III. félidő

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Sajnos egyáltalán nem lepne meg ha ti nyernétek. De azért hajrá Szeged!

Osztályozó az NB II-ért, 1. mérkőzések:
Dorog-Szigetszentmiklós 0-6
Dunaújváros-Soproni VSE 1-1
Felsőtárkány-Szolnok 0-1
Soroksár-Cegléd 0-3
Tatabánya-Budaörs 4-2
Várda SE-Szeged 2011 1-1

Tárkányban még én is fociztam utánpótlásban... Még CSK is voltam   :D

Reminél az idegenbeli gólok számítanak vagy az "angol" szabály érvényes?

Talán ez a tudósítás fedi legjobban a valóságot, ezért ezt választottam:

Nem állítjuk, hogy harminc éve nem voltak annyian futballmérkőzésen Kisvárdán, mint szombaton, de annak megfelelő volt az érdeklődés, hogy az NB III-as csapat három évtized után jutott a feljutás közelébe. Szegedről is érkeztek szurkolók – kicsit késve, de nem zavartatták magukat, a pályára beugorva helyezték el molinóikat a kerítésen, így alig kezdődött el a meccs, máris kényszerszünet következett.

Jó hangulatban indult a csata, a harctéren lévők érezhetően feszültek voltak. A Szeged mintha a döntetlenre rendezkedett volna be, de idővel ráérzett a várdai csapat bátortalanságára, és egyre több támadást vezetett. Érezhető volt, hogy erősebbek és gyorsabbak a Tisza-partiak, ami nem is csoda, hiszen mégis egy NB II-es középcsapatról van szó, amelynek az átszervezés miatt kell a létéért küzdenie.

A harmadik lehetőségét ritkán látható körülmények között váltotta gólra a látogató, tetézte a várdaiak baját, hogy Hegedűs Tibor sérült lába rakoncátlankodni kezdett, így lesántikált a pályáról, ami után Bagin Sándor foglalta el a helyét a védelem tengelyében. Lakatos István öngóljával még nem volt vége a hihetetlen jeleneteknek: az első félidő végén a pályáról lekérezkedő Oláh Dávid épp akkor állhatott vissza, amikor a félpályánál felé gurult a labda (olyan volt a szituáció, mint amikor jégkorongban a kiállításból visszatért játékos kilép a koronggal), rávezethette az egy szem vendégvédőre, de nem tudta kicselezni – nagy kár, hogy nem valamelyik csatár előtt adódott a lehetőség. Aztán a második rész újabb öngóllal indult: ezúttal Szlobodan Markovicsról került a rossz kapuba a labda.

Felbátorodott a Várda, Miskolczi László többször is próbálkozott távolról, és Iván Attilának is akadt biztató kísérlete. Miskolczi és Tóth György fejesből is előnyt szerezhetett volna, de mindketten néhány centit tévedtek, a túloldalon Petranics Szergejnek is bravúrokat kellett bemutatnia, és enyves kézzel kapkodta le a labdát a beíveléseket követően. Akkor már emberhátrányban játszott a Szeged, amelynek a hajrában tényleg megfelelt az iksz. A várdaiak többet kockáztattak, mint az elején, de fergeteges rohamokról esetükben sem beszélhettünk, így maradt a döntetlen, amivel abszolút nyitva maradt az NB II-be jutás/maradás kérdése. A visszavágót szombaton rendezik Szegeden.


NB II-es osztályozó: jegyzőkönyv

Várda SE–Szeged 2011 1–1 (0–1)

Kisvárda, 1500 néző, v.: Solymosi.

Várda SE: Petranics – Lakatos I., Hegedűs T. (Soós T., 35. perc), Oláh D., Tóth Gy. – Kornutjak (Spekker, 80.) – Farkas Márton (Koi, 92.), Iván A., Fodor A., Miskolczi – Bagin. Edző: Révész Attila.

Szeged: Belecsan – Tóth I., Petrók, B. Kapic, Farkas Márk – Ulvicki, Sz. Markovics – Kéri (Varga B., 61.), Kis R. (Timm, 86.), Farkas Z. (Dedic, 78.) – Jovánczai. Edző: Gálhidi György.

28. perc: Markovics tört be a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, középre passzolása után Márkus Tamás asszisztens jelezte a lest, de közben a menteni igyekvő Lakatos István lábáról Petranics felett a saját kapujába hullott a labda. A játékvezető először szabadrúgást ítélt a les miatt, majd konzultált a segítőjével, és középre mutatott. Öngól, 0–1.

52. perc: Miskolczi jobboldali szöglete után Kornutjak préselte a kapu elé a labdát, amely az ötösön belül ide-oda pattogott, végül Markovicsról került a gólvonal mögé. Öngól, 1–1.

74. perc: Jovánczai addig reklamált, míg sárga lapot kapott, rövid időn belül a másodikat, így a kiállítás sorsára jutott.

Jó: Petranics, Oláh D., Tóth Gy., Fodor A., Miskolczi, ill. Belecsan, Petrók, Farkas M., Kis R.

Mesterszemmel:
Révész Attila: – Az első félidőben megilletődötten játszottunk, illetve kiderült, hogy erősebb csapat ellen több játékosom csak ennyire képes, ugyanakkor csapatként elfogadhatót nyújtottunk. Az az igazság, hogy ebben a mérkőzésben több nem volt.
Gálhidi György: – A mi elképzelésünk szerint alakult a mérkőzés eleje, ám vezetésünk után érthetetlen módon leálltunk. A kapott gól után idegeskednünk kellett, de idegenben nem rossz eredmény a döntetlen.

Privát véleményem a látottakról:
1., Nem játszottunk jól az első félidőben, talán helyzetig sem nagyon jutottunk el. A második félidőben viszont jobb helyzetkihasználással eldönthettük volna a párharcot. Nem tettük, így nehéz lesz a visszavágó.
2., Szegedi ultrák:  :noway: :hanyas: Hát mi ez a csürhe? Mi ez a csőcselék? Diósgyőri(!!!) ultrákkal megerősítve jönnek ide randalírozni? Nem a meccsre jöttek a csapatuknak szurkolni, hanem balhézni. Volt amelyik olyan merev részegre itta magát, hogy mentővel kellett elvinni. Most kérdezem én azoknak a tetves kisebbségieknek (remélem szépen fogalmaztam) mi keresnivalójuk volt itt?


Elrontották egy kisváros futball ünnepét.  :noway: Ha semmi másért, de ezért amít itt műveltek, nagyon szeretném ha mégis mi jutnánk tovább.

Hajrá VÁRDA SE!  :beerchug:

Idézetet írta: RedMunchen2010 Dátum június 08, 2013, 20:47:14
Reminél az idegenbeli gólok számítanak vagy az "angol" szabály érvényes?
Erre vonatkozóan már én is kerestem a szabályt, de nem találtam meg. Szerintem számít az idegenbeli gól.


Vérzik a szívem, de sajnos nem lehetek ott.  :( Ebben a kibaszott nagy demokráciában sajnos eljutottunk odáig, hogy inkább egy kis alkalmi melót kell választanom a "derby" helyett.  :noway: Pedig ettől kedvezőbb feltételekkel (minden ingyenes!) nem jártam még meccsen. Na sebaj! Tudomásul vesszük, hogy ezt dobta a gép.

Én csak azt szeretném, hogy becsülettel küzdjenek a srácok, szívüket-lelküket tegyék ki a pályára.
Eredménytől függetlenül Mi így is, úgy is büszkék vagyunk rájuk!

Hajrá VÁRDA SE!  :beerchug:

Hát igen, mint tudjuk "a futball nem élet halál kérdése, hanem sokkal több annál.." Remélem tudod majd követni az eredmény alakulását.


Negyedóra után vezet a Várda 1-0-ra; hajrá! :beerchug:

Kettős emberelőnyben vagyunk a 25.perctől, vezetünk 1:0-ra!!!!

A 30.perc eseménye:

Mindkét csapat bevonult az öltözőbe, miközben a rendezők végül sikeresen akadályozták meg, hogy a némileg feldühödött szegedi ultrák berohanjanak a pályára.   
Egy félmeztelen szurkolónak sikerült csak beszaladnia, emiatt vonult le a kisvárdai csapat.   

Erről fejtettem ki a véleményem az első meccs kapcsán is..... Egy hét alatt nem változtak.  ;D ;D ;D

Idézetet írta: TiB Dátum június 15, 2013, 08:33:15
Bár nem vagyok még csak környékbeli sem, de szívből fogok délután szurkolni...Hajrá VÁRDA SE! :beerchug:
Csatlakozom!
HAJRÁ VÁRDA SE!!!

A 60.percig(!!!!) tartó első félidő után vezetünk 1:0-ra!

Ami nagyon fontos volt: gólt szereztünk. Ami legalább ennyire fontos volt: nem kaptunk gólt. Gyors gólunk után az ellenfél elveszítette a fejét, ezzel együtt két játékosa is a kiállítás sorsára jutott. Ezzel párhuzamosan a szegedi szurkolók(?) is elveszítették a fejüket, így a mérkőzés is félbeszakadt egy időre.

Várakozáson felül jól állunk, de higgadtnak kell maradni! Remélem ezt az edzőnk tudatosítja a srácokkal félidőben.


Én Szegeden élek, de drukkolok nektek. Remélem boldogok lesznek a szegedi ultrák egy osztállyal lejjebb.  :beerchug:


Szegeden se mostanában lesz NB1...