Australian Open 2023

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Szerinted melyik játékos nyeri a tornát?

Novak Djokovic
17 (70.8%)
Carlos Alcaraz
0 (0%)
Daniil Medvedev
1 (4.2%)
Nick Kyrgios
2 (8.3%)
Rafael Nadal
1 (4.2%)
Alexander Zverev
1 (4.2%)
más
2 (8.3%)

Összes szavazó: 24

Szavazás lezárva: január 20, 2023, 06:41:46

A férfi mezőnyben is volt meglepetés bőven, de ott azért bitang nehéz a magasba emelni a trófeát a nagyok, a legnagyobbak miatt.

Végeztem egy gyors kis statisztikai számítást, ami lehet nem tükörpontos, de mindenképpen jól mutatja a női és férfi mezőny közötti különbséget dominancia szempontjából:

2010 óta 51 GS-t rendeztek (1 Wimbi elmaradt); ezeken a férfiak csak 9 különböző győztest avattak, addig a nőknél ez a szám 25!

Azt azért nem mondanám, hogy a nőknél nyert boldog-boldogtalan, de a szórás nagy; náluk tényleg nyerhet bárki, aki abban a két hétben a legjobban 'működik'; a férfiaknál ettől több kell a sikerhez; ott nincs ajándék GS.


Megkockáztatnád Linette továbbjutását közel ötös oddsért?

Csak a statisztikára hagyatkozva, nem lenne logikus Magda Linette győzelmére tippelni az Aryna Sabalenka elleni elődöntőben, de a sport nem mindig a számok összege. Olvasd tovább!

A politika ezúttal sem tartja távol magát a sporttól, Melbourne-ben szürreális jelenetek voltak tegnap, szerb drukkerek oroszbarát tüntetést tartottak, melyen Nole apja is megjelent.


Tsitsipas a pályafutásának második Grand Slam-döntőjébe juthat

A 2021-es Roland Garros fináléját két szettes előnyből elbukó Stefanos Tsitsipas a Melbourne-i kemény borításon egy meccstávolságra van egy újabb esélytől, hogy Grand Slam-győzelemér játszhasson. Emellett, a világelsőséget is bónuszként kapná ha a rangos torna bajnokává avatnák. Olvasd tovább!

A múlt éven Kokkinakis/Kyrgios nyerte meg a párost, az éven ott a döntőben Hijikata/Kubler. Ez a wtf kategória  :redchug:



Nézi valaki? Mi történt, hogy 5-1-ről 5-5? :o

Idézetet írta: Latzka Dátum január 27, 2023, 10:37:01Nézi valaki? Mi történt, hogy 5-1-ről 5-5? :o

Biztosan megsérült Novak..  ::)  ;D

Idézetet írta: peshark Dátum január 27, 2023, 13:57:12Biztosan megsérült Novak..  ::)  ;D

De utána csak bekapott valami bogyót, onnan 14 játékot nyert és 3-at veszített....  :redchug:

Djokovic tizedjére lesz bajnok Melbourneben ha legyőzi Tsitsipast

Még csak egy mérkőzést kell megnyernie Novak Djokovicnak ahhoz, hogy Grand Slam-győzelmeinek gyűjteményébe beilessze a rekord egyenlítő 22. rangos sikerét. A szerb nyerőgépet az a Stefanos Tsitsipas állítaná meg, aki a papírforma borulásának esetében nem csak első Grand Slamjét nyerné meg, hanem a világranglista éllovasává is válna. Olvasd tovább!

Férfi döntőtől ki mit vár? Over 3,5 szett 1,77


Eszméletlen volt ez az utolsó game. Végre Sabalenka... megérdemelt már egy GS-t  :great:

Idézetet írta: Rwilla Dátum január 28, 2023, 13:29:48Eszméletlen volt ez az utolsó game. Végre Sabalenka... megérdemelt már egy GS-t  :great:

Nekem nagyon unszimpatikus. Keves hozza hasonlo van akit ennyire nem kedvelek. Szerintem hogy o is gs gyoztes az bearazza noi teniszt.