III. félidő

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Falcao egymaga lehozta a 4.5 overem!  8)

A FIFA nem ismeri el az afikai csatár teljesítményét

Afrika - A zambiai Godfrey "Ucar" Chitalu 107 gólt lőtt egy év alatt.

Lionel Messi a napokban adta át a múltnak a német Gerd Müller évtizedek óta fennálló csúcsát. Az argentin 86 gólt lőtt egy év alatt, ami elképesztő teljesítmény, de volt ennél jobb. A zambiai Godfrey "Ucar" Chitalu 107 gólt lőtt egy naptári évben, ami talán lesöpörheti Barcelona sztárjának a fejéről a nemrég megszerzett koronát. A jelentések szerint Chitalu - akinek a neve csak Afrikában csenghet ismerősen - 1972-ben valóban szerzett 107 gólt. A támadót zambiában ötször választották meg az év futballistájának, aki zsákszámra termelte a gólokat. 1968-ban állítólag 81 gólig jutott a Kitwe United színeiben, négy évvel később pedig elérte azt a rekordot, amit a FIFA soha nem ismerte el. Az ország szövetsége azonban harcba száll a futballista és Zambia igazáért és minden követ megmozgatnak, hogy bebizonyítsák Chitalu rekordját.

- Ez megtörtént, amit a zambiai szövetség feljegyzett, de a világ futballjában nem ismerik el. Most mindenki Lionel Messiről beszél, mert nem tudnak Godfrey Chitalu góljairól. Szövetségünk megbízik egy független szervezetet, hogy vizsgálják meg a levéltáraink feljegyzéseit, és akkor majd kiderül, hogy a CAF nem tévedett, és ezt a FIFA-nak is el kell fogadnia, mert valójában Godfrey Chitalu a rekorder - mondta az afrikai szövetség egyik embere.

Sajnos az afrikai támadóról videofelvétel nem lelhető fel a világhálón, de egy képet sikerült találni Godfrey "Ucar" Chitaluról, aki 1993-ban hunyt el.


Forrás: nb1.hu

Zlatan: Én is lőnék 90-et, mint Messi

A francia L'Equipe megkérdezte Zlatan Ibrahimovicot, mi a véleménye Lionel Messi hétvégén felállított új gólrekordjáról. A Paris Saint-Germain csatára most sem okozott csalódást, úgy véli, neki is sikerülne.
,,Én is rúgnék kilencven gólt, ha a bírók annyi büntetőt ajándékoznának nekem, mint amennyit a Barcelona kap" – mondta a lapnak a svéd, aki egy szezont töltött a katalán klubnál két éve. 45 meccsen 21 gólig jutott, de nem jött ki Josep Guardiolával, a Milanhoz igazolt, ahol második szezonjában huszonnyolcat vágott. Laporta, a Barcelona volt elnöke egy nyilatkozatában azt mondta, már kibékült a svéd és Guardiola.
A Marca összeállítása szerint az argentin rekorder az idén elért nyolcvanhat góljából csak tizennégyet lőtt büntetőből, hatvanötöt nyílt játékból, nyolcat pedig szabadrúgásból szerzett.
Ibrahimovic a nyáron igazolt a Paris Saint-Germainhez, a francia bajnokságban tizenhat forduló után tizennégy góllal vezeti a góllövőlistát.
A svéd október elején is beszólt már Messinek, akkor azt mondta, a Barca-sztár nem érdemli meg az idei Aranylabdát, mert már máson lenne sor.

http://sportgeza.hu/futball/2012/12/11/ibra_en_90-et_rugnek/

Lehet, hogy komolyan is gondolja Ibra, mert tegnap egy mester3-as jött a Valenciennes ellen
azaz 17 forduló 17 gól.   :D

Idézetet írta: Kisfőnök Dátum december 12, 2012, 10:47:25
Zlatan: ,,Én is rúgnék kilencven gólt, ha a bírók annyi büntetőt ajándékoznának nekem, mint amennyit a Barcelona kap"

Szépséghiba, hogy Messi nem igazán büntető specialista.  ;D

Hihetetlen magyar sztori. Évtizedeken át senkinek nem tűnt fel, hogy a Győr-Moson-Sopron megyei Gönyű futballpályáját rosszul mérték ki, így az TRAPÉZ alakú lett. A Google Maps felvételei alapján döbbentek rá a hibára a helyiek, akik újra kimérték a játékteret. Az egyik kaput át is kellett helyezni - írja a Kisalföld.



Ááááááááááá ;D ;D ;D ;D :bash: :bash:


Ugyan nem sportfogadás, de megosztom veletek az örömömet. Ágit pici kislány kora óta ismerem, korábban sportoló volt, triatlonista.

Hatalmas sikert könyvelhet el Konkoly Ágnes, a Miss Universe Hungary 2012 nyertese. A szépség Magyarország történetében először a top 10-be került be a Miss Universe világdöntőjében. 
http://www.life.hu/szepulj/20121220-miss-universe-hungary-2012-konkoly-agi-a-legjobb-10be-kerult.html

Idézetet írta: csabax Dátum december 20, 2012, 16:51:23
Ugyan nem sportfogadás, de megosztom veletek az örömömet. Ágit pici kislány kora óta ismerem, korábban sportoló volt, triatlonista.

Hatalmas sikert könyvelhet el Konkoly Ágnes, a Miss Universe Hungary 2012 nyertese. A szépség Magyarország történetében először a top 10-be került be a Miss Universe világdöntőjében. 
http://www.life.hu/szepulj/20121220-miss-universe-hungary-2012-konkoly-agi-a-legjobb-10be-kerult.html

Mikor mehetek nálad vendégségbe, s mutatod be az ismerőseidet?  ;) :beerchug:

Itt valaki nagyon halmozza az élvezeteket! ;D ;D ;)

Idézetet írta: gerry Dátum december 20, 2012, 16:57:06
Mikor mehetek nálad vendégségbe, s mutatod be az ismerőseidet?  ;) :beerchug:

;)  :beerchug:

Bayern-Dortmund csata lesz a német kupában

A két gigász, a Bayern és a Dortmund, már a legjobb nyolc között egymás ellen meccsel a német kupában. A mérkőzéseket február utolsó hetében rendezik. Hajnal Tamásék a másodosztályú Bochum, míg Szalai Ádámék a Freiburg ellen lépnek pályára jó eséllyel.

A párosítás:
Kickers Offenbach (III.) – Wolfsburg
Bayern München – Borussia Dortmund
VfB Stuttgart – VfL Bochum (II.)
Mainz 05 – SC Freiburg

Forrás: nb1.hu

Limitálni fogják a külföldi játékosok számát az NB I-ben

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökének bejelentése szerint limitálni fogják a külföldi játékosok számát a hazai élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban.



Csányi Sándor erről az egykori válogatottak szerdai találkozóján beszélt, a hagyományos év végi összejövetelen, melyre ezúttal is a Puskás Ferenc Stadionban került sor, számos korábbi kiváló játékos és edző, illetve sportvezető jelent meg.


Csányi Sándor köszöntőjében reményét fejezte ki, hogy 2013-ban az egész magyar labdarúgás olyan sikereket ér el, amelyek méltóak a válogatott idei remek eredményeihez.



- Sokkal kevésbé lenne hiteles a programunk, ami alapján szeretnénk visszakerülni Európa élvonalába, ha a múltban nem lettek volna kiemelkedő sikerei a magyar labdarúgásnak - folytatta az MLSZ elnöke. - Nem volt eredménytelen az idei esztendő, számos területen látható pozitív változás. A válogatott jól teljesített, bízom benne, hogy a csapat kijut a brazíliai világbajnokságra, de legalább olyan játékot nyújt, amelyre büszkék lehetünk.

Szerinte az OTP Bank Liga küzdelemsorozata sokkal érdekesebb, mint korábban, sokkal több csapat áll harcban a nemzetközi kupaszereplést jelentő helyekért, izgalmas, jó meccseket lehet látni.


- Az utánpótlás is jelentős javuláson ment keresztül, nőtt a csapatok és a sportoló gyerekek száma, de hatékonyabb a szakmai munka is - mondta, majd elismeréssel szólt Mezey Györgyről, aki szavai szerint az edzőképzés élén fantasztikus munkát végzett, de most átadja a helyét.


- A következő évek fontos teendője, hogy a gyerekeket oktató szakembereket alaposan felkészítsük - mondta a szövetség vezetője. - Van egy-két terület, amellyel nem lehetünk teljesen elégedettek, ilyen a női futball a tulajdonosok hozzáállását, és a játékosok, illetve a csapatok számát tekintve egyaránt. Sajnos ebben a szakágban az európai középvonal közelében sem vagyunk. Azt tervezzük, hogy az NB I-es csapatok számára kötelezővé tesszük női csapat indítását is.

Csányi Sándor reményét fejezte ki, hogy magasabb színvonalú lesz az egycsoportos NB II, amely az élvonalba be nem kerülő fiatalok számára megfelelő fejlődési lehetőséget nyújt.


- Azt szeretnénk, hogy ne külföldiek és kiöregedett NB I-esek levezetőterepe legyen a másodosztály. Ezt a versenykiírás módosításával és anyagi ösztönzéssel fogjuk elérni - részletezte az MLSZ elnöke. - Célunk, hogy az első osztályban is minél több magyar játékos szerepeljen. A versenykiírás tartalmazni fogja, hogy a huszonnégy fős keretből legalább nyolc játékos hazai legyen, és ezt a számot minden évben növelni fogjuk. Az utánpótláspénzek elosztásánál az olyan műhelyek sokkal kevesebb támogatást kapnak, ahonnan nem kerül ki NB I-es magyar játékos.


Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkára köszöntőjében az MLSZ vezetését méltatta, mondván, a testület világos, egyértelmű célokat fogalmazott meg.   


- Vannak eredmények, de vannak buktatók is, amelyeket le kell küzdeni. A művész meg tudja érinteni az emberek lelkét, de nincs olyan ember, aki ne tudna meghatottsággal és örömmel visszaemlékezni mondjuk az Aranycsapat játékára, ezért hálával és köszönettel tartozunk a válogatott labdarúgóknak, akik sok örömet okoztak a magyar nemzetnek - mondta a politikus.


Forrás: nb1.hu

Nem csak a teremfocis Falcao tud csodagólokat szerezni. A Dunakesziben játszó Safi is tud szép gólt lőni.  :)

Az évtized kispályás gólja - Safar Tony


Egy évre kizárták a Málagát

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) egy évre kizárta az európai küzdelmekből a Málagát, mert vétett a pénzügyi Fair play előírásai ellen. A játékosainak és alkalmazottainak tartozó spanyol együttesnek halmazati büntetésként 300 ezer eurót is be kell fizetnie az UEFA kasszájába, és ha 2013. március 31-ig nem rendezi tartozásait, további egy évvel megtoldják az eltiltását.

Az UEFA döntése értelmében a most zajló kupasorozatot még nem érinti a kizárás, így a Málaga pályára léphet az FC Porto elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben.

(Sport TV)