Legutóbbi hozzászólások

7.
Jégkorong
Svédország
Hockeyallsvenskan
Brynäs IF - Djurgårdens IF
19 Április 2024 19:00
Brynäs IF
Hosszabbítással
odss:1.30
unibet
2
Foci fogadások / Re:Premier League 2023/24
Last post by Pozzato - Ma - 15:34:52
Vajon Klopp azért hagyta abba, mert látta előre, hogy ez lesz? Megérezte, hogy a jelenlegi keret már nem lesz versenyképes a következő években? Szegény embere Bellinghamje (Szoboszlai) és hasonló döntések valószínűleg az átigazolási részleg felelőssége, Klopp pedig úgy érezhette, ebből nem tud éveken át olyan csapatot összerakni, ami stabilan felveszi a versenyt a Cityvel a PL-ben és a BL-ben az olyanokkal, mint a Real Madrid? Esetleg Klopp fáradt el és más ezzel a kerettel simán BL-győztes lesz?
3
Foci fogadások / Re:Bajnokok Ligája 2023/24
Last post by Pozzato - Ma - 15:31:30
Idézetet írta: csabax Dátum Ma - 14:52:02Akkor azt az AS Monaco focicsapatot úgy "kifosztották", hogy sok évig - egészen pontosan: a jelenkorig - nem tért magához.

- Kylian Mbappé (jött a PSG és elvitte az AS Monaco csapatától);
- Bernardo Silva (jött a Manchester City és elvitte az AS Monaco csapatától);
- Benjamin Mendy (jött a Manchester City és elvitte az AS Monaco csapatától);
- Tiémoué Bakayoko (jött a Chelsea és elvitte az AS Monaco csapatától); 
- Fabinho (jött a Liverpool és elvitte az AS Monaco csapatától).

Jó, hogy idézőjelbe tetted, mert ők konkrétan pénzmosást csináltak, Rybolovlev úgy érezte, az jobb üzlet, ha fogod és 200-300 milliókat keresel az átigazolási piacon a tehetségek eladásával, nem is akartak hosszabb távú projektet. Nem véletlen lett az a vége, hogy Luís Campos távozott, pedig vele hosszú évekre garantálva volt, hogy a Monaco lehet az a csapat, amely önti a tehetséget és felépítenek egy BL-győztes klubot. Neki is elege lett abból, amit az oroszok csináltak a háttérben, hogy kétes céghálókon át mosták tisztára a pénzeket, amihez a klubot is használták.
4
Foci fogadások / Re:Bajnokok Ligája 2023/24
Last post by Pozzato - Ma - 15:24:17
Xabi Alonso-hatás

Érdemes megvizsgálni a spanyol szakember hatását. Nem feltétlen kellett a "Leverkusen-alapanyag" ahhoz, hogy bajnok legyen, minden bizonnyal, ha a Leipzig, Dortmund vagy Frankfurt irányítását veszi át 2022-ben, akkor velük lett volna bajnok. Az a csapat, amit átvett, akkor a 17. helyen állt.

Arra a 26 mérkőzésre nézve, már top4-es lett volna az első szezonban a Leverkusen, ha végig Xabi Alonso irányít (szezon kezdetétől), akkor teljesen biztosan dobogósok. Ezek után kellett finomhangolni a keret. Érdemes megnézni, kulcsjátékosoktól vált meg: Moussa Diaby és Mitchel Bakker a kezdőcsapat tagja volt a széleken. Kerem Demirbay is fontos játékos volt.

Ha jobban megnézzük, Mitchell Bakker élete szezonját hozta Xabi Alonso irányítása alatt baloldali univerzális szélsőként, majd el is ment az Atalantába, ahol megmutatkozott, hogy ő is csak a spanyol játékrendszerének kegyeltje volt. Bergamóban már a kezdőből is kiszorult...

Nézzük az érkezők oldalát és legyünk őszinték magunkhoz: Grimaldo (ingyen) vagy Granit Xhaka (BL-helyezéses Arsenaltól) nem azok a játékosok, akik mindenáron egy Bundesliga 6. helyezett csapathoz akarnak igazolni, aki még BL-ben sem indulhat. Itt a hívószó az Xabi Alonso volt. Grimaldót topcsapatok hívták, mindenki meglepődött, hogy miért a Leverkusen? Kiderült, hogy miért... Olyan rendszert vázolt fel az újonnan érkezőknek Xabi Alonso, ami szimpatikus volt, vízióval rendelkezik, tudja mit és hogyan lehet elérni.

Tipikusan az a szakember, aki az adott játékosból a maximumot kihozza, mint Lefevere a kerékpársportban fénykorában. Bakker azóta árnyéka önmagában, Grimaldo ebben a rendszerben géniusz, ha így folytatja, akkor aranylabdánál top10-ben lesz. Jeremie Frimpong egy tehetséges játékos volt már korábban is, de messze nem hozott olyan statokat, mint mióta Xabi Alonso az edző (Bundesligában: 53 meccse / 14 gól / 15 gólpassz).

Xabi Alonso amúgy nem csinált extrát, nem költött 100 milliókat, megnézte, ki illik abba a rendszerbe, amit ő megálmodott. Ezekre a labdarúgókra összesen elköltött 50 milliót, ragaszkodott például Hofmann érkezéséhez, aki klasszikus csapatjátékos, beáldozta érte inkább a fiatal cselgépet, Diabyt. Alonso nagyon tudatosan épít csapatot, mert ő egy rendszerben gondolkodik, elsősorban azt nézi, ki lenne a rendszernek a legjobb.

A Leipzig, ha eligazol oda, most bajnok lenne, ahogyan a BVB is. Ezért akarja mindenki edzőnek a csapatához Xabi Alonsót és ezért "félhetünk", ha végül a Real Madridnál köt ki. És az egészben az a röhejes, hogy ebből a Leverkusenből, újabb hangolásokkal lehet egy BL-döntős csapat 1-2 éven belül. Kicsit mélyít a kereten, hoz egy jobb kapust, védelembe egy rutinosabb játékost, jobbszélre egy Hakimi-szerű Frimpong upgrade-t, Adli helyett előre egy játékost, meg is vannak.
5
Foci fogadások / Re:Bajnokok Ligája 2023/24
Last post by csabax - Ma - 14:52:02
Egy másik példa a pénztelenebb focicsapat kifosztására:

Nem olyan régen volt egy AS Monaco nevű focicsapat, amelyik a PSG-t előzve megnyerte a francia bajnokságot és a Bajnokok Ligájában előbb a Manchester City csapatát búcsúztatta, majd pedig a Borussia Dortmund csapatát is búcsúztatta, és bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe.

Akkor azt az AS Monaco focicsapatot úgy "kifosztották", hogy sok évig - egészen pontosan: a jelenkorig - nem tért magához.

- Kylian Mbappé (jött a PSG és elvitte az AS Monaco csapatától);
- Bernardo Silva (jött a Manchester City és elvitte az AS Monaco csapatától);
- Benjamin Mendy (jött a Manchester City és elvitte az AS Monaco csapatától);
- Tiémoué Bakayoko (jött a Chelsea és elvitte az AS Monaco csapatától); 
- Fabinho (jött a Liverpool és elvitte az AS Monaco csapatától).
6
Foci fogadások / Re:Premier League 2023/24
Last post by csabax - Ma - 14:50:25
Nagyon sajnálom, hogy így ér véget a Klopp-korszak. Neki aztán tényleg rettenetesen sokat köszönhet a Liverpool, s pontosan Jürgen Klopp azon nagyon kevesek egyike, akinek a Liverpool sikerkovácsai közül a legmagasabb polcon van a helye.
A Klopp-korszakban éveken át szinte mindig az történt, hogy szezonkezdettől az év végéig elfogadhatóan vagy kimondottan jól teljesített a csapat, azt követte január-februárban az idény közepi mélyrepülés, amikor olykor átmenetileg pofozógéppé vált a Liverpool, majd pedig ezután a szezon végéig ismét egyre jobban játszott a Liverpool.
Idén év elején, amikor elmaradt a január-februári mélyrepülés és pofozógéppé válás, elkezdtem azon gondolkozni, hogy az nagy pech lesz, ha csak elnapolás volt és majd a szezon végén lesz pocsék formában a Liverpool.
Sajnos ismét beigazolódott az, hogy ami késik, az nem múlik.
Kár, hogy éppen a Klopp-korszak zárultakor történik meg a Liverpool szokásos idénybeli mélyrepülése.
Tényleg nagy kár, ám ez semmit sem változtat Jürgen Klopp megítélésén.
7
Foci fogadások / Re:Bajnokok Ligája 2023/24
Last post by MessiÁs - Ma - 14:31:24
Ha a Real csinalja akkor okos huzasha a Bayern akkor lerablas. Erzed a kettos mercet?

Es csak hogy tiszta legyen, en azon az oldalon allok akik szerint az nem lerablas ha egy nagyobb klub megszerzi egy kisebb jatekosat lejaro szerzodessel ingyen. Tehat nekem sem Lewa sem Alaba nem lerablas. Ahogy Davies se lesz ha elmegy. Ajnalunk neki egy korrekt szerzodest, ha nem fogadja el akkor mehet. Lehet ez akar Kimmich is.
Athletic Bilbao v Granada
Nem lő gólt mindkét csapat
1.66
500
9
Foci fogadások / Re:Bajnokok Ligája 2023/24
Last post by MessiÁs - Ma - 14:28:22
Idézetet írta: csabax Dátum Ma - 00:53:53Elő szokott fordulni olyasmi, hogy egyes focistáknak még több éves szerződésük van az aktuális csapatukkal, de a gazdag csapatok azt a néhány évet nem akarják kivárni, hogy csak a szerződés lejárta után igazolják le a kiszemeltjüket. Mivel türelmetlenek és sok pénzük van, azt szokják tenni, hogy sok pénzt ajánlva a szerződés lejárta előtt kivásárolják az általuk kiszemelt focistát.
Vagyis hiába van még több évre érvényes szerződése az áldozat csapatnak azzal a focistával, mert a pénzes másik csapat kihasználja az erőfölényét és kifosztja áldozatát.
Máshol az ilyesmire is szokták mondani, hogy az erősebb kutya b@szik.

Lássuk hogyan fosztotta ki a Real a Bayernt:

Első példa:
Alaba esetében a Real nem fosztotta ki a Bayernt, hanem megvárta türelmesen, amíg lejár Alaba szerződése és amikor már szerződés nélkül volt Alaba, tehát ingyen igazolhatóvá vált, akkor megegyezett a játékossal.
Ja, hogy a Bayern nem tudott annyit adni Alabának, hogy maradjon?

Második példa:
Davies jelenleg nem a Real Madrid játékosa, hanem a Bayern München focistája és a bajor csapattal van szerződése.
Davies esetében is ugyanaz történik, mint ami Alaba esetében is történt. Vagyis a Real nem fosztja ki a Bayernt, hanem megvárja türelmesen, amíg lejár Davies szerződése és amikor már szerződés nélkül lesz Davies, tehát ingyen igazolhatóvá fog válni, akkor majd meg fog egyezni a játékossal.
Ja, hogy a Bayern nem tud annyit adni, hogy Davies maradjon?

Ha nem gond hogy a Real megvarta amig lejar Alaba szerzodese es igy ingyen megszerezte akkor miert emlegetetitek ugyanezt Lewandowakinel es a Bayernnel?
10
Unibet / Re:Unibet Infó
Last post by MessiÁs - Ma - 14:26:58
Pokerakademian azt irtak hogy megszunt a magyar chat