Lassan,tapasztaltan,sokat!

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#15 június 08, 2010, 00:02:14, marciluca
Kedves Tőled de elkerülte a figyelmedet, hogy az oldal közepe táján elbuktam 2x2000HUF-t :'(
Most egy 11000 alap bankkal játszom és abból is hiányzik per pillanat pár százas de hosszútávra tervezek! Ahogy a klasszikus mondja: A szerencsejáték nem sprint hanem hosszútávfutás!

és mivel egy kicsivel túlléptem a mai célon felteszem a serclit, hátha :laugh:


Olaszország, Serie B   Promotion Playoff Semi Final 2nd Leg      Sassuolo - Torino       (1-2)  X       2.85
tét: 443.95 HUF

#16 június 08, 2010, 00:06:43, marciluca
3.NAP CÉL:11000HUF
BANK:10000HUF


Brazília, Campeonato Brasileiro           Guarani - Grêmio Prudente    (1-0)   1       2.15 a 90. percben egy tizenegyessel... ::)
tét: 850.00 HUF
nyeremény:1827.5HUF

Így a mai célhoz már csak nagyon kevéske kell:


ATP Tour            Juan Carlos Ferrero - Meffert Dominik      (0-2)       1        1.14
tét: 887.00 HUF
Lehettem volna körültekintőbb.  Most küzdhetek! >:(

Tippek ma estére:


Norvégia, Tippeligaen          Start - Viking                            (1-1)     1X         1.40
Izland, Landsbankadeild      KR Reykjavík - Valur Reykjavík     (1-2)     12            1.25
tét: 690.00 HUF
nyeremény:1207.5HUF



Izland, Landsbankadeild      Fylkir - FH Hafnarfjörður              (2-2)  1            2.75
tét: 600.00 HUF




Swe. Division 3 - M Götaland    IFK Falköping FF - Lerums IS                   (0-0)    1X       1.40
tét: 800.00 HUF
nyeremény:1120HUF

BANK:10328HUF

#17 június 08, 2010, 18:24:39, marciluca
A serclit még az éjjel feldobtam, hátha...

MLB    Cincinnati Reds - San Francisco Giants        1 (-1.5)    2.60       (5-6)    
tét: 328.00 HUF
   
és akkor egy kombi:


dátum    esemény    
ATP Tour                  M. Chiudinelli - Rochus Olivier     2     (2-1)    1.57
Görögország, A1 Basket          Maroussi - Panellinios      153.5 pont fölött       1.87
tét: 800.00 HUF

A teniszmeccsek mostanában nem szolgálják a lelki  békémet :(
Csak azért is! ;D


ATP Tour            Monfils Gael - Schuettler Rainer      1    (1-2)    1.45
Syr. Syrian League       Al Karama - Jableh SC              1    (3-0)   1.30
tét: 1200.00 HUF
Konkrétan a hököm teli a tenisszel! Ez a lélektelen duzzogós, fostalicska játék, amit Monsfils művelt... >:( Mára  befejeztem!
BANK:8000HUF

Ha jól vettem le a fogadási naplódból, akkor egy adott napra (?) kitűzöl magadnak valami nyereséget, amit szeretnél elkönyvelni (pl 10 ezerről 11-re felvinni a bankodat), és "addig nem nyugszol", amíg ez meg nincs. Megmondom őszintén, én ezt nem tartom jó ötletnek, mert így előfordulhat (vagy tán már elő is fordult...), hogy "kényszerből" keresel még valamit, amire fogadhatnál, és ilyenkor nem vagy eléggé körültekintő, ami csak tovább rontja az aznapi mérlegedet.  :( Tehát lehet hogy érdemes egy "alsó korlátot" is bevezetni, amilyen bank alá nem mész, vagy pedig nem annyira erőltetni a kitűzött cél elérését, ha éppen nincs jó napod. Node ez csak az én véleményem, aztán persze úgy csinálod, ahogy jónak látod, mindenesetre sok szerencsét!  :ok: :cya:

#19 június 09, 2010, 19:51:11, marciluca
Jól látod! ;D De elkerülte a figyelmedet, létezik alsó határ, ami pedig a napi "kényszerfogadást" illeti... :D Nos, az alap!
Íme a hajnali tippem:



NBA    Boston Celtics - Los Angeles Lakers   192.5 pont fölött    (84-91)        1.92
tét: 1000.00 HUF

Talán egy kis japán foci


Nibisco Cup            Iwata - Montedio Yamagata      2.5 gól fölött     (5-0)    1.95
Nibisco Cup           Omiya - Vegalta Sendai       2.5 gól alatt              (0-4)     1.55
tét: 500.00 HUF

és utolsó próbálkozásként egy kis norvég kupa. Egy nagyon fontos feltétel! Alapvetően overeket keresek és csak kivételesen fogadok háromesélyre:




Norvégia, Norvég Kupa    Bodø/Glimt - Ranheim       2.5 gól fölött    (1-1)    1.55
                                  Haugesund - Bryne                  1    (6-1)             1.70
                                       Molde - Sogndal                     2.5 gól fölött   (1-3)        1.50

tét: 500.00 HUF                                                                                       3.95
12 kupameccsből három esetében esett kevesebb gól háromnál, én megtaláltam az egyiket :'(

Szerintem ez az egész szerencsejáték az önismeretről szól :laugh: Most például rettenetesen el vagyok kenődve, mert rengeteg piros szín van a naplómban. Irgalmatlan önfegyelemre van szükségem, hogy ma abbahagyjam a játékot és ne próbáljak szépíteni az eredményességemen. Nagyon kedves és pozitív hozzászólásokat kaptam a kollégáktól de én azt vallom, hogy saját pénzzel mindig a saját fejem után megyek.
A faltól falig játék eddig 5000 HUF mínuszt hozott de még van 6000HUF és még él a remény!

NNa, kb. fél év kihagyással és rengeteg tapasztalattal újból belevágok! A maradék pénz is elúszott természetesen, de a haladó sportfogadók naplóit olvasva és a neten böngészve sok érdekes szempontot találtam, amiket mostantól beépítek a rendszerbe. Furcsa módon eleinte nem a tippeket írom le, hanem játéklélektani megfigyeléseimet közlöm, amelyeket főleg saját tapasztalataim támasztják alá és amelyekből a fogadásokhoz szükséges aranyszabályaimat vettem (Mi kötelező, mi  ajánlott és mi szigorúan tilos!)

Kezdjük az alapvetéssel! Mi célt szolgál az életemben a szerencsejáték?
1. JÁTÉK- ha van megélhetésem, normális párkapcsolatom, családom, munkám amelyben kiteljesedem és amelyet szeretek... ha ezek megvannak akkor beszélhetünk játékról. Laza nem feltétlenül profitorientált játékról, amely örömet okoz. Kicsi vagy nagy téttel, stratégiával vagy ötletszerűen a feleslegből CSAK erre a célra szánt pénzzel, SZABADON! Ez a célom és így és csak is így érdemes(szerintem) Minden más esetben az átmeneti sikerélményekből táplálkozó örömforrás előbb-utóbb keserves, kudarcokkal terhelt pénznyelő tevékenységgé válik. Vagy ezek furcsa elegyévé, amelyet lehet így is, úgy is kommunikálni. Sikeres nagyágyú leszel, akit a többi kudarccal terhelt játékos legendává emel vagy alázatoskodó profitvadász leszel, aki bármit megtenne, hogy a nagyágyúk asztaláról lehulló tuti-tipp morzsákat megkaparintsa.
No, nem akarok végtelen okosságokkal terhelni a naplómat ez csak amolyan prelúdium. A háttérben tesztelek egy játékformát, amelyről fokozatosan beszámolok majd. Egyenlőre annyit: Legyen JÁTÉK és nyerni fogok. Remélem érthető, hogy mire gondolok...

Ott a pont TiB! Ezt hívják önszuggesztiónak:)
2.Ha JÁTÉK, akkor HOGYAN?-Martingale-módszerrel vagy állandó tétekkel, kicsi vagy nagy tétekben, avagy melyik tuti, vagy tutinak tűnő szisztémát válasszam? Az első tapasztalatokat nem sportfogadásban hanem a ruletten szereztem... Gyakorlatilag egy kb. 10 évig terjedő masszív függésről beszélhetünk, amely az állandó "bölcsek kövének" kereséséből állt, vagyis a tuti szisztémát kutattam. Elég hamar rájöttem, hogy a piros-fekete, páros-páratlan stb... felosztásokat tétemeléssel támadni badarság. Ezért elég hamar átálltam a számvégződésekre. Tulajdonképpen ezt tudtam volna TÖBBÉ-KEVÉSBÉ hosszútávon vinni ha... HA nem buktam volna majdnem mindig az EMBERI tényező miatt. Nem csak a szisztémák gyengesége(persze azok is, a szigorú matematika miatt, aki nem ezt állítja az nem írt gyakran matek házit) a veszteségek fő oka hanem a játékos mohósága és érzelmi hullámzásai. Ezt felismerve már csak kb két év elszakadási időre volt szükségem, hogy megszabaduljak a "rulettkerékszédülettől":) Nagyon sok pénzem és emberi kapcsolatom ment rá erre az időszakra. Okos tehát nem lettem de kialakult bennem a veszteni  tudás képessége. Együtt tudok már élni a keserű, maró önsanyargató érzéssel, ami a kezdeti mámorító sikerek után brutális is tud lenni:) Szóval veszteni már tudok, de hogyan lehet nyerni? HOGYAN?

#24 február 06, 2011, 13:43:50, marciluca
A nyerés hasonlít a jó házassághoz: meg kell találni a megfelelőt:) Jelen esetben ez nem EGY személyt hanem KÉT elvet jelent.
1. meg kell találni a lélektani határsávot! Gondolom, minden szerencsejátékos tapasztalta már, hogy ha a nyerés elér egy bizonyos összeghatárt, akkor megjelenik egy jellemzően a részegséghez hasonlítható érzés, amely állapotban már nem tudunk sorozatban helyes döntéseket hozni és szinte kiprovokáljuk a vesztő szériát. Ez azért van, mert mindenkinek van egy saját, csak rá jellemző viszonya a pénzhez. Ami függ az anyagi lehetőségeitől és attól, hogy addig mennyire volt sikeres a játékban. (Pl. valaki lazán feltesz 1 millát egy tétre, másnak pedig már egy ezres tétnél is megremeg a térde:)) Ahogy fentebb említettem a szerencsejáték=önismeret! Pontosabban nyerő szerencsejáték=önismeret! Hiába szeretnék a Nagyágyúk szintjén több tízezres fogadásokat kötni ha nekem pl. a lélektani határ mindössze 20.000 Ft...  (vagyis ha a tőkém eléri ezt a határt jön a "részegség") Egyenlőre:) Ha hosszú távon nyerő vagyok és hozzászokom a pénzösszeghez emelhetem majd a téteket! De addig.. Amikor elérem a 20.000 határt hiába érzem magam nyerő szériában, hiába következne egy országos tuti tipp relatíve magas oddsért, PÉNZKIVÉTEL KÖVETKEZIK! Ez vasbetonból öntött aranyszabály:)

A fogadási stratégiám nekem is hasonló,csak én nem napi hanem havi tervet számolok,ha pl havi 30.000 a terv akkor az napi 1000-el indul,ha elbukok 1.nap egy ezrest pl.akkor másnap már 31.000ret osztok vissza napi tervként és így tovább,persze tét felső határ is van,és napi 1 szeló(nem véletlen mert ha már kiválasztottam a legjobbnak tünő tippeket akkor egy 2.szelvény már csak rosszabb lehet esély tekintetében!) van egy excell táblám is ami számolja a napi egyenleg beírásával hogy mennyit kell napi szinten nyernem,hogy változik a tervem.a naplómban valahol az eleje felé csatoltam is ha érdekel! (ha megtalálom hol irok hsz.számot is).

#26 január 25, 2012, 08:08:12, marciluca
Nna. Azt hiszem megtaláltam a saját hangomat..:) Az Expektnél a hazai csapat gólt szerez, vendég gólt szerez, esetleg a mindkét csapat gólt szerez opcióit használom, általában kettes kötésben. A taktikám lényege az ún. "duplalépcső" vagyis: az első nyerő tippáros után a második tét alapja a megnyert összeg. Ha az is nyer, akkor vissza az alaptéthez. Természetesen vesztes tét esetén is vissza az alapokhoz:)
Induló BANK: 1500Ft
1forduló/1lépcső
Sivasspor - Antalyaspor  Törökország, Szuperliga
hazai csapat gólt lõ                                                                               1,25 (2-1)
Werder Bremen Am. - Wehen Wiesbaden  Németország, 3. Liga
vendégcsapat gólt lõ                                                                             1,30 (1-1)

BANK:2445Ft

#27 január 25, 2012, 22:28:35, marciluca
1./2 (2445Ft)

Gençlerbirligi - Bursaspor         Törökország, Szuperliga
hazai csapat gólt lõ                                                                        1,25 (2-2)

Oud-Heverlee Leuven - Kortrijk Belgium, Jupiler Pro League
hazai csapat gólt lõ                                                                         1,3  (0-2) :'(