Sorozatok

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Megkövetem magam, hiszen a Fauda 4. évada végül remek lett, bár nem Adel Tawalbe a legnagyobb főgonosz, de ez egy jól sikerült évad volt. Érthető abszolút a 9 körüli pontszám az utolsó részre, tényleg jó kis lövöldét hoztak össze, de előtte se lehetett panasz az akciókra, kevés volt az üresjárat. Tudom, még nincs megerősítve a kasza, de szerintem innen felesleges folytatni, hiszen olyan zárást kaptak, amit jobb nem kapargatni. Ha itt lezárják - merem remélni -, akkor ez egy nagyon jó kis sorozat volt a 48 részével, igazi akciólöket. Lior Raz próbálkozott más sorozattal is, mint készítő és főszereplő (Hit and Run, szintén Netflix), de az nem lett ennyire jó. Elvileg már készít egy következő sorozatot, Beirut címmel, illetve szerepel is egyben, szóval nem hiszem, hogy most lenne ideje egy újabb Fauda évadot írni és szerepelni is benne.


Idézetet írta: Pozzato Dátum január 25, 2023, 10:42:56Továbbá kezdtek infók szivárogni a SkyShowtime díjazásáról és megjelenéséről. Az egyik, hogy elvileg febr. 14-én indul, másik, hogy 1800-2000 HUF környékén lehet (de volt olyan, miszerint csak 1000 HUF), ráadásul van egy lifetime 50%-os kedvezmény. Ennyiért ez ajándék, főleg ekkora tartalomnál, mint amivel rendelkeznek majd. Elképzelem, ahogyan február második felében a Telex, Index, Origo és a többiek felfedezik a platformot és sorra jönnek a posztok, mekkora király ez a Taylor Sheridan, mennyire jó az 1883, Yellowstone, Mayor of Kingstown és Stallone-féle Tulsa King, illetve milyen jó a Yellowjackets stb., általában ez így megy (teszem hozzá, tényleg kiváló sorozataik lesznek).

Végül a kiemelt lett a hivatalos, ugyanis a SkyShowtime febr. 14-én indul 1990 HUF-ért, ami véleményem szerint, nagyon baráti ár. Hasonló, ha nem nagyobb tartalommal rendelkeznek majd - mire minden felkerül -, mint a Netflix, ezek alapján bőven megéri az egyéves reg előre, ugyanis mire mindent ledarál az ember (film és sorozat), addigra már megint temérdek új tartalom lesz.

Ezzel a Showtime komoly tényező lesz a piacon, kétség sem férhet hozzá, most jön a nagy DE. A 4K-s tartalom tudtommal nem lesz elérhető kezdetben, az is lehet, csak év vége felé, illetve aki Samsung tv-vel rendelkezik, annak trükköznie kell, mert nem lesz app hozzá (majd idővel, lehet csak 2024-ben).

Eddig több, mint 650 filmet listáztak, többségük szinkronos, de felirat mindegyikhez van. A sorozatoknál pedig képlékeny, mert ott a sorozatjunkie listája, az már az alap: https://www.sorozatjunkie.hu/2022/12/14/ilyen-lesz-a-magyar-skyshowtime-kinalata/

Azon felül még egy csomó tartalom van, mint a Yellowstone, 1883, Mayof of Kingstown, Tulsa King és még lehetne folytatni, ezek is elérhetőek lesznek az indulásnál, de én például láttam képet a Yellowjacketsből is, szóval tuti, hogy temérdek tartalommal indulnak.

#1053 február 14, 2023, 09:59:27, Pozzato
SkyShowtime tartalmak, előfizetés, megéri-e ez egyáltalán?

Ár
A mai napon elindult az újabb streaming szolgáltató, a SkyShowtime. Az eredeti ár helyett (1990 forint), még nagyobb, lifetime kedvezményt kapnak a korai érkezők, ami 999 forintot jelent, per hónap. A lifetime kedvezmény pedig az 50%, ami végig érvényes lesz a korai regisztrálóknak. Ahogyan elkészítjük a profilt, rögtön kéri is a bankkártyás fizetést, de az első hónapra még ahogy látom ennél is nagyobb kedvezményt kaptunk, mindössze 250 HUF az egész. Elhelyezzük ezt pénzügyileg, Netflix ennek a 4,5-szerese (mármint az 1000 HUF-os összegnek), mindössze csak a Prime olcsóbb ennél, legalábbis ahogyan most böngésztem az előfizetéseimet.

Tartalom
Ez a legfontosabb, hogy mégis mit kapunk ezért, megéri-e egyáltalán regisztrálni? Az első nap ezek a tartalmak elérhetőek:
Sorozatok: Yellowstone, 1883, 1923, Tulsa King, Californication, Ray Donovan, Dr. House, Law & Order, The Offer, Escape at Dannemora, Patrick Melrose, Deadwood, Why Women Kill, Gangs of London, Superstore, House of Lies, The Affair, The Good Fight, Downton Abbey, Chicago P.D., NCIS, CSI, Elementary, Bates Motel, Grimm, Billions, Twin Peaks, Battlestar Galactica, Halo, Penny Dreadful, Heroes, Drunk History, Berlin Station, Riviera, New Amsterdam, Geordie Shore és sok mese.

A rajt tehát ennyi sorozatoknál, ami bővülni fog, hiszen hasonló lesz az elv, mint a többi platformnál, hogy mondjuk a Disney csak 2-3 hónap múlva hozta például az Atlantát, itt is lehet heteket kell várni a Yellowjacketsre vagy a Dexterre. Ezeken felül még szerintem 3-4x ekkora tartalommal rendelkezik a szolgáltató, ez ugyanis 4 tartalomgyártónak az oldala:  Comcast, az NBCUniversal, a Paramount Global vagy a Sky, amikbe beletartozik a Paramount+, Showtime, Peacock, Sky Europe stb., de folytassuk a negatívumokkal. A sorozatok bizonyos részéhez nincsen szinkron, így aki szinkronnal nézné, az hasonlóan jár, mint az Apple esetében, viszont magyar felirat mindenhol elérhető! Az olyanokhoz van szinkron, mint a Californication, gondolom ez abból fakad, hogy az annyira új sorozatok, mint az 1923 - aminek évada még Amerikában sem ért véget -, egyszerűen túl gyorsan érkeztek, nem volt idejük rá. Az HBO is így csinálja, hogy ami nem óriási hype (mint a The Last of Us), ott 2-3 hét múlva választható lesz majd a szinkron.

Térjünk át a filmekre, amiből eléggé sok van, ezért nem veszem végig, van régi és új Top Gun, Indiana Jones, Vissza a jövőbe, Watchmen, Scarface, Ryan közlegény megmentése, Mission impossible, Amerikai gengszter, Számkivetett, Az Északi, Kapj el, ha tudsz, Jason Bourne filmek, Amerikai szépség, 8 mérföld, Good Will Hunting, Ex Machina, 21 gramm, Straight Outta Compton, Carted edző, Hannibal, Ponyvaregény, Nocturnal Animals, Nem vénnek való vidék...

Csak azért nem folytatom, mert iszonyatosan hosszú a lista, szerintem az IMDB top200 filmjéből olyan 60-80 tuti itt van, de az is lehet, hogy 100-120 feletti a szám... Némelyiket elindítottam, szinkronos volt a többség, de nem mondanám biztosra, hogy egytől egyig azok.

Ezzel rajtol tehát a SkyShowtime, de írok néhány példát, mi jön majd még: Dexter, Yellowjackets, Your Honor, Homeland, Shameless, Master of Sex, Who is America, Dice, Black Monday, The Loudest Voice, Chernobyl, Waco, Borgia, The Young Pope stb., illetve azok, amik majd idén érkeznek újoncnak, ezekről azt hiszem írtam korábban példát. Ezeken felül, aktívan vásárolnak, így jöhetnek majd a magyar sorozatok, mint a Besúgó.

Mindenki döntse el maga ezek alapján, megéri-e neki előfizetni. Magáról a platformról annyit, hogy hasonlít a Disney-re és az HBO-ra, nagy különbség nincsen a többihez képest. Összességében 129 sorozattal és 450-nél is több filmmel érkezett a SkyShowtime.

Last of Us (eddig)

Pont olyan, mint a játék volt. Olyannak tűnik, ami mély és érdekes, de valójában csak egy összetákolt, felszínes valami ganaj cucc. Minőségi köntöse miatt népszerű lesz mindig is, felszínes társadalmunk élteti.


Wednesday

Tim Burton néha ütemet téveszt, mert próbál nagyon tinidrámás lenni, amit jelenleg az emberek kívánnak is. Ahhoz hogy népszerű legyél Netflixen, nem lehetsz mély és igazán Burtonös, ezért aztán a 10-től 40-ig bezáró korosztály tinidrámás igényét is ki kell elégítenie. Emiatt nem igazán jó cucc ez.

Cruel Summer (Amazon Prime)

Ez egy 2021-es sorozat, amely elérhető a Prime felületén, de csak angolul. Nincsen hozzá sem magyar szinkron, sem felirat. Összesen tíz rész készült, de elvileg lesz belőle idén második évad. Nem voltak elvárásaim, abszolút kellemes csalódás volt. Egyrészt, ez egy darálós sorozat, mert már az elején beszippant, ráadásul folyamatosan fenntartja a figyelmet, több szálon folynak a cselekmények, de nem esik szét egyszer sem a sorozat (egészen az utolsó részig). Ez azért is meglepő, mert amikor 2-3 idősík van, ráadásul többféle nézőponttal, akkor nagyon könnyű belekavarodni. Akkor lett volna ez egy kiváló sorozat, ha a végét nem kapkodják el, de majd belejönnek. Az első évad zárása nem volt a legjobb (sajnálatos módon), de ez egy jó kis 10 rész volt. Sorozatjunkie ajánlója:

"Az 1993-ban kezdő pilotban megismerünk egy kissé magának való tinilányt, aki a születésnapját ünnepi családjával (mindenki boldog), majd 94-re váltunk, amikor már a fiúja köszönti fel, mint elég népszerű csajt, és utána megkapjuk 1995-öt, ami mintha teljesen más világot ábrázolna: a lány is megváltozott, a viszonya is az apjával, az anyja sehol, őt pedig az ügyvédje várja, kvázi kitaszítottá vált. Egyértelmű, hogy történt valami. És a sorozat ezt fogja elmesélni ebben a trükkös szerkezetben, részenként előrehaladva."


Bocsánat, ha felmerült/megválaszolásra került ez a kérdés, de érdeklődnék hogy:
Volt egy sorozat, amit tavaly bejelentett a Netflix sportfogadás témában, egy pár perce jutott eszembe, hogy most egy dokumentumfilmet simán megnéznék, de nem találom sehol.

Nem tudom hogy elkaszálták a sorozatot, vagy csak nem tudom a pontos címét, így gondoltam itt megkérdezem.

Idézetet írta: BetTitán Dátum február 24, 2023, 22:35:08Bocsánat, ha felmerült/megválaszolásra került ez a kérdés, de érdeklődnék hogy:
Volt egy sorozat, amit tavaly bejelentett a Netflix sportfogadás témában, egy pár perce jutott eszembe, hogy most egy dokumentumfilmet simán megnéznék, de nem találom sehol.

Nem tudom hogy elkaszálták a sorozatot, vagy csak nem tudom a pontos címét, így gondoltam itt megkérdezem.

Pontosan milyen témában? Mert ugye jöttek az Untold második évada, amelyben szó volt a Tim Donaghy-féle sportfogadás botrányról, mikor az NBA-s bíró meccseket manipulált.


Ez antológiai, amely azt jelenti, hogy csak egyetlen rész szólt a sportfogadásos csalásról az Untold aktuális évadából.

A másik sorozat, ami szintén fogadás volt, az a Bad Sport. Ebből is csak epizódok foglalkoztak a fogadási botrányokkal, mint a Juventus esete a 2000-es évekből. Lehetséges, hogy abszolút nem ilyenekre gondoltál, hirtelen ezek ugrottak be, de majd megpróbálok jobban utánanézni.


Idézetet írta: Pozzato Dátum február 24, 2023, 22:54:08Pontosan milyen témában?
Így reggelre megtaláltam a cikket:
https://www.sportfogadas.org/elozetesek/sorozatot-keszit-a-tippmixrol-a-netflix

Erre a dokumentumfilmre gondoltam, habár itt még csak forgatás szinten volt említve. Erről van-e valami hír, vagy esetleg az angol címen már elérhető-e a sorozat?

Köszönöm az említett két korrupciós dokumentumfilmet, felkerültek a listámra.

Április elsejei humoros cikk, tartalma csak kitalált, Netflix nem készít róla sorozatot.  ;D

Idézetet írta: BetTitán Dátum február 25, 2023, 09:52:51Így reggelre megtaláltam a cikket:
https://www.sportfogadas.org/elozetesek/sorozatot-keszit-a-tippmixrol-a-netflix

Erre a dokumentumfilmre gondoltam, habár itt még csak forgatás szinten volt említve. Erről van-e valami hír, vagy esetleg az angol címen már elérhető-e a sorozat?

Köszönöm az említett két korrupciós dokumentumfilmet, felkerültek a listámra.

Idézetet írta: Pozzato Dátum február 25, 2023, 10:43:51Április elsejei humoros cikk, tartalma csak kitalált, Netflix nem készít róla sorozatot.  ;D


 :icon_smile: Ez egy jó hosszú április 1 volt nekem...
Áh, a cikk alapján én teljesen bekajáltam, pedig ez az egész egy olyan téma, amiből én tényleg szívesen néznék valami dokumentumfilmet sorozatot.
Na mindegy, csak ősz óta várom hogy megjelenjen  :2funny:

Liaison (Apple TV+)

Ez olyan friss volt, hogy tegnap jött ki, amikor ránéztem, sehol kritika, pontozás, de Outer Banks 3. évada helyett inkább ennek a pilotját néztem, három ok miatt: Eva Green, Vincent Cassel és kontinenseken átívelő terrorista sztori. Ma ránéztem újból a pontokra, ugyanaz a kettősség van az emberekben, mint bennem: 6,8 az összpontszám és 7,7 az első rész pontja. Az összpontszám még alakulhat, egyelőre egy olyan sorozatnak tűnik, amiben mind színészek, mind történet alapján nagy potenciál van. A megvalósítás sok helyen tényleg tetszik, de néhol meg kezdetlegesnek tűnik.


Összességében amúgy izgalmas volt a pilot, meg ez a kém és terrorista sztori az, ami működhet, de ehhez tényleg jobb képi világ kell. Ha készítenek valami igazán nemzetközi alkotást, akkor nem lehet félmegoldásokat választani. A sztori annyi, hogy van két szíriai hekker, akik valami olyat találnak Bassár el-Aszad fájljai között, ami egy potenciális háborúval fenyeget, de ahelyett, hogy ők lennének a hősök, hirtelen mindenki őket akarja elkapni, miközben csak segítenének megmenteni néhány nemzetet. Ebből lehet egy nagyon masszív minőség sorozat, de lehet belőle egy komoly bukás és egy középszer is, amire hetek múlva senki sem emlékszik. Én csak reménykedek benne, hogy olyan szintlépést csinálnak, mint a szintén Apple sorozat, a Slow Horses, mely a második évaddal a 2022-es év egyik, ha nem a legjobb szezonját szállította, pazar kémsztori volt.

Idézetet írta: Pozzato Dátum február 25, 2023, 10:43:51Április elsejei humoros cikk, tartalma csak kitalált, Netflix nem készít róla sorozatot.  ;D


Még.  ;D

Idézetet írta: BetTitán Dátum február 25, 2023, 11:22:38:icon_smile: Ez egy jó hosszú április 1 volt nekem...
Áh, a cikk alapján én teljesen bekajáltam, pedig ez az egész egy olyan téma, amiből én tényleg szívesen néznék valami dokumentumfilmet sorozatot.
Na mindegy, csak ősz óta várom hogy megjelenjen  :2funny:

Soha ne add fel.

Ezt láttad?
https://www.sportfogadas.org/elozetesek/egy-kihagyhatatlan-sorozat-peaky-blinders-birmingham-bandaja

Idézetet írta: Admin Dátum február 25, 2023, 14:01:51Soha ne add fel.

Ezt láttad?
https://www.sportfogadas.org/elozetesek/egy-kihagyhatatlan-sorozat-peaky-blinders-birmingham-bandaja

Ezt már egy ideje halogatom, de így hogy hétvége van és a cikket is elolvastam szerintem meg is nézem az első részt a Vasas - Kisvárda meccset követően.

Van egy sorozat amit két hete néztem: "Alice Határországban" címmel. Ez egy japán sorozat, gyakorlatilag olyan mint a "Squid Game", de annyiban jobban tetszett hogy kiszámíthatatlanabb és logikusabban felépített volt. Csak hát kicsit brutális, de aki látta a Squid Game-et és tetszett neki, annak ez is tetszeni fog szerintem.

Ha már pedig ebbe a topic-ba tévedtem: Számomra a Top1 sorozat, az a Mindhunter. Sokan félbehagyják az első 2 rész után, legalábbis akinek ajánlottam eddig arra hivatkozott hogy vontatott az eleje, így nem folytatták. Tényleg elsőre nem egy jó benyomást keltő sorozatról van szó, gondolom ezért sem lesz belőle 3. évad mert a hype elmaradt anno körülötte.
A lényeg hogy aki szereti a krimi/thriller témakört és egy logikusan, érdekesen felépített sorozatot szeretne nézni, annak bátran ajánlom. Másrészt azok az autók amiket felvonultat a sorozat :ok: tényleg minden részletére odafigyeltek.