NBA 2018/19

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Isaiah és Wade mezcsere
https://www.instagram.com/p/BzYU7_MFCpU/?igshid=7lmu2rkt7g3i

Kicsit sajnálom, mert hatalmas szívvel képes küzdeni, de tényleg röhej, hogy mennyire erőlteti az NBA-t és bejárja a liga összes csapatát.

Isaiah nagy spíler, nem leszólni akartam, nekem tetszik a játéka, csak mintha fejben nem lenne ott hosszútávon.

Meglehetősen koca NBA-néző vagyok, ezért lehet hülye kérdés lesz. Egyetlen menetelés ennyire meg tudja dobni egy játékos értékét? Kawhi Leonardra gondolok, aki nem ma kezdte, de mégis most futott be annyira, hogy kb egyet jelent idén nyáron az NBA-vel.

Isaiah igazi energiabomba, mint Nate Robinson volt, de ahogyan te is írtad (és még finoman fogalmaztál), fejben nincsen ott. Képességei alapján szerintem simán 20 pont körüli játékos, aki képes lenne a PO-ban is meghatározó tényező lenni, de az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nem is volt szerencséje.

Kawhi Leonard kapcsán bennem felemás érzések vannak. Egyrészt elfogult vagyok, mert kedvelem az olyan játékosokat, akik defenzív oldalon mindent beleadnak, elit védők és utána megtanulnak offenzív oldalon is dominálni. Lehet ez a Jordan utánérzés nálam, de az biztos, hogy egy top formában lévő Leonard liga egyik legjobb játékosa. Ő már 21-22 évesen is tényező volt egy olyan csapatban, ahol Duncan, Parker vagy Ginobili pattogtatta a labdát. Azért ez nem kis dolog, ahogyan az sem, hogy egy korszakos Miami ellen lett MVP 23 évesen. Utána jött a Spurs fokozatos szétesése, majd az ominózus sérülés és a "vita". Akkoriban sokan kritizálták őt (ahogyan én is), de teljesen érthető volt a reakciója. Nem akart kockáztatni egy félrekezelés miatt, így "szakított egymással" a liga egyik legjobb edzője és játékosa.

Leonard kapcsán szerintem azért lett ez a késői "hype", mert ő marketing szempontból nem egy Lebron James vagy Kobe Bryant. Ő nem szereti a rivaldafényt, interjúk során is komfortzónán kívül van (rengeteg meme is van erről). Mivel a kanadai szezon előtt sérüléssel bajlódott, illetve inkább védekezésbeli képességeivel tűnt ki, ezért nem volt annyira a figyelem középpontjában. Ő nem egy Westbrook vagy Harden, aki extra számokat hoz. Ő inkább győzelemre vezeti a csapatait, jobbá teszi a társakat.

Azért lett ekkora a hype mostanra - már-már MJ magasságokban -, mert egy olyan korszakban, ahol mindenki összeáll mindenkivel, egy gyűrűért, ő kvázi kényszerből került egy örök vesztes franchise-hoz és bajnokot csinált belőlük. Ez a csapat nélküle egy első, esetleg második körös lenne, vele viszont összetett esélyes. Védekezésben hatalmas upgrade, de képes volt clutch szituációban is folyamatosan jól teljesíteni. Sérülten is vállára vette a csapatot, olyan számokat hozott, amik alapján joggal emelték egy szintre MJ-vel.

Leküzdött mindent (Drake-átok, Toronto stb.) és rácáfolt arra, miszerint 3-4 AS kell egy bajnoki címhez. Félreértés ne essék, kellett ehhez Nick Nurse is, aki olyan taktikai húzásokra volt képes, amire más edző nem. Azonban Leonard megint elszúrhatja. Elmehet Lebron mellé, ami nem azért bántó, mert James vagy Lakers, hanem mert ő is beáll ezzel a sorba. Visszaépítette egy év alatt a renoméját és gyakorlatilag ikon státuszba került. Lett egy városa, amit most dobhat, mert egy kezdetleges projektbe akar beszállni, ahol van két AS. Ezzel ledönti a szobrát. Fogalmam sincsen, hogy milyen haverjai vannak, mennyire szólnak bele az életében, de most nem ártana figyelmeztetni.

Keleten király lehetne, ilyen Torontóval hosszú évekig biztos konferencia döntősök lehetnének, ahol akár még erősebb lehet a keret 2020 nyarától. Leonard mellé érkeznének a minőségi veteránok, akik bajnoki címre ácsingóznak. Elfigyelve Masai Ujiri tevékenységét, biztosra veszem, hogy ez egy korszakos csapat lehetne, amely hosszú éveken át az elit közelében lenne. Leonardban még van 4-5 év (ha elkerülik a sérülések), és ilyen edzői stábbal és csapattal tovább fejlődhetne. Támadásban is még komolyabb tényező lenne (már így is elit..), ő lehetne az, aki nem erőlködik és magát hasonlítgatja MJ-hez, hanem akit majd a teljesítménye miatt fognak a legendával egy lapon említeni.

Ehhez mindössze az kell, hogy most jó döntést hozzon, de ahogyan olvasom, egyre inkább Lakers lesz ebből, mert szeretne elit játékosok mellett játszani... Gondolom ő is amolyan Durant stílusban tolná, hogy a PO-ra tartogatná magát, emiatt kell egy ilyen csapat neki, illetve a terhek megosztása végett. Mindenesetre le a kalappal előtte, ahogyan a 2017-es PO (sérüléséig), úgy az idei is erős volt tőle, talán az egyik legerősebb, amit mostanság toltak. Ő nem rogyott meg a teher alatt, mint anno Lebron vagy most Curry, hogy az esetek 90-95%-ban rajta állt vagy bukott a dolog, hanem megcsinálta. Látszik azért Coach Pop munkája..

Az idei menetelés pedig jóval komolyabb teljesítmény volt, mint amit az elmúlt években láthattunk bárkitől is. Volt, hogy sérülten berámolt 30-35 pontot, nem lazsálta el a védekezést, emiatt is hasonlíthatták MJ-hez. Neki is ott volt a flu game, őt sem állította meg semmi, mindkét oldalon tényező volt és párharcokat döntött el egyedül. Ahogyan MJ is, úgy Leonard is iszonyatosan erős fejben. Lehet támadásban nem egy Kobe vagy Westbrook, de mentális képességeket tekintve kiemelkedik a mezőnyből. Az pedig láthattuk régebben is, hogy mindennél többet ér. Lebron is addig nem nyert bajnoki címet, amíg fejben össze nem rakták minimálisan.

Örülök, hogy MJ-hez hasonlítottad, mert nekem is ez az érzésem vele kapcsolatban. Nyilván MJ annyira istenkirály státuszban van nálam, hogy esélye sincs senkinek oda beférkőzni, de Kawhi Leonard kapcsán is az alázatos védekezés, és minimális sztárallűr a szimpatikus. Nagyon elcseszett párhuzam, de a témában releváns sorozatok, például Ballers, azt kezdik el éreztetni velem, amire kicsit ki is tértél, hogy a haverok sokat számítanak. Simán lehet, hogy egy igazi köcsög legjobb haverja van, akiről soha sehol nem írnak, és szimplán meg van vakulva LeBronért, és tolja Kawhinak napi szinten, hogy LA LA LA, amiből LA lesz.

Igen, könnyedén megeshet, mert az elmúlt években én nem nagyon olvastam erről (lehet szimplán csak elkerülte a figyelmem), hogy Leonard számára ennyire fontos lenne másik két sztárral is együtt játszani. Halványan rémlik egy olyan, hogy ő tavaly például egyáltalán nem akart Lebronnal egy csapatban lenni. Változnak az idők. Ami nem tetszik Kawhi kapcsán, az a mostani primadonna viselkedés. Ez most kicsit visszás tőle, de valahol érthető, ha nem akar kapkodni, mégis élete szerződését kötheti és a prime éveihez közelít.

Közben Nikola Mirotic után Alex Abrines is aláírt a Barcához, Cory Higgins érkezik a CSZKA-tól és Brandon Davies a Zalgiristől. Hanga Ádám hosszabbított és olyan pletykák vannak, miszerint érkezik Pau Gasol is.

#110 július 06, 2019, 08:58:17, Pozzato
Aztarohadtbüdös  ;D

Kikerült pár napja Clippers a körből, altatott Kawhi és végén meghúzta ezt. Iszonyatosan örülök neki, nagyon pofára esett Lebron és a Lakers ezzel. Szép volt Leonard, nem lehet minden úgy, ahogyan azt a király és Bussék akarják.

Ez még semmi, ugyanis meggyőzte Paul George-ot, hogy kérjen cserét az OKC-től, akik ebbe bele is mentek, mert mást nem tehettek. Így Russell Westbrook is pofára esett. Kell ennél szebb nyitány reggelre?  ;D

A tavalyi mizériával kicsit leírta magát előtte Kawhi Leonard, de az idei PO-val emelte a szintet, ezzel a döntéssel pedig kedvenceim közé lépett. Hatalmas pacsi neki, egy sztárral azért együtt lehet, aki tökéletesen illeszkedik mellé és egy jó csapat lesz mögötte. Ráadásul a szülővárosában játszhat, csak nem a Lakersben. Hatalmas a faszi! Akkor ez tartott ennyi ideig, nem a primadonnaság.. Kellett gondolom győzködni George-ot és a cserét is meghúzni. Még behúznak pár veteránt és jöhet a Clippers történelmi bajnoki címe is, Leonard pedig nagyonbb hős lesz, mint Lebron és Kobe, ráadásul imádni fogja szinte az összes NBA drukker.

George lesz az ő Pippenje.

Megnyugodva, hátradőlve, kicsit átgondolva és utána olvasva.

Ez a cikk egy tökéletes összesítés a Clippers jelenlegi helyzetéről és lehetőségéről:
http://kezdo5.hu/nba/blogok-bejelentkeztek-a-bajnoki-cimre-hogyan-all-most-a-clippers-38593

Leonard - George duó kiválóan kiegészítheti egymást, védekezésben Beverley-vel kiegészülve ez egy elit csapat lehet. Ez majd a PO-ban mutatkozhat meg. George alapszakaszban kiváló, Leonard többet pihenhet, de ugyanúgy lekerül majd George válláról a teher, mert nem first option lesz, viszont bármikor eldönthet egy meccset a PO-ban. Ez egy hároméves projekt (játékosok többsége annyi évre írt alá), amiből, ha megint bajnoki címmel jön ki Kawhi, akkor egyértelmű lesz, hogy őt hasonlítják majd MJ-hez. Lesz egy olyan érzésem, hogy Kobe és Lebron is elhalványul majd, ha ezt megcsinálja. Ha pedig 2-3-at megnyer ezzel a csapattal (négy éves szerződése van), akkor egyértelmű lesz, hogy ő lesz az MJ-éra utáni legnagyobb (talán még a legendát is elhomályosíthatja). Ehhez viszont sok dolognak kell megvalósulnia, egyelőre két bajnoki címe van, sokat kell még dolgoznia, de nagyon szimpatikus volt ezzel a lépéssel (jó eséllyel az NBA-t követők többségének szemében is).

Nézve ezt a csapatot, ahol Lou Williams a padról beszállva berámolhat 20-25 pontot, olyan energiabomba van még ott, mint Montrezl Harrell, óriásiak lehetnek. Egy szimpatikus bagázs, egyedül én Doc mestert érzem szűk keresztmetszetnek, de valószínűleg nem tartanák ott Jerry Westék, ha nem látnák benne azt, hogy újból bajnoki címig vezessen egy franchise-t. West amúgy megint felépített egy csapatot... Előbb a GSW-t, most pedig a Clipperst. Mindezt 80 éves fejjel, zseni a faszi. Pályán és azon kívül is legenda.

Kell még egy jó magas (Zubac gondolom visszaigazol), szerintem Avery Bradley is aláír hozzájuk, de nem lepődnék meg, ha a Tyson Chandler - Andrew Bogut - JaVale McGee hármasból valaki aláírna egy bajnoki cím reményében.. Mondjuk utóbbi drága lehet, nem vetminimumos.. Már csak egy játékos kell a biztos bajnoki címhez: Patrick McCaw. Három év, három bajnoki cím (2 GSW és 1 Toronto). Elég lenne csak őt megszereznie annak, aki bajnok akar lenni.  8)

Gyönyörű megint  ;D
Houston: Russell Westbrook
Oklahoma: Chris Paul

Mikor a ballasztot cserélnéd, de nem kell a kutyának se, ezért csak egy hasonlóra tudod elboltoni. Chris Paul - ha nem vásárolják ki, amit közel 124 millás garantált szerződés esetén irreálisnak tartok - bajnoki cím nélkül marad, aminek örülök, látva, hogy milyen ember. Az OKC-ben jó eséllyel hagyják kifutni a szerződését, mert az nem egy Disney Land a szabadügynökök számára. Addig szépen ellesznek az utolsók között, Paul még javítjat a gólpassz átlagán, ha lesz egyáltalán egészséges szezonja. Azt is megkockáztatom, hogy hasonlóan fog kikopni, mint Carmelo Anthony.

A Houston pedig összehozta azt a két statvadászt, akik egyáltalán nem illenek egymáshoz, nem az intelligenciájukról híresek, ráadásul egy olyan játékrendszerben kéne jól teljesíteniük, amiben csak egy ilyen típusú játékosnak van hely, míg a másik halálra van ítélve. Elvileg Harden kedveli Westbrookot, de erősen kérdéses, hogyan fog ez a páros működni a PO-ban. Az alapszakasz más tészta, azt is megkockáztatom, hogy nyugati top3, esetleg első hely lesz (jó szorzón még talán érdemes is rá fogadni). Két ilyen "állattal" ez simán meglehet, de aztán jön a rájátszás, ahol mind a ketten gyengék. Nem képesek elviselni a nyomást, fejben kikészülnek. Látom magam előtt, ahogyan egy jó alapszakasz után a PO első vagy második körében kapnak egy komolyabb verést, majd egymással vitatkoznak a csapaton belül.

Az viszont tény, hogy az új trendeknek megfelelően, két aktuális sztár(jelölt) összeállt a Rakétáknál is:
Rockets: Harden - Westbrook
Clippers: Leonard - George
Lakers: James - Davis
Blazers: Lillard - Whiteside
Mavs: Doncic - Porzingis
Spurs: Aldridge - DeRozan
Jazz: Conley - Gobert
Warriors: Curry - Thompson
Celtics: Hayward - Walker
Nets: Durant - Irving
76ers: Embiid - Simmons

Erősen túloztam a Philly vagy Boston kapcsán, de nehéz besorolni. És akkor az olyan csapatokról még szó sem esett, akiknél nincsen két sztár, de másfajta taktika is működik: Milwaukee, Indiana, Toronto, Atlanta, Denver és Orlando.
Kezd kiegyensúlyozotabbá válni az NBA, aminek szerintem Adam Silver is örül, véget érhet végleg a GSW korszaka, jöhet a zavaroba halászás.

Ez a Westbrook-Harden duó érdekes lesz  ;D Ha két labdával játszanának, akkor jó csapat lehetne, de két ennyire labdadomináns spílert berakni egy csapatba  ::) Én nem tudom elképzelni, hogy ez a Harden-Rusty-féle Rockets működni fog, de hátha rámcáfolnak.

Amúgy nem gyenge az idei offseason, szerintem simán izgalmasabb, mint az előző alapszakasz például :D


Azon gondolkozom, hogy szerencsétlen Eric Gordon mikor jut majd labdához. D'Antoni teljesen vakon van, ugyanazt fogja erőltetni, mint eddig. Az alapszakasz szerintem működni fog, mert hol Harden, hol Westbrick őrül majd meg és szerintem ketten átlagolnak majd 60 pontot és hozzák a meccsek többségét. Rájátszás már más kérdés, mert egyikük sem elit védő, D'Antoni meg pocsék a PO-ban. Ha most jósolni kéne, akkor azt mondanám, ez 60+-os alapszakasz a győzelmek szempontjából.

Szerintem is sokkal jobb eddig a szezon ezen része, mint a többi (na jó, Toronto erős volt a végén). Leonard lépése parádés, Bazska is megemlékezett róla, de a többiek is kitettek magukért. Volt bőven csodálkozás.
https://www.youtube.com/watch?v=_GdHuif6j28&t=154s

NBA Fantasy? Kiraly lenne.