Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában


Hivatalos: Az Ineos csapata is ott lesz az idei Tour de Hongrie-n

Egyre 'combosabb' az mezőny :ok:

Quick Step napja

A régi eletixezést hozták megint, nagyon benézték ezt a De Pannét a QS versenyzői. Négyen elől, előre megy szökésbe ebből a leglassabb emberük (Lampaert), aki nem hajlandó távolról indítani, bízik a hajrában egy Philipsen - Kooij párossal szemben... Oké, hogy a két sprinter végig dolgozott, míg Lampaert pihent. Nem volt messze a győzelemtől, de ez így hiba, hatalmas hiba. Jakobsen simán verte volna Kooijékat.

Primoz Roglic pedig továbbra is olyan bringás, akitől hányinger kerülget, ilyen Rui Costa feeling, akit az egész mezőny utál. Tipikus az a versenyző, aki egy centit sem hajlandó dolgozni. Soha, semmilyen körülmények között. Ha hátrányban van, akkor sem, ha előnyben, akkor sem. Mondjuk ma megértem miért, mert egyszerűen az is komoly teljesítmény, hogy tartani tudja Evenepoel tempóját. Roglic szerintem ilyen felfogással (és erővel), nem fog Girót nyerni.

Evenepoel még elvileg nincsen csúcsformában, de ha a hegyekben nem tud rajta hozni a szlovén minimum 1-2 percet, akkor az időfutamon lesz köztük ilyen hosszú össztávon minimum 1,5 perc, ha nem több... Többiekkel nem számolok, mert egy top formában lévő Evenepoel ellen csak Ganna tud nyerni, többiek ilyen 70 km-es egyenkénti össztávon szerintem alsóhangon egy 3-5 percre számíthatnak, mint hátrány. A rossz hír a mezőnynek, hogy Evenepoel megtanult 2000 méteres hegyekre is menni, ez még tavaly nem ment neki, valószínűleg ezért volt egész télen Spanyolországban (illetve ezért is költözött oda).

E3 Saxo Classic: Van Aert, Van der Poel, Ganna és Pogacar újra összecsaphat

Alig ért véget a Milano - Sanremo, rögtön kezdődnek a belga egynapos klasszikusok, ahol a jól ismert hármas megint összeméri erejét.  Olvasd tovább


Volta Catalunya: Nem elég, ha Roglic csak teszi a kereket

A Giro d'Italia felkészülése gyanánt szolgál az idei Volta Catalunya, ahol Evenepoel és Roglic küzd egymással a győzelemért.  Olvasd tovább


Roglic ma nagyon jól mozgott, jó erőben volt, ezzel szerintem megnyerte a Katalán körversenyt. Evenepoel többször, rosszul és feleslegesen támadott. Almeida nagyot ment, le a kalappal.

Harelbeke érdekes eredményt hozott, ha ez marad a vége. Elvileg WVA-nak nem is lehetett volna sprintelni, de ha nem lesz óvás, akkor megköszönheti MVDP-nek, hogy nyert. Van Aert... nekem a tag no komment kategória.

Idézetet írta: Pozzato Dátum március 24, 2023, 17:17:22Harelbeke érdekes eredményt hozott, ha ez marad a vége. Elvileg WVA-nak nem is lehetett volna sprintelni, de ha nem lesz óvás, akkor megköszönheti MVDP-nek, hogy nyert. Van Aert... nekem a tag no komment kategória.

És tényleg így van, megköszönheti ezt a Jumbo-Visma az Alpecinnek és elsősorban MVDP-nek, mert nem lesz óvás. Adtak egy kis alamizsnát a Jumbónak. Az pedig nevetséges, hogy ilyennel védekeznek: már mást is láttak ilyet csinálni... de attól még benne van a szabálykönyvben, hogy amit Van Aert kapott segítséget, az tiltott.

Az pedig mindent elmond az UCI-ról és a verseny zsűrijéről, hogy most mindent lehet a Jumbo-Vismának. Ha kell, akkor megszeghetik a szabályokat, lényegtelen, ők jelenleg a kivételezett csapat. Emlékszem, év elején volt egy közvetítés, ahol azt mondták, hogy a kiscsapatok versenyzőit (értsd: FDJ stb.) minden sz*rért megbüntetik. Jumbo-Visma? Semmi.

Nem lepődnék meg rajta, ha őket rendre előre értesítenék a random doppingvizsgálatokról is, nehogy véletlenül valamit találjanak. Ez a csapat is ugyanazt az utat járja majd be, mint a Gewiss-Ballan, US Postal vagy a Sky/Ineos.

Idézetet írta: Pozzato Dátum március 24, 2023, 18:51:51Nem lepődnék meg rajta, ha őket rendre előre értesítenék a random doppingvizsgálatokról is, nehogy véletlenül valamit találjanak.
Ja. Ne lepődjél meg, hiszen nem érdemes.
Az ilyesmi (és hasonlók) már nagyon régóta bevett szokás mindegyik sportágban.

Csak pár közelmúltbeli példa fociból:
Az illetékesek úgy látták, hogy csökken az Európa Liga nézettsége, ezért aztán az első adandó alkalommal "véletlenül" kialakult a Manchester United - Barcelona párharc. Ezután a lisszaboni Sporting kiverte az Arsenalt, vagyis jó csapatnak tűnik a portugál gárda, így "véletlenül" Juventus - Sporting párharc lesz nemsokára.
A Bajnokok Ligájában nemsokára "véletlenül" Manchester City - Bayern München és Real Madrid - Chelsea párharcok lesznek.
Természetesen mindezek véletlenül alakultak így. Ezt akarta a sors. :-)

Évek óta minden évben "belengetik", hogy valami miatt a PSG-t és/vagy Manchester City-t eltiltják és ez a csapat vagy az a csapat vagy mindkettő nem szerepelhet majd a Bajnokok Ligájában. A "belengetés" után néhány hónappal menetrendszerűen érkezik a hír, hogy no problem, nincs eltiltás, játszani fog a PSG és/vagy Manchester City, s csak pénzbünti van. Ami, ugyebár, annyira nevetséges pénzösszeg, hogy röhögve kifizeti a PSG is és a Manchester City is.

Olyasmit azért nem vállalnak be az illetékesek, hogy tényleg eltiltsanak valamilyen sztárcsapatot, ne focizzon Messi vagy Neymar vagy Mbappe vagy akárki és emiatt csökkenjen a pénzbevételük.

Visszatérve az általad írtakra:
Nem szabad megtörténnie annak, hogy a Jumbo-Visma beleszaladjon valamibe.
Sok embert biztosan nem érdekelne egy olyan Tour de France, ahol nem szerepel Wout van Aert, Jonas Vingegaard, Primož Roglič.
Ne legyen Pogacar-Vingegaard csata? Ugyan már. A pénz beszél, a kutya ugat, a karaván halad.


Igazad van, csak bosszantó, hogy ilyenért másokat simán megbüntetnek. Nekem rémlik egy Alaphilippe vagy valami hasonló sztár megbüntetése, de a Jumbo-Visma olyan, mint egy törvényen kívüli csapat. Az pedig külön felháborító, amilyen arroganciával büszkélkednek, hogy csaltak, meg ez tök normális, mert az esetek kétharmadában ez történik. Micsoda? Még a szakági elemzők is mondták, hogy ilyen nincsen, UCI már a legkisebb szarságra is harap, hát emlékszem, valaki rossz helyen dobott el egy kis szemetet, instant büntetés, felmentél a járdára pavés verseny? Kizárás. 

Az mutatja leginkább, hogy bűnös a Jumbo-Visma, hogy instant átmentek támadásba, meg hogy milyen alapon vették őket elő. Az egész gárda úgy ahogy van, hányinger. Most már ott tartunk, nem hajlandóak a sztárok vezetni, Van Aert is, tegnap megcsinálta a csalást, majd szinte egy métert nem ment elől, vezessen Pogacar és Van der Poel. Roglic? Dettó. Ők nem dolgoznak, csapatuk sem, csinálják mások.

És a bajom ezzel az, hogy ezeket majd 10-15-20 év múlva veszik csak elő, amikor kiderül, hogy a UCI védte őket, meg hogy az egész csapat nyomta az anyagot keményen. A Jumbo-Visma sikersztorija tökéletesen beleillik a régi kokszcsapatok sorába. Amikor előkerülnek hirtelen elit GT-menők, mint Vingegaard, aki 2018-ban még 40 perc felett kapott a l'Aveniren Pogacartól... Mint Roglic, aki esetében köztudott, hogy köze van a szlovén doppinglaborhoz (mondjuk az is fura, hogy az Aderlass-botrány révén a szlovén bringástársadalom jelentős részét elmeszelték, csak "véletlenül" Roglichoz és Pogacarhoz nem kapcsolható semmi, majd azt nyilatkozta az egyik csapatvezető, aki érintett a dolgokban - és azóta is dolgozik -, hogy életelében nem találkozott Rogliccsal és Pogacarral, miközben előbbi például a csapat tagja volt  ;D ).

Van Aert a világ egyik leginkább túlértékelt versenyzője. Úgy emlegetik, mint nagy belga klasszist... Tom Boonen ilyen idősen már nyert két Roubaix-t, két Flandriát, világbajnok volt és egy rakat szakaszt nyert (70 felett). WVA? Pavés klasszikust még nem sikerült nyernie, emlékeim szerint kétszer állt mindössze dobogón ezeken a versenyeken... Sprinterek között is van tőle jobb szép számmal, időfutamosok között is.

Mindenki ezt az MVDP-WVA csatát a Boonen - Cancellarához hasonlítja, de én itt nem látok semmi ilyesmit. Az a két legenda uralta a két legnagyobb pavés egynapost. Amíg ők ketten prime formában voltak (2005-2014), addig a 20 versenyből 12-őt megnyertek, illetve mindössze 4 olyan verseny volt, ahol nem állt dobogón valamelyikük. Ehhez képest az WVA-MVDP páros kettőt tudott nyerni négy szezon alatt (azokat is Van der Poel).

Nagyon érdekes a UCI működése, mert ugye egyik kezével felemel (akik többet fizetnek), másikkal meg a mélybe taszít. Így jártak most a kolumbiai bringások. Az eddig is köztudott volt, hogy cuccoznak kemény, sem López, sem Nairo nem volt tiszta, de mégis éveket vártak. Amíg hozták a nézettséget, amíg látványos támadásokat csináltak, addig hagyták őket. Amint nincs rájuk szükség, egyből: cuccoztak végig, el kell meszelni őket.  ;D

Most nem azért, de a védőháló-effektus tökéletesen megmutatkozik most is. Emlékszem, még a 2000-es években erről beszélt Tyler Hamilton egy interjúban: ha védenek téged, akkor bármit megtehetsz a kerékpársportban, szólnak előre a tesztekről, nyugodtan csalhatsz, semmi bajod se lesz. Most pontosan ez van a Jumbo-Visma esetében is, tisztában vannak vele, érinthetetlenek.

Nekem a kedvencem Sean Kelly sztorija, ha érinthetetlenség. Sean Kelly volt a leghíresebb ír versenyző, korszakának egyik legjobbja volt ('80-as évek). A Párizs-Nizzán mai napig ő nyert a legtöbbször (ez így is marad), de nyert még Vueltát, Giro di Lombardiát, Milano - Sanremót, Paris - Roubaix-t, Liege - Bastogne - Liege-t, mindent is. Mindezt úgy, hogy hivatalosan amúgy sprinter volt. Na ezek után el lehet képzelni, hogy lett all-round versenyző.  ;D

A lényeg, hogy több alkalommal megbukott teszteken. Az egyik 1984-ben történt, amikor a Paris–Brussels után pozitív mintát produkált. Nem kapott durva eltiltást (néhány hónap), viszont a sztoriban a vicces, hogy utólag derült ki, hogy ő is doppingolt, mert a minta, amit leadott, az nem az övé volt, hanem a szerelőjének a vizelete, aki szintén cuccozott, hogy bírja a feszített tempót munkában.  ;D Ezek után, 1988-ban újból megbukott. A baszk körversenyen top5-ben végzett, vitték a vizsgálatra, pozitív teszt. Úgy voltak vele, mivel amúgy sem kiemelkedő érték, meg nem is nyert, így elég az időbüntetés... Hátrébb sorolták, de nem tiltották el. A baszk kör április 8-án ért véget, két nap múlva már a Paris - Roubaix-n volt 15. helyen, majd utána LBL-en volt 5., végül megnyerte a Gent - Wevelgemet. Mindezt 12 nap leforgása alatt. Nyugi, itt nem ért véget a sztori, ugyanis a pavés egynaposokról elment a Vueltára, amely április 25. és május 15. között zajlott (akkor még a Giro előtt rendezték). Olyan szintű fölénnyel nyert, hogy mindegyik szakaszon top10-ben volt, élete egyetlen háromhetesét nyerte. Sean Kelly azóta köztiszteletben álló legenda, összes eredményét megtarthatta, becsületes és tiszta sportoló.


Van "némi" kapcsolat aközött, hogy ki a UCI-elnök, kik emelkednek fel és hullanak a porba. Az 1980-as években spanyol elnöke volt a UCI-nak, elkezdődött a spanyol bringások térnyerése, hirtelen megszaporodtak a nagy szponzorációval rendelkező spanyol csapatok, jöttek a jobbnál jobb spanyol versenyzők, akik utánpótlásban nem értek el eredményeket korábban, de felnőttek között a legjobbak voltak. Ezzel párhuzamosan elkezdték elmeszélni az ősi rivális olaszokat. Elég csak megnézni a 2000-es évek második felétől, hogy épp szigetországi vezetői voltak 12 éven át a szövetségnek, érinthetetlen volt a Sky, majd mikor Cookson távozott, hirtelen bíróságra citálták a csapat orvosait stb., mondjuk lehet ez is csak mind véletlen.  ;D

Lefevere és a Quick Step tegnapi "teljesítménye"

Adott egy világklasszis szakvezető, aki sok különböző helyzetben, különböző csapatok élén bizonyított. Nem számoltam össze, de alsóhangon 25%-ra teszem azokat a pavés monumentumokat (Roubaix és Flandria), ahol Lefevere nyerni tudott az elmúlt 40 évben a versenyzőivel. Egy élő legenda a tag, interjúk vele még ennél is jobbak, pont mint a mostani, melyet a dán sajtóban leadtak: "Az egyetlen jó dolog a tegnapi versenyen az ebédem volt".  ;D

Folytatta: azt mondja Asgreen, mindent megtett. Az 51. helyen ért célba. Sénéchal bukott és elfáradt, Alaphilippe-nek fájt a hasa és kisebb láza volt, akkor minek indul? Miért nem lép vissza? Támadtunk 90 km-rel a vége előtt, minek?

Kicsit kiakadt Lefevere, valószínűleg itt jövőre elengednek pár versenyzőt. Asgreen a tavalyi bukásai és az elvileg folyamatos fáradtsága miatt képtelen stabilan versenyezni. A felkészülése sem olyan, mint eddig, nagyon messze van az ideális formától. Sénéchal pavén képtelen szintet lépni, valószínűleg megtartják sprinter felvezetőnek, de ennyi. Alaphilippe? Őt már nem először kezdte ki Lefevere, szerintem nagyon elege van belőle, hogy folyton kifogásokkal jön. Nagyokat bukott tavaly, de már előtte sem volt a régi. Szerződése 2024-ig van, de lehet őt is elengedik, megfelelő ajánlat esetén.

Tökéletesen egyetértek.

Idézetet írta: Pozzato Dátum március 25, 2023, 10:12:14És a bajom ezzel az, hogy ezeket majd 10-15-20 év múlva veszik csak elő, amikor kiderül, hogy a UCI védte őket, meg hogy az egész csapat nyomta az anyagot keményen.

Érdemes emlékezni Lance Armstrong esetére.
Amíg versenyzett és szállította a megfelelően nagy nézettséget és rengeteg pénzbevételt, addig érinthetetlen volt. Amikor már nem szállította a megfelelően nagy nézettséget és rengeteg pénzbevételt, akkor elővették, elmeszelték és eldobták, mint a rongyot.
Ilyesmit még véletlenül sem akkor tettek meg vele, amikor úgy ment fel az Alpe d'Huez-re (és egyéb emelkedőkre), mint a gyorsvonat, és a helyszínen és a TV-képernyőkön keresztül több százezer ember szurkolt.

Idézetet írta: Pozzato Dátum március 25, 2023, 10:12:14Mindenki ezt az MVDP-WVA csatát a Boonen - Cancellarához hasonlítja, de én itt nem látok semmi ilyesmit.

Az MVDP-WVA csatát olyasmire akarják marketingelni, mint amilyenre marketingelték fociban a Lionel Messi - Cristiano Ronaldo csatát. Az jobban generálja a pénzbevételt, ha az egyik vagy másik sztár hívei megtöltik a stadionokat, leülnek a TV elé és megvásárolnak bármilyen biszbaszt az ajándékboltokban. Satöbbi.

Az illetékesek mostanában sem főleg az eltiltásokon tevékenykednek, hanem azon, hogy "össze kell hozni" és "életben kell tartani" a Messi - CéRonaldo utáni korszak irgalmasan hatalmas pénzbevételt generáló Mbappé - Haaland csata marketingelését.

Gent - Wevelgem tipp: A Jumbo-Vismának bármit szabad!

Újabb nagy csatára készülhetünk a Jumbo-Visma és az Alpecin-Deceuninck között, mit hozhat a Van Aert - Philipsen megmérettetés? Olvasd tovább


#1781 március 26, 2023, 14:47:49, Pozzato
Csodálatos gesztus, ahogyan 30 km vezetés után (és +5 nap folyamatos vezetés), Roglic nem sprintelte le Evenepoelt az utolsó etapon.  ;D


*Belehallgattam most a magyar közvetítésbe, nagyon örülök, hogy elmondták a Van Aert-sztorit, hogy ez abszolút szabálytalan volt és ezért kizárás jár, illetve azt is, hogy abszolút nem vizsgálták az esetet.

Flandria körverseny: Szokásos trió küzdhet az első helyért

Valószínűleg egy ideig még a Wout van Aert, Mathieu van der Poel és Tadej Pogacar hármas csatáját nézhetjük a pavés klasszikusokon.  Olvasd tovább


Miután a HRE Mazowsze Serce Polski nem tudta teljesíteni a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) által támasztott részvételi feltételeket, helyüket a Lepold Zoltánt és Móré-Gosselin Oliviert is foglalkoztató román kontinentális csapat veszi át a Tour de Hongrie mezőnyében.

Filip Maciejuk... no komment, nem fogják szeretni őt a mezőnyben, az már biztos. Rég láttam már ilyen ostoba bringást, mint a lengyel srác.