Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában


#1365 szeptember 29, 2022, 19:32:51, csabax
Szerintem ti el vagytok "tájolva".
Nem látjátok, hogy a megszorítások közepette is a Fidesz egymás után nyeri meg az időközi választásokat?
Ezeknek az embereknek többsége nem azt jelzi, hogy Magyarországon nem lesz sírás, hiszen nagyon is jól "mennek" a dolgok?
 ;) :beerchug:  :beerchug:  :beerchug:  :)

Idézetet írta: Pozzato Dátum szeptember 28, 2022, 15:09:10Ez a hozzászólás tökéletesen összegezte azt, amit gondolok. Ahogyan tavasszal írtuk talán ebben a topicban, DK-n és a Jobbikon ment el az ellenzék győzelme, hogy nem voltak hajlandóak kampányolni az egyetlen releváns jelöltért. Azóta a Jobbik szétesett, következhetne a DK, kár, hogy őket a Fidesz a víz felett tartja... (mondjuk érthető okokból)

"Segítek, Feri, mert 12 éve nem érted. A választóknak Belőled van elegük. Abból, hogy ha kell, ha nem, mindenütt ott virítasz az örökös szereplési vágyaddal. Abból, hogy már négyszer sikerült 2/3-ot összehoznod a Fidesznek. Abból, hogy bárki, aki tenni akart valamit ezért az országért, partner helyett mindig a riválist láttad benne, akit megtorpedóztál. De a Te bőrödet sosem kellett félteni, mert akárhány torpedót lőttél már más ellenzéki jelöltekre, Te mindig a felszínen maradtál. És még most sem adod fel, hogy egyedül a Te pártod legyen "az" ellenzék a parlamentben. Orbán legkedvesebb cimborája nem a Lölő és nem is a Semjén, hanem Te vagy: máig a Te arcképeddel riogatnak, másrészt a Te ellenzékeddel példázzák, hogy itt még demokrácia van. Harmadrészt örömmel végzed a el helyettük is a legpiszkosabb munkát: kvázi az összes riválist helyettük is lesöpröd a pályáról. Negyedrészt Te vagy az, aki sosem fogja nyugdíjaztatni magát, és nem bír nem a középpontban maradni."


És én azt is megértem, emberek belefáradtak az egészbe. Politikába, életbe, ahogyan utaztam az országban, munka után nincsen élet sehol (délután 4-5 óra). Mindenki hazamegy, csak otthon le akar ülni, semmihez sincs már kedve. Mindent elmond Magyarországról, hogy Orbán és Gyurcsány a legtöbbet emlegetett politikus, két végpont, nincsen alternatíva, mert ha van (MZP, Botka stb.), akkor hiába állnak be mögé a fiatalok, ez önmagában kevés. Van ugyanis egy körforgás, hiszen az idősek vagy Orbán vagy Gyurcsányban gondolkodnak (tisztelet a kivételnek, mert van ilyen, de sajnos nagyon kevesen), ha nincsen Gyurcsány, akkor el se mennek szavazni (csak az Orbán-bázis megy). A 60 feletti korosztály pedig körülbelül 3 millió fő, ők döntenek mindenki életéről, hiszen őket könnyű befolyásolni (megint, tisztelet a kivételnek), hiába mennek el a fiatalok nagy arányban szavazni (18-35 között), ez kevés, mert 1,5-1,7 millióan vannak.

Feri nem értette, hogyan nyerhetett MZP az előválasztáson. Egyszerűen, fiatalok mind rászavaztak, illetve az Orbán-bázis nem ment el szavazni. Itt mutatkozott meg igazán, mennyire súlytalan a DK. Orbán és Gyurcsány porondon maradása pedig megmutatta, miért nincsen jövője az országnak. A Fidesznek mindig volt 1-2 millió szavazója (1998-tól), míg az MSZP (DK vagy tökömtudjami) kezdetben 2-2,5 milliós táborról leolvadt fél millió környékére, míg a Fidesz mostanra 2-3 milliós párt lett.

Ha megfigyeljük a tendenciát, akkor van 4-5 millió ember, aki mindig, minden körülmények között, tartozni akar valahova. Megkockáztatom azt is, hogy ennek a tömegnek a jelentős részét lehet a TV-vel manipulálni. Ha Gyurcsány van, őt nyomatja a királyi TV, akkor neki legyen 2-2,5 milliós bázisa (2000-es évek közepe), ha Orbán, vele van tele a sajtó (csak pozitívumokat említve róla is), akkor neki van 2-3 milliós szavazóbázisa. Megdöbbentő ez az egész, hiszen van 4-5 millió ember, akit bármilyen szintig lehet manipulálni.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy 1-1,5 millió ember sosem szavazhat az adott választáson (korából vagy szellemi állapotából kifolyólag), akkor eljutunk oda, hogy marad 3-3,5 millió ember. Ebből, rendszerint nem szokott szavazni 2,3-2,5 millió. Magyarán, jön a durva végkövetkeztetés: 1-1,5 millió ember hajlandó kicsit a kulisszák mögé nézni, meghajtani az agytekervényeket, próbál a jövőbe tekinteni, mi lenne a jó neki és az országnak, hogyan lehetne fejlődni. Ez a legfeljebb 1,5 millió ember viszont magára maradt. Sosem fognak tudni fejlődést elérni, így Magyarország egy örök csapdába került. Ugyanis mondjuk még 10-20 évig Orbán lesz (esetleg Gyurcsány, de erre szerintem nulla az esély), utána se jön változás, mert addigra már ott az utánpótlás.

"Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel"

Amíg túlsúlyban vannak azok a hülyék akiket Gyurcsánnyal lehet riogatni (oldaltól függetlenül) addig ez lesz.

En a valasztasok elott tobbszor is leirtam, es Pozzato videoja megerositett ebben, hogy amig Gyurcsany a felszínen van es kozoskodnek, en nem szavazok az ellenzekre. Akkor vagy el sem megyek vagy szavazok listan mondjuk a kutyákra.

Amint eltakarodik az asszonyaval es uj arcok lepnek elore akiket nem lehet Marionette babukent mozgatni, szivesen szavazok a Fidesz ellen.

Idézetet írta: MessiÁs Dátum szeptember 29, 2022, 19:11:20En a valasztasok elott tobbszor is leirtam, es Pozzato videoja megerositett ebben, hogy amig Gyurcsany a felszínen van es kozoskodnek, en nem szavazok az ellenzekre.
Azt hiszem ezzel nem vagy egyedül. Csak nem értem, hogy miért ilyen idióta az ellenzék, hogy még nem takaritották el az ilyen necces személyeket közülük.

Konteó: mesterséges ellenzék van, narancsos pénzből.

Idézetet írta: vmlinuz Dátum szeptember 30, 2022, 06:44:51Csak nem értem, hogy miért ilyen idióta az ellenzék, hogy még nem takaritották el az ilyen necces személyeket közülük.

Az a Fidesznek sem lenne érdekében, ha megfigyelitek, mindig próbáltak tenni az ellen, ha tényleg releváns kihívó tűnt fel a színen. Gyurcsány egy tökéletes ember Orbán Viktor számára, mint a képmása, csak a másik oldalról. És ne legyünk álszentek, Orbán is tökéletes ellenfél Gyurcsánnyak. Ferin nincsen nyomás, nem ő viszi nyomorba az országot, kritizálhat, ennek ellenére megkapja a pénzeket, de vannak ennél érdekesebb dolgok is.

Emlékezhetünk rá, hogy az elmúlt években Kövér László osztogatta rendesen a büntetéseket a parlamenti üléseken. Gyurcsány azért mondott eléggé durva dolgokat Orbánra és a Fideszre, de míg hasonlókért 10 milliókat kellett befizetnie Hadházyéknak, addig tőle mindössze egyhavi bérét vették el. Ennyi, ez 12 év termése. Releváns és komoly eljárás nem indult ellene, próbálták izolálni (Czeglédy Csabával szembeni eljárás), de sosem tették igazán próbára.

A szokásos mantra, hogy mi volt 2006-ban, de sosem indult Gyurcsány ellen eljárás, lassan mindenkire kiszabtak valamilyen büntetést két emberre nem: aki a kormányfő volt, illetve aki pangálta azt a tömeget, aki végül rombolásba kezdett. Mindkét nevet ismerjük jól, hiszen naponta szerepelnek a médiában.

Az is érdekes, ahogyan leépítették az elmúlt években azokat, akik tényleg kihívók lettek volna, mind Orbán, mind Gyurcsány számára. Soroljuk ide először MZP-t is, aki ellen majd most indul be igazán a hadjárat, Nemzeti Nyomozóiroda és társaival karöltve, de volt egy másik releváns kihívója a két "legendának": Botka László. Az ember, aki óriási botrányt csinált a 2010-es évek második felében, azzal, hogy Orbán mellett beleszállt Gyurcsányba is.

Elmondta, hogy Feri a gátja az egész összefogásnak: "Csak akkor jön el a konszolidáció és a béke ideje, ha az ország két legmegosztóbb politikusa, a bal- és a jobboldal gyűlölve szeretett ikonjai végre kikerülnek a politika szentélyéből!"

Teszem hozzá, Botkáról még sosem hallottam semmi rosszat, vannak szegedi ismerőseim, ők se mondtak rá semmi negatívat, bármikor olvastam kommenteket szimpla egyszerű szavazóktól, mindenki pozitív hangnemben beszélt róla (és azt se felejtsük, hogy 20 éve van polgármesteri pozícióban, 29 éves korától Szegeden úgy, hogy a környékben már mind volt fideszes vezetés ezen idő alatt...).

Igazából nem MZP vereségével vált biztossá, hogy Magyarország a nyomorba süllyed, hanem Botka távozásával. Látta, mi történik a berkeken belül, felszólalt, de ez kevés volt. Egyedül nem képes egy rendszert megváltoztatni, ha nincs hozzá segítő akarat.


A 2018-as választások előtt eléggé komoly vita volt, akkor Botka vs. Gyurcsány, most MZP vs. DK/Jobbik között. Ez a két ember felismerte, hogy ezek a pártok/emberek nem is akarnak igazán kormányváltást (több elszólás is volt, miszerint a DK-nak jó a vereség). És lássuk be, de igazuk volt, hiszen a Jobbikból később többen mentek a Mi Hazánkba, ami a Fidesz fiókcsapata, illetve Gyurcsány pártjában is voltak érdekességek bőséggel.

Olyan apróságokról már nem is beszélve, hogy amikor 2018-ban lehetőség lett volna Botkával megakadályozni az Orbán-kormány térnyerését, akkor egyrészt a DK mellett az MSZP berkein belül is volt gátja ennek, köszönhetően Molnár Gyuláéknak, akik nem igazán álltak bele a Gyurcsány-ellenes vonalba, nem segítették mellszélességgel Botkát. Azóta Molnár Gyula már a DK tagja...

Azért nem lehet kitenni az ellenzékből Gyurcsányt, mert a Fidesz sem akarja, illetve mert olyan mélyen vannak az összefonódások, hogy aki próbálkozik, azt eltüntetik. A Momentum hová tűnt? Volt egy tehetséges mag, akik bizonyos dolgokra hivatkozvs kiszálltak ebből az egészből (valószínűleg elmondták nekik, nem jó döntés itt fiatalon erősködni), majd a vezetést átvette az egykori Fidelitas tagokból álló különítmény (Gelencsér stb.).

Ha jobban megnézzük, akkor az ellenzéket nem Orbán tette polarizáltá, hanem Gyurcsány, hiszen a DK folyamatosan szívta el a kisebb pártok embereit, ha pedig nem álltak be a sorba, akkor hadjáratba kezdtek. Ha ez sem működött, jött a Fidesz, aztán Orbánék úgy szétkapták a kiszemeltet, mint Floki a lábtörlőt. És amíg ellenzéki politikusoknak közös cégei vannak fideszesekkel, addig hol lenne érdeke a váltás? Amíg a DK (és korábban a Jobbik) egy halom pénzt kap az államtól, addig ők kényelmesen elvannak. Hány olyan eljárás volt, amiben a DK-t büntették volna a kampánypénzek miatt?

Itt olyan céghálók és olyan közös érdekek (és érdekeltségek) vannak, amik nem fognak teljes erőbedobással egymásnak feszülni. Néha van egy kis műbalhé, kell a csont az embereknek, de legyünk őszinték: ha Orbánra szavazol, akkor Gyurcsány is szavazol, ha Gyurcsányra szavazol, akkor Orbánra is. És a legszebb az egészben, hogy az emberek jelentős része megeszi ezt a "finomfőzeléket", hiszen az egyik szidja a másikat, másik ugyanúgy visszakínál, tuti hitelesek akkor, nem?


Kis finomság:
A 2000-es évek a Wallis-csoport vezetőségében ott ücsörgött Bajnai Gordon (Gyurcsány Ferenc barátja és egykori miniszterelnök), mellette az a Gansperger Gyula, akinek a nevét sokat hallhattuk nyáron (korábbi fideszes tanácsadó, az Orbán-kormány alatt az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. elnök-vezérigazgatója, illetve azóta a fideszesek által ellenzékinek bélyegzett személy). Rajtuk kívül ott volt még Fürjes Balázs (igen, ő az, aki szintén a Fidesz embere, Budapest kapcsán lehet ismerős), illetve Zelles Sándor is. Utóbbi neve mondhat a legkevesebbet, szóval ő volt a Gyurcsány-éra Kincstári Vagyoni Igazgatóságának vezetője, majd átkerült Habony Árpád csoportjába, így hirtelen NER-tag lett.

Szóval ilyen kis összefonódások voltak, vannak és lesznek. És akkor a szavazó orbánozik, gyurcsányozik stb., míg ők röhögnek rajtunk.

Idézetet írta: TiB Dátum szeptember 30, 2022, 10:25:17Konteó: mesterséges ellenzék van, narancsos pénzből.
Nem konteó, hanem valóság.

@Pozzato, nagyon sok hasonló kis finomság van.
 :beerchug:  :beerchug:  :beerchug:

Ez a poszt sport-politikai lesz.
Az igazság az, hogy nekem is már nagyon tele van a tököm az egésszel, ami az országban folyik, így ,,munkát" vállaltam a Mi Hazánk Sportkabinetjében!
Nem vagyok párttag, az sem izgat, hogy sokak szerint ez a párt a fidesz által pénzelt ,,ál ellenzék", meg hogy nácik stb!!! – sőt tőlem még lehetnek is mindkettő, mert leszarom!
Ez az a politikai oldal, ahol olyan szakmai anyagok megjelenhetnek a magyar sportról, mint ez az alábbi! Az anyagot magam állítottam össze, igen nagy melóval. Minden nb1-es, hnl1-es, Bundesliga (osztrák) játékos transfermarktos profiljában ott van az ügynöke/ügynöksége, sőt még az ügynököknek is van transfermarktos felületük. Szóval több, mint ezer játékosra kattintva exel táblákban gyűjtöttem az adatokat majd két héten keresztül 2022 augusztusának utolsó, és szeptemberének első hetében, s itt a valóság:

https://www.facebook.com/mihazanksportkabinet/photos/a.108998051963482/114126744783946

Vélemények a témában?

Az elgondolás jó @Sound , de szerintem ez egy folyamat utolsó lépései között szerepel (viszont lényeges lépés!). Először azt kéne elérni, hogy ne pofára menjen az MLSZ edzőképzése, nekem vannak olyan ismerőseim, akik tényleg releváns tudással rendelkeznek, de felsőbb körök nem hagyják elvégezni nekik a képzést... Azért, mert akkor kiszorítanák a haveri kört a tudásukkal.

Ahogyan az is röhejes, hogy olyan játékosok szerepelnek az NB1-ben, ifi vagy felnőtt válogatottban, akiknél még én is jobb voltam fiatalon (ezt onnan tudom, hogy többek ellen játszottunk is, én szintem messze van egy jó focista szintjétől, de a Simon-tesók rendre a korosztályunk leggyengébbjei között voltak például...). Nem úgy kéne bekerülni az első osztályba (és válogatottba?), hogy csúsztatunk egy kicsit, illetve haver segít valahogy...

Voltak roma ismerőseim, százszor jobban fociztak, mint akikből akkoriban u19-es vagy u21-es válogatott lett, de ők nem kerülhettek be, mert nem volt pénzük. Csányi magyarázhat, hogy így külföldiek, úgy külföldiek, de nem hiába szivatja szanaszét a komplett mezőnyt a Fradi a külföldi csapatával. Azért, mert a honiak nem tudnak focizni. A bulizás jól megy, luxus kocsik, nagy fizetés, de az nem segít, ha többet járnak a Blokk - Stifler és egyéb helyekre (konkrétan volt ismeretségben ilyen, aki többet járt bulizni, mint edzésre, mégis az NB1 tagja még...).

Az meg nonszensz, hogy ezek a labdarúgók állami szervezeteknél és más egyéb cégeknél is dolgoznak - beteszik őket oda -, onnan is felszedik a pénzeket, okkal nem haladnak ügyintézések bizonyos cégeknél... Először ezt a kapcsolati hálót kéne felszámolni, tudásalapúvá tenni a magyar labdarúgást, akkor haladnánk is. Amiket a válogatott elér, amiket a Fradi, az mind fals eredmény a magyar játékosok szempontjából.

Én amivel kezdenék, fizetési sapka az NB1-ben, maximalizált kereset, amihez jönne a bónusz akkor, ha valaki tényleg jól teljesít. Megfelelő edzői képzés, mert lássuk be: nincsen európai szinten klasszis játékosunk. Ha csak a Transfermarkt adatait nézzük, nincsen játékosunk a kontinens 150 legértékesebbje között... Ha ezek elkezdődnek, akkor talán 20-30 év múlva lehetne normális, nemzeti NB1-ről beszélni. Addig ezt az azeri, kazah elgondolást követjük.

Ne az legyen már a módi, hogy akinek nincsen pénze, annak tehetsége sem. Azért, mert valakinek nincs pénze a legjobb cipőre, attól még lehet úgy ad be, mint Beckham, csak kicsit szponzorálni kéne, pénzt fektetni bele, nem fordítva, hogy megvesszük az akadémiás helyeket... És ez nem új dolog, régen is így volt, ezen kéne változtatni.

Nyagyjából szemen köpöd az EU alapelveit. A piac önmaga szabályozza be ezeket a folyamatokat. És most hagyjuk azt a témát, hogy ki a fene akar magyar ügynököt, amikor azt kiröhögik külföldön, nincs respektje. Ha ezt akarod, irány Oroszország. Az biztos, hogy nem a magyar ügynökök miatt van ilyen válogatottunk. Amúgy a magyar sportolók támogatásával ne kampányoljatok szerintem, mert kinyílik a bicska az emberek zsebében a milliós fizetésük láttán.

Szvsz faszságokat írsz, inkább menj rá a Tao-felhasználások elemzésére.

Köszönöm Pozz
Eddig még odáig sem jutottunk el, hogy a valós számok publikusak legyenek:
átigazolási díjak, fizetés, ügynöki díjak - ezek minden helyen nyilvánosak, még az oroszoknál is: lsd Szalai Attiláért tett ajánlat a Zenit-től.

Azt is el kellene érni, hogy a focista fizetések adótartalma nyilvános legyen. Példa, mindenki tudja a pontos tanári béreket. Ki is számítható az adójuk - erről a témáról rengeteget tudnék írni, mert sok a konkrét hozzáférhető információ.
Azonban a focistákat mi érinti? mit nem fizetnek?
- szja?
- tb?
- nyugdíj?
- munkanélküli járulék?

mit nem fizetnek be utánuk:
- az összes munkaadói járulékot?

Tehát ha van netto 15-20 misis fizu (szerintem ez nem ritka az nb1-ben sőt!), akkor azt átutalják és a külföldi ügynök leveszi a 10-15%-ot és cső?
Tehát ezek a pénzek valóban a magyar emberek által megtermelt közpénzek!

Amit írsz, mind igaz, viszont nehezen konkretizálható. Pl az nb1-ben 17%-a a focistáknak olyan magyar játékos, akinek nincs ügynöke, míg Ausztriában ez a szám 8 %.
Az ügynökség jó esetben két irányban dolgozik
- támogatja az ügyfelét: jó lakás, jó ügyvéd, jó orvos, jó étkezési tanácsadó, jó életviteli tanácsadó, jó mentális tréningek, alaposan kielemezett mérkőzések - meghatározott fejleszthető célokkal.
Ezzel valóban több, jobb lesz a teljesítmény, vagy maga a labdarúgó.
- igyekszik kifelé teljesen pozitív módon képviselni az ügyfelét: jobb szerződések, jobb csapat, elegendő mérkőzésperc, pozitív sajtó - hogy már a brandről (ajándéktárgyak, reklámszerződések stb..) ne is beszéljek.
Tehát nyilván nem Szoboszlai kezeli a face profilját, vagy az instáját, vagy ha akarnak tőle valamit nem érik el személyesen, csak az ügynökét stb..

Szóval amit írsz, az egy általános több évtizedes betegsége a magyar focinak.
Amiről én érvelek az viszonylag friss alig 1 évtizede kialakult dolog, ami arra megy rá, hogy a kormány által sportba rakott pénzt kivigyék az országból, és ne a magyar játékosok fejlesztésére költsék.

Az biztos Szigo, hogy az ügynökök miatt van olyan mentálisan és szakmailag egyben lévő válogatott játékosunk, mint:
- Szoboszlai
- Sallai
- Gulácsi
- Kerkez
- Szalai Ádám
- Szalai Attila

Ha több olyan ügynökség lenne, mint a Szoboszlai mögött álló Eszterházy team, s azok abban a minőségben is dolgoznának, több értékes játékosunk lenne. Lsd: horvát, osztrák piac.
Ha elolvastad a posztot Szigo, akkor látnod kell a számokat, s a számok tények - lehet rá legyinteni, csak attól még valósak.
Eu-s piac van horvát és az osztrák élvonalban is - ott mégsem tolják ki talicskával a közpénzt. Mégis jönnek évtizedek óta fel a tehetségek - miért?
Mert 18 éves korukban, ha olyan minőségben dolgoznak, beáll mögéjük egy komoly ügynökség, aki hatékonyan jól menedzseli az ügyfelét.

@Sound, nagyon sok dolog függ egymástól. Ilyen az élet.
Az általad említett országok (Horvátország, Ausztria) demokráciák, miközben Magyarország nem demokrácia.
Amíg Magyarország nem demokrácia és ráadásul néhány évtizeden keresztül folyamatosan demokrácia, addig felesleges egyéb dolgokkal foglalkozni.

Köszönöm csabax!
Valamilyen szinten erre is rávilágítanak a számok - hátha épp olyan foci fanatikusoknak esik le a amit írtál, akik eddig ezt nem látták.