III. félidő

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Most este erre lettem figyelmes...Costa Rica-ban a bíróknak kommunista kedvűk volt.  ;D


Átigazolási összefoglaló

Tegnap éjfélkor a hazai átigazolási időszak is lezárult, így érdemes összefoglalni, hogy az NB I-es klubok mely ígéretekkel, rutinos "rókákkal" erősödtek, és kik voltak azok a "léhűtők", vagy éppen szép összegért eladott futballisták, akik távoztak...

Az élmezőny csapatai (1-4. helyezett)
A bajnokságot vezető DVSC két játékost igazolt, egyikük az MTK-tól érkező Szabó Ádám - akit rögtön kölcsön is adtak -, míg a másik a ZTE-t elhagyó Roguy Méyé. Utóbbi korábban már bizonyította gólerősségét, ám a Lokinál a kezdőcsapatba kerülésért is meg kell majd küzdenie, főként úgy, hogy kölcsönből visszatért Eugene Salami, aki bár Nyíregyházán sok győzelemnek nem örülhetett, 14 bajnokin lőtt 8 góljával kiemelkedett a csapatból, így a debrecenieknek is erősítés lehet.
Az ETO-nál a Bresciából érkező Varga Roland bizonyíthatja, hogy érdemes volt az olaszországi kaland, mellette a már jól ismert Pátkai Máté is fontos eleme lehet az együttesnek. A hajrában érkezett még Djordje Kamber, akivel szintén nem zsákbamacskát vettek a győri vezetők, a játékos évekig megbízható tagja volt az élvonal mezőnyének.
A legnagyobb erősítéseket kétségtelenül a Videoton hajtotta végre: a fehérváriak Torghelle Sándor és Milan Peric személyében két igazi gólgyárost szerződtettek. Mellettük érkezett Kovács István is, akire vélhetően mindenki kíváncsi, hogy megállja-e a helyét a bajnokcsapatnál is. Jeff Silva és Uros Nikolic képességeit egyelőre nem ismerjük, de a lehetőség minden bizonnyal előttük is adott lesz a bizonyításra. A Vidinél a távozókról is szólnunk kell, ugyanis ott is nagynevekkel találkozhatunk: Elek Ákos, André Alves és Dusan Vasiljevic sem lesz tavasszal a fehérváriak szolgálatában.
Az idén eddig remeklő Honvédnál kezdjük rögtön a távozókkal, több kulcsjátékos is más együttes sikereiért küzd a tavasszal: a lejárt szerződésű Torghelle Sándoron kívül Danilo és Abass is mástól kapja majd fizetését - utóbbi csak kölcsönben ment el. Supka Attila szinte kivétel nélkül külföldiekkel erősített: a Siófoktól Bozovic, az ETO-tól Ceolin, míg a Levszki Szófiától Marko Vidovic jött.

A középmezőny (5-12. helyezett)
A DVTK meghúzta szokásos spanyol igazolását, Fernándezre valószínűleg nem csak a miskolciak lesznek kíváncsiak, rajta kívül hazacsábították a Svájcban légióskodott Vági Andrást.
A PMFC-nél szintén a nevekre érdemes figyelni: a pécsiek kölcsönből hívták vissza Samuel Atót (az a fránya "A" betű), míg mellette még az Aalesunból igazolt Solomon Okoronkwo lehet ismerős.
A KTE főként az eladási oldalra koncentrált: távozott többek között Foxi, Maynard, Pisanjuk, Radanovic és Simon Attila is. Varga Róbertet azonban megszerezték a ZTE-től, és Tököli Attila is visszatért.
A Paks sikerrel hívta haza a legutóbb a NEC-nél alkalmazott Eppel Mártont, de a Siófokon edződött Szabó Jánosnak is örülhetnek a zöld-fehérek. Haraszti Zsolt eladása már kevésbé lehet szívet melengető érzés.
Elég sokat kellett lefele görgetniük, de végre a Fradi- és az Újpest-szurkolók is olvashatnak csapatukról. Az FTC teletömte a keretét fiatal magyarokkal: Batik Bence, Beliczky Gergő, Busai Attila, Kulcsár Dávid és Kunsági Roland is "zöld lett". Fél év múlva már sokkal okosabbak leszünk azzal kapcsolatban, hogy melyikük lehet 2-3 év múlva a csapat meghatározó tagja. A magyarok mellett Somalia megtartása is komoly fegyvertény lehet. Csizmadia Csaba, Tóth Bence és Fitos László azonban egy ideig biztosan nem lesz látható az Üllői úton, de valószínűleg Maróti Béla is távozik.
Az Újpest két nagy szerzeménye a visszatérő Dusan Vasiljevic, Fodor Marcell kettős. Mellettük Jevtic és Proesmans öltözhet lila-fehérbe. A IV. kerületiek néhány fiataltól is megváltak: Széki Attila és Szalai Vilmos végleg, míg Egerszegi Tamás, Rubus Tamás és Takács Zoltán kölcsönben ment el.
A Haladás megszerezte a Kaposvár fiatalját, Kulcsár Kornélt, de tavasszal még Nagy Dániel is Szombathelyen futballozhat. Kovács István távozása azonban egyetlen Hali-drukkernek sem eshetett jól.
A Vasasnál nem is szaporítanánk a szót, ugyanis meg kell emlékeznünk jó néhány távozóról és érkezőről. A következő futballistáknak nem kell a Fáy utcában edzésre jelentkezniük: Arsic, Casal, Beliczky Gergő, Gáspár József, Farkas Balázs, Dajic, Mileusnic, Kulcsár Dávid, Simek Péter, Simic. Őket azonban pótolni is kellett, így érkezett az angyalföldiekhez: Rubus Tamás, Szabó Bence, Takács Zoltán, Herczegfalvi Zoltán, Venczel Balázs, Varga Gábor.

A kiesés elől menekülők (13-16. helyezett)
A Kaposvár jó szokásához híven felhívott néhány fiatalt a tartalékoktól: Moustapha Diallo, Fenyvesi Olivér, Major Ádám, Horváth Tamás és Haruna is a nagyoknál bizonyíthat. Mellettük megszerezte Bebetót, Addót és Tomás Sedlakot.
A Siófok két kecskemétit, Simon Attilát és Ribánszki Lászlót szerződtetett, de kölcsönben Heffler Norbert, Egerszegi Tamás és Haraszti Zsolt is segítheti Horváth Károlyékat a bennmaradásért folytatott harc során.
A Ferenczit és Zulevset elengedő Lombard a Finnországban légióskodó Balogh Balázst hívta haza, mellette megszerezte Tóth Bencét a Fraditól, Arsicot a Vasastól, és kölcsönben Szilágyi Pétert a DVSC-től.
A ZTE-t csúnya, ám igaz kifejezéssel élve megpróbálták szétrabolni az NB I-es csapatok, ennek keretein belül Kamber, Méyé és Varga Róbert távozott. Az igen nehéz helyzetben lévő zalaiak az ETO-tól kölcsönvették Ganugravát és Nicorecet, míg a Szlovéniában igen jó teljesítményt nyújtó Polareczki Rolandot visszarendelték.

Forrás: nb1.hu

Podolski megegyezett az Arsenallal

Sokáig tartott a huzavona Lukas Podolski jövőjével kapcsolatban, angol lapértesülések szerint azonban holnap véget ér, a válogatott csatár bejelenti, hogy az Arsenalban folytatja pályafutását.

Az angol Sky Sports értesülései szerint a német Bild újság bejelentésre készül, miszerint Podolski megegyezett az Arsenallal, és a Bundesliga helyett a Premier League-be helyezi át székhelyét.

Az utóbbi időszakban a Schalke 04 és a Chelsea is sok követ megmozgatott, hogy a támadót megszerezze, jelenlegi klubja, az 1. FC Köln pedig azért igyekezett, hogy szerződést hosszabbítson Podolskival.

A lengyel származású csatár korábban azt mondta, csak nyáron hoz döntést, és csak az Európa-bajnokság környékére várható a bejelentése, a nemzetközi sajtó másról árulkodik.

Az kijelenthető, hogy nem az anyagiak hajtják Podolskit, hisz érkezett ajánlat Moszkvából 150 ezer eurós heti fizetéssel, nem fogadta el. Ha elhagyja a Kölnt, minőségi váltást akar, ebbe a képbe épp beleillik az Arsenal.

Forrás: mno.hu

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tmJknwJS348#!

Valászínüleg arra fogadott, hogy az ellenfél győz! a hülye  :D



Barcelona: Pep Guardiola lemondott Gerard Piquéről - sajtóinformáció

A Telemadrid információi szerint Gerard Piqué miatt késik Pep Guardiola szerződésének meghosszabbítása, amíg ugyanis a szakember a következő szezonban nem kíván együtt dolgozni a védővel, addig Sandro Rosell, a Barcelona labdarúgócsapatának klubelnök ragaszkodik az együttes egyik emblematikus alakjához.



Guardiolának a szezon végén a szokásoknak megfelelően lejár egy évre kötött szerződése, ám a korábbiakkal ellentétben azt még nem sikerült meghosszabbítani a klubvezetőknek, minden szándékuk ellenére.

Az elmúlt hetekben több arra utaló jel volt már, hogy Guardiola és Piqué munkakapcsolata nem felhőtlen – a szakember besokallt a celebbé váló középhátvéd bulvársajtóban való megjelenéseitől –, de erről hivatalosan senki sem nyilatkozott, és pletykaszinten sem derült ki semmi. Pusztán abból lehet erre következtetni, hogy a korábban stabil kezdő már nélkülözhető játékossá vált.

Ha Guardiolával tényleg nem sikerül hosszabbítani, Rosellnek új vezetőedző után kell néznie. Spanyol sajtóértesülések szerint Michael Laudrup az elnök favoritja, de alternatívaként Ronald Koeman neve is felvetődött. Közös a két kiválóságban, hogy játékosként mindketten megfordultak a katalánoknál, méghozzá egy időben: a kilencvenes évek eleji Dream Teamnek voltak oszlopos tagjai.

Forrás: NSO

Piqué remekül kijön Guardiolával

Cikkünk csupán a címe alapján igen kevés információval, és minimális hírértékkel bírna, de természetesen nem csak arról szeretnénk beszámolni, hogy a katalán védő és edző kapcsolata jó. Hétfőn a madridi illetőségű Telemadrid televíziós csatorna úgy tájékoztatott, hogy Josep Guardiola attól tette függővé a hosszabbítását, hogy Gerard Piqué távozik-e a csapattól, ha ugyanis Piqué nem megy, úgy ő nem folytatja a munkát a Barcelonánál.

Ijedeznie azonban nem kell a barcelonai szurkolóknak, ilyen téma ugyanis szóba sem került Sandro Rosell és Pep Guardiola konzultációi során, a legutóbbi egyeztetésen sem, amin a teljes technikai vezetés részt vett nemrégiben. A Telemadrid szerint egyébként Rosell nem szívesen teljesítené Guardiola kérdését, mert a klub egyik szimbolikus játékosának tartja Piquét.

A fővárosi televízió információja természetesen nem igaz, nem csak azért, mert Guardiola és Rosell nem ilyen témákat érintett a megbeszélésén, sokkal inkább a felvetés abszurditása miatt. Piqué remekül kijön az edzőjével, ami nem változott meg csupán attól, hogy nincs tökéletes szezonja, és kétségkívül előfordult az elmúlt időszakban, hogy nem került a kezdőcsapatba.
Ilyen típusú, gyerekes ultimátumokat azonban nem csak Guardiola nem adna, hanem nála alighanem néhány osztállyal alacsonyabban rangsorolt, és kevésbé intelligens edzők sem, így csak azt lehet levonni a hír konklúziójaként, hogy a Telemadrid ma állt be a képek hamisításáról kezeskedő AS, vagy a doppingvádakat gyártó Cadena Cope sorába.

Forrás:Eurobarca.hu

#594 március 13, 2012, 15:14:27, Titti7
Ugye nem csak én vélek felfedezni hasonlóságot a gólok között?  ;)
Abban biztos vagyok, hogy mindkettőnek nagyon tudtam örülni ...

Gera gólja Hollandia ellen 04:50 -től:
Hollandia - Magyarország 5-3 2011.03.29.

Jovanovic gólja a Pécs ellen 17:15 -től:
Pécs - Ferencváros 2012.03.11. Teljes meccs

Messit és Ronaldót is vinné az Anzsi Mahacskala

Mahacskala - RC rávenné Hiddinket a bombaigazolásra.
Immár hivatalos: az Anzsi Mahacskala sportigazgatója, Roberto Carlos elárulta: mindent megtesz azért, hogy rávegye Guus Hiddinket Lionel Messi és Cristiano Ronaldo leigazolására.
- Az Anzsi természetesen mindkét játékost megpróbálja leigazolni - mondta Roberto Carlos -, annyi bizonyos, hogy a pénz nem lesz akadály.
A bökkenő, hogy Messit 2016-ig köti szerződés a Barcához, míg CR7-et 2015-ig a Realhoz. Mint ismeretes azonban, az olajmilliárdos Kerimov előtt ez nem számít akadálynak, nem véletlen, hogy éppen Roberto Carlos volt az 1991-ben alapított klub első komoly szerzeménye, nyilván ő sem fillérekért igazolt az Anzsihoz. Utána Samuel Eto'o és a már említett Hiddink kötelezte el magát a csecsen klubhoz, ahol pár hónapig Dzsudzsák Balázs is "előfordult".

Emberi számítás szerint a földkerekség két legjobb labdarúgójának megszerzése akár 250-300 millió euróba is kerülhetne.

Forrás: nb1.hu

Idézetet írta: BvB_09 Dátum március 16, 2012, 12:23:02
Messit és Ronaldót is vinné az Anzsi Mahacskala

Mahacskala - RC rávenné Hiddinket a bombaigazolásra.
Immár hivatalos: az Anzsi Mahacskala sportigazgatója, Roberto Carlos elárulta: mindent megtesz azért, hogy rávegye Guus Hiddinket Lionel Messi és Cristiano Ronaldo leigazolására.
- Az Anzsi természetesen mindkét játékost megpróbálja leigazolni - mondta Roberto Carlos -, annyi bizonyos, hogy a pénz nem lesz akadály.
A bökkenő, hogy Messit 2016-ig köti szerződés a Barcához, míg CR7-et 2015-ig a Realhoz. Mint ismeretes azonban, az olajmilliárdos Kerimov előtt ez nem számít akadálynak, nem véletlen, hogy éppen Roberto Carlos volt az 1991-ben alapított klub első komoly szerzeménye, nyilván ő sem fillérekért igazolt az Anzsihoz. Utána Samuel Eto'o és a már említett Hiddink kötelezte el magát a csecsen klubhoz, ahol pár hónapig Dzsudzsák Balázs is "előfordult".

Emberi számítás szerint a földkerekség két legjobb labdarúgójának megszerzése akár 250-300 millió euróba is kerülhetne.

Forrás: nb1.hu

Nem fogják tudni őket megszerezni az fix! Nincs az a pénz amiért odamennének, ez a hír a vic kategória  ;D