th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Rob: Először is, nem off, nyugodtan írkálhat bárki ebbe a topicba, minden hsz-t szívesen veszek. Egyébként a DoN-okon elég sok úgymond regular van, akik rendesen nyomják a multitablinget, deee sharkscope-on utánanéztem, a legtöbb játékos így sem nyerő (ez 5.5$-os szinten volt). Ahogy mondtad DoN-okon is elég meredek a struktúra, szóval elég hamar push-fold játékba fullad az egész. Én viszonylag jónak tartom magam shortstack játékban (nem túl bonyolult :D), viszont ezen a szinten még mindig akadtak olyan arcok, akik 1000 zsetonból képesek voltak 300-as vaknál limpelni... Ezekkel elég nehéz mit kezdeni, a stealelgetést nehézkessé tették, stb. Egyébként nekem az 5.5$-os DoN-okból egy elég korrekt, 11BI-s mínuszt sikerült termelnem, szóval nem erőltettem tovább, mert eszméletlen ami ott ment. Kezdésnek nem egy rossz ötlet, de szerintem nézz videókat, olvass cikkeket, nagyon jó dolgok vannak fent a neten róla.

Egyébként azt hinné az ember, hogy ez mennyire egyszerű játék, de nem az, közel sem. Jó múltkorában számolgattam ICM-mel és az, hogy megduplázod a zsetonjaidat, közel sem jelenti azt, hogy a $EV-d is megduplázódik... Engem egy kicsit megdöbbentett, hogy egy kieső játékos és a duplázásod csak kb 4/10-el növeli a $EV-det. Tudtam, hogy közel sem duplázódik majd a $EV, de kb egy 6/10-es $EV növekedést vártam, ettől viszont jóval elmarad a 4/10... Ebből Mindenki levonhatja a következtetéseket, de amit Dris is írt, teljesen igaz, hogy az elején nagyon feszesen kell tolni, lehetőleg pozícióból, majd a vakok növekedésével az addig emgszerzett ismereteket felhasználva az ellenfelekről, kihasználni 1-1 ember feszességét és keményen stealelgetni, körönként legalább egyszer.

Shit happenz...

... avagy mi történt az elmúlt napokban?

Életem legdurvább bad beat sorozatában vagyok/voltam. Az elmúlt pár napban elindultam pár versenyen, bár ne tettem volna.. Az történt, hogy bármit csináltam, rommá vertek... Gyakorlatilag bármilyen lappal játszhattam, ha két outja volt az ellenfelemnek, akkor behúzta, ha majdnem drawing deadként tolták be ellenem, akkor kaptak egy 4 lapos flusht, vagy épp egy backdoor sort... 10 amgas boardon emelek, rámtolják, adom, mutat 66 nálam JJ. Turn 6... Ilyenek, de gyakorlatilag minden versenyen... Odáig fajult a dolog, hogy teamviewrrel átnézettem yety20 barátommal a leosztásaimat, az összeset, kb ennyit tudott mondani: gyakorlatilag nem hoztál –EV-s döntést. A legdurvább az volt, hogy néha olyan lapsivatag borult rám, hogy pl a verseny első órájában 7/0-s statot játszottam. Ha pedig ne adj Isten jött valami zsuga, akkor azt oldalbapisálták a fent említett módon. Néha lesett yety20 az asztaloknál, aztán nem bírta tovább, ennyit mondott: sziklulsz bmmeg...

Ma talán változott valamit a helyzet, vagy talán az RNG már megunta nézni a szenvedéseimet, mindenesetre ma sikerült két ITM-et csinálnom, bár a 7K garantált versenyben úgy érzem, több volt. Durván 1700 indulóból 28. lettem, nagyon nagyot küzdöttem, ugyanis általában itt is lap nélkül kellett játszanom, de az esetek minimális többségében azért kitartottak a lapjaim. Egyszer toltam be underdogként, akkor elég nagyot mákoltam, de úgy éreztem, hogy megérdemeltem az elmúlt napok szopósorozata után. Persze RNG nem így gondolta... Volt két suttyó, akik természetesen nem angol nyelven, de megbeszélték a lapjaikat. Az egyik ellen kétszer kerültem all in: Első alkalommal egy 88 vs 98 parti volt, ő tolta rám.. Floppoltam a 8-ast, persze megkpata a backdoor sorát... Ezután KJs-em volt, amikor rámtolta, szintén 98-al,flopon már ott volt a J, de turnön megkapta a sort, ismét. Ekkor gratuláltam a gyönyörű játékához, majd nem bírtam tovább, életemben másodszor történt az, hogy valaki édesanyját méltattam chaten keresztül. Nem szokásom ilyet tenni, mert nem pokerasztalhoz tartozik, de ez már nagyon sok volt, ráadásul sportszerűtlenül is játszottak. Ezután még volt egy 3-as all in-em, ahol feleztünk egy sráccal, még egy kicsit visszajöttem, majd nem mertem betolni 33-ra, pedig floppoltam volna a 3-ast, ráadásul all in is ment egy srác, nagyjából tripláztam volna, azzal pedig visszakerültem volna átlagra, vagy picivel átlag fölé. A kieső handem egy K6 vs KJ volt, de hiába érkezett a 6-os riveren, ugyanis a boardon volt 4 treff, a barátomnál pedig a J éppen treff volt. Nagyon sajnálom azt a versenyt, mert simán több volt benne, viszont úgy érzem, hogy amennyiben ki fognak tartani nagyobb százalékban a lapjaim, mint az elmúlt napokban, akkor az eredmények is jönni fognak.

Most lépek, mert viszonylag jól állok a 11$ 1.5K GRTD shorthanded versenyen.

GL

#17 január 27, 2010, 16:29:58, th3PR0j3ct0r
Íme egy leosztás, csak hogy lássátok, milyen póker-huszárokkal játszok mostanában... Amikor megláttam a lapjaikat, 5 percet szakadtam, a leosztás vége annyira nem is érdekelt  ;D . Barcs_Air az én nickem de Salva és Ilias "kollégákra" érdemes odafigyelni:

***** Hand History for Game 51800450414 ***** (On Game)
Tourney Hand NL Texas Hold'em - Wednesday, January 27, 09:46:41 ET 2010
Table Table 2 18004504 (Real Money)
Seat 2 is the button
Seat 3: Barcs_Air ( $2820.00 USD )
Seat 4: _putkimies_ ( $1040.00 USD )
Seat 5: blakorse ( $2140.00 USD )
Seat 6: Meriadec ( $2140.00 USD )
Seat 7: Tintin_10 ( $1420.00 USD )
Seat 8: salva2281 ( $1540.00 USD )
Seat 9: neponjanto ( $1495.00 USD )
Seat 10: Zeroku3 ( $1420.00 USD )
Seat 1: ilias371 ( $865.00 USD )
Seat 2: mr.toto1994 ( $1330.00 USD )


Barcs_Air posts small blind [$15.00 USD].
_putkimies_ posts big blind [$30.00 USD].


** Dealing down cards **
Dealt to Barcs_Air [  Qc Qs ]
blakorse folds
Meriadec raises [$75.00 USD]
Tintin_10 folds
salva2281 calls [$75.00 USD]
neponjanto folds
Zeroku3 calls [$75.00 USD]
ilias371 calls [$75.00 USD]
mr.toto1994 folds
Barcs_Air raises [$335.00 USD]
_putkimies_ folds
Meriadec folds
salva2281 calls [$275.00 USD]
Zeroku3 folds
ilias371 raises [$790.00 USD]
Barcs_Air raises [$2470.00 USD]
salva2281 calls [$1190.00 USD]

** Dealing Flop ** [ 4c, 4s, Kd ]
** Dealing Turn ** [ Jd ]
** Dealing River ** [ 8s ]

salva2281 wins $2775.00 USD from main pot
salva2281 wins $1350.00 USD from main pot

Barcs_Air shows [Qc, Qs ]
salva2281 shows [Kc, As ]
ilias371 shows [Ks, Td ]


Barcs_Air wins $1280.00 USD

----------------------------------------------------------------------------
GG, WP. Ha valaki el tudná magyarázni, hogy itt ki milyen megfontolásból tette azt, amit tett, azt megköszönném. A saját lépéseimet értem, az ellenekét kéne megfejteni.


EDIT: ez egyébként egy ma reggeli versenyen történt.

salva elég erősnek érezte az AK-ját, azt még épphogy meg lehet érteni. A K10 az tényleg érdekes.

A hívásokra:
1. Meriadec 2. pozicióból hív 2,5 vakot, amire kap két callt.
Utólag tudva a lapokat salva callja nagyon feszes játék, míg ilias callja még talán belefér.
2. Erre kapnak egy reraiset, 270-es potra 335-öt.
Meriadec dob, AK megad, ami itt már inkább elfogadható játék, mint az előző moveja.
K10-nek jelenleg 880-as pothoz kellett volna megadnia 270-et, amivel legalább 1:3,2 esély kellett a callhoz. Egy véletlenszerűen választott kombi ellen ez megvan, tehát a call itt már szintén elfogadható. Az allint is meg lehet érteni, mert ha csak megadja, pot-comitted, és mindenképp be kell tolnia minden pénzét a boardra.

Jött egy K, ami pech, mert max 2 király volt a pakliban, míg 3 ász. 5 reaális outja volt a két ellenfelednek, ha nem vesszük a kicker drillé alakulását, a flushesélyt és a soresélyt.

Ez az én véleményem:)

Köszi a választ Dris, akkor leírom én is a gondolatmenetemet:

Annyit nem írtam le a handnél, hogy Salva 60/7-et míg Ilias 57/7-et játszott, ami elég fontos tényező lazaságot és passzivitást tekintve.

Szóval, az UTG+1 hívását elég erősnek találtam így első gondolatként, majd jött Salva overlimpje, ami gyakorlatilag bármilyen két lapot takarhatott a statokból kiindulva és elnézve az addigi játékát. Egyébként a saját véleményem az, hogy egy UTG emelést nem 3betelni AK-val előről/középről óriási hiba.
Ezután jött még két limp, bár a shortstack limpje, majd a későbbi játéka érthetetlen, de erre majd később visszatérek.
Az én 350-es hívásom szerintem annyira nem rossz, QQ-val oop mindenképpen érdemes erősen játszani, ráadásul ezek elég lazák voltak, reméltem, hogy egy nagyobb emelésre dobnak és valakivel HU-ban játszhatom le a partit Ezután BB-eredeti emelő dob, majd Salva ismét csak callolt, erre pedig azt tudom mondani, hogy legkésőbb itt reraiselnie kellett volna, az talán nem lett volna ennyire f*sz játék, bár a limp-4bet all-in közel sem tökéletes játék AK-val. A második limpelő dob, majd Ilias óriási megdöbbenésemre all-int jelentett... KTo-val hátulról all in menni ilyen előzményekkel? Minek? Ha preflop szerette volna elvinni a kasszát, akkor tolja be az eredeti emelőre és a limperre, ne pedig akkor, amikor már 3betelt a kassza, ráadásul a 3betet callolták is és gyakorlatilag nem volt FE-je, tehát valószínű, hogy mutatás nélkül nem fogja tudni elvinni a potot. A KTo-t meg az esetek döntő többségében még dominálni is fogjuk, ráadásul itt is dominálva volt Salva AK-ja által...
Ezután all-int jelentettem, izolálni szerettem volna Salva-t, akit mindenképpen úgy éreztem, hogy ki tudom zárni a kasszából, hiszen a két limp elég weak játék, lazaságából eredően pedig gondoltam, hogy nem takar erős lapot, ehhez képest jött a snapcall, a végeredmény pedig már ismert. A shortie ellen még jónak gondoltam magam, mert igazából csak a KK és az AA ellen tolom be hátul, egyébként meg elől leszek minden partiban, viszont az AA KK az nálam gyakorlatilag ki volt zárva, SS-ként simán 3betelnie kellett volna az UTG+1-et.

Nagyjából így gondolkoztam a partiban, szerintem jó gondolatmenet volt, végülis előröl mentem be a partiba, csak aztán hátul jöttem ki...

Szomorú, hogy az utóbbi időben ez a legkomolyabb eredményem...
Egyébként most lett vége a versenynek, egy román kutya nyert, ráadásul úgy, hogy 1.000.000-300.000 volt a zsetonállás, nem oda.. Visszaengedtem majdnem egálra, aztán kicsit csipegettem, ismét viszonylag komoly előnybe kerültem, aztán egy K9 vs AJs 7s89s flopon kerültünk all in, turnre kiegészült, ahogy illik... Ezután meg belenéztem egy szettbe. Kicsit egyébként kezd idegesíteni ez a lapsivatag, pl ezt a versenyt KK és AA nélkül játszottam végig és igazán nem volt olyan erős lapom, amivel nyugodtan emelhettem volna, 1-2 kivételtől eltekintve. Annyi volt a szerencsém, hogy a mezőny hullagyenge volt, legkésőbb contbetre dobtak, vagy egy esetleges 3betre, ha olyan volt a szitu.

Az a cink ebben az egészben, hogy az elmúlt fél évben, de lehet, hogy már egy éve nem ültem be olyan versenyre, ahol nincs garantált nyereményalap. Az ilyen 1$-os versenyeken se nagyon szoktam indulni, erre hol jöjjön ki a lépés (HU azért nem rossz), ha nem itt. Mindegy, a kicsit is becsülni kell, alázattal kell játszani, aztán oda fogok érni nagyobb versenyeken is, ettől nem félek.


1. Gratula a versenyedhez, és ez is számít:)

2. Ahogy látom ugyanúgy gondolkodtunk, csak én nem írtam le ilyen részletesen. Mindenképp gyenge játék volt az AK részéről, főleg ha előre tudta, hogy kimegy allinra vele, akkor már érdemesebb neki meghívni.
Mindenképp egy gyenge játékosról beszélünk, véleményem szerint flop után akarta csak eldönteni, hogy megéri-e a játék, de mivel hamarabb került a döntés elé, inkább beszállt. Érdekes, az tény.
Én nem mondtam, hogy rossz a 350-es hívás, kötelező volt a 4bet, QQ-t tilos slowplayelni véleményem szerint. Ezzel egy játékos ki is ejtettél, bár nemtudom, hogy UTG+1-ből mivel emelt, amivel már megadni nem tudott, max egy határeset lapra gondolok, de azt ilyen korai pozícióból emelni necces.

Termet váltottam...

...de legalább ismét élvezem a játékot.

Nos, ez tényleg az utolsó teremváltás lesz egy jó darabig. Rendbe kell hozni valahogy a BR-t, mert csődközeli állapot van, ehhez pedig a legjobb, ha kis fieldű versenyeken indulok. Az új terem a Merge hálózatban van, a Carbon Poker. Nagyon jó kis terem, tele "jobbnál-jobb" amerikaiakkal. Igazából Yety20 tanácsára igazoltam át ide, mostanában ő is itt játszik és szerinte nagyon verhető a mezőny. A versenyeken elég kicsi a nyereményalap, de a mezőny tényleg kicsi, ráadásul a játékosok nagyrésze gyenge.. Az egyetlen gond, hogy valamiért nem működik a HUD, pedig kompatibilis a teremmel a HM, sőt Yety20-nek is működik. Van overlayes verseny is, bár a nyereményalapot azért nagyjából sikerül összehozni nevezések+rebuyokból is. Egyébként most a téli olimpia alkalmából egy kb 60 versenyből álló sorozat indul, a nevezési díjak 2-100$ között mozognak, de nagyon sok féle játéktípus közül lehet válogatni, lesz holdem/omaha/HA/HORSE/badugi stb, szóval tényleg minden.

A játékosállomány elég gyenge, nagyon sok hajmeresztő partit látok, pl 89TJ2 boardon Ax (sor nélkül) és még egy Ax (szintén sor nélkül) insta all-in megy, Q10 pedig happycall... Mondjuk volt egy elég durva bad beatem AA-al a 1055 boardon kerültem all in K10 ellen, de a turnre és riverre érkező két K nem volt túl jó hatással az AA-omra.

Az eddigi eredmények nem rosszak, de lehetne jobb is. Durván 10-12 versenyt toltam le, ebből két FT, egy 5. és egy 2. hely. A terveim szerint a közeljövőben minden versenyt jegyzek, amin elindulok, és HM grafokat is teszek a naplómba.

Most pedig csavarnom kell, mert elkezdődött az 1. event, nemrég dupláztam, de elég aggró az asztal, nincs HUD, szóval figyelni kell.

Ha már Várda barátom villantott ma, gondoltam én is megpróbálom...  :) A carbon nickem xxxRobixxx




Szép volt Barátom! Sok-sok ilyen "villantást" kívánok én Neked!  :great:


Köszi Srácok! Nem akarom elkiabálni, de eddig a teremváltás beválni látszik, 22 verseny, 5FT. Sajnos az FT-ken elég szarul játszok, sokat WP-zek, pedig lett volna már lehetőségem versenyt nyerni, de ami késik nem múlik, ezt az FT arányt meg jó lenne tartani  :) .

Gratulálok, szép eredmények !  :beerchug:

És gratulálok a terem választáshoz is, remélem bejön majd a későbbiekben is.



Köszi Srácok!

Ennek meg most lett vége, sajnos a végére nagyon short volt az egész mezőny, nem igazán volt terem játszani, de még a chipleadernek sem. 5-10K-s vakoknál a leadernek volt 115K-ja, nekem meg 60, UTG 44-el all in mentem, 99 callolta, nem sikerült javulni. Elég gyatrán jöttek a lapok is, az első szünet után nem is ao-oltam, volt 2K-m, onnan sikerült előreverekedni magam.

Más: most egy 5 napos pókerdömping közepén vagyok, vasárnap a superbowl előtti utolsó versenyem után megpróbálok egy részletes beszámolót írni az elmúlt hétről, mert most elég sok időm van játszani, szinte csak erre koncentrálok a héten, megpróbálok kihozni valami értelmes nyereményt, eddig nem sok sikerrel... Sajnos eddig akárhány FT-re értem oda, még nem jött ki a lépés, ami rosszabb az az, hogy általában én csesztem el... Mindenesetre látom a fényt az alagút végén, szerintem rendbe fogom tudni hozni a BR-t. Egyébként a cél olyan 2000$ lenne, ezt terveim szerint 2-3 hónapon belül össze kéne hozni, az idei céljaimat addig nem is szeretném elmondani, amíg nincs rendben a BR, mert addig teljesen felesleges. Most erre a feladatra kell koncentrálni, aztán ha meg van, érdemes megfogalmazni az egész éves célokat.

Megint más: Yety20 barátom ma azzal állt elő, hogy huzamosabb ideig szünetelteti a pókert. Ezen eléggé megdöbbentem, ugyanis anno együtt kezdtük el tolni, nagyon sokat tanultunk egymástól, ő mindvégig kitartott a póker mellett, én viszont általában inkább a fogadást tartottam elsőszámú játékomnak. Nagyon nem tudom megérteni, hogy mi visz rá embereket arra, hogyha valamiben sikeresek, akkor azt feladják úgy, hogy még nem érték el azt a szintet, amit maximálisan elérhetnek. Ő egy igazi nyerő típusú ember volt, soha nem láttam tiltelni, a legbrutálabb bad-beateket is vigyorogva fogadta, szerintem nagoyn jó játékos vlhatott volna belőle. A legutóbbi eredménye egy héten belül +1500$ volt... Számomra érthetetlen miért hagyja abba.

Mára ennyi.