Sorozatok

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Eltelt hét hónap az évből, szóval minimális kis értékelés sorozatok szempontjából.
Disney+
Bemutatkoztak, viszonylag nagy tartalommal, de lássuk be, hogy ez körülbelül a harmada annak, amit valóban le tudnának adni, legalábbis szerintem. Amik a birtokukban vannak, azoknak a jelentős részét nem tették még elérhetővé nálunk, egyelőre fogalmam sincs, hogy ez mikor történik meg. A jelenlegi listából is vannak ígéretes sorozatok és filmek, szóval bőven leköti az embert hosszabb időre. Az már egy másik kérdés, mik fognak rá érkezni a közeljövőben (engem a leendő újoncok nem győztek meg infók alapján), ha tényleg végre elkezdik szállítani nagyobb ütemben azt, amikkel rendelkeznek, akkor ez egy kemény versenytársa lehet az HBO - Netflix tengelynek (ha egyáltalán még velük kell konkurálni...), egyelőre nem az.

HBO Max
Berobbantak idén, megtörtént a váltás, én úgy érzem, hogy platform tekintetében mindenképp jót tett nekik, átláthatóbb lett, viszon tartalmat veszítettek. Nem keveset, legyünk őszinték. Az sem segített, hogy az idei évük azért nem volt annyira erős sorozatok terén, gyakorlatilag három alkotás tartja életben a szolgáltatót: Succession, Euphoria és Barry. Ezek viszont egyike se újonc, idei újoncok egy-két kivételtől eltekintve besültek, nincs mit szépíteni. Oké, az említett trió kiemelkedő, hozza az Emmy-díjakat, hozni is fogják továbbra is, de vakmerőség három sorozatra építeni egy komplett brandet. Jelenleg az őszi produkcióból két sorozat várós a nagyközönség számára: House of the Dragon és a The White House Plumbers. Az utóbbi forgatását már egyszer fel kellett függeszteni balhék miatt, ráadásul a sztori sem acélos, ellentétben a két főszereplő szupersztárral (Woody Harrelson és Justin Theroux). Nem tudom, hogy ez elég lesz-e, illetve a másik sorozat esetében a Trónok harca utánérzés használhat-e...

Netflix
Továbbra sem értem őket, be akartak törni a filmes piacra, óriási összegeket áldoztak, szupersztárokat vásároltak, zseniális rendezőket, de igazán komoly írókra nem költöttek. Elvétve vásároltak minőségi forgatókönyveket, ha mégis, akkor a megvalósítás csúszott el. Katasztrófa az egész, lehet itt szépíteni, de szerintem emiatt állnak ott jelenleg anyagilag, ahol. Inkább a sorozatokra kéne koncentrálni, mert kimerül a kínálatuk... Még a jelenleg futó alkotások közül 2-3 működik, de ez már jóval kevesebb, mint a korábbi években. A következő pár hónap kínálata sem annyira biztató... Nekem az az érzésem, hogy az Amerikán kívüli sorozatoktól várják most a megerősödést (koreai, spanyol, japán, arab alkotások).

Apple TV+
Mindenki kritizálta őket - köztük kicsit én is -, hogy lehet ennyire kevés sorozattal indítani, mi lesz így? Eltelt azóta három év, jelenleg ott tartunk, hogy a legtöbb minőségi jelenleg futó sorozat az Apple platformján van: Ted Lasso, Pachinko, For All Mankind, Slow Horses, Shinning Girls, Severance, The Monring Show és az év meglepetése, amely valószínűleg az év sorozata címre is pályázik: Black Bird. Ezt azért nem igazán gondolták róluk, de ellentétben a többiekkel, tudatosan építkeztek, nem akartak mindent egyszerre. Jelenleg ott tartunk, hogy úgy van sok minőségi tartalmuk, hogy nincsen 10+ éves múltjuk, mint a többi szolgáltatónak. A jövő fényes, minden sorozat a következő évadra vár, ezért így már megéri előfizetni.

Amazon Prime
Őszintén szólva, azon kaptam magam, hogy az Apple mellett a másik felület, amit a legtöbbet elindítok manapság, lehetséges épp a The Boys miatt. Nekik azért még van hová fejlődni - mármint a szolgáltatónak -, viszont itt van egy olyan minőségi tartalom az elmúlt hét évet tekintve, hogy minimum 30-40 sorozatból válogathatunk, ami tényleg már komoly mennyiség. Az biztos, hogy a jelenleg futó alkotások között ők sem remekelnek annyira... Az viszont biztos, hogy a Prime felülete megújul, olyannyira, hogy jön a sportrészleg, ahol susmorognak élő közvetítésekről, több sporttartalomról, szóval most ráfekszenek a sportrészlegre.

SkyShowtime
Jogos, hova akarok még egy hatodik szolgáltatót?  ;D Nekem semmi sem elég? Azért várom ezt a platformot, mert ekkora kínálatról beszélünk: Sky, NBCUniversal, Universal Pictures, Peacock, Paramount Plus, Showtime és a Paramount Pictures. Írtam róla korábban, temérdek film, sorozat.
Idézetet írta: Pozzato Dátum március 08, 2022, 12:00:49Csak néhány azokból a sorozatokból, amikről beszélünk:
Ray Donovan, Dexter, Californication, 1883, Mayor of Kingstown, Yellowstone, Homeland, Shameless, Master of Sex, Yellowjackets, Heroes, Grimm, Bates Motel, The Blacklist, New Amsterdam, Blue Mountain State stb.
Van viszont egy komoly gond, elvileg nemsokára indulnia kéne, de óriási a csönd. Vannak már képek, illetve akad egy infó is, miszerint az HBO Max egykori vezetője érkezett a héten stratégiai igazgatónak a céghez (Roberto Soto). Úgy, hogy már indulni kéne lassan, olyan, mintha most verbuválnák a csapatot, hallottam olyat is, hogy fordítókat keresnek, szinkronról nem is nagyon volt szó. Kissé nagy ott a káosz, pedig egy olyan alapanyagon ülnek, amivel egyből az élmezőnybe pozícionálnák magukat.

Paramount Plus
Mi? Mi van?  ;D A Paramount nem bír magával, korábban már volt nekik Amerikában a Paramount Plus felületük, de most elkezdtek terjeszkedni Európában is, olyannyira, hogy már azt hiszem két országban elérhetőek (2022 végéig pedig 8-10 országról beszélnek). Elvileg a céldátum 2025, amikor már 150 original sorozattal, szinte egész EU-t lefedik. Mi még nem kaptunk pontos időpontot, de valószínűsítem, hogy 2023-2024 környékére megérkezik ide is. A helyzet nehézségét az adja, hogy a SkyShowtime akkor osztozik majd a Paramount Plus sorozatain? Az sem mellékes, hogy elvileg a Paramount Plus nagyon ráállt a sportokra is (Amazonhoz hasonlóan), BL-meccsek stb., szóval az sem lenne meglepő, ha pár éven belül kiváltható lenne a meccsnézés a streamingszolgáltatókkal.

For All Mankind S03

Az Apple egyik, ha nem a legjobb sorozata, DE... Elég lenne ez 6-8 részben is, nincsen szükség 10 epizódra. Azért is mondom ezt, mert a kezdetektől nézem, elején még hetiben, volt, mikor darálva, de ami feltűnt: két részre osztják. Van az első 3-5 résznek egy csúcspontja (4-5. rész), illetve van a 6-10. résznek egy csúcspontja (10. rész).

Kétségtelen, hogy az évadzárók mind jók, jól hegyezik ki a részek csúcspontját is, viszont sok az átmenet. Vannak dolgok, amiket elengednék, viszont az is biztos, alapos munkát végeznek. Jók az alternatív történelmi kikacsintások, ez egy igényes munka. Őszintén nem értem a 7.9-es IMDB pontozást, lehetne ez 8.1-8.5 környéke...

A harmadik évad zárása is szerintem nagyon jól sikerült, negyedik évad bejelentve, de remélem, visszább fognak venni az egyéni drámákból. Oké, tudom, hogy arra, ha csak az űrre, technikai fejlődésre és a politikára koncentrálnának, akkor óriási költségvetés kéne, de lehet érdemes lenne kockáztatni. Azzal még több embert ránthatnának be, de remélem minimum ezt a szintet megtartják, ami eddig volt, mert ez is bőven magasabb, mint a mostani sorozatok átlaga...


Only Murders in the Building

A Disney+ kiemelt sorozata, amely kapcsán érzek némi túlzott felhajtást, aminek valószínűleg a Disney+ világszintű indulása az oka. Kellett egy sorozat, ami miatt regisztrálnak, ha már kifújt a szuperhősös/star warsos téma. Meg kellett fogni egy másik közönséget is. Ettől függetlenül szerintem indokolatlan a 17 Emmy-jelölést. Nem elírás, tényleg rengeteg jelölést kaptak, szó szerint mindenre.

Erre anno az Apple indulása kapcsán láthattunk példát, amikor elhalmozták a The Morning Showt díjakkal, hogy menjenek a felhasználók. Kétségtelen, hogy utána folyamatosan minőségi szintet képviselt a szolgáltató, de ott is volt némi overhype.

Az első két évad jó volt az Only Murders in the Buildingből, de a 10 rész még a 30 perces epizódokkal is sok, alsóhangon az öt órából szerintem egy óra üresjárat van. Én ezt még ennél is feszesebbre vettem volna, elég lett volna 6x30 perc (még abból a 8x30 percből is tudtam volna vágni), pörgős és dinamikus nyomozós sorozat. Nekem konkrétan több olyan 5-10 perces rész akadt, amiket szimplán áttekertem, mert tudtam mi várható.

Ettől függetlenül ez egy jó sorozat, szerethető, élvezhető, kellemes kikapcsolódás. A három sztár jó, pozitívum, hogy jól építik fel az évadzáróra a csúcspontot. Ami viszont érthetetlen, hogy ez a sorozat 17 jelölést kapott, míg egy tényleg minőséget, komoly tanítást kínáló 1883 mindsösze 3 Emmy-jelölést... Így fogja egyre inkább értékét veszíteni az Emmy, mert jön egy új streamingszolgáltató, tejel egy kis pénzt és egyből kapja a díjakat.

Mit ne nézz kategóriában nálam nagy 'favorit' a Vaják. Nekem korábban úgy tűnt, hogy ez egy népszerű Netflix sorozat, de szerintem bűngyenge és 2 évad alatt sem igazán jöttem rá, hogy ki mit akar, ki kivel van ;D  :hanyas:

#995 augusztus 25, 2022, 13:18:55, robmiller
A sorozat maga szerintem nem annyira rossz, viszont a kritikád azért teljesen jogos, mert ahhoz, hogy megértse az ember az epizódokat - melyek ugrálnak az időben és térben -, olvasnia kellett volna a könyveket, vagy a videojátékokkal játszania, bár a könyvek lennének egyértelműen az igazi kapaszkodók.
Számomra is csalódás volt pont ezért a sorozat, és bevallom nekem a könyvek sem nyerték el a tetszésemet, bár egyelőre csak az első két részt olvastam el (Az utolsó kívánság, A végzet kardja).

Gangs of London, idén jön a második évad (november), ha egyetlen részt emelhetnék ki, akkor az a Darren utáni hajsza. Ez annak az aprításnak egy töredéke, tényleg brutális rész volt - mai napig emlékszem rá, pedig eléggé rég láttam -, okkal kapott 9.3-as pontszámot. Az már mellékes, hogy ezzel pont az évad közepére rakták a csúcspontot, de majd tanulnak belőle. Mindenesetre, ha akcióra, aprításra vágyik az ember, akkor GoL.




#997 szeptember 05, 2022, 21:27:32, Pozzato
A YouTube a semmiből feldobta a televíziózás legszomorúbb epizódját  :'(  Emlékszem, nem volt olyan az ismeretségi körben, aki ne nézte volna  ;D


Ted Lassorol rosszul emlekszek vagy nem volt itt szo? ;D  visszakerestem nehany oldalt de nem talaltam..


#1000 szeptember 15, 2022, 07:53:18, Latzka
Sorozat részhosszúság szemszögből :laugh:

Stranger Things rajongó vagyok, imádom. A 4. évad előtt újranéztem az első 3 évadot és hiába  láttam már és emlékeztem a dolgokra, mégis élveztem. A 4. évad viszont nekem nem jött be és ennek egyik oka úgy gondolom a túl hosszú részekben keresendő. Volt itt óra+negyed, másfél órás és még hosszabb rész is. Nem éreztem indokoltnak, elnyújtott volt; nekem ez egyáltalán nem jött be.

Man vs Bee azaz Mr. Bean a méh ellen ;D

Itt az összesen ~90 perces hosszúság 10 perces részekre volt tagolva, ami szerintem jó húzás volt, mert egy egész estés mozinak azért gyenge lenne, de így rövid részenként jó szórakozást nyújtott. Valahogy vége lett egy résznek már kedvem volt indítani a következőt :)

Cobra Kai

Nem tudom miért vártam ennyi évet, hogy elkezdjem; 4-5 rész után nekem nagyon bejön. Rövid, 30 perc alatti részek, a régi filmből történő bejátszások nagyon kellemes nosztalgikus érzést váltanak ki és az új szálon is éppen poroszkál a történet. Messze nem extra, de kikapcsol, szórakoztat :ok:

Ez az Emmy... hát nekem csalódás, illetve kicsit bosszant is. Az, hogy a Squid Game főszereplője Emmy-díjat kapott egy Odenkirk, Bateman, Scott, Strong és Cox ötös mellett, ez az év vicce. Ne már, azért legyenek már észnél, az az öt tag olyat játszott, hogy mindegyik egyaránt megérdemelte a díjat... de ez a koreai srác, röhej.

Zendayát bírom, Eufóriát is néztem, de messze nem volt kiemelkedő, sokan nem miatta néztük már, mert az ő vergődése a kutyát se érdekli, miközben 4-5 érdekesebb karakter (és színész...) van nála. Laura Linney igazi rohadék volt, ez 100-ból 99 alkalommal szerintem díjat érdemel, fel nem foghatom, hogy kaphatott ki.

The White Lotus? Írtam is róla, azt hiszem, még akik szerették, azok se gondolták, hogy ez Emmy-díjat ér. Nem, nem feltétlenül a Dopesick miatt (annak is vernie kellett volna), hanem amiatt, hogy ez antológia, nem klasszikus minisorozat. Találtak neki egy kategóriát, illetve kellett az HBO-nak egy Emmy-cunami, hogy kozmetikázzák a gazdasági helyzetüket. Elkezdődött a hype, de olyan, hogy már a csapból is ez a fos folyt... Legröhejesebb, bejelentették, hogy érkezik a második évad és hogy kapja meg a legjobb minisorozat Emmy-díját. Micsoda?  ;D

Teljes képzavar volt, ha már minisorozat, akkor inkább Scenes from a Marriage... Julia Garner megint kapott egy díjat, de őszintén, minek? Ha jól számoltam, ezért a szerepért három Emmy-díjat kapott, miközben most ott volt Sweeney (Euforiában remekelt), Snook a Successionben, míg Ricci a Yellowjacketsben. Hiába bírtam nagyon Garnert az Ozarkban, most másnak kellett volna kapnia.

Kinek mi a véleménye a Vikingek: Valhalla című sorozatról? Van olyan jó, mint az eredeti sorozat vagy csak akkor kezdjem el, ha nincs más?

Idézetet írta: BvB_09 Dátum szeptember 17, 2022, 09:16:06Kinek mi a véleménye a Vikingek: Valhalla című sorozatról? Van olyan jó, mint az eredeti sorozat vagy csak akkor kezdjem el, ha nincs más?

Én az alapot nem láttam, így sajnos segíteni nem tudok, de talán a junkie kommentjei adnak egy kis alapot.  :ok:
https://www.sorozatjunkie.hu/2022/03/13/pilot-vikings-valhalla/

Két rövid, de kiváló sorozatot hoztam:
The Bear / A medve (Disney+)
Epziód: 8 (30 percesek)
IMDB: 8.5 (37 ezer szavazó)

Jeremy Allen White a Shamelessben is kiemelkedő volt, ideje volt egy főszerepnek és egy saját sorozatnak. Az első hat rész még nem olyan erős, de a 7. és 8., hát azok kiemelkedőek (okkal van 9,5 felett a pontozás). A sorozatjunkieról a leírás: "a testvére öngyilkossága után az addigra már sztár helyeket megjárt főhős séf visszatér átvenni annak kis, főleg szendvicses éttermét. Iszonyat sok stressz szakad rá ezzel, hiszen nem tudja, mi mindenbe keveredett a testvére, és egyáltalán mi volt a rendszere, ami felszínen tartotta az éttermet.
Véleményem: az év egyik top újonca, itt érdemes kivárni az évad végét 9/10



The Rehearsal / A próba (HBO Max)
Epizódok: 6 (25-30 perc +1 darab 40 perces)
IMDB: 8.7 (15 ezer szavazó)

Őszintén szólva, nehéz leírni, mit is látunk, mert ezt látni kell. Ez egy dokusorozat, de ennél többet nem írok, mert minden spoiler lenne. Ez lesz az, ami vagy nagyon betalál valakinek, vagy iszonyatosan mellémegy, de ez szinte rögtön kiderül.