benikun POKER

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Én ilyen elmebeteggel még nem találkoztam, de vannak nagyon érdekes játékosok még érdekesebb játékkal  :cya:

Pokerstarson minden előfordulhat igazából...:D

Benikun, még májusban volt a deposit-od? Mert most van egy akció a ps-en, hogy akik júniús 1 és 25 között fizetnek be, kapnak egy kupont egy csak magyar versenyre, ahol az első 50 helyezett kap  ticketet a Turbo Million Takedown-ra. Én megpróbálom:)) További részletek a naplómba:)))

Idézetet írta: Dris Dátum június 04, 2010, 12:00:50
Benikun, még májusban volt a deposit-od? Mert most van egy akció a ps-en, hogy akik júniús 1 és 25 között fizetnek be, kapnak egy kupont egy csak magyar versenyre, ahol az első 50 helyezett kap  ticketet a Turbo Million Takedown-ra. Én megpróbálom:)) További részletek a naplómba:)))

Sajnos még pont májusban volt a befizetésem. De azért köszi, hogy szóltál.

Kis bejegyzés: Kezdem érteni mire gondoltatok akkor, mikor mondtátok kis bankkal nehéz lesz profitot termelni illetve messzemenő célokat elérni. Mostani helyzetben szinte egy helyben toporgok eddig van mikor kis pluszban van mikor kis minuszban, de valahogy még nem értem el azt a holdpontot, hogy elkezdhessek igazán szépen javulni felfelé. A sima sit@go nagyon bejött, köszönöm a felvilágosítást. Ezt mondhatnám eddig egy jó pénzszerzési lehetőségnek, amíg 10 dolcsi körül van a bankom. Kíváncsiságomra kipróbáltam egy HU-t is ugye, amit nem szabadhatna, mert simán meghaladta a bankom 10%-át a nevezés. Annyi a pech hogy, partiban voltam végig ellenfelemmel, nem elfelejtve ezüstcsillagos  ;D, bár szerintem az nem sokat számít, de mégsem kezdő. Gyűrtük egymást ide-oda, de talán a tapasztalatlanságomból adódva, nem igazán tudtam helyzetekben mi a helyes döntés. Na most ott voltunk hogy több zsetonom volt, kaptam egy J 9 meghívtam egy kicsit nem sokáig, aztán a flop 4 J J. Passzoltunk mindketten, majd a turnön egy kis ütésváltás és a river után behívta az all int. Megadtam.. és persze 44 volt a kezében. Mindenesetre van fantázia ebben a HU-ban is, de tapasztalat mindenképpen kell ide és mindenek előtt egy nagyobb bank..
Ma felszívom magam és igyekszem a legjobb játékomat mutatni. Hátrányom még abból származik a kis bank miatt, hogy nem tudok illetve kockázatos számomra egyszerre több asztalon játszanom, mert egy rossz széria könnyen a végemet jelentheti. Srácok nem adjuk fel, mert menni kell és most már kezdem egyre komolyabban venni a zsugázást.  Here we go baby, here we go!!

Talán korán van még a nap handjehez, de szerintem ennél már nem lesz szebb. A kölyök begyújtotta a rakétákat..

PokerStars Leosztás #45088300431: Verseny #279850383, $1.00+$0.20 USD holdem no limit -. szint II (15/30) - 2010/06/05 11:58:35 CET [2010/06/05 5:58:35 ET]
Asztal '279850383 1' 9-max #1. helyen van az osztókorong
1 szék: tipo_ne_ya (1425 zseton)
3 szék: Anechka85 (1680 zseton)
4 szék: Vinco56 (1440 zseton) kiült
5 szék: Draught66 (1370 zseton)
6 szék: OnTiltSpike (1560 zseton)
8 szék: benikun (1420 zseton)
9 szék: goshan2112 (4605 zseton)
Anechka85: berakja a kisvakot 15
Vinco56: berakja a nagyvakot 30
*** ZÁRT KÁRTYÁK ***
Kapott benikun [Ts 9c]
Draught66: dob
OnTiltSpike: dob
benikun: emelennyit:  60 eddig: 90
goshan2112: emelennyit:  60 eddig: 150
tipo_ne_ya: megad 150
Anechka85: dob
Vinco56: dob
benikun: megad 60
*** FLOP *** [Tc 9s 3h]
benikun: passzol
goshan2112: nyit 150
tipo_ne_ya: megad 150
benikun: emelennyit:  270 eddig: 420
goshan2112: megad 270
tipo_ne_ya: megad 270
*** TURN *** [Tc 9s 3h] [2c]
benikun: passzol
goshan2112: nyit 300
tipo_ne_ya: megad 300
benikun: emelennyit:  550 eddig: 850 és allin van
goshan2112: emelennyit:  550 eddig: 1400
tipo_ne_ya: megad 555 és allin van
Meg nem adott tét (545) visszajuttatva neki: goshan2112
*** RIVER *** [Tc 9s 3h 2c] [Ks]
*** MUTATÁS ***
goshan2112: mutat [Qc Ac] (ász magas lap)
tipo_ne_ya: mutat [Jc Jd] (bubi pár)
tipo_ne_ya nyereménye 10 a  mellék potból
benikun: mutat [Ts 9c] (tízes és kilences két pár)
benikun nyereménye 4305 a  fő potból
*** ÖSSZEGZÉS ***
Teljes pot 4315 Fő pot 4305. Mellék pot 10. | jutalék 0
Asztal [Tc 9s 3h 2c Ks]
1 szék: tipo_ne_ya (osztó) keze [Jc Jd] és nyert, (10) lapja: bubi pár
3 szék: Anechka85 (kisvak) dobta ez előtt: Flop
4 szék: Vinco56 (nagyvak) dobta ez előtt: Flop
5 szék: Draught66 dobta ez előtt: Flop (nem rakott be tétet)
6 szék: OnTiltSpike dobta ez előtt: Flop (nem rakott be tétet)
8 szék: benikun keze [Ts 9c] és nyert, (4305) lapja: tízes és kilences két pár
9 szék: goshan2112 keze [Qc Ac] és veszített, lapja: ász magas lap

Bajban vagyok, mert ma nagy hülyeséget követtem el.. :-\  :-X Nem is tudom, hogy ez megengedhető-e egy igazi pókerjátékosnál. Nem az hogy szomorú vagyok és letört, de még most sem tudom megérteni miért tettem. Igen vannak emberek biztos akik másképp csinálták volna és nem ilyen elhamarkodottan.
Na jó nem húzom tovább a szót...  :-\ :-\ :(

Igen, hülyeség volt ma délkor belinkelni a nap handjet így nem is tudom, hogy nevezzem ezt a képet. Legyen csak a nap all in-ja  ;D ;D :D ;)
És engedjétek meg, hogy bemutassam netes karierrem első pókerét.  :angel:

HU az teljesen más világ. Talán az összes játékformából ott a legfontosabb a hand reading, továbbá nagoyn jó post-flop játék kell hozzá. BR-t én azért nem HU-val építenék, mert nem lehet olyan sok asztalon tolni.

Más: Most nagyjából meglestem az egyik sitedet (6 handedtől kapcsolódtam be), pár dolog amit észrevettem, hátha segít:

1. Nagyon sokszor láttam, hogy gyorsan checkelsz, ráadásul sokszor játszottál OOP, a második checkednél szinte bármivel betelnék ellened. A sok check miatt nagyon sok contbetelhető flopot kihagysz, ami természetesen hatalmas -cEV. Próbálj kicsit többet kihozni ezekből a helyzetekből, preflop tartsd alacsonyan a potot (persze a limp felejtős, kivétel spekulatív handekkel, amikor már elédlimpeltek akár többen is), ezáltal flopon könnyebben tudsz contbetelni, kevesebb zsetont kockáztatva, viszont ha jó ellenfél ellen csinálod, nagyon szépen tudod növelni a stackedet.

2. A sok elszalasztott contbet miatt kell pl bemutatnod 106o-t SBről, amivel stealelni próbáltál, ezáltal a verseny későbbi szakaszaiban sokkal tágabb range-el fognak restealelni ellened. Kerüld az ilyen mutatásokat.

3. Bubble periodban túl passzív voltál. Igaz, hogy nem a legjobb stacked volt, de a bal oldali ellenfeled nagyon feszes/passzív volt, tehát rá lehetett volna emelgetni/pusholgatni, viszont nem tetted meg. A vakok lehúztak, elveszítetted a FE-det gyakorlatilag mindenkivel szemben, ezáltal szintén könnyebben fogják callolni az AI-jeidet.

4. HU-ban 30BB deepen A3o nem 3bet AI call lap egy olyan ellenféllel szemben, akit láthatóan aláztál egészen addig. Ráadásul az emelésed is nagy volt (4BB), holott gyakorlatilag mindent callolt preflop, viszont postflop/turnön simán ki tudtad emelni nagyon sokszor. Simán lejátszottad HU-ban azt az ellenfeledet, egy ilyen move viszont óriási EV veszteség.

Nagyjából ennyi amit most így észrevettem, persze ez elég kis minta volt, lehet, hgoy általában nem így tolod.

A leosztásról pedig annyit, hogy 109o-t onnan ennyire korai szakaszban (2. vakszint) nem hívnék meg, mert nagyon sok callt fogsz kapni, ráadásul nagyon sokszor hátul leszel az ellenfelek rangeével szemben, viszont OOP leszel valószínűleg flopon (kivétel a vakok ellen). 109o-ra elég kevés olyan flop érkezhet, ahol gondolkozás nélkül contbetelhetsz. Szóval elég nehezen játszható a lapod abból a pozícióból, én az ilyen szitukat is kerülném, főleg alacsony BI-es siteken, ahol igazán az 50/100-as vakszinttől van komoly edge-ed az ellenfelekkel szemben, addig a vakszintig én inkább befeszülnék.

EDIT: Grat a pokerhez, egyébként erről a sitről írtam a fenti sorokat.

Köszönöm th3PR0j3ct0r a gondolataidat. Nem szeretném, ha ez alapján a sit alapján sorolnál be és vonnál messzemenő következtetéseket. Nem akarom kimagyarázni a hibáimat, de sajnos mostanság úgy állok, hogy a 3. helyért is küzdök, mert mint mondtam, nem állok túl fényesen. A buborék közeledtével sajnos olyan dolgokat teszek, amit amúgy nem tennék, ha 2szer 3szor nagyobb lenne a BR-em. A másik dolog, amiért nem igazán adta a parti, hogy ma nagyon sokszor vagy lemákoltak, vagy egyszerűen jobb lapokkal kaptam ki sokszor sokkal esélytelenebbek ellen a riveren.. Nem akarom erre fogni, de egy idő után ez már elveszi a magabiztosságomat és a játékomat is teljesen elrontja. Pár példát le is írtam.
Tényleg nem szeretném, ha ez alapján a sok szürke játékos közé sorolnál. Nem! Tudok ennél sokkal jobbat nyújtani, de ha megérted, a fentebb leírt dolgokat nekem az is elég. Van még mit tanulnom, de sajnos ha nem vagyok 100%-os gyermeteg hibákat vétek.
Mindenestre köszönöm mégegyszer a szavakat. Ha normális BR-re teszek szert, remélem egyszer akkor is befáradsz és végignézed egy sitemet. Az úton nem áll meg a kölyök, A3 volt a teteje ennek a szar sitnek... Hiszem hogy innen csak jobb lesz.

u.i. 109 megérzés volt ezért voltam rá olyan büszke. Nem ésszerű dolog, de néha kell ilyen is.   

Természetesen nem egy sit alapján fogom megítélni a játékodat, sőt nem is feladatom megtenni ezt. Tisztában vagyok azzal, hogy külső körülmények is közrejátszhatnak egy adott sitben, ahogy írtad is. Azzal is tisztában vagyok, hogy tudsz ennél jobbat, mert egyrészt láttam már pár postolt handedet itt a fórumon, általában teljesen standard partik helyesen megjátszva, na meg a sit közben is volt jópár szép move-od, pl 1-1 c/r, vagy c/rAI. Igazából saját tapasztalat, hogy egy kívülűlló sokkal hamarabb észrevesz 1-1 fontosabb dolgot, mint én játék közben. Ráadásul én sem vagyok egy nagy SNG player, de ha minden jól megy, akkor a közeljövőben ráfekszek a témára komolyabban, csak várok egy kifizetésre. GL a BR építéshez, aztán majd még párszor úgyis rádkeresek, ha gondolod postolhatom is az észrevételeket.

Nagyon nagy benyomást tett rám az írásod. Elképesztő, hogy most ebben a partiban mutattam eddigi legjobb játékomat. Félretettem a problémáimat és csak játszottam a játékomat. Úgy vágtunk neki a 3-mas döntőnek hogy 8000 ezrem volt a másik kettőnek kb hasonló. A HU-t pedig 10000 -3500 arányban kezdtem kb. Talán csak meg akartam mutatni magamnak, hogy mire vagyok képes, ha teljes koncentrációban játszom. Szégyenkeztem kicsit az írásod után, de csak pozitív hatása volt a játékomra, ami erőteljesen feljavult. Felavathatom a 9-es pókert is már ma. És ez a remek SnG győzelemmel már pluszos a bankom. Akárhogy is ez a kritika most rendesen megtette a hatását.  ;) :o

Helyes, gratulálok, sok ilyet még.  :great: Tényleg nem kritikának szántam, inkább csak pár észrevétel mint kívülálló, de ha segített valamit, annak örülök.

nap handje: már csak azért is, mert egy nagyon kellemetlen ellenfél ellen értem el. Akit nem inkább jó játékosnak mondanék, hanem egy gazdag ficsurnak aki beült és megadta minden lofütyülőre. Nem egyszer jött neki riveren sor, nem egyszer nyert 3 outtal.. Amint csak tehette ki akarta blöffölni a másikat, emelésre visszaemelt 9-es magasokkal és a végén esett neki a sor vagy a drill..
Elegem volt és tudtam hogy csak szopatni akart, mégha szerencsém is volt, de ez a legszebb mikor rájövök hogy az égviágon csak szórakozik velem, akkor szórakozzál haver nyugodtan.. Ezután már nem keménykedett tovább a kisgyerek..

MULLITLOW: berakja a kisvakot 25
flery99: berakja a nagyvakot 50
*** ZÁRT KÁRTYÁK ***
Kapott benikun [7c As]
Skarayo2: dob
pas1680: dob
buddybear468: dob
benikun: megad 50
MULLITLOW: megad 25
flery99: dob
*** FLOP *** [6s 6d Th]
MULLITLOW: nyit 100
benikun: emelennyit:  100 eddig: 200
MULLITLOW: emelennyit:  100 eddig: 300
benikun: megad 100
*** TURN *** [6s 6d Th] [Ah]
MULLITLOW: nyit 100
benikun: emelennyit:  100 eddig: 200
MULLITLOW: megad 100
*** RIVER *** [6s 6d Th Ah] [Ad]
MULLITLOW: nyit 150
benikun: emelennyit:  300 eddig: 450
MULLITLOW: megad 300
*** MUTATÁS ***
benikun: mutat [7c As] (full house, ász hatos full)
MULLITLOW: nem mutatja meg a lapját
benikun nyereménye 2050 a  potból
*** ÖSSZEGZÉS ***
Teljes pot 2050 | jutalék 0
Asztal [6s 6d Th Ah Ad]
2 szék: benikun (osztó) keze [7c As] és nyert, (2050) lapja: full house, ász hatos full
3 szék: MULLITLOW (kisvak) nem mutatta meg [5s 8s]

Még a nevét sem tudta beírni rendesen...

Kezdek belerázódni. Eddig a mai nap is pozitív. Legfőbb célom most a BR építése, a sima SnG-kon kívül van-e még esetleg más amivel egy kis tőkével rendelkező lelkes póker játékos tudna építgetni? SnG eddig nagyon bejön, ha az összes lejátszott sitet nézzük akkor plusszos a mutató. A mákolgatás sajnos még mindig megy itt a pokerstarson  ???. 2-en maradunk amikor a srácnak kb 2szer több zsetonja van. Lejátszom minden téren, és mikor elcsípem hogy blöfföl és betolja az all int. Akkor a riveren és a turnon kiegészül a sora az ász párom ellen.. Nem hiszek az ilyeneknek, ez nem tudás ezt most tényleg bemákolta, mindezt akkor amikor kb egyenlő zsetonnal ültünk az asztalnál.
Amiben még gondolkozom, hogy van-e valakinek tapasztalata a pokerstarsos versenyekkel kapcsolatban, megéri-e most nekem azokban is próbálkoznom?
Jöjjön a régi jó kis nap handje: fordulópont innen már meg sem álltam a döntőig illetve, a mák sorig..
(mindenki all in, mutatásnál ha jól tudom nekem volt a legkevesebb esélyem, de ez már azért kijárt ennyi szopó után)



Kicsit figyelgettem én is a játékod. Számomra lehetnél picit agresszívabb. Majd még foglak figyelni, és akkor összeszedem a gondolataimat, hirtelen ami feltűnt, hogy igen, már c-betelsz, ami jó, csak a c-bet mértékét választod meg merészen. SS-ként emeltél, de csak a dealer adta meg. Eddig mondjuk azt, hogy korrekt, mert nem álltál azért olyan rosszul, és ha a dealer dob, jó a poziciód.
Floppon 375-ös pot jött össze, amire te c-beteltél 375-öt. Túl sok a potnyi emelés, erre mondjuk én ráemeltem volna 265-290-et, elég nagy erőt sugároz, és takarékosabban bánsz a zsetonjaiddal. Meg kell találni azt a pontot, ami elég a dobatáshoz, de ha visszahívnak, ekkor fájdalom nélkül el tud dobni.

Versenyek: Viszonylag sokat MTT-zek/tem a PS-en, és ha elfogsz 1-1 jó estét, akkor sokat nyerhetsz. Viszont kicsi bankrollnál beszállni a nagyversenyekbe nem éri meg. Maximum naponta 1x, az 1,10$-es versenyt tolhatod, az 17:00-kor kezdődik. Ez még belefér a BR-be:)

#28 június 08, 2010, 15:20:22, benikun
Köszönöm a sok választ és neked is Dris. Kezdem megérteni ezt a hagyományos netes SnG játék lényegét, és szerintem egyre jobb vagyok. Tény amiket kiemeltetek, hogy lehetnék agresszívabb, nos már írtam, hogy eredeti játékmódom is agresszív sőt élőben még inkább, de talán még netes játék újdonsága néha bezavar, de igyekszem és minél többet tanulni. A másik dolog, hogy mikor elkezdtem a SnG-ket akkor mondhatni be is jött a szuperagresszivitás, de aztán olyan pofonokat kaptam, amiről úgy gondolom nem tehetek és sokszor lemákoltak. Nem akarom erre fogni de talán azokután az esetek után lettem bátortalanabb és várok az agresszívabb játékkal a végefele játékig. Hasznos dolgokat olvasok és köszönöm, hogy megosztjátok velem a hibáimat is, azt sajnálom, hogy pont nem akkor néztek mikor rablom a bankot és nem állít meg senki.. ;D
Még egy dolog amivel tisztában vagyok és sajnos így van. Kis a költségvetés és nagyon befolyásol a buborék, mert lehetek akármennyivel jobb játékos egy másiknál, ha véletlenül lejön aminek nem kéne, akkor pénz nélkül távozom és egy olyan gyerek hoz el helyezést, akinek már rég ki kellett volna esnie. Viszont, mikor az utolsó háromban vagyok, akkor mondhatom beképzeltség nélkül, hogy feljavul a játékom és onnantól kezdve tehetem amiben jó vagyok.
Célom egy nagyobb bankroll és onnantól már tudom és érzem is hogy könnyebben fognak jönni a jobb eredmények is, és a játékkal sem lesz nagy baj.

Egy kérdés a végére, ne nevessetek ki miaz az MTT, mert már sok helyen olvastam, de valahogy nem jöttem rá. A másik, húzom még itt az igát a pokerstarson, de esetleg tudtok ajánlani egy másik termet ha végleg FT-re vinne a sok kis ficsúr fish? Illetve, ahol adottak a lehetőségek egy magamfajta játékosnak.

Észrevételeket bármikor elfogadok.

Szeretném mondani, hogy nem csak azokat nézem, mikor valamit másképp csinálnék, de ezeket lehet leírni. Elég hülyén venné ki magát, ha csak annyit írnék, hogy "Néztem a játékod, jó vagy":D Azért regisztráltam én is a fórumra, hogy a többiek álltal javuljon a játékom, és ha lehetőségem van, akkor segítsek én is.:)

MTT=Multi Tabling Tournement. Avagy több asztalos verseny. Főleg a nagyversenyekre vonatkozik, de szokták azt is mondani, hogy MTT SnG:)