugye leigazolták a legnépszerűbbnek mért ellenzéki politikust a listájuk élére)

A gyöngyösi pont egy olyan körzet, amit valószínűleg át kellett volna egyébként is engedni a Jobbiknak, így itt olyan nagy kár nem érte őket, viszont rendkívül ostobán, a saját kitartó pártkatonáikat megbántva intézték.
Viszont másik oldalról kibaszták a bejutó helyekről Fodor Gábort, listán sem fog parlamentbe kerülni, ami számomra nagyon szimpatikus megoldás.

Idézetet írta: Knapp Dátum március 03, 2018, 15:13:26
Ebből hogy jön ki, hogy az mszp játszik túlélésre?
Nekik a túléléshez simán elég lett volna listán elindulni, azért a parlamenti bejutásuk biztosnak tűnt, ehhez képest már az egyéni körzetek majdnem felében visszaléptek és felemelték maguknak 10%-ra a küszöböt is a PM-mel kötött megállapodás miatt. (ugye leigazolták a legnépszerűbbnek mért ellenzéki politikust a listájuk élére)

A gyöngyösi pont egy olyan körzet, amit valószínűleg át kellett volna egyébként is engedni a Jobbiknak, így itt olyan nagy kár nem érte őket, viszont rendkívül ostobán, a saját kitartó pártkatonáikat megbántva intézték.
Viszont másik oldalról kibaszták a bejutó helyekről Fodor Gábort, listán sem fog parlamentbe kerülni, ami számomra nagyon szimpatikus megoldás.

Háttér alku lehet mögötte, ha egy Fodor Gábort előre tolnak.

Idézetet írta: Nezocsa Dátum március 03, 2018, 17:03:53
Háttér alku lehet mögötte, ha egy Fodor Gábort előre tolnak.

Minden egyes hely és minden induló egy (több) háttéralku eredménye, nem?  :)
De Fodort végül nem előre tolták, hanem eltüntették.

Fodor inkább volt kínos, mint hasznos, ezért  megpróbálták azzal kiszúrni a szemét, hogy egy elvileg akár nyerhető körzetet adnak neki, de a listán nem kap befutó helyet.
Aztán ugye végül egyéniben el sem fog indulni, a közös lista 15. helyét meg megkapták ugyan a Liberálisok, de oda is inkább Bősz Anettet rakták be a szocik, kész tények elé állítva Fodort.



Erdély - Update

Ami az erdélyieket illeti, a Fidesz már egy jó ideje lepacsizott az erdélyi RMDSZ-szel, s utóbbiak tájékoztatják a magyar állampolgársággal rendelkezőket a választás menetéről, lépéseiről stb. Mondjuk tudni kell, hogy az RMDSZ jelenlegi népszerűsége a padlón van, miután benyaltak a román kommunista pártnak, ettől eltekintve jó kis pénzekhez tudnak ők jutni tevékenységeik által.
Most itt hirtelen beugrik egy nem is olyan régi sztori, mely arról szól, hogy XY alapítvány milyen sokat segített az erdélyieken, s első kommentáló azzal jött, hogy ezt a segítséget kellene viszonozni majd áprilisban. Hogy is van ez? Bizonyos alapítványok működhetnek, mások nem?

Ha már állampolgárság, és Erdély, akkor azért is várható, hogy az aki elmegy szavazni a Fideszre voksol, mivel 2004 bár nem a tegnap volt, mégis megmaradt az itteniek emlékezetében. Egyszerű a képlet:

MSZP + Gyurcsány = megtagadták az állampolgársági jogot
Fidesz + Orbán = megadta az állampolgárságot (a Viktor itt egyesek szemében félisten, bár ha megkérded, hogy miért, akkor azt hozzák fel, hogy: migráns ellenes politikája miatt, és mert megadta az állampolgárságot - kb. csak ennyit is tudnak róla)

Azzal, hogy megadták a kintieknek az állampolgárságot, szvsz. egy jó dolog, viszont nem kell itt elmagyaráznom, hogy miért is tették ezt. Hogy mi volt a cél...
Amikor elmegy az ember a konzulátusra, anyakönyvi kivonatért, s az az első kérdése az ottaninak, hogy: "Ön regisztrált?", akkor világos a dolog.

Én mindig is amondó voltam, hogy másnak a levesébe nem szeretnék beleköpni, s hogy nem helyes, hogy mi döntsük el, mások mekkora szarban élnek. Van itt elég gond.
Viszont hallottam olyan véleményt is, hogy ettől eltekintve nem tilthatják meg a jogot, mert teljes jogú állampolgárok vagyunk, még ha nem is élünk ott. Mindenben van némi igazság.

Hogy a Fidesz a jó? Vagy a Jobbik? Vagy a többi? Franc se tudja. De legyünk önzőek és jelentsük ki, hogy ha nincs meg a kétharmad, akkor talán nekünk is jobb (kiegyensúlyozottabb rendszerben összehozható talán egy normális szabályozás a szerencsejátékiparban is).

A Fideszben az a legrosszabb, hogy - a lopás mellett - pofátlanul visszaélnek a felhatalmazásukkal.

Ha már ez a téma, akkor a határon túli magyaroknak adandó állampolgárságról is volt népszavazás, eredménytelen lett és csak a megjelent 3 millió nagyon kis többsége (51,57%) szavazott az igenre
Ugyanakkor a felmérések szerint legalább 70% voksolt volna arra, hogy ne legyen választójoga a határon túli magyaroknak, ezt még az állampolgárságot támogatóak többsége is elutasította.
Ennek ellenére bevezették, mert ez volt az érdekük, szartak a népszavazás eredményére.

Máshol is mindent megtesznek, hogy a valódi "népakarat" ne érvényesülhessen, ennél rosszabb aligha van egy "demokráciában".
Átalakították a választási rendszert, hogy nekik lejtsen nem kicsit, megakadályoztak minden népszavazási kezdeményezést, ami őket gyengíthette volna (helyette kamu népszavazást és kamu konzultációkat rendeznek ostoba, értelmetlen és néha hazug kérdésekről, miközben talán emlékeztek rá, hogy az mszp népszavazási kérdésének beadását tucatnyi kopasz akadályozta meg két évvel ezelőtt), de nincsenek parlamenti közvetítések, a politikusaik nem nyilatkoznak csak az alákérdezős lakájmédiának, nem áll ki a miniszterelnök 12 éve vitázni, korlátozták az ellenzéki pártok megjelenési lehetőségeit az utcákon és a médiában is (aztán lehet szidni őket, hogy milyen tehetetlenek...), felvásároltak állami pénzből független és ellenzéki médiumokat (TV2, megyei lapok), van amelyiket meg is szüntették (Népszabadság) és akkor a kevésbé látványos dolgokat, hogy a köztársasági elnök, a paraszt házelnök, a bíróságok, az alkotmánybíróság vagy legfőképpen a legfőbb ügyész hogyan "dolgozik" a politikai érdekeiknek megfelelően, már nem is lehet elmagyarázni szélesebb rétegeknek.
Pl. az ÁSZ is gigabírságot szabott ki a Jobbikra, aminek megfizetését nagy kegyesen a választások utánra halasztották, miközben elvileg nem is lenne joga erre.

Vagy másik példa, hogy több, mint fél éve tartják vádemelés nélkül őrizetben azt az ügyvéd-politikust, aki kiperelte, hogy a TAO pénzek közpénzek és közzé kell tenni azok felhasználását.
Lehet, hogy bűnös a fickó, de mégis gyanús, hogy a "közmédia" majd minden nap mocskolja, ő meg csendben nyeri a helyreigazítási pereket.
Hja, egy napig szabadlábon volt a fickó, de a legfőbb ügyész most hirtelen tudott lépni, míg a miniszterelnök haveri-családi körében évek óta nem talál lopásra utaló jeleket.

Ezek azok, amiket más pártokról nem nagyon tudsz feltételezni vagy nem tudsz ilyesmire példát hozni, bármennyire is ellenérzéseid vannak velük kapcsolatban.


Hja, ha ez már nagyon off, akkor tegyétek át a "sima" Politika témába, mert itt tényleg nem az esélyekről meg a szorzókról elmélkedtem.  :)

egy kis off,
1.40 masodperctol eleg aktualis, (most is ), es a jovoben is az lesz.  :redchug:
https://www.youtube.com/watch?v=lWqeHVOQa58

Knapp te azt a suttyo Czegledyt emlegeted mint artatlanul elozetesbe helyezett embert aki miatt tobb szaz diak es nyugdijas nem kapott munkabert?

Én is elnézést kérek az offért, de március 9-én szülinapja lesz Szél Bernadettnek  :smitten:, majd el ne felejtsük felköszönteni!

Ki az, aki elhiszi, hogy reálisan létrejöhet egy MSZP-Jobbik-DK-LMP-stb...kormány? Teljesen mindegy, hogy hány helyen lépnek vissza egymás javára vagy milyen háttéralkuk köttetnek, meg "legerősebb ellenzéki jelöltre kell szavazni" duma megy, Gyurcsány-Vona soha nem lesz egy kormányban. Az egész nagy összefogás győztese a Jobbik lehet, mert amit maximum el tudnak érni, hogy a Fidesz egyedül nem tud kormányt alakítani, de akkor is ők  nyerik a választást 40% körüli eredménnyel. Vona vajon Gyurcsánnyal lenne hamarabb egy kormányban vagy Orbánnal? 2/3-a úgysem lesz az összefogásnak, hogy megérje összeállni választási törvények/alkotmány módosítása miatt.
Vona okosan játszik, mert elhatárolódik Gyurcsányéktól szavakban a háttéralkukat, meg senki nem tudja majd rajta számon kérni. A kampány egy dolog, az meg, hogy mit csinálok a megszerzett mandátumaimmal egy másik...Ha úgy alakulna, hogy az összefogás kormányt tudna alakítani, akkor nyugodtan mondhatja, hogy kérem én egy percig se mondtam, hogy együttműködök ezekkel...A baloldal magában pedig a 15%-os Jobbik nélkül nem fog tudni kormányt alakítani. A legjobb esetben egy Fidesz-Jobbik vagy Fidesz-LMP kormányt fog elérni ez a nagy összefogásosdi.
A Jobbik szavazók preferencialistáján még mindig Orbán áll nagyobb százalékban a 2. helyen, mint bármilyen baloldali, így leshetik majd a nagy átszavazásokat. Ugyanez igaz a liberális érzelműekre, akiknek nem biztos, hogy beveszi a gyomra a Jobbikos jelöltre szavazást, hiába az lesz a "legesélyesebb ellenzéki jelölt" a körzetében... A töredékszavazatok aránya a Fidesznél nagyon magas lesz, mert minden bukott körzetben másodikok lesznek 40% körüli eredménnyel ( a 40%-ot magas részvételi arány mellett is hozták egy az "összefogás" számára tökéletes homogén környezetben Hódmezővásárhelyen: egy független, jobboldali érzelmű jelölt, gyenge Fideszessel szemben).
Szóval a Fidesz 40% körüli listás eredménnyel jócskán kompenzálva lesz, ha netán sok egyénit bukna, míg az ellenzékiek sok visszalépés miatt nem fognak annyi jelöltet indítani, ezért kevesebb körzetben kell hozni ugyanazt a listás eredményt. Ha az ellenzék el tudna hozni 60! egyéni körzetet, ami utópisztikusnak hangzik jelenleg és a Fidesz tud 40%-ot hozni listán, akkor is 90 körüli mandátuma lenne a Fidesznek: 46 egyéni 45 listás (a fent említett okok miatt a 93 listásból 40%-körüli eredménnyel megkapnak majd 44-45 mandátumot.) Szóval óriási "összefogás" eredménnyel (60 egyéni az lenne) ott tartunk, hogy van a Fidesznek 90 mandátuma és 100 kell a kormányalakításhoz. Áder majd biztos Gyurcsányt vagy Karácsonyt fogja megbízni kormányalakítással... ;D
Orbánt se olyan rafinált politikusnak ismertük meg, hogy 10 mandátum kell neki a kormányalakításhoz és ne tudja megoldani ezt a bonyolult feladatot, amikor van vagy 5 párt, akinek van ennyi mandátuma...
Ez a Fidesz számára legrosszabb forgatókönyv (60 egyéni bukás, csak 40% eredmény) is simán Orbán kormányt fog eredményezni, csak erről jelenleg a nagy "összefogás" közepette jobb nem beszélni, de valójában a tét itt a 2/3-ról szól, nem a következő Orbán kormányról, szóval az 1.1@ nagy ajándék...
A 2/3-ad esetében is inkább a 3@ oddsban van az érték, mint az 1.3@-ban, de már írtam eleget, úgyhogy azt most hanyagolom, hogy ahhoz milyen számok kellenének a Fidesztől, de bőven nem 67%...
Aki meg Orbánra akar fogadni nagyobb tételben, az vegyen Opus v. Konzum részvényt a tőzsdén, mert gondolom az Unibet enged erre a fogadástípusra vagy 10€-t. Ha nyernek, akkor a választást követő héten azok a részvények, nem 10%-ot fognak emelkedni...

Idézetet írta: lavolpe Dátum március 05, 2018, 15:06:29
Ki az, aki elhiszi, hogy reálisan létrejöhet egy MSZP-Jobbik-DK-LMP-stb...kormány?
Fiatal koromban még meglepődtem az MSZP-SZDSZ koalícióban.
Ma már azon sem lepődök meg, ha Gyurcsány és Vona egymásba szeretnek.
Ezért ez az egész nálam no bet. Olyan, mintha pankrációra fogadnék.

Idézetet írta: nyyankees Dátum március 05, 2018, 11:52:37
Knapp te azt a suttyo Czegledyt emlegeted mint artatlanul elozetesbe helyezett embert aki miatt tobb szaz diak es nyugdijas nem kapott munkabert?

Nem emlegettem ártatlanként, csak azt tudom, hogy amikor egy cég számláit zárolják, akkor nem tud bért fizetni, ha akar, akkor sem, hiába van rá fedezete.
Valószínűleg nem véletlenül akkor vették őrizetbe Czeglédyt, mikor utalnia kellett volna az aktuális havi béreket, hogy tényleg több ezer károsult legyen, csak megszívták, mert C nászútra készült és így kicsit előbb jóváhagyta az utalásokat.

Így az sem titok, hogy még mindig keresik a károsultakat, mert fél év alatt sem találtak annyit, amennyiről az m1 híradó naponta beszél...
Pont a napokban hosszabbították meg 4 hónappal (!!) a jelentkezési határidőt, mert biztos van, akinek fél év alatt sem tűnt fel, hogy nem fizették ki.   ::)

Egyébként meg Czeglédy sorra nyeri a helyreigazítási pereket is, még ha erről nem is mindig számolnak be, de mondjuk az origonak már októberben muszáj volt lehoznia, hogy 11 károsult van és 800,000 ft-tal tartoznak nekik, szemben a híresztelésekkel.
http://www.origo.hu/itthon/20171026-helyreigazit.html
Bő egy hónapja meg a "köztévét" marasztalták el, amely azóta is ezeket terjeszti, de ugye megteheti büntetlenül, mert a helyreigazítás hozzád sem fog eljutni valamiért...

De az egészben az a legnagyobb hazugság, hogy Czeglédyék ellen adócsalás miatt nyomoznak (ebben bűnös is lehet, fogalmam sincs mi igaz belőle), tehát nem a dolgozók megkárosítása miatt!

Ennek az eljárásnak, illetve az említett számlazárolásoknak lett a következménye, hogy a legutolsó havi béreket nem tudták mindenkinek kifizetni, erre a hazug lakájmédia úgy állítja be, mint ha az lett volna a bűn vagy a cél, hogy a diákokat meg "nyugdíjasokat" ne fizessék ki...
Az érzelmekre kell hatni, főleg, ha a nézőnek esze sincs.

Mondom, lehet, hogy tényleg meglopta ebben a formában a költségvetést (bár érdekes, hogy pont a választások előtt ébred erre rá az adóhivatal és az ügyészség), de a munkavállalóknak max. azzal az 1-2 hónapos időszakkal tartozhat, amelynek kifizetése technikailag lehetetlen volt.

Ennyi erővel azzal is vádolhatnák, hogy szar vőlegény, mert nem tölt elég időt a menyasszonyával, miközben sitten van.


Idézetet írta: nyyankees Dátum március 05, 2018, 11:52:37
Knapp te azt a suttyo Czegledyt emlegeted mint artatlanul elozetesbe helyezett embert aki miatt tobb szaz diak es nyugdijas nem kapott munkabert?

Most nézem Kolléga a regisztrációd dátumát! 
Régi munkatárs vagy, aki most nem meri vállalni a nevét vagy tényleg csak a politikai kampány miatt regisztráltál?
Esetleg te vagy az, Greipel?   ;)

Idézetet írta: Knapp Dátum március 05, 2018, 20:55:10
Most nézem Kolléga a regisztrációd dátumát! 
Régi munkatárs vagy, aki most nem meri vállalni a nevét vagy tényleg csak a politikai kampány miatt regisztráltál?
Esetleg te vagy az, Greipel?   ;)

Legyünk naivak, s reméljük, hogy a sportfogadás miatt regisztrált. Való igaz, hogy a hír, illetve a téma megnyitása előtt tette ezt.

A sportfogadas miatt. Kezdodik a baseball ideny. :)

Te csak annyit tudsz amennyit a hazug media  osszehazudik. En arra fele lakom a mostoha lanyom károsult. Jobb ha tolem tudod hogy mar a zarolas elott is voltak gondok veluk. A szerződések szerint 10.ig kellett volna fizetniuk de elofordult hogy 13.a lett belőle. Volt hogy nem nem szamoltak el ledolgozott napokat es utolag fizettek ki miutan a munkaltato igazolta hogy valoban dolgozott a lanyom.
Vajon igy működik egy korrekt kozvetito?

Nem vagyok sem jobb sem baloldali igy elfogult sem. Nem erdekel a politika oly szinten mint titeket.

(amikor anno ott voltunk az iroda elott a tobbi karosulttal kicsit tobb mint 11en voltunk..)
Az igazsag valahol a ketto kozott lehet. Ennyit arrol hogy csak az egyik media hazudik.

Idézetet írta: nyyankees Dátum március 06, 2018, 10:27:28
A sportfogadas miatt. Kezdodik a baseball ideny. :)

Te csak annyit tudsz amennyit a hazug media  osszehazudik. En arra fele lakom a mostoha lanyom károsult. Jobb ha tolem tudod hogy mar a zarolas elott is voltak gondok veluk. A szerződések szerint 10.ig kellett volna fizetniuk de elofordult hogy 13.a lett belőle. Volt hogy nem nem szamoltak el ledolgozott napokat es utolag fizettek ki miutan a munkaltato igazolta hogy valoban dolgozott a lanyom.
Vajon igy működik egy korrekt kozvetito?

Nem vagyok sem jobb sem baloldali igy elfogult sem. Nem erdekel a politika oly szinten mint titeket.

(amikor anno ott voltunk az iroda elott a tobbi karosulttal kicsit tobb mint 11en voltunk..)
Az igazsag valahol a ketto kozott lehet. Ennyit arrol hogy csak az egyik media hazudik.

Én azt nem a hazug médiából tudom, hogy ilyenkor zárolják a bankszámlákat, hanem ez a gyakorlat.
Azt meg csak megismételni tudom, hogy Czeglédyt nem azzal vádolják, hogy nem fizetett a diákmunkásoknak, hanem teljesen mással, ez csak az "emberközeli" része, amit lehet uszításra használni.
Mennyi pénzzel lógnak a lányodnak? Czeglédy letartóztatása előtt vagy után mentetek tüntetni?
Csak azért kérdezem, hogy többet tudjak erről hiteles forrásból...
Az persze nem szép dolog, ha 3 nap késéssel fizet egy cég, de hallottam már annál szörnyűbbet, hogy egy cég 3 napot csúszik esetenként. (meg sem merem kérdezni, hogy ez a 3 nap nem úgy jött-e össze, hogy péntek helyett hétfőn volt csak számlán a pénz.)

Ez lesz az első baseball szezonod? Sok sikert hozzá!  :)