csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#21165 július 16, 2018, 21:24:57, csabax
Világbajnokság 2018, bejut a negyeddöntőbe: Belgium @ 1.62   :great:

#21166 július 17, 2018, 11:27:08, csabax
Világbajnokság 2018, bejut a negyeddöntőbe: Franciaország @ 1.40    :great:

Szórakozásból:

Világbajnokság 2018: Franciaország 3-0 arányban legyőzi Brazíliát a döntőben, Lionel Messi legalább 4 gólt szerez egyetlen mérkőzésen & Neymar legalább 4 gólpasszt ad egyetlen mérkőzésen @ 5001.00   

Világbajnokság 2018, játékos és csapat – a legtöbb szerzett gól a tornán: Neymar (Brazília) - Svédország 1

#21169 július 16, 2018, 18:41:39, csabax
"1. Ki nyeri a 2018-as foci-vb-t?
2. Ki lesz a gólkirály?
3. Lesz-e meglepetés csapat? Nevezd meg."


1.
Így a világverseny előtt három tippem van arra, hogy végül majd melyik válogatottat koronázhatják meg.
Az első és legegyértelműbb tippem: Franciaország.
Egyáltalán nem tartom túlzásnak azt vélni, hogy a franciáknak van a kimagaslóan legerősebb világbajnoki keretük. Ugyanis nem csak a középkorú és idősebb labdarúgók nagyon jók, hanem rengeteg fiatal és tehetséges játékos is van a csapatban. Jobbára megvan minden a francia válogatottban: erő, sebesség, dinamika... És természetesen nagyon-nagyon gyakran klasszis teljesítményekre is képesek a francia játékosok. Mivel elképesztően sok nagyon jó focistájuk van a franciáknak, ezért Didier Deschamps szövetségi kapitánynak éppen a mindenkori kezdőcsapat összeállítása lehet a legnagyobb gondja. És talán még inkább a kimaradók által okozott ilyen-olyan-amolyan problémák kezelése. Az ugyanis köztudott a franciákról, hogy igencsak hajlamosak a széthúzásra és még az eredetileg nagyon sokra képesnek tartott kerettel is szívfájdalom nélkül képesek szégyenletes teljesítményt produkálni. Kíváncsi vagyok nagyon, hogy összefogás és csapategység terén Didier Deschamps szövetségi kapitány mit tud tenni majd a gyakorlatban!

A második tippem: Belgium.
Az igaz, hogy nagyon jó képességű labdarúgók alkotják, de az is igaz, hogy a világbajnoki aranyérem megszerzéséhez egyénileg és csapategységben is mindvégig kiváló teljesítmény szükségeltetik. Majd kiderül, hogy képesek-e erre a belgák, mert az teljesen biztos, hogy a játéktudás megvan az vb-arany megnyeréséhez.


A harmadik tipp: Brazília.
Bevallom, hogy ez inkább csak amolyan szentimentális dolog. És leginkább arról szól, hogy néhány évtized elmúltával végre-valahára ismét megcsodálhatok egy - így, csupa nagybetűkkel - A FOCI SZERETETÉÉRT ÉS ÖNMAGÁÉRT A LABDARÚGÁS SZÉPSÉGÉÉRT játszó válogatottat. Ez a brazil gárda visszahozta azt, amit már elveszni és eltűnni hittem: "játssz szépen", ami portugál nyelvterületen és sok-sok egyéb másik helyen eképpen ismert: "joga bonito". Ez a brazil gárda visszahozta a végletekig támadó szellemű, romlatlan és naiv művészfocit. (Amelyet végül legyőzött a szisztematizált európai játék.) Legutóbb az 1982-es foci VB volt az, amikor Tele Santana akkori brazil szövetségi kapitány Mario Zagallo 1970-es módszerét követve nem bonyolította túl a dolgokat, hanem bepakolta legjobb játékosait a kezdőbe, majd azt mondta nekik, hogy játsszanak. És akiknek ismerősek a Zico, Socrates, Falcao, Dirceu, Toninho Cerezo, Junior, Eder és Serginho nevek, esetleg netán még játszani is látták őket, azok nagyon jól tudják, hogy miféle kiváló focira – a labdarúgás művészetére - gondolok. Hosszú-hosszú időszak után ez a jelenlegi brazil fociválogatott lehet az, amelyiknél talán nem is az éppen aktuális játékformáció lesz a lényeg, hanem úgy küldik majd ki a focistákat a pályára, hogy csinálják azt, amihez a legjobban értenek: azaz játsszanak önfeledten és fejezzék ki magukat művészi módon, szórakoztassanak!

2.
Úgy vélem, hogy belga focista lesz a gólkirály: Lukaku vagy Eden Hazard.


3.
Mint ahogyan általában mindig szokott lenni, úgy ezúttal is lesz meglepetéscsapat. Én nagyon szurkolok majd, hogy az abszolút kedvencem legyen az. Vagyis Horvátország válogatottja. Egy dolog már most teljesen biztos: nagyon régóta nem volt ilyen jó generációja a horvátoknak. A másik jelöltem meglepetéscsapatra Dánia válogatottja. Egy olyan csapatot, ahol Pione Sisto és Kasper Schmeichel játszik, a karmestere pedig Christian Eriksen, bizony illendő komolyan venni. Általában az afrikaiak közül is valamelyik gárda viszonylag jól szokott teljesíteni, így ezúttal azzal számolok, hogy Szenegál vagy Marokkó fog emlékezeteset alakítani.

#21170 június 16, 2018, 23:02:17, csabax
Oroszország - Szaúd-Arábia 1X  :great:




Idézetet írta: csabax Dátum június 09, 2018, 17:22:17
Magyarország - Ausztrália, szerez gólt a vendégcsapat  :great:
74. perc: 0-1



#21177 június 15, 2018, 15:57:56, csabax
Ma születésnapos, talán, hátha:

Labdarúgás, világbajnokság 2018: Mohamed Salah (Egyiptom) bármikor gólt szerez @ 4.10


Rekordösszeget költött sportfogadásokra a magyar
https://444.hu/2018/06/15/rekordosszeget-koltott-sportfogadasokra-a-magyar

Nem játszott. Tét vissza.