III. félidő

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában




Na ez a Cassano fazon is "egyszerű figura"..... :bash:

Na, vajon kiről nevezte el Cassano a második fiát?
Megszületett Antonio Cassano második fia, aki a papától nem a Mario és nem is a Zlatan nevet kapta, hanem... ...természetesen a Lionelt!

,,Ez életem második legboldogabb napja, mindjárt az első fiam, Cristopher születése után – idézi a büszke atyát első, a Mediaset Italia 2 csatornának adott interjúját a La Gazzetta dello Sport internetes kiadása. – Lionel az után a futballista után kapta a nevét, aki szerintem minden idők legnagyobb játékosa, és az én példaképem. Remélem, úgy fog majd játszani, mint az apja, mert úgy, mint Messi lehetetlen."





Idézetet írta: caps lock Dátum március 19, 2013, 16:10:19
http://www.hatharom.com/2013/03/19/magyar-zaszlot-egettek-a-rapid-szurkoloi-kolozsvaron

Hangolnak a retkek..

Kíváncsian várom erre a FIFA, vagy akár az UEFA miatt reagál? Jah, hogy nem izraeli zászló? Akkor semmit... :noway:

Örömmel vette az MLSZ a Román Labdarúgó Szövetség bocsánatkérését

    Budapest, 2013. március 20., szerda (MTI) - A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és a válogatott egyaránt örömmel vette tudomásul a román szövetség (FRF) intézkedését és bocsánatkérését, amiért hétfőn a kolozsvári bajnoki mérkőzésen a bukaresti Rapid szurkolói felgyújtották a magyar zászlót.


    Az MLSZ honlapján olvasható szerdai közlemény szerint "az MLSZ és a válogatott játékosai továbbra sem tartják elfogadhatónak a kolozsvárihoz hasonló szélsőséges cselekedeteket, hiszen a sport egyik alapértéke a felek kölcsönös tisztelete".
    Az FRF a honlapján közölt írásban úgy fogalmazott, "a Román Labdarúgó Szövetség és Románia labdarúgó-válogatottja ezúton kér bocsánatot a Magyar Labdarúgó Szövetségtől, Magyarország nemzeti válogatottjától, az ország polgáraitól és a magyar államtól egy felelőtlen szurkoló minősíthetetlen tettéért".
    A román szövetség hangsúlyozta, hogy a két ország sportági fórumai kiváló kapcsolatokat ápolnak egymással. Az FRF közleménye kitér arra, hogy a Liga 1-et (a román első osztályú bajnokságot) a romániai Hivatásos Labdarúgó Liga szervezi, ezért az MLSZ keddi levelét a ligának továbbította a román szövetség.
    A kolozsvári CFR és a bukaresti Rapid hétfő esti kolozsvári bajnoki mérkőzésén a Rapid szurkolói meggyújtottak egy magyar zászlót. A megnyilvánulás miatt a Hivatásos Labdarúgó Liga 30 ezer lej (több mint kétmillió forint) bírsággal és a következő otthoni bajnoki mérkőzése zártkapus megrendezésével sújtotta a Rapidot.
    Az incidens miatt az MLSZ kedden hivatalos levélben kért tájékoztatást a román szövetségtől, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Mikó Imre kisebbségi jogvédő szolgálata pedig feljelentést tett az ügyészségen és a rendőrségen.
    Victor Ponta román miniszterelnök szerdán közleményben ítélte el a történteket, és reményét fejezte ki, hogy a csendőrség azonosítja az elkövetőket, és "maximális szigorral" alkalmazzák esetükben a törvényt.
    A magyar és a román válogatott pénteken világbajnoki selejtezőt vív a Puskás Stadionban, a nemzetközi szövetség (FIFA) büntetése miatt zárt kapuk mögött.
    Az MLSZ az 56-osok terére szervezett a szurkolók számára ingyenes rendezvényt, amely 18 órakor a Magna Cum Laude zenekar koncertjével kezdődik, majd a drukkerek óriáskivetítőn követhetik a magyar-román mérkőzést.

lehet azt már tudni kb. hány magyar szurkoló fog menni a bukaresti meccsre?



Hagi magyar sajtóigazolvánnyal lehet jelen a Magyarország-Románia vb-selejtezőn? Úgy tűnik, hogy igen. A Puskás-Suzuki Kupa sorsolására érkezett ,,Kárpátok Maradonája" azt tervezte, hogy a helyszínen tekinti meg a magyar-román találkozót, ám - mivel zártkapus a mérkőzés - gondjai akadtak. A román labdarúgás legendás alakja a magyaroktól kap segítséget, s ha jól alakulnak a dolgok, akkor Gheorghe Hagi a focimérkőzést közvetítő M1 szakkommentátora lesz.  :)

(A mellékelt kép természetesen nem igazi.)




Várda SE: megvan a 37. veretlenűl megvívott bajnoki mérkőzés is!  :great:

A tudósítást ezúttal a csapat hivatalos oldaláról vettem, mert ez érdekesebb mint a hivatalos.  :)

16. FORDOLÓ
Megmaradt a 7 pontos előnyünk. A játék vezetés egyenlő volt a nullával!
Szlovák ( Felvidék) szurkolókat hívtak a Várda ellen!

CIGÁND - VÁRDA SE  0-0
2013.03.23 szombat
Cigánd

Cigánd, 800 néző, v.: Nagy T.

Cigánd: Sánta T. – Pop, Deme A., Tempfli, Gnandt-Német, Tudja (Módis, 83.), Baksa Z., Roszel (Vicickó, 65.), Boldog, Ludescher, Varga Z. Edző: Kocsis János.

Várda SE: Petranics – Tóth Gy., Hegedűs T., Lakatos I., Fodor A., Bagin, Iván A., Szkunzjak (Soós T., 69.), Kornutjak, Miskolczi (Brankovics P., 82.), Farkas M. (Oláh D., 59.). Edző: Révész Attila.

A hazaiak elszántságát mi sem mutatta jobban, minthogy busznyi szlovák szurkolót ,,importáltak" a rangadóra, és így a két tábor által remek hangulat kerekedett ki. Az első félidőben egyértelműen a vendégek akarata érvényesült, a Cigánd ekkor és szünet után is csak a felívelésekre összpontosított. Ezzel együtt a második játékrész a szél támogatásának köszönhetően inkább a hazaiak fölényét hozta. Gólt viszont egyik félnek sem sikerült szereznie, így igazságos eredmény született, ami – tekintettel a tabellán meglévő előnyére – a várdai csapat számára lényegesebb elfogadhatóbb.

Jó: Tempfli, Pop, Baksa Z., Tudja, Varga Z., illetve Petranics, Tóth Gy., Kornutjak, Iván A.

Kocsis János: – A második félidőben ellenfelünk fölé nőttünk és a helyzeteket tekintve győzelmet szalasztottunk el.

Révész Attila: – A várakozásunknak megfelelően történtek az események, sajnos a játékunkat az irdatlan szél nagyban befolyásolta. Ezzel együtt mi próbáltunk futballozni, szemben az ellenfél ,,rúgd fel és fuss" ösztönjátékával, ugyanakkor elsősorban a küzdelem dominált. A hazaiak nagyon jól megszervezték a védekezésüket, pontszerzésükhöz gratulálok.

A játék vezetés kritikán aluli, így hát nem is szeretnénk vele foglalkozni!

U.i.: Fenték ránk a fogukat, szó se róla.  ;) Ezzel tulajdonképpen a nehezét letudtuk a tavasznak, de mint tudjuk a labda pattog....

Várda SE: megvan a 38. veretlenűl megvívott bajnoki mérkőzés is!  :great:

Várda SE–Tiszaújváros 1–1 (0–0)

Kisvárda, 250 néző, v.: Tatár. Várda SE: Petranics – Tóth Gy., Hegedüs T., Lakatos I., Fodor A., Brankovics P. (Szkunzjak, 90.), Iván A., Oláh D., Kornutjak, Miskolczi (Soós T., 73.), Farkas M. (Spekker, 85.) Edző: Révész Attila. Tiszaújváros: Hamar Zs. – Horváth T., Fodor P., Lippai G., Török A. (Daru I., 69.) , Zádori E., Gacsal, Polényi T. (Zádori S., 65.), Gaál G., Molnár G., Dávid Z. Edző: Koleszár György.

Kifejezetten élvezetes, remek mérkőzésnek lehettek tanúi a kilátogató nézők. Mindkét csapat nagy akarással, gólratörően futballozott: a második félidőben a hazaiak magukhoz ragadták a kezdeményezést, ekkor sikerült vezetést szerezniük, majd a vendégek tíz játékossal minden egy lapra feltéve küzdöttek az egyenlítésért. Ez a hosszabbításban megvalósult, mégpedig 45 méterről, egy lecsúszott beívelés következtében. Gól: Hegedüs T. (11-esből, 58.), illetve Gacsal (93.). Kiállítva: Gaál G. (57., Lakatos I. lerántásért, második sárga lappal). Jó: Hegedüs T., Kornutjak, Iván A., Brankovics P., Farkas M., illetve a teljes a vendégcsapat.

Révész Attila: – Sajnos, a félelmem megalapozottnak bizonyult, ugyanis az újvárosiak nagyon fegyelmezetten, harcosan játszottak. Ahelyett, hogy egy nullnál bebiztosítottuk volna a győzelmet, a vendégeknek a hosszabbítás legvégén egy potya ízű góllal sikerült egyenlíteniük, ezért azt gondolom, erőfeszítésük, illetve a mi időnkénti pánikolásunk miatt megérdemelten szerezték meg az egy pontot.

Koleszár György: – Jól futballoztunk, ettől függetlenül gratulálok a Várda bajnoki címéhez, ami nem is lehet kérdés.

U.i.: Tényleg mocskos nagy potyagólt kaptunk a végén. Annyira a végén, hogy már középkezdésre sem volt idő.  ;D ;D Semmi gond, ez is benne van a fociban. Jah, azt feltétlenül meg kell említenem a vendégek nem érdemtelenül raboltak pontot.
És még egy privát vélemény: egyre jobb ez az NB.III. mind színvonalában, mind iramában.


A FIFA-hoz fordul a Jobbik a román szurkolók amszterdami magatartása miatt

    Budapest, 2013. április 4., csütörtök (MTI) - Fegyelmi eljárás megindítását kérte a Jobbik a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségtől (FIFA) a Hollandia-Románia világbajnoki selejtező mérkőzésen a román szurkolók által kifüggesztett transzparens miatt - jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Szilágyi György.


    A Jobbikos politikus ismertette: az ügy előzménye, hogy a 2012 szeptemberi Magyarország-Izrael barátságos mérkőzésen a magyar szurkolók viselkedése miatt a FIFA zárt kapus mérkőzésnek nyilvánította a márciusi Magyarország-Románia világbajnoki selejtezőt. Ez előtt - a mérkőzés előtt néhány nappal - a román bajnokságban a Rapid Bukarest kolozsvári mérkőzésén a román főváros csapatának egyik szurkolója elégetett egy magyar zászlót.
    Erre utalva a március 26-i amszterdami Hollandia-Románia világbajnoki selejtezőn a román szurkolók az "egy rongyégetésért letartóztatnátok, miközben éveken keresztül mosolyogva tűrtétek az RMDSZ állampolitikává előlépett etnikai terrorizmusát" szövegű feliratot helyeztek el a nézőtéren - mondta.
    Szilágyi György szerint megengedhetetlen, hogy a magyar nemzetet, a magyar nemzeti lobogót és a Romániában élő nagyszámú magyar kisebbséget ilyen megjegyzésekkel illessenek, ráadásul mindezt nem egy barátságos mérkőzésen, hanem egy FIFA által szervezett világbajnoki selejtezőn.
    Éppen ezért a jobbikos politikus kedden levélben és faxon is Joseph Blatter FIFA-elnökhöz, valamint a FIFA főtitkárához, és a szervezet fegyelmi bizottságának elnökéhez fordult. Ebben azt írja: a magyar zászló rongyként történő megnevezése súlyosan sérti a magyarokat és ez "kisebbség elleni uszítás és politikai megnyilatkozás", amely a FIFA fegyelmi szabályzatába ütközik, ezért fegyelmi eljárás megindítását sürgeti.
    Szilágyi György hangsúlyozta: reméli, hogy a FIFA nem alkalmaz kettős mércét és minden kisebbségnek egyenlő jogokat biztosít, ezért ezt az ügyet is olyan szigorúan ítéli meg, mint ahogy tette azt a tavaly szeptemberi barátságos mérkőzésen történtek kapcsán.

MTI 2013. április 4., csütörtök 11:30