Sorozatok

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában


Mi várható 2023-ban sorozatok terén? (3. rész)

A második rész az Apple TV+ 2023-as szezonját járta körbe, míg a harmadik az Amazon Prime felületével foglalkozik. Egy olyan platformról beszélünk, ahol eléggé sok a saját tartalom, de vajon érdemes-e velük maradni 2023-ra is? A Prime egyik iránya a szuperhősös sorozatok, míg a másik a játékadaptációk. Van-e harmadik vagy negyedik vonal? Megéri-e most előfizetni rá, ha eddig nem tettük?

Amazon Prime

Mint említettem, nagyon nagy a saját tartalom aránya a Prime felületén, ráadásul ezek többsége lezárt sorozat, amihez szinte minden esetben van felirat, de egyre többhöz készül szinkron is. A kiemelkedő saját tartalom mellett, akad szép számmal más gyártónál készült alkotás is: This Is Us, Doktor House, 11.22.63, The Mentalist, Sherlock, The Office, The Terror, Top Gear és még lehetne sorolni. Utóbbihoz is van magyar felirat, szinte az egész Jeremy Clarkson által vezetett korábbi évadokat is megnézhetjük.

Az Amazonnál elkezdődött egy paradigmaváltás, hiszen középpontba került a szuperhősös sorozat és a játékok adaptációja a filmvászonra. Fallout, God of War, Gen V és a többiek, ezek jelentik nagyobb részben a 2023-as kínálatot. Mint említettem, nem tudok hozzájuk érdemben hozzászólni, így előbb kezdeném a már meglévő folytatásokkal. Ez a lista nem túl bőséges, hiszen mostanság eléggé sok kaszát lengetett be az Amazon, de akkor mi maradt 2023-ra?
  • Jack Ryan 4. évad (IMDB értékelés: 8.0 )
  • Carnival Row 2. évad (IMDB értékelés: 7.8 )
  • Hunters 2. évad (IMDB értékelés: 8.0 )
  • Good Omens 2. évad (IMDB értékelés: 7.2 )
  • The Marvelous Mrs. Maisel 5. évad (IMDB értékelés: 8.7 )
  • Reacher 2. évad (IMDB értékelés: 8.1 )
  • The Boys 4. évad (IMDB értékelés: 8.7 )
  • Outer Range 2. évad (IMDB értékelés: 7.1 )
  • The Devil's Hour 2. évad (IMDB értékelés: 7.7 )
  • The Lord of the Rings: The Rings of Power 2. évad (IMDB értékelés: 6.9 )

Az első öt sorozat elköszön 2023-ban, marad a The Boys és Reacher, mint kiemelkedő alkotás a platformra a már meglévők közül. Eléggé karcsú így a kínálat, de mi jön a Fallout, Ven G és a God of War mellett?
  • Citadel: Először, ami megfogott ebben, azok a forgatási helyszínek (Mexikó, Olasz Alpok, Spanyolország) és az, hogy kémsztori. Utána az, hogy ez szó szerint egy hatalmas sorozat, költségvetés már állítólag 250 millió euró felett van, már most készítik hozzá a spinoffokat (olasz, mexikói, indiai stb.), pedig még az eredeti sorozat sem jött ki. Azok a színészek, akik aláírtak (azért bőven akad kiemelkedő), szinte nem is szerepeltek máshol az elmúlt két évben. A Russo-testvérek készítik az alkotást, akik az elmúlt években kaptak blockbustereket és rendeztek jó sorozatokat is. Mit tudunk önmagában a sztoriról? Semmit, csak a hangzatos kifejezések vannak, hogy "globális kémjátszma", "érzelem és akciódús alkotás" és még lehetne sorolni. Megint a két véglet: vagy ez lesz az etalon a kémsorozatok tekintetében, vagy egy nagyon drága bukta az Amazonnak.
  • Everybody Loves Diamonds: Ez egy olasz heist sorozat, amelyben az antwerpeni gyémántnegyedet akarják kirabolni. Variety két évvel ezelőtt írt a sorozatról, akkoriban kezdődtek a munkálatok, elvileg év első felében érkezik, szereplők nem annyira ismertek.
  • Dead Ringers: A sorozat főszereplője az Oscar-díjas Rachel Weisz, akinek ez lesz az első sorozata főszereplőként. Sztori: "A főhős egy sikeres, intelligens és kivételes ikerpár lesz, akik szülészként meg akarják változtatni a szülés folyamatát. Gyógyszerek, úttörő, de illegális orvosi kutatások, szex, szerelembe esés szegélyezi útjukat, amin elindulva sötét, és az elképzelhetőnél sokkal furább területre tévednek."
  • Wilderness: Az alapelképzelés tetszik, miszerint egy brit párról szól, akiknek látszólag mindenük megvan, szilárd házasság, csillogó New York-i élet, és még fiatalok, az egész életük előttük áll – amíg a feleség meg nem tudja, hogy a férje megcsalta. Az asszony bosszút forral, és amikor a párja egy Amerika nemzeti parkjait átszelő utazást javasol, akkor ebből az álomnyaralásból rémálmot csinál. A főszereplő Jenna Coleman, már csak miatta is érdemes megnézni, hogyan borul el az agya a mindig aranyos színésznőnek.
  • The Lost Flowers of Alice Hart: Egy kiemelkedő könyv (Moly: 89%), egy kiemelkedő színész (Sigourney Weaver) és egy olyan készítő, aki mindig stabilan hozza a minőséget. Lehet ez lesz az év meglepetése? Sztori: egy fiatal lányról szól, akinek erőszakos gyerekkora sötét árnyékot vet felnőtt életére, ugyanis fiatalon az erőszakos apja és imádott anyja elvesztése után nagymamájával élt annak virágfarmján, és ott tudta meg, hogy milyen összetett titkokkal van tele családja múltja.
  • Mr. & Mrs. Smith: Donald Glover sorozata, főszereplő és készítő is egyben, az emlékezetes Jolie - Pitt filmre hajaz, de már problémákkal indult az egész, ugyanis Glover és a női főszereplő, Phoebe Waller-Bridge nem értettek egyet abban, milyen irányban menjen az alkotás, így Glover lecserélte Maya Erskine-re a főszereplőt. El nem tudom képzelni, milyen lesz majd ez a bérgyilkosos házasságos sorozat, főleg Glover főszereplésével és írásával, valószínűleg elborult...  ;D
  • The Power: Egy nagyon régóta készülő sorozat, Naomi Alderman regényét filmesítik meg: "A nők a világ minden táján felfedezik, hogy különös erővel rendelkeznek. Ujjuk egyetlen érintésével képesek szörnyű fájdalmat okozni, sőt: gyilkolni is. A férfiak pedig rájönnek, hogy kicsúszott a kezükből az irányítás." A főszerepben Toni Colette és Auliʻi Cravalho.

Elvileg készül még egy Blade Runner 2099 (Ridley Scott jóvoltából), illetve egy Alex Cross sorozat is, de ezekről szinte semmit sem tudni, azt sem, hogy 2023-ban megjelenik-e vagy sem... Vannak ígéretes dolgok, de könnyedén megeshet, ha egyik sem válik be, akkor én elbúcsúzom év végén a Prime felületétől.

Ugyancsak Prime Videon február 10-én jön a Clarkson's Farm 2-ik évadja.  :ok:

Folytatom majd a sorozatos beharangozót, de előbb a Golden Globe-ról. Amennyire pozitív volt a kicsengése néhány filmes kategória kapcsán, annyira negatív megint a sorozatoknál. Továbbra sem értem ezt az Abbott Elementary felhajtást, mint ahogyan a White Lotust sem... Az HBO megint tarolt, ABC-nek is adtak indokolatlanul díjakat, de az, hogy a Better Call Saul mindenki szerint etalon sorozat, értékelése 8.9-es, de díjat nem tud nyerni. Egyszerűen fogalmam sincs, mit kéne nyújtania a sorozatnak, hiszen a sorozatzáró is kiemelkedő volt. Nem szúrtak el semmit, de ott tartunk, hogy van 46 Emmy és 6 Golden Globe-jelölésük, nulla győzelemmel... Bob Odenkirk tuti valamit csinált, mert az, hogy valaki 30 éven át ne nyerjen semmit, miközben kap egy halom jelölést, hát eléggé ritka. Anthony Hopkinshoz fogható sorozata van.

House of Dragon győzelme teljes agyrém, mondjuk a White Lotusszal egyetemben óriási felhajtás övezte őket, de azért kapnak díjat, mert mindenki róluk beszél? Arról nem is beszélve, hogy elvileg a White Lotus nem is kaphatott volna Golden Globe-díjat a kategóriájában... Kedvencem, Kevin Costner Golden Globe-díja. Micsoda? A faszi jó, tényleg nagyot megy a Yellowstone-ban, de már az elmúlt évadokban egyre gyengébb. Erre épp most, amikor két rendkívül erős kihívója van (Odenkirk és Scott), na akkor nyer... Oké.  ;D Mondjuk oké, kell most mutatni a Paramountnak és a Showtimenak valamit, ha már elkezdték a terjeszkedést Európában, ugyanez volt az Apple TV+-nál is, mikor jött a szobrocska.

Csak nem érkezik a fránya negyedik rész, de majd ma! Szóval addig is, Jack Ryan 3. évada, amely ugye Magyarországon is játszódik, akad szerepünk a nemzetközi kémjátszmába. Az évad stabil volt, akadtak izgalmas részek, ment az ármánykodás, illetve szokás szerint senki sem hitt dr. Jack Ryannek, pedig megmondta: "More, ebbű baj lesz!"


A helyszínek: Csehország, Oroszország, Magyarország, Olaszország és Görögország. A tét egy atomháború megakadályozása, orosz radikálisok szervezkednek Csehország és Ukrajnában, úgy próbálják beállítani a szituációt, mintha a Nato és az Usa lenne a felelős egy kirobbanó háborúért. Az orosz vezetés is megosztott, vannak, akik már a szlovák határig elfoglalnák Ukrajnát, de vannak ott is normális vezetők, akik nem akarnak háborúzni. Hogyan kapcsolódik a harmadik évadhoz Magyarország? Itt fognak el nemzetközileg keresett bűnözőket, orosz kémek bújkálnak Budapesten és miegymás. Szokás hétköznap Magyarországon.  ;D

Az év végén ugye befejeződik a sorozat, elvileg december körül kapja a záróévadot, az is biztosan valami aktuális dologra reflektál majd.

Mi várható 2023-ban sorozatok terén? (4. rész)

Mielőtt a negyedik résszel folytatnám, jöjjön egy hír a SkyShowtime-ról, hiszen bevásárlásba kezdte, így pár HBO-s sorozat most már náluk lesz elérhető.
https://telex.hu/szorakozas/2023/01/10/skyshowtime-streaming-hbo-max-europe-sorozat-jogok-vasarlas-besugo

Eredetileg a Netflix vagy Disney párosból akartam valamelyikkel folytatni, de ha már felmerült a SkyShowtime, akkor jöjjön az új platform, amiről már sokat írtam én is, sajtóban is rengeteg információ elérhető velük kapcsolatban. Egy biztos, hogy náluk nincsen spórolás, mint az HBO-nál, hódítani akarnak Európában. Sikerülhet nekik? Milyen új tartalmaik lesznek 2023-ban?

SkyShowtime

A platform idén februárban rajtol, elvileg sok tartalom lesz rajta, de ezekről mér én is írtam bővebben:
https://www.sportfogadas.org/forum/index.php?topic=9351.msg988763#msg988763

A sorozatjunkie-n is jelent meg írás, ami szerintem kiváló összefoglaló:
https://www.sorozatjunkie.hu/2022/12/14/ilyen-lesz-a-magyar-skyshowtime-kinalata/

Ott pontosan leírják, mely sorozatok lehetnek ott a nyitásnál, érdemes átpörgetni az írást, ez segít eldönteni, hogy érdemes-e rá regisztrálni. Magam részéről kapásból találtam 10-15 sorozatot, amiben nem szerepel a Yellowstone, Mayor of Kingstown, 1883, Tulsa King és még lehetne sorolni, pedig ezek is mindenképp érkeznek a nyitásnál. Én saccra 25-30 címet mondanék, ami minimum nézős, de lehet van ez több is.

Szóval, ezzel rajtol a SkyShowtime, de mit tesznek hozzá idén a folytatásban?
  • Mayor of Kingstown 2. évad (IMDB értékelés: 8.2 , de itt sok függ majd Jeremy Renner állapotától)
  • Billions 7. évad (IMDB értékelés: 8.4 )
  • Yellowjackets 2. évad (IMDB értékelés: 7.9 )
  • Your Honor 2. évad (IMDB értékelés: 7.6 )
  • Dr. Death 2. évad (IMDB értékelés: 7.6 )

Lehetett volna ide sokkal többet is írni, hiszen a Chicago Med, FBI, NCIS, Law & Order és társai ezek mind itt mennek majd, ha jól tudom új évadokkal. A fentiek inkább amolyan kiemelt sorozatok. Azonban ezekben sem érezzük őket annyira erősnek, viszont megítélésem szerint, ők az eddig meglévő tartalmaikkal operálnak, illetve az idén debütáló újoncokkal.
  • The Continental: Itt rögtön egy hibámmal kezdenék, ugyanis télen kiderült, hogy az Amazon Prime vette át a sorozat jogait. Ez a John Wick előzménysorozata az ikonikus hotelről, amit Magyarországon forgatnak majd és Mel Gibson lesz a főszereplője.
  • Ripley: Folytatva az év egyik leginkább várt sorozatával. A sokak által kedvelt A tehetséges Mr. Ripley visszatér, de most sorozat formájában. Öt évadra előre kaptak berendelést tudtommal, első évad nyolc részes lesz. A főszereplő S Sherlock sorozatból ismert Moriarty, azaz Andrew Scott. Dakota Fanning lesz a női főszereplő, lássuk a sztorit: "A 60-as években játszódó történet főhőse egy nagy nehézségek árán megélő New York-i szélhámos lesz, akit felfogadnak, hogy utazzon Olaszországba, hogy hozza vissza egy gazdag ember fiát, és ez a megbízatás számára az első lépés a félrevezetésekkel, csalásokkal és gyilkosságokkal teli komplex élet felé."
  • A Gentleman in Moscow: Főszerepben Ewan McGregor, sztori: "A 20-as évek Szovjetuniójában játszódó sztori egy grófról szól, akit arisztokrata származása miatt a Bolsevik párt házi őrizetre ítél egy szállodában, a Kreml-lel szemben. A gróf, aki életében nem dolgozott, így egy padlásszobában kénytelen megélni az orosz történelem legnyüzsgőbb évtizedét."
  • Three Woman: Shailene Woodley a Big Little Lies után visszatér a sorozatok világába! Sztori: "Középpontjában három amerikai nő van, akik privát vagy publikus visszatetszést váltottak ki szexuális vágyaiknak köszönhetően: egy 30-as anya, aki, miután férje fizikailag nem vonzódik hozzá, ismét összejön középiskolai szerelmével, egy 23 éves nő, aki feljelenti egykori tanárját, aki 17 éves korában szexuális kapcsolatot kezdeményezett vele, valamint egy 40-es étterem-tulajdonos, akinek a férje és üzlettársa választja ki számára a kísérleti szexuális partnereket."
  • The Parallax View: Nekem az egyik kedvenc régi filmem, Warren Beattyvel a főszerepben. Ez egy politikai krimi, főszerepben egy oknyomozó újságíró, aki feltár egy olyan szervezetet, amely politikai merényleteket csinál, de végül ő maga is veszélybe kerül.
  • The Italian Job: Érintőlegesen írtam róla korábban, filmet valószínűleg ismeri mindenki, ugye a nagyszabású rablási kísérlet, tipikus heist sorozat, nagyon várós.
  • Flashdance: Talán le sem kéne írnom, miről szól, hiszen a filmet mindenki ismeri. "A sorozat egy sztriptízklubban dolgozó nőről szólna, aki balett-táncosi álmokat dédelget, miközben nehezen találja helyét a világban. A széria során románc, pénz, művészet, barátság és aközött navigál, hogy miképp szeresse önmagát."
  • Lioness: Ismert színészek (Nicole Kidman), egy szinte már legendás készítő (Taylor Sheridan), egy kiváló könyv (melyet a Goodreads 4.38-ra értékelt, ez olyan, mintha a Moly-on 100-ból 98-at kapott volna...). Ez egy kémdráma lesz, ráadásul egy olyan korszakból, ahol azért történtek dolgok. A sztori: Golda Meir-ről, Izrael történetének egyik legbefolyásosabb személyéről, aki a világtörténelem prominens figurája is volt, egész ukrajnai születésétől, amerikai gyerekkorán át, Izrael megalakulásáig, mely országnak első női miniszterelnöke volt.
  • Happy Face: Vannak fenntartásaim, ugyanis olyan személy készíti a sorozatot, aki mindenből tucatot csinál, pedig a sztori alapjáraton jó: "Melissa Moore története, akinek az apja hírhedt sorozatgyilkos, a Happy Face Killer volt, és ezt ő 15 éves korában fedezi fel. Felnőttként a nő megváltoztatta a nevét, őrizte a titkát, megszakított minden kapcsolatát életfogytiglanit töltő apjával. De amikor a férfi felveszi a kapcsolatot vele, hogy újabb gyilkosságokat valljon be, a nő bekerül egy különleges nyomozásba, amely révén látja, hogy milyen hatással voltak a tettek az áldozatok családjaira, és ennek köszönhetően saját személyazonosságával is összeütközésbe kerül."
  • 6666 / 1883: The Bass Reeves Story / American Tragedy: Ez három sorozat, de egybe fogom venni, mégpedig azért, mert ezek kapcsolódnak két korábbi sorozathoz. Az 1883 c. remek minisorozat végül úgy tűnik, kap egy spinoffot. David Oyelowo lesz Bass Reeves, aki 3000 haramiát kapott el egyetlen megsebesítés nélkül. Elvileg Taylor Sheridan készíti ezt is. Ahogyan 6666-ot is, amely a Yellowstone és 1883 világhoz kapcsolódik, sztori: "A címe 6666 és a középpontjában egy hatalmas, több évszázados texas-i ranch lenne, amit annak idején még a komancsok alapítottak. Ez az a hely, ahol az emberi törvények és a természet törvényei összeérnek, és ahol a legveszélyesebb dolog, amit az ember legközelebb tesz. A 6666 egyet jelent azzal, hogy a legkiválóbb lovakat és jószágokat neveljék ki." Az American Tragedy pedig elvileg a Waco folytatása lesz, de antológiai szempontból. A második évad egy újabb tragédiát dolgoz fel, de arról nincs információ, hogy mit.
  • Based on a True Story: Ez lesz Jason Bateman első teljesen saját készítésű sorozata. Bateman már ugye segített az Ozarknál is, állítólag jó meglátásai vannak - színésznek kiváló -, szóval nagyon érdekel ez a sorozat, főleg azért, mert megtörtént eseményt dolgoznak fel benne, illetve főszereplő: Kaley Cuoco. A sztoriról röviden: "bizarr valós események alapján, egy ingatlanügynökről, egy vízvezeték-szerelőről és egy egykori teniszcsillagról, akik élete váratlanul kereszteződik, így tárva fel Amerika megszállottságát a true crime-mal, a gyilkosságokkal, valamint a lassan záródó vécéülőkékkel."
  • Twisted Metal: Nincsen sok írás róla, pedig ez lehetne akár az év nagy "elborult" sorozata is. A sztori annyi, hogy posztapokaliptikus pusztaságon visz egy csomagot a futár, ahol üldözik őt. Ez önmagában így kevés, de a készítők között ott van a Deadpool, Zombieland és az egyik legelborultabb sorozat, a Wayne stábja. A szereplők között pedig Stephanie Beatriz és Thomas Haden Church, minden adott egy idióta sorozathoz, ez akár az év meglepetése is lehet.
  • Ted: Emlékszünk még a Mark Wahlberges macis sorozatra? Elvileg ez annak lesz az előzménye, Seth MacFarlane november jelentette be, hogy elkészült a nyolc részből álló első évad, valószínűleg valamikor idén mutatják be. [7]
  • Crystal Lake / Friday the 13th: Mikor láttunk utoljára minőségi horrort? Van egy jó hír, ugyanis Bryan Fuller a Hannibal után újra horrort forgat, kérdés csak az, hogy jönnek-e ezek a sorozatok 2023-ban. Elvileg igen, ráadásul a Crystal Lake egy előzménysorozata lesz a Friday the 13th-nek.
  • Apples Never Fall: Kérdéses, hogy készen lesznek-e 2023-ban, minisorozat, castingról egyelőre semmit sem tudni, csak a sztoriról: " Egy külső szemlélő számára ideálisnak tűnő, négy felnőtt gyerekes családról, ahol a korábbi teniszedző családfő eltűnik, a gyerekek pedig arra kényszerülnek, hogy nagyító alá vegyék szüleik házasságát, valamint családjuk történetét, mindenféle elfogultság nélkül."


Véleményem szerint, kiemelkedő a SkyShowtime 2023-as újoncrészlege. Ha ezek közül csak a fele érkezik ebben az évben, annak a fele lesz minőség, már jól jártunk (alsóhangon lehet egy 25 új sorozatuk), hiszen még vagy 10-15 sorozatot bele se írtam a listába (mint az NBC-s True Lies stb.). Rengeteg tartalommal érkeznek 2023-ban, aki mondjuk szereti az NCIS sorozatokat, évekre el lesz látva, de aki teszem azt a 6-8 részes minisorozatokat preferálja, azok is. Különféle témák, tényleg sokrétű a kínálat.

Mi várható 2023-ban sorozatok terén? (5. rész)

A februárban újonnan érkező SkyShowtime után egy 2022-es újonc következik. A Disney+ tavaly robbant be, egyelőre felemás teljesítménnyel. Egyelőre az Amazon Prime-mal karöltve ők kullognak hátul, de változhat ez 2023-ban? Lesznek olyan tartalmaik, amellyel az élre törhetnek?

Disney+

A Star Wars és a Marvel univerzumaira tette fel a jövőjük egy jelentős szeletét a Disney platformja. Ha őszinték akarunk lenni, ez azoknak jó, akik tényleg imádják ezt a közeget, hiszen rengeteg tartalmat kapnak majd a következő években. Az ezeken kívüli világ viszont igen karcsú a Disneynél, ezért jött jól, hogy a Star és az FX tartalmai is náluk jelennek meg, illetve megvásároltak sok olyan tartalmat is, ami ugyan már lezárt sorozat, de kiemelkedő darab (This Is Us, Lost, Gyilkos Elmék stb.).

Ha azonban ezeket is leporoljuk, akkor marad a Disney+, Star és az FX jelenleg is futó sorozatai és a 2023-as kínálat, kivétel a Star Wars és Marvel univerzumok. Mert az kétségtelen, filmek terén erősek, de arra nem lehet építeni örökké. Szóval lássuk az eddig futó és 2023-ban folytatódó sorozatokat:
  • The Bear 2. évad (IMDB értékelés: 8.4 )
  • Abbott Elementary 3. évad (IMDB értékelés: 8.2 )
  • Reservation Dogs 3. évad (IMDB értékelés: 8.1 )
  • American Horror Story 12. évad (IMDB értékelés: 8.0 )
  • The Old Man 2. évad (IMDB értékelés: 7.6 )
  • Only Murders in the Building 3. évad (IMDB értékelés: 8.1 )
  • What We Do in the Shadows 5. évad (IMDB értékelés: 8.6 )
  • Godfather of Harlem 3. évad (IMDB értékelés: 8.1 )
  • Dave 3. évad (IMDB értékelés: 8.3 )
  • Mayans MC 5. évad (IMDB értékelés: 7.6 )

Ezek alapján az ember elgondolkozik, hogy érdemes-e egyáltalán maradnia, főleg akkor, ha mondjuk csak 3-4 futó sorozata van (mint esetemben). Nézzük meg, mit kínál a Disney+ az újoncok terén:
  • Justified: City Primeval: Az FX nagy dobása lehet idén, hiszen Raylan Givens visszatér! Végre, Timothy Olyphant újból ebben a szerepben, elvileg miniszéria lesz, középpontban egy szociopata gyilkos (Boyd Holbrook, bizony a Narcos nyomozója) és az eredeti sorozat után nyolc évvel járunk.
  • A Small Light: Liev Schreiber 3 év után visszatér, sztori pedig a következő: "egy holland nőről, aki az életét kockáztatva bújtatta Anne Frank családját a nácik elől majd két éven át, utána pedig megőrizte utóbbi naplóját."
  • Shogun: Elvileg a sorozatot 2018 óta fejlesztik, azóta eltelt 4 év. Az ikonikus könyv most sorozatként jelenhet meg, végre. Rengeteg probléma volt a forgatások alatt, volt, készítőket kellett váltani, szereplők is változtatk, de elvileg 2023-ra készen lesznek. Az biztos, hogy ennyit még sorozaton nem dolgoztak, mint ezen.  ;D 
  • Alien: Na, ez az a sorozat, amiről vannak infók, elvileg le is forgatták, de mégse tudunk róla semmi biztosat. Noah Hawley készíti (Fargo és Legion), ami általában minőséget jelent, ha sorozatokról van szó. Elvileg nem a Ripley-féle Alien-vonalat követi, meglátjuk milyen lesz, premiert 2023-ra írták.
  • Retreat: Brit Marling megint ír/rendez egy sorozatot/filmet magának, amiben ő a főszereplő. Jó, nem?  ;D Újból összeállt egykori szaktársával, Zal Batmanglijvel, megint készítettek egy sorozatot. A gond az, hogy az OA-t leszámítva minden tucat, amiket csinálnak, szimplán csak nem jó alkotások. Az viszont kétségtelen, hogy iszonyatosan jól el tudják adni a cuccaikat, Retreat sztorija: "krimisorozat egy amatőr nyomozóról, aki egy remete megölésének rejtélyét próbálja megoldani. Az alapsztori szerint a főhőst 11 másik emberrel meghív egy milliárdos, hogy egy távoli és csodás helyen töltsenek el némi időt. És idővel egy újabb gyilkosság történik."
  • Culprits: Megtörténik egy nagy rablás, zsákmány elosztva, mindenki indul a maga útjára, de van egy gyilkos, aki egyenként szedi le a rablás végrehajtóit. A baj az, hogy a készítő J Blakeson, aki csak gyenge cuccokat csinált eddig...
  • The Good Mothers / Ndrangheta, World Wide Mafia: Mindkét sorozat ugyanarról a szervezetről, a calabria 'Ndranghetáról szól. Az olaszországi központtal rendelkező bűnszervezet mostanra a világ legismertebbje lett, utóbbi sorozat az elmúlt évek ügyeit és tárgyalásait meséli el, míg az előbbi három anya történetét, akik felvették a szervezetbe születtek, de felvették a harcot, hogy elpusztítsák.
  • Kindred: Ennek olyan biztos az érkezése, hogy már egy csomó teaser elérhető. Sztori: "A történet egy fiatal, fekete feltörekvő írónőről, aki Los Angeles-be költözik, hogy sajátjaként élje meg a jövőjét. Azonban mielőtt megállapodhatna, azon kapja magát, hogy akaratán kívül visszakerül a múltba, egy 19. századi ültetvényre, melyhez családját meglepő és intim kötelékek kötik. A múlton és jelenet át húzódó romantikus vonal közben szembe kell néznie egy családi titokkal."
  • Fleishman Is in Trouble: Az egyik leginkább megosztó könyv, mert vannak, akik imádják, vannak, akik utálják, gyakorlatilag Goodreads és Moly egyaránt közepesre értékeli, készült ebből már sorozat korábban, az is közepes lett. Most újból próbálkoznak, felkértek két ismert arcot (Jesse Eisenberg és Claire Danes), hozzanak ki belőle a legtöbbet. Elég, ha a könyvajánlót elolvasod, abból leszűrhető, miről is van szó.
  • Never Let Me Go: A Nobel-díjas Kazuo Ishiguro könyve, de nem biztos, hogy ezt filmesítettem volna meg. Annyi jobb alkotása van, érdemes a linken lévő ajánlót elolvasni.
  • Balenciaga: Ez egy spanyol sorozat az ismert divattervezőről, akinek 22 éves korára saját divatháza volt, mára pedig neve egybeforrt a spanyol divattal, világmárka lett.
  • Mustafa Kemal Atatürk (egyelőre cím nélkül): Erről a sorozatról nagyon keveset hallani, magyar felületeken szerintem még minimális írás sincs róla, pedig a törökök mostanság készítettek minőségi alkotásokat. Ez az egyik legérdekesebb török személyről szól, Törökország atyja. Ha nem szúrják el, akkor ez egy érdekes történelmi/kém/forrdalmi sorozat lehet.


Akad bőven sorozat, de szerintem ez közel sem olyan erős kínálat. Tavaly szinte a semmiből jött a The Bear, amely megmentette a platformot (és pluszban az Andor), de erre nem mindig lehet alapozni. Az újoncok közül engem 2-3 fogott meg, valószínű, ha nagy dobások nem lesznek (elvileg ígérve van American Crime Storyhoz hasonló sportos antológia franchise építése), akkor az év második felében elköszönök a Disney+-tól. Justied is minisorozat, Shogun is kétséges, milyen lesz, The Bear új évada pedig, ha jól tudom, akkor nyár elején érkezik 10 résszel (5 órás lehet).

Idézetet írta: Latzka Dátum december 14, 2022, 17:34:15Break point címmel január 13-án tenisz sorozat indul a Netflixen, mely a 2022-es szezont dolgozza fel.

Még csak az első részt láttam, de eddig gyengécske, pedig ebben Kyrgios van fókuszban, aki azért elég izgalmas karakter.

Pam and Tommy (Disney+)
[...], avagy az egész egy átverés?


Díjak: 1 Emmy-díj és 9 jelölés, 4 Golden Globe-jelölés
Értékelések: IMDB (7,3 / 35 ezer szavazó) és 70% és 7.6 a szavazók alapján.
Részek: 8 epizód, váltakozó hossz, van 30 perces és 50 perces rész is.

Ez egy lezárt minisorozat, a világhírű Pamela Anderson szexvideóról. A sorozat csak a Tommy Lee-vel készített videó hátterét mutatja be, nem szerepel benne a másik ikonikus darab, amelyet a Poison frontemberével, Bret Michaelsszel készített. Ez utóbbit boncolgatnám kicsit, ugyanis erre semmilyen formában nem tér ki a sorozat, pedig a "Pam & Bret" videót előbb csinálta (1993-ban), mint a hírhedt másik felvételt (1995).

Pontosan emiatt érzem úgy, hogy ez a sorozat nem teljes (de legalábbis eléggé sántít), ugyanis nagyon sok benne a hiányosság (vagy a furcsaság), ennek ellenére egy eléggé összetett darabot kapunk. Azért is mondható ez utóbbi, mert az emberek nem feltétlen akarják magukat "elmélyíteni" ebben a sztoriban, bőven elég az, amit látni lehet a nyolc rész alatt. Igen, látjuk benne Lily James melleit (legalábbis..., szóval melleket).

Megpróbálom nem szanaszét spoilerezni a topicot, röviden: ellopják Pameláék házából a kazettát, amely felkerül a netre, ezzel akarnak Tommy Lee-n bosszút állni. Kicsit kibontják Pamela törékeny személyiségét, pluszban még Tommy agresszív viselkedését. Ezen felül a terjesztőkről is bőven mesélnek, megmutatják a háttérsztorit.


Furcsaságok és spoiler
Az első részből kiderül, Pamela bukik a rosszfiúkra. Akikkel vad az élet, akik elborultak. Hiába ígéri meg, hogy végre normális faszija lesz, meglátják egymást Tommyval, onnantól vége a korábbi nagy elhatározásnak.

A sorozat egész végig úgy állítja be a sztorit, mintha ez egyszeri alkalom lett volna Pamelának, hogy Tommyval igazi mély a szerelmük és ezért is ment bele Pamela a videóba. A helyzet viszont az, hogy két évvel korábban, mikor rövid ideig randizott Michaelsszel, ugyanígy lazán belement egy sokkal többet mutató videóba. Végül ez utóbbi lett mai szemmel az ismertebb, de a csavar csak most jön.

A nyolc rész során azt láthatjuk, ahogyan Pam és Tommy foggal-körömmel harcolnak a sorozat napvilágra kerülése ellen. Pamela ekkoriban a Playboynak dolgozott, illetve próbálkozott a színészkedéssel, kevés sikerrel. Tommy karrierje válságban volt, kutyát sem érdekelte az élete. Épp ekkor jött az ominózus balhé, majd ugye a sztori szépen elmesélni, miért változtatott Pamela a nézetein és engedte a terjesztést. Azonban egyetlen dologról nem esik szó, pedig más megvilágításba helyezte volna Pamelát.

A korábbi videó is "véletlenül" napvilágra került, itt viszont Bret Michaels ügyvédei elmondták, hogy ügyfelük mindent megtett, hogy el legyen sikálva a sztori, ne mutassák a videót a neten, de egyetlen embert egyáltalán nem érdekelt az egész: Pamela Andersont. Kis túlzással, de leszarta, hogy lesz-e róla fent pornóvideó a neten, vagy sem. És az érdekesség része itt nem ér véget: Bret ugyanis pert nyert a terjesztők ellen (pont azok ellen, akikkel szemben Pameláék veszítettek), így hivatalosan sosem került fel a Pam & Bret videó a netre (kalózpéldányok igen).

Bret többször beszélt erről a nyílvánoságnak, hogy ő nem is igazán érti, miért nem segített neki Pamela, miért kellett egyedül harcolnia. Ezek után felmerül, vajon mennyi szexvideó lehet Pameláról, akár csak a '90-es évekből? Másrészt, vajon tényleg annyira "keményen" harcoltak, mint ahogyan azt a sorozat bemutatja? Hogyan tudta Bret egy kisebb ügyvédi csoporttal elérni azt, amire Pam és Tommy egy komplett sereggel képtelen volt? Mindezt úgy, hogy Tommy ismertebb is volt, mint Bret, ráadásul ugyanazokat perelték? Miért nem segített Pamela Bretnek?

Lily James egy olyan nőt formál meg, akit megpróbálnak áldozatnak beállítani, akit mindenki bántott. Tény és való, felháborító, ahogyan a férje viselkedett vele, illetve az is, amilyen helyzetbe hozták. Azonban amellett sem szabad elmenni, hogy Pamela már az első fotózásán a Playboynál kötött ki meztelenül. Volt, hogy Heffner születésnapján meztelenül rohangált, miközben mindenkin ruha volt. Eddig, ha jól tudom öt férje volt, mindamellett imádott a középpontba lenni.

Akinek az első amerikai focis meccsén a pózolás jutott eszébe és hogy megfelelően legyen rúzsozva a szája, majd az első fotózása után, hogy legyenek nagyobb mellei, mert akkor több figyelmet kap. Lehetséges, hogy az egész szimpla véletlenek szerencsétlen összjátéka - ahogyan a sorozat állítja be -, de az biztos, nem a Baywatchnak, hanem a szexvideónak köszönhetően lett Pamela Anderson szexszimbólum és világszerte ismert nő, aki még ma is ebből az ismertségből él.

Bret végül 1998-ban nyert pert a kazettájuk ügyében, míg a sorozat 1996-ban ér véget, de érdekes, hogy még csak említést sem tesznek róla, mint ahogyan a visszatekintésben arról sem, hogy ez a kapcsolat ott volt Pam életében. Mintha először randizott volna olyan fenegyerekkel, mint Tommy és előtte sosem csinált volna szexkazettát. Az viszont biztos, hogy a színészi játék jó volt, érződött a két főszereplőn, hogy sokat készültek, megérdemlik a jelöléseket.

Bock sorozat.

Mindenkitől bocs, aki másra számított itt, de ezt nem tudtam kihagyni.  ;)


Számodra nem elérhetőek a csatolmányok ebben a fórumban.

Erre valóban nem számítottunk. Bár mondjuk ez is egy sorozat...  :coolsmiley:

Jah, hogy írtad is, akkor nem szóltam.

Idézetet írta: bitang Dátum január 20, 2023, 17:53:42Erre valóban nem számítottunk. Bár mondjuk ez is egy sorozat...  :coolsmiley:

Nos igen, a meglepetés erejével támadtam.  8)

A Netflixről egyelőre nem lesz hosszabb írás, mert nincs rá időm (átlagban azért 2-3 órát elvesz egy ilyen éves összegző hsz megírása).

A Fauda 4. évada megjelent, inkább azt néztem, Budapesten forgatták (humoros, hogy épp Brüsszelt jeleníti meg benne). A forgatási helyszínekkel szerintem nincs gond, de most valahogy erőtlenebb a sorozat (pedig én aztán elfogult vagyok vele, mint ahogyan a Teheránnal vagy a Kalifátusssal is). Ha az első részek jó értékelést kaptak, akkor milyen lesz a többi, mert már az eleje sem volt ütős (a külföldi kritikák szerint meg épp az évad közepe pocsék, többi jó). A kezdeti "bankrablás" inkább kínos volt, mintsem a szokásos Fauda minőség.

Befejeződött a Király, Zámbó Jimmy életéről szóló RTL sorozat is. Azt kell mondjam, hogy amikor az RTL-nél tényleg komolyan veszik a gyártást (pl.: Mellékhatás), akkor nagyon komoly minőséget tesznek le az asztalra. Ez is már-már Aranyélet első évadához fogható darab, érdemes az egyhónapos ingyenes regisztrációt megcsinálni, egyben letudni ezt, meg az érkező Mellékhatások két évadát is.

A Prime megvált Jeremy Clarksontól. Nem láttam, hogy hivatalosan kimondták volna, viszont kaszálták a The Grand Tour és a Clarkson's Farm sorozatokat, így az idén megjelenő évadok lesznek az utolsók. Sajnálom, hogy ez a Meghan Markle sztori ekkora hullámokat vert. Aki alkalmazza Clarksont (és tegyük hozzá, hogy a többieket is, mert May és Hammond is aktívan beszólnak), azoknak ezt vállalniuk kell. Még a BBC-nek is csomószor nekimentek, ekézték a többi műsort, meghívtak ismert embereket, aztán beszóltak nekik, de pont ezért szerették őket, mert kimondják azt, amit más nem mondhat ki hangosan. Kár ezért a műsorokért...

Időközben kaszálták a Cobra Kai-t is, így a már berendelt hatodik évad lesz az utolsó. Kaszálták az Inside No. 9 sorozatot is, mely brit antológia volt (kilences számban játszódott mindig az adott rész, külön-külön sztorikat elmesélve, így nem kell mindegyiket megnézni). Volt benne két kiemelkedő, a "némafilmes" A Quiet Night In és a The 12 Days of Christine.

Továbbá kezdtek infók szivárogni a SkyShowtime díjazásáról és megjelenéséről. Az egyik, hogy elvileg febr. 14-én indul, másik, hogy 1800-2000 HUF környékén lehet (de volt olyan, miszerint csak 1000 HUF), ráadásul van egy lifetime 50%-os kedvezmény. Ennyiért ez ajándék, főleg ekkora tartalomnál, mint amivel rendelkeznek majd. Elképzelem, ahogyan február második felében a Telex, Index, Origo és a többiek felfedezik a platformot és sorra jönnek a posztok, mekkora király ez a Taylor Sheridan, mennyire jó az 1883, Yellowstone, Mayor of Kingstown és Stallone-féle Tulsa King, illetve milyen jó a Yellowjackets stb., általában ez így megy (teszem hozzá, tényleg kiváló sorozataik lesznek).

Idézetet írta: Latzka Dátum január 16, 2023, 14:10:13Még csak az első részt láttam, de eddig gyengécske, pedig ebben Kyrgios van fókuszban, aki azért elég izgalmas karakter.

A további 4 rész sokat javított az összképen, de Nadal nem értem miért kapott egy ennyire mély szinkronhangot; az gáz ;D