Tenisz hírek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Öt kiválóan – az MTSZ pályamunkásai által – előkészített salakos pálya várja a résztvevőket a Kiskút Tenisz Klub fedett csarnokában Székesfehérváron, ezek közül hármon zajlanak majd a mérkőzések, kettő pedig gyakorlásra szolgál a 36 000 euró összdíjazású Kiskút Openen, amely jelen állás szerint a 2023-as év legrangosabb férfi teniszversenye Magyarországon.

Ezzel azért vitatkoznék. Ezek nem hallottak a budapesti SPF Openről:)

Marozsán Fábián közelít a TOP100-hoz, mindössze 108 pont választja el tőle :ok:

Számodra nem elérhetőek a csatolmányok ebben a fórumban.

Garros kvaliban kiemelt lesz igy, ami nagy konnyebbseg. Sot. Sok serulessel esetleg lehet olyan kvalis kiemelese is hogy LL lehessen egy esetleges 3.koros bucsuval is.

Idézetet írta: MessiÁs Dátum március 20, 2023, 09:51:17Garros kvaliban kiemelt lesz igy, ami nagy konnyebbseg. Sot. Sok serulessel esetleg lehet olyan kvalis kiemelese is hogy LL lehessen egy esetleges 3.koros bucsuval is.

Mikori rangsort néznek ott? 128-as főtáblára már nem férhet fel?

Utana kene neznem, de sok hettel a Garros elottit nezek. De Marozsant nem is latom meg az elozetes listan se, Pirost igen. Szal meg lehet nevezni.

Ez a ranglista a fotablara biztos nem eleg. Van 16 kvalis van kb 10 szabadkartyas mindig van kb 5 vedett ranglistas. Szal valahol 100korul van a meg eppen felfero helyezese.

Optimalis esetben 3 magyar ffi is lehet főtáblás. Legerosebb boritasuk, jo sorsolasban kell bizni Pirosnal. Es persze egeszsegben.

Így van, egészségben meg kondiba is bízni kell, hogy most lesz majd :)

Eddig négyszer indult GS kvaliban és háromszor is eljutott az utolsó körig, de azt még eddig nem sikerült megugrania. Reméljük neki vagy Marozsánnak összejön; nagy lökés lenne ez lelkileg is; na meg pénzben is 8)

A francba! Ismét összekevertem őket. Nem szabadna, de hát, na, a figyelmetlenség...

Fruhvirtova nem egy van, hanem Fruhvirtováék ketten vannak. A cseh lányok testvérek. Akárcsak Pliskováék.
- 1.) Van Linda Fruhvirtová. Ő 17 éves, hatalmas tehetség, egyre gyakrabban szerepel a WTA-tornákon.
- 2.) És van Brenda Fruhvirtová. Ő 15 éves. Általában ITF-tornákon szerepel, de néha már WTA-tornákon is játszik.

Linda Fruhvirtová: https://en.wikipedia.org/wiki/Linda_Fruhvirtov%C3%A1
Brenda Fruhvirtová: https://en.wikipedia.org/wiki/Brenda_Fruhvirtov%C3%A1

Holger Rune, a gyerekarcú skandináv harcos

Az idők folyamán, a Skandináv-félszigeteket olyan nagyszerű svéd teniszezők képviselték, mint Björn Borg, Mats Wilander vagy Stefan Edberg. Olvasd tovább


Meddig kell várnunk Cori Gauff nagy áttörésére?

Még csak tizenkilenc éves, de már évek óta az élvonal tagja. Olvasd tovább


Taróczy szerint Marozsán sikere megmutatta a férfi tenisz mélységét

A férfi profi teniszversenyeket szervező ATP is kiemelten foglalkozik a világranglistán 135. Marozsán Fábián szenzációs sikerével: a jövő héttől újra világelső Carlos Alcaraz hétfői legyőzése kapcsán a szervezet hivatalos honlapja megszólaltatta Taróczy Balázst is.

"Ez egy hihetetlen győzelem volt, elképesztő teljesítményt nyújt Fábián az egész torna alatt. Nagyon kemény mérkőzéseket nyer folyamatosan, Jiri Lehecka ellen az előző fordulóban ugyanúgy nehéz helyzetből fordított a harmadik játszma rövidítésében" - utalt arra, hogy Marozsán Alcaraz ellen a rövidítésben 1-4-ről fordított.
   
A 69 éves Taróczy volt hétfőig az utolsó magyar teniszező, akinek sikerült top 3-as játékost legyőznie, negyven évvel ezelőtt Hamburgban az aktuális világelső Ivan Lendl felett diadalmaskodott.
   
"Alcarazt legyőzni elképesztő dolog, hiszen sokan már arról beszéltek, hogy ellene szinte már szettet sem tudnak nyerni. Erre hirtelen itt van egy ismeretlen srác Magyarországról, aki legyőzi, ez fantasztikus" - mondta Taróczy, aki egyesben pályafutása legjobbjaként a 12. volt a rangsorban, párosban pedig Heinz Günthardttal megnyerte a wimbledoni és a párizsi Grand Slam-tornát is.
   
Szerinte Marozsán menetelése bizonyítja a férfi tenisz "mélységét".
   
"Ha ezek a gyerekek egyszer eljuthatnak oda, akkor megmutathatják, milyen jók. Hihetetlen dolgokra képesek, biztos vagyok benne, hogy ez a siker óriási önbizalmat ad neki, és sokkal jobb lesz, mint eddig." - fogalmazott.
   
Taróczy megjegyezte, Marozsán korábban a Davis Kupában megmutatta tehetségét, amikor is párosban ért el remek eredményeket, véleménye szerint pedig aki ebben a sorozatban bizonyít, az elbírja a nyomást.
   
Hozzátette, fontos, hogy a tehetséges fiatal magyar játékosok - mint például Marozsán, vagy éppen Piros Zsombor és Valkusz Máté - előtt Fucsovics Márton személyében egy remek példakép áll, hiszen tíz éve ott van a nemzetközi élmezőnyben, így a többiek látják, érdemes dolgozni, hajtani.
   
Alcaraz legutóbb 2021-ben Franciaországban kapott ki a világranglistán 100-on kívül játékostól, Hugo Gaston győzte le az akkor még csak 18 éves teniszezőt.
   
Az ATP oldalának összesítése szerint 2015 óta ez volt a nyolcadik eset, hogy a világranglista első két helyezettje közül valakit egy 100-on kívülről érkező játékos búcsúztat, legutóbb tavaly Dubajban a cseh Jiri Vesely Novak Djokovicot győzte le.

(forrás: mti)

Marozsán Fábián még nem lesz top100-ban a római torna után, de közel a cél

A 23 éves magyar teniszező szenzációs formát mutatott az olasz fővárosban rendezett ATP Masterson, ahol selejtezőből indulva a nyolcaddöntőkig jutott. Olvasd tovább


Zörög a haraszt?

Simona Halep: Two-time Grand Slam champion charged with second breach of doping rules
https://www.bbc.com/sport/tennis/65653871

Ez egy nagyon jó hír :topbet_125:

Kei Nishikori 20 hónap után győzelemmel tért vissza, a Puerto Rico-i ATP Challenger verseny első körében 62 64-re nyert a 333. helyezett amerikai Langmo ellen.