III. félidő

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában


Péntek este letartóztatták Sorin Cigant, az Újpest, a Ferencváros és a Vasas egykori játékosát. Cigant, aki az Aradi ACU edzője, valamint a klub elnökasszonyát, Gheorghiţa Onutot 12 órán keresztül hallgatták ki az ACU-Bihar FC II. ligás bajnoki mérkőzés körül felmerült gyanús dolgok miatt.
A váradi csapaton múlott ugyanis, hogy ki lesz a román labdarúgó liga második csoportjának negyedik kiesője. A találkozó 1-1-es döntetlennel végződött, az Aradi ACU pedig búcsúzott a másodosztálytól. Az Országos Korrupcióellenes Bizottság ügyészei büntetőeljárást kezdeményeztek az elnöknő ellen, mivel az Cigan közreműködésével 30.000 eurót ajánlott a Bihar FC labdarúgóinak, ha elveszítik az aradiak elleni összecsapást.


nb1.hu

Ma este mutatják be a Madrid-i közönségnek Cristiano Ronaldot.

A portugál bemutatását élőben lehet követni a bwin.com-on, 20:30-tól.
Úgyanakkor a prezentáció alkalmából a bwin egy pár speciális fogadást fog ajánlani, mely Cristiano Ronaldo szereplésére vonatkozik.

Ezek a következőek:

Hány bajnoki gólt fog Cristiano Ronaldo szerezni a 2009/2010-es szezonban?

18 vagy több gól - 2.05

15 - 17 gól közt - 3.50

14 vagy kevesebb gól - 3.00

Hány bajnoki gólt fog szerezni Cristiano Ronaldo az Fc Barcelona ellen a 2009/2010-es szezonban?

Egyet sem - 2.25

Egy gól - 2.40

Kettő vagy több gólt - 4.00

Hány gólt fog szerezni Cristiano Ronaldo az első mérközésén melyett a Real Madrid szineiben játszik?

Egyet sem - 1.72

Egy gól - 2.50

Két gól - 9.00

Három vagy több gól - 26.00

Hány gólt fog szerezni Cristiano Ronaldo a Real Madridnak a Bajnokok Ligájában?

Több, mint 4,5 gólt - 1.85

Kevesebb, mint 4,5 gólt - 1.85


Szevasztok!

Na, ebből aztán tényleg lesz harmadik félidő:

http://www.pepsifoci.hu/node/37706


Tudjátok mit...én elitélem mindkét szurkolótábort...maradjuk annyiban, hogy egyik sem SZENT!....most sajnos nincs időm részletesebben, hogy miért is...de lehet majd egyszer.


A magyar - román barátságos meccsel kapcsolatban érdeklődnék. Pontosan mikor lesz, mikortól lehet jegyeket venni, meddig és mennyibe kerülnek kb. ?


Román bocsánatkérés az Adevărul napilapban:

"Magyarország, szépen kérünk bocsálys meg nekünk!
A múlt héten a Ghencea stadionon egy egyszerü játékról volt szó, egy csapattal abból az országból mely szívből megsiratta Marian Cozma kézilabda játekost. A Steaua – Ujpest egy szép meccs lehetett volna ha egy maroknyi gazembernek nem sikerült volna néhány iszonyatos szavat szülnie: egy szörnyű drapéria, mely a mi drága nemzeti zászlónk mellet lett magasba emelve, súlyos sértést hozott a magyar népnek.
Milio honfitársunk van ki Jenei Imrének és Bölöni Lászlónak az anyanyelvét beszeli és nem választhatnak el bennünket töllük néhányan, kiknek börtönben volna a helyük.Éppen azért, a Budapesti visszavágo elött, milió román rajongó nevében kik meg tudják becsülni ellenfelüket és egy másik nemzet állampolgárait, az Adevărul napilap szerkesztőség úgy döntött, hogy bocsánatot kérjen azok helyében akiknek ezt kellet volna tenniük.
Alázatosnak lenni miután egy sajátod megprobált megalázni, méltóságteljes. Mivel büszkék vagyunk, mivel europaiak vagyunk, mivel ujságírok vagyunk és a normalitásnak nincsen nemzetisége, Magyarország, szépen kérünk bocsálys meg nekünk!"

A word jó pár szót aláhúzott volna... No comment...

Nem vagyok ute szimpatizáns, sőt....... De el kell ismerni, a válasz transzparens frappánsra sikeredett:

"A MAGYAR ÉDESANYÁK A VILÁG LEGSZEBB ASSZONYAI!! OLY GYÖNYÖRŰEK, MELYEKRŐL TI ÁLMODNI SEM MERTEK!"
A LEENDŐ KIRÁLYAITOK


Ezek után a mérkőzésen történt ami történt.....  :(

Kovács Péter dilemmája: vérbeli csatár vagy a fair play mintaképe?

Kellemetlen helyzetbe került az Odd Grenland magyar támadója, Kovács Péter a Norvég Kupa negyeddöntőjében, a Brann ellen 5–1-re megnyert mérkőzésen.

http://www.pixter.hu/video?id=13939

Ahogy az a fenti videón látható, a korábban a magyar válogatottban is megforduló csatár saját maga első, csapata második góljánál meg akarta zavarni az ellenfél előreíveléshez készülődő kapusát, aki a rúgás pillanatában megsérült, a támadó pedig elvette tőle a labdát, majd a kapuba passzolt.

Kovács egyáltalán nem örült a találatnak, szinte faarccal kocogott visszafelé, ám így is letámadták az ellenfél játékosai, akik sportszerűtlenséggel vádolták.

Holott egy vérbeli csatárnak a feladata a gólszerzés, és aligha lehet megróni azért, hogy a pillanat törtrésze alatt ennek megfelelően dönt. Különösen úgy, hogy nem miatta sérült meg a kapus, neki semmi köze sem volt ahhoz, hogy ellenfele rosszul lépett és megbotlott.

A Brann képviselői szerint Kovácsnak Paolo Di Canio példáját kellett volna követnie: az akkoriban a West Hamben szereplő olasz labdarúgó 2000 decemberében az Everton kapusa, Paul Gerrard sérülése után a tizenhatoson belül kézbe kapta a labdát, és megvárta, míg a sérült labdarúgóhoz bejön az orvos és a gyúró. (A jelenetet alábbi videónkon láthatják.)

Di Canio ezért a megmozdulásáért FIFA Fair Play-díjat kapott.

,,Kovácsnak meglett volna a lehetősége, hogy halhatatlan maradjon. Ehelyett inkább berúgta a labdát a kapuba" – mondta a meccs után a Brann Bergen vezetőedzője, Steinar Nielsen.

A szituáció kapcsán érdemes eljátszani egy kicsit a gondolattal: mit tett volna Ön, ha hasonló helyzetbe kerül?

                                                                                                                                                                               forrás: nso

No comment...  a cikkről és a gólról is    :noway: :noway: :noway:

#116 augusztus 10, 2009, 23:26:57, hege1010
KOVÁCS PÉTER: ,,NEM VOLT IDŐM HEZITÁLNI''

Megkérdeztük az esetről magát az érintettet, Kovács Pétert is, aki készséggel válaszolt az Nemzeti Sport Online kérdéseire.

– Emlékezetes mérkőzést játszottak a Brann ellen, hiszen az 5–1-es győzelemből két góllal vette ki a részét, ráadásul az előbbi során nem mindennapi körülmények között talált be a hálóba...
– Igen, furcsa helyzet volt. Megtámadtam a kapust, aki elesett. Nem tudtam, hogy súlyos-e a sérülése vagy sem. Nagyon gyorsan kellett reagálni, nem volt időm gondolkodni, így az üres kapuba lőttem a labdát.

– Az ellenfél játékosai rögtön letámadták az esetnél, de vajon mit szóltak a csapattársak és milyen reakciók érkeztek közvetlenül a meccs után?
– A média nagyon felkapta a szituációt, és a mérkőzés kapcsán most mindenki erről az esetről beszél, pedig amúgy nagyon sima volt az összecsapás, hiszen 5–1 lett a vége, és egyáltalán nem ezen a helyzeten múlt a továbbjutásunk. Hozzáteszem, a kapust korábban is kellett már ápolni; ha már akkor lecserélik, akkor nincs ez az egész. A csapattársaim azt mondták, ők is belőtték volna a helyzetet, nem tudom, mit szóltak volna, ha kihagyom...

                                                                                                                                                                    forrás: nso


Meg mi az, hogy nem volt ideje gondolkodni ??  ;D ;D Hát komolyan mondom mi kellett volna leálljon mindenki és egy közös teapartin megbeszéljék, hogy Petike belője-e, vagy ne! Vicc!!! Meg az is, hogy megtámadta a kapust.... hagyjad már 10 méterről megtámadni mi vagy te jedi, hogy az erővel magadhoz vonzod a labdát. Meg a második gólja is, mintha egy ember nagyságú kartondobozt dobtam volna a labda elé és lesz, ami lesz.... Hát nálam egy életre leírta magát....

Meccs összefoglalója: http://www.youtube.com/watch?v=NVx1CYBUHdM&feature=related

Nem tudom Hege1010, én azért ennyire egyértelmüen nem ítélem el a Kovács Pétert. Ha Ő okozta volna a kapus valós(?) vagy vélt(?) sérülését, akkor én is azt mondanám: kötelet neki! De így nem! Egyszerűen tette a dolgát, amiért fizetik! Ha ezen a szituáción elmegy a csapata meccse, úgy kibasszák onnan a lába nem éri a földet. Arról nem is beszélve, hogy 2.20-nál és 2.40-nél azért az nagyon jól látszik, hogy a "haldokló" kapusnak azért arra még van ereje, hogy megpróbálja elkaszálni a csatárt. A videóból az is kiderűl saját lábán megy le a játéktérről, sőt egész türhető állapotban nyilatkozik, ami egy súlyos sérülésnél nem egészen így szokott lenni. Szóval számomra nem egyértelmü a dolog.....

Nem volt sportszerű ez tény, de én semmiképpen nem venném le a fejét mert belőtte!

Ez egy teljesen szabályos gól volt. A  fair play más kérdés ,de nem ítélhető el a Kovács sem.  A kapus ráadásul utána akart rúgni  ,persze lehet hirtelen ez jött ki belőle. Ez egy fontosabb és szoros meccsen, hogy lett volna ...Pl. egy Európa bajnoki döntőn 0-0-nál?

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Én sem vagyok benne biztos, hogy ez elitélendő. Fair play-ért még senkinek nem hosszabították meg a szerződését... A Cantonai esettel meg össze se lehet hasonlítani ezt.... Az azért nem volt tiszta gólhelyzet.... Úgy könnyű fair-play -kedni, hogy nem kerül semmibe...