Választás 2018 - Fogadjunk rá!

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Akkor meg kéne alapítani a MSP-t, a Magyar Sportfogadók Pártját  ;D
Megkapnánk a kampánypénzt, aztán irány az első lottózó:

-Szép napot, miben segíthetek?
-Ezt a 200 milliót szeretném feltenni a Man. City-Liverpool döntetlenre  :coolsmiley:!
- :o:
- :cya:



Idézetet írta: Knapp Dátum április 09, 2018, 08:45:40
Szóval az értelmesebbjének volt alternatíva....

Hja, akkor nézzük. Az általad vázolt verzió szerint az LMP-nél kisebb pártokra nincs értelme szavazni, mert az nem taktikus értelmiségi döntés, hiszen a voksom semmit nem érne egy olyan pártra, ami bejutásra esélytelen. Elpocsékolás, ahogy írtad. Mindjárt nincs annyi választási lehetőségem. Marad az LMP, Jobbik, MSZP és DK. Tegyük fel hithű MSZP-s vagyok évek óta, most az utolsó két hétben arra kér a pártom, hogy szavazzak már a Jobbikos jelöltre, mert a Fideszt le kell váltani. Bennem lehet felmerülne a kérdés, hogy ti kedves MSZP mégis mi a jófenét csináltatok eddig, hogy egy teljesen más nézetre kell szavaznom? Ti képtelenek vagytok a változás kiharcolására, ezért az elveimet feladva szavazzak arra, amit eddig megvetettem? Ez például felelősséghárítás, erre is gondoltam korábban.

Mindezt ráadásul az utolsó napokban kérik tőlem, mert nekik a 8 év is kevés volt arra, hogy ellenzékből alkossanak valamiféle kormányváltó taktikát, gondolatot, kampányt, BÁRMIT, ami széles körben pártolható lenne. Ehelyett vannak többszörösen megbukott arcok, például az általad említett Gyurcsány Ferencek, akik már egyszer szétlopták az országot. Hitelesnek kellene tartani ezeket, amikor a Fidesz lopásáról beszélnek? Nem a migráció, meg az ENSZ volt itt a döntő, hanem a te politikai oldalad Knapp, ami egy rakás balfék gyülekezete.

A másik nagy mantrád, gondolom a 444-en kódolták beléd, hogy közmédia, közmédia, közmédia. Ha nem tudnám a nézettségi adatokat, akkor is leesne, hogy a rossebb se nézi. Ha a flamingók párosodásáról menne 0-24 órás közvetítés, azt se venné észre senki. A mai világban a beszűkűlt médiamegjelenésre fogni a saját bukásom, nálam szintén felelősséghárítás. A Gütyül Gang - Straight Outta Gütyül nem futott szombat este kiemelt sávban az M1-en, mégis milliós nézettségű: https://www.youtube.com/watch?v=uye_Q0fuHPY Tudom mi lesz erre a válaszod, a politika nem gagyi rap stb, de itt most nem is ez a lényeg, hanem hogy vannak igenis lehetőségek még néhány vidéki srác számára is, csak meg kell találni, és nem beérni annyival, hogy azt ismételgetjük, hogy a Fidesz lop. Ez kevés manapság, egysíkú, unalmas, lejárt lemez, pont mint a magyar ellenzék.

Idézetet írta: Knapp Dátum április 09, 2018, 08:45:40
Ne hívjuk már értelmiséginek azt, aki nem tud választani felnőtt emberként, vagy azt tartja a kisebbik rossznak, hogy az ENSZ ellen (felfogjátok egyáltalán, ki ellen?) "harcoló", folyamatosan hazugságokat kiplakátoló pártra szavaz, amely nem enged más véleményt megjelenni semmilyen szinten (törvénytervezet, népszavazás, média), amelynek  12 éve egy rohadt vitára ki nem állt a miniszterelnöke, amelyben Kövér Lászlók meg Németh Szilárdok, azaz a legnagyobb tahók döntik el, hogy ki mit mondhat a parlamentben vagy hogy mely médiummal hajlandóak egyáltalán szóba állni! Köszi.
És ők mindezt azért teszik, hogy nyugodtan lophassanak tovább.

Attól meg még nem lesz senki automatikusan értelmiségi, hogy kiseggel pár évet valamelyik főiskolán.
Egy értelmiségi tájékozott, van egy képe arról, hogy milyen világban szeretne élni és bizonyos szinten részt vesz a közügyekben, a véleményével akár alakítja is azt és nem beáll a legprimitívebb üzenet mögé.
Utóbbi már egy átlagos végzettségű, műveltségű állampolgártól is elvárható lenne, az értelmiségi felelőssége viszont kicsit nagyobb, bár ugye hungarikumként megállapíthatjuk, hogy mindig csak MÁS lehet a felelős.    ;)
Persze én elfogadom, hogy ha valaki nem akar egy európai normák szerint működő országban élni, ez is egy választható lehetőség, sokszínű a világ.
Kár, hogy ettől másik 9 milliónak is szarabb lesz az élete. (nagyrészt azoknak is, akik ezt támogatják)

(most nem megyek bele, hogy az oktatási rendszerrel vagy az állam piaci beavatkozásaival hogyan ölik ki a versenyt, a teljesítményt a rendszerből, vagy a kontraszelekciós káderpolitikájuk miatt miért garantálható, hogy tovább folytatódik majd a közszolgáltatások szinvonalának is az esése. Normál esetben ez egy értelmiséginek akár még szempont is lehetne, de elismerem, a tehetségtelenebbeknek egy ilyen rendszerben még könnyebb is lehet az érvényesülés.)

A választási lehetőség meg még sosem volt ekkora (nem is lesz többet ilyen, nyugi), mert pont, hogy az értelmesebbjének kínált alternatívát a frissebb ellenzéki pártok közül több is. (Együtt, Momentum, LMP)
Ők nem sározódtak be korrupcióval, nincs rajtuk egy korábbi rossz kormányzás terhe, miközben a holdudvarukban és a képviselőik között is több értelmeset/értelmiségit találni, mint mondjuk a fidesz közelében, amely mellett Fásy Ádámok, Lipcsei Petik meg Pataky Attilák a kampányarcok.

De ezek a "normális"  pártok sem tudták/tudják ekkora szembeszélben eljuttatni az üzeneteiket a választók tömegeihez, mert ehhez pénz és nyilvánosság kéne. De legalább az utóbbi.
A köztévében ezek a pártok 5-5 percet kaptak a választási esélyegyenlőség jegyében a kampány ideje alatt (ugyanannyit, mint másik 20 kamupárt, amely csak a kampánypénz miatt jött létre), a híradóban meg ment a karaktergyilkosság napi szinten Juhász és Hadházy ellen, olyan alacsony szinvonalon, hogy erős gyomrú "értelmiséginek" kell hozzá lenned, hogy bevedd.  :)
A tv2-t azért vették meg, hogy aki nem kapcsol az m1-re, azt is elérjék, illetve az m4 sport is arról szól, hogy az 1 perces agymosások köré próbálnak valami tartalmat keríteni.

Már sportot szerető emberként is el lehet azon gondolkodni, hogy fair-ek-e ezek a játékszabályok, vagy mennyire etikus, hogy lejtős pályán megy a meccs és az egyik csapat kapitánya egyben a játékvezető és a meccs ellenőre is egyben.

Ez a helyzet nem fog változni, akármilyen formáció is szervezkedik majd, akármennyire tehetséges vagy tehetségtelen, szimpatikus vagy unszimpatikus politikusok lépnek színre.
Arra szavaztunk tegnap, hogy ez így maradjon.

Szóval az értelmesebbjének volt alternatíva, inkább az a probléma, hogy a tanulatlanabbakat, főleg a kisebb településeken élőket, a migránsoktól 7/24 órában rettegőeket nem tudta és talán nem is akarta igazán megszólítani egyik ellenzéki párt sem.
A kicsi pártok nem jutnak el az országban arra a 2000+ kis településre, ahova Orbán állami pénzből könnyedén.
A választóknak meg így tényleg nincs sok választása, hisz a néppártosodó, a közelmúltban még szélsőséges Jobbik sokaknak nagyon taszító (bár a Jobbik tényleg keményen dolgozik 10 éve azon, hogy mindenhol jelen legyen), a baloldalra (MSZP és Gyurcsány) szavazás meg kizárt mert a kalendárium szerint akkor egyből hazaáruló lesz az embör.

Rossz hír, hogy ezek a választók az ország humánerőforrás-tartalékai, pláne most, hogy majd megint jön egy kisebb kivándorlási hullám. Lesz 2-300,000 állampolgár pont az életképesebbjéből, aki jobban ragaszkodik az EU-hoz, mint ahhoz, hogy a miniszterelnök úr megvédje a migriktől.

Az viszont jó hír, hogy végül nem az otthon maradókon és a szavazatukat taktikázás nélkül "elpocsékolókon" múlt, hatalmas és egyértelmű lett a különbség a sok Emőkének és Gábornak köszönhetően, így relatíve kisebb lett azok súlya, akik azt hiszik, hogy nincsen benne felelősségük, hogy merre megy az ország.  ;)
Nem baj, majd az én pofám ég helyettük is.

Hja és TIB, ez hasonló a helyzet, mint mikor annak nyitottál külön fórumot, hogy miért nem lett belőled labdarúgó.
Pontosan tudtad, kik ezért a hibásak, de az, hogy neked nem volt ehhez kitartásod és igazából meg sem próbáltad, az fel sem merült.
Politikától függetlenül az az alap, hogy te egy területen megteszel minden tőled telhetőd és csak ezután merülhet fel egyáltalán, hogy másban kezd keresni az okokat.

Számomra a legszomorúbb nem is a vidéki megvezetett emberek sokasága, akiket a propagandával a Fidesz ilyen szinten agymosott, hanem az a 18% "értelmiségi", aki képes volt listán a baloldalt 12 éve mocsárban konzerváló két inkompetens, fideszbérenc pártra szavazni, amik meggátolják a normálisabb pártok felemelkedését. Újabb 4 évre magukévá tették a baloldalt és ezzel bebiztosították a 2022-es választások eredményét is...Tették ezt olyan ügyesen, hogy sokan az általuk kényszercsapdába juttatott ellenzéki pártokat hibáztatják ezért az eredményért. Legtöbb baloldali portálon az a fő hír, hogy 6 db mandátumot adott az LMP/Momentum a Fidesznek Budapesten. Nem az, hogy egy pszichopata az 5%-os pártjával irányítja az egész baloldalt 12 éve egy ország jövőjével játszadozva, csak azért, hogy a nevén esett szégyenfoltot valahogy kiköszörülhesse a történelemkönyvekben. Nem az a fő hír, hogy miattuk lassan egy évtizede a választók több, mint 70%-a teljesen elutasítja a baloldalt. Tényleg nagy politikus ez a Fletó, mert megint ledarálta az egész demokratikus oldalt és még az "értelmiségi" választók is bekajálták az újabb Oscar-díjas alakítását, ő meg ül röhögve a 9 mandátumával és elősegíti, hogy 2030-ban is Orbán legyen hatalmon... Az MSZP is teljesen megérdemelt 12%-ot listán az elmúlt 4 évnyi teljesítményéért... Ezt a 18%-nyi "értelmiségit", jobban szánom, mint a migránsoktól rettegő falusi egyszerű embereket.

Tegnap nem csak egy lófej szavazott, hanem kettő  ;D

Mostantól politikai fogadásokra kell szakosodjunk. Az Unibeten a végén már 5.00-át ért a 2/3! Anno Trump győzelme is ennyit fizetett. Ott a lé gyerekek, ne legyünk már vakok.  ;D


Idézetet írta: TiB Dátum április 09, 2018, 13:01:01
Hja, akkor nézzük. Az általad vázolt verzió szerint az LMP-nél kisebb pártokra nincs értelme szavazni, mert az nem taktikus értelmiségi döntés, hiszen a voksom semmit nem érne egy olyan pártra, ami bejutásra esélytelen.

Tib én tisztellek és becsüllek, de itt az érveid szerintem nem állják meg a helyüket. Egyrészt Knapp említett az LMP-nél kisebb pártokat is, másrészt szinte teljesen felesleges előzetesen bármilyen jellegű közvélemény-kutatásra adni. A szavazás végeredménye mondja meg, hogy egy párt éppen kicsi vagy pici vagy teljesen jelentéktelen.

Ez most kicsit olyan szöveg, mint amit sok nemtörődöm embertől hallottam: "Nem megyek el szavazni, úgy is a Fidesz nyer".

Igazuk is  lett.

Idézetet írta: Latzka Dátum április 09, 2018, 14:30:53
Tib én tisztellek és becsüllek, de itt az érveid szerintem nem állják meg a helyüket. Egyrészt Knapp említett az LMP-nél kisebb pártokat is, másrészt szinte teljesen felesleges előzetesen bármilyen jellegű közvélemény-kutatásra adni. A szavazás végeredménye mondja meg, hogy egy párt éppen kicsi vagy pici vagy teljesen jelentéktelen.

Ez Knapp hozzászólásainak az egyik érdekes része, hogy hosszúak, így nem is tűnik fel az ellentmondás benne. Amikor épp úgy jött ki az érvelés egy bekezdésben, akkor a sok párt volt megemlítve, aztán más kontextusban, de a szavazatpocsékolás is előkerült. Eleve az egész párbeszéd a taktikai szavazás miatt kezdődött, ami a szavazatok koncentrált gyűjtése miatt alakult ki. Egyébként én is tisztellek, becsüllek. Ezt miért kell hozzátenni? Mert politikáról van szó? :) Én Knappot is tisztelem, még ha fel is vázolta, hogy értelmiségi gondokkal küzdök :D

Szerintem ha megkérdezed Knappot, ő is egyetért majd vele, hogy reálisan max az LMP-nek volt esélye. Ha nekem a Nemzet és Béke párt lett volna szimpatikus, ami a sok választási lehetőségem közül az egyik volt, és én lettem volna a 738 szavazójuk közül az egyik, akkor azzal mennyivel segítettem volna a Fidesz leváltását? Ezt is írta Knapp, pocsékolás, ugyanott vagyok vele, mintha nem szavaznék.

Csak azért írtam bele, mert így gondolom; valamint mivel mostanában ritkán kommentelek, így el szerettem volna kerülni, hogy ezt esetleg támadásnak vedd, mert nem annak szántam :)
Úgy gondolom, hogy az indulatok talán a politikai témájú párbeszédek során tudnak a legkönnyebben elfajulni, és ezt szerettem volna mindenképpen megelőzni.

Idézetet írta: Milan Dátum április 09, 2018, 13:23:53
Mostantól politikai fogadásokra kell szakosodjunk. Az Unibeten a végén már 5.00-át ért a 2/3! Anno Trump győzelme is ennyit fizetett. Ott a lé gyerekek, ne legyünk már vakok.  ;D

Sőt a Brexitnél is minimum 4.00-es odds volt a kilépés, aztán az is jött. Már nem nekem, úgy általában  :D




Elmondom, hogy én hogyan gondolkodom.
Szerintem az nem sokaknak érdeke egy normálisan működő országban, hogy egy helyen összpontosuljon a hatalom, így ha éppen nem tudsz kire szavazni, akkor még mindig egy jó felfogás lehet elmenni, és azok közül szavazni valakire, aki nem a legesélyesebb az előbb említett "egyeduralkodásra".
Tehát szerintem minden pártpreferencia nélkül is el lehet (kellene) menni, és olyannak adni a voksot, aki esetleg elvehet mandátumot a többségével visszaélő Fidesztől...

Idézetet írta: Jabba Dátum április 11, 2018, 19:35:03
Elmondom, hogy én hogyan gondolkodom.
Szerintem az nem sokaknak érdeke egy normálisan működő országban, hogy egy helyen összpontosuljon a hatalom, így ha éppen nem tudsz kire szavazni, akkor még mindig egy jó felfogás lehet elmenni, és azok közül szavazni valakire, aki nem a legesélyesebb az előbb említett "egyeduralkodásra".
Tehát szerintem minden pártpreferencia nélkül is el lehet (kellene) menni, és olyannak adni a voksot, aki esetleg elvehet mandátumot a többségével visszaélő Fidesztől...
Szerintem teljesen LÉNYEGTELEN!
Hiszen:
,,Nem az a lényeg, hányan szavaznak az emberre vagy hogyan, hanem sokkal fontosabb az, hogy ki számolja a szavazatokat és hogyan." (Sztálin)

Romániában a halottak is szavaznak, ezért mi el szoktunk menni szavazni. Hátha igy a nevünkben senki sem voksol.  ;D ;D ;D