Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Pontosan, ahogyan @csabax írja, DeSantis tényleg egy Trump 2.0 és bizonyos tekintetben még radikálisabb is nála. A republikánusok az elmúlt időben szétestek, ami köszönhető Donald Trump "hatékony" munkájának. Olyannyira, hogy Biden népszerűsége történelmi magasságokban volt néhány hete, majd jöttek a bizonyos iratok a házában.

Ez előkészítheti azt, hogy a következő választás ne legyen lefutott, ugyanis, ha nem történt volna ez, illetve Biden nem hibázott volna, tükörsimán nyernek a demokraták. Így azonban más a leányzó fekvése, ugyanis a republikánusok előtt esélyt nyílt, ugyanis: "na ugye, hogy a demokraták is olyanok, mint Trump?".

Trump ezt olyan szinten elszúrta a republikánusokon belül, hogy reális esélye nincsen arra, hogy ő legyen a demokraták kihívója a 2024-es választásokon. Az érem másik oldala pedig, hogy DeSantis rendkívül sikeres, jól működik a woke-ellenes retorika (erről lehet olvasni bővebben is a neten, mármint mit jelent önmagában ez az egész, az úgynevezett woke-vírus). Mit takar woke-ellenes politizálás DeSantis kapcsán?
- az LMBTQ elleni fellépés, óvodákban és az iskolákban meg kell védeni a gyerekeinket, nem szabad hagyni a műtéteket
- klasszikus családmodell: apa dolgozik a gyárban, anya otthon van és szül minimum 2-3 gyereket
- családbarát támogatások (helyi CSOK stb.)
- nem kell felvilágásodni, néger üljön a busz hátuljában, nő maradjon otthon és főzze a vacsorát stb.
- óriási adókedvezmény a nagyobb vállalatok előtt
- laza vírus elleni fellépés, felesleges lezárni
- közbiztonság fokozott erősítése, fegyverkezés stb.
- megreformálni az oktatást, megmondani, mit tanulhatnak a diákok, kvázi orosz vagy magyar mintára

Bevált?
Be bizony, simán nyert Floridában, soha nem látott fölénnyel. Nagyon népszerű a konzervatívok körében - amiből azért bőven akad az Egyesült Államokban is -, szóval minden esélye megvan, hogy ő legyen a republikánusok elnökjelöltje.

A végére pedig egy rövid kis összefoglaló DeSantis és a tanárok szakszervezete közötti vitákról:
A tanári szakszervezetek egyik legnagyobb ellensége, ugyanis járvány idején DeSantis azt mondta, hogy ideje visszamenni az iskolába, tanulni. Ne magyarázzák, hogy járvány van, menjen szépen vissza mindenki és tanuljon, maszk sem kell. A szakszervezet ezt nem támogatta, ahogyan a tanárok sem. DeSantis ezért később bosszút állt, amint lehetősége nyílt rá, megpróbálja csorbítani a szakszervezetek pénzügyi forrásait és egyéb lehetőségeit, hogy a tanárok végül magukra maradjanak, később ne tudjanak tüntetni.


Röviden ez a 44 éves fiatal Ron DeSantis.

Elvileg van három jelölt, aki a fogadási listán is szerepel (20.00 feletti szorzókkal):
- Pete Buttigieg: A 41 éves "Mayor Pete" sokak szemében favorit, aki egy amolyan szupersztár, bár itthon keveset hallottunk róla. A 2020-as választásokon már próbálkozott elnökjelöltként, de okosan visszalépett. Buttigieg 29 évesen már polgármester volt, miközben senki se tudta kimondani a nevét. A fura neve nem véletlen, hiszen bevándorló, ráadásul meleg. Ha lehet azt mondani, akkor DeSantis szöges ellentéte. És most jön a legjobb, hogy egy olyan városka polgármestere, ami itthon maximum egy község lenne. Szóval, Buttigieg mert nagyot álmodni, és valljuk be, nem is teljesített rosszul. A demokrata szupersztárokkal már 2020-ban (38-39 évesen) tartotta a lépést úgy, hogy kvázi senki sem ismerte. Majd visszalépett, tudatosan. Ugyanis tudta, ha Biden javára lép vissza, akkor lekötelezi őt. Így is lett, ugyanis rögtön bekerült a magasabb körökbe (közlekedési miniszter lett). Ezzel előkészíti a saját terepét, ugyanis ő lesz az a jelölt, akiből elnök lett. Azért, mert DeSantis és Trump pont ott szoktak elbukni, ahonnét Buttigieg jött: rozsdaövezet. 
- Gretchen Whitmer: A nagyobb favorit az 51 éves michigani kormányzó, aki kapcsán pár éve még sokan azt hozták fel, hogy előbb nyerjen Michiganban újból, aztán lehet nagyobb dolgokban gondolkodni. Whitmer újból nyert tavaly, hasonló fölénnyel. A gond az, hogy egyelőre országosan kevésbé ismert.
- Stacey Abrams: Tudtommal ő lehetett volna az első fekete női kormányzó, de mindkétszer elbukott Georgiában. Egyes listákon ott van a top3-ban a neve, mint Biden kihívó, de szerintem ez nem reális.


Fogadási "okosság" annak, aki merész és nagy profitot akar:
- Nagyobb tét DeSantis győzelmére 3.00 feletti szorzón, amolyan biztosék is
- Kisebb tét Buttigiegre, mert ő meg 20.00 felett van


Nem lennék meglepve, ha 2024-ben DeSantis vs Buttigieg lenne, ugyanis utóbbi mindenki olyat összefoghat, akiket DeSantis nem tud megszólítani: vidéken és elnyomott területeken élők, akik fejlődni szeretnének és nem megragadni a "porban". A városi felvilágosult emberek, akik nem állnak be a stop woke témába. Ha Biden merész (és Kamala), akkor visszalépnek, Buttigieg ugyanis megfelelő kampánnyal simán nyerne 2024-ben, hiszen szinte ismeretlenül 38 évesen megszorongatta a rutinos rókák, Sandersék tökeit.

Na akkor America great again lesz :bash:

A választásokig igyekszem nyitottabb szemmel figyelni az amcsi eseményeket; érdekes.Köszi a válaszokat! :ok:

Szubjektív vélemény, de minden Biden döntésén múlik. Lehetséges amúgy, hogy maguk a demokraták sem feltétlenül már őt akarják, de van egy markáns "öreg demokrata" réteg (pont, mint a republikánusoknál), akik nehezen engedik el a régi arcokat. Ugye három éve még Sanders is ott volt a képben...

Abban valamiért biztos vagyok, hogy ilyen kritikus háborús helyzetben nem hinném, hogy nőt választanak:
- orosz-ukrán háború
- kína-tajvan potenciális háború
- észak és dél-korea újból felerősődő helyzete
- észak-korea és oroszok vs japán
- afrikai közös hadgyakorlatok kína és oroszok között
- közép és kelet európai rész (koszovóiak stb.)

Tudom, általában a nők békét hoznak (kivéve, mikor párkapcsolatban vagy és csak a feszkót csinálják  ;D ), de szerintem  ez nem a megfelelő alkalom egy női vezetőre. DeSantis rendkívül agresszív stílusa ellen nettó öngyilkosság lenne nőt küldeni (mint Clinton vs Trump), fordított esetben pedig kizártnak tartom, hogy a republikánusok nőt jelöljenek.

DeSantisról írta Csabax, hogy katonai múltja van, Buttigieg haditengerész és szolgált Afganisztánban. A katonai múlt tehát mindkét oldalon adott, ez amúgy tényleg egy ilyen jelen és jövő vs múlt meccse lehetne, ha létrejönne (de mondom, ehhez Biden kilépése kell).

DeSantis szeretné visszavinni a múltba Amerikát - ez a putyini örökkévalóság politikája -, míg Buttigieg épp az ellenkezőjét vallja, fejlődés mindenek előtt. Egyelőre azonban ez még messze van, sok minden kell majd, hogy a fiatalok csörtéje megvalósuljon.

Hazai vizeken :redchug:


Idézetet írta: Latzka Dátum január 24, 2023, 19:36:01Hazai vizeken :redchug:


Mondhatnám, hogy meglepődünk, de már nem, hiszen lassan minden egyes településen van egy ilyen kiskirály (földesúr), ahogyan néztem például a Jimmyről szóló sorozatot, ott is mindig az ugrott be, megyünk vissza a rendszerváltás előtti időszakba (igaz, földesúr ott nem volt, azért még korábbra nyúlnak vissza). Ez meg olyan, mint a Narcos: Mexico, ahol fogod a fejed, mik mennek egy olyan országban, mint Mexikó, majd megnyitod az itthoni lapokat és az fogad: Az ügyészség semmisíti meg a bizonyítékot egy politikai ügyben. Mi meg előfizetünk ilyenekre, mint a Netflix vagy az HBO, miközben ingyen kapjuk itthonról a legjobb sztorikat, olyanokat, amikre még egy Kolumbia vagy valamelyik banánköztársaság is csak csettintene. Én nagyon sok sorozatot nézek, de még olyanokban sem tudtak ilyen sztorikat írni, mint a Fauda, amit köztudottan olyan szerző írt, aki az izraeli speciális egységeknél volt. Pegasus és társai? Mifelénk az igazságügy végzi a munkát, nem a Moszad.  ;D

https://telex.hu/belfold/2023/01/24/schadl-gyorgy-pancelszekreny-fenykep-megsemmisites-ugyeszseg

Idézetet írta: Pozzato Dátum január 25, 2023, 11:16:09Mondhatnám, hogy meglepődünk, de már nem, hiszen lassan minden egyes településen van egy ilyen kiskirály (földesúr), ahogyan néztem például a Jimmyről szóló sorozatot, ott is mindig az ugrott be, megyünk vissza a rendszerváltás előtti időszakba (igaz, földesúr ott nem volt, azért még korábbra nyúlnak vissza). Ez meg olyan, mint a Narcos: Mexico, ahol fogod a fejed, mik mennek egy olyan országban, mint Mexikó, majd megnyitod az itthoni lapokat és az fogad: Az ügyészség semmisíti meg a bizonyítékot egy politikai ügyben. Mi meg előfizetünk ilyenekre, mint a Netflix vagy az HBO, miközben ingyen kapjuk itthonról a legjobb sztorikat, olyanokat, amikre még egy Kolumbia vagy valamelyik banánköztársaság is csak csettintene. Én nagyon sok sorozatot nézek, de még olyanokban sem tudtak ilyen sztorikat írni, mint a Fauda, amit köztudottan olyan szerző írt, aki az izraeli speciális egységeknél volt. Pegasus és társai? Mifelénk az igazságügy végzi a munkát, nem a Moszad.  ;D

https://telex.hu/belfold/2023/01/24/schadl-gyorgy-pancelszekreny-fenykep-megsemmisites-ugyeszseg


Na igen, ez a telexes cikk. Tegnap olvastam másik portálon, de nem volt időm beküldeni.

Erről már korábban is volt cikk 444-en, de akkor se derült ki, ki az a közszemély, aki a kompromittáló képeken van. Most se.
Az, hogy azt vallja schadl, hogy fogalma sincs semmiről, azt se tudja, hogy került hozzá, látszik, hogy hülyének néz mindenkit, magát meg Istennek. Most előzetesben van vagy mi a tö,,,öm és onnan tud intézkedni, durva.
Nyomozati anyagból is kikerült már sok(k) minden, pedig borulhatna az a bizonyos dominó.

A tóni-barbi-ádám ügy is lezárult.

Boruljon már a dominó, mint egy lavina, ennyire korrupt ország nincs még egy Európában.

Okkal van Völner szabadlábon, Schadl meg csak előzetesben. Ameddig lehet, addig védik őket, húzzák az ügyet. Most ez még 5-6 hónap, addig nem lennék meglepve, ha Orbán elutazna Spanyolországba, mivel utána ők lesznek a soros elnökök (2024 második felében pedig mi...). Még azon se döbbenék meg, ha elhúznák 2024 második feléig a sztorit, utána meg elsimítanák és kész, mint soros EU-elnökök...

Schadl nem fog beszélni, mert hiába tűnik hülyének, nem az, félti ő is az életét, ahogyan Völner is. Pontosan ezért nem beszélt anno 2018-ban Simicska sem, aki annyit mondott a választások előtt: kitereget. Nem tette, teljesen eltűnt. Pontosan tudják ezek az emberek, hogy mi várna rájuk (ami az Ördög ügyvédjével történt, vagyis Homonnay Gergellyel).

Ezért sem fog ledőlni egyetlen egy dominó sem, mert lehet otthon nagy az arca Völnernek, de látja, mik mennek az országban. Intő példa szerintem mindenki előtt Welsz Tamás esete, aki anno megtalálta a kapcsolatot a Panama-iratok (offshore) és befolyásos magyar emberek között, majd utána úgy állították be itthon, mint köztörvényes bűnözőt, mikor kipakolt volna, akkor hirtelen meghalt egy autó hátsó ülésén 42 éves korában.

Idézetet írta: Pozzato Dátum január 24, 2023, 12:38:56Pontosan, ahogyan @csabax írja, DeSantis tényleg egy Trump 2.0 és bizonyos tekintetben még radikálisabb is nála. A republikánusok az elmúlt időben szétestek, ami köszönhető Donald Trump "hatékony" munkájának. Olyannyira, hogy Biden népszerűsége történelmi magasságokban volt néhány hete, majd jöttek a bizonyos iratok a házában.

Ez előkészítheti azt, hogy a következő választás ne legyen lefutott, ugyanis, ha nem történt volna ez, illetve Biden nem hibázott volna, tükörsimán nyernek a demokraták. Így azonban más a leányzó fekvése, ugyanis a republikánusok előtt esélyt nyílt, ugyanis: "na ugye, hogy a demokraták is olyanok, mint Trump?".

Trump ezt olyan szinten elszúrta a republikánusokon belül, hogy reális esélye nincsen arra, hogy ő legyen a demokraták kihívója a 2024-es választásokon. Az érem másik oldala pedig, hogy DeSantis rendkívül sikeres, jól működik a woke-ellenes retorika (erről lehet olvasni bővebben is a neten, mármint mit jelent önmagában ez az egész, az úgynevezett woke-vírus). Mit takar woke-ellenes politizálás DeSantis kapcsán?
- az LMBTQ elleni fellépés, óvodákban és az iskolákban meg kell védeni a gyerekeinket, nem szabad hagyni a műtéteket
- klasszikus családmodell: apa dolgozik a gyárban, anya otthon van és szül minimum 2-3 gyereket
- családbarát támogatások (helyi CSOK stb.)
- nem kell felvilágásodni, néger üljön a busz hátuljában, nő maradjon otthon és főzze a vacsorát stb.
- óriási adókedvezmény a nagyobb vállalatok előtt
- laza vírus elleni fellépés, felesleges lezárni
- közbiztonság fokozott erősítése, fegyverkezés stb.
- megreformálni az oktatást, megmondani, mit tanulhatnak a diákok, kvázi orosz vagy magyar mintára

Bevált?
Be bizony, simán nyert Floridában, soha nem látott fölénnyel. Nagyon népszerű a konzervatívok körében - amiből azért bőven akad az Egyesült Államokban is -, szóval minden esélye megvan, hogy ő legyen a republikánusok elnökjelöltje.

A végére pedig egy rövid kis összefoglaló DeSantis és a tanárok szakszervezete közötti vitákról:
A tanári szakszervezetek egyik legnagyobb ellensége, ugyanis járvány idején DeSantis azt mondta, hogy ideje visszamenni az iskolába, tanulni. Ne magyarázzák, hogy járvány van, menjen szépen vissza mindenki és tanuljon, maszk sem kell. A szakszervezet ezt nem támogatta, ahogyan a tanárok sem. DeSantis ezért később bosszút állt, amint lehetősége nyílt rá, megpróbálja csorbítani a szakszervezetek pénzügyi forrásait és egyéb lehetőségeit, hogy a tanárok végül magukra maradjanak, később ne tudjanak tüntetni.


Röviden ez a 44 éves fiatal Ron DeSantis.

Elvileg van három jelölt, aki a fogadási listán is szerepel (20.00 feletti szorzókkal):
- Pete Buttigieg: A 41 éves "Mayor Pete" sokak szemében favorit, aki egy amolyan szupersztár, bár itthon keveset hallottunk róla. A 2020-as választásokon már próbálkozott elnökjelöltként, de okosan visszalépett. Buttigieg 29 évesen már polgármester volt, miközben senki se tudta kimondani a nevét. A fura neve nem véletlen, hiszen bevándorló, ráadásul meleg. Ha lehet azt mondani, akkor DeSantis szöges ellentéte. És most jön a legjobb, hogy egy olyan városka polgármestere, ami itthon maximum egy község lenne. Szóval, Buttigieg mert nagyot álmodni, és valljuk be, nem is teljesített rosszul. A demokrata szupersztárokkal már 2020-ban (38-39 évesen) tartotta a lépést úgy, hogy kvázi senki sem ismerte. Majd visszalépett, tudatosan. Ugyanis tudta, ha Biden javára lép vissza, akkor lekötelezi őt. Így is lett, ugyanis rögtön bekerült a magasabb körökbe (közlekedési miniszter lett). Ezzel előkészíti a saját terepét, ugyanis ő lesz az a jelölt, akiből elnök lett. Azért, mert DeSantis és Trump pont ott szoktak elbukni, ahonnét Buttigieg jött: rozsdaövezet. 
- Gretchen Whitmer: A nagyobb favorit az 51 éves michigani kormányzó, aki kapcsán pár éve még sokan azt hozták fel, hogy előbb nyerjen Michiganban újból, aztán lehet nagyobb dolgokban gondolkodni. Whitmer újból nyert tavaly, hasonló fölénnyel. A gond az, hogy egyelőre országosan kevésbé ismert.
- Stacey Abrams: Tudtommal ő lehetett volna az első fekete női kormányzó, de mindkétszer elbukott Georgiában. Egyes listákon ott van a top3-ban a neve, mint Biden kihívó, de szerintem ez nem reális.


Fogadási "okosság" annak, aki merész és nagy profitot akar:
- Nagyobb tét DeSantis győzelmére 3.00 feletti szorzón, amolyan biztosék is
- Kisebb tét Buttigiegre, mert ő meg 20.00 felett van


Nem lennék meglepve, ha 2024-ben DeSantis vs Buttigieg lenne, ugyanis utóbbi mindenki olyat összefoghat, akiket DeSantis nem tud megszólítani: vidéken és elnyomott területeken élők, akik fejlődni szeretnének és nem megragadni a "porban". A városi felvilágosult emberek, akik nem állnak be a stop woke témába. Ha Biden merész (és Kamala), akkor visszalépnek, Buttigieg ugyanis megfelelő kampánnyal simán nyerne 2024-ben, hiszen szinte ismeretlenül 38 évesen megszorongatta a rutinos rókák, Sandersék tökeit.

Kamala Harris-t kihagytad a felsorolásból.Szerintem neki is lehetnek ilyen ambiciói.

Idézetet írta: tsabigo Dátum január 25, 2023, 17:22:55Kamala Harris-t kihagytad a felsorolásból.Szerintem neki is lehetnek ilyen ambiciói.

Kamala Harrist tudatosan hagytam ki, viszont igazad van, lehetnek ilyen ambíciói.  :ok:

Egyfelől a háborús helyzet miatt (férfiak előnyben), másfelől olvasgattam korábban monitorozást a népszerűségéről. Kétségtelen, hogy az afroamerikai közösség nagy szegmensében népszerű (ezért is jelölte Dél-Karolinát kiemelt helyszínnek Biden, mert ott sok a Harris támogató), viszont minden korábbi alelnökhöz képest kisebb a népszerűsége. Biden vagy Pence sem volt egy népszerű fazon akkoriban, de még tőlük is elmarad 13-17%-kal, ráadásul az elfogadottsága alig üti meg a 40%-ot. Ha megnézzük a bontást, akkor a fekete, demokrata 30 év alatti nők körében népszerű, minden más szegmens inkább elutasító vele szemben. Ez egy eléggé kis része az amerikai társadalomnak.

A görbék ráadásul azt mutatják (2022 végéig), hogy szinte beállt most már erre a 39-40%-ra az elfogadottsága, volt egy kilengése a 2020-as választáson (akkor se érte el az 50%-ot, de 47-48 környékén volt), azóta viszont képtelen innen feljebb lépni. Az elutasítottsága rendre 52-54%-on, ráadásul, most már a bizonytalanok is kezdenek az elutasítottak táborába pártolni. Az sem mellékes, hogy a Bidennel való népszerűségi összehasonlításból se jönne ki jól, ugyanis még a demokratákon belül sem népszerű. Erről tanúskodik a New Hampshire-i felmérést is, ahol Harris még a top5-ben sem volt ott, ráadásul azt épp Buttigieg nyerte Biden előtt.

Az meg szintén nem véletlen, hogy Biden meghosszabbítaná a mandátumát, ugyanis érzi, hogy Harrisnek nem lenne esélye Buttigieggel szemben. Már a Biden-féle csoport sem úgy számol, mint a választások után, hogy 2024-től Harris lesz, hanem úgy, hogy maradna Biden még négy évet. A kérdés csak az, hogy marad-e, vagy jönnek a fiatalok. Engem továbbra is nagyon meglepne, ha USA-nak 2024-ben női elnöke lenne, azért is, mert a republikánus párton belül nincsen olyan nő, akit előrébb vennének, mint DeSantist, míg a demokratáknál ott van Biden és Buttigieg... Harris pedig még a demokrata nők között is csak a 2-3. helyen van a népszerűségi sorrendben.

"Orbán: A kormány beadta az infláció elleni vakcinát"

Reméljük nem a kínait adták be :laugh:

A műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon 4 orosz és 1 ukrán van a hatfős magyar Eb-csapatban.

Kérdésem:
Ők elvették a magyarok munkáját?

Csabax - vicces vagy tényleg!!!! :D
"Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!" - FIDESZ

Melyik mezőkövesdi igazolásra igaz a fenti propaganda szöveg...:)

Sokan finoman fogalmaznak, mikor Orbánt kritizálják, de vannak még tökös emberek, akik megmondják:

Forrás: https://444.hu/2023/01/28/dnyipro-polgarmestere-hosszan-es-szenvedelyesen-kuldte-el-a-faszba-orbant-es-a-kormanyat

,,Orbánnak. Oroszul. Politikamentesen. Először is, ribancpofa, «senkiföldje», nem a hazánk, hanem a tiétek. Több ezer éve élünk itt, nem az Urálon túlról jöttünk. Másrészt különösen tehetségesnek kell lenni ahhoz, hogy Romániától és Szlovákiától Szerbiáig és Ukrajnáig mindenhol utálják az embert. A trianoni békeszerződés végül is büntetés volt a történelmi bestiális tetteitekért. Harmadrészt a kegyetlenkedéseitek és az a folyamatos vágyatok, hogy minden világháborúban a zsarnokok kedvében járjatok, történelmi páriává tett titeket. Negyedszer, micsoda szemétládának kell lenni ahhoz, hogy megbocsásd a szovjeteknek és utódaiknak '56-ot. Ötödször, teljes erkölcsi söpredéknek kell lenni ahhoz, hogy az EU és a NATO «ernyője» alatt ülve menj neki mindenkinek. Kifelé az ernyő alól, és három nap alatt kisörpünk titeket, rohadékok" - írta Filatov.

,,Barmok. Nem, nem a magyar emberek. Hanem a söpredék, ami hatalmon van" - tette hozzá Dnyipro polgármestere.



Orbán miatt szégyenlem magam, rendesen kellemetlen lesz külföldre menni idén (is...), mert az a kis pondró szégyent hoz ránk. Már régebben is, ha kérdezték, honnan jöttem, próbáltam kerülni a választ, mert már volt belőle bajom, hiszen egyből a kis miniputykóval azonosítottak, hogy minden magyar olyan... 

#1558 január 29, 2023, 21:19:41, Alk
Idézetet írta: Pozzato Dátum január 28, 2023, 13:26:00Sokan finoman fogalmaznak, mikor Orbánt kritizálják, de vannak még tökös emberek, akik megmondják:

Forrás: https://444.hu/2023/01/28/dnyipro-polgarmestere-hosszan-es-szenvedelyesen-kuldte-el-a-faszba-orbant-es-a-kormanyat

,,Orbánnak. Oroszul. Politikamentesen. Először is, ribancpofa, «senkiföldje», nem a hazánk, hanem a tiétek. Több ezer éve élünk itt, nem az Urálon túlról jöttünk. Másrészt különösen tehetségesnek kell lenni ahhoz, hogy Romániától és Szlovákiától Szerbiáig és Ukrajnáig mindenhol utálják az embert. A trianoni békeszerződés végül is büntetés volt a történelmi bestiális tetteitekért. Harmadrészt a kegyetlenkedéseitek és az a folyamatos vágyatok, hogy minden világháborúban a zsarnokok kedvében járjatok, történelmi páriává tett titeket. Negyedszer, micsoda szemétládának kell lenni ahhoz, hogy megbocsásd a szovjeteknek és utódaiknak '56-ot. Ötödször, teljes erkölcsi söpredéknek kell lenni ahhoz, hogy az EU és a NATO «ernyője» alatt ülve menj neki mindenkinek. Kifelé az ernyő alól, és három nap alatt kisörpünk titeket, rohadékok" - írta Filatov.

,,Barmok. Nem, nem a magyar emberek. Hanem a söpredék, ami hatalmon van" - tette hozzá Dnyipro polgármestere.



Orbán miatt szégyenlem magam, rendesen kellemetlen lesz külföldre menni idén (is...), mert az a kis pondró szégyent hoz ránk. Már régebben is, ha kérdezték, honnan jöttem, próbáltam kerülni a választ, mert már volt belőle bajom, hiszen egyből a kis miniputykóval azonosítottak, hogy minden magyar olyan... 

Előfordulnak, de talán jobb is, ha feljön, én legalábbis szívesen beszélek bárkinek Mészárosról, az állami propagandáról stb. Van nálunk egy ukrán security nő, vele eléggé egy véleményen vagyunk Orbánról. Aztán volt olyan is, hogy egy vendég megkérdezte, hogy szeretem-e Putyint. ;D De jó ez így, lehet korrigálni a téves hozzárendelést.

Ha pedig nem nyaralás, hanem külföldön élés, a multi culture ideális környezet lehet. Nekem egyre jobban bejön, nagyságrendekkel több előnye van, mint hátránya. Aztán annak is megvan a feelingje, amikor ott vagytok 7-8-an a briefingen, és mindenki más országból való. A közelebbi munkatársaim nemzetiségei: spanyol, portugál, olasz, marokkói, indiai, nepáli, grúz, szerb, ukrán, tanzániai, brit, kolumbiai, bolgár, macedón, illetve máltai. Sokat lehet tanulni különböző életszemléletekből, nem biztos, hogy mindent mi csinálunk a legjobban. Aztán így, hogy mindenki máshonnan jött, teljesen értelmét veszti a származás. Anno még a muszlim albán kollégám is összespanolt a szerb csávóval, pedig el lehet képzelni. Itt Máltán mintha a nagyobb különbözőség ellenére is kevesebb címkét kapna az ember, mint mondjuk a homogén Magyarországon.

https://m.hvg.hu/itthon/20230129_hadhazy_volner_schadl_varga_

Hadházy szerint új dokumentumok bizonyítják, hogy minimum bűnpártolást követhetett el Varga Judit a Schadl-ügyben!!!!

Ebből se lesz kihallgatás, nyomozás???????????????