III. félidő

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


A Nemzeti Sport értesülései szerint a Magyar Labdarúgó-szövetség és Erwin Koeman közös megegyezéssel szerződést bontott egymással. A hivatalos bejelentésre holnap kerül sor, a távozó holland szakember munkáját Egervári Sándor veszi át....

Idézetet írta: Lufu Dátum július 22, 2010, 18:57:23
A Nemzeti Sport értesülései szerint a Magyar Labdarúgó-szövetség és Erwin Koeman közös megegyezéssel szerződést bontott egymással. A hivatalos bejelentésre holnap kerül sor, a távozó holland szakember munkáját Egervári Sándor veszi át....

Így van, én is így tudom, hallottam!:)))

Érett már ez a váltás Csányi Sándor kinevezése óta, hosszabb ideje cikkeztek róla, de most nagyon úgy tűnik, hogy realizálódik is.
Egervári Sándorral nincs is nagyobb problémám, felkészült szakembernek tartom, aki (hazai szinten) szép sikereket ért el klubedzőkén, még a Dunaferr kispadján és ugye legutóbb, a tavalyi esztendőben az U20-as VB-n bronzéremig vezette a korosztályos válogatottunkat.  Azonban én mindezek ellenére Egervári személyében nem látom azt az esetleges pluszt, amivel habitusban, játékfelfogásban, vagy akár taktikailag olyan új dolgot tudna hozni a válogatott számára, amivel hosszú böjt után egyszer végre ki tudnánk keveredni egy EB-re, vagy VB-re. Ugyanis én azon a véleményen vagyok, hogy hiába van egy úgymond ,,szimpatikus" csapatunk Dzsudzsákkal, Gerával, Juhásszal, ha egyszerűen képtelen hosszabb ideig egyenletesen jó teljesítményt nyújtani. Mert ugyan egy-két meccs erejéig felvillan a remény (gondolok itt a pl. a legutóbbi dánok elleni hazai, vagy a svédek elleni idegenbeli EB selejtezőre, ahol ugyan kikaptunk, de a mutatott játék már bizakodásra adott okot), azonban a selejtezősorozatok végére mindig marad a keserű szájíz.

Kisteleki István MLSZ elnöksége idején én pl. nem tartottam azt rossz ötletnek, hogy külföldi edzőket szerződtettek a válogatott padjára, mert ők talán új színt és mentalitást hozhatnak a magyar futballba. A probléma itt véleményem szerint alapvetően az edzők személyének kiválasztásában rejlett.  Lothar Matthäus esetében pl maga a szakértelem és a tapasztalat hiányzott, Erwin Koeman már egy szakmailag jelentősen felkészültebb edző volt, azonban nála szintén hiányzott az edzői rutin és talán a kellő tekintély. Én ugyanis úgy vélem, hogy minimum ez a három elem: komoly szakmai tudás, edzői tapasztalat és tekintély elengedhetetlen egy edzőnél ahhoz, hogy eredményes lehessen egy csapattal.
Persze nem egyszerű egy nemzetközileg elismert, komoly eredményeket elért szakembert Magyarországra csábítani, mert ugye mondjuk egy Sven-Göran Erikssonnak, Lars Lagerbecknek és sorolhatnám még valószínűleg nem tartozik a vágyálmai közé, hogy a magyar válogatottat irányítsa, sőt esetleges ,,gázsijuk" is magas lenne az MLSZ költségvetésének. De egy megfizethető felkészült külföldi szakembert talán el lehetne egyszer csábítani.
Visszatekintve ugyanis az utóbbi évekre, mikor magyar szakemberek irányították nemzeti tizenegyünket (Bicskei Bertalan, Gellei Imre, Bozsik József, Várhidi Péter, bár őt nem engedték, hogy megvalósítsa elképzeléseit) egy szóval tudnám jellemezni: állóvíz.
Persze azt tudjuk jól, hogy az eredményes szereplésnek csak egyik – de igen fontos – eleme a szövetségi kapitány, emelett még másik jelentős összetevő az ,,alapanyag", amely utóbbival vannak hazánkban nagyobb problémák. Van ugyan néhány, komolyabb külföldi klubcsapatban is meghatározó szerepet játszó magyar játékos és mellettük még több jó képességű, ugyancsak külföldi bajnokságokban edződő futballistánk, azonban mikor egy csapatban, a nemzeti tizenegyben kellene alkotni valahogy mindig elfogy az ötlet és a lendület...

Hogy optimistán zárja a gondolatsorom: remélem, hogy Egervári Sándor rám fog cáfolni és az utóbbi évek negatív tapasztalataival ellenkezőleg egy - a korábbi U20-as csapatából kikerülő tehetségekkel megerősített – ütőképes magyar válogatottat tud összegyúrni, amely komoly ellenfele tud lenni bármely nemzet válogatottjának. Hajrá magyarok!

Az fn.hu-n olvasható Egervári Sándor mai nyilatkozata. Az elképzeléseink hasonlóak, mostmár a megvalósításon lesz a hangsúly.

Idézetet írta: rosco Dátum július 22, 2010, 21:10:36
Érett már ez a váltás Csányi Sándor kinevezése óta, hosszabb ideje cikkeztek róla, de most nagyon úgy tűnik, hogy realizálódik is.
Egervári Sándorral nincs is nagyobb problémám, felkészült szakembernek tartom, aki (hazai szinten) szép sikereket ért el klubedzőkén, még a Dunaferr kispadján és ugye legutóbb, a tavalyi esztendőben az U20-as VB-n bronzéremig vezette a korosztályos válogatottunkat.  Azonban én mindezek ellenére Egervári személyében nem látom azt az esetleges pluszt, amivel habitusban, játékfelfogásban, vagy akár taktikailag olyan új dolgot tudna hozni a válogatott számára, amivel hosszú böjt után egyszer végre ki tudnánk keveredni egy EB-re, vagy VB-re.



Egyetértek roscoval, én sem látok semmi extrát Egerváriban ahhoz, hogy valami is számottevően változzon, de remélem ránk cáfol...csak azt látom, hogy már szokás szerint megy a néphülyítés ezzel, hogy kint leszünk a brazíliai VB-n stb...inkább szerencsésebb lenni helyén kezelni a dolgokat, de nem akarok ebbe jobban belefolyni.

Koemant meg már éppen ideje volt elküldeni...na nem mintha ha csak a kapitányon múlott volna az eddigi eredménytelenségünk...

Már csak ötöt kell aludni és kezdődik  8) Nem tudom ki, hogy van vele, de én jobban várom az NB1 nyitányát, mint a vb-t vártam.  :ok:
Remélem a végeredmény is az lesz, mint ami a képen látható  ;)

Idézetet írta: Lufu Dátum július 25, 2010, 13:45:44
Már csak ötöt kell aludni és kezdődik  8) Nem tudom ki, hogy van vele, de én jobban várom az NB1 nyitányát, mint a vb-t vártam.  :ok:
Remélem a végeredmény is az lesz, mint ami a képen látható  ;)

Ekkorát nem tévedhet Paul barátunk... ;D

Idézetet írta: TiB Dátum július 25, 2010, 16:05:29
Nem tévedett, de csak egy csapat tud nyerni, több nem. Ha rámegy a másik urnára, ki nyer? Szóval Paul nem hülye, csakhát rossz választási lehetőségeket adtak neki :P

DVSC-Győr-Vidi-Ute négyes eldönti a bajnoki címet, a fradisták meg rendberakják az aluljárókat.
Szerintem ez a meggyengült Újpestet is kivehetjük a kalapból.

Ne lepődjünk meg, ha Rémi Gaillard a győriek ellen is alkot valamit.


Kezdjük a legfontosabbal, ki is az a Rémi Gaillard?
Az egyik legnépszerűbb francia humorista, előadó, performansz-művész, tréfacsináló...
Nehéz meghatározni, keretek közé szorítani.
Gaillard 2002-ben hívta fel magára a figyelmet, amikor a francia kupadöntőben a győztes Lorient csapatának mezében egész egyszerűen besétált a gyepre, és mintha a csapat tagja lenne, ünnepelt, megérintette a kupát, nyilatkozott, autógrammokat osztogatott, sőt, még az akkori államfővel, Jacques Chiracal is kezet fogott....

http://www.youtube.com/watch?v=LKbUOeMuvtk&feature=player_embedded


Amiért most különösen érdekes számunkra Gaillard, az hogy Montpellier városában látta meg a napvilágot, és - ha eddig nem derült ki - focibolond. Természetesen a Montpellier-nek szurkol, és nem is bánik rosszul a labdával. De erről egy picit később.
A mi Gaillardunk nemrégiben egy felkészülési mérkőzésen lepte meg a Montpellier-t, amikor egy amatőr csapat ellen játszott felkészülési mérkőzést. Felbérelt vagy hatbusznyi szurkolót, és a Montpellier mezében belefogott a buzdításba. Persze az amatőröknek szorítottak, és a hangulat olyannyira felfokozódott, hogy végül félbe kellett szakítani a találkozót....

http://www.youtube.com/watch?v=Rp0ksbz0mtE&feature=player_embedded

Visszatérve Gaillard labdaérzékére...
Olykor egészen bámulatos trükköket képes megvalósítani a labdával... Ő tagadja, hogy számítógépes "fake-ről" - tehát csalásról - lenne szó, és csak nevet az egészen.
Mindezt persze a Montpellier mezében, és a Montpellier stadionjában megmagyarázva...
Mindezek láttán tehát ne lepődjünk meg, ha az ETO elleni Európa Liga-selejtezőben is kitalál valamit a francia "bolond"...

http://www.youtube.com/watch?v=zR3Z2P4l0H0&feature=player_embedded

/forrás: Nb1.hu/


Óriási forma a tag!!!  :great:  ;D


Na ez fantasztikus. Róla még eddig nem is hallottam.  ;D

:great:

Immáron hivatalos, hogy a két "ősreálos" elhagyta Madridot:

Raúl González -> Schalke 04

José Maria Gutiérrez Hernández (Guti) -> Besiktas

Kíváncsian várom, hogy mire mennek új klubjaikban.

Valdés: "Éhesek vagyunk a sikerre"

A Barcelona kapusa pár hét pihenő után Gavában jelent meg a szurkolók előtt, ahol több ezren éltették a kiváló játékost a VB cím elnyerése után. Annak ellenére, hogy nem játszott, mégis boldog volt, hogy ott lehetett a válogatottal, és elmondta a Barca TV-nek, hogy még mindig az a vágyuk a Barcánál, hogy kupákat nyerjenek, írja az elmundodeportivo.es.

"Éhesek vagyunk a sikerre, ahogyan az elmúlt szezonban is azok voltunk voltunk. Nagyon fiatal csapat a mienk, és  ez a titka annak, hogy még mindig ambiciózusak vagyunk a sikerre. Az új igazolásaink is segítséget adnak ahhoz, hogy fontos címeket gyűjtsünk be." mondta el Valdés.

"Villa és Adriano érkezésével még tökéletesebb lett a keret. Fontos játékosok voltak korábban a klubjukban, és itt is azok lesznek. Biztos vagyok abban, hogy ezt bizonyítani is fogják majd a pályán."

Természetesen ő sem kerülhette ki a Fabregas valószínűsíthető érkezésével kapcsolatos kérdést. "Jó srác, és nagyon jóban vagyunk. Nagy játékos, csodákat tehet itt, és gyorsan be fog illeszkedni. Örülnék, ha hazatérne, és ő is ezt várja. Közismert, hogy mire vágyik. Várjuk őt, mi is és a szurkolók is."

:ok: :ok: :ok:

A komcsik nem viccelnek

Az észak-koreai labdarúgó-válogatott edzőjét és játékosait nyilvánosan megalázták és felelősségre vonták, miután hazatértek a dél-afrikai világbajnokságról – erről a dél-koreai média számolt be.

A beszámolók szerint az észak-koreai szövetségi kapitányt, Kim Dzsong Hunt játékosaival együtt három nappal az országba való visszatérésük után nyilvánosan számoltatták el. A labdarúgók hat órán keresztül a fővárosi kultúrpalota emelvényén álltak, és a nyilvánosság előtt hallgatták a sportminisztertől és a mintegy 400 kormányzati tisztviselőtől kapott ideológiai alapú kritikákat. Kim Dzsong Hunt kizárták a munkáspártból, és egy építkezésen kell majd dolgoznia kényszermunkásként.

A dél-koreai média szerint Észak-Koreában nem ritka, hogy azokat a sportolókat, akik nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, munkatáborokba küldik vagy börtönökbe zárják. A teljes cik az NSO-n olvasható.

Lionel Messi ma tanúbizonyságot tett róla, hogy tökéletes formában van, ugyanis a szünet előtti 15 percben kétszer is betalált a kapuba Szöulban, a K-League ellen. Az argentin zsenit Ibrahimovic előzte meg a gólszerzésben, aki már a 6. percben eredményes tudott lenni.

A második félidőben pedig Sánchez és Soriano találatainak örülhettek a katalán drukkerek, s ezzel együtt kijelenthetjük: a mérleg egyelőre 100%-os a győzelmeket illetően, igaz még csak két alkalommal bizonyított a csapat.

A felkészülési időszak második mérkőzését a szöuli Bucheon stadionban játszotta a Barcelona, ahol Guardiola a múlt heti, Valerenga elleni meccshez hasonlóan egyaránt pályára küldött az első számú keretből is játékosokat, de megadta a lehetőséget a tapasztalatszerzésre több fiatal tehetségnek is. Meglepő fordulattal kezdődődött a meccs, ugyanis az első percben Choi Sung Kuk találatával vezetéshez jutott a K-League, de nem tartott sokáig a hazai szurkolók öröme, ugyanis Dos Santos passzából Ibrahimovic megszerezte az egyenlítő találatot a 6. percben. Ezt követően a Barcelona a jól megszokott 4-3-3-as felállásban próbált meg támadásokat kialakítani, melyekben már aktív szerepet vállalt az új szerzemény Adriano is, aki jobbhátvédként kezdett a mai mérkőzésen. Ez minden bizonnyal jó alkalom volt neki, hogy alaposabban megismerkedjen a Guardiola által megkívánt játékfelfogással. Ennek ellenére nem sikerült megállítania a hazai támadást, így ismét hátrányba került a Barcelona az első félidő vége előtt 9 perccel. Azonban ekkor jött Messi, aki előbb egy Dani Alvessel közös összjáték után szerzett gólt, majd 1 perc elteltével ismét lenyűgözte a közönséget, ahogy a jobboldalról bámulatosan bevarázsolta a labdát a kapuba. A félidő előtti hosszabbításban tehát első alakalommal vezetéshez jutott a Barcelona. A szünetben Guardiola számos változást eszközölt, így a második félidőben élénkebb volt a játék, de az eredmény sokáig változatlan maradt. Két kései találattal azonban tovább fokozta a Barcelona szurkolók örömét a csapat, ugyanis a 81. percben Sánchez, majd a 83.-ban Jonathan Soriano talált a hálóba. Ezzel a rendkívül izgalmas mérkőzéssel mutatkozott be tehát a katalán gárda Dél-Koreában, a folytatás pedig augusztus 8.-án lesz, amikor a Guoan ellen fognak pályára lépni a gránátvörös-kékek.
:ok: